E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Erdoğan: Azdan az çoktan çok gider 

Erdoğan, ABD yaptırımlarıyla ilgili olarak, 'Bizi ekonomik yaptırımla tehdit edenlere de diyoruz ki, azdan az gider çoktan çok gider. Bizde açtığınız yaranın çok daha büyüğü sizin ekonominizde açılır' dedi.

16.10.2019 - 12:23
Erdoğan: Azdan az çoktan çok gider

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili olarak Batılı ülkelere seslenerek, "Bizi arayıp teröristlerle ilgili taleplerde bulunanlara söylemek istiyorum. Madem bu kadar seviyorsunuz, koruyorsunuz. Öyle ise size bir teklifimiz var. Bizim kimseyi öldürmek gibi bir niyetimiz olamaz. Suriye'deki sorunun en kestirme yolu, teklifimiz hemen bu gece tüm teröristler silahlarını, her şeylerini bırakıp tuzakları imha edip güvenli bölgeden dışarı çıksınlar. " dedi.

YAPTIRIM TEHDİTLERİNE YANIT

Erdoğan, ABD yaptırımlarına yanıt vererek, "Bizi ekonomik yaptırımla tehdit edenlere de diyoruz ki, azdan az gider çoktan çok gider. Biz Çanakkale'de bir tas çorbayı paylaşanların torunlarıyız. Bizde açtığınız yaranın çok daha büyüğü sizin ekonominizde açılır. Bize ülkelerine girme yasağı koyanlar iyi düşünmeli. " diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Milletvekili arkadaşlarımız Meclis'te iştirak noktasında zayıf olduklarını Grup Başkanı ve Başkanvekili arkadaşlarımdan istihbar ettim. Bu yakışmıyor. Salı, çarşamba, perşembe, üç günümüzü biz Meclis çalışmalarına örnek bir parti olarak veremezsek bize yazıklar olsun. Sizleri bahçelerden toplayıp gruba getirmememiz lazım.

BARIŞ PINARI HAREKATI

Harekat başarıyla devam ediyor. Müttefiklerimizin yüzümüze başka konuştuğu, arkamızdan başka iş çevirdiği açığa çıkmıştır.

Ey Arap Ligi acaba siz ne kadar Suriyeliyi kabul ettiniz. Siz Suriye'yi Arap Ligi'nden çıkardınız. Türkiye'ye hakaret etmek için almak gibi bir projeyi hayata sokmaya çalışıyorsunuz.

DEAŞ'ı proje olarak destekleyen ülkeler bugün karşımıza en büyük DEAŞ düşmanı görüntüsüyle çıkıyor. Biz kimin ne rol oynadığını iyi biliyoruz. DEAŞ'ın çöküşünü başlatan yine biz olduk. El Bab'da 3000 DEAŞ'lıyı etkisiz hale getiren biz olduk. Bu örgütün foyasını Fırat Kalkanı Harekatı ile biz ortaya çıkardık. DEAŞ balonunu söndürdük. Suriye'de DEAŞ'ın elindeki diğer yerleri de özgürleştirmeyi teklif ettik.

Müttefikleri Türkiye gibi meşru güç yerine PKK/YPG gibi terör örgütü ile hareket etmeyi tercih ettiler. Fransa'da bir eylem yaptıklarında Fransız halkının acısını paylaşmak üzere biz de oradaydık. DEAŞ ülkemizde 50 kişinin, 100 kişinin öldüğü canlı bomba saldırısı gerçekleştirdiğinde yanımızda kimseyi bulmadık. Önümüzde iki yol var, ya Avrupa'da ve Amerika'da yazılan senaryoda bize biçilen role teslim olacak, kasap bıçağına boynumuzu uzatacak ya da mücadele edecektik. Türk Milleti'nin mazisinde teslim olma seçeneği asla olmamıştır.

Suriye'de Türkiye'nin başlattığı operasyonun ardından DEAŞ tehdidi ortadan kalktığında karşımızda garip bir manzara bulduk. Bir tarafta rejim 100 binlerce insanı katlederek ilerliyordu, diğer tarafta PKK/YPG Amerika ve Avrupa'nın sınırsız desteği ile 1 milyon insanı yerinden ederek sınırlarımız dibinde bir terör koridoru oluşturuyordu. Biz İdlib'de 4 milyon insanın hayatını kurtarmak için var gücümüzle çalışırken bunların hiçbirinden destek göremedik.

Barış Pınarı Harekatı'nda çok daha aleni direnç ve saldırı ile karşı karşıyayız. Birkaç lider harekatı durdurun diye bizi arıyor, durdurun diyor. 900'e yakın havan ve roket için üzüntülerini bildirmek için kimse aramadı. Bunları iyi tanıyın, bunlara hiç güvenmeyin. Bunlar ummuyorlardı, Türk ordusunun bu kadar süratle mesafe alacağını ummuyordu. Hesap tersine döndü aramaya başladılar. Sadece terör örgütü temsilcilerinin yönlendirmesi ile bizi itham etmeye, bizi eleştirmeye kalktılar. Hepsine de gereken cevabı verdik, veriyoruz. Geçmişte de aynı tavırlarla karşılaşmıştık.

