YORUMLAR
Toplam 69 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 28 Mart 2011 Pazartesi 09:15

Sn OWLEYE,açılamanızdan ötürü öncelikle teşekkür ediyorum.Şu noktayıda açıklama ihtiyacı duyuyorum.Türkiyede "darbe paranoyası" yok,darbe planlarını,yıllara sarih değiştirerek,UYGULAMAYA dökmek isteyen,kendilerinden menkul,durumdan vazife çıkaran,PSİKO MANYAKLAR sürüsü var.Bunların varlığının farkında değilsek,hayretlerimi ifade etmekle yetinirim.Bu psiko vak'a larla,muhtelif zamanlarda,günlük tartışmalarımızı,yüz yüze dahil,her ortamda yapıyoruz zaten.Bu yapılar,Lozanın görevlileri.H.Tahsin.

Yorumu oyla      55      49  
OWLEYE 28 Mart 2011 Pazartesi 00:28

Kapitalizmin işlerliğinde toplumlara paronaya enjeksiyonu gerektiğini ifade etmek istedim aslen..Bakın türkiyede 10 yıl önce islam paronayasını işleyen bir yönetme yönergesi var iken, devran döndü ve yeni paronaya ihtiyacını darbe olgusu aldı..Çinlilere ilişkin tüm paronayaların kökeninde ise bahsettiğiniz matematiği izah eden bir nüfus yoğunluğu ve bunun doğurduğu ucuz işgücü ve bununla mücadele etmek zorunda kalan kapital derebey devletlerin ızdırabı yatmaktadır zannedersem...

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 27 Mart 2011 Pazar 23:52

Hasan Bey bir Türk dünyaya bedeldir,en azindan böyle ögrendik ,kitaplarda da öyle yaziyor unutmayin.Yani biz irk olarak mükemmeli yakaladik,calismamiza gerek yok.

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 27 Mart 2011 Pazar 23:09

2007 Verilerine göre,Bir JAPON=22 Çinli ediyor.,Bir ALMAN=26 Çinli ediyor.Keza Bir ABD li=16 Çinli yapıyor.Bu oranlamaları,değişik rakkamlarla,192 Ülkenin halklarının durumuna dönüştürerek,192 TABLO ortaya koyabiliriz.Bu ORANTISIZLIĞA, Hangi "PARANOYA" sebebiyet veriyor,doğrusu çoğu zaman güzel isabetli yorumlar yazan OWLEYE dostum izah ederse,çok makbule geçecek.NOT:Yukarıdaki rakamlar yaklaşık rakkamlardır.H.Tahsin.

Yorumu oyla      58      50  
OWLEYE 27 Mart 2011 Pazar 20:32

Son olarak bölünme paronayasına değineyim..Kurt cobain in 2.intihar girişimi öncesi söylediği vecizesi ; paronayak olman takip edilmediğin anlamına gelmez..Esasen eyleme sürüklemeyen her paronaya nöronları da besler..50 lerde komunizm paonayası ,70 lerde çekik gözlüler paronayası, 90 larda uzaylılar ve 21. yy da islam paronayası sayesinde dünyanın jandarmalığını ilan etmiş bir ülkenin müstemlekesinde, paronaya sahibi olunmaması zaten şaşırtıcı olmazmı muhteremler.....?

Yorumu oyla      56      49  
OWLEYE 27 Mart 2011 Pazar 19:13

İkona tacirlerinin pazarlama tekniklerini anlamak için söylediğiniz tarihsel süreçdeki devinimleri incelemek faydalıdır pektabii..Ancak tarihi, olma zamanına özgü değişkenlerle incelemek kaydıyla..Bunu gerçekleştirenler bugün bize lider ya da imam olarak sunulanların aslında tamamen içi doldurulmuş ikonalar olduklarını,varlık ifade etmek için politikadan başka gereçleri olmadığını göreceklerdir..Tıpkı 3 nesil önceki ataları gibi altına girilecek emir için pejmurde olduklarını algılayacaklardır..

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 27 Mart 2011 Pazar 02:32

Irak'a geçecek Amerikan Askerlerine izin verme, sonradan çok pişman olduk o da ayrı, silah doğrultmayız dediklerimiz kardeş Libya halkın üstüne BOMBA yağdıracak Emperyalist Uçakların sortilerine İzmir'den çıkmalarına izin ver!!! Üç ay sürecek belki de daha fazla, ÖLÜM kusacak uçaklara yardım eli uzat!!! "Biz çıkar peşinde değiliz" de git çıkarcıların yanında BOY göster!!! Topun tüfeğin uçlarında kurşun yok zeytin dalı var sanki!!!Nedir bu şimdi? İKİYÜZLÜLÜĞÜN DANİSKASI.

Yorumu oyla      59      55  
OWLEYE 26 Mart 2011 Cumartesi 13:01

Karadağın özgürlük ilanını anlamsız bir gürültüyle karşılayıp 2. gün tanıyan bir ülke olarak başımıza gelecekleri öngöremediğimize yananlar olacaktır..Rasmusseni kesinlikle natonun başına getirmeyecek olanların 3.gün verdikleri olur oyunu unutanlar..,peygamberimize hakareti unutuverme nedenlerini kendilerine ustaca izah edebiliyorsa , bugün izmir in müdahale üssü olmasından da tabii olarak gocunmamayabilirler..Tüm politika sevenlere tiyatro oyunlarını da takip etmelerini öneririm....

Yorumu oyla      65      51  
OWLEYE 26 Mart 2011 Cumartesi 12:55

Özellikle 80 lerden sonra avrupa ülkelerindeki coğrafya atlaslarınından ilim okuyan gençler.., erişkinliklerinde kürdistanın türklerce işgal altında olduğunu düşünebilirler..Tabii olarak çin in vahşi kapital kıskacından kurtulmak için 20-30 yıllık zaman içinde avrupaya yakın ucuz işçi besleme havzası geliştirmeleri gerektiğini zamanında kavramış teknokratik ülkelerden bahsetmekteyiz neticede..Birileri dünya haritasında monopoly oynarken ayak işlerini görmekten gurur duyanlar da olacaktır...

Yorumu oyla      64      51  
Misafir 26 Mart 2011 Cumartesi 10:00

Sarkozyinin "ALT ÇENESİ" Türk Ordusunun Libya faaliyetini "Emperyalist" olarak nitelemiş.Tıpkı ağabeylerinin 1974 de Türk Ordusunun Kıbrıs Barış Harekatına "EMPERYALİST" dedikleri gibi.Unutmasınlar ki,Türk halkı bu yapıları ve zihniyetlerini,ayrıca kim olduklarını çok iyi biliyor.Çünkü artık "yemiyor" H.T.

