E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İş dünyasından yeni kabine yorumu 

İş dünyası temsilcileri yeni kabinedeki ekonomi yönetiminin kendilerinin içinden çıktığını belirterek, sorunların ve bürokratik engellerin hızla aşılacağı konusunda ümitli. Ekonomiyle ilgili yapılan atamaların güven verdiği kaydedildi.

10.07.2018 - 13:32
İş dünyasından yeni kabine yorumu


Yeni kabinenin dün açıklanmasının ardından gözler ekonomi yönetimine çevrildi. Önceki gün yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ekonomi ile ilgili bakanlık sayısının 3'e indirilmesi ve açıklanan yeni kabinedeki isimler, iş dünyası tarafından pozitif karşılandı. İş dünyası temsilcilerinin yaptıkları açıklamalarda özellikle yapılan hamlelerle bürokrasinin ortadan kalkacağı dile getirildi. Reel sektör ayrıca kendi aralarından çıkan isimlerin bakan olmasının da sorunların daha kolay aşılmasına yardımcı olacağı ümidini taşıyor.

TÜSİAD: SEFERBERLİK İÇİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM

TÜSİAD, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün TBMM'de yemin ederek yeni 5 yıllık görev süresine başlaması ve ardından açıkladığı yeni kabineyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yeni Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Dünyada ve Türkiye'de demokrasi, ekonomi ve teknolojiyle ilgili çok önemli sınavlardan geçilen bir dönem yaşanıyor. Bugün dünyada güçlü bir ülke olmak, güçlü bir ekonomi olmakla mümkündür. Güçlü bir Türkiye ekonomisi için hukuk devleti ilkeleri, başta Merkez Bankası olmak üzere denetleyici kurulların bağımsızlığı, AB'ye uyum sürecinin hızlanması, çağdaş bir eğitim sistemi, teknoloji temelli ve sürdürülebilir kalkınma politikaları son derece önemlidir. Bu konular başta olmak üzere; ülkemizi ileriye taşıyacak tüm alanlarda yeni yönetime başarılar diliyoruz. Ekonomide, özellikle makroekonomik dengelerimizi sağlamlaştıracak yapısal, mali ve finansal tedbirleri içeren kapsamlı bir programın bir an evvel hayata geçirilmesini temenni ediyoruz. İş dünyası olarak her zaman olduğu gibi yeni dönemde de ülkemizin ilerlemesi için azim ve kararlılıkla seferberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz."

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU: İŞ DÜNYAMIZDAN KİŞİLERİN KABİNEDE YER ALMASI ÖNEMLİ

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan yeni kabinenin önümüzdeki bu yeni döneme uygun şekilde icracı isimlerden oluşmuş olduğunu memnuniyetle öğrendik. Özellikle iş dünyamızdan kişilerin kabinede yer almasını çok önemli görüyoruz. Yeni Ticaret Bakanımızın TOBB camiasından çıkmasından ayrıca gurur ve mutluluk duyduk. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcımız Sayın Ruhsar Pekcan, iş dünyasının içinde yetişmiş, üst düzey yöneticilik yapmış, ekonomiyi yakından bilen, çok kıymetli bir iş kadınıdır. İş dünyamızın temsiliyeti karar alma süreçlerini hızlandıracak ve yapısal reformlar hayata geçirilmesini sağlayacaktır. Artık ekonomiye, reformlara odaklanarak geleceğin büyük Türkiye'sini inşa etme zamanıdır. Yeni hükümetimizi kutluyor, tüm bakanlarımıza başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

TİM BAŞKANI GÜLLE: BÜROKRATİK İŞLEMLER HIZ KAZANACAK

TİM Başkanı İsmail Gülle, "Cumhurbaşkanımız liderliğinde, ülkemizi 2023 hedeflerine taşıyacak kadrolar artık belli oldu. Yeni sistemle birlikte artık bürokratik işlemler hız kazanacak, Hükümetin karar alma mekanizmaları daha hızlı ve etkin bir şekilde işleyecek" açıklamasında bulundu.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, "Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ndeki teknik hakimiyetinin Türkiye'ye kazanç olarak yansıyacağına eminim. Ekonomiyle ilgili yapılan atamalar, iş dünyası olarak bize güven verdi. Bu isimlere bakarak ekonomi idaresinin kaptan köşküne çıktığını söyleyebilirim" dedi.

