YORUMLAR
Toplam 26 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
teyze 22 Aralık 2011 Perşembe 00:23

Terazi var tartı var her işin bir vakti var demişler.BediüzZAMANın eserlerini parça parça çok az okumuşluğum var.Bu yazıdan sonra birden kafama dank etti bugün 2 tane Risale-i Nur dan kitap aldım ne çıkarsa bahtıma diye.ZAMAN İÇİNDE ZAMAN diye kitapta bir konu var.Henüz okumadım çünkü TNT kanalda galiba benim yorumdan gördüler HIZIR-ZÜLKARNEYN-ZAMAN konusu işleniyor.

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 21 Aralık 2011 Çarşamba 21:21

Kozmik kayıtların şifrelerinin çözümlenmesi ile,yeryüzünün tüm düzeni olumlu yönde büyük bir değişime uğrayacaktır.Yaşam düzeni tamamen değişecektir.İnsanlığın bugün kullanmış olduğu,yaşam düzeni ile ilgili tüm enstrumanar yeniden bir düzene tabi tutulacaktır.Muhtemeldirki, "Ahır Zaman" diye kastedilen dönem kozmik kayıtların şifrelerinin çözüme tabi tutulmaya başlandığı dönem olabilir.Zaman ve An'ın tanımı ve tanımlanması bahsekonu bu dönemde net olarak yapılabilme imkanı bulabilir.H.Tahsin

Yorumu oyla      57      49  
teyze 21 Aralık 2011 Çarşamba 21:18

15:22 tescillenmiş şikeli 14 maçın futbolcuları 3 harflilermiydi nerde bunlar?Her iddiaya inanacaksak eğer 114 suremizi kafasına göre yorumlayan şikeciler daha günahkar.AhirZAMANdayız.Bir şeyi yapacağım demeden önce İNŞALLAH demeliyiz.Maça gidemedim.Bu da bana ders olsun.

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 21 Aralık 2011 Çarşamba 21:15

Evrende tüm mekanlar kozmik KAMERA kaydı altındadır.Evrenin yaşam süresi de kozmik kamera kaydına alınır ve ses kaydına alınır.Özetle kainattaki hiçbir eylem,hiçbir hareket kaybolmaz,kozmik kameralar tarafından kayıt altına alınır.Aynı şekilde ses kayıtlarıda yapılır.Kozmik kayıtların yapıldığına KURANIN muhtelif ayetlerinde birçok yerde işaret edilir.Benim "Evliya" dediğim bilim insanları,gün gelecek kozmik kameraların ŞİFRELERİNİ çözümleyecek buluşların altına imza atacaklardır.H.Tahsin.

Yorumu oyla      56      49  
OWLEYE 21 Aralık 2011 Çarşamba 17:11

".....,seni topraktan..., sonra seni bir damla sudan yaratan..., daha sonrada seni insan haline getireni mi inkar ediyorsun....? KEHF SÜRESİ 37..... Tekamül üzerine düşünenlere bir ışık olur belki de ...Ve pek tabii entropi de diyebilir ki ; yaratılan herşey bozunmaya gider..., düzene doğru değil..Bir plastik kova 8000 bin ,elektrik direği 3000 yılda.., insan en fazla 140 yılda.. bir kelebek 4 haftada...Yaratılan herşey yıkıma programlanmıştır diyebiliriz pekala....

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 21 Aralık 2011 Çarşamba 15:22

Simdi buraya konunun disina cikip yorum yazmak farz degilmi TOTEM kardesim.Bakiniz Teyzemiz yine günahlarin takimini ZAMANIN icine ekleyivermis..Ya,,, Teyzem 14 macta sike yaptigi tescillenmis bir takimda ne buldunuzki ne ariyorsunuz.Insallah Antalyaspor sizi 90+3 birakmaz.

Yorumu oyla      56      51  
teyze 21 Aralık 2011 Çarşamba 14:49

Zamanınızı almadan göreceli zamana bir örnek vereyim.Bugün ZAMAN DURDU benim için.Akşam Fenerin maçına gidecem dakikalar saat gibi geçiyor.Maçda ise 90+3 dakika bir dakikada bitecek.Sayın yorumcu OWLEYE Ersin Tokgöz Beyin yazısında size mesaj var.Sanıyorum felsefi bir konuda görüşmek istiyor.

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 21 Aralık 2011 Çarşamba 13:17

Zamanı bir çembere çizmişiz,bunada günleri haftaları ayları yılları eklemişiz.Dünya dönüyor zaman geçiyor,geçen zaman bizim ömrümüzden.Hakkını vermek lazım.Bu ülkenin kalkınması için 24 saatlik zamanda 25 saatlik çalışmamız lazım.Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.Felsefeden pek anlamam ALLAH yardımcınız olsun.M.A.

