YORUMLAR
Toplam 47 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 19 Mart 2011 Cumartesi 02:59

19.42 "Libya, Türkiye'den ülkesindeki asayişi sağlamasını istiyor! Çünkü Türkiye Emperyal Güç"! İyi ya neyinle sağlayacaksın asayişi? Olmayan "okumuş cahil" aklınla mı? yoksa Bilek gücüyle mi? En iyisi sen otur oturduğun yerde önce yurdunun asayişini sağla da sonra elalemin asayişini sağlarsın. O da belki!!!

Yorumu oyla      56      51  
Misafir 19 Mart 2011 Cumartesi 02:50

19.42 Emperyal Güçlü,Gücünü hissettiren demektir"!NEYİNLE HİSSETTİRECEKSİN!Yüzde 60 olmayan beyinle mi?Haklısın gardaş Biz Güçlü olsak da Barıştan yanayız! "Yurtta Barış,Dünyada Barış"ı ağzımızdan düşürmeyiz ama Musul-Kerkük'ü almak için sayıklarız! Kıbrıs'a Barış için çıktık ama keşke hepsini alsaydık düşleriz! Her an Yunanistanı,Ermenistanı tükürükle boğmayı tehdit ederiz,olsun biz Barıştan yanayız! 70 değil hele 100 Milyon olalım o zaman görün gününüzü deriz!Fırsat bulsak Emperyalistin danisk

Yorumu oyla      55      50  
Kerpeten 18 Mart 2011 Cuma 22:05

Emme para verirsen bi kısmısı vergi mergi deyi geri devlete gitcek yine, bene yem uyar” demez mi?.. Vay anasını beee, bak ben bunu heç düşünmemiştim ağbey.. Bozuntuya veemeden bilgiç bilgiç sırıtıp; “Afferim ülen ispenç, benden sene on nümero, bundan böyle benim mali danişmanım aha da sensin, geç bakem sağ yanıma” deyi kümesin kapısını çarptım gittim.. Gıssadan hisse; heç kimseyi boyuna posuna bakıp da fikrini mikrini hor görmen emi, boyu kıssa olup da aklı uzun gafası basanlarda vaa bizim melmekette böyle.. (Çil Horoz) - II

Yorumu oyla      59      50  
Kerpeten 18 Mart 2011 Cuma 22:04

Akedişler Bülent Hocemin şu yardım meselesini ibiğime takdım da bizim gümese gidip benim k-dergahe (kümes dergah yani:) soruvedim.. Deyin ki ben Devletim, size her ay yardım yapcem, paraylen mi yoksem yem mal mülklen mi olsa eyi?.. Benim kanatlıların nerdeyse hepisi birden “hangisi ağzımızı dadlendirip kaanımızı doyurcek ise o ossun” dediler.. Bi dene boyu gıssa ispenç gırması var o hemencik; paraysa kaç para vercen? deyi dikleniveedi.. Gaşımı çatıp “Gıçını tavana tikip de boş oturana ne vercem, boğazına yetcek kadar üç beş guruş işte” dedim..“Ozman yem versen de yeycez, para versen de yine anca yem alıp yeycez.. -I

Yorumu oyla      60      50  
Misafir 18 Mart 2011 Cuma 19:42

G.K.Çoban isimli yorumcu,Her bilgi sahibi olmayana kızmayalım.Her bilgisize kızmaya kalkarsak,vay memleketin haline.14.31 de yazan yorumcuyu aydınlatalım.Emperyal Güçlü ve gücünü hissettiren demektir,Emperyalist ise Gücünü silahlı güce dönüştürerk,çevresini hegemonyası,Müstemlekesi haline getirene denir.Özellikle Marksist Jargondan beslenenler bu sıfatı kullanmayı çok sever.Mesela günümüze bakarsak,Libya Türkiyeden,ülkselerindeki asayişi sağlaması için yardım istiyor.Çünkü Türkiye Emperyal güç.

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 18 Mart 2011 Cuma 18:14

Her "EMPERYAL" olan güç, EMPERYALİST olacak diye bir kuralmı var 14.31 de yazan kardeş.Emperyal=Emperyalist mi sanıyorsun.Bunların arasındaki farkı ÖĞRENMEK istemezmisin.Sana sorsalar,senin "dışındakilerin alayı cahil ve Göbeğini Kaşıyan Çobandır", öyle olsun bakalım."Çok zekisiniz(!) vesselam.G.K.Çoban.