Yorumu oyla      65      51  
Misafir 26 Mart 2011 Cumartesi 03:38

Siddim sene EMPERYALİST diye küfret, o da yetmez koalisyon güçlerine HAÇLI SEFERLERİ de, sonra da küfrettiğin Haçlı Seferlerin safında yerini al!!! Büyük lokma ye,Büyük laf etme! Neymiş giden donanma Muharip güç değilmiş! Nedir ya? MONSTRALIK mı? Düşmana pardon dost Libya halkına göster göster geri çek mi??? Biz Emperyalist değil, Emperyalız! Silah gücüyle değil BEYİN gücüyle Huzur götürüyoruz! Gemilerin,Denizaltının topunu tüfeğini kullanmadan SEVGİYLE BARIŞI sağlarız!!! Tabii Yerseniz!!!

Yorumu oyla      59      58  
Misafir 25 Mart 2011 Cuma 20:02

17:07 Dünyayı okumaktan mahrum bir vaziyette bana yanıt vermişsin.Biz Libyayı, Çakal Sarkoziy ve Tilki Berlusconiye yem olmaktan kurtarıyoruz.Sen hala ayakta uyuyorsun.Sen sahile çık biraz dolaş,birazda çakıl taşları ile oyna anam.Bende "Kaşınmaya" devam edeyim.G.Kaşaıyan Çoban.

Yorumu oyla      63      56  
Misafir 25 Mart 2011 Cuma 17:07

G.K.Çoban, sen kasinmaya devam et yalniz dinle. Hedef haline geliyoruz. Izmir neden komuta merkezi yapiliyor. Biz neden Libya'ya saldiranlarin savasma gucunu ve azmini artirmak icin lojistik destek gonderiyoruz. Ilerde El Kaida bize saldirirsa ne olacak, sorumlusu kim olacak. Hos mevcut hukumetin, sefalet icindeki halkin ve muhalefetin durumunu degerlendiren orgutun bize saldirmamasi lazim. Ama batiya en ufak diklenmemizde onlarin istihbarat orgutleri eylem yapip sucu El Kaida'ya atacaklardir..

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 25 Mart 2011 Cuma 12:09

Osmanli Birlesmis milletlerinin erismis oldugu Cihan Sumul düzeye gelmesininde en büyük katki ister kabül edin ister etmeyin"Beyin takimin" etkisi ve katkisi cok büyüktü.Su anda bile süper güc diye adlandirdigimiz Devletlerin sinsice izlemis olduklari siyasette bu yöndedir.Biz buna bir tas ile iki tane kus vurmakta diyebiliriz.Dünya, 2.Dünya savasindan sonra amansiz bir sekilde beyin gücü üzerine kafa yormustur.Beyin gücü demek ayni zamanda da istihdam yapabilen insandir.Yigitoglu

Yorumu oyla      63      52  
Misafir 25 Mart 2011 Cuma 08:29

1940 lardan beri,Türklerin saf ve iyi niyetini kullanan batının tezgahını,Davutoğlunun izlediği politikalar "Morartıyor".Tıpkı Sarkozy denilen fransız faşosunu morartığı gibi.G.K.Çoban

Yorumu oyla      63      52  
Misafir 25 Mart 2011 Cuma 00:45

"Hutbul Vatan minel Vatan" H.Serif. Unut gitsin bir ara sözde Araplarin bizi arkadan vurduklarini.Bazi yorumcu arkadaslar bu konuya cok güzel aciklamalar getirdiler.Kisisel olarak Vatan sevginizden asla süphemiz yoktur üstelikte bizi solluyan taraflarinzda vardir.Önemli olan niye millyetci bir cizgiyi benimsediginiz degildir,miliyetcilik kriterlerine uygun bir dünya görüsüne sahip olmaktir.Cikin askadaslar artik Türkiye disina bakin bakalim globallesen dünyada ne olup bitiyor.Syglr Capanoglu 2

Yorumu oyla      63      51  
Misafir 25 Mart 2011 Cuma 00:37

Yildiray kardes, sizde yillarca Ülkemizde belli cevrelerden tarafindan beyni yikanan guruba dahilsiniz ne yazik ki üzülerek ifade yapiyorum-Adammmlarin 50,100 senelik yaptiklari planlarin icerisinde mümkün oldugu kadar Arap cografyasindan Türkü uzak tutmak vardi,bunda kismi olarakbasarili oldular,örnek olarakta sizin düsüncelerinizi verebilirim hic bana gönül koymayin,bende sizler gibi Türk milliyetcisiyim,tek aramizda ki fark,ben Islamin koydugu sinirlari asmiyan milliyetcilerdenim. 1

Yorumu oyla      63      50  
Misafir 24 Mart 2011 Perşembe 22:05

Araplar arkamızdan vurdu mu? Sadece İngilizlerin kışkırtması ve satın alması ile Suudilerden küçük bir azınlık. Orada da bizim stratejik hatalarımız vardır. Bunların dışında, Başta özellikle Libya'nın tamamı olmak üzere, I'inci Dünya Savaşının tamanında Osmanlının yanında yer almışlardır. Lütfen tarihi farklı kaynaklardan okuyalım. Başkalarının görüşlerini de sorgulamadan doğru kabul etmeyelim. Sömürgeciler, 7 gün 24 saat Arap-Türk düşmanlığı işlemektedirler.(Canmehmet)

Yorumu oyla      61      50  
Misafir 24 Mart 2011 Perşembe 21:57

Tarihimizi okumuyoruz, okuyanımızda,devletin maaşlı kimselere yazdırdıklarını okumakta ve farklı görüşlerin doğruluğunu dahi sorgulamamaktadır. "Araplar arkadan vurdu!" Bu ne demek? Biz İslam Aleminden uzak duralım, ABD, AB ve Rusya onları sömürsün, bizde bir köşede kaderimize ağlayalım. "Sürüden ayrılanı kurt kapar!" Bu sözün doğruluğunu son Irak, Afganistan ve Libya olayları da göstermektedir. İslam alemi önce Şii-Sünni, sonra "Türk-Arap" sonra "Kürt-Türk" Ve böl ve yönet (canmehmet)

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 24 Mart 2011 Perşembe 18:42

Bizi arkadan HANÇERLEYİP,ihanet eden ŞERİF Hüseyin ve etrafındaki birkaç Bedevi kabilesini,Arap Dünyasının tamamına şamil etmeye kalkmak,hem Haksızlık,hemde Türk-İslam dünyasının düşmanlarının politikalarına bilmeyerek HİZMET edilmiş olur.İçimizdeki Emperyalistlerin uzantılarını görebilmek için,Tarihin SATIR ARALARINDAKİ detayları gözden kaçırmamak lazım.H.T.

