YORUMLAR
Toplam 59 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 18 Kasım 2010 Perşembe 11:08

13:12 yazan Misafir yorumcu dostumuz diyor ki,"Laiklik Ve Atatürkcülük ten ötün vermiyenler,Ilahi kanunlardan ödün verilmesini istemesi anlasilir bir durum degildir.."Sn Dostum,Atatürkçülük ve gerçek LAİKLİK,Din ve VİCDAN ÖZGÜRLÜĞÜNE sınırlama getirmez ki.Kim iddia ediyorsa ki,"Atatürkçülük din özgürlüğünü kısıtlar",bilin ki o kişi Atatürkçü değildir,aksine SAHTEKARDIR.Kim iddia ediyorsaki,"Laiklik din ve vicdan hürriyetini kısıtlar",bilin ki o Laik felan değildir,SAHTEKARIN önde gidenidir. H.T.

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 17 Kasım 2010 Çarşamba 18:39

17:38 devam.Din adamlarini Ilahiyatcilari devreye sokuyorlar,pek tabidir ki bu sözde Ilahiyatcilarin reklaminida kendileri üstleniyorlar.Yahu Kurban ayri bir Ibadettir,yardim baska bir Ibadet seklidir,bu Zekata Fitreye girer.Dedik ya kafayi takmislar Islam oldugu müddetce nemalara nema katamayacaklar.Müslümanlar bu kadar yanliz kalmamisti,birakilmamisti bu zihniyetin karsisinda.Hic korkmayin onlarin parasi pulu varsa ,bizimde ALLAH´imiz var.

Yorumu oyla      58      52  
Misafir 17 Kasım 2010 Çarşamba 17:38

Adamlar kafayi bir kere takmislar Islama!En büyük korkulari kendi nesillerinin Islam ile danismasi.Simdiden önlem aliyorlar kendilerince.Oynanan oyun ayni, sadece takdiklerinde biraz degisiklikler yapmislar.Bu sefer sözde toplum tarafindan begenilen

Yorumu oyla      57      51  
Misafir 17 Kasım 2010 Çarşamba 13:12

Laiklik Ve Atatürkcülük ten ötün vermiyenler,Ilahi kanunlardan ödün verilmesini istemesi anlasilir bir durum degildir.Kurban kesmeyi Magazinlestirmek isteyenler emellerine ulasamayacaklardir.Modayi ve Dizileri takip ettiginiz kadar Dininizi de takip edin,takip etmek özürlü iseniz,baskalarini zehirlemeyin.Bu Dinle ne Firavunlar,ne Ebu Cehiller ugrasti,hic biri basarili olamadi ve olamazlar.

Yorumu oyla      58      55  
Misafir 17 Kasım 2010 Çarşamba 12:20

SABRİYE 2:Haa diyeceksinizki,sabriye ne yani bunca yaşamış ve İBRETLİK ÖYKÜLERİ olan DİN ALİMLERİ hikayemi?Elbette değil.Hepsine saygım var!Ama sadece saygım;MUHAMMEDİN HAYATI gibi,KURANIN ÖĞRETİCİLİĞİ gibi BENİ AH,larca TESELLİ etmiyorlar!Helde günümüze baktığımda SADECE ACIYORUM OLAĞANLARA;Neyse uzatmayım şahsi düşüncem benim.VEE sn yazar sevdiklerinizle birlikte, bayramınızı YÜREĞİMDEN KUTLUYORUM ve İYİKİ varsınız diyorum.EMEĞİNİZE SAĞLIK!!!

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 17 Kasım 2010 Çarşamba 12:09

SABRİYE:Sn yazar,Bir deniz köpüğü takliti yapmak için,önce DENİZ olan dinimizi anlamalı insan;DERİN ve MAVİ.Şuana kadar olan her kimde,her örf adetlerimizde ne kadar DENİZ,DERİNLİK MAVİLİK OLSADA,hayatım boyunca EN BÜYÜK ÖĞRETİCİ KURANI ve MUHAMMEDİN (SAV)hayatını okumayı tercih etmişimdir;Bu yüzden yazınıza tamamen katılıyorum.İnsanın aklıyla bulamadıklarını,VAHYİN emanetleri olan MUHAMMED(sav)ve KURANLA aramaya çalışması gerek,diğer ÖĞRETİCİLER yerine;İLK EMİRDE "OKU" değilmi zaten?

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 17 Kasım 2010 Çarşamba 10:20

01:31 sizin burada saydiginiz batil inanclar(Schaman)Bülent Beyin sutününe tasimis oldugu konunun özunü olusturmaktadir.Her ne kadar Schaman inanclari olsalarda bizimdirler ve Kültürümüzün bir parcasidirlar.Benim Din dersleri hakkinda ki görüslerim sabittir,her dogan cocuk din egitimini ya Ailesinden alacak,yada Ögretmeninden,ileride Devletin bekäsini tehlikeye kadar getirecek cok kötü sonuclar dogurabilir dinsizlik.I.H.L olmasaydi bugün cenaze namazlarini bile kildiracak kisiler olmayabilirdi.

