E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a, "SSK'yı kim batırdı?" 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, "Recep Bey niye demiyorsun, bu SSK'yı kim batırdı? 30 milyar açık var. Ben mi batırdım, sen mi batırdın? Açık söyleyeyim sen batırdın" dedi.

13.03.2018 - 14:14
Kılıçdaroğlu ndan Erdoğan a,  SSK yı kim batırdı?


CHP lideri Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında linç girişiminde bulunanların yargılanması konusunda MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın talimat verilmesi hususunda söz verdiğini, ancak uygulanmadığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

'ŞEKER FABRİKALARINI ALIP KÖYLÜYE VERECEĞİZ'

Şimdi şeker fabrikalarını özelleştirmek istiyorlar. Özelleştirseler dahi CHP iktidarında onları alıp köylüye yeniden vereceğiz.

Bir zat gitti Libya'ya, Kaddafi'nin konuğu oldu, ödül aldı, 60 bin dolar para aldı. Gazeteciler sordular, şehit ve gazilere vereceğim dedi. Kime verdin arkadaş? Hangi gazi derneğine verdin, şehit derneğine verdin. Sonra da yerliyim, milliyim diyeceksin, sen gayri millisin.

'BAHÇELİ, ERDOĞAN, YILDIRIM SÖZ VERDİ, TAM TERSİ OLDU'

Öğretmen Gökhan Açıkkollu'nun işkence ile öldürüldüğünü söylemiştirm. İstanbul Başsavcılığı açıklama yaptı, işkence görmemiştir dedi. Avukat diyor ki en az 15 kişiyi gördüm, işkence yapılıyordu… Sen savcı olarak bu avukatı çağırıp niye sormuyorsun?

Köprüde askerin boğazını keserek linç ettiler. Sarayda dedim ki, bu da suçtur, yakalanıp yargı önüne çıkarılması lazım. Bana Bahçeli de, Erdoğan da, Yıldırım da söz verdi; talimat vereceğiz. Tam tersi oldu, KHK ile bunlar hakkında tahkikat yapılmaz diye karar çıkardılar. Bunlar Müslüman mı? Bunlarda insan sevgisi var mı?

Gökhan Açıkkollu'nun otopsi raporlarını neden açıklamıyorlar. Madem işkence yapılmadı bütün dünya öğrensin. Ortada bir suç varsa yargılayıp hapse atarsın. İşkence ne demek? Bunun adı vicdansızlık, ahlaksızlıktır. Sevgili savcı, niye açıklamıyorsun? Açıklayamıyorsun. Avukatı çağırıp ifadesine bile başvurmuyorsun. 

'OPERASYON YOK DEDİLER GAZETECİLER HAPSE ATILDI'

Medya özgürlüğü bütün demokrasilerin olmazsa olmazıdır. Gazeteci ne görüyorsa onu yazacaktır. Gazeteci gücü denetleyecektir. 20 Temmuz darbesinden sonra Binali Yıldırım beni ziyarete geldi. Ortada bazı laflar var, Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerine operasyon yapılacak diye, öyle bir şey yok dediler. Operasyon yapıldı, gazeteciler hapse atıldı. Akın Atalay yurt dışındaydı. Arandığını duyunca hemen Türkiye'ye geldi. Kaçacak diye gözaltına aldılar ve hala bekliyor.

'MECLİS'İ BOMBALAYANLARLA GAZETECİLERE AYNI CEZA VERİLİYOR'

Meclis'i bombalayanlarla gazetecilere aynı ceza veriliyor. Ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet. Birisinin altında uçak var, bombalar var. Gazetecinin elinde kalem var. Birisine bir şey yapmış mı? Neden kalemi tuttun, neden hükümeti eleştirdin? Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Ali Bulaç kimi öldürdü? Ellerinde bomba mı vardı? Biz görüşü ne olursa olsun bütün gazetecilerin serbest bırakılmasını isteriz. Bugün bir köşe yazarına 'yazmayacaksın' diye emir geliyor ve o köşe yazarı siyasi yazı yazamıyor. Neden, saray rahatsız olmuş. Sözüm söz, ben seni daha çok rahatsız edeceğim.

'RECEP BEY, BU SSK'YI KİM BATIRDI?'

Sağlıkta reformun tamamı yalan. Evde musluğu açtığında 5 çeşit vergi ödüyorsun. Elektrik düğmesine bastın, 4 çeşit vergi ödüyorsun. Hastaneye gittin, 9 çeşit vergi ödüyorsun. Bir genelgeleri vardı; Acil servise gidince bu paralar ödenmeyecek. Herkes acile gitmeye başladı. Kaç kişi acile gidiyor? ABD'nin nüfusu 324 milyon, acile giden 130 milyon. İngiltere 53 milyon, acile giden 23-25 milyon. Türkiye'de acile giden 78 milyon nüfus var, şu anda acile giden 110 milyon 915 bin 470 kişi. Herkes gidiyor. 

Türkiye nüfusundan fazla acile gidince önlem aldılar. Bir genelge çıkardılar. 24 saati geçerse ödeyeceksin parayı. Acile giden 24 saat içinde nasıl tedavi olacak, belki yoğun bakım. Bütün bunların tamamını paralı hale getirdiler. Emeklilik yaşını 65'e çıkardılar. Emekli aylığı bağlama oranını düşürdüler ve ne oldu? Benim zamanımda açık 2 milyar 200 milyon liraydı. Şimdi açık 30 milyar lirayı aşmış durumda. Recep Bey niye demiyorsun bunları, bu SSK'yı kim batırdı? 30 milyar açık var. Ben mi batırdım, sen mi batırdın? Açık söyleyeyim sen batırdın.

