YORUMLAR
Toplam 15 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Gerçekvatandaş 9 Kasım 2010 Salı 20:28

(2) Keza, Türkiye’de kurulu dünya meşrubat devi Coca-Cola, çabalarına karşın bir türlü çok yağlı bir müşteri olan THY da uçaklardaki meşrubat servisini Pepsi-Cola ile Fruko-Tamek Şirketlerinin elinden alamıyordu.. Ne yaptı biliyor musunuz?.. 1998 de THY Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kozlu’ya hayal bile edemeyeceğiniz ücret ve sosyal olanaklarla Genel Müdürlük beraberinde Yönetim Kurul Üyeliği teklif ederek kadrosuna alıverdi, böylece işi damardan girerek bitirdi.. Üstelik Cem Kozlu uzun süre THY Yönetim Krl.Bşk.lığı ile Coca-Cola Genel Müdürlüğünü birlikte yürüttü de zamanın hükümetinden nedense(!) tık bile çıkmadı iyi mi?..

Yorumu oyla      61      51  
Gerçekvatandaş 9 Kasım 2010 Salı 20:27

(1) Hadi bu parasal küresel güçlerden, genelde ABD menşeli çok uluslu şirketlerin işlerini nasıl bağladıklarına ilişkin ülkemizden bir iki örnek vereyim sizlere; O ünlü (Ülkemizde de kurulu NATO’ya hizmet veren silah sanayi şirketleri yanında, Sheraton Otellerinin ve AVIS in de sahibi) Şili’de hükümet devirmiş ITT Şirketi; 1988 yılında PTT den ihale ile Telefon rehberlerinin hazırlanması ve bilinmeyen numaralar sisteminin tüm ülkede yeniden yapılandırılması gibi büyük bir telekomünikasyon işi almıştı.. Hemen ardından 1989 da PTT genel müdürü istifa edip ITT de astronomik bir ücretle Genel Müdür Yardımcısı olarak işe başlayıverdi(!)..

Yorumu oyla      62      52  
Gerçekvatandaş 9 Kasım 2010 Salı 20:01

Küresel güç derken, yer küredeki hemen tüm ülkelerde yerleşik bazı çok uluslu şirketleri de gözden ırak tutmamalıyız.. Örneğin 1973 de Şili’de kurulu şirketlerini devletleştirmeye kalkıştığı için Allende hükümetinin devrilmesini sağlayan (Silah üretimi yanında telekomünikasyon sektörü devi) ABD li ITT Şirketi gibi.. Bu arada İran’da, yine ABD menşeli devlerden Pepsi-Cola Şirketinin bi dolu meşrubat şişeleme fabrikası bulunduğunu ve bu fabrikaların sahibinin de, sözde Amerika düşmanı bu devletin yönetiminde görevli mollalardan birinin oğlu olduğunu biliyor muydunuz?.. İşte bu gibi çok uluslu dev şirketler de, faaliyet gösterdikleri ülkelerde siyaseti ve devlet bürokrasisini bi şekilde kullanıp yönlendiren (ne şekilde olduğunu tahmin edersiniz) parasal küresel etkin güçlerden oluyorlar..

Yorumu oyla      61      51  
Misafir 9 Kasım 2010 Salı 17:35

Bugünlerde İktidar ve Muhalefet arasında ÇAPSIZ bir diyalog var.ÇAPSIZLIĞIN kaynağı olan,Bahçelinin "alt çeneleri",siyaseten yenemedikleri Sn Başbakanın "DİLİNİ KAOPARACAKLARMIŞ".Oysa biz sn Bahçeli ve avanesi ALT çenelerini iyi tanıyoruz.Onun"ÜLKÜCÜLÜĞÜNÜN(!)" ölçüsünün zaviyesinin ne olduğunu 1999-2002 arasında Bebek katili terörist caninin İDAM dosyasını aylarca BAŞBAKANLIĞIN sümen altında bekletilip,TBMM de İDAMININ onaylanmamasına YUMDUĞU GÖZLERİNDEN çok iyi biliyoruz.H.Tahsin.

