YORUMLAR
Toplam 31 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 30 Haziran 2011 Perşembe 09:54

Ah benim zavallı demokrasi sevdalısı arkadaşım, senin için geçerli olan mantık şudur sanırım: " Gerçekler acıdır; biber de acıdır; o halde gerçekler biberdir." önermesindeki doğruluk payı, tıpkı senin doğrularında gizli :)) allah ıslah etsin nedeyim, ama merak etme ben senin de hakkını savunacak kadar demokrat, ama ülkem için, ilkem için de bir o kadar senin gözünde faşist olabilirim, bu benim tercihim, çünkü biat ruhu sana demokratlık bana has:)) üzülme sen de çalış senin de olur:)) M.Ş.

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 30 Haziran 2011 Perşembe 01:02

Kara gömleklilerinden medet uman fasist oldugunu kabül eden vatandasim,ben diyorum canakkale bogazi sen diyorsun baska bir sey..tedavide asil olan hastanin tedaviyi kabül etmesi ve aranan nitelikte hekimin bulunmasi safhasidir,benim sana yönelik yazacagim recete su asamada senin tarafindan onaylanmamistir, yani tedaviyi kabullenmedin, zorlada ben size demokrasi recetesi uygulamam söz konusu degildir, basinin caresini baska yerde ara bir zahmet.Ben kefenimle geziyorum,doktora ihtiyacim olmaz.D.s

Yorumu oyla      57      50  
Murat Şimşir 29 Haziran 2011 Çarşamba 23:46

Vallahi Aziz Nesinin ruhu fatiha istedi. Demokrasi sevdalısı arkadaşım, sizde Aziz NEsin kriterleri içerisinde bir arkadşsınız yazdıklarınızdan bunu anlamak zor değl, bir defa kaç defa yazdım bilmiyorum ben CHP li değilim. Sizde demokratsanız kusura bakmayın, ben faşistim. Ve aman dikat edin kendinize, kara gömleklilerimi salarım ha üzerinize :))))) sanırım siz anca böyle anlarsınız :)))) Bişey sorsam size: Doktorunuz bu durmunuza ne diyor acaba??

Yorumu oyla      54      56  
Misafir 29 Haziran 2011 Çarşamba 13:50

11:32 niye isi yokusa sürüyorsun be kardesim,yazdigim yorumda hastaliginizin ne denli tedavi gerektirdigi hususunda ön ayak olmak istedim, ben zannettim yaptigim teklife baliklama atliyacaksiniz.Iddia ediyorum Halk partililerin % 70 tedaviye muhtactir,yillarca kafalarini kuma sokmuslar dünyada ne oluyor ne bitiyor haberleri yok, durum o kadar vahimki bunlar acisindan uygulamali olsun diye yurt disinda devletin kasasindan mecburi demokrasi dersi alsinlar diye teklif getirdim ne var bunda.

Yorumu oyla      60      53  
Misafir 29 Haziran 2011 Çarşamba 11:32

Demokrasi sevdalısı, sanırım sen devlet bütçesinden gezmeye alışkınsın, kaç ülke gezdin, yoksa buyüzden mi demokrasi sevdalısı oldun? Gülüyorum ağlanacak halimize ne deyim; sözün bittiği noktadayız artık, kırık çizgili arkadaşlar, dün öyle bugün böyle düşünenler gerçek demokratlar olsa gerek,

Yorumu oyla      58      56  
Misafir 28 Haziran 2011 Salı 23:58

Hasan Bey gitme arkadaslarin üstüne bu kadar,ne yapsinlar bunlar yeterki komsunun merkebi olmasin ben devede istemiyorum diyenlerden.Cunta ASY ile barisik ve sarma dolas dolma olma gibi bir nihayi hedefleri var.Esasinda bunlara devlet bütcesinden harcirah vereceksin söyle bir dünyayi dolassinlarda demokrasi ve demokrasi ile yönetilenleri görsünler belki yola gelirler. Demokrasi sevdalisi.

Yorumu oyla      63      56  
Misafir 28 Haziran 2011 Salı 16:35

14:10 yav arkadaş senin haberin yok galiba, "bende bir AB-D projesiyim ya (!)"...Yüce TANRIM size akıl versin,fikir versin.Ne diyeyim ben sana.H.Tahsin

Yorumu oyla      61      57  
Misafir 28 Haziran 2011 Salı 14:10

Ha başkan bişey daha dikkatimi çekti. Sende mi, beşiktaş adliyesi ile birlikte çalışıyosun , malum imamın gazetecileri gibi de biliyosun çok yakında 28 şubatçıların yargılanacağını, he anam buna da bir açıklık getir bari, demokrasi adına ne olur.. Seni ABD nin AB nin planı projesi bağlamıyorsa, hangisi bağlıyor, imamın projesimi yoksa ?

