YORUMLAR
Toplam 19 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Mustafa YILDIZ 29 Temmuz 2009 Çarşamba 20:15

atatürkü sevmeniz ya da sevmemeniz atatürk'ün pek umurunda değil sanırım. zaten pek önemlide değil, eğer atatürk'e olan sevgi sadece 'atam atam sen mezardan kalk ben yatam'dan ileri gitmiyor, sadece lafta kalıp, rakı sofralarına malzeme oluyorsa sevsen neye yarar? sen kendi kişiliğini, kültürünü, bilgi seviyeni, eğitim seviyeni geliştir, insanlığa faydalı birşeyler yap, demokrasine, laikliğe sahip çık ama atatürk'ü çok sevenler gibi youtube'da onunla ilgili vidyoların altına: niye öldün, ağlıyorum, çok seviyorum seni, yazma içinden gelmiyorsa. zaten sanırım atatürk'ünde istediği budur! onun devrimlerine sahip çıkmamız, ismini sömürmemiz değil.

Yorumu oyla      53      49  
totem 21 Temmuz 2008 Pazartesi 

yorumları okudum ve anladımki! yorum yazanlar makaleyi okumamış.herkes kendince birşeyler söylemiş.

Yorumu oyla      54      49  
Tuna Çoşar 19 Temmuz 2008 Cumartesi 

Benim anlamadıgım bir baska soru daha var.... Sucum Atatürk ü sevmek diyen Sinan Aygün, neden cıktıktan sonra Atatürk ve onu sevmek adına bir kelime söylemedi acaba???

Yorumu oyla      53      49  
Özgür BOZKURT 19 Temmuz 2008 Cumartesi 

SAYIN başbakan Milletimizin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizden gelen basın açıklamasına destek veriyormuş.Açıklamanın sonuna dikkat!!! Kaynağı neresi olursa olsun;bu tür haberlerle Türk Silahlı Kuvvetlerine yöneltilen hukuk dışı saldırılara karşı yalnız Türk Silahlı Kuvvetlerinin değil, onun gerçek sahibi yüce Türk milletinin de yasal ve demokratik tepki göstermesi doğal bir beklentidir(bizden bekliyorlar ki çıkalım sokaklara ve kendilerine demokratik yollardan destek verelim)

Yorumu oyla      53      49  
Özgür BOZKURT 19 Temmuz 2008 Cumartesi 

1-Adı batasıca bi operasyon bozuntusu var gündemimizde.Amaç nedir? sadece ve sadece vatanını nilletini düşünen ve onların bu düşüncelerinin icraata geçmesi halinde memleketin kalkınacağı ve halkın uyanacağını düşünen , gören veya bilenlerin bunları engellemek adına Türk Ordusu'nu ve Türklük öğesini yıpratma girişimleridir bu komutanlarımıza ve yazarlarımıza yapılanlar.Amacınız bata fethullah(amerikan) uşakları. 2-SAYIN(terörist başına sayın diyene büyük harflerle sayın derim ben). başbakan

Yorumu oyla      53      49  
nirvana 17 Temmuz 2008 Perşembe 

Ben genelkurmay'dan iki satırcık açıklama beklerdim,ama nafile enaz 45 yılını vatanı için harcamış olan orgenerallere bu muameleyi reva görmek,bugün sana yarın bana beklentisine yol vermektir.

Yorumu oyla      53      49  
erdinç 17 Temmuz 2008 Perşembe 

aslında dikkat edilse bu ergenekon masalı tamamen türk silahlı kuvvetlerini yıpratıp halkın gözünden düşürmektir malesef genel kurmay başkanı sayın paşa büyük anıt emperyalist taşeronlarının ve besleme satılık yalaka gazetelerinin satılık yazarlarının bu iğrenç karalama kampanyasına sadece seyirci kalmıştır dikkat edersek emperyalist kuklası tayyip erdoğan ve kukla vekilleri geldiklerinden belli sürekli orduyu ve laik yapıyı yıpratmanın peşinde olduğunu gayet net bir şekilde görebiliriz

Yorumu oyla      53      49  
süleyman karaca 15 Temmuz 2008 Salı 

Vatanseverliği ve Atatürkçü’lüğü kendi tekelinde zanneden insanımızın acizliği karşısında yapılabilecek bir şey yok. Bu değerlerin korunmasına özen göstermenin onların “kirletilmesi” ile eşanlamlı olduğunu düşünen sığlıkta algıya söylenebilecek fazla bir şey yok. Benim nazarımda TSK, Peygamber ocağıdır, ancak İlhami Erdil(kişisel çıkar), Cemal Madanoğlu(cuntacılık), Talat Aydemir(darbeye teşebbüs), Tahsin Şahinkaya(yargılanamıyor; hakkındaki iddialar askeri uçak alımında rüşvet) gibi daha araştırıldığında ortaya çıkabilecek onlarca onur kırıcı eylemle anılanlar da bu silahlı kuvvetlerimizin en üst rütbelerinden çıktı. Bu gün gündemde olanların ise, ne dereceye kadar bu silahlı kuvvetlerimize layık olup olmadıklarını zaman içinde göreceğiz. Genelkurmay Askeri Savcılığı’nın olaya el koyduğu haberlerini okuyoruz, onun sonunda “ak” mı, “kara” mı olduklarını öğreneceğiz. Takiyye ve din konusuna gelince; ben Müslümanım, takiyyeye ihtiyacım yok. Din bezirganlığının da ne menem bir şey olduğunu Türk dinsizlerinden öğrenmeye çalışıyorum ki, onlarla aynı derekeye düşmeyeyim. Not: Despotizm ve totaliterizmin zülmünden korunmak için tedbirli davranmak takiyye değildir.

