E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Erdoğan: 10 Mart'ta seçim yetkimizi kullanacağız 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da gençlerle buluştuğu programda açıklamalarda bulundu. Seçim için '14 Mayıs' mesajı veren Erdoğan, "10 Mart'ta biz bu (seçim) yetkimizi kullanacağız ve ondan sonra 60 gün süre var, süreyi de YSK değerlendirecek" dedi.

22.01.2023 - 22:22
Erdoğan: 10 Mart ta seçim yetkimizi kullanacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa’da gençlerle “İlk Oyum AK Parti’ye, İlk Oyum Erdoğan’a” programına katıldı. Erdoğan, "14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde ilk defa oy kullanacak siz gençlerimizle yol arkadaşlığı yapmamızı nasip eden Rabbime hamdediyorum" dedi. Erdoğan, seçim için 10 Mart'ta Cumhurbaşkanlığı yetkisini kullanacağını, ardından 60 günlük sürenin işleyeceğini ve YSK'nın devreye gireceğini söyledi. 

6'lı Masa'yı eleştiren Erdoğan, "Şimdi kendilerine 'Gel' deyince gelecek, 'Sus' deyince susacak, 'Konuş' deyince konuşacak kukla bir aday arıyorlar. Bulamıyorlar. Dertleri, milletimizin namusu olarak gördüğü oylarla ülkeyi yönetecek sizlerin geleceğini inşa edecek bir cumhurbaşkanı çıkarmak, milletvekili seçmek değil. Bunların tek dertleri, her biri diğerinden hazzetmeyen, sayısının 6 mı, 10 mu olduğunu bilemediğimiz masa ortaklarının çıkarlarına göre hareket edecek bir isim bulmaktır" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın İHA ve SİHA'lara yönelik açıklamalarına tepki göstererek, "Üzüntüm tabii şu, 15 sene bu benim yanımda hiçbir şey kapamamış. Neyin hesabını kime soruyorsun? Bu ülkede savunma sanayinde şu anda bini aşkın firma var. Ne cahil adamsın sen ya." dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Bursa'daki açılış törenimiz, aldığımız resmi rakamlarla, 120 bin kişiyi buldu. Bu bir şeyi gösteriyor. Allah'ın izniyle, inşallah mayıs bir başka olacak. Bu bahar bir başka bahar olacak. Ben şimdi buradan tüm gençlere, tüm genç yüreklere selamlarımı gönderiyorum. 

SEÇİM İÇİN 14 MAYIS MESAJI

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde ilk defa oy kullanacak siz gençlerimizle yol arkadaşlığı yapmamızı nasip eden Rabbime hamdediyorum. Sizlerin sayesinde aradan 40 yılı aşkın vakit geçmiş olsa da geçmiş dönemki heyecanı hatırlatıyor, aynı heyecanı yaşıyoruz. 

Biz buraya merdivenleri basamak basamak çıkarak geldik. Bunların bir kısmı kasetle geldi, bir kısmı farklı yerde siparişle geldi. Biz meydanlardan gümbür gümbür eserek geldik. 

6'LI MASA'YA: "KUKLA ADAY ARIYORLAR, BULAMIYORLAR"

Ülkemizde çok partili siyasi hayata geçildiğinde kadınlarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız 'Oy namustur.' dediler. Siyasi iradelerine, sandığa canları pahasına sahip çıkmışlardı. Bugün olduğu gibi o dönemde de insanımızı 'Gel' deyince gelecek, 'Git' deyince gidecek, 'Şuraya oy ver' deyince verecek güruh olarak gören çarpık bir zihniyet vardı. Tek parti, faşizmi, artı bu zihniyet, aday olarak milletin karşısına çıkardığı kendi mensuplarına bile aynı muameleyi göstermekten çekinmediler. Şimdi kendilerine 'Gel' deyince gelecek, 'Sus' deyince susacak, 'Konuş' deyince konuşacak kukla bir aday arıyorlar. Bulamıyorlar. Dertleri, milletimizin namusu olarak gördüğü oylarla ülkeyi yönetecek sizlerin geleceğini inşa edecek bir cumhurbaşkanı çıkarmak, milletvekili seçmek değil. Bunların tek dertleri, her biri diğerinden hazzetmeyen, sayısının 6 mı, 10 mu olduğunu bilemediğimiz masa ortaklarının çıkarlarına göre hareket edecek bir isim bulmaktır. Altılı masa denilen ucube yapının gıdası, eski Türkiye'nin milletimiz için zulüm, birileri için ayrıcalık aracı olan yoksulluğudur, yoksunluğudur. 

