E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Erdoğan'dan Soyer'e eleştiri 

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Tunç Soyer hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "12 Eylül'ün mirasçılarını vitrine çıkarıyorlar" dedi.

29.01.2019 - 14:58
Erdoğan dan Soyer e eleştiri


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde "Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı"na katıldı. İsim vermeden CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Tunç Soyer eleştiren Erdoğan, "CHP, rahmetli Türkeş ve arkadaşlarını idamla yargılayanların mirasçılarını yeniden vitrine çıkarıyor." dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

ARSLANKÖY OLAYI

CHP 1946 seçimlerini açık oy gizli tasnif usulüyle kazandıktan sonra yetinmemiş, bu sefer 1947 yılında yapılan muhtarlık seçimlerine dikmiştir. Mersin'e bağlı Torosların tepesindeki Arslanköy'de zalim muhtarı değil, Demokrat Partili adayı desteklemek için sandığı beklemektedir. Ancak Demokrat Parti'ye oy vereceği bilinenler sandığa yaklaştırılmaz. Ahali oyunu verir ve sandık kapanır. Sandık görevlisi CHP'nin kazanamayacağını görünce, oy sayımını ertesi güne bırakmak ister. Bunun üzerine Arslanköylü kadınlar sandığın başka yere götürülmesine izin vermezler. Bu kahraman kadınlar sabaha kadar sandığı beklerler. Ertesi gün yapılan sayımda Demokrat Partili muhtar adayı 10 kat farkla kazanır. CHP'lilerin itirazıyla il valisi seçimin yenilenmesine karar verir. Sarhoş bir zabitin bulunduğu jandarmayla köylüler arasında nahoş hadiseler yaşanır. Çok sayıda Arslanköylü gözaltına alınıp demir parmaklılar arasına atılır. Bu olay bir isyan havasına büründürülüp sanıklar için idam istenir. CHP bu. Yargılananlar arasında bulunan Elif isimli kahraman bir kadın, hakime 'Rey demek ırz demektir. Soruyorum size reyimizi ırzımızı mı teslim edek' diyerek idama meydan okumuştur. Demokrat Partili isimlerin avukatlığını yapanlar ya beraat ederler ya küçük cezalar alarak beraat ederler. Tarihe 47 hadisesi olarak geçen bu olay çok önemlidir.

"12 EYLÜL'ÜN MİRASÇILARINI SAHNEYE ÇIKARIYOR"

Milletimize, gençliğe sesleniyorum; CHP'yi tanımak istiyorsanız, CHP budur. CHP hiçbir zaman sandıktan çıkan iradeye saygı duymamıştır. CHP hep açık oy gizli tasnifle seçim yapma yoluna gitmiştir. Şimdi bunları yapamıyorlar o ayrı mesele. Fırsatını bulsalar, bölücü terör örgütünün arkasında olan parti, birçok yerde yaptıkları gibi muhtarları tehdit ettiler, oyları kendi istedikleri gibi kullanmak suretiyle silme sandıklardan kendi hesaplarına netice çıkardılar.

Rahmetli Menderes sandıktan çıktığı halde, CHP'lilerin arkasında olduğu darbecilerin urganından kendini kurtaramamıştır. Aynı CHP, rahmetli Türkeş ve arkadaşlarını idamla yargılayanların mirasçılarını yeniden vitrine çıkarıyor. Rahmetli Erbakan'ı bin bir hile ile alaşağı eden yine aynı kafadır. Biz adeta anayasa değiştirebilecek güce sahipken, partimizi kapatmaya yeltendiler. CHP'liler de 'Ankara'da savcılar varmış' dediler. Bu kadar güçlü geleceksin, millet böyle bir yetki verecek, CHP zihniyeti partimizi kapatmak için adım atacak. Demokrasi ve özgürlük havariliğine soyunan bir CHP olması kimseyi aldatmasın. Yandaşları, yoldaşlarıyla birlikte karşımızda bir ittifak oluşturdular. Başarılı olamayacaklar. Yine onlara 31 Mart'ta benim vatandaşların gereken cevabı vereceklerdir.

"CHP'NİN DEVRE DIŞI KALIŞININ MİLADI OLACAK"

İşbaşında bulundukları belediyelerden, partilerinden biliyoruz ki yontulmamış bir faşist zihniyet var. Biz sandığın namusunu korudukça, CHP'nin o sandıktan çıkma şansı yoktur. CHP'ye oy verenlerin ya alışkanlıkla, ya ideolojik bağnazlıkla ya da biz kendimizi iyi anlatamadığımız için oraya meyledenlerden oluştuğunu biliyoruz. Önümüzdeki seçimler CHP'nin devre dışı kalışının miladı olacaktır.