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 17 Kasım 2010 Çarşamba 01:31

23.42 Elbette din dersleri mecburi olmasın. Velisi istiyorsa çocuk derse girer, istemiyorsa girmez mecburi tutulmamalıdır. Sağlam imana sahip olmak için mantık çalıştırmadan körükörüne inanmak mıdır? Örneğin, horoz melek gördüğü için Öttü,inan! Eşek şeytan gördüğü için anırdı, inan! Öküz konuştu, İnan! Kurt gelecekten haber verdi,inan! Aksırmak muhabettendir, esnemek şeytandandır,inan! Çorbana sinek düşse bile batır iç kanadı Şifalıdır,inan!Balıklar idrak ve ilham sahibidir,inan!Böyle mi olmalı?

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 17 Kasım 2010 Çarşamba 00:39

e.diyanet reisi prof bardakoglu.tanınmış isimler bayramdan sonra demokrat partiye davet edilecek..sadettin tantan sn.cindorukla görüştü sıcak dp kırata yazısı.yeniçag sabahattin önkibar yazdı bugün..n.dönmez dp bakırköy

Yorumu oyla      53      50  
Misafir 16 Kasım 2010 Salı 23:42

Sayin Bülent Bey,Iman saglamsa sarsilmaz diyorsunuzda,bu sarsilmaz Iman nasil elde edilir?buna hic akil erdiremedim!Iman elle tutulur,yada Bakkaldan Cakkaldan alinan bir esyada degildir.Ya bunu Hacisi,Hocasi bol bir Aileden alacaksin yada Okulda Din ve AHLAK dersleri ögretmeninden alacaksin,Din Dersleri mecburi olmasin diye yürüyüs yapanlar kendilerine lades yapmis olmuyorlarmi?Baska türlü belki ilham yoluyla sarsilmaz Iman edilebilinirmi diyede düsünüyorum!söz yorumcularda,buyurun tezimi cürütü

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 16 Kasım 2010 Salı 22:39

Ula yasayimisunuz,öldunizmi?cil HoROZ Bi ÜÜÜÜÜRÜÜÜ ü ötde uyandir bu Tembel Yorumculari:))

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 16 Kasım 2010 Salı 21:00

Camiler önceden yöre Halkinin hem Ibadetlerini yatiklari hemde ayni zamanda birlerinin dertlerini dinledikleri yerlerdi.Camiler´den o yörenin Mülki amirleride eksik olmazdi,Halk Devlet ile ilgili sorunlarini sira beklemeden birinci elden dinleme sansina sahpti.Bugün git yarin gelme,bir daha gelirsen bos gelme mentalitesi yoktu.Ayni zamanda Camilerin girisinde Kadi´ya(Müfti)ait yerde vardi.Camilerin büyük yapilmasinin bir sürü önemli sebepleri vardir,yer kisitligindan yüzeysel geciyorum.T.M

Yorumu oyla      63      49  
Misafir 16 Kasım 2010 Salı 17:36

14:29 Hülya Avsar Rumuzuyla tartismaya katilip bu tür bir söylemin icinde olmak abesle istigaldir.Bizim tanidigimiz Hülya Avsar olup olmadiginizi bilmedigim icin yorumu kisa tutmaya calisacagim.Hayvanlara eziyet yapip zevk alan(Oleler) icin de bir iki satir yazarsaniz iyi olur kanaatindeyim.Insan, canlilarin Esrefi Mahlukatidir,bunun karsiliginda ya Cennetini yada Cehennemi boylayacak,siz Insallah umarim 1.Sikka dahil olursunuz.Capanoglu

Yorumu oyla      66      50  
Misafir 16 Kasım 2010 Salı 16:18

OWLEYE 12:35 de devamındaki yorumlara BAYILDIM,Hele"Eğitim Bilimcileri ve SOSYOLOGLARI ama olmuş bir toplumun." tespitiniz mükemmelinde ötesinde.Tabi Üniversitelerinde Kılık kıyafetin tartışıldığı bir Ülkede,mevcut hali ile azda olsa hasat alabiliyorsak,şükretsek mi,oturup ağlasak mı ikilemi arasında gidip geliyoruz.Bunun sorumlusu SİYASET VUCUDUMUZUN Sol tarafı malesef yıllardır ARIZALI,malesef Sakat.İddiam odur ki,gerçek bir SOSYALDEMOKRAT partiye sahip olsaydık problemleri aşabilirdik.H.T.

Yorumu oyla      64      52  
Misafir 16 Kasım 2010 Salı 15:53

"Hayvan Keserek Bayram yapan bir DİNİ aklım almıyor" - Hülya Avşar.

