YORUMLAR
Toplam 42 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 12 Aralık 2011 Pazartesi 10:38

Bu başarıların yanında KÖTÜ İCRAATLARI yok mu ?..VAR.. 1-Şike ve UTANÇ yasası...2-Dersim ve benzeri Defterleri kaşımak, üstelik HİÇBİR bilgiyi doğrusunu bilerek değil,bilgisizce KAŞIMAK...3-AB UYUM yasaları konusunda çok ağırdan almak...4-Türki Cumhuriyetlere tıpkı eskiler gibi (Özal Hariç) önem ve ehemniyet vermemek...5-Devlet Özel sektör ilişkilerinde tıpkı OYAK gibi davranarak, kendi ideolojilerinin dışında olanlara farklı davranmak.daha detaylar mevcut....H.Tahsin.

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 12 Aralık 2011 Pazartesi 10:33

Detaylara girersek,Öğrenime verdiği önem ve ehemniyet,öğrenci harçları,yurt imkanları,araştırmaya verilen destekler,bunlar onyıllardır verilemiyordu,çünkü buralara ayrılan paralar,Istanbul DÜKALIĞININ cebine gidiyordu,Çetelerin cebine gidiyordu.Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan yol kadar YOL yapıldı.On yıllar boyunca yapılmayan yollar yapıldı.Bunlar taktir edilmesze yaratnın cezasına maruz kalırız.Bunlar yönetimin görevidir.fakat bugüne kadar yapılmamıştı...???.Bu ayrı bir konu.H.Tahsin.

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 12 Aralık 2011 Pazartesi 10:29

11 Aralık 2011 Pazar 21:41...Benim Ak Partinin icraatlarına verdiğim destek tümüne değildir,bir kısmınadır.Bana göre en önemli icraatı,1960 lardan beri ÜLKEMİ SÖĞÜŞLEYEN darbeci-Cuntacılar ile Istanbul DÜKALIĞININ ortaklığındaki ÇETELERİ dağıttı.İkincisi yukarıdakileri HUKUK ZIRHI ile koruyan JÜRİSTOKRASİ ÇETESİNİ dağıttı.Üçüncüsü Ekonominin başına getirdiği kişi,Dünya çapında önemli bir kişi,bu kişiye sabırla sahip çıktı,yüzyılın kriz tufanında Ülkeyi korudu.Bunlar çok ÖNEMLİ...H.Tahsin.

Yorumu oyla      53      50  
Misafir 12 Aralık 2011 Pazartesi 10:24

11 Aralık 2011 Pazar 21:41,Sevgili Misafir,Benim hangi siyasi parti CENAHINDA olduğumu sanıyorsun.Bir tespitin varsa peşinen söylüyorum,yanılıyorsun.Çünkü ben 1999 Seçimlerinden sonra kurulan KOALİSYON Hükümeti güven oyu alır almaz,40 yıllık kendi siyasi partimden de, SİYASETTENDE birdaha geri dönmemek üzere istifa YEMİNLİ ettim.Burada yazdığım siyasi yorumlar gördüğümü dile getirmekten ibarettir.40 Yıl siyaset yaptım sürekli verdim,Yüce yaratan bana siyasi RANT nasip etmesin.H.Tahsin.

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 12 Aralık 2011 Pazartesi 03:36

Osmanlı'ya dair analizlerde işe yarayacak bir kitap Milli Eğitim yayınları arasında çıkan İbrahim Müteferrika'nın "Milletlerin Düzeninde İlmî Usuller" (Usûl-ül Hikem Fi-Nizam-ül Ümem)adlı kitabıdır. Satır aralarında "ince" bir eleştiriyi okuyabilirsiniz.

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 11 Aralık 2011 Pazar 23:09

sorun:Ülkemizi ziyaret ederken hangi duygularla geldiniz ve görmek istediginiz yerler Cumhuriyetin ilanindan öncekilermi YOKSA sonradan yapilanlarmi? Osmanli Köylünün karnini köyünde doyurmustur,gayri müslümde olsalar dahi onlara o kadar hos görülü davranmislarki devletin sadikayi tabakasi olmuslar.Eeee size ne anlatirsam viz gelir, beyni yikanmislarala benim isim olmaz.Hasan Bey dostumuz bu konuya detayli bir sekilde girerse cok faydali olur kanaatini tasiyorum.Hepinize selam./2/

