E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Kamuran Hoca sordu, başkan yanıtladı 

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi Türkçe-Edebiyat Öğretmeni Kamuran Atilla ve öğrencilerini makamında ağırlayarak, öğrencilerin çıkardığı okul dergisi için soruları cevapladı.

17.02.2018 - 22:04
Kamuran Hoca sordu, başkan yanıtladı


Eğitime verdiği önem ve ilçedeki okullara destekleriyle adından söz ettiren Başkan Hasan Can; Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi Türkçe-Edebiyat Öğretmeni Kamuran Atilla ve öğrencileri makamında ağırlayarak okul dergisi için röportaj verdi. 

Kültür, sanat ve eğitim alanındaki çalışmalar; okullara yapılan fiziksel katkılar ve ilçeye kazandırılan okul binalarının yanında, öğrencilerle bir araya geldiği programlardan bahseden Başkan Hasan Can’a ziyaretçileri, Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’nin açılış gününde çekilmiş bir fotoğraf hediye ederek, eğitime yaptığı katkılar için teşekkür ettiler.

Başkan Hasan Can da misafirlerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek; Ümraniye Belediyesi yayınlarından hediye etti. Ziyarette Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan da bulundu.

Sayın Başkanım, bize kendinizden bahseder misiniz?

1953 Balıkesir doğumluyum ama 1961'den bu yana Ümraniye'de ikamet ediyorum. Evli ve iki çocuk babasıyım. Eğitime Ümraniye’de başladım. İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun olduktan sonra Ankara Laborant Meslek Lisesi'nde öğretmenlik yaptım. Aynı yıllarda ikinci üniversite olarak ODTÜ İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde de öğrenim gördüm. Yedek subaylık sonrasında ticarete atıldım. Henüz küçük bir yerleşim yeri olduğu yıllardan bu yana Ümraniye’de yaşıyorum. Ümraniye ile ilişkim çocukluğuma kadar dayanan eski bir bağdır. Dolayısıyla Ümraniye’ye çocukluğumdan bu yana bilmenin, tanımanın getirdiği duygularla bağlıyım.

Bugünkü gençliğe bakışınız nasıl?

Gençler yarınımızı inşa edecek olan kahramanlardır. Allah’a şükürler olsun ki bu ülkede her zaman vatanına, milletine, bayrağına, ezanına bağlı gençler yetişmiştir. Bu dönemdeki gençler de gerektiğinde ülkeleri uğruna canını veren; zeki, güçlü, sorumluluk sahibi ve milletimizi güzel bir geleceğe taşıyacak olan gençlerdir. 15 Temmuz 2016 çok yakın bir tarih ve bugünkü gençler dediğimiz gençlerin neler yapabileceğini o gece gördük. Vatanı için göğsünü siper eden; gerek ilim öğrenerek gerek çalışarak milletine ettiği hizmeti gerektiğinde canını vererek de sürdürebileceğini gösteren gençler sayesinde çok büyük bir felaket önlendi. Bugünkü gençler; bu milleti ayakta tutacak, tarihine ve ecdadına yakışır bir biçimde ilimle, bilimle meşgul olacak ve gerektiğinde milleti için canını hiçe sayacak gençlerdir.



Başarıyı neye bağlarsınız?

Başarının sırrı bir amacınız olması ve planlı çalışma. İkisinden biri eksik olduğunda başarıya ulaşmak da sekteye uğruyor. Evvela bir amacınız olmalı. Bu amaç insanın çevresindekilere; ailesine, milletine, mensubu olduğu tüm topluluklara karşı bir sorumluluğu da taşımalı. Çünkü ulaşmaya çalıştığınız hedef, insanlar için hayırlı bir sonuç doğurmayacaksa ya da siz buna inanmıyorsanız başarı gelmeyecektir. Bizler gayretlerimizin meyvelerini ancak Allah’ın izni ile toplayabiliriz; bu yüzden sadece kendimiz için değil başka insanların da iyiliğini düşünmeyi planımızın amaç kısmına içimizden gelerek yerleştirirsek; Allah gayretlerimizi sonuçsuz bırakmayacaktır.

Planlı çalışmadan kastettiğim ise düzen. İnsan kendi sınırlarını ve ilerleme yöntemlerini doğru şekilde idrak eder ve buna göre çalışırsa hedeflerinden ilerisini dahi görebilir. Zamanında yapılmayan işler başarınızı engelleyecektir.

Belediye Başkanlığı sürecinde sizi çok etkileyen olaylar oldu mu bunlar nelerdir?

