E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Kılıçdaroğlu'ndan oy isyanı: İlla kul hakkı yiyene mi oy vereceğiz? 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanaat Önderleri, Muhtarlar ve STK Buluşmaları'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Biz illa kul hakkı yiyene mi oy vereceğiz! Bir kere de her kuruşun hesabını verene oy verin." dedi.

8.09.2022 - 15:10
Kılıçdaroğlu ndan oy isyanı: İlla kul hakkı yiyene mi oy vereceğiz?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanaat Önderleri, Muhtarlar ve STK Buluşmaları'nda konuştu. Ana muhalefet lideri; konuşmasında çiftçilerin ve genel olarak tarım ekonomisinin gidişatındaki sorunlardan, muhtarlık yasası eksikliğinden, siyasetteki etik ihlalleri ve usulsüzlüklerden bahsederek getireceği çözüm önerilerine anlattı. Kılıçdaroğlu, seçmene "kul hakkı yiyenlere değil, her kuruşun hesabını verenlere oy verme" çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Burada Tapduk Emre'nin mezarını ziyaret ettik. Çok önemli bir erendi bilirsiniz. Biz Anadolu'da bir arada yaşamayı, inancımıza saygı duymayı, birbirimizin inancına saygı duymayı o erenlerden öğrendik. Anadolu onlar sayesinde aydınlandı. Tarihimizi bilmeliyiz. Biz huzur ve barış içinde yaşamanın önemini vurgulayan o büyüklerimizi dinlemeliyiz. Ne demişler, 'Biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar'. Karnı doymalı önce insanın. Biz neden dışarıdan mercimek alıyoruz? Neden Avrupa'dan alıyoruz? Bunu açıklamalılar ama açıklamıyorlar. Kavga çıkarıyorlar sadece.

'HEPİMİZİN SORUMLULUĞU VAR'
Afyon Kocatepe'ye gittim 25 Ağustos'ta. Gördüklerimden çok mutlu oldum. Ama bu ülkenin gençleri tarihlerine sahip çıkıyor, gördüm. O topraklarda savaştı insanlar, mücadele etti. Haklarını nasıl ödeyeceğiz? Eğer buğdayı, mercimeği dışarıdan alırsak ödeyemeyiz. Biz neden burada muhtarlarla buluşuyoruz? Miting yapıp dönebilirdik. Ama hepimizin sorumluluğu var. İş birliği lazım. En ciddi konulardan biri, oturup düşünmemiz lazım.

'ABB'NİN YARDIMLARIYLA ÇİFTÇİ 1,7 MİLYAR EK GELİR ELDE ETTİ'
Sosyal devletsen üreticiye destek olacaksın. Bakın çiftçiye kırmızı mazot vereceğiz. ÖTV'siz, KDV'siz. Yata binenden vergi almıyorsun. Çiftçi ne yapsın? Şehirdeki insana pahalı geliyorsa metroya, otobüse biner. Çiftçi ne yapsın? Traktörü mü çalıştırmasın? Dünyanın her yerinde tarım en stratejik sektördür. Eğer bu ülkede dışarıdan alıyorsan bazı şeyleri bir düşünmemiz lazım.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'mızın sizlere yaptıkları yardımı iki misline çıkaracağız. Söz verdi bana. Mansur Bey'in yaptığı yardımlarla çiftçiler, üreticiler 1 milyar 700 milyon ek gelir elde etti.

'İKTİDARA GELDİĞİMİZDE ÇİFTÇİNİN BORÇ FAİZLERİNİ SİLECEĞİZ'
İktidara geldiğimizde ilk bir hafta içinde çiftçilerin tarım kredi kooperatiflerinden, esnaf kefaret kooperatiflerinden veya bankalardan aldıkları borçların faizlerini sileceğiz. Bakın çiftçi toprağa küserse 85 milyon açız.

Kullandığınız elektriğin faturası... Belediyeyi bize verin, en kısa sürede çiftçiye elektriği bedavaya vereceğiz dedik. Güneş panellerini kuracağız o enerjiyi elde edeceğiz, artanı da satacağız, ek gelir elde edeceğiz. Olmaz diyorlar. Yapacağız, göreceksiniz. Neden olmaz diyorlar? Çünkü kömür, doğal gaz lobisi var. Onca masrafla onları getiriyorsun, Allah'ın güneşi bedava, kullanmıyorsun. Şimdi küçük bir belediyede başlattık her yerde yapacağız. Devletin cebinden de beş kuruş çıkmayacak. Uluslararası tüm yeşil fonlar destekliyor güneş enerjisini.

Havza bazlı plan yapacağız. Herkes neyi ekeceğini bilecek bölge bölge. Bu planlama yapıldığından herkesin geliri bellidir, herkesin asgari gelir güvencesi vardır. Böylece kaynağı da en güvenli şekilde kullanacağız.

