E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Kılıçdaroğlu'ndan 128 milyar dolar sorusu 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "128 milyar doları da defalarca sordum hâlâ soruyorum. Tık yok. Sana aklı başında bir insanın sorduğu soruyu soruyorum. 128 milyar doları, 450 milyon doları kim aldı? Milletin hazinesindeyse 128 milyar dolar, göstersinler" ifadelerini kullandı.

26.03.2021 - 21:46
Kılıçdaroğlu ndan 128 milyar dolar sorusu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın Çalar Saat programında açıklamalarda bulundu.

"450 milyon doları kim aldı?" diye soran Kılıçdaroğlu, "128 milyar doları da defalarca sordum hâlâ soruyorum. Tık yok. Sana aklı başında bir insanın sorduğu soruyu soruyorum. 128 milyar doları, 450 milyon doları kim aldı? Milletin hazinesindeyse 128 milyar dolar, göstersinler. Ama yok efendim. Eksi , eksi. Merkez Bankası'nın kasası bu. Herkes biliyor bunu. Ben de soruyorum kime verdin bu milyar doları, kim aldı? Bir şey açıklanmıyorsa orada karanlık nokta vardır" diye konuştu.

CHP lideri, Türkiye'nin 2023'den önce seçime gitmesi gerektiğini belirterek, "Devlet böyle mi yönetilir? Seçime gitmek zorundalar. Halkın hali ortada. Bunlar Türkiye'yi artık yönetemezler. Seçim sonbaharda olabilir" dedi.

T24'ün aktardığına göre Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bu görüntü nedir? Sokaktaki, kahvedeki, arabadaki insana ceza kestiler. Bugüne kadar 254 bin kişiye ceza kesilmiş. Şu kongrelere bakın. Bu iktidar güven vermeyen iktidar. Halka söylediğine bakın, kendi yaptığına bakın. Bu iktidar nasıl bir iktidar? Vatandaş görüyor bunu. Şikâyet ediyor.

Halkın desteğiyle iktidara geleceğiz ve ilk bir hafta içinde faiziyle beraber ceza kesilen 254 bin kişinin parasını iade edeceğiz. Sağlık Bakanı tweetler atıyor, mesajlar veriyor, kalabalık yerlerde durmayın diyor. Bu yatay çekim falan değil. Normal bir çekim.

Biz böyle bir kurultay yapmadık, insanımıza saygı duyduk. Sadece delegeler geldi, gazeteciler için ayrı salonlar yarattık. Sağlık konusunda ne gerekiyorsa onları yaptık. İnsana değer vermiyorlar. Hiç olamazsa kendi delegelerine duysaydın keşke. Umarım buradaki herkes aşılanmıştır.

Adamların dünyadan haberi yok, muhtar dünyasından haberi yok. Bazı mahallelerin nüfusu ilden büyük. Bayburt merkezinden büyük mahalle var. Oradan çok daha büyük olan bir muhtarlık tek başına mahalleyi yönetiyor, bu muhtarın bir yardımcısı bile yok ama vekillerin danışmanları var. Erdoğan ne derse desin, muhtara hem bütçeyi hem de yardım vereceğim.

"BUNLARIN TAMAMI ASPARAGAS"

Parti adı üstünde Cumhuriyet Halk Partisi, benim değil halkın partisi. Yok sağa kaydı yok sola kaydı bunların tamamı asparagas. Cumhuriyet Halk Partisi, geniş kitlelere açılıp bütün sosyal kimliklerle ilişki kurduğu anda rahatsızlıklarını dile getiriyorlar. 21. yüzyılın Türkiye'si 18. yüzyılın kavramlarıyla yönetilemez. Türkiye Cumhuriyeti'nde 21. yüzyılın sorunlarını çözmek için yeni kavramlar bulmak zorundayız. 21. yüzyılın temel kavramı demokrasidir, sağ sol kavramları yok burada. Biz demokrasiyi savunuyoruz, birileri de otoriter meseleleri.