Yorumu oyla      62      50  
Misafir 21 Aralık 2011 Çarşamba 10:50

Sonmsuzlugun sahibi Kadiri Mutlak;Yaratilmis olanlarinin hepsi nakis ve evrime muhtactir,bu durumda hic bir varlik kendiliginden mükemmeliyeti söz konusu degildir.Enerjinin mekanlasmasi yaradilisin ilk emri ile hangi mekanlar icerisinde meydana gelmistir bu mechul..Bunu bilemiyoruz.Hangi yönetici olursa olsun yarattigi ve ürettigi mamülün olgunlasma sürecine ihtiyaci oldugunu bilir o yönde tedbirlerini alir ve aldirir.Insan ve diger canlilar yaratilmadan "zaman" yaratilmistir./1/

Yorumu oyla      57      49  
Murat Şimşir 21 Aralık 2011 Çarşamba 00:35

Evet sayın vekil gerçekten çok çalıştığınıza inanmamak mümkün değill. Neden derseniz okuduğunuz yazar lütfi Filiz mi? Lütfi Oflaz mı? çalışmalarınızda başarılar, ama ne yazıkki CHP istenen düzeyde değil, Türkiye' ye pek ses verecek takadı da yok kudreti de saygılar..

Yorumu oyla      54      58  
Misafir 20 Aralık 2011 Salı 17:06

H.Tahsin dostum,yeminle söylüyorum evliya ile ilgili bilgi ve birikimlerinizi toplasam Giresun findiginin icini doldurmaz.Sakin ben denize karsi gart almayiniz,dost aci söyler läkin dogruyu söyler.Her kes hayatinda bir kez evliya olur o da Azrail melegi canini alacagi ZAMAN.Öyle EVLIYALAR vardirki bunlarin kalb gözü aciktir.Kisi ölecegine yakin bir zamanda ayni evliyalar gibi bir hal alir, yani kalb gözü acilir.Bu konuyla ilgili yazilacak cok daha detaylar vardir,anlaya bilene tabiki..

Yorumu oyla      58      55  
Misafir 20 Aralık 2011 Salı 10:16

OWLEYE dostum sizi okumak keyif veriyor..Vurgu yaptığınız "İnsanlık hayallerine yetişememiştir.." sözünüze bir katkı yapmak adına,"İnsanlık hayallerine yetiştiği" AN, Kuranda belirtilen "Nur kendisini tamamlamış olacaktır"..NUR=Bilgi anlamında,bilginin tekamülü.Bu nedenle bilim yolunda yürüyenlerin tanrı yolunda yürüdükleri fikrine inanıyorum,bu yüzdendir ki benim "Evliyalarım" bilimin yolunda yürüyüp,insanlığa katkıda bulunanlardır.H.Tahsin.

Yorumu oyla      61      49  
OWLEYE 20 Aralık 2011 Salı 01:30

Ya her insanoğlu ..., doğmadan önce yaşayacağı hayatı bir film şeridi gibi görmüş olsaydı.., dejavü ler de bu tecrübeden ortaya çıkan fotoğraf kareleri olamaz mıydı?.. Rüyada insanlar cismani ruhlarını dünyada bırakıp , bir paralel evrende macera yaşıyor olabilirler mi?...Olabildiğince çoğaltılabilecek fantastik kurgulara itibar etmeden söyleyebileceğim ..., zaman insanın boğazında daralan bir zincirdir..,halkaları arasına bir mum sıkıştırabildiğimiz.....!

Yorumu oyla      65      49  
OWLEYE 20 Aralık 2011 Salı 01:22

İnsanlık hayallerine yetişememiştir..Uzay yolunda 2000 lerde ışınlanacaktık kurgulara göre...2012 deyiz..Henüz bir protonu ışık hızına ulaştırmak için 12 milyar dolar harcandı..Fiyasko mars hikayesinden de ileri boyutta..Teorik tasarılar paralel everenlerin var olabileceğinden dem vururken Zumer süresi 42. ayet düşünenlere fısıldıyor..Uyku esnasında ruhların bekleme alemi bir paralel evren çeşidi midir ? Mevzu metafizik olunca, bilgi üflemeli çalgıdan başka bir değer ifade etmez....