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 11 Aralık 2011 Pazar 23:02

Osmani Devleti Aleyye(YÜCE DEVLET)tartismaya kaldigimiz yerden devam edelim.Totem;kirilacak ve üzdürülecek bir yorumcu degil! Bizim tarih kitaplarimizda bu yüce devletin genellikle hep kötü taraflarini ögrettiler, aksini iddia eden iddiasinla kalir.Niye kötü taraflarini ögrettiler amaclari neydi bunu burada yazmaya kalksam sadece kendimi yormus olurum.Size bu yüce devletin yüceligini cok basit bir örnekle anlatmaya calisayim.Bir gün Sultan Ahmet meydaninda önünüze cikan bir turiste su soruyu /1/

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 11 Aralık 2011 Pazar 21:58

Ben buradan diyorum ki,BİLİM yolunda yürümeyenin,İslam ile de,Müslümanlık ile de uzaktan yakından ALAKASI yoktur.Zira yaratanın emretmiş olduğu Nizamı-Alem düzeni BİLİMİN tarif ettiği düzendir.Çünkü BİLİM yolunda yürüyenler,Tanrıya,yaratana ulaşırlar.Dünyayı AYDINLATAN ışık,NUR,beslenme kaynağını nereden alır?.CEVAP:Sonsuz enerjinin kaynağından gönderilen bilimsel bilgi datalarından alır.Bilimin yolunda yürümek ise,bahsekonu dataları çözümlemek.Osmanlı bu meyanda ne yapmıştır???.H.Tahsin.

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 11 Aralık 2011 Pazar 21:52

Bize gençlik yıllarımızda verilen seminerlerde ,Osmanlının bir NİZAMI-ALEM" davası,sevdası söylenir dururdu.Tarihin derinliklerine indikçe, "Nızamı-Alem" davası dediklerinin, bir başka dava olduğunu farketmek,çokda zor olmadı.Nıza-ı ALEM DAVASI, Bilimin ürettiği BİLGİ ile donatılan AKLIN Yolundan yürümektir.Biri çıksında bana izah etsin bakalım.Osmanlı hangi dönemlerde BİLİM yolunda yürümüştür.Yürümüş olsaydı SANAYİ devrimini herkesten önce yapardı.Osmanlı yoksa ÇEVRECİMİYDİ(!)....H.Tahsin-1

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 11 Aralık 2011 Pazar 21:50

Kanada'da uzun süre halı döşeme işinde çalışıp para biriktirip ülkeye dönmeye niyetlenen bir ülkücü arkadaşım, ağabeyi ile birlikte halı-döşeme işi yapmaya kalkıştı. İlkin ağabeyi yola çıkıp yerleşecekleri Ankara'ya gitti. Bir ay hem ev ve işyeri hem de piyasayı araştırdı. Ay bitmeden Kanada'daki arkadaşıma, yani kardeşine "sakın hiçbir şeyi bozma, satma. Ben geri dönüyorum, burada iş ahlâkı falan kalmamış, gelirsek bizi yerler" diye haber saldı. Yorum sizlerin, sevgili okurlar.

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 11 Aralık 2011 Pazar 21:48

Totem kardeş haklı,"fakat alacağı da yok".Gündem varken Osmanlıyı ancak bu kadar tartışabiliriz.Osmanlı bir dönem Gezegenin en güçlü Devleti idi.Fakat öyle anlatılan gibi 600 yıl falan değil.2 ci Murattan itibaren başla 4. cü Murat dönemi sonuna kadar devrinin en güçlüsü idi.Bu da yaklaşık 200 yıl falan yapar.Döneminin en güçlüsü olmak demek,GELECEĞE yatırm yapmamak anlamına gelmez.Bir söz vardır,"Hazıra dağlar dayanmaz" diye.Osmanlı öyle bir Hikaye...Tartışılacak yanı bitmez.H.Tahsin.

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 11 Aralık 2011 Pazar 21:41

H.Tahsin, aynı dönemi yaşadık, farklı taraflarda. Sana kızamıyorum, ama, içim acıyor. Hani "tut birini-vur ötekine" derler ya, öylesi bir siyasi yelpazede, "kötülerin en kötüsünün" peşine takılmanı hâlâ sindiremiyorum. On yılda ne değişti iyiye doğru, bu yakındıklarından? Bin beter olmadı mı? Şeytan diyor da soramıyorum, bu işte bir kişisel sıkıntın-hesabın var mı diye...