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 18 Mart 2011 Cuma 14:31

İşte bu! Adı üstünde, Yiğit Bulut ne demiş: "Nükleer enerjiye geçmeliyiz, Emperyal Türkiye olacağız"! Bir taraftan ABD'ye "EMPERYALİST" diye küfrederiz, diğer taraftan da EMPERYAL olmak için can atarız!!!

Yorumu oyla      54      53  
Misafir 18 Mart 2011 Cuma 13:44

Bedelli olsun-olmasın kavgası yapılıyor da NEDEN DÖVİZLİ Askerliğin kavgası yapılmaz??? Bedelli zengin işi de Dövizli fakir-fukara işi mi? Esas sahtekarlık burada. Zengin Baba yurt dışında dandik bir şirket kursun ya da ortak gözüksün, şanslı oğlu da orada dandikten çalışır gözüksün,ya da dandik bir okulda "okuyan/çalışır gözüksün, al sana Dövizli askerlik. Ne güzel memleket!!! Kaç kaç..Her Türk Asker Doğar! salla...

Yorumu oyla      59      49  
-AB- 18 Mart 2011 Cuma 13:21

Bırakın bedelli askerliği de nükleer santrale bakın kardeşim. Başbakan zaten bedelliyi de referanduma götürecem, ben bu sorumluluğu tek başıma alamam dedi ve ileri demokrasiyle o iş kapandı. Fakat üstün nükleer bilgisi sayesinde ihalesiz mihalesiz nükleeri göbeğimize getiriyor. Şimdi bana kızacak arkadaşlar için şimdiden kabul ediyorum, bizi rahatlattı tabi. Risk diyorsanız evinize tüp almayın kardeşim dedi. Benim ki de halt yemek şimdi tabe.

Yorumu oyla      63      49  
Misafir 18 Mart 2011 Cuma 12:56

Bizde ne yazik ki "Uzlasma Demokrasi kültürü gelismemis" Milyonlari ilgilendiren bir konuyu dahi kendi aralarinda anlasamiyor.Demokrasinin ne anlama geldigini anlamamiz icin cok daha Trabzon Ekmegi yememiz gerekiyor. * Trabzon Ekmegi normal standartlarin disinda olan bir ekmektir,insani hem yormaz hemde karni tok tutar.

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 18 Mart 2011 Cuma 12:36

Kılıçdaroğlu ne diyor? "Bedelli Askerlik projemiz seçim yatırımı değildir. İftiradır"!!! İyi de ÇARKÇI Kemal Bey, bir yıl önce 20 Nisan 2010 günü Sy.Şahin Mengü "Fakir fukaranın oğlu ölecek, zengininki ölmeyecek. Yok böyle bir şey" derken Nerelerdeydiniz??? Uzayda mı? Gel de bunlara GÜVEN! Ya adam gibi herkes arkerliğini yapar, ya da adam gibi mecburi askerliği kaldırırsınız, profesyonel askerliğe dönüştürürsünüz.

Yorumu oyla      55      51  
Misafir 18 Mart 2011 Cuma 10:32

Kendi Kalesine gol atma hastalığı tekrar zuhur etti.Ne demişler,"Beşikte giren mezarda çıkar".Bu gidiş gösteriyorki,mezarda da çıkmaya niyeti yok.Ergenekon sanıklarını,M.Vekil adayı yapmak için,daha CEZAEVİNDEYKEN Partiye ÜYE yapacaksın,ama biryandan da çıkıp,"Dokunulmazlık zırhı,dokunulmazlık zırhı(!)" diye her fırsatta feveryan edeceksin."Bu ne PERHİZ,bu ne turşu arkadaş",derler adama.Tam umutlanmışken,bize yine isyanlar,yine %20 lik dilime MAHKÜMİYET.Hayırlı olsun.Benden buraya kadar.H.Tahsin