Yorumu oyla      60      56  
Misafir 28 Haziran 2011 Salı 14:03

İlahi başkan, yada eski başkan, yeni AKEPEsevermi demeliydim:)) demek ki sende hidayete erenlerdensin, e bunu daha yazsan da boşuna parmaklarımızı yormasak be başkan. Sana hiç bir örnek vermeye gerek yok, sen bulmuşsun örneğini bu yolla devam et, yaşadığın bu ileri Demokrasi !!! iklimi sana hayırlı olsun.. Orta doğuaya gelen demokrasi ! inşallah bize de uğrar, e malum imamın çocukalarının el verdiği her ülkede maşallah bir demokrasi var bir demokrasi var deme gitsin.Sana bol demokrasili günlerMŞ

Yorumu oyla      61      53  
Misafir 28 Haziran 2011 Salı 13:30

Kök (3), Batı yanında ortak olarak Türkleri istemektedir. (Müslüman Türkleri-Osmanlı ruhu-gaza ruhu"nu değil. Bu nedenle bizlere cumhuriyet ve Laiklik dayatılmıştır. Ve cumhuriyeti öneren de İngilizlerdir. (Kaynak; Kazım Karabekir Paşa'nın günlüğü) Toparlarsak, Dünya da doğu ve Batı uygarlığı gerçeği vardır. Ve batı adının başına "laik" koymakla birlikte dünya siyasetini Hıristiyan anlayış-beklentisine bırakmaktadır. Bunları kavramadan meselelere yorum getirilemeyecektir. (canmehmet)

Yorumu oyla      58      50  
Misafir 28 Haziran 2011 Salı 13:24

Kök (2), ABD her ne kadar süper güç ise, yorulduğu ve rekabetçilerinin güçlenmesi, güç merkezlerin çoğalması ile birlikte ağırlığı giderek azalmaktadır. Bir tarafta AB, bir tarafta Çin-Uzakdoğu, bir tarafta da Rusya ve Ortadoğu ülkeleri vardır. Anlaşılması gereken bu bölgede ABD'ye güçlü ancak kontrolünde olabilecek bir ortak gereklidir. Günümüzdeki adı ile "sinerji" ortaya koyabilecek devletlere ihtiyaç vardır. "BOP" ve benzerleri bu anlayışla değerlendirilebilir. Gözden kaçırılan nedir?

Yorumu oyla      58      50  
Misafir 28 Haziran 2011 Salı 13:20

Kök (1), Denizin üzerindeki gemiye bakarak denizi (içeriğini); meyvaya bakarak ağacı değerlendiremeyiz. Özetle sonuçtan olaya gidilememektedir. Devletler ile ilgili meseleleri doğru değerlendirebilmek için olayın başlangıcına gitme zorunluluğu vardır. Müslüman Türklerin-Osmanlıların, Haçlılar-Avrupalılarla olan olayları anlamak için 14'üncü; ABD ile ilgili meseleleri anlamak için 18'inci asra gidilmelidir. Devletler siyasetlerini mevcut dengeler üzerine kurarlar. Bu da unutulmamalıdır.

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 28 Haziran 2011 Salı 11:59

M.Ş. siz birde, "BOP" mop bişeylerden bahsetmişsin.Ben o işlerden anlamam.benim derdim,Tüm DÜNYAYA evrensel normlarda DEMOKRASİNİN yerleşebilmesi.Abd nin veya ab nin planı projesi beni bağlamıyor.geri kalmış Ortadoğunun Halkalırını DEMOKRASİ ile buluşturmak çokmu AĞRINA gidiyor.Bunu istemeyen,bunu arzulamayan iki MİLLET var,1-ERMENİLER,2-Yahudiler.Tarihi düşman olan bu iki millet,son 1996 dan sonra bu konuda İTTİFAK edip,düşman KARDEŞLER oldular.ne demek istediğimi umarım anlamışsındır.H.Tahsin

Yorumu oyla      55      56  
Misafir 28 Haziran 2011 Salı 11:54

M.Ş. sen "Keserin dönmesini, sapın dönmesini" çok daha beklersin be anam....beklemeye devam et bakalım,Mustafa Sarıgül 150 Yıl olarak hesap etmişti,benim hesabım ise SONSUZA dek uzanan bir rakkama ulaşıyor.Oysa DOĞRUYA doğru,yanlışa ise YANLIŞ demek çokta zor bir işlem değil dimi.Sen bana savunduğunuz sistemin, Dünyanın neresinde uygulamaya konulupda başarıya ulaştığını gösteren bir örnek ver,hemen önünde eğilip,özür dileyeyim.Hadi "M.Ş."(?)...:)) ver bi örnek.Veremezsin çünkü yok.H.Tahsin.