450 MİLYON DOLAR TARTIŞMASI

En büyük voliyi vuranlar dolarcılar ve tefeciler. Faiz yükseliyor bunlar kazanıyor, dolar bunlar kazanıyor. Bu işin mağdurları esnaf, köylü, işçi. Naci Ağbal görevden alındı. 450 milyon dolar el değiştirdi. Aradaki milyonları kim vurdu? Açıklıyorlar mı, açıklamıyorlar. Bu para kimin parası? 128 milyar dolar da aynı şekilde satıldı. Merkez Bankası parayı satarken ihale açıyor. Yayınlama yapıyor. Şu kadar doları sattım diyor. 128 milyar doları kime sattı, kaçtan sattı? Yayınlamıyorlar. Doğrudan doğruya birilerine kaynak aktarılıyor.

Nereye dokunsanız dert var. Borç almışlar, ödeyemedik yeniden yapılandırdılar dünyanın faizi bindi ben nasıl ödeyeceğim diyorlar. Ben onlara şunu söyledim; bütün faizlerini sileceğim. Hiç kimse endişe etmesin eğer biri ödemişse faizi ona da o faizleri iade edeceğim. Adam eşyaları sattım borcumu ödemek için diyor. Çek mağdurları var. Böyle devlet yönetilmez. Gezdiğim yerlere bir tek AK Parti bile gidemiyor. Nasıl gidecek? Sanayicinin, esnafın derdini mi dinleyecek. Tepki geleceğini biliyorlar.

Toplumda mağdur yarattığınız zaman sosyal devlet değil baskıcı devlet olursunuz. Bu anlayış zulmeden anlayıştır. Bunu değiştireceğiz.

Bu tablo kendi daha önce yaptıkları mitingler, biliyorsunuz Karadeniz baştan sona kıpkırmızı oldu. Bu tabloyla Türkiye’nin tamamını kırmızıya döndürecekler. Daha yeni bir kahvesi intihar etti. Bu tabloyu yaratan kim? Devleti yönetenler. Sosyal devlet nerede?

Ne yaparlarsa yapsınlar bu saatten sonra. Hiç kimse bunların kongreleriyle ilgilenmedi. Bu bakanların işlevi var mı? Bir bakan ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği talimatla’ diye cümleye başlıyor. Peki sen nesin? Bakan değil bunlar. Cumhurbaşkanı talimat veriyor, gereğini yapıyor. Bakanlarda kusur aramanın da bir mantığı yok zaten. Bakan talimatı yapmazsa o gün görevden alınıyor. Dolayısıyla tek adam hükûmeti var. Her şeye kararı zaten bir kişi veriyor. Devlette istişare kalmadı. Devlette işi ehline verecek kişi kalmadı.

(Erken seçim değerlendirmesi) Gecikilen her gün, sıradan vatandaşa ağır maliyetler yüklüyor.

Milletin vekilini millet seçerse o zaman Meclis üzerindeki vesayet sona erer.

(Erdoğan’a kongre tepkisi) Ben hiçbir şey söylemeyeceğini bilseydim ona ikinci yüzyıla çağrı beyannamemizi gönderirdim.

'KEŞKE HER GÜN SÖYLESE, REKLAMIMI YAPIYOR'

Bay Kemal’i duyunca sadece gülümsüyorum. Keşke her gün söylese, reklamımı yapıyor. Cesaret edip karşıma çıkamıyor. Dünyaya meydan okuyorsan kardeşim gel bir de bana meydan oku. Senin televizyonların var, çağır a haber2i yanına da istediğin adamları al vallahi tek başına çıkacağım. İstediğin soruyu sor diyeceğim. Memleketi bu hale niye getirdin diye soracağım. 128 milyar doları ne yaptın diye soracağım. 15 Temmuz şehitlerinin parasını niye ödemiyorsun? KYK2dan para alan çocuklara niye icra uyguluyorsun? Sıradan sade vatandaşın derdini sorarım. Bir de eğer istiyorsa S-400’leri sorarım. Niye aldık da depoya kilitleyeceğiz?