ATO: REFORM VE DEĞİŞİM SÜRECİ BAŞLADI

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ciddi bir değişim ve reform süreci başladı. Bu süreçte sorunlarımızı hızla çözüp 81 milyonun refahı için el ele, gönül gönüle, birlik ve beraberlik içinde aydınlık geleceğimize doğru yürüyeceğiz. Türkiye'nin hız kesmeden 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru ilerlemesi ve dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girebilmesi için ATO olarak üzerimize düşen her türlü görevi yerine getireceğiz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve yeni kabinemiz vatanımıza milletimize hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımız Erdoğan başkanlığında kurulan hükümetimizi kutluyor, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve hükümette görev alan tüm bakanlarımıza başarılar diliyoruz" ifadesini kullandı.

MÜSİAD: YENİ KABİNE GELECEK HEDEFLERİNİ YÜKSELTECEK

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamış olduğu yeni kabineyi, tarihe tanıklık ettiğimiz bu yeni döneme imza atacak olması bakımından son derece değerli buluyoruz. İş dünyası olarak, ekonominin emanet edildiği değerli ekibin, Türkiye'nin son 16 yılda kazanmış olduğu ivmeyi daha yukarı taşıyarak üretim, ihracat, yatırım ve büyüme rakamlarını, ülkemizin gelecek hedefleri doğrultusunda yükselteceğine inanıyoruz" dedi.

Turizm bakanının sorunları iyi bildiğini kaydeden TÜROB Başkanı Timur Bayındır da "Sayın Mehmet Ersoy'un, Kültür ve Turizm Bakanı olmasını turizm sektörü için çok olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. Sayın bakan, ülkemizin önde gelen otel, seyahat acentası ve hava yolu kuruluşu sahibi olarak sektörümüzün sorunlarını çok iyi biliyor. Turizmci yeni bakanımız Ersoy ile büyük hedeflere yürüyeceğiz" ifadesini kullandı.

ETİKETLER:
müsiad , tüsiad , ato , ito , tobb
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Altay: Dün Türkiye'de başlayan devrin adı, lale devridir
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Dün yeni bir devir başladı ama bu ...
Hayatını kaybeden Ufuk'un otopsi sonucu açıklandı
Hatay'da kaybolduktan sonra ölü bulunan 6 yaşındaki Ufuk Tatar'ın otopsisinde ...
Aziz Yıldırım'a altı ay hapis istemi
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hakkında, geçen yıl oynanan Yakın ...
 
Taze bakan Hulusi Akar'dan meslek alışkanlığı
Yeni kabinenin açıklanmasının ardından tek tek çağrılan yeni bakanlar ...
Mehmet Şimşek veda etti
Mehmet Şimşek, yeni kabinenin açıklanmasının ardından Twitter'da veda mesajı yayımladı.
NATO zirvesi bir çok ilke ev sahipliği yapacak
Hem yeni sistemin, hemde yeni kabinenin ilk zirvesi olma özelliğini taşıyan ...
 
'Türkiye'de güven veren bir adalet var'
Adalet Bakanı Gül, "İzmir Kordon'daki vatandaşımız da Diyarbakır Sur'daki ...
Başına 300 bin TL ödül konulan PKK'lı yakalandı
300 bin lira ödüllü gri listede aranan Mervan kod adlı Yunus Dalgın isimli ...
Erdoğan iş başı yaptı
Dün mecliste yemin ettikten sonra külliyede coşkulu bir törenle geçilen ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
yangın
Serdar Ortaç
konya
Mehmet Şimşek
EURO2016
Anayasa
Tolga Zengin
o hayat benim