Yorumu oyla      55      55  
Misafir 28 Haziran 2011 Salı 11:49

Sn M.Ş, derdiniz 28 Şubatçıların yargılanıp,yargılanmaması konusu ise, hiç esefiniz olmasın,ÇOK ama,ÇOK Yakında, nasıl YARGILANACAKLARINI, hep beraber göreceğiz.Ok.? H.Tahsin.

Yorumu oyla      56      56  
Misafir 28 Haziran 2011 Salı 11:47

09:40 sn M.Ş. 1989 ve 1991 sürecini çok iyi biliyorum.İL BAŞKANIYDIM, Kurulan koalisyonu PROTESTO edip,İl İlçe komple istifa ettim.1991 de kurulan DYP-SHP Koalisyonu Türkiyeyi 50 Yıl geri bırakan bir koalisyondur.Bunun delili,ISPATI ise, 1991 deki GSMH ile,2002 deki GSMH rakkamlarını yanyana koyduğunuzda görmek mümkündür,görebilecek kapasite de göz var ise.Ekonomiden-Yargıya ÜLKEYİ çökerten sürecin başlangıcını yapan Koalisyonun "ÇATISI" çölaşanın evinde ÇATILDI.O kadar yakinen bilirim.H.Tahsin.

Yorumu oyla      56      55  
Misafir 28 Haziran 2011 Salı 10:11

H.Tahsin kardeş, kimsenin kimseye BOP yakıştırması falan yaptığı yok, bu BOP eşbaşkanlığı hikayesi bizzat RTE nin seslendirdiği bir durumdur. ABD nin 1980 lerden beri uygulamaya koyduğu "Yeşil kuşak" projesinin bir aşamasıdır BOP denilen hikaye, ve BOP ordadoğunun ve bir anlamda da Türkiyenin yeniden dizayn edilmesidir. Tabi ki; sen bunları pek anlmaıyorsun,sanırım yada anlamak istemiyorsun. büyük resmi görmeden, küçük detaylarda boğulmuşsun. Demokrasilerde her türlü muhalefet yapılır. M.Ş.

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 28 Haziran 2011 Salı 09:58

NErde Çevik Bir, nerde karadayı paşa, nerde svil uzantıları, neden bu iddianamede yoklar, kimler koruyor, neden koruor, daha yakına geleyim, 27 Nisan e-muhtırasını ben yazdım diyen Büyükanıt nerde? Madem dardecilere savaş açtı bu AKEPE, biraz samimiyet ve biraz izan gerekir H.Tahsin kardeş. Bugün imamın yargıçları bir dönemin intikamını alırcasına ve militan bir şekilde görev yapıyorlar, fakat kimse unutmamalı ki; keser döner sap döner, bir gün gelir hesap döner, henüz daha söz bitmedi. M.Ş.

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 28 Haziran 2011 Salı 09:51

Bir deli bir kuyuya bir taş atar kırk akıllı çıkaramaz misali, tuncay güney adlı sapkın bir kişinin delil diye ortaya saçtığı çuvallarla dolu ilgili ilgisiz kişilerin bulaştırıldığı, suçlandığı ancak somut bir suş karinesine henüz rastlanmayan bu davada yargılanan kişileri peşinen suşlayıp, hüküm vermek ne kadar doğru? H.tahsin kardeş, daha açık birşey söyleyim, eğer bu iktidar ve arkasındakiler gerçek darbecileri yargılamak derdine düşmüş olsalardı. 28 şubatı yapanlar şuan silivride olurdu. M.Ş

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 28 Haziran 2011 Salı 09:46

Gelelim dardecilik konusuna; darbeye maruz kalmış bir misyondan geliyorum ve darbeye herkesten fazla karşı birisiyim. Doalyısı ile darbeyi savunan yok. Çünkü herkes bilir ki; en kötü demokrasi düzeni bile, en iyi darbeden daha kabul edilebilir bir durumdur. Çünkü demokrasilerde çareler tükenmez. Ancak elma ile armudu birbirine karıştırırsak yanlış mecralarda tartışırız. H.Tahsin kardeş. Öncelikle bugün sürmekte olan davaların özünde ne var bunu anlamak gerek, arkasında kim veya kimler var. M.Ş.

