E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

GÜLÜMSEMESİ HİÇ EKSİK OLMAYAN BİR İNSAN..! 

İlahiyatçı yazar Kadir Çelik, Afyonkarahisar belediye başkanlığına adaylığını açıklayan ve çalışmalara şimdiden başlayan AK Parti'li eski vekil Mahmut Koçak hakkında samimi bir yazı kaleme aldı.

19.10.2018 - 11:51
GÜLÜMSEMESİ HİÇ EKSİK OLMAYAN BİR İNSAN..!


Afyon'da çok sayıda okunma sayısına ulaşan bu yazıda Mahmut Koçak isminin halk tarafından çokça benimsendiğide açıkça ortaya çıkmış oldu.


"Benim patronum millettir"

"Afyonkarahisar halkı  ne derse ben onu yaparım” “Benim Patronum Millettir “ diye yerel bir gazetede söyleşi veren  Dr. Mahmut Koçak bir anda halkın gündemine oturdu.  Sokaklar, kahvehaneler, ev sohbetleri hep onun adı konuşulur  oldu. . Onu tanımayanlar için, Dr. Mahmut Koçak Türkiyenin düşünen,üreten beyinlerinden birisi olması yanında  tam bir halk adamı.  Siyasete ilgili olanlar hatırlayacaktır,1999 seçimlerinde o dönemin sevilen Bakanı İsmet Atilla’ yı ön seçim sandığında geçmiş, akabinde listede seçilemeyecek yere konularak büyük haksızlığa uğramıştı. O da halka danışarak bağımsız aday olmuş, Afyonkarahisar gibi aşiretlerin olmadığı bir ilde geçerli 26.000 (yirmialtıbin) oy alarak şehrin tarihine ismini yazdırmıştı.  Bu geçerli oyun ötesinde nerede ise bu oy kadar da iptal edilen ,çalınan oyları hala halkın dilinde konuşulmaktadır. 50.000 oy alma potansiyeli hem de Afyon’da kolay bir başarı değildir.

 
Barış ve kardeşlik insanı

 Daha sonra 2002 seçimlerinde AK partiden milletvekili olmuştu. Orada da çok çalışkan aktif bir milletvekilliği  dönemi yaşadı.  Hele Afganistan milli siyasetinde gösterdiği çaba iki ülke kardeşliğine büyük katkı sağlamıştır. Bu çalışmaları dolayısıyla TBMM  onu  Nobel Barış Ödülüne  aday göstermiştir. Koçak Gürcistan, Azerbaycan, Balkanlar, Amerika, İngiltere, Türk Dünyası, Afrika da da çok sayıda projeye imza atmış, enerjisi yüksek olan bir siyasetçi kimliği kazanmıştır. Türkiye içinde özellikle gençlik projeleri ve Üniversitelerle yakın çalışmaktadır. Başkanlığını yaptığı Alternatif  Politikalar Merkezi onun adeta arkadaşlarıyla  sosyal sorumluluklarını gerçekleştirdiği bir üssü konumundadır. Üniversitelere on beşyıl içinde 2750 öğrencimize siyaset bilimi ve Uluslar arası ilişkiler dalında staj imkanları sunmuş,  Türk Ulusal Ajansı ile "ben de varım" "EVS Corner" isminde iki proje gerçekleştirmiştir.  Ben de Varım projesi AB bakanlığı, Türk Ulusal Ajansının o yılki en iyi projesi seçilmiştir. Afyon da da gençlere yönelik bilgi ve kültürlerini artırıcı bir çok kurslar açmıştır. gençlerle “savunuculuk ve lobicilik” üzerine bir kurs gerçekleştirmiş ilk gurupta 100 genç kursa katılmış hem de ücretsiz. Muhtarlar ve gençlerle “mahalle kültürünün  yeniden kazanılması ile ilgili “top’la Gel Muhtar Amca” isminde Afyonun tüm mahallelerini içine alan bir proje gerçekleştirmiş. Adam tam bir proje adamı.Bu arada Afyonspor Kulüp başkanlığı yapmış, iki yılda 46 yıllık kulüp ilk tesisine kavuşmuş ve iki yılda amatörden 2. Lige yükselme başarısı göstermiştir. Halter federasyonunda,güreş vakfında çeşitli görevlerde bulunmuştur.

