YORUMLAR
Toplam 13 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 9 Ekim 2010 Cumartesi 22:43

"Aslinda sömürülüyoruz" derken, büyük ihtimalle Hükümetin icraatlarindan memnuniyetsizliginizi ortaya koydunuz.Neyse, gelin bu hükümete kötülerin cok,cok iyisi diyelimde ne sis yansin ne kebap.Daha iyi bir alternatif sunabilecek ne görünen nede görünmeyen bir muhalefet var.Benim kanaatimce sayin Kilicdar´a imkän ve selahiyet verirlerse alternatife yakin bir durum olabilir.Bu da ancak ve ancak calisma arkadaslarinin seciminde etki ve tepki olmaz ise.Üzülerek söylüyorum bu insanda hayat var.Yigito

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 6 Ekim 2010 Çarşamba 03:08

2008 yılında altının onsu 700-1000 dolar arasında gezinmekteydi.Krizin başlangıcından bu yana gelinen nokta nedir : 2010 Eylül ayı sonunda 1 ons altın = 1309.80 dolar. Şimdi buna bakarak AKP hükümetinin döviz rezervi yaklaşımı bizi zarar mı ettirdi kar mı kararını vermek lazım.En başarılı 7 MB yöneticisinden biri olarak gösterilen TCMB Başkanı Batılılarca niye ödüllendirildiğini umarım anlamıştır artık.2 senede T.C. hazinesi %30dan fazla dolar bazında kayba uğramıştır rezervi altına çevirmemekle

Yorumu oyla      57      49  
yayla 5 Ekim 2010 Salı 22:12

Düşük kur yüksek getiri,yabancı denen yatırımcıyı Türkiye ye getiriyor.Ancak,yabancı neye güvenerek parasını getirmekte ? Ya da parasının güvencisi ne ? Yoksa biz farkında olmadan Türkiye yi ipotek mi ettik.Adamlar bu güvenle mi rahatlar.Bakın neyin yokluğu çekilse veya fiyatı yükselse anında ithal edilmekte.Et ithalatı derken,kurbanlık koyun ithalatını konuşur olduk."Borç yiğidin kamçısı "derdi Demirel. Yatırım varsa bu söze ne denir!Şimdi büyüyen borçlarımızla bir yatırım görmüyorum.

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 5 Ekim 2010 Salı 21:17

Bretton-Woods sanal para düzeni çökmüş durumda.Haliyle herkes gerçek para derdinde.Nitekim geçen sene İran dolar ve euro cinsi rezervini altına çevirdi.Rusya da rezervini büyük oranda altın olarak tutmaya başladı.TCMB başkanı 2008 de dövizden altına geçmiş olsaydı bugün Türkiye köşeyi dönmüştü.Değersiz boyalı kağıt parçası cinsinden ifade edilen rezervler bir gecede buhar olabilir.ABD doları ve Euro gibi sanal paralarla devam etmenin manası ne ?Neden TL altına endeksli değil ?

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 5 Ekim 2010 Salı 18:15

Dünya da ekonomiyi bir avuc mason luktan gecinen mahluklar tayin eder.Bunlar ne doymayi bilir,nede doyurmayi.Onlar icin varsa yoksa hep bana rep bana.Afrika yi ben sömürmedim,orada acliktan ölen insnlarin vebalini nasil ödeyecekler bilemiyorum.Bazen göz boyamak icin bir kac tane sözde sanatci ile konserler düzenlerler,burdan bile rant saglarlar.Yine Afrikaya yardim adi altinda misyonerlerini salmayida ihmal yapmazlar.Afrika da bizim ceddimizin yardim severliligini anlata anlata bitiremezler.