Bu sosyal yardımları yaparken onların yaptığı gibi yapmıyoruz. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek.  Pandemi sürecinde kampanyalar açıldı belediyelere insanlar yardım yaptılar insanlara yardım yapın diye. Yasakladılar. Dedim hiç şikâyet yok. Askıda fatura yaptık. Biz aştık onları. Onlar engellemek istediler. Şimdi Erdoğan bütün yardımları kaymakamlık yapacak. Kaymakam hangi araçla yapacak? Belediye başkanı arkadaşların tamamına bir yoksulluk envanteri çıkaracaksınız dedim. Hatta bazı yerlerde kart verdiler banka kartı gibi. O kartla gidip alışveriş yapıyorsunuz. Sistem gayet iyi çalışıyor. Biz bunu büyüteceğiz. Aile destekleri sigortasını getireceğiz. Şimdi bunu engellemeye çalışıyorlar. Bu Yapacağız ama bu memlekette herkes yatağa tok girecek.

(Selvi’nin “Kılıçdaroğlu HDP’ye dokundurmaz” değerlendirmesine ilişkin) Niye dokundurayım? Muhalefet partisi. İyi Parti’ye neden dokundurayım muhalefet partisi. SAADET Partisi’ne neden dokundurayım? Hiç kimsenin şüphesi olmasın yanlış bir şey olursa eleştiririz. Muhalefet partisi. Muhalefet muhalefetle niye uğraşsın. Demokrasiden de haberi yok bunların. HDP ayrı parti biz ayrı partiyiz. Yanlışı olursa söyleriz. Meclis genel kurulunda gerekli eleştirileri yeri geldiğinde yaparım. Onlar istiyor ki bizim aramız bozulsun, ittifakımız bozulsun. HDP, ittifakımızda yok. Biz dört partiyiz. Biz sadece HSP değil diğer partilerin de kapatılmasını istemeyiz. Zorla partiyi kapatmak istiyorsunuz niye? Bahçeli2nin hoşuna gitsin diye. Bahçeli teslim almış onları.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ TEPKİSİ

Bunlar kadına şiddeti savunuyorlar. Belli çevrelerden nasıl oy alabilirim hesabıyla yapılmış bir harekettir bu. Sen ne yaparsan yap, senin yolun göründü. 19 yıldır devleti yönetiyorsun, 10 milyonu aşkın işsiz yaratıyorsun. İstanbul Sözleşmesi'nin hangi maddesinden rahatsız olmuş? Neyinden rahatsız olmuş?

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 26 Mart 2021 Cuma 22:56

Yahu , bankacılık sisteminde kuruş tutmasa , hesap kapatılmaz. 128 milyar $ dan bahsediyoruz. Yerine gazete kesip koysan günler sürer. Sistemde böyle bir hareketi tüm dünya öğrenir. Bir yer boşalıyorsa , bir yer dolar. Bir yerlere ( ki sayısı çok olamaz ) hemen dikkat çeker. Peki MB dolar şekil değiştirmiş olamaz mı ? Gerçi bu rakam 128 olması mümkün değil de ... Bu iddiaya küçük bir banka memuru dahi inanmaz

Yorumu oyla      0      0  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den 'İstanbul Sözleşmesi' açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı kararnamesiyle ...
Kılıçdaroğlu'ndan yeni siyaset anlayışı vurgusu
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye halkına ...
Soylu duyurdu: Belediye Başkanı hakkında soruşturma başlatıldı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin hakkında ...
 
Kılıçdaroğlu: İhmal ettik
Dikkat çeken bir özeleştiriye imza atan Kılıçdaroğlu'ndan "Daha fazla ...
Davutoğlu'ndan kongre tepkisi
AK Parti kongresindeki kalabalığa tepki gösteren Davutoğlu, "Milletimize ...
MHP'de kritik toplantı
MHP'nin yarın düzenlenecek olan MYK toplantısında Başkanlık Divanı belirlenecek.
 
Bahçeli'den Erdoğan'a tebrik telefonu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeniden AK Parti Genel Başkanı seçilen ...
İşte AK Parti'nin yeni MKYK isim listesi
2023 seçimleri için lider kadrolarını belirleyen AK Parti'nin 7. olağan ...
Türkiye ve ABD arasında ilk temas
Son dakika bilgisine göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fatih terim
Afganistan
seçim
Jose Mourinho
tekne
Melo
İtalya
deprem
kemal kılıçdaroğlu