Yorumu oyla      55      61  
Misafir 16 Kasım 2010 Salı 14:29

12:35 Owleye El yazisini Egitimimizde Sabotaj olarak nitelemenize bir anlam veremedim.El yazisi ile yazmayi egitimimize Türkteim de yazdigim bir yorumdan sonra yürürlügü koymuslardir.Bu vesile ile Türkteime sükranlarimi sunuyorum.El yazisi neyazik ki Egitim sistemimize cok gec olarak dahil edilmistir.El yazisi resime benzer, insanin aklinda daha fazla kalir.Bunun en güzel örnegini 6666 Ayeti Kerimeyi ezberleyen Haviz´larda görebiliriz.Latin Alfabesi ile bu kadar yaziyi akilda tutmak zordur.Capan

Yorumu oyla      65      51  
OWLEYE 16 Kasım 2010 Salı 12:40

Abd nin üst düzey üniversitenin saygın matematik hocasının göçmen öğrencilerin de bulunduğu ilk dersindeki sözleri dimağüımdan çıkmaz...Biz 3.sınıf ülkelerde logaritma cetvellerini ve sinüs değerlerini ezberlettik yıllarca..

Yorumu oyla      58      52  
OWLEYE 16 Kasım 2010 Salı 12:35

H.tahsin berhudar ol..Eğitime değindiğin noktada sözüm var..Anadolu ve fen liseleri yoluyla zeka düzeyi görece yüksek nesiller ne yabancı dili ne de pozitif ilimleri yeter derecede öğrenemediler..Ha keza imam hatipler ne dini bilgiyi ne de ilmi asgari düzeyin üzerine çıkaramadılar..Şimdilerde de el yazısı ile okuma diye bir sabotaj mevcut..Eğitim bilimcileri ve sosyologları ama olmuş bir toplumun üniversite eğitiminin iddiasını da kıyafet yasağını da onaylamam nihayetinde...

Yorumu oyla      61      53  
Misafir 16 Kasım 2010 Salı 12:13

00:44 Ilk önce Neseli Bayraminizi kutlar hayirlara vesile olmasini temenni ederim.Demokrasilerde her seyi tartisacagiz,Dinlerle ilgili konular daha büyük bir özen ve dikkat ister,kas yaparken göz cikarmamamiz gerekiyor.Islam dini biliyorsunuz (selim) yani baris kelimsinden türemistir.Hic kimseye metazori bir sey yaptiramazsin."Lekum dinikum veliyetün"(senin dinin sana benim dinim bana)Kuran´da gecen bir Ayet Farz niteligi tasir,her Müslümanin uymakla ile mecbur olan Ilahi kanunlardir.

Yorumu oyla      62      49  
Kerpeten 16 Kasım 2010 Salı 01:38

Bülent Hocamın içinde “Kurban, Allah, Kadir” sözleri geçen okuduğum yazısının bene de katkısı oldu bu gün. Bizim Denizli’de “Recep” ağa “58” koçu arasından kurbanlık seçceydi (Recep ilen 58 e mana vemeyin haa, ibiğim düşsün kü tesadüfff), emme karar veremiyodu. Ağam; “lan Çil Horoz, bi yol akıl vee bene bakem, yoksa oluyomuş, olmuyomuş anlemem, bu bayram senin kellen gidee ona göre” demez mi? Aslında ağa beni sevee, espiri yapıyo biliyom da, neyse. İzninle ağam dedim, senin şu koçlara bi soru öttüreyim, gelcek cevabe göre kararını vee. Olurunu alınca dönüp sordum: “ey cinsiyetdaşlarım, içinizden “Kurban, Allah, Kadir” kelimeleri ile cümle kurabilen ilk koçu, size söz, bizim güzeller güzeli Melahat abla öpcek”.. Hemen çapkın koçlardan biri atıldı öne “Kurban olduğum Allahım sen nelere Kadirsin” deyi.. Eee, kendi düşen ağlamaaz.. Recep Ağa sağ, ben selamet, koçu öpcek olan da Denizlinin tek kadın kasabı güzeller güzeli Melahat:)) (Çil Horoz)

Yorumu oyla      67      49  
teyze 16 Kasım 2010 Salı 01:15

00:32 hangi yorumumu beğenmedin pekeke ve kız kurusu olanı mı? Evet yorumumun arkasındayım kız kurusu bazı hanımları incitir,ötekini anmaya değmez diğerlerine bir şey demedim ki:))

Yorumu oyla      64      55  
Misafir 16 Kasım 2010 Salı 00:57

00:44 entresan ve sacma bir konuya degindin,istersen bunun cevabini yarin size vereyim.00:44 benimdir,sakin ve sakin cevap hakkimi almaya kalkmayin yorumcular.Yarin burda sizi en güzel bir bicimde temsil edecegim,süpheniz olmasin.Simdi gec oldu,sabah ola hayir ola.