Yorumu oyla      60      51  
Misafir 24 Mart 2011 Perşembe 18:34

Yanlış bilgilerle bilgilenip,başkalarını da yanlış bilgilerle donatmaya çalışıp,yanılgıya ve yanlışa düşürmeyelim.1916 da KUT-ÜL AMARDE,dönemin ABD si olan İNGİLTEREYE,Tarihinin en BÜYÜK Hezimetini yaşatan Osmanlı Ordusunda bulunan Arap askerlerin dökümanına arşivlere uzanıp bakmak lazım.Keza YEMENDEKİ Türk İngiliz Savaşlarına,Trablustaki,Türk İtalyan Savaşlarına bakıp,G.Mustafa Kemalin,Enver Paşanın kimleri örgütlediğine bakmak lazım.Yıldıray kardeş,HAKSIZLIK yapıyorsunuz.H.Tahsin.

Yorumu oyla      59      51  
Misafir 24 Mart 2011 Perşembe 18:04

Bizim "LİDER DEVLET" olmamıza gerek yok,UYGARLIĞIN tarif ettiği yolda yürümemiz yeterli.2010 Yılı verilerine göre Rusya federasyonunun İHRACAT rakamı=377 Milyar dolar.Türkiyenin İhracatı=117 Milyar Dolar.Rusyanın İhracat Rakamındaki Sanayi ürünü payı %7 lerde kalıyor.Türkiyeninki ise %90 nın üzerinde.Bunun ANLAMI,Rusya Dünyaya 26 Milyar dolarlık Sanayi ürünü İhraç ediyor,Türkiye ise 105 Milyar dolarlık sanayi ürünü İhracaat yapıyor,Üstelik bunun %60 nı da AB Ülkelerine.Kim daha iyi.H.Tahsin.

Yorumu oyla      60      51  
Misafir 24 Mart 2011 Perşembe 17:46

Yani once yurt icinde pacamizi toplayacagiz, sonra yurt disina yonelecegiz. Bu arada diger musluman ulkeler de kendi pacalarini toplayacaklar. Gavuru birakip bize yonelecekler. Hiristiyan ve emperyalistlerle birlik edip bize saldirmaktan ve husumetten vaz gececekler. Birlik ve beraberlik ancak boyle mumkun olur. Arap ve acem halklari ile baglarimizi guclendirecegiz ama Turkluk her zaman on planda olmali. Zira tarihte zalimlerin alt edemedigi ve esir edemedigi tek millet biziz.YILDIRAY3

Yorumu oyla      57      52  
Misafir 24 Mart 2011 Perşembe 17:45

Yani once yurt icinde pacamizi toplayacagiz, sonra yurt disina yonelecegiz. Bu arada diger musluman ulkeler de kendi pacalarini toplayacaklar. Gavuru birakip bize yonelecekler. Hiristiyan ve emperyalistlerle birlik edip bize saldirmaktan ve husumetten vaz gececekler. Birlik ve beraberlik ancak boyle mumkun olur. Arap ve acem halklari ile baglarimizi guclendirecegiz ama Turkluk her zaman on planda olmali. Zira tarihte zalimlerin alt edemedigi ve esir edemedigi tek millet biziz.YILDIRAY3

Yorumu oyla      57      52  
Misafir 24 Mart 2011 Perşembe 17:34

BG efendi! Hem Turanci hem de Ummetci yani "Musluman Birligini" savunan Ulu Turkun diger bir sozu."Biz dogrudan dogruya milletperveriz ve Turk milliyetcisiyiz! Ama biz oyle milliyetciyiz ki bizimle isbirligi eden butun milletlere hurmet ve riayet ederiz. Bizim milliyetciligimiz herhalde bencilce ve magrurca bir milliyetcilik degildir. Biz musluman oldugumuz icin, muslumanlik yonunden ummetciligimiz de vardir ki, milliyetciligin cizmis oldugu sinirli cemberi genis bir alana donusturen odur.YILD2

Yorumu oyla      55      50  
Misafir 24 Mart 2011 Perşembe 17:17

Ataturk soyle diyor "Bir milletin tabii hudutlari daglar ve irmaklar degildir, isnat ettigi milliyetin lisani ve dini sinirlaridir." Yani Turk milletinin yurdunun butun turkce konusulan diyarlar ve islamin hukum surdugu yerler oldugunu soyluyor. Ancak boyle bir Turk-Islam birliginin saglanmasi icin bir lider devlete gerek vardir. Lider devletin de digerlerini pesinden surukleyebilmesi icin bir takim vasiflara sahip olmasi gerekir. Bunlarin en basinda kendi icinde dirlik ve duzen gelir.YILDIRAY1

Yorumu oyla      55      50  
Misafir 24 Mart 2011 Perşembe 16:49

Beyler ben bir turk olarak insan secmem arabi da, ingilizi de benim icin birdir ama tekil insan, birey olarak. Hasan Tahsin Bey keske Osmali icin vurusan birkac boluk Filistinlinin tutumu tum araplara genellestirilebilseydi. Ama maalesef oyle degil Baklanlarda yunan, bulgar ne yaptiysa Ortadoguda aynisini araplar yapti. Ben simdi tum bu olanlara gozumu kapayip aslinda araplar bizi cok sever diye kendimi mi kandirayim. Hacli Seferlerinde de, 1. Dunya Savasinda da gordugumuz sey ihanetti.YILDIRAY

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 24 Mart 2011 Perşembe 13:56

Türkiyede Evrensel NORMLARDA bir Demokrasi yerleştirilir ise, bundan kimler KAYBEDER,Kimler Kazançlı çıkar? sorusunu soralım ve Kazananlar ile Kaybedecek olanları ayrı ayrı,alt alta sıralayalım.Kazananların başına,Türkiye Cumhuriyeti HALKI yazamak zorunda oluruz.Kaybedenlerin başına da,Emperyalist Batı Lobisi ve onun içimizdeki yerli İŞBİRLİKÇİLERİNİ yazmak zorunda kalırız.Aynı soruları Bölge içinde sorabiliriz.Arkadaşlar,birilerinin elindeki silahlar,ARGÜMANLAR,alınır.Kimilerinin de CANI.H.Tahs