İTTİFAK YASASI

Oyumuzu artırmadan milletvekili sayısını nasıl artırırız. Birisi seçim, birisi baraj derdinde, yan yana geldiler. Biz bir seçim hileleri kanunu hazırlayalım. Bunu da Meclis'in görev yapmadığı pazartesi getirelim dediler. İttifak yapacaklarmış, yaparlar.

Biz ittifaka karşı değiliz. Bunun yolu açılabilir. Ama parlamentodan bakan seçmiyorsanız, işlevini sıfırlamışsanız… Bu modelde ittifaka hiç gerek yok. Ama yasayı çıkardılar. Haksız temsil artıyor, milli irade gasp ediliyor. Baraj fiilen artarak devam ediyor. Kaldırın dedik… 12 Eylül darbecileri getirmişti, 20 Temmuz darbecileri savunuyor. Yüzde 1 alan partinin başkanı gelsin Meclis'e. İki baraj getiriyorlar biri yüzde 10 diğeri yüzde 50.

'BÜTÜN SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Mühürsüz oy pusulaları geçerli hale geliyor. Referandumda kullanılan mühürsüz oy pusulaları geçersizdir, şimdi geçerli hale getiriyoruz. Bu teklif aynı zamanda sopalı bir seçim hazırlığıdır. Herhangi birisi polisi. jandarmayı çağırabilir. Sopalı seçim yapmak istiyorlar.

Buradan bütün milletime sesleniyorum masa başında milletvekili sayılarını artıracağız diye yola çıkanları sandığa gömeceğiz. Bütün sandıklara sahip çıkacağız. Bütün sandıklarda bizim arkadaşlarımız olacak. Ne yaparlarsa yapsınlar 2019'a o zatı oradan aşağı indireceğiz, sözüm sözdür. Seçimi hileli yollarla kazanacağını zannediyor, hileye izin vermeyeceğiz.

İttifak yasasını çıkardılar. Bu yasa teklifinin 7 özelliği var.

Haksız temsil artıyor, milli irade gasp ediliyor.
Baraj fiilen artarak devam ediyor. 12 Eylül yüzde 10 barajını getirmişti. 20 Temmuz darbecileri bunu savunuyor. İki baraj getiriyorlar, bir yüzde 10, bir yüzde 51.
Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı. Temsilde adalet ortadan kalkıyor.
Bu teklif seçim güvenliğini ortadan kaldıracak. Bu ne demektir, referandumda geçersiz olan mühürsüz oy pusulalarının şimdi geçerli olmasıdır. Bu teklif referandumun gayrımeşru olduğunun kanıtıdır.
Bu teklif aynı zamanda sopalı bir seçim hazırlığıdır.
Vali istediği sandığı istediği yere koyabilecek.

YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 13 Mart 2018 Salı 15:33

"20 Temmuz darbesi" ifadesini kullanan birine asla güvenilemez.

Yorumu oyla      18      10  
Misafir 13 Mart 2018 Salı 15:31

“Anayasanın 120. Maddesi ile 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 3. Maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine göre, ülke genelinde 21/07/2016 Perşembe günü 01.00.’den itibaren 90 gün süreyle olağanüstü hal ilan edilmesi; Milli Güvenlik Kurulunun 20/07/2016 tarihli ve 498 sayılı tavsiye kararı göz önünde bulundurularak Bakanlar Kurulunca 20/07/2016 tarihinde kararlaştırılmıştır.” 20 Temmuz darbecileri dediği de 15 Temmuz darbe girişimini bastıran Cumhurbaşkanı başkanlığındaki Bakanlar Kuruludur.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP - HDP arasında 'Kürt' tartışması
AK Parti İstanbul Milletvekili Metiner, HDP Grup Başkanvekili Beştaş’ın ...
CHP ve MHP mecliste kavga etti
TBMM Genel Kurulunda kabul edilen siyasi partilerin seçim ittifakına ilişkin ...
CHP'li Özel: Kazdıkları kuyuya kendileri düşecek
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partilerin ittifak yapmasını sağlayacak ...
 
TBMM'de gündeminin birinci sırası 'ittifak teklifi'nin
AK Parti Grubunun, Genel Kurulun gündem ve çalışma saatlerine ilişkin ...
Meclis'te Afrin gerginliği
TBMM'de AKP ile HDP milletvekilleri arasında Afrin gerginliği yaşandı. ...
KHK'lara ilişkin CHP’den yeni hamle
CHP, KHK ile ihraç edilenler için ilk adımı atıyor. AYM’ye adım adım taşınacak ...
 
CHP'den Çavuşoğlu'na sert tepki
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Kuzey Irak'a yapılacak operasyonla ...
"'Cumhur İttifakı' kıskanılıyor"
MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, 'Bu birlikteliği kıskananlar 15 ...
'İttifakı asla yapmayacağız'
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Biz ne çıkar, ne çukur, ne cukka, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Türkmenistan
ihracat
Jose Mourinho
harç
Tatbikat
İnternet
Özbekistan
Sırrı Süreyya Önder
Abdullah Öcalan