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 11 Aralık 2011 Pazar 21:36

Siike yasasinin tekrar meclise gelmesinden dolayi bizde YORUM yazacak halmi kaldi Totem kardesim.Öyle bir millet olmusuzki ayni sunun gibi"Önce vue,sonra dinle" ilk önce sevgili böyüklerimiz sike yasasini kabül ettiler simdide firsat kolluyorlar degistirmek icin.Bakin ben buradan meraklilalarina bir duyuru yapmak istiyorum, büyük ihtimalle BARAJIDA ASARLAR.SYMP (Sike,yolsuzluklarla mücadele partisi)kursunlar..lütfen bu teklifi ciddiye alin, yani elinizi cabuk tutun.Cp

Yorumu oyla      55      49  
TOTEM 11 Aralık 2011 Pazar 16:32

bazen yazarların köşelerindeki yorumları okuduktan sonra kafam öyle karışıyor ki! PARDON ACABA MEVZU NEYDİ!!demek geliyor içimde....

Yorumu oyla      55      51  
Misafir 11 Aralık 2011 Pazar 09:11

10 Aralık 2011 Cumartesi 22:55...Sevgili dostum,yazdıklarım gurbetçilere mahsus uygulamalar değil,avantacı rüşvetçiler uygulamalarını,istisnalar hariç genele uyguluyorlar,yalnız Almancı veya gurbetçilere değil.Yıllarını yurt dışında geçiren biri,Ülkeye döndüğünde hiç bir iş yapmayacak,yaparsa KAFAYI sıyırır.Bahsettiğim dostum,DUİSBURG da yaşıyor,imkan olsada tlf nunu versem,yaşadıklarını size bir anlatsa.Ahlaksızlığın GIRTLAĞI aştığı,şike yasasından belli değil mi?..H.Tahsin.

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 10 Aralık 2011 Cumartesi 22:55

Hasan Bey, yorumunuzu okurken hayallerimin yikildigini hissettim.Benimde niyetim vardi temelli dönüs icin.Yav,,rüscetin oldugu yerde ben yokum ve olmam.Ha rüsvet aldin ha verdin ikiside insanlik sucu bence.Bunlar her halde yurt disinda calisanlari bu ülkenin vatandaslari saymiyorlar yaziklar olsun.Inanirmisiniz izine Alman plakali arabayla gelince arabayi manavdan ve bakkaldan gizlerdimki baska baska fiyat uygulamasinlar.Türkiyeye giden Almanlarla konusuyorum, hep bu konularda rahatsizlar..

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 10 Aralık 2011 Cumartesi 18:15

İzmirli arkadaşım tekrar aradığında,"abi beni hep yokuşa sürüyorlar ve benden hep RÜŞVET istiyorlar,bıktım hangi kapıyı çalsam Rüşvet..vs.vs. " diye isyan etti ve "siz bu Ülkede nasıl yaşıyorsunuz,burada İNSANLIK bitmiş, ben dönüyorum,bu Ülkeye bir ÇİVİ dahi çakmam" deyip tekrar Almanyanın yolunu tuttu.Şimdi Almanyada yaşıyor.Özet olarak yazdım.detayları burdan Almanyaya "KÖPRÜ" olur.Bilmem anlatabiliyormuyum.Burası Türkiye.Şikeye EVET diyen herkimse ........ başka bişeyde demiyorum.H.Tahsin-2.

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 10 Aralık 2011 Cumartesi 18:11

Sevgili TS,benim bir arkadaşım var.kendisi 45 Yıldır Almanyada yaşayan bir dostum.Kendisi İzmirli.Geçen yıl tlf.görüşmemizde,"abi artık dönüyorum,Memlektde yatırım yapıp,ülkemde ölmek istiyorum" dedi.Gelme pişman olursun dedim,gelirsende Almanya defterini kapatıp gelme,belli bir süre açık kapı bırak dedim.2010 Yılı ilkbaharında döndü.Atadan kalma yerlerine projeler çizdirdi,Yatırımlarını başlatmak için Ruhsat müracatlarını yaptı, İşlemleri takip ederken tekrar beni aradı....H.Tahsin-1.