Yorumu oyla      53      49  
durmuş 15 Temmuz 2008 Salı 

çünkü iyi komutan olmadıkları o kadar ortadaki bir darbeyi bile beceremediler nasıl iyi komutanlar desin!şaka bir tarafa benim bildiğim uğur mumcu dan itibaren sayısız faili meçhul oldu bunların bazı tetikçileri yakalndı ama baktığınız zaman kafasına esip bu insanları ööldürdüğünü kabul etmek mümkün değil şimdi bbunların perde arkasının incelenmesi için bir fırsat doğdu gelin bu fırsatı kaçırmayalım bu adil yargılama için hakimleri rahat bırakalım...

Yorumu oyla      53      49  
Şahin Duman 15 Temmuz 2008 Salı 

Türk Milletinin her ferdinden daha az kalitedeki, kimin çiçeği ve gülü olduğu meçhul, çankaya mensubu ile iktidara getiriliş gerekçesi meçhul siyasi aksiyon ve askerin üniformasından ATATÜRK rozetini çıkaracak kadar, askerliğin yüz karası, Türk Milletinin başına çuval geçirecek kadar, korkak eski genelkurmay başkanı özkök ile ona teşne büyükanıt, ahlaken müflis kalite sadece soyadında olan Özden Örnek yük oldukları milletin sinesinden hakir hale getirilerek mutlaka indirilmelidir, silinmelidir.

Yorumu oyla      53      49  
Vatansever 15 Temmuz 2008 Salı 

süleyman karaca herşeyi söyle ama vatanseverlik ve atatürk ismini yazılarına alarak kirletme! Takiyeninde bir sınırı var.. Daha dün tsk'yı şuç şebekesi gibi gösteren şemdinli savcısını savunuyordun! şimdi ne olduda vatansever oldunz.. tsk sanki din düşmanı. aslında ülke işte senin gibi takiyeci din bezirganlarını yüzünden bu hale geldi. her yazıda lafı çevirmeyi bırakın! ne olursa olsun emperyalizme karşı direnecegiz!! zafer herzamankli gibi vatansever atatürkçü milli kuvvetlerin olacak!

Yorumu oyla      53      49  
aktunc 15 Temmuz 2008 Salı 

Talat bey yazılarınız çok güzel.İnternet siteniz gerçekten çok ama çok güzel ve tarafsız.

Yorumu oyla      53      49  
Baki Karakol 14 Temmuz 2008 Pazartesi 

Ellerine sağlık Talat Atilla, çok yerinde, çok doğru ve çok doğru bir zamanda sorulmuş bir soru. Büyükanıt'ın, 2005'deki devir teslim törenindeki konuşmasını da anımsatarak, soruyu sorduğunuzda, karşıya bir gerçek çıkıyor. O gerçek de, Fikri Sağlar'ın yazdıklarının birer doğrular olduğudur. Yani; Bayan (Filiz) Büyükanıt'la ilgili, Başbakan'ın elinde olduğu yazılan dosya... Yaşar Büyükanıt'ı böylesine değişme uğratan başka ne olabilir? Dünkü Vatan'daki Paşalar haberi de başka ipucuları veriyor..

