E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Erdoğan: Türkiye yoluna güvenle devam ediyor! 

Aydın'da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fahiş artışların ve enflasyonun milletimizi bunalttığını biliyoruz. Enflasyon başta olmak üzere çözüm yoluna koymamız gereken sıkıntıları biz çözeriz" diye konuştu.

15.01.2022 - 17:02
Erdoğan: Türkiye yoluna güvenle devam ediyor!

Avrupa'nın en büyüğü olacak Batı Kipaş Kağıt Fabrikası Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı gerçekleştirildi. Erdoğan daha sonra Aydın Atatürk Kent Meydanı'nda Gökbel Barajı, 4398 Kişilik Öğrenci Yurdu, ADÜ Hastane Ek Hizmet Binası ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

ENFLASYON MESAJI

Fahiş fiyat artışlarının ve yüksek enflasyonun milletimizi bunalttığını biliyoruz. Her alanda yaptığımız yüksek oranlı artışlarla insanlarımızı büyük ölçüde rahatlattık. Memurlarımızı, emeklilerimizi, asgari ücretlileri hiç düşünmedikleri bir seviyeye çıkarttık mı? AK Parti bu inşallah bundan sonra her kesimden vatandaşımızı enflasyon karşısında korumayı sürdüreceğiz. 

Hiçbir insanımızı işsiz, aşız bırakmamak için devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik. Gelişmiş ülkelerin 6-7 katına çıkan enflasyon ve ipin ucunu kaçırdıkları para genişlemeleri ile sağa sola yalpaladığı dönemde Türkiye kendi rayında güvenle yoluna devam ediyor. Sanayinin, tarımın, ticaretin ve turizmin şehri Aydın bu hakikati en iyi bilen, gören, yaşayan şehirlerimizin başında geliyor. İnşallah bu yıl turizmde hedef 35 milyar dolar. Bunu yakalayacağız, bu süreç sanayicilerimiz açısından pek çok üründeki fiyat artışı nedeniyle kolay yaşanmıyor. Tüm dünyanın yaşadığı sıkıntıların payımıza düşeni elbete göğüslenecektir. 

1 MİLYAR 353 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Yaklaşık 2,5 yıllık bir aranın ardından efeler diyarı Aydın'daki vatandaşlarımıza gönül dolusu selamlarımı gönderiyorum. Bu kadim şehirde bir kez daha sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Aydın ziyaretimizi, yapımı tamamlanan yaklaşık 1 milyar 353 milyon liralık eser ve hizmetlerin resmi açılışını yaparak taçlandırmak istedik. Ülkemizin ve milletimizin içi boş tartışmalara, terör örgütleriyle yol yürüyenlere değil, hizmete ihtiyacı var.

Bugün sizlerle buluşmaya gelmeden önce Avrupa ve Türkiye'nin en büyük kağıt üretim tesisinin açılışını gerçekleştirdik. Türkiye'yi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyükme hedefimize önemli katkı yapacak bu yatırımın hayırlı olmasını diliyorum. İnsanımıza iş sağlayacak, aş sağlayacak, geleceğe güvenle bakmasını sağlayacak her gayretin yanında duracağız. 

 

"ÜLKENİN YÖNETİMİNE TALİPLERMİŞ"
Her fırsatta ülkesini dışarıya şikayet etmeyi, milletinin değerlerine düşmanlık yapmayı siyaset kisvesi altında sürdürüyor. Bugüne kadar ülkenin bir adım daha ileriye gitmesi için gündeme getirdikleri tek bir teklifleri, projeleri olmayanlar, kurdukları itttifakla ülkenin yönetimine taliplermiş.

"2023'E ÇOK İYİ HAZIRLANMAMIZ LAZIM"
Allah aşkına şu CHP'nin bu ülkede yaptığı ne var? Dikili bir ağaçları var mı? Öyleyse şimdiden 2023'e çok iyi hazırlanmamız lazım. İttifakın bir tarafına milletvekilleri teröristlerle oynaşan PKK'nın payandası partiyi, diğer tarafına şehit yakınlarına küfreden milletvekillerini baş tacı yapan sözde milliyetçi partiyi almışlar. Arkalarında da kırık dökük kim varsa takmışlar.

"BÖYLE BİR DERTLERİ, HAZIRLIKLARI YOK"
Nereden geliyorsunuz diye sorsanız kırk kafadan kırk ayrı ses çıkar. İstikamet neresi derseniz, yine kırk kafadan kırk ayrı ses çıkar. Ne yapacaksınız deseniz, bu defa kimseden bir ses çıkmaz çünkü böyle bir dertleri, hazırlıkları yok."

"BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE HEDEFİNE MUTLAKA ULAŞACAĞIZ"
Millet olarak biz bu fotoğrafı yabancısı değiliz. Geçmişte 1970'lerde, 1990'larda aynı kabusu defalarca yaşadık. Türkiye'yi, milletimizi bir kez daha aynı kabusa mahkum etmek isteyenlerin eline bırakmayacağız. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetler üzerine inşa edeceğimiz büyük ve güçlü Türkiye hedefine mutlaka ulaşacağız.

Aydın Söke'de faaliyete geçen bu tesis önemli bir gelir kapımız olacak. 550 milyon dolarlık yatırım olan bu ilk etapta 800 kişi istihdam edecek. Tesisimiz 4.5 milyon dolarlık bir cari açığımızı kapatacak.

1400 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK
Yüzde 40'ı tamamlanan 2. etap için 440 milyon dolarlık bir yatırım öngörülüyor. Toplamda 1400 kardeşimiz buradan evine ekmek götürecek.
Tesisin önemli bir özelliği daha mevcut. Tesisimiz Türk ekonomisinin yeşil dönüşümüne de katkı sağlayacak.

TÜM YATIRIMCILARA DESTEK OLMAYA DEVAM EDEĞİZ
Kullanacağı elektiriği de kendisi üretecek tesisimiz doğa da katkı sağlayacak. Bu topraklara değer katan, üreten ihracat eden tüm yatırımcılara destek vermeye devam ediyor. KİPAŞ holdingin bu yatırımı destekliyoruz. Bu yatırıma çeşitli destekler sağlıyor. Oluşturduğu ekonomik ve sosyal katkı göz önüne alındığında, bu tesisin aldığı destekler hakkıdır. Firma sahiplerinden beklentim 2. etap yatırımı en kısa zamanda tamamlayarak üretime başlamalıdır.

Kağıt pek çok medeniyetin kurulup gelişmesinde önemli bir rol oynamıştır. Kağıt üretimi sektöründe 80 binden fazla vatandaşımız istihdam ediliyor. Diğer pek çok sektörle var olan beraberliği sayesinde oldukça katma değer üretiyor. Bu alanı stratejik sektör olarak belirleyerek, öneml,i destekler vermeye başladık.

Türkiye 500 milyar dolar dış ticaret hacmine ulaşan bir ülkedir. Türkiye salgına rağmen 2.7 milyon ilave istihdam oluşturan bir ülkedir. Türkiye 205 ülke ve bölgeye ihracat işlemleri yapan bir ülkedir. Türkiye'ye domates ihracatçısı demek bühtandır. Türkiye KİPAŞ holding gibi şirketlerimizin gayretleriyle büyüyor güçleniyor dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek için ilerliyor. Önümüzdeki dönemde de yeni başarı hikayeleri yazmaya devam edeeğiz. Türkiye'yi hak ettiği yere hep birlikte getireceğiz.

ETİKETLER:
Recep Tayyip Erdoğan
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mustafa Sarıgül'ün il başkanını azarladığı anlar!
Mustafa Sarıgül'ün il başkanını azarladığı anlar kamerada!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1400 kişi istihdam edilecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın'da kağıt fabrikası açılış töreninde ...
Erbakan: Erken seçim bekliyoruz
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Bir an önce zam, faiz, ...
 
Millet Partisi'nin acı kaybı!
Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali Ankara'da, 80 yaşında hayatını kaybetti.
DEVA Lideri Babacan: Evlerde elektrik faturası yangını var, Beştepe suspus
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabından yaptığı ...
Fatih Erbakan erken seçim beklediği tarihi açıkladı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, erken seçim beklediği ...
 
Karamollaoğlu açıkladı: Taburcu olacağım
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Cenâb-ı Hâkk'a hamdolsun, ...
Erdoğan duyurdu: 4 milyar doları aşmasını bekliyoruz
Test ve Eğitim Gemisi Ufuk için inşa edildiği İstanbul Denizcilik Tersanesi'nde ...
MHP'de istifa depremi!
MHP Eskişehir Milletvekili Süleyman Servet Sazak partisinden istifa etti.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
TÜİK
İran
konya
Mersin İdmanyurdu
Brezilya
bugün
deprem
suriye