Biz Orta Doğu'ya canlı hayvan da satıyorduk, et de satıyorduk. Şimdi satamıyoruz. Neden? Siyaset kurumu yüzünden. Bakın besicilikle uğraşan, toprakla uğraşan insanın hep yanında olacağız. Veteriner, ziraatçı atayacağız. Testleri, kontrolleri yapılacak. Hayvanların aşıları ücretsiz yapılacak. Çiftçi kadının sigortası, güvencesi olacak.

'İLLA KUL HAKKI YİYENE Mİ OY VERECEĞİZ'
Devlet akılla, bilgiyle, birikimle, ferasetle yönetilir. Bunları kim öğretiyor? Tapduk Emre, Yunus Emre, Ahi Evran öğretiyor. Herkes her şeyi bilmez onu da söyleyeyim. Her şeyi bildiğini söyleyen adam, hiçbir şey bilmiyordur. İşi ehline teslim edersin, her şey tıkır tıkır gider. Siz bunu yapmıyorsunuz. Soruyorum, kamu bankasında güreşçinin ne işi var? İşinin ehli olmayan görevde olunca benim ağırıma gidiyor. Şikayet edeceksek bunları hep beraber şikayet edeceğiz. Kul hakkı yemek... Yaradan diyor ki, bana her şeyle gelin, kul hakkı yiyip gelmeyin. Siyasette biri zenginleşiyorsa yiyordur biliyorsunuz. Ben siyasete girdiğimde mal varlığımı açıkladım, genel başkanlığa kadar geldim zenginleşmedim. Biz illa kul hakkı yiyene mi oy vereceğiz! Bir kere de her kuruşun hesabını verene oy verin. Verginin hesabını vermek demokrasinin genel kuralıdır. Demokrasi böyle gelişir böyle büyür.

'AYAKLARIM YERE GAYET SAĞLAM BASIYOR'
Mesela hastaneye gitsin muhtar, aylığından kesilir. Belediye başkanının kesiliyor mu, hayır. Size de bu hak tanınmalı. Sosyal yardımların sizin elinizde olması lazım. Mahallede yoksulu siz bilirsiniz. Sizin bir yardımcınız olması lazım. Bunları söylüyorum, Kılıçdaroğlu uçuyor diyorlar, hayır. Ayaklarım yere gayet sağlam basıyor. Hangi paranın nereye harcandığını gayet iyi biliyorum ben.

'HER KURUŞUN HESABINI SORACAĞIM'
Şimdi gelelim, parayı nereden bulacağız? Türkiye zengin bir ülke yiye yiye bitiremediler. Köprü yapıyorsunuz, yol yapıyorsunuz tamam. Ama kaça yaptın? Bakın müteahhitseniz kar da edebilirsiniz, zarar da. Ama bunlarda... 10 milyon dolara ihale veriyor, yüzde 100 hatta 200 garanti veriyorlar. ABD'de, Avrupa'da enflasyon çıkarsa da biz karşılayacağız diyorlar. Sen kime neyin garantisini veriyorsun? Vatandaşın parasını beşli çeteye vereceksin, Bay Kemal de bunu seyredecek. Yok öyle bir şey! Konuşmamı istemiyorsunuz ama her kuruşun hesabını soracağım! Gidin bankalara nasıl ağır faiz uyguluyorlar. Bankaların yıllık karı yüzde 501. Yüzde 500'ün üzerinde nasıl kar edebilir banka? Mal mı alıp satıyor? Bu hortumları keseceğiz.

Hiç endişe etmeyin, karamsarlığa kapılmayın. Sizden sadece sandığa giderken elinizi vicdanınıza koymanızı istiyorum.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

ETİKETLER:
CHP , Kemal Kılıçdaroğlu ,
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den İmamoğlu'na ziyaret
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti.
Erdoğan'dan önemli açıklamalar: 900 milyon doları yakaladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanoviç ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Hırvatistan'da
Sırbistan'ın ardından üçüncü ve son durağına yönelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
 
İmamoğlu'ndan tepki: İşgale göz yumuldu
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından ...
Erdoğan'dan Rusya uyarısı: Yanlış yapıyorsunuz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile ...
CHP Bitlis İl Başkanlığı’na kayyum!
Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, CHP Bitlis İl Başkanlığı'na kayyum atanmasına karar verdi.
 
İYİ Parti'li başkan istifa etti
İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, görevinden istifa etti.
Kılıçdaroğlu: Mansur Yavaş'tan örnek olacak çalışma
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Yeni ...
Meral Akşener için dikkat çeken Mansur Yavaş iddiası!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, il başkanları toplantısında ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
sanayi
Ayşe Ersöz
burçin terzioğlu
konuk oyuncu
Manchester City
Fatih Erbakan
Lise
zorlu psm
Basketbol