Yorumu oyla      53      49  
süleyman karaca 13 Temmuz 2008 Pazar 

Bu çeteleşme çıbanının deşilmesi Sayın Atilla’nın ifadesi ile “masaya yatırmak” gerektiğine yürekten inanan biriyim. Üzüldüğüm tek nokta, böyle bir yapılanmaya “Ergenekon” gibi son derece önemsediğim bir değerin yafta gibi yapıştırılması. Onun ötesinde, her vatansever insanın gönlünde Peygamber ocağı olarak yer etmiş Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, içinde belki de istemeyerek barındırdığı bazı unsurların, Kurtuluş savaşını “İslam alemi için kanlarını cömertce veren Türk Milleti Manda olmayı kabul etmeyecektir” gerçeğini tüm dünyaya tescil ettiren Mustafa Kemal Atatürk’ün anlayışını terketmede aramalarından kaynaklandığını görmemiz gerektiğine inanıyorum. Gelinen noktada, insanımızın ekseriyeti, bu yapılanmanın adını ne koyarsanız koyun, ama şeffaf bir şekilde ortaya çıkarılmasının kaçınılmazlığı.. Kim iyi, kim kötü bunu zaman gösterecek. Bu çaptaki bir yapılanmanın çözümlenmesinin zorluğundan daha zor olanı ise, çözülmesini temin edecek radikal tedbirlerin akıl-vicdan ölçüleri içinde adil bir sonla noktalanmasıdır. Kanunların değil, hukukun üstünlüğünü esas almasını dilediğim bir süreç sonunda milletimizin bu badireden de kurtulacağına inanıyorum. Neden bu hale geldiğimizin sebebine zihin yoran insanlarımız için ipucu bir anekdot; Mesut Yılmaz’ın bugün Türktime’da da yer alan “Laiklik Daha Saldırgan Olmalı... Çünkü İslam Saldırgan!” başlıklı haberine bakmaları yeterli olur sanırım. Şimdi Atatürk’ün yukarıdaki ifadesi ile Mesut Yılmaz’ın bu paranoyak hezeyanını yan yana düşünürsek, olup biteni anlamakta kendimize bir aydınlık patika,bir çıkış yolu bulmakta fazla zorlanmayacağımız kanaatindeyim.

Yorumu oyla      53      49  
laik cumhuriyet! 13 Temmuz 2008 Pazar 

Sayin TALAT ATILLA, yüreginize ve kaleminize saglik. Tespitleriniz dogru, Kurtulus Savasi devam ediyor; Sayin Cumhuriyet Bassavcisinin da Kurtulus Savasi ruhunu unutmayin demisti... Sayin Atilla, yeni Mustafa Kemaller gerekli, yeniden bir olusum gerekli, Soros`un bizi bölmesi icin bagisladigi 2 Milyon dollarlik fonu karsisinda MILLI EGEMENLIK FONU gerekli... ve ben onlarca kisi taniyorum hemen gelirlerinin bir bölümünü düzenli sekilde bu husuda verecek. TÜRK ULUSU KAZANACAK!

Yorumu oyla      53      49  
Mustafa Nihat 12 Temmuz 2008 Cumartesi 

Canımı seve seve vereceğim TÜRK ordusuna böyle bir kişinin genelkurmay başkanı ,özden gibi birisinin deniz kuvvetleri komutanlığı yapması beni çok üzdü.Sayın özden oğullarına iş veremem,sayın hanımınızında arsa işini halledemem,ülkemde rüşvet vermekte almakta suç diye biliyorum.eğer onurluysanız gereğini yapın.Ogullarınızın nerede askerlik yaptıklarınıda lütfen açıklayın.

Yorumu oyla      53      49  
Mennan Özdemir 12 Temmuz 2008 Cumartesi 

Astsubay ali ise kendi yönlerdiği eleman, van savcısdıda büyükanıtı suçlamıştı ucu ona dokundu neden sonuna kadar gidemedi. ali astsubayla mutkili ali ile büyükanıtın aynı sitede daireleri olduğu belgelendi. van savcısı kafadan atmadı tutuklamada çıkarmadı ama her zaman doğruları söylemek insanı yüceltmiyor demekki. hilmi özköke gelince etkisiz eleman olduğu dünyanın malumu. onun zamanında askerimizin başına çuval geçtiğinde kükremeyi bırak miyavlayamadı bile. şimdide ne dediği anlaşılmıyor

Yorumu oyla      53      49  
Mennan Özdemir 12 Temmuz 2008 Cumartesi 

Ergenekonu bizde basından tanıdık, ama malum basın insanı yönlendiriyor. böyle ciddi bir yapılanma varsa hücre tipi yapılanma olurdu. gecekonduda el bombaları depolanmazdı. uluorta telefon görüşmeleri yapmazlardı. bu insanlar cahil değil telefonların dinlendiğini bilmeleri lazımdı.Ergenekon adı verilmeside ayrı bir mesele türk tarihinin şanlı bir destanının ismi güya bir darbe çetesine veriliyor. Büyükanıt neden iyi komutanlar diyemedi.çünkü kendi kriterlerine uymuyordu demekki. Mutkili ali

Yorumu oyla      53      49  
ersayan 12 Temmuz 2008 Cumartesi 

Şimdi herkes sakin bir kafayla düşünsün.Hislerden,duygulardan kendini arındırsın.Ülke amerikanın mandası olsaydı acaba ne olurdu.Veya amerikan mandasını kabul etmeyip de milli mücadele yaptı da ne oldu.Biraz fikir jimlasdiği yaparsak nelerle karşılaşırız.Nerelerde yanlış yaptığımızı anlayabilirmiyiz?İnsan eğer beyni olan bir varlıksa bunları düşünebilir.lakin bizim düşünme yeteneğimiz yok edildi.Bizim için birileri en iyi şekilde düşünür biz de ona uyarız.Niye beynimizi yoralım.Büyün mesele bu.

Yorumu oyla      53      49