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 10 Aralık 2011 Cumartesi 02:09

Şu anda oturdum meclis genel kurulunu seyrediyorum ve çok üzgünüm. Bu saate kadar da iddianameyi okudum, gerçekten üzgünüm. Biz tüm bunlardan daha iyisini hak ediyoruz. Bütçe görüşmelerinin arkasından gece saat 02:06, Suat Kılıç çıkmış, lobiler bizi etkilemedi, kamuoyunu yanlış yönlendirmeyin filan diyor. Sn. bakan, peki nedir sizi taaa bu saatte bu konuyu görüşmeye iten demek de içimden gelmiyor. AKP yasayı geçiriyor, CHP, MHP katılıyor; vah halimize diyor, ben fişi çekiyorum. Saygılar. TS

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 9 Aralık 2011 Cuma 21:46

Ak partiyi diger partilerin seviyesini cekmeye calisiyorlar.Zaten ne zaman ülkemizde bir toiparlama olur birleri dügmeye basar.Hasan dostumuzun sadece söylediklerine katilmiyorum, yazdigi yorumu öpüp basima koyuyorum.Ak partiyi bir süre takip edecegim daha sonra bende dügmeye basacagim..

Yorumu oyla      56      51  
Misafir 9 Aralık 2011 Cuma 18:24

ŞİKE İddianamesini ve ilgililere ilişkin DELİLLERİ tek tek okudum.Bunların SAVUNULACAK hiçbir yanı yoktur.Yüce TÜRK MİLLETİNİN iki eli,Şike cezasını ve dolaysı ile bu dolandırıcı hırsızların cezalarını hafifletmek için çıkarılan yasaya destek verenlerin,İKİ YAKASINDA olacaktır.AKP 9-10 Yıllık Hizmetlerinin İÇİNE, iki hamle ile ediverdi.Akp ve Akp ye destek veren siyasiler,bunun bedelini çok ağır ödeyecektir.Sonunda Mafya ve Çetelere,Akp de teslim olmuştur.Türk Milleti ROTASINI ÇİZER.H.Tahsin.

Yorumu oyla      59      51  
Misafir 9 Aralık 2011 Cuma 10:31

şamil tayyar diyorki Bunların hepsi hikaye. AK Parti'de tek bir realite var, o da Recep Tayyip Erdoğan. Ötesinde ne hizip, ne klip olur, ne başka şey olur, hiçbir şey olmaz. Bu yasayla ilgili kişisel vicdani rahatsızlık, yoksa burada bir otorite sorgulaması yok. Kimse buna cesaret de edemez. Allah başbakana sağlık sıhhat versin çünkü başbakan bi rahatsızlansa bunlar değil koyun gütmek kendi başlarına tuvalete bile gidemezler. ileri demokrasi-ustalık dönemi de bu olsa gerek

Yorumu oyla      56      54  
Misafir 9 Aralık 2011 Cuma 09:39

Neden tartışmalıyız? (3) Özetle, İngilizler hilafeti intikam almak için mi kaldırtmıştır? Ve ülkeler işgal edilerek değil, gelirinin yabancılara aktarılması ile soyulmaktadır. Bu da, Türkiye'nin bilgi-teknoloji üretememesinden kaynaklanmaktadır. Biz yüksek teknoloji üretemediğimiz sürece gerçek manası ile kalkınmamız-bağımsız olmamız mümkün değildir. "Bugünler dünlerden doğar" Bu anlayışla, yapılanmamız; neden bilgi üretemediğimiz-kalkınamadığımız noktasında tartışılmalıdır. (Canmehmet)

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 9 Aralık 2011 Cuma 07:55

Neden tartışmalıyız (2) (a.g.e)"Kasım 1914’te bütün Sünni Müslümanların halifesi konumundaki Osmanlı padişahı Britanya’ya ve müttefiklerine cihad ilan ederek Alman telkinine uydu. Dünyadaki 270 milyon Müslüman’ın yarıya yakın kısmının İngiliz, Fransız ya da Rus yönetimi altında olduğu göz önünde bulundurulduğunda, bu adım Alman stratejisinin ustaca bir hamlesi sayılabilirdi. Tam Almanların umduğu gibi, Britanyalılar Türk tehdidine Batı Cephesi’nden Mezopotamya ve Çanakkale Boğazı...(canmehmet)