 
Yardım denilince akla gelen insan

Buraya kadar güzel ama Dr. Mahmut Koçak ın en  büyük sevdası fakir fukara, çaresiz sahipsiz insanlara sahip çıkmak özellikle de Hastalara şifa konusunda gece gündüz yıllarca hizmet vermesidir. hangi hastane kapısında bir hasta var, bir hemşehrisi var orada  Koçak 'ı bulursunuz.  Kan lazım, yatak lazım, misafirhane lazım ,karnımız aç kısacası  ne varsa kısıtlı imkanlarıyla onlara koşan bir insan düşünün. Hep bu haliyle tanırım ve hayır duygusunu bu kadar yüksek çalıştıran bir insan olduğu içinde çok mutlu olurum. Çünkü kaybetmeye yüz tuttuğumuz değerler bunlar.  Yardımlaşma, sahip çıkma. hele gurbette. 



Bir ara kendisine sordum , 50 yıla yakındır tanıyorum,  hiç mi bıkmaz usanmazsın? Hep tebessüm eder her telefona nezaketle bakarsın?  yine tebessüm ettti ve “beni de kurtaracak olan bu amellerim inşallah “ dedi. Bu cevabını hiç unutmam.  Milletvekili seçildiğinde aynı amaçla  hastalara Şefkat ofisi açtığını kendi imkanlarıyla yürüttüğünü unutmayalım. Uzun yıllar insanları fakir zengin demeden,şucu bucu demeden kesintisiz hizmet veren bir insan. Hala öyle, ölene kadarda hastalara yardıma koşacağından eminim. Babası yörenin en sevilen kıdemli din alimlerinden merhum TALAT KOÇAK .  O da bölgede yüzlerce talebe yetiştirmiş muhterem bir insan. Kardeşleri hep eğitimli yüksek okullar bitirmişler ve mütevazı insanlar. Birisi subay emeklisi, birisi Hukuk profesörü REKTÖR, birisi İlahiyatçı,  birisi emekli memur şehirde üç dönemdir mahalle muhtarlığı yapıyor. Enişteleri yeminli mali müşavir.

 

 Bir insanda eğitim var, diploma sayısı çok, insanlara hizmet iştahı var. İçinden geliyor. Bürokrasi de özel sektörde , yurtdışı ve içinde hep üst düzey çalışıpta vatandaştan kopmamış nadir insanlardan.  Bu özellikleri onu hep halkın sevgilisi yapıyor.  Haset edeni  çekemeyeni bundan dolayı çok.

 

 Şimdi yine Afyonkarahisar onu konuşuyor. Koçak Yerel seçimlerde aday olacak mı? Olacaksa nereden olacak? En çok konuşulan konu Afyon da bu konu ister inanın ister inanmayın. Bir parti kadar tabanı olan bir insanın kararı da tabiki önemli.



Kısacası MAHMUT KOÇAK sadece Afyon da değil, Yörük Türkmen kültürünün hakim olduğu onlarca ilde de bir fenomen. dernekler onu tanır ve severler.Söğütte Ertuğrul gaziyi Anma ve Yörük şenliklerinde tüm Yörük aşiretlerini  temsilen iki yıl üst üste konuşma hakkı verilen bir insan.  Son yıllarda Güvenlik Korucuları ve şehit aileleri konfederasyonu sivil toplum yapılanmasına  ciddi destek verdi.  Doğu ve G.Doğu illerini içine alan 90 in üzerinde dernek le Türkiyemizin birlik ve bütünlüğü, bu ülke için şehit düşenlere ve ailelerine ayrım yapmadan ulaşmak adına gayretler sarfetti. Kısacası Hakkari de de Mardin de de Şırnak ta da adı olan bir siyasetçi. Küçümsenecek yanı yok bu çalışmaların. Takdir edilen çalışmalar. 

 