AK PARTİ TEŞKİLATLARINA UYARI

AK Parti olarak her seçimde olduğu gibi 31 Mart için de sıkı bir hazırlık içindeyiz. En önemli görev sizlere düşüyor. Sandıklar asla boş bırakılmayacaktır. Sonuç alma sistemini asla ihmal etmemeliyiz. Hem neticelere süratle ulaşmak hem de oy farkının az olduğu yerlerde hareket tarzımızı hem de kayıp-kaçak yerlerinin tespiti için kullanmalıyız. Binalardaki tüm görevlilerimiz koordine etme, sorunlara müdahale etme vazifesi okul sorumlularımızdadır. İlçe teşkilatlarımız hukuki yardımdan lojistik desteğe kadar hazırlıklarını yapmış olarak faaliyet yürütecektir. Biz bu çalışmalarımızı layıkıyla yerine getirdiğimizde sandığa sahip çıkmış oluruz. Milletle inatlaşılmaz, millete tabii olunur. Sandıkta sıkıntı yaşamışsak, milletimizle gönül bağımızı sorgulamalıyız. Asıl olan bu muhasebeyi sandığa gitmeden yapmaktır. Önümüzde fazla süre yok. Bu süre pek çok meselenin üstesinden gelmemize, milletimizle muhabbetimizi artırmaya yeterlidir.

NİŞASTA BAZLI ŞEKER KULLANIMI KOTASI

Ülkemizin ve milletimizin meselelerinin çözümü için gece-gündüz çalışıyoruz. Her fırsatta milletimizin hayatını kolaylaştıracak adımlarla ilgili müjdelerimizi paylaşıyoruz. Bugün de burada nişasta bazlı şeker kotalarıyla ilgili bir müjdeyi açıklamak istiyorum. 2001 yılında yayımlanan şeker kotaları yüzde 10 olarak belirlenmişti. Biz bunu geçtiğimiz yıl yüzde 5'e düşürmüştük, şimdi de yüzde 2,5'e indiriyoruz. Böylece milletimiz nişasta bazlı şeker kullanımı düşürmüş oluyoruz.

SOMA'DAKİ MADEN OCAĞI

Enerji Bakanlığımızın garetleriyle ülkemizin kömür rezervi 20 milyar tona ulaştı. Toplam değeri de 300-350 milyar dolar civarındadır. Hedefimiz tamamını ülkemize kazandırmaktır. 7 sahayı daha üretime açarak 18 milyon ton üretimimizi artırdık. Soma-Işıklar Bölgesinde yılda 6 milyon ton kömür çıkarılan bölgelerdeki sözleşmeler sona ermek üzerededir. Bu bölgeler TTK'ya ait bir şirket tarafından işletilecektir. Bu işçiler TTK'da kadrolu olarak aynı şartlarda çalışmaya devam edecektir.

ETİKETLER:
Erdoğan , Tunç Soyer , CHP , İzmir ,
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 29 Ocak 2019 Salı 15:46

Akape genel başkanı 1947 yılına kadar giderek Soyer i ve CHP yi eleştirmeden önce, 10-15 yıl önce fetö ile Akapenin ve kendisinin, çocuklarının değil, beraberliğini bir anlatsın bakalım. Öyle, aldatıldım, Allah affetsin demekle olmuyor.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP'den ''Yüzüne bile bakmayız'' çıkışı
HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, DSP'den aday olacağı konuşulan Mustafa Sarıgül ...
Sürücü kurslarında değişiklik
Yakın gelecekte yürürlüğe girmesi beklenen Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri ...
Tunç Soyer, babası hakkında konuştu
Babasının Alparslan Türkeş için istediği idam kararı nedeniyle tepki çeken ...
 
Sarıgül yarın DSP adaylığını açıklayacak
Geçtiğimiz hafta CHP'den istifa ettiğini duyuran Mustafa Sarıgül yarın ...
CHP'den Erzurum'da kritik hamle
CHP'nin Erzurum Karaçoban Belediye Başkanı Adayı Bekir Yılan oldu. 19 ...
Kenevir üretiminde tarih belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yeniden üreteceğiz dediği kenevir için tarih ...
 
Suudilerden BM'ye Kaşıkçı hamlesi
BM özel raportörü Agnes Callamard, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ...
Osmangazi Köprüsü satılıyor
Kocaeli'deki Osman Gazi Köprüsü'nün ortaklarından İtalyan Astaldi şirketinin ...
Hulusi Akar'dan operasyon mesajı
Fırat'ın doğusuna ve Münbiç'e yapılacak olası operasyonla ilgili konuşan ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ygs
Beyaz Saray
moskova
Cüneyt Çakır
passolig
voleybol
Almazbek Atambayev
Elif Erbakan
İthalat