Yorumu oyla      71      52  
Misafir 9 Kasım 2010 Salı 13:35

Turktime de İLGİNÇ "HERON Skandalı" haberi.Yıllardır bir İDDİADA bulunuyorum.Şanlı Ordumuzun bünyesine sızmış olan bir kısım İhanet odaklarının maşalarının ortaya çıkarılabilmesi adına,Şanlı ordumuz kademelerinde görev alan hassas kadrolardakilerin, geriye dönük 150 yıllık SOY ARAŞTIRMALARI muhakkak araştırılıp,gerekli merciler tarafından değerlendirilmeye alınmalıdır.Bu öneriyi Irkçı duygularla dile getirmiyorum.IRKIMA yapılan Saldırılara istinaden savunma refleksi ile talep ediyorum. H.Tahsin.

Yorumu oyla      81      52  
Misafir 8 Kasım 2010 Pazartesi 22:51

Yorumcu bir kisinin cok güzel yazilarindan birini Ana Baslik olarak Mansetten vermeniz,bu sene Ahte Vefasizlarin yili olmasina ragmen,Ahte vefasizlilara iyi bir DERS verdiniz sanirim.Devletini milletini ve Okuyucunu Mezara kadar seveceksin,sizin yaptiginiz gibi.Ben her zaman söylüyorum bu Teyze´nin yorumlarinda hayat var.Aman ALLah´im yine basladim icimden geldigi gibi yazmiya,bilsem yorumcular gönül koymiyacak biraz daha Teyze´yi övmiye.Sabire biraz daha sert mizaclimi ne?

Yorumu oyla      71      49  
Misafir 8 Kasım 2010 Pazartesi 21:20

Yine bendeniz bildigim telden ve kaydadan calacagim,velevki de bilsem sizin ve yorumcularin tepkisini cekmis olsamda.Konumuz egitimlede ilgili oldugu icin belkide arti puanlarda alabilirim.Bu arada da Sampiyonlugada kilitlendigimizi söyliyebilirim 2.0,anlayan anlamistir.Buradan aksam sabah bu DIZI senin bu DIZI benim diyip,cocuklarinin egitiminden bir haber olan,dizilere göstermis oldugunuz ilgiyi yavrularinizdan niye esilgiyorsunuz?dizi zehirlenmesi gecireceksiniz yakinda.

Yorumu oyla      73      49  
Misafir 8 Kasım 2010 Pazartesi 20:34

Teyze SABRIYE ile ilgili yazinda aba altindan sopa gösteriyorsun,hani biliyorsun deli sarhosu görünce degnegini saklarmis.Bende öyle meydani küresel güc dahi olsa verecek göz yok.Ben ya bu Deveyi güderim ya buradan gitmem.Kücük bir Not olarak bir yere yazmani tavsiye ederim.Paucu hic kimseye,hele Sabiriye´ye asla birakmam:))

Yorumu oyla      67      49  
Misafir 8 Kasım 2010 Pazartesi 20:12

Zenginin parasi fakirin cenesini yorarmis.Fazla mal da, Parada, bunun cok ileri boyutu olan Küresl güc de basa bela,sagliga zarardir.Zenginligini istihtam yaratmak icin gören birileri beni rahatsiz yapmaz,beni rahatsiz eden parasal gücünle fakir fukarayi ezip,caka satanlardir.Avrupa´da zenginligin bile bir asaleti var,hic kimse ne oldum delisi degildir.Fakir insanlar hic bir surette asagilanmaz,hic kimsede Babasinin malinla hava atmaz,atanida görmedim,bizim sonradan görmeler haric tabi .Capanogl

Yorumu oyla      67      49  
Misafir 8 Kasım 2010 Pazartesi 17:56

SABRİYE:Bu lanet kelimeyi(küreselleşme)duyduğum anda SÖMÜRÜ ama hertür sömürü aklıma geldiğinden ve İÇİM acıdığından ESLİYORUM bu konuyu sn yazar.Emeğinize yüreğinize sağlık diyorum sadece.

