E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Erdoğan: Cumhur ittifakı ile reformu gerçekleştirdik 

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, parlementer sistemi savunanları eleştirerek, "Sistem değiştirildi ve yoğun bir şekilde yol alıyoruz. Cumhur İttifakı ile MHP ile birlikte bu reformu gerçekleştirdik." dedi

25.11.2020 - 12:06
Erdoğan: Cumhur ittifakı ile reformu gerçekleştirdik

Hala parlamenter sistemi savunanların olduğunu aktaran Erdoğan, "Bu ülke yıllar yılı bu sistemi denemedi mi? Soruyorum, acaba üçlü, dörtlü koalisyonlarla ülkemizin ne hale geldiğini bilmiyor muyuz? Bir adım ileri gidebildik mi? Hayır. Sistem değiştirildi ve yoğun bir şekilde yol alıyoruz. Cumhur İttifakı ile MHP ile birlikte bu reformu gerçekleştirdik. Dün sayın Bahçeli'nin de ifade ettiği gibi bu ittifak asla gizli veya açık pazarlıklar üzerine kurulu değildir. İttifakın tek amacı ülkemizi büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaştırmaktır." ifadelerine yer verdi.

 

 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Biz yönetim sistemini insanı yaşat ki, devlet yaşasın anlayışı üstüne bina etmiş bir milletiz. İnsan yaratılmışların en şereflisidir. İnsana esenlik ve değer vermeyen bir sistemin başarı şansı yoktur. Hırs, tahakküm ve rant üzerine kurulu bir sistemin ne insanı ne de tabiatı koruması mümkün değildir.

"DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR ÇAĞRIMIZIN NE KADAR DOĞRU OLDUĞUNU GÖRDÜK"

1.5 milyon kişinin ölümünü sadece koronavirüse bağlamak sığ bir bakış olacaktır. Küresel sistemin çarpıklığının da bunda payı vardır. Salgın herkesin aynı gemide olduğunu hatırlatmış, çarpıklığı gözler önüne sermiştir. Dünya beşten büyüktür çağrımızın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gördük.

"BU ÇİRKİN KAMPANYALARIN KİMLER TARAFINDAN YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ BİLİYORUZ"

Ülkemizin hak ve adaletli attığı adımların itibar suikastına maruz kalması haksızlıktır. Bu çirkin kampanyaların kimler tarafından yürütüldüğünü biz elbette biliyoruz. Türkiye olarak küresel sistemlerin çarpıklıklarını söylerken, asla yayılmacı bir tutum göstermiyoruz. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yoktur.

"DEAŞ'LA GÖĞÜS GÖĞSE ÇARPIŞAN TEK NATO ÜLKESİ BİZİZ"

Biz bölgemizin istikrar, barış ve iç huzura kavuşmasına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Suriye'de DEAŞ ile göğüs göğse çarpışan tek NATO ülkesi biziz. Tek başımıza bırakılmamıza rağmen 9 bin yabancı savaşçı yakaladık, ülkelerine gönderdik. Ülkemiz üzerinden çarpışma bölgelerine geçişleri engellemek için olağanüstü çaba harcadık. Bizim gönderdiğimiz bilgileri ciddiyetle takip etmeyen ülkeler topraklarındaki eylemlere engel olamadılar. Bunu bir de İslam'a mal etmeye çalıştılar.

"BARIŞ PINARI HAREKATI BÖLGESİNDE 17 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ"

Bunu özellikle belirtmek istiyorum, dün Barış Pınarı Harekatı bölgesinde 17 terörist sızmaya çalıştı. Bunlar kahraman komandolarımız tarafından öldürüldü. Komandolarımızı milletimiz adına gözlerinden öpüyorum.Yunanistan ve GKRY'nin tavırlarına rağmen soğukkanlı davrandık. Ama bizim sabırlı ve soğukkanlı davranışımıza rağmen en son yine sivil gemimize saldırı oldu. Bunun uluslararası deniz hukukunda yeri yok. Bunun kaptanı da yine bir Yunan. Sivil mürettebatı da onlar maalesef taciz etti. Bunlar video kayıtları ile tespit edildi. Gerekli olan yerlere gönderildi, gönderilecek.

