E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki: Burunlarından getireceğim 

İzmir'de CHP Üye Katılım Töreni'ne katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gazeteci, yazarı, çizeri, avukatı hapiste; 80, 90 yaşında olanlar hapiste uyuşturucu baronları dışarıda. O uyuşturucu baronlarının burnundan getirmezsem siyaseti bırakacağım." dedi.

18.06.2022 - 16:20
Kılıçdaroğlu ndan sert tepki: Burunlarından getireceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de CHP Üye Katılım Töreni'ne katıldı. Kürsüde partililere seslenen Kılıçdaroğlu, adalet vurgusu yaparak sınırlarda 'Sınır namustur' yazdığını hatırlattı. CHP lideri, "Sınır namussa nasıl oluyor da yol geçen hanına dönüyor. Nasıl oluyor da uyuşturucu baronları rahatlıkla gidip gelebiliyor, uyuşturucu baronları bu ülkede istedikleri gibi at koşturabiliyorlar. Gazeteci, yazarı, çizeri, avukatı hapiste; 80, 90 yaşında olanlar hapiste, uyuşturucu baronları dışarıda. O uyuşturucu baronlarının burnundan getirmezsem siyaseti bırakacağım" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bürokratlara bir çağrı yaptım; yanlışın altına imza atmayın, kul hakkı yiyenlerden taraf olmayın, adaleti savunun, yasalara uygun davrandığınız sürece sizin yanınızda olacağız diye. Hiç kimsenin endişelenmemesi gerektiğini söyledim, ‘yeter ki adaletli olun, doğru olun, yasalara uyun.’ Dolayısıyla aramızda olan 17 imam kardeşimize yürekten teşekkür ediyorum. Onlardan tek bir şey istiyorum; kul hakkı yiyenlerden taraf olanlardan uzak dursunlar. Tek isteğim o. Biz adaleti, beraberliği, birlikte olmayı, kadın erkek eşitliğini savunuyoruz. Beraber olursak, birlikte olursak güçlü olacağız. O nedenle hep birlikte Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız, bundan herkesin emin olasını isterim. Karamsarlığa kapılmaya hakkımız yok. Mademki Milli Kurtuluş Savaşını verdik, mademki en zor koşullarda bu ülkeye bağımsızlığı getirdik, mademki en zor koşullarda mandayı reddettik o zaman şimdi cumhuriyetin ikinci yüzyılına hazırlanırken birlikte mücadele edeceğiz, anca ve kanca beraber olacağız bu ülkeye huzuru, barışı, kardeşliği getirinceye kadar.

'CHP’Lİ OLMAK KADIN ERKEK EŞİTLİĞİNİ SAVUNMAKTIR'
CHP’ye katılmak yeni sorumluluklar üstenmek demektir. Artık CHP üyesi sıradan bir kişi değildir. Partisini bilecek, halkı bilecek, halkın sorunlarını bilecek. Her sorunun nasıl çözüleceğini büyük bir sabır, dikkat ve bilgiyle karşısındakine aktaracak. Dolayısıyla CHP’li olmak sıradan bir olay değildir. CHP’li olmak Mustafa Kemal ve arkadaşlarının verdiği Milli Kurtuluş Savaşı’nın arkasında durmak, bağımsızlığın arkasında durmak demektir. CHP’li olmak demek hiçbir çocuğun yatağa aç girilmediği bir Türkiye’yi inşa etmek demektir. CHP’li olmak demek kadın erkek eşitliğini savunmak demektir. CHP’li olmak demek İstanbul Sözleşmesi’ni bir hafta içinde yeniden yürürlüğe koymak demektir. CHP’li olmak demek işsizlikle mücadele demektir. CHP’li olmak demek; acıya, gözyaşına karşı durmak demektir. CHP’li olmak demek herkesin inancına, kimliğine, yaşam tarzına, saygı duymak demektir. CHP’li olmak bilmediğimiz, tanımadığımız bir köyle bir kasabada bir insan bir dram yaşıyorsa o yaşanan dramı içselleştirmek demektir. 85 milyon insanın güler yüzlü olmasını savunmak demektir. CHP’li olmak sıradan bir olay değildir.

'BİZ SİYASETİ HALK İÇİN YAPIYORUZ, OLİGARKLAR İÇİN DEĞİL'
Sınava girip Türkiye’de derece alan, sözlü sınavda elenen bütün o gençlerin hakkını ve hukukunu sonuna kadar savunacağız. Hiç kimse unutmasın, TÜİK’in önüne; işçinin, memurun, emeklinin, dul ve yetimin hakkını savunmak için gittik. Eğer işçinin, memurun, dul ve yetimin hakkını savunmazsanız o zaman niçin siyaset yapıyorsunuz, sorusunu soracağız. Biz siyaseti halk için yapıyoruz, oligarklar için değil. Biz siyaseti halk için yapıyoruz, saray beslemeleri için değil. Biz siyaseti halk için, çocuklarımız için, evlatlarımız için yapıyoruz, bir avuç yandaş için değil. Bu ülkede bir tek çocuk huzursuzsa ve bir anne evladını doğru dürüst beslemeden yatağa yatırıyorsa hiç birimizin uyumaya hakkı yok. Birlikte çalışacağız. Ta ki en son evladımız da huzur içinde yatağa yattığı zaman. Anne huzur içinde evladını okula gönderdiği zaman.