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 9 Aralık 2011 Cuma 07:53

Neden tartışmalıyız? Elbette anlamak için; (1) (a.g.e)"Türklerin henüz Almanya’nın yanında savaşma kararı vermediği 30 Temmuz 1914’te Alman kayseri kendine özgü taşkın ifadelerle sonraki hamlenin planını yapmaktaydı: 'Türkiye’deki, Hindistan’daki konsoloslarımız, casuslar… bütün İslam dünyasını bu menfur, yalancı, vicdansız esnaf milletine karşı şiddetli bir ayaklanmaya kışkırtmalıdır; zira biz kan kaybından ölsek bile, İngiltere en azından Hindistan’ı kaybetmiş olacaktır." (canmehmet)

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 9 Aralık 2011 Cuma 07:37

Ne amaçla tartışalım? Hindistan'ın "Ulusal Baba"sı, İngiliz nişanı sahibi Gandi'nin, İngilizler adına çarpıştığını öğrenmek için. Kaynak;NIALL FERGUSON, "İmparatorluk, Britanya'nın Modern Dünyayı biçimlendirişi" YKY.S.311)Bunun bizimle ne ilgisi var? Yok tabi. Hindistan İngilizlerin damarlarındaki kan kadar önemli bir sömürgedir. Bu bölgede onlar için, "Bir damla petrol, bir damla kandan daha değerlidir!" Galiba İngilizler, I. Dünya savaşı sonucu, ülkemizi işgal edenlerdendir. (canmehmet)

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 8 Aralık 2011 Perşembe 23:30

söyletirken, pratikte zeytin yagina su nasil katilir sorusu sorulmaz.Örnekleri cogaltmanin ve kafanizi daha fazla sisirmenin b ir anlami yok.Hepinizin simdiye kadar beyninizi ne kadar yikadiklarini biliyorum,20.30.40 senede yikanan beyinlerinizi ben burada 3,5dk. icinde düzeltemem.Vesselamin binasi.(3) Capanoglu *Lütfen satasma yorumlari yazmayin.tsk

Yorumu oyla      58      51  
Misafir 8 Aralık 2011 Perşembe 23:24

geTdiniz degilmi... neredeyse 10 milyonlarin üzerinde.Iste Osmanli devlet anlayisi buyduydu"insani yasatki devlet yasasin"Osmamlida Adalet anlayisi falanci mahalledeki her hangi birinin ismi degildi,bu topraklarda adalet kitaplarin arasindada kalmamisti..Adaleti istedigin yere istedigin kadar büyük yaz, "adalet uygulaninca adalettir"Adaletli topraklarda asimilasyon olmaz,adaletli topraklarda hak haklinindir,kuvvetlinin degildir.Adaletli topraklarda her gün teorite dogruluk marslari (2)C.oglu

Yorumu oyla      58      51  
Misafir 8 Aralık 2011 Perşembe 23:13

Sn:Kiymetli dostlarim geri yaslanin lütefen sizinle biraz tarihin derinliklerine gitmek istiyorum.Bülent Beyde buna dahildir,bir cogunuz Osmanli Aliyenin yikilmasinda hem fikirsiniz,baska düsünmek gibide bir sansiniz olmadi olamazdida zaten!Insanin beyni o kadar arastirmayi sevmez,hazirda olani daha cok sever.Ben sizden Osmanliyi katakulleye getirip yiknlar kadar üzülmenizi istiyorum(!)Bkiniz Osmanlidan sonra her hangi bir sebepten ötürü öldürülen insanlari bir gözünüzün önüne getirin(1) C.oglu

Yorumu oyla      57      51  
Misafir 8 Aralık 2011 Perşembe 21:29

Solcu ve Marksist arkadaşlar alınmasınlar.Onlara hitaben bir soru yönelteceğim.Sultan GALİYEVi tanırlarmı,bilirler mi, bilirlerse ne kadar tanırlar.1940 larda Türkiyede Türkçü-Turancılar tabutluklara tıkılırken,Stalinde SSCB de Sultan Galiyev ve arkadaşlarını kurşuna diziyordu.Oysa çarlık ordularını devirip,Ekim devrimini gerçekleştirenlerin başında Galiyev ve arkadaşları vardı.Bizdeki resmi "Tarih(!)" bu konulara asla değinmez.Bir yerde değinmeye kalksa,tüm yalan ve foyaları ortaya dökülür.H.T.