"DÜN AKŞAM PUTİN İLE BU KONULARI ETRAFLICA GÖRÜŞTÜM"

Azerbaycan toprağı olan Karabağ'da Ermeni işgali ülkemizin katkıları ile sona ermiştir. Dün akşam Putin ile bu konuları etraflıca görüştüm. Bu görüşme ile de ne gibi adımlar atabiliriz bunları konuştuk. Rusya, Türkiye, Azerbaycan olarak bölgede barışı egemen kılma adımlarını atmış oluyoruz. Bunu daha da genişletme ve geliştirme şansımız var. Bu geliştirme ve genişletme faaliyetlerini de Putin ile görüştük. 4. ve 5. ülkeleri de katmakla buradaki süreci başka bir boyuta getirebiliriz.

"KELBECER DÜN TAMAMEN BOŞALTILDI"

Aliyev kardeşimle de görüştük. Atılan adımları değerlendirme fırsatı bulduk. Hepsinde bir mutluluk var. Kelbecer dün tamamen boşaltıldı. Bundan sonra Kelbecer'e de Azerbaycanlı kardeşlerimiz geçme fırsatı bulacak. 30 yıllık mesele hallolmuş, Karabağ'da Azerbaycan bayrağı dalgalanmaya başlamıştır. Herkes sürece destek olmalı, adımlarını buna göre atmalıdır.

"EN AZ HASARLA ATLATILMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ"

Avrupa'da terörle mücadeledeki çifte standartlı yaklaşımların acı sonuçlarını masumlara ödetmelerinden vazgeçmelerini istiyoruz. Küresel siyasi ve ekonomik düzeyin yeniden yapılanmasını hızlandıran salgın sürecinin en az hasarla atlatılması için elimizden geleni yapmaya hazırız. En hakkaniyetli, en doğrusu ve en iyisini yapmak için mücadeleyi sürdüreceğiz"

"HAZIRLIKLARI SÜREN REFORM PAKETLERİNİ DE MECLİSİMİZE SUNACAĞIZ"

Salgının etkilerini azaltmak için her türlü tedbiri alıyoruz. Hükümet ve Meclis olarak gerekenleri yapma gayreti içindeyiz. 3 yargı reformu paketi biliyorsunuz Meclisimiz tarafından kabul edildi. Hazırlıkları süren reform paketlerini de Meclisimize sunacağız.

"MİLLETİMİZ NEYE İHTİYAÇ DUYUYORSA AK PARTİ ONU YAPMIŞTIR"

İnsan hakları ile ilgili tüm kesimlerin yanı sıra iş dünyası ile de istişare ederek hazırlayıp, sunacağız. AK Parti 19 yıldır kesintisiz şekilde devam ettirdiği reform ve değişim odaklı siyasetini sürdürmekte kararlıdır. Milletimiz neyi bekliyor, neye ihtiyaç duyuyorsa AK Parti onu yapmıştır, yapmaya devam etmektedir.

CUMHUR İTTİFAKI AÇIKLAMASI

Hala parlamenter sistemi savunanlar var. Bu ülke yıllar yılı bu sistemi denemedi mi? Soruyorum, acaba üçlü, dörtlü koalisyonlarla ülkemizin ne hale geldiğini bilmiyor muyuz? Bir adım ileri gidebildik mi? Hayır. Sistem değiştirildi ve yoğun bir şekilde yol alıyoruz. Cumhur İttifakı ile MHP ile birlikte bu reformu gerçekleştirdik. Dün sayın Bahçeli'nin de ifade ettiği gibi bu ittifak asla gizli veya açık pazarlıklar üzerine kurulu değildir. İttifakın tek amacı ülkemizi büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaştırmaktır.

"PARLAMENTER SİSTEMLİ DÖNEMLERDE NEDEN YAPILMADI"

Biz istedik ki Hakkari'deki evlatlarımız ta oradan kalkıp İstanbul'a gelmesin, üniversiteyi ayağına götürdük. Bunlar daha önce neden yapılmadı? Parlamenter sistemli dönemlerde neden yapılmadı? Sadece orası değil, Şırnak! Şırnak'a biz götürmedik mi üniversiteyi? Muş aynı şekilde. Bu ülkede Kürt sorunu yoktur dedik, varsa biz çözeceğiz dedik. Hamdolsun çözdük.