Yorumu oyla      62      50  
Misafir 16 Kasım 2010 Salı 00:51

N.Dönmez kardesim bende sana ilk olarak arti verdim,daha önceleri seni artilardan uzak tutmustum.Bundan böyle Demokratik bir sekilde istedigin kadar Kirati savun ve reklamini yap.Sende buranin bir parcasi oldun.Sen araya girmeyince ilham gelmiyor.Ne olur bizi yanliz birakma:))) Senin ve dava arkadaslarinin Bayramini en kalbi duygularimla kutlarim.Capanoglu

Yorumu oyla      66      49  
Misafir 16 Kasım 2010 Salı 00:44

Bayram demek NEŞE ve MUTLULUK demektir.Bir Canlının hayatına son vererek MUTLU olunabilir mi? "ABRAHAMIC" 3 dinlerden Hristiyanlar, ve Yahudi SARA'nın kocası Yahudi Abraham'ın oğlu için gönderildiği Koç kurban etme olayını esas Yahudiler kutlaması gerekirken onlar Kutlamazlarken İslamiyet'ten binlerce yıl önce Rivayet edilen olayı İslamiyet'in kutlaması NİYE? Kur'an'da yeri varsa, Meryem Suresinde İSA'nın Doğumu da genişce yer var,Neden "O" Hristiyanlarla birlikte, veya ayrı Kutlanmıyor?

Yorumu oyla      54      62  
Misafir 16 Kasım 2010 Salı 00:32

Teyze yorumunu begenmedim22:55 Reis hic bir zaman bölge farki isim farki gözetmez onun icin önemli olan tayfasi ANadolu reyhasi versin.Reisin Takasina bindigin andan itibaren ülke ve millet sevdasi her tarafini kaplar.

Yorumu oyla      63      50  
teyze 16 Kasım 2010 Salı 00:24

Bayramı burda geçirecez galiba öyle benziyor.N.DÖNMEZ ilk kez bir yorumuna artı verdim kardeş helali hoş olsun TEŞEKKÜR EDER bende bayramını kutlarım.Bayram sonu partiniz ve artan oy oranınızdan son dakika haberleri beklerim yine:))

Yorumu oyla      62      49  
Misafir 16 Kasım 2010 Salı 00:11

Ulu baga bak Cil horozmisun,celpetenmisiun,Pensemisun,nesun.Hacan dedun ben buranun yabancisu degilum,saga bir sey hatirlatayum;Hapurasi senun bildugun panellere benzemez,haburiya FIKRLER tardisiliyur,insanlar ve olaylar aklindan cikarma.HABURIYA H.TAHSÜN vardur,adam oldigu gibi bilgi duriyü,dikkat et oga!Capaoglinun fazla bilgusu yoktur ama has usakdur,disariyadur.heman cavap yaz.Haburiya bi tane Sabriya var oga cok dikkat edesun,sora demaki demedi,aldi kisi temuzledi baska bir tarafa.

Yorumu oyla      65      49  
Misafir 15 Kasım 2010 Pazartesi 23:57

ULa Temel Baskente(Tirabzona)ugramdum dema sakin.Usaklar bu sene ayni senun Cilli Horoz gibi önüne cikanlari yedurup icirum gönderiyor.En son ASLANI yere yaturdiler,hoyiflarini alamadiler,Timsah avina ciktiler,benum Radiyo cekmeyur bilmeyurum Timsahi ne yaptiler?malumadun var ise bir zahmet saga bena bir mesaj at.Seni sevdum usagum

Yorumu oyla      66      49  
teyze 15 Kasım 2010 Pazartesi 23:51

22:55 Kerpeten o yazdığın isimlerin hepsi sen misin?PeKeKe Muro ve Kız Kurusu Maksude güzel isimler değil.

Yorumu oyla      61      57  
Misafir 15 Kasım 2010 Pazartesi 23:51

SAYGIDEGER KARDEŞİM B.KUŞOGLUNA YORUMCU ARKADAŞLARIMA.TURK TİME AİLESİNE .BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN SAGLIK MUTLULUKLAR DİLERİM ..N.DÖNMEZ

Yorumu oyla      67      49  
Misafir 15 Kasım 2010 Pazartesi 23:40

Ula Kerpeten cismun gelmeden rüzgarun geldi,ola olmaya benum aradugum CILLI HOROZ SENSUN.ULA SENI HIC kURBAN EDERMIYUM SEN BANA LÄZUMSUN.Sevgili Dostlar Dünya´nin yarisi ciddiyetse öbür yarisida espiri ve hos görüdür.Bence bu Kerpeten burada ilk 11 girer tahmin ederim.Yinede Teyze´ye bir danismamiz läzim takimi kendisi yapiyor.Capanoglu

Yorumu oyla      63      49  
Misafir 15 Kasım 2010 Pazartesi 23:35

Ula kerpeten, nereyeydun bunca zamandur. H.Tahsin.