Yorumu oyla      55      51  
Misafir 18 Mart 2011 Cuma 10:16

CHP 12 Haziran seçimleri için 2 super Proje ile ilk adım olarak ortaya çıkıp,Kendi fanatik seçmeni dışında kalan %80 lik büyük dilim içerisinden,"YETMEZ AMA EVET" onaylarını ifade eden sesleri kendisi için yükseltmeye başladığı,ilk üç günlük sürenin hemen ardından,Yüksek yargıdaki değişiklikleri apar topar yola çıkıp AYM ye taşıması,kilasik hatalarından vazgeçemediği mesajını,malesef %80 lik seçmen diliminde hissettirdi.CHP nin bu durumunu anlamak mümkün değil.%100 varken %20-30 a oynamak???.H.T

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 18 Mart 2011 Cuma 03:26

Neymiş? Osmanlı mesleği olanı askere almaz'mış! İyi de Mesleği olanlar kimlerdi? GAYRİMÜSLÜMLER. Sonra ne oldu??? Alem edildi gullem edildi adamların servetleri elinden alındı!!! o da yetmedi bir de VARLIK VERGİSİ geçirildi! kökten halledildi!!! Biz de "HER TÜRK Asker doğar"palavrasıyla Askerden kaçalım'ın peşindeyiz! Zengin Baba yurt dışında dandik şirket kursun, oğlu orda çalışır gözüksün,al sana dövizli askerlik!ya da beddelliyi bekle!ASKERİYENİN DE BEYNE İHTİYACI VAR,YA YAPACAK YA YAPACAK!

Yorumu oyla      55      50  
Misafir 17 Mart 2011 Perşembe 21:12

17:10,Bak dostum, senin gibi SEKİZ tana "17:10" bir tane JAPON yurttaşı yapamıyor.Senin gibi altı tane yurttaşımız,bir tane ABD li yapmıyor,senin gibi, Beş tane yurttaşımız bir ALMAN yurttaşı yapmıyor,senin gibi beş yurttaşımız,bir İngiliz yurttaşı yapmıyor.Beni anlıyabiliyormusun.Yazdıklarımı "OKUYABİLİYORMUSUN".? Sen Ulusalcısın(!) veya Milliyetçisin(!) de,bizim gibilerde vatan haini veya Türk düşmanı,ÖYLEMİ sanıyorsun.Git IQ nü ölçtür de,ne halde olduğunu öğreniver.H.Tahsin.

Yorumu oyla      58      50  
Misafir 17 Mart 2011 Perşembe 21:07

Sn 17:10,Günümüz dünya devi ABD nin,şuandaki ENERJİ Bakanı,Nobel Fizik Ödülü sahibi,ÇİNLİ bir super beyin.Sen hiç ABD de,Kanadada,İngilterede,Almanyad,İsveçte Okumakta olan,Yüksek Lisans yapmakta olan,öğrenci sayısını biliyormusun.Veya,bu süreci tamamlayıpta,kendi yurtlarına dönmeyip,orada yerleşip kalan İNSANIMIZIN sayısını biliyormusun:Bilemezsin,çünkü,oralara IQ ü yüksek yapılar gidiyor,Diğerlerinin de bir kısmı Dağın ardına çıkıyor,bir kısmıda dağın ardına çıkanların önüne çıkarılıyor.H.T.

Yorumu oyla      59      50  
Misafir 17 Mart 2011 Perşembe 20:04

Türkiye artik Bogazin hasta Adami degildir.Yillarca uygulanan Enfilasyon ekonomisi milletin belini büktü,agizindaki af ederseniz,cürüyen dislerini bile yaptiramaz hale gelmistir.Devlet istihdamlarda yeteri basariyi gösteremeyince bir takim modern Tefeciler bunu firsat bilerek "Banka kartlari " adi altinda yardim talebinde bulunmuslardir,her iki kisiden bir kisi yüksek faiz altinda inim inim inliyor.Devlet yapacagi yardimlari yeni AYS ya "Devlet Halkini bakmak ile mükelleftir" madde koymalidir.

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 17 Mart 2011 Perşembe 20:01

En ahlaksız icadın "para" olduğunu kabul eden biri olarak, yardımın "ayni"sinin de çalışma gücü bulunan ve yeşil karta muhtaç olmayan insanı da ahlaksızlaştırdığını kabul ediyorum artık. İnsani, "insan"dan hareketle tanımlanıyor, insan olsam önümde insani olanı belirleme seçenekleri sunulur muydu? sanmıyorum.