Yorumu oyla      65      49  
Misafir 19 Aralık 2011 Pazartesi 23:17

19 Aralık 2011 Pazartesi 21:13,sn dostum,elimden geldiğince bu duvara SÖZ yazmaya çalışıyorum.LAF yazmaktan imtina ederim.Bence bugünkü yazı dünkünden çok daha önemli.Sn Kuşoğlunun "Zaman Hakikattir" başlıklı yazısının içeriğinde çok önemli "SÖZLER" var.Bence bu sözlere,sözlerle zenginlik katmaya çalışalım,LAFLAR la kirlilik oluşturmamaya dikkat edelim.H.Tahsin.

Yorumu oyla      60      50  
teyze 19 Aralık 2011 Pazartesi 21:52

19:24 owleye yazsın kelime kelime çözer ZAMAN kadar olmasa da yarısını anlarız ben asıl N.Dönmez yazarsa ondan korkuyorum Demirel Baba geliyor dedimi zamandan 40 sene geriye dönüp bugüne zor dönecez.ZAMAN KONUSUNDA daha karışık birde HOLOGRAM kısmı var.Bu mevzuya hiç akıl sır erdiremiyorum.HOLOGRAM çok kabaca 3 boyutlu görüntüler kayıt etmeymiş.Bir hologram plakaya bir görüntü kaydedilse sonra bu plaka milyonlarca parçaya bölünse en küçük parçaya lazer ışını verilince BÜTÜN KAYIT en küçük parçada aynen duruyormuş.Beynimizdeki hücrelerin hafıza kayıtları Holografikmiş.Keza kainatta aynı şekilde.BU SEBEPTEN DOLAYI Geçmiş, şimdi ve gelecek hep birarada kardeş kardeş yaşarmış.

Yorumu oyla      62      49  
Misafir 19 Aralık 2011 Pazartesi 21:13

TEYZE;evliya ile ilgili konuya tekrar dönmemiz gerekiyor.H.Tahsin dostumuzun bu önemli kavramda payagi eksikliklerini tespit ettim.Nasil olurda bir insan EVLIYA konusuna bu kadar Fransiz kalmis olabilir.Türkiyenin bir numarili yorumcusunu bu hallerde görmek inanin istemezdim.Gerci suc onun degil, bir ülke düsünün o ülkede DIN dersleri mecburi olmayabiliyor,her seyi mektebinde ögreneceksin.

Yorumu oyla      58      50  
Misafir 19 Aralık 2011 Pazartesi 19:24

En büyük korkum OWLEYE´nin zamanla ilgili yorum yazip yazmayacagidir.Asagidaki yorumlari büyük bir titizlikle okuyup anlamaya calistim,calistim..calistim,hala anlamaya calisiyorum,yav bende küp kafami varki anlayamiyorum.Nizani Türkcemde fena sayilmaz..Koskoca Yunus yazilarini öz Türkceyle yazmis, sizlere gelince hangi veznle yaziyorsunuz,Slm

Yorumu oyla      61      49  
Misafir 19 Aralık 2011 Pazartesi 18:45

Zaman nakit degildir,öyle olsaydi carsida, pazarda satilirdi. Ama nakit zamandir. Kazandigimiz ve harcadigimiz her liranin arkasinda, onun ugrunda harcanilan hayatimiz vardir. Çarsidaki her mal ve pazardaki her hizmetin temel ölçüsü, o mal ve hizmet yaratilirken harcanan yasam sureleridir.Nakit, o yasam surelerine bictigimiz degerdir.Her seyİ boyle ölçünce hayat denilen mucize ne kadar ucuza gider yarabbi! Q7..

Yorumu oyla      61      49  
teyze 19 Aralık 2011 Pazartesi 17:56

5D diye sinema var izlemeyen var mı bilmiyorum ben daha bir kaç ay önce tanıştım zorla götürdü çocuklar bana gülmek için.Filmler 6 dakika falan sürüyor.Oturduğumuz koltuk film başlayınca sallanıyor.Filmin konusuna göre salonda tepeden hafif su serpiştiriyorlar veya yılan tam dilini çıkarınca koltuk altından soğuk üfürtüyorlar yılan soktu diye bağırdım ben millet gülerken.Siyah gözlük takılıyor kendini filmin içinde sanıyorsun.Çok uzattım ama ilk izleyen için çok ilginç bir deneyim.Bazı korkunç sahnelerde gözümü kapattım kendi kendime diyorumki koltukta oturuyorum okyanus dibinde değilim kendine gel.ZAMAN da ALGILAMAKla ilgili bir şey diyorlar öyleyse çözümü zor benim için biri bulsa bile benim algılamam çok zaman alır(6)