"'YETER, SÖZ DE KARAR DA GELECEK DE MİLLETİNDİR' DİYORUZ"

Biz 20 önce ülkemizi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimizde tıpkı rahmetli Menderes'in, 73 yıl önce yaptığı gibi 'yeter' dedik. Gençler, milli iradeyi hiçe sayan vesayete 'yeter' dedik. Hak ve özgürlükleri ayaklar altına alan zulüm düzenine 'yeter' dedik. Milletimizi geri kalmışlık prangasına mahkum eden çarpıklığa 'yeter' dedik. İtilmişliğe, kakılmışlığa, milli onurumuzun örselenmesine 'yeter' dedik. Terör örgütlerine, onların iplerini ellerinde tutanlara, dökülen kanlara, yaşatılan acılara 'yeter' dedik. Darbecilere, onları üzerimize salan küresel emperyalistlere 'yeter' dedik. Maruz kaldığımız her saldırının sinsi refakatçileri olan siyasi ve ekonomik tetikçilere 'yeter' dedik. Evet, bu ülkeye ve bu halka zulmeden kim varsa hepsine de rahmetli Menderes gibi 'Yeter, söz milletindir.' dedik. Fakat biz bunlarla yetinmedik. 'Yeter, söz de karar da milletindir.' diye ilave ettik. Şimdi de yaklaşık üç çeyrek asır sonra tekrar 'Yeter, söz de karar da gelecek de milletindir.' diyoruz.

Bursa'dan başlayarak dalga dalga 81 vilayetimize, oradan dünyanın dört bir yanındaki her bir vatandaşımıza ulaşarak ülkemizin ve milletimizin geleceği için hiçbir vaatleri, hiçbir programları, hiçbir vizyonları olmayanlara ne diyeceğiz? O kadar, 'yeter' diyeceğiz. Kapısına gitmedik, eser ve hizmetlerimizi anlatmadık, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu paylaşmadık kimse bırakmayacağız. Gençler, hedefimiz gönlünü kazanmak suretiyle 85 milyonun her bir ferdine, doğruya doğru dedirtmektir. Meydanlarda bize verilen her desteğin, sandıkta bize verilen her oyun, Türkiye Yüzyılı'nın inşasına yapılan bir katkı, bu kutlu yola döşenmiş bir tuğla olduğunu asla unutmayacağız.

Gençleri AK Parti'ye yakıştıramayan, daha doğrusu gençlerin AK Parti ile birlikte yol yürümesini hazmedemeyen bir kesim, bu gerçeği bir türlü kabul etmek istemiyor. Halbuki biz sadece son 2 senede gençlerimizde 36. buluşmamızı yapıyoruz. TEKNOFEST'lerden, çeşitli kurumlarımızın gençlik programlarına kadar daha pek çok vesileyle de gençlerimizle bir araya geliyoruz. Sevgili gençler, bırakın ülkenin dört bir yanında gençlerle kucaklaşmayı, belki aynı dönemde kendi çocuklarıyla 36 defa bir araya gelmemiş olanlar, bizi gençlerden uzak kalmakla itham ediyor.