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 24 Mart 2011 Perşembe 13:18

Sevgili AB,12:33 deki yorumum ile birlikte,Ayhan Çarkının çeşitli tv ve Gazetelerdeki İTİRAFLARINI lütfen yan yana koyuver.Eminim ki,BÜYÜK resmi anında göreceksin.Bu oyunun değişik versiyonları,aynı şekilde Kuzey Irakta TÜRKMENLERE Karşı,keza Suriyede Türkmen ve diğer Türk boylarına mensup Türklere karşı uygulanıyor.Bizde Kürtlere uygulanan tezgah,güney komşularımızda Türklere karşı kullanılıyor.Umarım şimdi uyanmışınızdır,1980 sonrası Diyarbakır Cezaevi tezgahlarına.Ahhh GÜRBÜZ Çocuklar ah.H.T.

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 24 Mart 2011 Perşembe 12:33

Yıllık 50 Milyar dolarları aşan Enerji hammade ithalatımızı,tek başına misli ile,sadece Kuzey Irak karşılayabileceği halde,Dünyanın en Kaliteli PETROLU olan BURNUMUZUN DİBİNDEKİ Musul Kerkük Petrolleri TÜRK halkından UZAK TUTULMUŞTUR.Acaba NEDEN ?NEDEN? NEDEN?.Bunu görüp OKUYAMIYORSAK,bize milyon kere YUH olsun.Neymiş,"Ben Barzaniye-Kürtlere Düşman OLACAKMIŞIM(!)" Sebep NE?, Çünkü,Bölgenin ZENGİNLİĞİNİ,Batılı EMPERYALİSTLER rahat rahat sömürebilsin.UYANIN BEYLER,UYANIN,UYANIN lütfen.H.Tahsin.

Yorumu oyla      58      50  
Misafir 24 Mart 2011 Perşembe 12:28

Yıllar yılı,Irak ve ÖZELLİKLE,Kuzey Irakdaki KÜRT kardeşlerimiz ile Emperyalist BATI tarafından aramıza sokulan NİFAK ve düşmanlığın yegane öncelikli sebebi,Türkiyenin,Musul-Kerkük Petrollerinden UZAK tutulması noktasıdır.Bugün Kuzey Irak ile düzelmeye yüz tutan Ekonomik,osyal ve siyasal ilişkilerimiz,Batılı PETROL Lobilerini son derece RAHATSIZ etmektedir.Batı yerine,Hızlı bir Gelişme sürecine giren Türkiye ile diyalog,hem bölge halklarına,hemde Türkiyeye güç ve ivme kazandıracaktır.H.Tahsin.

Yorumu oyla      58      50  
-AB- 24 Mart 2011 Perşembe 12:23

Benim herşeye rağmen görüşüm şudur: Statüko, geçmişte silah - bugün basın ile ama ille de toplumu yönlendiren etkileri yönetmek, topluma düşünme alanı bırakmamaktır. Statüko, görüşleri ve yöntemleri farklı olsa da kendi sermayesini oluşturma, oluştururken de dışarıdakilerle paslaşma sanatıdır. Statüko suçlu ve mahkumların değişmesi ama mahkumiyetin hep baki kalmasıdır. Statüko demokrasi dahil her hakkı bir lütuf gibi halka sunar görünmektir. Kurumlar değildir statüko, bir anlayıştır. A.B.

Yorumu oyla      59      50  
Misafir 24 Mart 2011 Perşembe 12:09

1924 de Kesintiye uğratılan Demokrasimiz,1946 ile yeniden RESET edilip bir ivme KAZANDIRILDI.1950 ile birlikteBürokratik VESAYET,Oligarşik VESAYET,Halkın EGEMENLİĞİNE geçmiş oldu.Bu süreçde 1960 kesintiye uğradı.Kesintiye uğrayan bu süreç günümüze kadar devam etmektedir.Fakat sevindirici olan şudur ki,son 2007 den beri ise, Bürokratik,Oligarşik vesayet sistemi,giderek NÜFUZUNU azaltarak,yeniden HALK Egemenliğine doğru yol almaktadır.Bu gidişat STATİKOYA rahatsızlık vermektedir.H.Tahsin.

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 24 Mart 2011 Perşembe 12:05

AB Kardeş söylediklerinizin bir çoğuna katılmakla birlikte,birkaç detaya değinmek zorundayım.Batıya DEMOKRASİ gökten inmedi.Yaşadıkları 300 Yıllık kanlı SÜREÇLERİN sonucunda ve özelliklede 2 Ci Dünya Savaşının ağır BEDELLERİNDEN çıkardıkları DERSLER sonucunda bugünkü noktaya ulaşabilmiştir.Bizde ise DEMOKRASİNİN ilk harcı 1876 Anayasasının yapılması ile atılmak istendi.Bu olay 1908 ile devam etti.1921 Anayasası ile Döneminin ZİRVESİNE ulaştı,fakat 1924 de Kesintiye uğratıldı.H.Tahsin

Yorumu oyla      58      50  
Misafir 24 Mart 2011 Perşembe 11:59

Ortadoğu Coğrafyasında Batılı EMPERYALİST güçler Tarafından yürütülen,Türk-Arap DÜŞMANLIĞI,Türk-Kürt DÜŞMANLIĞI,keza Irak ve Suriyede yürütülen Arap-Kürt Düşmanlığı ve beraberindeki MEZHEPSEL CEPHELEŞMELERİN doğurmaya yönelik MAKSATLI politikaların,hangi AMACA hizmet ettiğini,Bölge HALKLARININ tamamına yakın bölümü görmüştür ve Yıllardır yürütülen BÜYÜK OYUNU farketmiştir.Emperyalist Patı Halkların UYANMASINDAN ötürü son derece rahatsızdır.Bu nedenle sürekli olarak Ortadoğu taciz ediliyor.H.Tahs

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 24 Mart 2011 Perşembe 11:55

