YORUMLAR
Toplam 7 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
SEYMEN BEYİ 7 Mayıs 2010 Cuma 16:42

Fark etmez anlaşırlar.. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararname ile iki ay önce, Milli Piyango Yönetim Kurulu üyeliğine atanan, eski belediye başkanı Serhat Kemal Yılmaz, ‘’Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanmak ve rüşvet almak" suçlamasıyla tutuklandı.

Yorumu oyla      53      49  
ihsan yalçın 7 Mayıs 2010 Cuma 09:32

Bu insanlar mesleklerinde ihraç edilirken tamamen ideolojik nedenlerle, yapılan baskılarla, haksız ve hukuksuzca ihraç edildiler. Ellerinde hak aramalarını aldılar. Bir idari ve askeri kararı düşünün ki karar aleyhine yargı yoluna gidemiyorsunuz. İdarenin yaptığı herşey yanında kâr kalıyor. Kimse hesap soramıyor. İşte bu tam anlamıyla hukuk ve hukuk devleti ile alay etmektir hatta evrensel hukuk ilkelerini hiçe saymaktır. Şimdi bu ilkelere biraz da olsa saygı gelecek ve benzer durumda kalan insanlar da halkın gözünde mazlum olarak gözükmeyecektir. Hak ve hukuk önünde haksız çıkan her insan gibi onlar da suçlu veya haksız olacaklardır. Halkın gözünde kahraman olmayacaktır. Kahraman hukuk devleti ve hukuk olacaktır. Korkuya gerek yok, zira hak ve hukuk herkese bir gün lazım olacaktır.

Yorumu oyla      53      49  
saffet sancak 7 Mayıs 2010 Cuma 09:27

Uzlaşmanın kendisi zorunluluk değildir zaten zorunluluk olsa o zaman uzlaşma denilemez.

Yorumu oyla      53      49  
saffet sancak 7 Mayıs 2010 Cuma 09:26

Bugün Mehmet Barlas yazısında Gammaz kelimesinden bahisle gammazcı kelimesinin yanlış olduğunu yazmış aynı şekilde lehte ve aleyhte kelimeleri aynı durum söz konusu... şayet bilinçli biçimde yazılmamışsa "leyh"te diye bir kelime yoktur doğrusu "leh" olmalıdır.

Yorumu oyla      53      49  
mehmet 7 Mayıs 2010 Cuma 01:07

böyle sacma sapan anayasa yapılırsa olacagı o. anayasa yaparken uzlasmak lutuf değil, zorunluluktur. o zorunluluk da yürütmeye aittir.

Yorumu oyla      53      50  
Gerçek Vatandaş 7 Mayıs 2010 Cuma 00:53

Bu değerlendirmelerin hepsi hayal. Anayasanın ruhuna ve kuvvetler ayrılığı ilkesine ters düşen, Yüksek Yargıya gem vurmayı amaçlayan o iki madde yüzünden paketin tamamı referandumda "hayır" alacak. Böylece Akp nin hırsı ve inadı uğruna diğer bi sürü hukuka ve adalete uygun düzenleme de kadük olup kalacak! Kısacası her zaman olduğu gibi Akp, Anayasa açılımında da bi çuval inciri berbat etmiş olacak.

Yorumu oyla      53      49  
cengaver 6 Mayıs 2010 Perşembe 20:42

sayin atilla,biz gecmise degilde gelecege bakalim simdiden anayasa degisikligine ön yargiyla bakmayalim,simdiye kadar ne oldu ülkemiz hep darbelerle zaman kaybetti,gercekleri yazalimki kamuoyuda telasa kapilmasin.

Yorumu oyla      53      49