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 28 Haziran 2011 Salı 09:40

H.Tahsin kardeş, her seçim döneminin kendine has gerçekleri vardır. Ama bu CHP nin başarısızlığına bir bahane olamaz. 1989 Yerel seçimleirnde başarılı olan bir SHP( o tarihte CHP adını henüz almamıştı) 1991 yılında da kısmen başarılı olup, iktidar ortağı oldu. Ama ne olduysa 1993 den sonra Deniz Baykal'ın CHP yi yeniden açması ile iniş trendine girdi. Sana Tavsiyem bunu incelemen gerek. Bende dünyanın hiç bir yerinde iktidarı överek, iktidar olan bir muhalefet görmedim. İlginç değil mi? M.Ş

Yorumu oyla      55      50  
Misafir 27 Haziran 2011 Pazartesi 20:59

icinde cözmek icin kafa yormamistir, yoranlarada BOP,mop yakistirmalari yapmislardir.Insan diye adlandiran canli elinden alinacak randi vermemek icin her türlü kiliga girer, bazen ulusalci bazen milliyetci bazende üle sevdalisi pozuna girer.Alin size meclisi boykot etmek icin kiliktan kiliga giren insanlar.Sokakta gezenler,kahvede zaman öldürenler dagda Koyununu otlatan insanlarin bu manzara karsisinda dislerini iyice sikmaya baslamislardir. (2)

Yorumu oyla      56      54  
Misafir 27 Haziran 2011 Pazartesi 20:59

icinde cözmek icin kafa yormamistir, yoranlarada BOP,mop yakistirmalari yapmislardir.Insan diye adlandiran canli elinden alinacak randi vermemek icin her türlü kiliga girer, bazen ulusalci bazen milliyetci bazende üle sevdalisi pozuna girer.Alin size meclisi boykot etmek icin kiliktan kiliga giren insanlar.Sokakta gezenler,kahvede zaman öldürenler dagda Koyununu otlatan insanlarin bu manzara karsisinda dislerini iyice sikmaya baslamislardir. (2)

Yorumu oyla      59      57  
Misafir 27 Haziran 2011 Pazartesi 18:40

Bu ülke yilarca polit büro kafalilar ile yöenetilmistir,polit büro anlayisi sadece solcu gecinenlere ait bir ünvan degildir sagci gecinenlerdede biraz olsun vardir,bunu biz sitatükocu yapilanmalar diye nitenlendirebiliriz.Polit bürosunun bir adim önündekilerede ERGENEKONCU diyebiliriz.Birikmis sorunlar devletimizin organik yapisini bozmaya baslayinca bir takim insanlar cözüm olarak polit büro anlayisini ve "ergenekon derin devlet" cizgisini secmistir,birikmis sorunlari hic kimse demokrasinin (1

Yorumu oyla      60      54  
Misafir 27 Haziran 2011 Pazartesi 17:39

Dünyanın HİÇBİRYERİNDE,Yalnız İKTİTARI Karalayarak,yalnız iktidarı kötüleyerek,İKTİDARA gelindiğine bir yerde rastlamadım.AKP 3 kasım 2002 de kimi kötüleyerek iktidara geldi?.M.Şimşir kardeşim,sen herhangibir MARKANIN,Rakip marka ürünlerini karalayarak,çamur atarak, kirleterek,PAZAR payını büyütmeyi düşündüğüne rastladın mı? Bu yöntemlere Türkiyede rastlarsınız.Sonucuda,siyasette AKP olur,Ticari piyasada da ÜLKER gurubu olur.Güvenilir ve İnandırıcı olmak şart.İkiside anormal saldırıya MARUZ.H.T.