Türk-Arap Düşmanlığı,Emperyalist BATI Lobilerinin ÖZELLİKLE yürüttüğü bir PROPAGANDANIN ürünüdür.Bu Propagandayı İçimizde KÖRÜKLEYİP Yürüten Hunçak-Taşnak Kalıntılarıdır.Tıpkı Türk-Kürt Düşmanlığını KÖRÜKLEDİKLERİ gibi.Bu nedenle bazı Dostlarımız,bilmedikleri ARAŞTIRMADIKLARI konularda,bilmeyerek,Batılı EMPERYALİST güçlerin içimizdeki BEŞİNCİ KOL Faaliyetlerine figüranlık yapmaktadırlar.Aynı faaliyet onlarca Yıldır Arap Coğrafyasında da "Osmanlı ve Türkler Emperyalist diyerek yürütülmüştür.H.Tah

Yorumu oyla      58      50  
Misafir 24 Mart 2011 Perşembe 11:52

04:47 de yazan Yıldıray kardeş.Sizdeki bu ARAP DÜŞMANLIĞININ nedenini anlayamadım doğrusu.Birinci Dünya Savaşı esnasında Türk Ordusunun saflarında can verip,ŞEHİD olan binlerce ARAP kardeşimiz yüzünden mi,yoksa ÇANAKKALEDE Türk-Kürt-Çerkez-Arnavut-Boşnak kardeşleri ile birlikte ŞEHİD olan binlerce ARAP kardeşimiz yüzünden mi?Bak kardeşim,Birinci Dünya savaşı esnasında biz arkadan hançerleyen Arap Kabileleri var,ama bunlar yüzlerce Arap Kabilesi içerisinde,ON TANE Kabile yoktur.H.Tahsin.

Yorumu oyla      58      50  
-AB- 24 Mart 2011 Perşembe 10:10

(5) İşte bu doğrultuda ben ülkemizde bahsettiğiniz gibi büyük bir dönüşüm olmadığına inananlardanım. Statükonun sadece yönlendiren kurumları, kurumlarının içerisindeki isimlerin değiştiğine, fakat STATÜKO'nun aslanlar gibi baki kaldığına inananlardanım. Bu yeni statüko daha işlevsel, daha demokratik midir? O her kişinin farklı yorumlayacağı bir algı ve her iki kutupta düşünenlere de saygım var. Fakat statüko bitti diyenlerin sadece ideolojik bakıp bir algılama hatasına düştüğüne inanıyorum. A.B.

Yorumu oyla      58      52  
-AB- 24 Mart 2011 Perşembe 10:03

(4) Demek istediğim şu; halklar kendilerine uygun bir demokrasi anlayışı ve kültürünü oluşturamadıkları sürece demokratik bir toplum olamazlar. Evrensel normlar vardır tabi ama onlar yönetmelik olmaktan ziyade ilkesel olmalı, toplumun talepleri ile yoğurulduktan sonra uygulamaya koyulmalıdır. Bizim coğrafyanın eksikliği bu noktadadır. Bence ülke halkı ben özgürüm, baskı altında değilim, kararlarımda hürüm diyemedikçe illa dış güçlerin olmasa bile en azından iç güçlerin boyunduruğu altındadır. AB

Yorumu oyla      60      50  
-AB- 24 Mart 2011 Perşembe 09:57

(3) İsveç, Norveç, Finlandiya tarzı demokrasi olsaydı müdahale olur muydu? Bu sorunuza bir soru: Peki acaba bizim coğrafyada, ülkemiz de dahil, benzer bir demokrasi mümkün müdür? Demokrasi özgürlüktür, katılımdır; orada bulunmuş olanlar bilir: mesela parklarda üstü açık güneşlenebilmek de onlar için bir özgürlük ifadesidir. Heykeller ucube değil bir sanat özgürlüğüdür mesela. Sokakta içki içebilmek, hatta Hollanda örneğinde olduğu gibi uyuşturucu madde kullanabilmek de. A.B.

Yorumu oyla      59      51  
Misafir 24 Mart 2011 Perşembe 09:50

Görülüyorki bazı arkadaşlar DEMOKRASİ ve DEMOKRATİKLEŞME için SİVİL ANAYASA istiyorlar.Ben bunun hani çok söylenen TEMSİLDE ADALET ilkesinin başlangıcı olacak temel yasalar SEÇİM KANUNU ve SİYASİ PARTİLER KANUNU değiştirmeden SİVİL ANAYASA diye tutturmak yine GÜCÜ elinde bulunduranların devamına yönelik olması dışında hiç bir işe yaramayacağını düşünüyorum.Hiç bu iki yasadan bahseden yok.Halk kendi VEKİLİNİmi seçiyor.Güldürmeyin beni.Halkın %25 meclisde temsil edilmiyor.Benim külahıma anlatın..

Yorumu oyla      56      52  
-AB- 24 Mart 2011 Perşembe 09:50

(2) Uzatmadan demek istediğim, dış müdahaleler evrensel bir demokrasi anlayışından ziyade, kendi çizgilerine uygun bir demokrasi arayışı içerisinde olmuşlardır ve bugün de aynı şeyi yapıyorlar. Bunun akademik karşılığı bile vardır "in line with western democracy". Mesela Birleşik Arap Emirlikleri'nde, Libya'dan çok daha fazla gelişmiş bir demokrasi mi vardır yoksa acaba BAE'nin ayrıcalığı çizgiye uygun bir sözde demokrasi olması mıdır? Bu sorudan ziyade bir cevap galiba, ama önemli. A.B.

Yorumu oyla      57      50  
-AB- 24 Mart 2011 Perşembe 09:45

(1) Öncelikle soruları ortaya atıp, sonra da geç takip ettiğim için Hasan Tahsin abimden özür dilerim. "Müdahale edilen hangi Ülkeye demokrasi getirilmiştir" soruma abim haklı olarak Balkan ülkelerinden bazı örnekler verdi. Bunları biraz daha genişletmek de mümkün, fakat bu örneklerin bir ortak özellikleri var: Ya öncesi ya da sonrasında sadece sınır ele alınıyor olsa bile bütünlükleri bozulmuş, DNA'sı ile oynanmıştır. Demokrasi ise ancak sonrasında yeni oluşturulan DNA ile örülebilmiştir. A.B.