Yorumu oyla      62      49  
teyze 15 Kasım 2010 Pazartesi 23:15

19:19 ne çil horozdan,ne Denizli horozundan ne de normal horozdan bahsetmemiş ki:)) Ne istersinin 19:19 yorumcumuzdan doğru bir yorum yapmış.Horozlu mevzu başka.Tavuk horoz hindi vs kümes hayvanları ve deniz hayvanları kurban olmaz benim bildiğim.Arzu eden istediği kadar hediye eder istediğine.İster kesip temizlenmiş olarak ister diri diri.

Yorumu oyla      61      49  
Kerpeten 15 Kasım 2010 Pazartesi 23:10

Haçan penum oğlan bahriyelu oldi da, Golcuk’a Donanma Komitanuna posta ettiler oni.. Ha bire bana telefon açup, buba teprem olursa ne edeceğum diye sorup durayidi. Pu cün Bülent Hocamun yazisinu okudim ya, heman oğlanu aradum ceptan, içimizun da gonli rahatladi. Dedim ona ki “oğlum hocamdan öğrendum , imanu sağlam olan sarsilmayimiş korkma daa”..(Rizelu Temel)

Yorumu oyla      73      49  
Kerpeten 15 Kasım 2010 Pazartesi 22:55

Merhaba dostlar. Uzun bir ayrılıktan sonra benim takım hep beraber; Rizelu Temel, Ercenekon Dursun, Edirneli Hüsmen, Mardinli Bilo, PeKeKe Muro, Telekulak Cafer, Kız Kurusu Maksude, Denizli’den yeni transferimiz Çil Horoz:) ve diğerleri ile aranızdayız. Arada bir (özellikle çok güneşli havalarda) burada, değerli yazarımız Bülent Bey’in “sütunun gölgesinde” mola vereceğiz. Az önce (eski kıdemli okuyucu ve yorumcuların) bildiği rumuzumu da tescil ettirdim sevgili Turk Time’a. Benim sabırsız Çil Horoz’um daha kayıt işi tamamlanmadan, (Çapanoğlu arkadaşımızın yorumunu okuyunca öylesine heyecanlanmış ki) şükranlarını alelacele belirtmekten alamadı kendisini (Söz aramızda bir daha vakitsiz ötmeye kalkarsa başına ne geleceğini de hatırlattım ona). Ayrıca hiç şaşırmayın, o Çil Horoz, öter de, yorum da yazar, gaga da atar hatta adamı madamı ayırt etmeden yumurtlatıp kuluçkaya bile yatırır. Daha onda ne marifetler var, yeri gelince göreceksiniz :-))

Yorumu oyla      69      49  
Misafir 15 Kasım 2010 Pazartesi 22:00

19:19 Her ne kadar HOROZDAN Kurban olmasada,zamansiz öten Horozdan Kurban olur.Millet rahat bir uyku uyur en azindan,

Yorumu oyla      62      51  
Misafir 15 Kasım 2010 Pazartesi 20:57

Teyze su Cil Horoz meselesini tatliya baglarmisin,anlasilan bugün Nöbet sende.Cil HOROZ 19:19 Capanoglunun olmayan karizmasini cizdi.

Yorumu oyla      63      49  
teyze 15 Kasım 2010 Pazartesi 20:51

Arife gününün nöbetçi yorumcularından biri olarak geldim yine.Farklı görüşleri Allahın bir rahmeti olarak düşünenlerdenim.Bir parmak bir yeri işaret ederken,parmağa değil işaret edilen yere bakın demişler.Bir alimimiz vardı eskiden bizim çevrede.Hocam bir sorum var GALİBA insan,ben öyle anladım 40 yaşından sonra sorumlu oluyor dedim.Onuda nerden çıkardın böyle bir ayet yok dedi.Dedimki var ben okudum ama hangisiydi unuttum.O zaman internet varsa da bizim mahalleye henüz uğramamışki kolayca bulayım.Epey bir azar işitmiştim hocadan..Birkaç gün sonra aradı beni dedi evet var öyle bir ayet ben yıllarca Kuranı okurum ve o ayeti ilk kez gördüm.Ahkaf 15.Bunu neden yazdım? Bir şeyi hemen reddetmeden önce ayrıntılı incelemek gerek.İsabet ettiren 2 puan alır,ettiremeyen 1 puan.Yeterki içinde art niyet olmasın.

Yorumu oyla      66      49  
Misafir 15 Kasım 2010 Pazartesi 20:33

19:57 Horozlarin öttügü biliniyordu,yorum yaptiklarina ilk olarak sahit olduk.