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 17 Mart 2011 Perşembe 17:28

17:10 bakiniz size Osmanli Milletler Toplulugunun bir tane cok önemli bir ayrintisini söylüyecegim.Osmanli asla ve asla Ilim adamlarini, meslegi olan hic kimseyi Askere almazdi,niye almadiginida bir zahmet siz bulun, bulamadiginiz taktirde ben yine size yardimci olurum.

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 17 Mart 2011 Perşembe 17:21

Halkin özledigi bir Halk Partisini nihayetinde yavas yavas läkin dikkatlice geldigini ayak seslerinden duyar gibiyiz.Bizim e-dergah olarak bütün partilere olan mesafemizi partiler kendileri tayin eder.Hizmeti,demokrasiyi,Hukukun üstünlügünü kendine siar eden bütün Partiler ile aramiz iyi bilinir, aksi hareket edenlerlede aramiz SERIN BILINIR.Sevgili Bülent Beyin, Partinin bu tür hizmet ve fikirlerlerle anilmasinda katkisinin cok cok büyük oldugunu biliyoruz,kendisi ne kadar mütavazi olursa olsun

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 17 Mart 2011 Perşembe 17:10

Neymiş? "Terör ortamı, Süper Beyinlerin yurt dışına gitmesine sebep oluyormuş! Ne yani terör ortamında askerlik vazifesini yurt dışına kaçmadan yerine getirenler "geri zekalı" mı??? Dilin kemiği yok! İşine geldiği zaman kahranlık taslarlar, işlerine gelmediği zaman da "Her Türk Asker doğar" derler ama kaçarlar!!! İkiyüzlülüğün daniskası!!!

Yorumu oyla      54      54  
Misafir 17 Mart 2011 Perşembe 16:56

Bedelliyi ilk defa AKP'liler söz konusu ettiklerinde MHP'liler ve Şehit Aileleri haklı olarak tepki göstermişlerdi. Bakıyorum da CHP aynı telden çalınca benzer tepkilerden eser yok. NEDEN??? AKP yaparsa "TUH KAKA", CHP yaparsa "CİCİ"!!! öyle mi? Nerede Emekli paşaların TV'lerdeki gürlemeleri?

Yorumu oyla      56      52  
Misafir 17 Mart 2011 Perşembe 13:43

CHP önce Sosyaldemokrat bir parti olduğunu kanıtlasın,Devletçi bir parti olmadığını,Halkçı bir Parti olduğunu ıspatlasın,sonra ortaya koyduğu projelerin inandırıcılığı yönünde çalışmalar yapsın.Yoksa hiçbir projelerine halk inanmaz.

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 17 Mart 2011 Perşembe 12:11

Bizde bir laf laf vardir se.... be .... Tamda secim Arefesinde böyle önemli bir yasayi getirip Millet Meclisine sunmak abes ile istigaldir.Secim mecim gündemde olmadigi sioralar neredeydiniz akliniz neredeydi?Birakin bu ucuz politikalari! Bu Ülkeye bir civi cakilacaksa dahi bu CHP olmamalidir, kalkar civiyi ya eline batirir ya da civiyi yan vurur baska taraftan cikar.Ergenekonun,Balyozun Avukatligindan sira buldunuz da sözde birde yasa cikarmak icin ugras veriyorsunuz.Hadi orda hadi..

Yorumu oyla      57      56  
Misafir 17 Mart 2011 Perşembe 11:25

Fazla değil,daha 5-6 ay önce,Bedelli askerlik yasasının çıkarılması,askerlik süresinin kısaltılması için çalışma yapıp,gündeme getireceksiniz,fakat bugün benzer çalışmaları CHP yapıp tasarı teklifi haline getirince,geçmişteki çalışmalarınızı unutup,chp nin çalışmalarına tepki koyup,karşı çıkacaksınız.?Neden,Kanun tasarısını AKP değilde CHP hazırladı,tek neden,tek gerekçe bu.Bu durum Türk Halkının gözünden kaçarmı sanıyorsunuz.Bence kaçmaz.kaçmadığına akp lilerde seçimlerde şahid olacaktır.M.T.