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 24 Mart 2011 Perşembe 07:50

Yildiray efe helal olsun size,yazdiginiz yorumda fikir adina güzellik adina hic bir sey katmamissiniz,hakaret ve nefretlik adina ne ararsan var.Yorumlarinizda karsi tarafin fikirlerini cürütmekten aciz olmanin en kolay yolunu secmeniz, seviyeniz hakkinda genel bir kanaat olusturmustur.BG

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 24 Mart 2011 Perşembe 07:01

BG mesela Demokrat Parti ve Adnan Menderes hükümetini kastediyor olabilir.Zira Menderes hükümeti işgalci Fransa'nın dahi evet oyu verdiği Tunus ve Cezayir oylamalarında bu ülkelerin bağımsızlığı aleyhine oy verdi. :) Nasır'a karşı İsrail'le yakın ilişkiler tesisi de Menderes döneminin güzide eseridir.Filistinliler bu meseleden dolayı bizi acaip severler :) Gerçi 1. dünya savaşında Arap kardeşlerimizin attığı kazıklar , arkamızdan vurmaları da bizim onları sevmemiz için ayrı bir nedendir.

Yorumu oyla      54      51  
Misafir 24 Mart 2011 Perşembe 04:47

"Müslüman Ülkeler ile baglantimizi kesenler biliniz ki bunlar Türkün gercek düsmanlaridirlar." Bu lafi yumurtlayan BG efendi! Sana ne desem az!! Sen araplarla ilgili niye bu kadar dertlisin onu soyle. Kilavye basinda pinekleyip, atani dedeni dusman cizmesi altinda ezilip, esir, kole, cariye, usak olmaktan kurtaran kahramanlarimiza kufredecegine git herhangibir arap ulkesine, araplarin Turkler icin salavat getirip getirmediklerini gozlerinle gor.. YILDIRAY

Yorumu oyla      55      52  
Misafir 24 Mart 2011 Perşembe 01:01

tusiad anayasası siparişle akp anayasası hazırlayan ekibe hazırlatılmış tusiad kaç para ödedi bu takıma açıklasın,anayasadan türk.türklük.kavramı kalkıyor niye?parababları dolar milyarderleri bertaraf olmamak için şirinlik yaptılar aklınca.yüzde 87 asil türk uyan 12 hazıranda namusn olan oyu milli.atataürkçü.cum.misak millic parti ve bagımsızlara ver yoksa vebalın büyük olacak necmettin dönmez..istanbul 3.bölge mv.adayı

Yorumu oyla      54      51  
Misafir 23 Mart 2011 Çarşamba 23:21

paralari ve ucuz petrolü ile zengin olan bati iki yüzlüßlügünü gösterip oralara demokrasi getirecegim diye yüz binlerce katliam yapmistir.Müslüman Araplarin dilinden ve kültüründen en iyi anliyan bir Devlet yillarca öcü gösterilmis icimizde ki Arap düsmanlari ise sevince bogulmuslardir.Tarihin akisini Yüce Yaratandan baska hic kimse degistiremez.Türkün Atinin ayak izleri hala oralardan silinmemistir.Bugün Arap Ülkelerinde Türkün adini duyanlar Selevat getiriyor.(2) BG

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 23 Mart 2011 Çarşamba 23:16

Bizlere Millet olarak 70 sene ambargo konulmus kafamizin kuma gömülmesi icin her türlü yola bas vurulmustur.Ayagimzin tibinde irili ufakli onlarca Devlet var iken rotamiz Avrupa diyede bir politika benimsetilmis.Yani bir tas ile iki Kus vurmuslar.Eger Türkiye Müslüman alemi ile candan bir politika gelistirmis olsaydi bugün Fransa oralari bombalayamiyacak,modern fedailik yapamiyacakti.Müslüman Ülkeler ile baglantimizi kesenler biliniz ki bunlar Türkün gercek düsmanlaridirlar.Müsümanlarin (1)

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 23 Mart 2011 Çarşamba 23:01

Gurbetçi kardeşlerin "taaruzuna" maruz kaldım galiba.:),Şaka bir yana,Ülkemizi Demokratikleştirelim ki,bünyemizde Sosyaldemokratları da yetiştirelim.Gurbetteki kardeşlerimiz hep anlatırlar,"Hırıstiyan Ülkesinde yaşarız,biz Müslümanların hertürlü HAKKINI,hukukunu,BİREYSEL TERCİH haklarının savunucuları,yaşadığımız ülkelerin SOSYALDEMOKRAT partileridir" derler.Oysa bizim yaşadığımız "MÜSLÜMAN" Ülkenin sözde sosyaldemokratları,tam tersi tavır sergileyip,kıyafetimize bile,müdahaleleri var...H.Tahsin

Yorumu oyla      57      51  
Misafir 23 Mart 2011 Çarşamba 22:45

Bak Hasan kardes, sosyal demokrat var mi bizde dersen eli artirip derim ki demokrat yok ki sosyal demokrat olsun. Sizde ayni reklam cikarmi bilmem ama benim ekranda sagda Tahir Ozturk diye birinin reklami var, adam Elazig vekili galiba, reklam yapmis, arkada Turk Havayollari ucagi. Bizim memleketin, siyasetin hali bu. Digerleri de ayni. Biz hayatimizi bunun icin yakmadik kardes. Ondan bi daha diyorum biri gider biri gelir de olan hep bize olur. GurbetSahini

Yorumu oyla      57      51  
Misafir 23 Mart 2011 Çarşamba 22:33

Hasan Bey, beni gurbette en fazla etkiliyende Sosyal Demokrat Partilerdir,kafa yordugum da.Türkiye´de sözde kendi aslan demokrat olarak niteliyen partilere bakiyorum birde Avrupadakilerine,aralarinda en ufak bir benzerlik yoktur,zaten kisa bir zaman öncede Enternational birliginden atilmislardi,malesef niye atildiklarina dair gerekceleri bilmelerine ragmen,aradan gecen süre icerisinde en ufak degisiklilere gitmemis iyilesme saglamamislardir.Bazen bunlarin bu tutmlari karsisinda kopuyorum.