Yorumu oyla      64      52  
Misafir 15 Kasım 2010 Pazartesi 19:59

Bu ILahiyatcilari bazen anlamakta zooorrrrluk cekiyorum kardesim.Neymis,neymii yapilan koca Cami´ler Imparatorluklarin gücünü gostermek ve doayli yoldan denetimi saglamak:))11 tane insanin bir araya geldigi 50000-100000 kisilik Arenalar neyin denetimimni yapmak icin yapildi?Allah´in evi olarak gördügümüz Mabbetlerimizin gercek manasi, tabunun altina imzasidir.Burda kalkar KIYAMETE YAKIN BIR ZAMANDA camiler büyüyecek,Cemaat azalacak denirse,düsünceler mantiklidir derim:CAPANOGLU

Yorumu oyla      63      52  
Misafir 15 Kasım 2010 Pazartesi 19:57

Allah senden razı olsun Çapanoğlu.Senin gibi düşünen ehli islam sayesinde şu memlekette hayatımız kurtuldu: Çil Horoz:)

Yorumu oyla      68      55  
Misafir 15 Kasım 2010 Pazartesi 19:19

Batı Toplumlarının yaşadığı ORTAÇAĞ döneminin,batının yaşadığı çok kötü bir dönem miş gibi son derece yanlış bir bilgiye sahibiz.Oysa bahsekonu "ORTAÇAĞ Batısı" bu dönemde İslamın yaydığı IŞIKTAN nasiplenerek,DEĞİŞİM ve DÖNÜŞÜMÜ başlattığı süreçtir.Endülüs-İslam Devletinin Ünlü Üniversitelerinden,Bağdat menşeyli merkezlerden aldıkları feyiz ile dönüşme ve değişime uğrama sürecine başlamıştır.Bizlerin TALİHSİZLİĞİ ise,Tam tersi 1200 lerdeki ulemanın "İÇTİHAT KAPILARI kapanmıştır" fetvasıdır.H.T.

Yorumu oyla      64      50  
Misafir 15 Kasım 2010 Pazartesi 19:09

OWLEYE kardeş,her iki yorumunuzdaki tespitlere katılıyorum,ancak,Sebeplerini sorgulayıp,sonuçlarını ortadan kaldıracak tetbirlerin bir an önce alınması gerektiğine inanıyorum.Yoksa,bahse konu sonuçları ortadan kaldırmanın yöntemi asla DİN düşmanlığı olmamalı.Araştırmalarım sonucunda benim şöyle bir tespitim var.Toplumun "Dindar" kesimini yanlışa sürüklenmesinde en önemli faktör,DİN DÜŞMANLIĞININ yoğun olarak yapılmasıdır.Hele başı örtülü kesimin Bilimsel eğitimden yoksun bırakılması.. H.Tahsin.

Yorumu oyla      63      52  
Misafir 15 Kasım 2010 Pazartesi 17:28

"Innet Dinü Innellah-UL släm" buyuruyor Allah, meali"Allah katinda gercek Din, ISLÄM dinidir"anlayan icin bu Ayet her seyi ortaya koyuyor.Islamin ya her seyine IMAN edelir,yada Günah girmemek icin sükut yapilir.Renkli ve parlak kägiitlarla Cikolata süsü verilerek hazirlanan zehiri Halka vermek bunlarin uyguladiklari takdiklerden bir tanesidir.Diger bir takdikleri ise Bin Dogrunun icine "Altin vurusu" bir yalan koyarlar.Toplum pisikolojisinde ilk önce kendine sadik bir zumre,ne verirsen ver.T.M

Yorumu oyla      67      49  
Misafir 15 Kasım 2010 Pazartesi 16:47

"Su halde Kurbaninizi kesin,Namazinizi kilin"Ayet bu kadar net iken,hala bu Ahirzaman dinini dejenere yapmak ihtiyacini hissedenleri fazla göklere cikarmanin alemi yok.Bu Ülkede HOROZ´danda Kurban olur diyebilen sözde Ilahiyatcilarda cikmistir.Isläm´in özünü anlayabilmek icin ilk önce AYET,Sünnetler,Isläm Müctehitleri siralamasina riayet edildigi takdirde Islämin anlasilmiyacak hic bir seyi yoktur.Burda bayramlar hüzünlü gecer,en azindan sizler hüzünlü olmayacaksiniz.Bayraminiz Mübarek olsun.Cap

Yorumu oyla      64      52  
Misafir 15 Kasım 2010 Pazartesi 16:37

Üzülerek ifade etmiye calisacagim Dinlerin bu denli dejenere edilme hadiselerini.Semavi Dinlere aslina aykiri yorum getirenler bütün tarihler boyunca mevcuttu.Bu nezaketsizligi ve günahi isleyenler ya burdan büyük kazanc elde etmislerdir, yada birilerine yaranmak yapmislardir.Son zamanlarda medyada bu tiplerin sayisi olduikca fazladir,bir kismi görevlerini basariyla yerine getirmislerdir,bir kismida basarisiz olmuslardir.Allah Kurban ilr ilgili bir Ayet´inde söyle buyurur.D.var