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 16 Mart 2011 Çarşamba 23:28

Bir önceki yorumumun ÖZÜ ve ÖZETİ şudur.Ülkemin GENÇ süper beyinlerinin önemli bölümü yurt dışında.En önemli etken ise,Terör ORTAMINDAKİ askerlik süreci.Bu Ülkeye İHANETTİR.ve bu İHANET,pkk terörü ile ortak bir ihanettir.Bu İhanet,1999-2002 arasında,Türkiyenin ÖRTÜLÜ ENERJİ ANLAŞMALARINI yapıp,Türkiyeyi 30 Yıl Dünyanın en pahalı ENERJİSİNE mahküm eden kişilerin İHANETİ kadar ağır bir İhanettir.Bu İhanet,HERON raporlarını çarpıtıp,yerine ulaşmasını engelleyen kadar ağır ihanettir...H.T.

Yorumu oyla      59      50  
Misafir 16 Mart 2011 Çarşamba 23:22

Sn Kuşoğlu,bu yorumun altını çizmenizi ve üzerinde düşünmenizi rica ediyorum.Ülkemizin yetişmiş GENÇ Beyinlerinin önemli bir bölümünün,YURTDIŞINA çıkmasına ve orada KALMASINA neden olan şartları,oluşturan,O Şartların muhafaza edilmesine vesile olacak politikaları sürdüren,dolaylı dolaysız destek olan,kişi gurup ve KURUMLAR,bu Milletin mahkemelerinde VATAN HAİNLİĞİNDEN yargılanması gerekmektedir.Büyük RESİMİN bir kenarında bu yapıya destek verenler,diğer kenarda ise teröre destek verenler.H.Tahsi

Yorumu oyla      60      50  
Misafir 16 Mart 2011 Çarşamba 19:37

19:06 kardeş.HALK yoksa,DEVLET ORTADAN kalkar.Bunu öğren."DEVLET=Halkın KOLLEKTİF gücü,birliği".Bunu da göz önünde bulundurun.T.Cumhuriyeti,SOSYAL DEVLET ise,gereğini eksiksiz yerine getirmek zorundadır.Bütçesinin %2 sini,Açlık sınırı altında yaşayan YURTTAŞINA ayırmakla,Ekonomik anlamda,Devlet zayıflamaz,aksine daha da GÜÇLENİR.Bu rüşvet değil,YURTTAŞININ ANAYASAL hakkıdır.Türk Yurttaşı,kimseye muhtaç bırakılmamalıdır.FAK-FUK-FONdan yardım değil,Genel bütçeden,yasal gelire bağlanmalıdır.H.Tahs

Yorumu oyla      58      50  
Misafir 16 Mart 2011 Çarşamba 19:06

İster AKP, İster CHP, İsterse herhangi parti, Bütün bu Para, veya Erzak, veya Beyaz Eşya (suyu olmayan köye çamaşır, bulaşık makinesi:)))yardımları OY ALMAK için değil mi? EVET. İyi de efendiler bu RÜŞVET değil mi???? Bu da bir nevi "kitabına uydurmak" değil mi? Ay Benim Güzel Yurdumun Ahlaklı Müslüman İnsanı!!!

Yorumu oyla      54      61  
Misafir 16 Mart 2011 Çarşamba 18:21

Bugün bedelli ASKERLİK konusunu bekleyen onbinlerce yetişmiş,master,y.Lisans,doktora yapan gencimiz var.SOSYAL DEVLETİN,bu GENÇLERİN önünü kesmeye HAKKI yoktur.Bu yetişmiş gençlerin önünü,ASKERLİK denilen,artık çağdışı bir uygulama haline gelmiş bir yöntem ile,SOSYAL Devletin kesmeye HAKKI yoktur.Şayet kesiyorsa,bu anlayış VATANA İHANET ile eşdeğer bir ANLAYIŞTIR.Çünkü,Ülkemde İŞSİZLİK ORANI %15 lerin üzerindedir.Yetişmiş eleman demek,İSTİHDAM ÜRETEN eleman demektir.Bunu yaşayarak öğrendim.H.Tah

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 16 Mart 2011 Çarşamba 17:30

Ne Mutlu Türküm diyerek insanlari Mutlu yapmak sadece kendimizi kandirmaktir.Insanlari Mutlu yapinda daha sonra hepimiz birlikte "Slogan yarisina girelim" Elde yok avucta yok,gelde yarinlara mutlu bakta göreyim sizi.Insanlar bir kere düyaya geliyor,Anne karninda Milyarlarca zigot icinden 1. Olabilme basarisini gösterebilen kisi ,insanca yasayabilmesi icin her türlü devlet imkänlari seferber edilebilmelidir.Millet artik somut adimlar görmek istiyor.Vaatlerin bitti yere geldigimizi saniyorum.BG