'BİRİLERİ BEŞ, ALTI YERDEN MAAŞ ALIYOR, BİRİLERİ İŞ BULAMIYORSA OTURUP DÜŞÜNMEMİZ LAZIM'
Bütün haksızlıklara karşı mücadele edeceğiz. Haksızlıklara karşı mücadele etmiyorsanız sizin siyaset yapmanızın bir anlamı yok. Üniversiteyi bitirmiş, doktora yapmış, hala iş arıyor, bulamıyor. Birileri beş, altı yerden maaş alıyor, birileri iş bulamıyorsa oturup düşünmemiz lazım. O nedenle CHP olmak sıradan bir olay değildir. CHP’li olmak, adaletten, hukuktan, doğruluktan yana olmak demektir. Ve CHP’li olmak halktan yana, mazlumdan yana olmak demektir. Varsıldan değil, fakirden, fukaradan yana olmak demektir. Onların da yaşayabileceği güzel bir Türkiye’yi inşa etmek gerekiyor. Beraber ve birlikte yapacağız.

'BEŞLİ ÇETELERDEN FAKİRİN, FUKARANIN HAKKINI SORMAK BENİM TEMEL GÖREVİM OLACAKTIR'
CHP’li olmak demek, devleti beşli çetelere teslim etmemek demektir. Beşli çeteler… Hiç kimse endişe etmesin, hakkı, hukuku ve adaleti savunuyorsak; beşli çetelerden fakirin, fukaranın hakkını sormak benim temel görevim olacaktır. Bu görevi yaparken en büyük destekçim sizler olacaksınız. Bu ülkenin insanları olacak. Bizim ülkemizde milyonlarca kişi işsizken, anneler, babalar evlatlarım nasıl iş bulur diye yakınırken eğer siz milyonlarca göçmene kapıları açıyorsanız Türkiye’nin sınırlarını yol geçen hanına döndürüyorsanız buna karşı durmak CHP’lilerin görevidir.

'O UYUŞTURUCU BARONLARININ BURNUNDAN GETİRMEZSEM SİYASETİ BIRAKACAĞIM'
Sınır namustur diye yazar bütün sınırlarda. Sınır namussa nasıl oluyor da yol geçen hanına dönüyor. Nasıl oluyor da uyuşturucu baronları rahatlıkla gidip gelebiliyor, uyuşturucu baronları bu ülkede istedikleri gibi at koşturabiliyorlar. Gazeteci, yazarı, çizeri, avukatı hapiste; 80, 90 yaşında olanlar hapiste uyuşturucu baronları dışarıda. O uyuşturucu baronlarının burnundan getirmezsem siyaseti bırakacağım. En büyük gücüm sizsiniz. Bu ülkenin halkı. Halktan daha büyük bir güç yoktur. Beraber mücadele edeceğiz. Bu mücadele hak mücadelesidir. Sıradan bir mücadele değildir.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karamollaoğlu'ndan 6'lı masaya çağrı: Yönetim ittifakı kurulmalı
6'lı masanın ittifaklarından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ...
Çavuşoğlu'ndan Bosna Hersek çıkışı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Bisera ...
Bakan Kasapoğlu öğrencilere moral verdi
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gazi Üniversitesi ...
 
Akşener: Bu harami düzeni birlikte yıkacağız
İYİ Parti Lideri Meral Akşener, ” Senin çocuğun 92 puan alıp atanamamışken, ...
AYM'den Amblem kararı: Seçmeni yanıltabilir
Anayasa Mahkemesi, eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in kurduğu ...
Mustafa Sarıgül'den Yunanistan'a gözdağı
Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, sosyal medya hesabından ...
 
Erdoğan'dan Yunanistan'a net mesaj: Başının çaresine baksın
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını ...
Davutoğlu'ndan Perinçek'e 'Bahçeli' tepkisi
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Perinçek şimdi de Bahçeli ...
Babacan'dan gıda krizi mesajı: Devrim yapacağız
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gıda krizi ile ilgili sosyal medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İstanbul
ygs sonuçları
sanayi
Çankaya
Kocan Kadar Konuş
Murat Yıldırım
burçin terzioğlu
Ersun Yanal
iletişim