Yorumu oyla      60      49  
teyze 19 Aralık 2011 Pazartesi 17:47

BAŞIMDAN GEÇEN BİR DENEYİM:ZAMANı düşünerek uykuya daldığım bir gece rüyamda bir ses duydum:OKUL BAHÇESİNDE İNSANLAR ÇABUK UÇAR o anda uyandım.Uyandım ve bu söz üzerine bir kitap yazabilirdim o saniyede başlasam arkası gelecek.İlginç bir şekilde bu saçma görünen sözü açıklayacak örnekleyecek bilgi doldu kafama birkaç saniyede.Bu deneyim bana ALLAHIN bir kudretini daha hatırlatır hep.RÜYA ALEMİNDE yıllar geçer ama aslında uyku ve rüyalarımız bizim için bir zamansızlık boyutu olmalı.Biz uykudayken biri bizi izlyebilir kaç dakika horladık takip eder,zaman izleyici için vardır, uykudaki başka bir zaman boyutunda.(5)

Yorumu oyla      59      49  
teyze 19 Aralık 2011 Pazartesi 17:43

Tasavvuftaki tayyi mekan-tayyi zaman konusuna girersem hiç çıkamayacağız geçen yazının EVLİYA konusuna dönüş olur, geçiyorum.Bilinen örnektir bir kerede ben hatırlatayım.Şimdi diyelimki uzayın derinliklerinde birileri dünyayı kamerayla gözetliyor.ŞU ANImızı 8 dak sonra GÜNEŞte gözetleyen varsa anca izleyecek naklen yayın olsa bile.Daha uzaklarda ise belki 2000 yıl sonra görecekler.Kamera Mekkeye ayarlı ise henüz peygamberimiz doğmadı onlar için,bizim geçmişimiz onların geleceği oluyor.ANCAK IŞIK HIZINDA bir görüntü alıcı gerekli.O zamanda hız-zaman ilişkisi karışık benim için (4)

Yorumu oyla      58      49  
teyze 19 Aralık 2011 Pazartesi 17:41

İki boynuzlu,İki zülüflü,Mağripten Maşrike hükümdar vs olarak tanımlanan Kuranı Kerimde adı geçen ve peygamber olup olmadığı bilinmeyen ZÜLKARNEYNin bir manası da İKİ ZAMAN SAHİBİ demekmiş.HIZIRın hepimizin bildiği GELECEK ZAMANDA olacak olan gemi korsanlarına karşı gemiyi delmesi,duvarı tamiri vs,Mağara arkadaşlarının 1 gecede 309 yıl ZAMAN atlamaları çok enteresan şeyler galiba gelecek ZAMANın bilgileri olmalı.Bazı ayetler HANİ diye başlar.Bu da ilginçtir.Birine HANİ diye bir cümle kurunca onun BİLMESİ gerek hani HATIRLADIN MI şöyle şöyle olmuştu.. gibi.(3)

Yorumu oyla      58      49  
teyze 19 Aralık 2011 Pazartesi 17:34

O andan bu ana kadar geçen zamanda hiç bir şeyi değişmedi hala da öyledir.Ben bunu yıllar önce duyunca soluğu bir bilenin yanında almıştım.Konu ZAMANa gelmişti.Sen DÜŞÜNEBİLDİĞİN için zaman var demişti.HAFIZA zamanın tek yoldaşıdır.Eğer hafızan olmasaydı zaman durmuş olacaktı.Şimdi masaya bir tık yap dedi yaptım biraz sonra dediki bir daha tıkla tıkladım.Eğer ilk tıkladığını unutsaydın hafızana yer etmeseydin birinci tıklamayı bilmeyecektin hep tek AN yaşayacaktın.(2)

Yorumu oyla      61      49  
teyze 19 Aralık 2011 Pazartesi 17:32

Zaman zaman bu ZAMAN konusuna yoğunlaşırım son 10 gündürde yeniden başlamıştım bu yazınız tuz biber oldu hepten DEHR-AN-ZAMAN-NOKTA birbirine girdi.DEHR Allah katında tek bir AN demekmiş.Peygamberimizin ALLAH var idi ve Onunla beraber hiç bir şey yok idi dediğini duyan birisi HZ Aliye bu sözü nakletmiş.Bir an düşünen HZ Ali:El an kema kan=Hala o andaki gibidir DEMİŞ.(1)

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 19 Aralık 2011 Pazartesi 15:38

Zaman = "AN" ların toplamı. AN ise soluk alındığı sürece var.H.Tahsin.

Yorumu oyla      61      53