Yorumu oyla      55      50  
Misafir 8 Aralık 2011 Perşembe 21:21

Bana rastgele on tane Lise sosyalbilimler mezunu öğrenci bulun ki,Kurtuluş Savaşı esnasında Rusya ve Türkistan coğrafyasından ne kadar silah yardımı, ne kadar maddi manevi yardım aldığımız konusunda bilgi versin.Bulamazsınız.Yüzde bir oranında bulsanız dahi neden niçin sorularına bir cevabı olamaz.Çünkü YALAN ve PALAVRA Tarih, uydurma Tarih bilgileri ile donatılmıştır ve kafası karmakarışıktır.kendi Ailemdeki onlarca Üniversite mezunu yakınlarıma sorduğumda bu cevapları alamıyorum.H.Tahsin.

Yorumu oyla      58      53  
Misafir 8 Aralık 2011 Perşembe 21:16

Tarihi yazan dönemin ilgili belgeleridir.Birilerinin kağıdı kalemi eline alması ile yazılan metinler tarih değildir.Tarih sebep-sonuç ve neden Niçin ne zaman sorularının yanıt bulduğu metinlerdir.Lafı uzatmadan tek örnek vermekle yetineceğim.LOZAN Konferansını terk eden Rus Dış işleri bakanı ÇİÇERİNİN,neden terkettiği,Türk delegasyonunun tutanaklarının(!) dışında ki tüm ülkelerin delegasyon tutanaklarında mevcuttur,fakat hernedense Türk delegasyonunun tutanaklarında yoktur.Neden?,Niçin?.H.Tahsin

Yorumu oyla      58      51  
Misafir 8 Aralık 2011 Perşembe 20:53

Başlığı düzeltin önce.Doğru düşünceler yanlış kelimelerle anlatılamaz.Makale başlığınız İmparatorluk ve Cumhuriyet Geçmişimizi Tartışalım veya Monarşi ve cumhuriyet / Saltanat ve Cumhuriyet olabilir ama asla Osmanlı ve Cumhuriyet olamaz.Devlet Türk devletidir.

Yorumu oyla      55      51  
Misafir 8 Aralık 2011 Perşembe 17:06

Hilafet-Osmanlı-Cumhuriyet; Osmanlının rekabetçileri ile arasının açılmaya başlaması ile birlikte, Ruslar-İngilizler, Bulgar ve Yunanlıları ayrılmaları için kışkırtmaya başlarlar. Devlet önce, "Osmanlıcılık" Osmanlı vatandaşlığı ile ayrılmayı düşünenleri toparlamaya çalışsada başarılı olamaz. Daha sonra 2. Abdülhamit, "İslamcılık", tezini işlemeye başlayacaktır. Bu anlayışla birlikte unutulan Hilafet makamı aklımıza gelir. I. Dünya savaşında bunu Almanlar İngilizlere karşı kullanır. (canmehmet)

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 8 Aralık 2011 Perşembe 16:28

Neden Tarih? İki bilim dalı milletleri kalkındırır, yüceltir. Bunlar matematik ve tarihtir. Tarihin önemi, yarına rehber olmasındandır. Bu nedenle tarih, duygularımıza göre değil, yaşanmışa göre alınmalıdır. Bizler cumhuriyetin oturması için, önceki döneme büyük haksızlıklar yaptık. Halbuki hiç gerek yoktu. Milletimiz şap ve şekeri karıştırmaz. Cumhuriyeti kuranlar da, Osmanlının modern okullarında yetişen paşa, bürokratlardır. Tarihin korunmaya değil, anlaşılmaya ihtiyacı vardır.(Canmehmet)

Yorumu oyla      61      50  
Misafir 8 Aralık 2011 Perşembe 15:33

Bu gün 15 ülkenin tamamı,5 ülkenin büyük bir kısmını sınırlarını kapsayan Osmanlı İmparatorluğu dünyayı 600 yıl idare etmiştir.Haliyle düşmanıda çoktu,devşirmeleride çoktu.600 yıl dünyaya hükmetmiş bir devlet daha yoktur.Bu ülkeye bir ağaç bile dikmemiş insanların CUMHURİYETİMİZİ VE ATALARIMIZI eleştirebilecek yerlerde olması bu ülkedeki demokrasi ve TÜRK insanın yüceliğinden mi? Yoksa memleketine sahipsizliğinden mi?M.A.