Yorumu oyla      61      50  
Gerçekvatandaş 16 Mart 2011 Çarşamba 16:03

Yoksul insanlara dönemsel olarak gıda, yakacak, giysi vb. temel ihtiyaç maddelerini karşılama amaçlı yardımların aynî yapılması tercih edilmeli dedim ama Aile sigortası farklı bir şey.. Anladığım kadarıyla bu aile sigortası, tıpkı işsizlik sigortası gibi; sosyal güvencesi bulunmayan muhtaç vatandaşın (kira, yakacak, gıda, giyim, sağlık, eğitim, ulaşım vb.) gerek duyacağı her türlü harcamasına katkıda bulunmak üzere düzenli bir maaşa bağlanmasıdır.. Doğal olarak, vatandaşın harcama yeri ile tutarını kendinin belirleyeceği her tür gereksinimi için böylesi düzenli bir yardımın nakdi olması uygundur..

Yorumu oyla      62      49  
Gerçekvatandaş 16 Mart 2011 Çarşamba 15:49

Eğer amaç yoksulun gıda, yakacak, giysi vb. gibi temel gereksinimine katkıda bulunmak ise; tabiî ki yardımın aynî olarak yapılması doğru olur.. Örneğin bu yardımın aile başına tutarı 500,00 TL ise; bu tutarı nakden kendilerine verseniz o miktarda temel ihtiyaç maddesinin belki ancak yarısı alabilirler.. Oysa devlet aile başına ayırdığı 500,00 TL ile pazarlıklı toplu alım yaptığı için, belki perakende olarak 1000,00 TL lik gıda,yakacak, giysi vb. eşyayı satın alıp ihtiyaç sahibine verebilecektir.. Dolayısı ile aynî yardım, yoksul ihtiyaç sahiplerinin lehine olacağı için tercih edilebilir..

Yorumu oyla      61      52  
Misafir 16 Mart 2011 Çarşamba 15:32

bu yardima müraacaat edenlerin bilhassa devletimizin kisik imkänlarini göz önünde bulundurarak bas vurmalidir.Yapilacak yardim nakit olursa "Esnafin gülmüyen yüzü gülecektir" Yinede üstüne basarak söylüyorum önemli olan "Balik tutup ailelere vermek degildir"Nasil Balik tutuldugunu ögretmektir.Yapilan yardim belli süreler ile kisitli olmalidir, yoksa millet tembellige alisir. "Veren el alan elden üstündür" Hz.Muhammet (SAV) YIGITOGLU

Yorumu oyla      64      49  
Misafir 16 Mart 2011 Çarşamba 15:28

Nakit yardiminin haricinde yapilacak her türlü yardim pisikolojik olarak karneli dönemleri andirir,insanlik onuruna yakismiyan bir durumdur.Kisaca paranin kime verilmesine de deginmek zaruretine kendimde görüyorum.Yillarca Yurt disinda ikamet eden bir arkadasinizim,yillarca bu tür yardimlar Ailenin nüfusunu göz önüne alarak yapilmistir.Aile icinde yapilan mülakatlardan sonra para kimin kontosuna gidecegini Aile birlikte belirler.Tabiki en güzeli alin teri ile kazanilan paradir -1-

Yorumu oyla      64      50  
Misafir 16 Mart 2011 Çarşamba 15:27

Sy.Yazar der ki:"Hoca,Türk filmlerindeki "KÖTÜ" Türk erkeği tiplemesinde kalmış"!!! Ne yani, Türk erkeği düzeldi mi? Para kadının banka hesabına yatırılması Türk Erkeğine güvensizlik değil mi? Devlet Türk erkeğine güvenmezken, Hoca neden güvensin ki? Memesinin arasında sakladığı birikimini gizlice çarşıya gidip Altın Bileziğe çevirdiği halde Erkeği onu döve döve elinden bileziklerini almıyor mu? Sıkıysa vermesin!!!Bu işler parayla, Din'le düzelmez! Kültürlü Kafayla düzelir ancak! O da NEREDE????