Yorumu oyla      61      49  
Misafir 8 Kasım 2010 Pazartesi 17:28

SABRİYE::)Sn Kuşoğlu öncelikle ANACIĞIMLA karşılıklı yazışmadan dolayı affedin:)TEYZEM,ANACIĞIM listemdeki AĞABEYLERİMİN sayfalarına girip,klavye delikanlığı yapmaları ve ANA AVRAT sövmeleri,banada mesajla sataşmaları ve tehditleri kanıma dokunduğu için o zatları deşifre ettirdim:)Durum bu;Konuya gelecek olursam,ağzıma bile almak istemedğim o güçler yüzünden KATLANILMASI ZOR ACI,ÖNLENEMEZ DÜŞMANLIK ve NEFRET TOHUMLARI ATILDI!Garibinize gidecek ama benim için tek olan güç SEVGİ ve İNSANLIK GÜCÜ:)

Yorumu oyla      62      49  
teyze 8 Kasım 2010 Pazartesi 15:53

Her ne kadar bu küreselleri Erol Taş,Aliye Rona gibi algılasamda bir gün bu ülkenin evlatlarından Hulusi Kentmen gibilerininde çıkacağına inanıyorum.Hatta daha küçücük bebekken bu işe el atan bir yavrumuz bile var.Küresel güç camiasından Clintonu 99 depremi zamanı ülkemize geldiğinde burnunu sıkarak karizmasını çizen ERKAN BEBEK:)Şimdilik bölgesel güç olarak görülen, kısa sürede küresel güç olması beklenen Başvekilimizden bahsetmeyecem,facebook dünyasında bir güç olan SABRİYEden çekiniyorum:) Dün 6 kişiyi daha gücünü kullanarak sayfadan yok ettirdi.

Yorumu oyla      62      51  
teyze 8 Kasım 2010 Pazartesi 15:51

Bu küresel güçlerin sözde değil özde insanlığa özgürlük ve demokrasi getireceklerine inansam,geri kalmış ülkelerin çaresiz insanlarına çare olacaklarını bilsem bizim ülkeden de beş on tane çıksın isterim elbette.Hatta Samanyolu Galaksisisel güç bile bizden çıksın isterim.(galaksisisel kelimesini şu anda birden uydurduğum için henüz kulağa tuhaf geliyordur).

Yorumu oyla      62      51  
teyze 8 Kasım 2010 Pazartesi 15:50

Görmedim Bülent Bey:)) Deminden beri düşünüyorum da küresel güçlerden sayılır herhalde,Hillary Clintonun çok uzaktan saçını,Abromoviçin de çok uzaktan yatını görmüşlüğüm var.Küresel güçlerle bütün temasım bu kadar:)) Ben bu küresel güçlerin varlığını bile son yıllarda öğrendim ve onlarla ilgili ön yargılıyım.Şöyle yani bunları dünyanın her yerindeki mazlum milletlerin haklarını yiyen zalimler olarak düşünüyorum.Yoksa küresel güçlerden olup insanlığa hizmet edenlerden olduklarını düşünebilsem severim onları.

Yorumu oyla      63      51  
Misafir 8 Kasım 2010 Pazartesi 14:13

Sn Kuşoğlu, "Eksiklerimi siz tamamlayacaksınız diye düşündüm… " diye tamamlamışsınız ama, geniş ufuk pencersinden bakmayı tercih edenlere de,pek eksik bırakmamışsınız. Hele şu baskıcı,doayatmacı eğitim sisteminden kurtulup, ÖZGÜR ve TEK TİP olmayan Eğitim sistemine kavuştuğumuz günden itibaren, bizde "Küresel Güçlerden" birkaçını ÜRETMEYE başlıyacağız...Kaleminize sağlık Bulent bey.. H.Tahsin

Yorumu oyla      63      50