Çalışma alanımız gereği her gün onlarca insanla tanışıyor, binlerce insana hitap ediyoruz. Her insanın başka bir hikâyesi oluyor, böylece bizi çok çok etkileyen sayısız olay yaşıyoruz. Fakat beni en çok etkileyen olaylar genelde sosyal yardım hizmetlerimiz kapsamında ulaştığımız kardeşlerimizle ilgili oluyor. Çok şükür ilçemizde aç ve açıkta olan kimse yok. Sosyal yardım faaliyetlerimiz kapsamında herkese ulaşmaya; ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Fakat bu esnada insanı öyle derinden sarsan hikâyelerle karşılaşıyoruz ki; birinin elinden tutmak, bir insan için çok büyük bir faydaya tekabül eden işler yapmak insanı duygusal açıdan daha fazla etkiliyor. Bazen konuşurken “Ümraniye ailesi” diyoruz, büyük bir aile olduğumuzu dile getiriyoruz, böyle olaylarda bunu en içten duygularla hissediyorum ve bu beni derinden etkiliyor. Verdiğimiz emeklerin insanların iyiliği için, güzel bir yaşam için bir faydasının olduğunu görmek mutluluk verici.

Yoğun iş temposundan kendinize zaman ayırabiliyor musunuz?

İşimiz tüm hayatımızı kendisine göre planlamamızı gerektiren bir iş. Fakat ben sevdiğim şeyleri yapmayı mesleğim hâline getirdim. İşimin gerekliliklerini yapıyor gibi değil de kişisel olarak beni mutlu eden faaliyetleri yürütüyor olduğum için “kendine zaman ayırmak” kavramını yalnızca çalışma dışı zaman için kullanmıyorum.

Okullara destek anlamında planlarınız var mı? Nelerdir?

Yapmış olduğumuz projeleri artırarak devam ettirmeyi hedefliyoruz. Bunun yanında; yine eğitim, kültür, fen işleri, ulaşım, temizlik, halkla ilişkiler, yeşil alanlar vs. gibi ilçemizi ilgilendiren her konuda, önemli- önemsiz demeden elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Eğitimle alakalı olarak da göreve geldiğimiz ilk günden beri, gençlerimizin modern ortamlarda eğitim almaları için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Geleceğe yön verecek olan çocuklarımız ve gençlerimiz için ilçemize yeni okullar kazandırmaya ve onların eğitimine takviye olarak ilmî ve kültürel programlar gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Belediye olarak, 14 yıldan bu yana ilçemizde bulunan okul, kurs ve yurtlara katkı sağlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Yeni binalarda ve iyi şartlarda eğitim almanın çocuklarımızı olumlu etkileyeceğinden bahsetmiştik. Fakat eğitim söz konusu olduğunda maddi ve manevi şartların bir bütün olarak ele alınması gerektiğine inanıyorum. Bu sebeple, eğitimle ilgili çalışmalarımız sadece okul, kültür merkezi ya da bilgi evi binaları inşa etmek değil; buralarda çocuklarımıza hak ettikleri ve onları iyi günlere getirecek eğitimi verebilmektir. Her mahalledeki öğrencilerimize ulaşabilmek ve eğitimin ulaşılabilirliğini sağlamak adına Ümraniye’nin her noktasına 27 adet Bilgi Evi ve Kültür Merkezi inşa ettik. Buralarda açtığımız kurslar ve yaptığımız kültürel etkinlikler, çevre ilçe vatandaşları tarafından da rağbet görüyor. Her yaştan ve her alandan vatandaşımıza uygun olarak gerçekleştirmeye çalıştığımız çeşitli konulardaki seminerlerimiz, sempozyumlarımız, konferanslarımız, kurslarımız ve diğer etkinliklerimiz, uzman hoca ve akademisyenler tarafından gerçekleştiriliyor. Bir ev hanımına veya bir çocuğa hitap eden etkinlikler gerçekleştirirken, bir akademisyenin katılmazsa eksiklik hissedeceği birçok sempozyuma imza atıyor; Türkçede olmayan klasik eserlerin çevirilerini belediye olarak desteklemeye çalışıyoruz.