Yorumu oyla      57      60  
Misafir 27 Haziran 2011 Pazartesi 17:31

M.Şimşir kardeş,1999 farklı,2002 farklı,2007 nin ise yine çok daha farklı zeminleri ve gerekçeleri var.Hepsini ayrı ayrı burada sıralamaya kalksam,yorum cebi yetmez.M.Şimşir kardeş,Darbecilere herhalde vuracağız,CHP gibi sahip çıkıpda,OY Oranımızımı düşürelim.Burada defalrca yazdım,Yıl 2002,aylardan Ekim,bir DYP Milletvekili dostum ile İDDİAYA girdik.ben Akp 350 Milletvekili ile TBMM ye girecek dedim,arkadaş ise 150 alsın başına koysun dedi.Akp=365 Milletvekili çıkardı.Biz Müneccimmiyiz?.H.Tahsi

Yorumu oyla      55      60  
Misafir 27 Haziran 2011 Pazartesi 16:06

H.Tahsin Arkadaş epey bir yorum yazmışsın, iyi güzel de 2007, 2002, 1999 vs... genel seçimlerinde de mi Ergenekoncular aday yapıldı? Bu bir, ikincisi ergenekoncu dediğin adayların seçildikleri illerde ve seçim çevrelerinde, bir önceki seçimlere göre düşüş mü var, yoksa artış mı? bunu , inceledin mi kardeşim? Bekara karı boşaması kolaydır. Vurun abalıya misali, Cemaatin kolluk güçleri gibi sizlerde vurun ergenekonculara başka bir çözümünüz yok sanırım. M.Şimşir

Yorumu oyla      59      50  
Misafir 27 Haziran 2011 Pazartesi 13:05

12 Haziran 2011 Seçimleri öncesinde yazdığım yorumlarda,CHP nin %25 lerde takılıp kalacağını iddia etmemin dayanağı,"Ergenekon SANIKLARININ" Listelere konulmasına KARŞI çıkıyordum.Ergenokon sanıklarının CHP nin en az 5-6 puan daha düşük oy almasına sebep olacağını söylüyordum.ESEFLE Görüyorum ki,CHP seçim sonrası da,seçim öncesi stratejisini sürdürmekte ısrarcıdır.Buradan UYARIYORUM,Bu strateji CHP ye ve ortağı BDP ye en az 80-100 Milletvekili daha kaybettirecektir.bekleyelim görelim.H.Tahsin.

Yorumu oyla      59      59  
Misafir 27 Haziran 2011 Pazartesi 12:58

CHP nin ERGENEKONCU,Milli İRADE Düşmanı, darbeci-cuntacı yapıları, MİLLİ İRADEYİ kullanarak TBMM ye taşımak isteyişinin önüne çıkan Yargı ENGELİNİ,TBMM deki Yemin seremonisini PROTESTO ederek, aşmaya çalışması,CHP ye ağır bir FATURA olarak geri dönecektir.TBMM yi boykotu, pkk nın siyasi versiyonu olan BDP nin KUYRUĞUNA takılarak sürdürmeye kalkışmak,Ergenekon pkk işbirliğinin en açık DELİLİNİN kanıtıdır.Türk HALKINDAKİ Algı budur.Böyle algılanır ve ona göre de Milletden yanıt alır.H.Tahsin

Yorumu oyla      58      61  
Misafir 27 Haziran 2011 Pazartesi 12:53

Bu nedenle CHP behemahal kendisini GÜNCELLEYİP,Uygar Dünya ile aynı dili kullanır hale gelebilmeli.Dünün "radikal İslamcılarının(?)" bugün kendilerini güncelleyip, Uygar Dünya dilini kullanmaya başlaması,en azından bu meyanda gayret sarfetmesi,bulunduğu MEVZİDEN çıkmayı düşünmeyip,bulunduğu mevziye çakılı kalmayı tercih eden CHP yi şaşırtıyor olması da beni şaşırtıyor.Bugün Dünyada KURAL kapitalizimin tayin ettiği kurallar,öyle mi?EVET.Ne yani hal böyle iken,"abdestli Kapitalist(?)"....H.Tahsin.

Yorumu oyla      58      62  
Misafir 27 Haziran 2011 Pazartesi 12:47

Bulent bey,Manzaraya geniş perspektiften bakarsak,resmin tümünü görebilirsek daha sağlıklı verieler elde ederiz,neden,niçin,nasıl gibibi soruların cevaplarını daha sağlıklı verebiliriz.CHP nin %30 ları çok uzun yıllardır yakalayamamasının sebebi,chp nin bir avuç %01 lik marjinale mahküm edilmesinden kaynaklanmaktadır.Oysa %01 lik bir AVUÇ marjinalin görüşlerinin bugün için dünyada uygulanabirliği yoktur.Kısman K.Kore ve Küba desek bile.Geçmişte uygulanıpda başarıya ulaşmış bir örnek de yok.H.Tah

Yorumu oyla      59      60