İnsan çok çalışkan çok üretken olunca hata da yapabiliyor veya istemese bile şartlar , medya, onu başka şekilde algılatabiliyor. 2007 öncesi birkaç konuşması nedeniyle AK partiden ihraç edildi. Çalışmalarına yeterince değer verilmediği algısına kapıldı, hatta cumhurbaşkanına ve diğer parti yöneticilerine kendisini bazılarının doğru tanıtmadıklarını o dönemde üzülerek anlatıyordu. Bu kırgınlıklar içinde 367 ye inanmadığını, hatta ucube olduğunu söylediği kamuoyu ile paylaştığını bildiğimiz halde “Gül’e beytülmal emanet edilmez” diyerek cumhurbaşkanlığı seçiminde meclise girmedi. Sonra bu haraketinden dolayı vicdan muhasebesi ve üzüntü içerisinde bir süre ortalardan kayboldu,  adeta inzivaya çekildi. Ama yeni bir demokrasi mücadelesinde kayıtsız kalamadı. Milletten özür dilemesini bildi. Devlet içindeki paralel yapılanmalar, tüm vesayetlerin ortadan kaldırılması konusunda sürece korkusuzca destek Verdi.  Bu süreçler onun birçok konuda masumiyetini ve belli bir gurup medyanın kodlarını yeni yeni çözmeye başladığımız belli odakların oyunlarına kurban edilmek istendiğini ortaya koydu. Ne yazık ki parti içi rekabet, rakipleri de yalan haber üretme konusunda cesaretlendiriyor. Mahmut Koçak’ ta AK parti de kendini rakip görenlerin hasetine uğradı desek yanlış olmaz. Ama Koçak yoluna devam etti, referandum da ihraç edildiği partisinin gurubunda yer aldı. Bağıra bağıra “evet” dedi. Sadece kendi seçmenlerine değil Türkiye de birçok vilayette kendi imkanlarıyla çalıştı çabaladı. 2009 yerel seçimlerinde belediye başkanlığı adaylığı için gelen gruplara : “camiamla (AK PARTİ) karşı karşıya gelmek istemiyorum” cevabını vererek aday olmadı. 2012  Genel seçimlerinde de  hatta İstanbul Ankara gibi illerden de aday gösterecek partiler vardı, yine aynı cevabı Verdi. Sabretmesini bilen tam bir dava adamı,her koltuğa atlamadı. 

 

 Önümüze gelen  Afyonkarahisar’ da yapılan anketlerde AK parti tabanı büyük bir oranda Mahmut Koçak' ın yeniden partiye dönmesini hatta kendilerinden belediye başkan adayı olmasını istiyor. Yine MHP tabanı da çok yüksek bir oranda Mahmut Koçak ın adayları olmasını istiyor.  Hatta  DP tabanı da. Diğer partilerinde sempatisi var. Bağımsız diyenlerin oranı da az değil. Bu şunu gösteriyor.  Bu isim etrafında Afyon’lu toplanıyor  tutkal gibi.  Mahmut Koçak ismi herkesi kuşatan kucaklayan bir isim olmuş.

 

Ankara  medyası  Dr. mahmut Koçak ve Afyon seçimlerini şimdiden yakından izlemeye başladı. Yazdıklarımın eksiği var fazlası yok fazlası için google dan tarama yapın ve görün.” Halep ordaysa, arşın burda diye bir söz vardır.” Meraklısı Afyon’u arasın, yoldan geçerken sorsun  ama gerçek duyduklarını yansıtsın.Partici aklı ve gözüyle konuşmasın. Vicdanı ve imanıyla konuşsun. Eminim böyle siyasetçiler de var dedirtecek hikayeler duyacaklardır.

 

 Bildiğim, AFYONUMUZDAN çıkan memleket adına,insanlarımız adına hayırlı işler yapan,GÜLÜMSEMESİ HİÇ BİTMEYEN İNSAN dr. Mahmut Koçak . Seçimler adaylara partilere ülkemize ve Afyonkarahisarımıza şimdiden hayırlı olsun ne diyelim...

 

   

                                                        KADİR ÇELİK, Emekli Din Görevlisi

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Mustafa 19 Ekim 2018 Cuma 22:16

Başarılar dilerim allah yardımcı olsun inşaallah.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul'da dörtlü zirve düzenlenecek
"Suriye Konulu Dörtlü Zirve"de sahadaki durum, İdlib mutabakatı ve siyasi süreç ele alınacak.
AK Parti'den andımız tepkisi
Danıştay'ın öğrenci andını iptal kararını kaldırmasının ardından eski ...
Doçent kampüste öğrenciyi dövdü
Yıldız Teknik Üniversitesi'nde okuyan genç kız, sigara içtiği sırada öğretim ...
 
HDP'li başkanın çocukları operasyonda etkisiz hale getirildi
Terör örgütüne kuryelik yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan HDP Gerger ...
Süper Loto yine devretti
Süper Loto'nun bu haftaki çekilişinde 6 bilen çıkmayınca 20 milyon 341 ...
İstanbul'da şafak operasyonu!
İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sokak satıcılarına ...
 
İstanbul merkezli 10 ilde FETÖ operasyonu: 40 gözaltı kararı
İstanbul merkezli 10 ilde, FETÖ soruşturması kapsamında "ByLock" kullanıcısı ...
Partilerin alacağı yardım netleşti
Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan bütçe tasarısı ile birlikte ...
AK Parti'nin Diyarbakır adayı Nihat Hatipoğlu mu?
Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'nin Diyarbakır'da, ilahiyatçı-yazar ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Haber
İran
Sosyal Medya
big ben
poyraz karayel
Dilma Rousseff
Okan Buruk
Kredi notu
Yılmaz Vural