Yorumu oyla      62      52  
Misafir 5 Ekim 2010 Salı 13:46

Ekonomi sevmeyiz, sevemeyiz. Günümüzü kurtarma derdindeyken, ülkenin geleceğini düşünemeyiz. Şimdi sabahtan akşama YÖK'ün başörtü yönetmeliğini; aslında anayasayı filan değiştirmek istemeyen 3 partinin değiştirelim kavgalarını konuşmak zorundayız, çünkü bize sunulan tepside ne olursa olsun yemeyi alışkanlık edinmişizdir. Sonra geceleri sadece dua ederiz, çocuklarımızın durumu daha iyi olsun diye. Dedim ya biz ekonomiyi sevmeyiz. Birileri oynar, biz sadece dua ederiz... A.B.

Yorumu oyla      66      49  
Misafir 5 Ekim 2010 Salı 00:10

Iyi bir Ekonominin üstü; tek basina iktidar olma,(ÜCLÜ KOALIASYONLAR DEGIL)her yirmi senede bir dayak yemiyen bir demokrasi,Ekonominin alti ise AHLAK kardesim.Simdi ben burda Edebiyat parcalayamam,kisacasi bunlar bir araya gelmezse kötü ekonomiye devam.

Yorumu oyla      62      51  
teyze 4 Ekim 2010 Pazartesi 23:29

20:17 demekki Arapça yazmamışımki sökemedin.İthal dile yerli karıştırınca böyle birşey oluyor işte bunu ekonomiye uygularsak aşağı yukarı aynı sonucu vermesi lazım tahminimce. Gayri safi milli hasılamız arttıkça bu dilide öğrenirsin:)) Bendende ekonomik yorum bu kadar olur.

Yorumu oyla      63      50  
Misafir 4 Ekim 2010 Pazartesi 20:17

Teyze yazdigin yabanci dil Arapcami?ben normalde Arapca biliyorum,bir türlü ne anlama geldigini sökemedim.

Yorumu oyla      61      54  
Misafir 4 Ekim 2010 Pazartesi 20:04

Bizim ekonomi bilmemiz ceplerimizi sisirmez.Daha önceleri öyle bir sorunum vardi,bosa koysam almazdi,doluya koysam yine nafile.Her gün eriyen bir TL mevcut idi.Elhamdulililah AK Partisi ile sabitlesen bir para birimimiz var.Bu sene ülkemde EURO bozdurayim dedim,kimse tarafina bakmadi.Rüyamda görsem inanamazdim inanamazdim.Yurt disindan Türkiye ye gelenler yasanan degisimi daha iyi görebiliyor.Böyle giderse büyük Türkiye ye hazir olun.Yigitoglu

Yorumu oyla      60      55  
Gerçekvatandaş 4 Ekim 2010 Pazartesi 16:57

Teyzesi doğrusu ben de konu (şimdilerde ekonominin orta direği kabul edilen) piyasalar, döviz, kurlar falan oldu mu tırsıyorum… Çünkü bu konularda “ne nerede neden nasıl ne zaman ve kim” sorularına sağlıklı doğru yanıt verebilen, (arada atıp da tesadüfen tutturanlar dışında) yorumlarına ve ön görülerine her zaman güvenilebilecek tek bi babayiğit ekonomi uzmanı göremedim.. Bildiğim tek şey; kim ne derse desin piyasa orkestrasının solo enstrümanı Altın; dansörü Dolar ve Dansözleri de ona “kur” yapıp duran Euro, Yen ve bizim TL gibileri.. Altın çalar, onlar da Dolara dam olur, karşılıklı düşe kalka dans edip oynarlar işte..

Yorumu oyla      69      52  
Misafir 4 Ekim 2010 Pazartesi 13:36

konu hiç de karmaşık değil...aksine çok açık

Yorumu oyla      57      51  
teyze 4 Ekim 2010 Pazartesi 13:28

No ay don't like economi:)) Aynı zamanda ay em hiç anlamam.Yorumcu arkadaşlara başarılar dilerim.Dolar fırlarsa benim için iyi olur 5OO dolarım var,kardeşim için kötü olur dolar üzerinden borcu var.Bu kadarını anlarım ben.

Yorumu oyla      57      51