Yorumu oyla      58      50  
-AB- 16 Mart 2011 Çarşamba 15:15

Son sözüm de konu edilen sevgili hocaya; bizim halkımız kırmızı ışıkta beklemeyi de sevmez, basıp geçmek için çaba gösterirdi. Fakat öğrendik. Artık, kameralar zoruyla da olsa kırmızı da güzel güzel bekliyoruz. Bu yüzden diyorum ki, hocaların işi toplu budur diye kötüyü kabullenmek değil toplumun önüne ileri hedefler koymak olmalıdır. Bir diğer açıdan da tabiki CHP bu projeyi daha iyi anlatabilmelidir. Bakarsınız AKP bile ikna olur sonunda :)) A.B.

Yorumu oyla      62      49  
-AB- 16 Mart 2011 Çarşamba 15:10

Bakın bu konuda ortalık kasıtlı olarak toz duman hale getiriliyor. Yok o ne kadar alacak, yok bu ne kadar alacak, yok kaynak nerde. İşin felsefesi özellikle gözardı ediliyor. Eksik yanlış varsa düzeltilir, yasa haline gelirken detaylandırılır. Önemli olan işin felsefesidir. İhtiyaç sahipleri olduğu yerde kalmalı ve bu haliyle siyasi malzeme mi olmalıdır, yoksa bizim insanımız topluma-üretime mi kazandırılmalıdır? Bence de bu ülkeyi seven herkesin bu projeye sahip çıkması gerekir. A.B.

Yorumu oyla      62      49  
-AB- 16 Mart 2011 Çarşamba 15:03

Nefis bir konu ve görüyorum ki sevgili yazarımız liderliğinde değerli dostlar Capanoglu ve Hasan Tahsin abim de bence konuya çok güzel giriş yapmışlar; elinize sağlık. İlk soru, evet kadına verilmelidir, çünkü yine anayasamız sosyal devlet anlayışında önceliği kadına ve çocuklara vermiştir. Kadın anaç, anaç koruyucudur. Nakdi mi ayni mi? Bakınız Capanoglu 12:19. Cevap bellidir. Ayni yardımın rantı büyük tedarikçilerin, nakdi yardımın rantı küçük esnafındır. Ayni yardım güçlülerin RANTIDIR. A.B.

Yorumu oyla      62      49  
Misafir 16 Mart 2011 Çarşamba 12:45

CHP nin bir diğer EKSİĞİ ise, doğu ve Güneydoğu Halkı ile olan iletişimsizliğidir.CHP bu bölgede yaşayan etnik gurupların,BİREYSEL Hak ve Hürriyetleri konusunda AÇIK oynamalı,AÇIK TAVIR ortaya koymalıdır.Kürt sorununu ve diğer etnik kökenlerin sorunlarını,TÜRK DÜŞMANI,Türkiye düşmanı YAPILARIN istismarından kurtarıp,bu tür yapıların elindeki,argümanları bu yapıların elinden behemahal almalıyız.CHP,Korku politikalarından beslenen STATİK egemen yapılardan mutlaka UZAK durmalıdır.H.Tahsin.

Yorumu oyla      61      49  
Misafir 16 Mart 2011 Çarşamba 12:42

yahu biz bir türlü sanayi devleti olamadik bari adam gibi Tarimi ele alalim demiyor,diyemiyor.Yahu sizin bu Milletin mutlu olasindan yana bir takintiniz mi var? o, ona sadece laf yetistirme yarisi icerisinde.Alin kardesim su tarimi elinize hem Sehir´dekiler rahat etsin, hemde Köy hasretligi ile yanip tutusan emekcilerimiz.Bu gidis ile bana bir Parti kurduracaklar her halde! Ne kadar para gerekiyor Parti kurmak icin:) Holdinglere sirtimi dayamam haberiniz olsun.Capanoglu 4

Yorumu oyla      63      49  
Misafir 16 Mart 2011 Çarşamba 12:37

CHP,bu seçimleri,Aile sigortası,Askerlik süresi ile ilgili projelere kitleyip bırakmamalıdır.Türkiyenin önündeki en büyük engel, DEMOKRASİ EKSİKLİĞİ,Demokrasi yetersizliğidir.Bunu çözmenin yegane yolu,Uygar Dünya standartlarında ve EVRENSEL hukuk NORMLARI ile donatılı bir sivil ANAYASA PROJESİNİ acilen hazırlayıp,Türk Halkının önüne koymalıdır.Diğer bir önemli nokta ise,CHP,darbeci STATİKO yanlısı felsefelerin egemen olduğu çevrelerle,İLİŞKİLERİNİ behemahal kesmelidir.Bu nokta çok önemlidir.H.Ta

