Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya, Meclis’te yaptığı sert konuşmada, KKTC’de devlet eliyle insan ticareti ve seks köleliği yapıldığını öne sürdü. Adada bir kaç gün önce şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden genç bir kadınla ilgili konuşurken gece kulüplerine ve adadaki fuhuş bataklığına isyan eden Doğuş Derya'nın sözleri kısa sürede gündem oldu.
İşte Doğuş Derya'nın o sözleri:
Bu ülkede çeyrek asırdır çeyrek asırdır seks köleliği yapılıyor. 07/2000 tarihli gece kulüpleri ve benzeri eğlence yerleri yasası geçirildiğinden beridir. Bu ülkede devlet eliyle, polis eliyle, kurumlar eliyle insan ticareti ve seks köleliği yapılıyor.
Madem ki bu ülkede fuhuş yasak nasıl oluyor da bir gece kulübü sahibi bu konuda herhangi bir ceza almıyor? Zaman zaman kendi gördüğüm vakalar dahil 18 yaşından küçük insanlar da getiriliyor ve orada seks köleliği yaptırılıyor. Pasaportlarına devlet eliyle el koyularak yapılıyor. Bundan dolayı 2020 yılında insan ticaretini ve insan kaçakçılığını suç sayan maddeleri CTP'li kadın milletvekilleri olarak öneri verdik ve ceza yasasına koyduk.
1561 izlenme