"EY BATI, EY ARAP LİGİ, BU DEVRAN ELBET DÖNECEK"

15 Temmuz darbe girişiminde sınırlı sayıda dostumuzun desteği dışında tamamen yalnız bırakılmıştık. Ey Batı, ey Arap Ligi hepinize sesleniyorum. Bu devran elbet dönecek.

Yarın öbür gün siz de bizimle benzer sıkıntılarla karşı karşıya kalacaksınız. O zaman birileri de sizin karşınıza teröristlere kol kanat germek için çıkacak. O zaman bizi çok iyi anlayacaksınız ama iş işten geçmiş olacak.

NATO üyesi ülkelere sesleniyorum. PKK ne zaman NATO üyesi oldu da benim haberim olmadı? Nasıl oluyor da ülkeler her türlü desteği veriyor. Başta Amerika. 30 bin TIR bunlara silah, mühimmat desteği veriyor. Avrupa, her türlü desteği veriyor. 90 kilometreyi aşkın tüneller var Suriye'de. Bunun çimentosu Fransız firmasından geliyor. Kimi aldatacaksınız.

"1220 KİLOMETREKARE ALANI TEMİZLEDİK"

1220 kilometrekare alanı temizledik. Sadece ve sadece teröristleri hedef alıyoruz. Ülkemiz Suriye topraklarında terörle mücadele harekatı yürütüyor.

"ARABULUCULUK" TEPKİSİ

Suriye halkı ile birlikte zalimlere karşı mücadele ediyoruz. Biz teröriste terörist demeye devam edeceğiz. Teröristleri makamlarında ağırlayanlar bunun utancını taşıyacaklardır. Bu teröristlerle bize arabuluculuk yapmaya çalışan bazı liderler var. Dedim, siz ne zamandan beri devletlerin terör örgütleri ile masaya oturduğunu gördünüz. Arabulucu falan aramıyoruz buna da ihtiyacımız yok.

Harekatımız 30-35 kilometre derinliğe ulaşıncaya kadar sürecektir. Sayın Trump, 20 mil yani, 32 kilometre derinliği ifade ettiğimde, en doğudan 440 kilometrelik olan bölgeyi biz güvenli bölge olarak ilan ettik. Bu bölgede de biz şu anda bütün plan çalışmalarımızı yaptık, yapıyoruz. Bakanlığımız bura ile ilgili proje çalışmalarını da yapmış bulundu.

"TEKLİFİMİZ VAR"

Biz teröristlerle pazarlık yoluna asla tevessül etmeyiz. Bizi arayıp teröristlerle ilgili taleplerde bulunanlara söylemek istiyorum. Madem bu kadar seviyorsunuz, koruyorsunuz. Öyle ise size bir teklifimiz var. Bizim kimseyi öldürmek gibi bir niyetimiz olamaz. Suriye'deki sorunun en kestirme yolu, teklifimiz hemen bu gece tüm teröristler silahlarını, her şeylerini bırakıp tuzakları imha edip güvenli bölgeden dışarı çıksınlar.

YAPTIRIM TEHDİTLERİ

Bizi ekonomik yaptırımla tehdit edenlere de diyoruz ki, azdan az gider çoktan çok gider. Biz Çanakkale'de bir tas çorbayı paylaşanların torunlarıyız. Bizde açtığınız yaranın çok daha büyüğü sizin ekonominizde açılır. Bize ülkelerine girme yasağı koyanlar iyi düşünmeli.

ETİKETLER:
Erdoğan , AK Parti , TBMM ,
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti yönetiminden skandal Bahçeli paylaşımı
İYİ Parti Buca İlçe Başkanlığı, resmi sosyal medya hesabından MHP Lideri ...
Kılıçdaroğlu: Bu parti devletidir
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.
Akşener'den orduya selam
TBMM'deki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan ...
 
CHP'li Salıcı: Türkiye tabii ki sınırlarını koruyacak; diyalog kurmalı
CHP'de 10 farklı bölgede yapılması planlanan bölge toplantılarının sekizincisi ...
Mahir Ünal'dan harekat açıklaması!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, "Kırk yıldır ülkemizde binlerce ...
Liderlerden harekat açıklaması
Türkiye'nin, Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmasının ardından muhalefet ...
 
Karamollaoğlu'ndan Trump'a: Terbiye edilmemiş aygır
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın ...
CHP'li Salıcı: CHP iktidarını kurmak boynumuzun borcu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, "Türkiye'ye yaşatılan bu ...
HDP: Tezkerelere 'evet' derseniz bir kez daha bu suça ortak olacaksınız
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Irak ve Suriye tezkerelerine ilişkin, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Ezgi Mola
survivor all star
Almazbek Atambayev
zonguldak maden
Danimarka
ösym ygs sınavı
Anadolu
sürükleniyor
terör