Yapmakta olduğumuz resim, hikâye ve şiir yarışmalarıyla vatandaşlarımızı sanata teşvik ediyor, bu yarışmalara katılan eserleri kitaplar ve kataloglarda toplayarak Türk yazınına yeni eserler kazandırıyoruz. Düzenlemiş olduğumuz yarışmalarımıza bugüne kadar toplamda 62.000 kişi katıldı ve yarışmalara gönderilen eserlerden oluşan 12 şiir, 27 hikâye kitabı ve 12 resim kataloğu olmak üzere; 50 adet kültür yayınımız bulunuyor. Bunun dışında yapmış olduğumuz sempozyumların bildirilerini de kitaplaştırdık. Bu kitaplar da akademisyenler tarafından aranan eserler hâline gelmiştir. Gerçekleştirdiğimiz Meslek Edindirme Kursları, Akademi Nisa ve Akademi Genç gibi programlarla da hanımlarımızın ve gençlerimizin eğitimini ayrı olarak düşünüyoruz. Mevsimlere göre gerçekleştirdiğimiz spor okulları, kişisel gelişim kursları, takviye dersler de çocuklarımız için yaptığımız çalışmalardan birkaçı yalnızca. Bunları tek tek saymak ya da uzun uzun anlatmak çok mümkün değil ama inşallah yaptığımız eğitime destek faaliyetleri artarak devam edecektir.

Bunların yanında okul binalarıyla alakalı yaptığımız düzenlemeleri ve yeni yapılan binaları sizler de görüyorsunuz. İlçedeki okullara verdiğimiz desteğin yanında; ilçeye tabanından tavanına kadar tarafımızdan yapılan okullar kazandırdık. Gelecek dönemde de hem okul binalarına fiziksel desteklerimiz devam edecek; hem de kültür, sanat ve eğitim faaliyetlerimiz farklı projeler eklenerek yine Ümraniyelilerin hizmetinde olacak.

Son olarak biz gençlere tavsiyeleriniz nelerdir?

Öğrencilik yılları, insanların kendilerini tanımaları ve geliştirmeleri açısından en verimli yıllardır. Öncelikle bunun kıymetini bilmeniz, kendiniz ve toplumumuz için büyük önem arz ediyor. Topluma faydalı bireyler olabilmek adına, kişisel gelişimleriniz ve kendiniz için doğru adımlar atmanız ve doğru faaliyetlerde bulunmanız öncelikli tavsiyemdir. Bunun yanında, seveceğiniz ve benimseyebileceğiniz mesleklerde çalışabilmek için çaba göstermelisiniz. Hayat boyu icra edeceğiniz mesleği, doğru belirlemeniz ve amaçlarınıza ulaşmak için elinizden geleni yapmanız, kendiniz için en hayırlı olandır.

Bunun yanında; meslek hayatınızda ve tüm çalışmalarınızda insanlara faydalı olmayı öncelik hâline getirmeniz sizi hem daha başarılı bir insan hem de iyi bir mümin yapacaktır. “İnsanların en hayırlısı, insanlara en hayırlı olandır” buyuruyor Peygamberimiz. Tanıdığı tanımadığı herkese, hak edip etmediğine bakmadan yardımcı olmayı telkin eden bir dine mensubuz. Tüm insanlık için başka insanlar için fedakârlık eden insanlar erdemleriyle anılırlar. Bunu unutmamalısınız. Hepinize gönülden başarılar diliyorum.

 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Esad, 700 PYD/PKK'lıyı serbest bıraktı
Esed rejimi ilk etapta geçmişte tutuklayıp serbest bıraktığı ve ülkeye ...
HDP'li Başkan Demirtağ tutuklandı
HDP İl Başkanı Fatmagül Demirtağ'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklandı.
Türk jetleri Irak'ın Kuzeyini vurdu
Kuzey Irak'ta bulunan terör mevzilerine hava harekatı düzenlendi.
 
Kara haber Hakkari ve Afrin'den geldi
,Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bir askerimiz, Hakkari'de icra edilen ...
Erdoğan 'Osmanlı tokatını atarız' dedi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birilerinin Afrin’e inmeyin’ dediğini ...
Kimyasal madde yüzünden dere turkuaza boyandı
Kocaeli'de bulunan Kilez Deresi, nereden geldiği belirsiz kimyasal madde ...
 
'Kimyasal silah' iddialarına yanıt
Esad rejiminin haber ajansının "Türkiye Afrin'de kimyasal silah kullandı" ...
DHMİ 3. Havalimanı için tarih verdi
DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ocak, İstanbul Yeni ...
Erdoğan'ın güldüren Kılıçdaroğlu yanıtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kemal pabucu yarım, çık dışarıya oynayalım!" sloganına ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ÖSYM
Torku Konyaspor
hamza hamzaoğlu
yangın
NBA
Gurbangulı Berdimuhamedov
Tedavi
PETROL
Cüneyt Çakır