"BİZ BU MİLLETE HİZMET İÇİN VARIZ"

Tüm doğuya sesleniyorum. Ulaşım altyapısına bakın. Ne hale getirmişlerdi? Oralara çukurlar kazan onlar değil miydi? Camilerimizi yıkanlar onlar değil miydi? Sonra kayyum neden atanıyor diyorlar. Onlar devletten aldıkları imkanları dağa gönderenlerdi. Onlar da o imkanlarla çukurlar kazdılar. Kayyumlar vasıtası ile biz de tepeden tırnağa elden geçirdik. Şimdi oralara gidenler tanıyamıyorlar. Bambaşka Diyarbakır, Hakkari, Şırnak var. Biz bu millete hizmet için varız.

"BİRİLERİNİN TÜRKİYE'Yİ BAMBAŞKA GÖSTERMESİNİN ARKASINDA ART NİYET ARARIZ"

Biz bu millete barış için geldik. Nerede terör nerede terörist varsa bunların başını ezmek için varız. Biz hiç kimseyi dışlamadık. Tam tersine terörden meşru siyasete geçmek için her yolu denedik. Akrep karakterli terör örgütünün bu fırsatı heba etmesine rağmen bölgedeki insanlarımız ile yepyeni bir dönemi başlattık. Darbelere meydan okurken de, terörle mücadele ederken de asla hukuk yolundan ayrılmadık. Birilerinin hal böyleyken Türkiye'yi bambaşka göstermesinin arkasında art niyet ararız.

BÜLENT ARINÇ'A TEPKİ: BENİ RENCİDE ETTİ

Filancalar niye hapisteymiş, bunları ödüllendirecek halimiz yok. Bu kadar ölen, dağa kaçırılan yavruların anneleri, HDP binasının önünde artık yılları devirdik, yaz kış demeden oturan annelerin haklarını kim iade edecek? Onlara 'Bak senin hakkını aradık, şimdi de size iade ediyoruz' kim diyecek? Devlet niye var, biz niye varız. Biz bunu halledeceğiz. Bu teröristlerden birinin kitabını herkesin okumasının tavsiye edilmesi beni rencide etmiştir. Kitabını herkes okusun dediği kişi elinde binlerce kişinin kanı olan, bir terör örgütünün savunucusudur"

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

ETİKETLER:
Erdoğan , AK Parti , TBMM , grup toplantısı ,
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antibiyotik yazmayan doktora tehdit
Kahramanmaraş'ta torununa antibiyotik yazmayan Doktor Tuğrul Kaba'ya tehdit ...
Teröristler tünelden de kaçamıyor
Barış Pınarı bölgesinde teröristler tarafından kazılan tüneller İHA'lar ...
Meteoroloji'den kar ve fırtına uyarısı
Meteoroloji'den sağanak, kar, don ve fırtına uyarıları peş peşe geldi.
 
İstanbul'da dev operasyon: Gözaltılar var
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri, uyuşturucu ...
Kızılay’dan ‘Askıda Pizza’ kampanyası!
MHP’nin çok tartışma yaratan ‘Askıda Ekmek’ kampanyasının ardından Türk ...
İstanbul'da 10 ayda 17 bin yangın!
İBB'nin verilerine göre İstanbul'da 2020 yılının 10 aylık döneminde 17 bin 697 yangın çıktı.
 
Turizm sektörü ayakta kalabilecek mi?
Yaz aylarında uçuşların başlamasıyla umutlanan turizm sektörü ikinci karantina ...
Üç il için kar yağışı uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) son dakika yaptığı açıklama ile, Gümüşhane ...
Kelbecer'in kontrolü 27 yıl sonra Azerbaycan'a geçti
Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin 9 Kasım’da imzaladığı anlaşmaya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
döviz
Torku Konyaspor
ygs
İsveç
BBP
Brezilya
Numan Kurtulmuş
Kayseri Erciyesspor
Tatbikat