Yorumu oyla      58      50  
Misafir 23 Mart 2011 Çarşamba 21:00

Sn Gurbet Şahini kardeş, siz Gurbette yaşıyorsunuz.Tanrı aşkına yaşadığınız Ülkedeki Sosyaldemokratlarla,bizdeki Sosyaldemokratların en ufak bir benzer yanı varmı.? Araştırıp,bizide bilgilendirin lütfen. Biz Ülkemizi ve Milletimizi seviyoruz,Önümüzdeki yıllarda muhtemel olumsuz olaylara NEDEN olabilecek SEBEPLERİN ortadan kaldırılması için mücadele vermeliyiz.Unutmayalım,tüm SONUÇLARIN nedenleri,sebepleri vardır.Bunları ortadan kaldırırsak,sonuçlar değişir.H.Tahsin

Yorumu oyla      59      51  
Misafir 23 Mart 2011 Çarşamba 20:55

Demokrasiyi Savunmayı, Ülkenin Evrensel standartlarda bir DEMOKRASİYE kavuşmasını talep etmenin,"Akp li olmak" ile ne alakası var doğrusu anlayamadım.Öyle anlaşılıyor ki,yazdıklarımdan meramımı anlatamamışım.Söylediğim şudur.Türkiyede gerçek Sosyaldemokrat yoktur ve hiç olmadı.Aynı şekilde gerçek SOSYALİST ve gerçek KOMİNİSTTE hiç olmadı.Olanlar kimdi sorusunun cevabı,rast gele on tane tanınmışının KÖKLERİNİ araştırın,kim olduklarını bulursunuz sn Gurbet Şahini kardeş.H.Tahsin.

Yorumu oyla      59      51  
Misafir 23 Mart 2011 Çarşamba 20:31

Sosyalizm biraz eski hikaye olmadi mi? Bitti o devir kapandi ama bu bir tehdittir diye salvo atanlarin nesli tukenmedi demekki. Biz sosyalist tehdittir diye silah cektigimiz arkadaslari mapusta taniyana dek ayni davanin kurbani oldum. Simdi gurbette bakinca ne cok kandigimi anliyorum. Hasan kardes, birak boyle yapma. Dava adami gordum seni, dostca diyorum sana kardes, AKPyi sev ama boyle silahsor olma. Uzulursun. GurbetSahini

Yorumu oyla      58      53  
Misafir 23 Mart 2011 Çarşamba 15:10

Pkk denilen,Asala'nın versiyonu olan ERMENİ terör örgütünün,elindeki Kürt Milliyetçili argümanı,bu örgütün elinden mutlaka alınmalıdır.Bunu almanın yegane demokratik yöntemi ise,Uygar Dünya standartlarında bir SİVİL ANAYASAYA sahip olmaktan geçer.Dikkatli bakılacak olunursa,Ülkede STATİKOYU savunan yapılarla,Pkk nın nihai olarak kullandıkları argümanlar örtüşmektedir.Her iki kesiminde beslendiği kaynak,Milliyetçi fakat ÇAĞDIŞI argümanların üretildiği kaynaklardır.Bunların sonları yakındır.H.Tahs

Yorumu oyla      61      51  
Misafir 23 Mart 2011 Çarşamba 14:55

Bu iki yapının dışında,Ülkeye KOMİNİZMİ,Sosyalist sistemi getirmeye yeminli GÜÇLER var.Bu güçler,1900 lerin başından kalan HUNÇAK ARTIĞI yapılardır.Bunların önde gelen teorisyenleri,komuoyunun bildiği kişilerdir.Bu yapıların tek amacı var,Türkiyenin atmış olduğu HERTÜRLÜ OLUMLU adım yeterki Başarısızlığa uğrasın ve Türkiyede her zaman Sosyalist Devrimin kapısı her zaman açık kalsın.Nihai hedefleri ise,Büyük ERMENİSTANIN kapısını aralamaktır.Ispatı ise Lider takımının tamamı,o kökendendir.H.Tahsi

Yorumu oyla      61      51  
Misafir 23 Mart 2011 Çarşamba 14:51

Türkiye Evrensel normlarda bir Demokrasiye kavuşturulamaz ise,Allah korusun,muhtemel iç karışıklıklara gebedir.Bu nedenle,bunu bilen YERLİ İŞBİRLİKÇİLER,Ülkenin Evrensel Demokrasiye kavuşamaması adına,her yönteme,her türlü İĞRENÇLİĞE başvurmaktadırlar.Bu yapılar birde, Ülkeye Demokrasi ve ÖZGÜRLÜK gelirse,BÖLÜNÜRÜZ Paranoyası yaratanlara katılan,CAHİL-CÜHELA dünyayı okumaktan yoksun takımı eklendimi,bu yapılar Demokrasinin GELİŞTİRİLMESİ önünde önemli bir ENGEL oluşturabiliyorlar.H.Tahsin.

Yorumu oyla      60      51  
Misafir 23 Mart 2011 Çarşamba 14:41

bozuntularinin,Cumhuriyet düsmanlarininda sonu görülüyor.Bu cizgiler cok iyi okunmalidir ve analiz yapilmalidir.Bati ve Nato bile yapilan bu despotluklara daha fazla riza göterememistir.Ülke hepizindir diyecekler ardindan halkin %99 baski yapacaksin"Yerim ben sizin hep bana demokrasinizi" -2-

Yorumu oyla      59      50  
Misafir 23 Mart 2011 Çarşamba 14:37

Dostum Hasan Bey,OLigrasik ve totaliter rejimi benimsiyenler icin su andaki AYS bulunmaz bir nimettir,adamlarin dedigi dedik,caldiklari hödük.Ülkede baris,adalet onlar icin hak getire.Avazlari ciktigi kadarda bagirsalar kendi acilarindan haklilar.Mevcut sistemin devami icin her türlü demokratik olmiyan yollara bas vurmular,manupele islere ön ayak olmalari hic kimseyi sasirtmasin.Bunlar yeri gelir senden benden daha cok Ülke sevdalisi kesilirler.Yolun sonu O.Doguda nasil görünmüsse bu saray -1-

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 23 Mart 2011 Çarşamba 13:45

Öyle görülüyor ki,önümüzdeki 20-30 Yıl,Ortadoğuya,Orta Asyaya Demokrasi getirme süreci ile geçecektir.Bunun anlamıda,bölgedeki totaliter rejimlerin yıkılma sürecidir.Totaliter ve BASKI rejimlerini sürdürme yönünde mücadele den kesimler,guruplar,siyasi oluşumlar,Saddamın,Mübarekin, dünkü akibetine bakıp,Kaddafinin yarınki akibetine bakıp,kendilerini yeniden dizayn etmelidirler.Yaşadığımız süreçte,Türkiyede Sivil ve Everensel normlara sahip bir ANAYASAYA karşı olanlar,Türk Halkının düşmanıdır.H.T