Yorumu oyla      61      49  
Misafir 16 Mart 2011 Çarşamba 12:36

Sizlerinde yakindan bildiginiz gibi,bir türlü sanayi devleti olabilme adina istenilen hamleler atilamadi.Daha önceden Ülkenin nüfüs yogunlugu Köylerde yasarken bugün Sehirlere hücum var.Bu bir tam tratejiye dönüsmüs durumda.Önceden tarimciligin ve hayvan besiciliginin her türlü ayrintisini bilen Ihtiyar Amcalar ve Teyzeler bir anda Sehirlerde mesleksiz durumuna düsmüslerdir, bunlarin her seyi olan Köyleri bir türlü akillarindan cikmaz olmustur.Bakiyorumda bir Allah´in kulu siyasetci CP3

Yorumu oyla      62      49  
Misafir 16 Mart 2011 Çarşamba 12:29

CHP veya AKP Aile sigortası projesini daha da geliştirmeli,hatta çağdaşlaştırmalıdır.Bazı tartışmaları sonlandırmak için,Aileye sigortası karşılığı,AYNİ karşılığı olan harcama sınırı belli KART sistemi şeklinde bir uygulamada geliştirilebilir.Bu şekilde, poşet,paket,torba gibi,ÇAĞDIŞI fak-fuk-fon gibi projeler,ÇAĞDAŞLAŞTIRILIP,güncelleştirilip,çağa uygun, UYGAR bir proje haline getirilebilinir.Proje üzerine yapılan tartışmalar olan,bütçenin %1-2 gibi rakkamlar anlamsız ve çarpıtmadır.H.Tahsin.

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 16 Mart 2011 Çarşamba 12:27

nakit alirlardi.Kurulan yeni Cumhuriyet ile birlikte iyi kötü hesabi yapilmadi yillarin birikimleri güzel hasletlerimiz "Devrim adina hepsi cöpe atildi." Daha önceki yorumlarimda dile getirdigim cok önemli bir konuyu tekrar gündeme tasiyorum ki,konumuz ile de cok baglantili.Yazarimizin Siyasetin icinde bire bir olmasi bizim adimiza ve Ülkemiz adina cok önemlidir.Yazilan yorumlar nihayetinde "Sigara kägitina yazilmiyor" CP2

Yorumu oyla      61      49  
Misafir 16 Mart 2011 Çarşamba 12:23

Aile Sigortası olayına KARŞI çıkış bir telaşın AÇIK göstergesidir.Bu Proje aslında OKUMASINI bilenler için ANAYASANIN BAŞLANGIÇ MADDESİNDE açıkça yer almaktadır.Türkiye Cumhuriyeti bir SOSYAL Devlettir.Sosyal Devletin anlamı,Yaşam Hakkını sağlama yükümlülüğüdür.Bu Çerçevede sürdürebilinir YAŞAM bedeli,sürdüremiyenler için,SOSYAL DEVLET tarafından karşılanma mecburiyetindedir.Bu YASAL hak,müktesap hak şekline sokulmalıdır.CHP bunun için MÜKEMMEL bir adım atmıştır.AKP de bunu desteklemelidir.H.Tah

Yorumu oyla      64      49  
Misafir 16 Mart 2011 Çarşamba 12:19

"Biri yer biri bakar kiyamet ondan kopar" Sözünü(Biri yer bir bakar,yollar protestocular ile dolar) diyede uyarlayabiliriz.Hic begenmediginiz Osmanli bu denli gelir Adaletsizliklerin Ülkeye ve iktidara ne gibi zararlari olacagini bildigi icin,hayir islerini adam gibi yapan hayir cemiyetleri Vakiflar kurmus,belli mahallelere dikili tas olarak bildigimiz taslar yerlestirmislerdir,bu taslara zenginler gizlice para birakirlardi,maddi durumu iyi olmiyanlar buradan sadece ihtiyaci ölcüsünde CP 1

Yorumu oyla      64      49