Yorumu oyla      64      50  
OWLEYE 15 Kasım 2010 Pazartesi 15:58

İnanç soyut yüceltme( sublimasyon ) mekanizmasının ürünüdür..Ancak insan yaradılışının ilmine sahip yaratıcı, insanın somut yüceltme mekanizmasının da doyurulması gerektiğinden hareketle; kabe,kuran, cami ..., gibi inanç çağrışımlarını besleyen, insan duyularıyla algılanabilen öğeleri imana destek kılmıştır..Şimdi yaşanan dinin en büyük arazı da tam bu mevzudan orjin alır..Artık içinde duyumsanabilen öğeler olan yeni ikonalar parlatılmış ve yaratıcıyla ilişkide bunlar aracı kılınmıştır....!

Yorumu oyla      64      55  
OWLEYE 15 Kasım 2010 Pazartesi 15:49

İlmihal ehli dindarlığın güzide ülkemizi getirdiği nokta, şu anda ülkemizde yaşantılanan dinin sloganlaşmış şeklidir..Dövizle kurbanlık ithal edip Allah rızası istemenin manasını.., faize karpayı diyerek yaratanı kandırabileceğine ilişkin varsanıların tehlikesini..., kul hakkı yerken abdestli olmanın itikattaki yerini ve bunun gibi inanç arazlarımızın bütününü görebilmenin yolu inandığınız şeyi atadan değil akıldan devralmaktır...O aklın da önce kutsal kitabın kendisi ile yoğrulması şarttır....!

Yorumu oyla      64      56  
teyze 15 Kasım 2010 Pazartesi 15:04

Hasan Bey sizinde bayramınız kutlu olsun nice bayramlar görün ailenizle sevdiklerinizle.Ali İmran Suresi 7.Ayete göre öyle yazdım.Muhkem-Müteşabih ayetlerden bahsediyor orda bazı ayetlerin manasından yorum çıkaranlar hakkında bilgi var istemeden hata yapabilirim diye doğrusunu Allah bilir yazdım.Yazdığımız yer kısıtlı olunca maksadımız bazen eksik kalıyor.Evet DÜŞÜNMEZ MİSİNİZ,AKIL ETMEZ MİSİNİZ,OKUYUP ANLAYABİLESİNİZ..ayetleri vardır.

Yorumu oyla      64      49  
Gerçekvatandaş 15 Kasım 2010 Pazartesi 14:59

Başta Sayın Kuşoğlu olmak üzere tüm Turk Time çalışanları ile okuyucu ve yorumcu arkadaşlarımın bayramını kutlar; herkese sağlıklı, mutlu ve sevabı bol günler dilerim.. Bayram süresince aranızda olamayacağım, sevgiyle kalın..

Yorumu oyla      66      49  
Misafir 15 Kasım 2010 Pazartesi 14:23

Sizin Allah´in rizasini ve tevccühünü aldiginizi yazdiginiz yazilardan ve yorumcularin size karsi olan tutumlarindan ve begenilerinden anliyoruz.Internet tarihinde bu kadar güzel bir köse ve seviyeli bilgi alisverisinin oldugu baska mekän yoktur herhalde varsada cok azdir kanaatini tasiyorum.Bugünün konusu o kadar genis ki bir türlü baslangic bölümünden cikamiyorum.Gelisme bölümünde bende bilgi dagarcigimin el verdigi oranda araniza katilacagim.Tanri MISAFIRI

Yorumu oyla      65      49  
Misafir 15 Kasım 2010 Pazartesi 13:38

Teyze öncelikle Bayramınız kutlu olsun, tabi enişteminde bayramı kutlu olsun.13:11 de yaptığınız tespite "DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR" c.c katılıyorum ancak, şuan hangi ayette olduğunu hatırlayamadım, fakat Yaratanın şöyle bir AYETİ olduğunuda biliyorum.Yaratan KURANINDA şöyle diyor."Ben Kuranı size gönderdim ki, okuyup anlayasınız diye".Bu ayetten anlıyoruz ki, okumasını bilen HERKES doğrusunu yakalayabilir.Ezeli ve Ebedi olan AKILLI TASARIMCI böyle söylüyor. H.Tahsin.

Yorumu oyla      63      49  
Misafir 15 Kasım 2010 Pazartesi 13:32

Sn Kuşoğlu metinde kaleme aldıklarınıza,virgülüne kadar katılıyorum.İhsan Eliaçıktan alıntı yaptığınız tespitlere de sonuna kadar katılıyorum.Malesef sizlerinde vurguladığınız gibi,Geleneklerle şekillendirilip,Aklın ve Bilimin mecrasından uzaklaştırılmıştır.İslam dininin özellikle Emeviler dönemi ile birlikte,Allahın emrettiği İslamdan çıkarılıp,EMEVİ İSLAMI haline getirilmesi,asırlar boyu bu hali ile algılanıp uygulanır olması,Günümüz İslamının en büyük açmazıdır.Teşekkürler İYİ BAYRAMLAR.H.T.