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 8 Aralık 2011 Perşembe 14:27

Son olarak, evet tarih yazımı, özellikle kültür yapısı oturmamış toplumlarda, hakim ideoloji ve zihniyetin esiri olmak durumundadır. Basılacak, yayımlanacak, arşivlere girecek, bu arada söz konusu tarihçi açlıktan ölmeyecek, hapislerde sürünmeyecek, dışlanmayacak, hatta sürülüp sürgünde ölmeyecek. Sürülüp, sürgünde ölmeyecek kısmına kadarki bölüm bugün bile fazlasıyla geçerlidir. Dahası bir tarafın ihanetçi yazarı diğerinin kahramanı olmakta, tarih tarih değil ideolojik harita olmaktadır. TS

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 8 Aralık 2011 Perşembe 14:13

Amacım hilafet kalsa mıydı gibi kısır bir tartışma açmak değil. Aksine TOTEM dostumun hem uzak hemde yakın tarihimize sahip çıkmalıyız yorumuna katkıda bulunmak. O günün şartları da bu günün şartları da bizi zorlamakta, ayakta kalabilme imkanımızı damarlarımızdaki asil kana, tarih ve günümüzle barışık olup, yarınları doğru şekillendirebilme kabiliyetimize bağlıdır. Tarihle uğraşıda amaç günü gözden kaçırmak değil, tarihten ders almak olsa ne güzel olur. Sizin amacınız ders almak biliyorum. TS

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 8 Aralık 2011 Perşembe 14:04

Bir önceki yazınızda hilafetin kaldırılmasına isyan eden arkadaşa soruyu yöneltmiş ama cevabını alamamıştım. Siz vermişsiniz "hilafet ruhani veya Kurani değil tamamen dünyevi ve özellikle siyasidir". Aynı şekilde düşündüğümden hilafetin kaldırılması ruhani değil siyasi bir karar idi ve bence o şartlar altında alınabilecek başka bir karar da yoktu. Bana göre kurucu zihinin en büyük 2 dehası 1. şartları en iyi şekilde okumak 2. alternatifler arasındaki en iyi tercihleri yapabilmiş olmaktır. TS

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 8 Aralık 2011 Perşembe 13:59

Osmanlı deyimi İmparatorluk Türkiyesinin son yıllarında icat olunmuştur.Yoska devletin adı asırlardır Türkiye'dir ve Doğulu olsun Batılı olsun bütün haritalarda ve yazışmalarda Türkiye olarak geçer Türk hakimiyeti altındaki her yer.Osmanlı Türkiye'nin tarihinde bir hükümetler silsilesidir o kadar.Türk devleti kesintisiz devam etmektedir.

Yorumu oyla      56      50  
TOTEM 8 Aralık 2011 Perşembe 12:18

Vardı ama dünya üzerine yanlışı,günahı vebali olmayan insan,topluluk yada oluşum varmı? yok! Ben ne osmanlının nede Cumhuriyet tarihimizin böyle hayasızca eleştirilmesini doğru bulmuyorum.Ve sürekli kendimiz,halkımız ve tarihimizle ilgili bu karalama,küçültme ve aşağılama çabalarını doğrusu normal ve sıradan bulmuyorum ve komplo teorilerine inanmak istemesemde bana altında birtakım maksatlar ve çalışmalar var gibi geliyor.Vesselam bence hep uzak hemde yakın tarihimize sahip çıkıp yüceltmeliyiz.

Yorumu oyla      55      50  
TOTEM 8 Aralık 2011 Perşembe 12:15

Sayın Kuşoğlu; Yadıklarınıza bazen katılıyorum bazen ise karşı çıkıyorum zaten buda insan olmanın doğasında var yada var olmalı Fakat şu varki, gerek uslubunuz gerekse tartışma kültürünüz bence çok doğru ve saygın.Yorumcuları yönlendirme ve tartışma kültürünü yerleştirme çabalarınızı da taktirle karşılıyorum.Konuya gelirsek, ben hem Osmanlı hemde sonrası kurulan Yeni cumhuriyetimizle herzaman gurur duyuyorum.Osmanlıda yanlışlar yokmuydu?Yada Cumhuriyet kurulduktan sonra yanlışlar yapılmadımı?-

Yorumu oyla      56      50