Yorumu oyla      59      51  
Misafir 23 Mart 2011 Çarşamba 13:39

Sevgili AB nin sorularına şöyle bir soruyu sorarak bir cevap arayalım."Libyada ve Irakta, İsveç,Norveç,Fillandiya normlarında bir DEMOKRASİ Yönetimi bulunmuş olsaydı,dün Iraka,bugün Libyaya askeri müdahale yapılırmıydı?".Bana göre her iki ülkeyede askeri müdahale olmazdı.Demokrasiden yoksun Ülkelerde İç karışıklıklar KAÇINILMAZDIR.İç Karışıklıkların bulunduğu Ülkelere de ASKERİ MÜDAHALELER kaçınılmazdır.Hele bu Ülkeler Dünya Enerji kaynaklarının bulunduğu ülkelerse.Şimdi SIRADAKİLERE bakalım.H.T

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 23 Mart 2011 Çarşamba 13:22

Sevgili AB,Bizimki malesef GELİŞMİŞ Demokrasi değil."Sandık demokrasisi" bile değil.Zira sandık dizaynını bile halkın belirleme hakkı çok kısıtlı."Müdahale edilen hangi Ülkeye demokrasi getirilmiştir" sorunuza CEVAP,Hırvatistan,Bosna-Hersek,Sırbistan,Kosova,Slovonya,Makedonya,Arnavutluk vs.vs diye sayabiliriz.Bu Ülkeler daha dün demokrasiye geçmiş olmalarına rağmen,krıterler itibarı ile,Türkiyenin önüne geçmiş olan Ülkelerdir.Arap Coğrafyasının durumu farklı,işleri de çok zor.H.Tahsin.

Yorumu oyla      60      50  
-AB- 23 Mart 2011 Çarşamba 12:49

Sevgili Hasan Tahsin abimin demokrasi çağı yorumuna katılıyorum; bununla birlikte geleneksel olarak ayrıştığımız Statüko kavramında da hakkımı saklı tutmak koşuluyla, mükemmel demokrasi nedir diye bir soru ortaya atmak istiyorum. Bizimki gelişmiş bir demokrasi mi, yoksa acaba sandık demokrasisi mi? Bir de tabi müdahale edilen hangi ülkeye demokrasi götürülebilmiştir? Acaba demokrasi yönetici eliyle sunulan bir lutuf mu, yoksa halkın kendi iradesiyle elde ettiği bir yönetim anlayışı mıdır? A.B.

Yorumu oyla      60      50  
Misafir 23 Mart 2011 Çarşamba 12:44

İlginç olan,Demokrasimizin GELİŞTİRİLİP, Evrensel standartlara ulaşmasına ENGEL olmak isteyen Türk düşmanları, Saflarını tanımlayan TABELALARINI Milliyetçilik,Ulusalcılık,hatta Dini Kutsalları ön plana çıkaran anlamları içeren argümanları kullanma tercihini yapacak kadar ileri gitmişlerdir.Oysa bilmiyorlar ki,Türk Halkı herşeyin,ama herşeyin farkında ve gardını da,pozisyonunu da almış durumdadır.Demokratik SİVİL ANAYASAYI Milletin önüne,bu seçimde koyamayanların,mağlubiyeti kesindir.H.Tahsin.

Yorumu oyla      59      50  
Misafir 23 Mart 2011 Çarşamba 12:39

Önümüzdeki seçimler,Türkiyenin KADER seçimi olacaktır.Bu seçim, Türk Halkının DEMOKRASİ Çağının GELİŞİM sürecinde ön saflarda yerini almasını İSTEYENLERLE,bu süreçte,Ülkenin DEMOKRASİSİNİ geliştiremeyip,Topal demokraside kalıp,İÇ KARIŞIKLIKLARA mahküm olmasını ARZU edenlerin savaşı şeklinde geçecektir.Türk Milletine düşman yapılar SAFLARINI belirlemiş ve her türlü DEMOKRATİK atılım hamlesinin önüne set çekmek için,ellerindeki her türlü ARGÜMANLARI kullanmaya başlamışlardır.H.Tahsin.

Yorumu oyla      59      50  
Misafir 23 Mart 2011 Çarşamba 12:35

Gelişmiş Demokrasi Çağının sürmekte olduğu 2000 li yılların ilk yüzyılında,Demokrasisini Mükemmele ulaştırabilen Toplumlar,yüzyılı,kazasız,belasız olarak atlatacaktır.Bu süreci kullanamayıp,STATİKO da ısrar etmek isteyen yapıların,mensubu oldukları TOPLUMLARIN başını belaya sokmakta ısrarcı oldukları,Tarihin sayfalarında kayda geçecektir.Bu çerçeveden baktığımızda,Ülkemiz,Evrensel normlarda bir SİVİL ANAYASAYA sahip olup,DEMOKRASİSİNİ Mükemmele ulaştıramaz ise,sıkıntılara hazır olsun.H.tahsin.

Yorumu oyla      60      50  
Misafir 23 Mart 2011 Çarşamba 12:29

Siz hiç Birleşmiş Milletlerin,herhangi bir Demokrasi Ülkesine MÜDAHALE edilmesi için bir karar çıkardığını duydunuz mu?Günümüz çağı tanımlarken,"Bilgi Çağı,Dijital çağ,İletişim çağı" gibi sıfatlarla tanımlıyoruz.Oysa asıl tanımlamamız gerekeni unutuyoruz.Çağımız GELİŞMİŞ DEMOKRASİ çağı olarak Tarihdeki yerini alacaktır.Gelişmiş Demokrasi Çağının henüz %10 luk dilimi içerisindeyiz.Süreç devam ediyor.Yaşadığımız İKİBİNLİ yılların ilk yüzyılının bu sürecin tekamülü ile geçecektir.H.Tahsin.

Yorumu oyla      60      50  
Misafir 23 Mart 2011 Çarşamba 12:24

Küresel oyunda alacağımız görevin yerinin seçiminde,Tarihi iyi bilmenin,"İYİ OKUMANIN" etkisi çok önemlidir.Bununla birlikte günü ve geleceği de, "çok iyi OKUMAK" zorundayız.Sn Yazarın geçmişe yönelik kısa Tarih özeti çok doğru.Ancak bende şu soruyu sormadan edemiyorum.İkinci Dünya Savaşı sonrası Gezegenimizde,Hangi DEMOKRATİK Ülkeye müdahale edilmiştir.Gelişmiş Demokrasinin yerleşmiş olduğu hangi Ülke dış müdahaleye maruz kalmıştır?Bir örnek verilemez.Verilebilirse özür dilemeye hazırım.H.Tahs

Yorumu oyla      58      50