Yorumu oyla      65      49  
teyze 15 Kasım 2010 Pazartesi 13:23

Birisi Hoca Efendiye sorar: Hocam, herşey Kuran'da var mı? Hoca efendi:Evet, herşey var der.Ardından En'am 59'u okur;Yaş ve kuru ne varsa herşey Kitab-ı Mübin'dedir.Bunun üzerine adam merakla sorar: Peki hocam, nasıl helva yapılır O da Kuran'da var mı?Hoca efendi:Evet var der; Bilmiyorsanız bilgi sahiplerine sorun.Nahl 43 ayeti sorunu halleder, bu ayete göre sen bir helvacıya git, ondan öğren...

Yorumu oyla      61      49  
teyze 15 Kasım 2010 Pazartesi 13:11

Bazı Kuranı Kerim ayetleri geçmişin kullanılan bilinen DEYİMLERİ ve SEMBOLLERİ ile anlatılınca çok iyi anlaşılıyor.HZ Yunus olayınıda semboller vasıtasıyla anladım,Allah dilerse zahirde yazılan gibi de olur neden olmasın.Herkese nasibince rızk var kitabımızda.Bazı ayetleri de ancak alimler anlar elbette.DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR.

Yorumu oyla      64      49  
teyze 15 Kasım 2010 Pazartesi 13:10

Ben bazı kişilere şöyle anlatırım Kuranı Kerimde anlayamadıkları yerleri.Bu anlatış tarzınıda ELİAÇIKtan öğrendim.ÖRNEK benden ama.Kuranı Kerim varsayınki 10 sene sonra inmiş olsun.Orda şöyle bir ayet olsa: KANARYALARIN ASLANI PARÇALADIĞI günü hatırla... böyle devam etse ne anlardınız?Fenerliler hemen gülerek MANAYI anlıyor.Bunu başka milletin insanının duyduğunu düşünün onlara çok anlamsız gelebilir ve reddebilir.

Yorumu oyla      65      51  
teyze 15 Kasım 2010 Pazartesi 12:49

Bir önceki konumuzda İhsan Beyden bir bölüm aldım yorum yaptım sonra vazgeçtim.Kısaca yazıyorum nasip bu konuya imiş.Medine dönemi Peygamberimizin de içinde bulunduğu bir topluluğa yabancı biri gelmiş herkesi süzmüş ve sormuş: Hanginiz Muhammed?Eliaçık burda dikkati bu soruya çekiyordu.O kalabalık içinde demekki Peygamberimiz etrafındaki insanlardan ayırt edilecek ne bir giysi ne yüksek bir yerde nede koruma ordusu içindeydi.Bu yazıdan çok etkilenmiştim okuduğumda.Bugün ile kıyaslayınca bana enteresan geliyor.Hem devlet adamlarımızın hem din adamlarımızın verdiği görüntü!!

Yorumu oyla      66      50  
teyze 15 Kasım 2010 Pazartesi 12:48

Bülent Bey bende sizin,okuyucuların,yorumcuların bayramını kutlarım nice hayırlı bayramlar hep birlikte inşallah.İhsan Eliaçık için bir kaç satır yazmak isterim.İlk kez farklı bir açıdan Kuranı Kerimi anlamama vesile olmuştur.Mealinin 3.cildine geçtim.HZ İbrahimin evladını kurban etmeyi DÜŞÜNEBİLMESİNİN esas nedenini ondan öğrendim ve nihayet kavrayabildim.Keza Habil-Kabil mevzusunu.Aslında dünyaya her gelen çocuğun ilk çocuklar gibi Adem evladı olduğunu bu olayın tarihte olup bitmiş bir şey değil,oluşumun her an devam ettiğini yine ondan öğrenerek kavradım.

Yorumu oyla      67      49  
Misafir 15 Kasım 2010 Pazartesi 12:37

Insanlarin ve Milletlerin ana karekterini ve seciyelerini belirliyen en büyük etken yasadiklari Cografya ve bu yörede yasanan olaylardir.Bu sefer Sayin Bülent bey, Derya gibi bir konuyu okuyucularin önüne koymustur.Siyaset ve Particilik her ne kadar vücudumuzu esir almissada,bazende siyasetin disina cikip kendimizi terappi yapmamiz sagligimiz acisindan cok yerinde olur.Yorumcularin bu konuda söyliyeceklerini ve yorumlarini merakla bekliyorum.Ne olur bu sefer siyaset yapmiyalim lütfen.Capanoglu

Yorumu oyla      74      49