"BİZ GELİYORUZ, BİR KURUŞ ALAMAYACAKSINIZ DERLER, YAHU GELEMEYECEKSİNİZ"

Gerçi bunların her işi böyle. Üniversite açarız, okul yaparız, kitap dağıtırız, yurt inşa ederiz, kredi, burs veririz hepsine karşı çıkarlar, hepsine çamur atarlar. Hastane yaparız, sağlık personeli yetiştiririz, hizmetin en iyisini veririz sadece karşı çıkarlar, sadece engel olmaya çalışırlar. Terörle mücadele ederiz, sınır ötesi harekatlar yaparız, dünyanın dört bir yanında destanlar yazarız sadece mecliste takoz koyarlar, tezkerelere ret oyu verirler. Hakim, savcı alırız, adalet teşkilatımızı güçlendiririz sadece mırın kırın ederler. Kara yolu yaparız, havalimanı yaparız, demir yolu yaparız, uzaya uydu göndeririz, sadece geliştirdiğimiz işbirliği modellerine, projeleri yapan firmalara saldırırlar. Ne derler? 'Bak biz geliyoruz, bir kuruş alamayacaksınız.' Yahu gelemeyeceksiniz be gelemeyeceksiniz. Baraj yaparız, yerli ve yenilenebilir enerji tesisleri kurarız, nükleer güç santrali inşa ederiz sadece işlemleri iptal etmek için mahkeme, mahkeme dolaşırlar. Konut yaparız, millet bahçesi yaparız, millet kütüphanesi yaparız, ağaç dikeriz, sadece eleştirirler, sadece engel çıkartırlar.

(Seçim tarihi) Birileri burada hedef saptırmaya gayret ediyor. Bu erken seçim değil, seçimi öne almak. Bir diğer adım olarak da biz aslında bir güncelleme yaptık. Devlet Bey ile bu görüşmelerimizi yaparak dedik ki, zaman kaybına tahammül yok, bunun için incelemeler yaptık, herkesin yaz tatili ile ilgili durumları tutun, Karadeniz'de çaydı, fındıktı, bunları tutun, bütün değerlendirmeleri yaparak herhangi sıkıntıya KPSS vs. tüm bu ayrıntıları masaya yatırdık ve adımı da buna göre atalım dedik. Öğrencilerimizin durumları çok önemli. Bu adımı da atarak kararı buna göre verdik. Resmi olarak Cumhurbaşkanının yetkisi var, o da 10 Mart. 10 Mart'ta biz bu yetkimizi kullanacağız ve ondan sonra 60 gün süre var, süreyi de YSK değerlendirecek. Biz kararımızı inşallah mart ayının 10'unda açıklayacağız.

ALİ BABACAN'A TEPKİ

(Babacan'ın İHA ve SİHA'larla ilgili sözleri) Bu arkadaş, her şeyden önce ifade etmiştim sen git çocuk bezi sat. Onların asıl mesleği odur. Home tekstil, çocuk bezi, bunları satar. Üzüntüm tabii şu, 15 sene bu benim yanımda hiçbir şey kapamamış. Neyin hesabını kime soruyorsun? Bu ülkede savunma sanayinde şu anda bini aşkın firma var. Ne cahil adamsın sen ya. Kalkacak Baykar, bu eserleri ortaya koyacak. Allah rahmet etsin. Baykar'ın sahibi benim dünürüm ama biz bu akrabalık bağını kurduğumuzda henüz bu adım atılmamıştı.

İlk iş olarak İHA'yı ürettiler. Bu İHA'ların üretimiyle beraber durmadılar hemen SİHA'ya geçtiler. İHA sadece koordinatları tespit işine yarıyor. Onda silah yok. Ardından SİHA'yı ürettiler. SİHA'da ne var? Hem koordinat tespit kabiliyeti var hem de silah, yani insansız silah kullanma imkanı var. Bu süreç başladı. Tabii bununla birlikte de terörle mücadelede bizim elimiz, bileğimiz ciddi manada güçlendi. Daha sonra aramızda akrabalık bağı da oluştu. Hamdolsun İHA ve SİHA'larla bu adımları attıktan sonra üçüncü bir segment ürettiler o da AKINCI oldu. Tabii AKINCI, felaket bir savaş uçağı. Onunla beraber yüksek tonajda bomba kullanabilme kabiliyeti var. Bu adımlar atıldı ve bu arada yatırımlar büyüyor. Ama en önemlisi de şimdi geldikleri 4. adım segment. O tabii çok çok önemli. Şu anda onun testleri yapıldı. Bu testlerden de hamdolsun başarıyla çıktılar.

Şimdi dünya takip ediyor. Siparişler geliyor. Sen şimdi geleceksin ne yapacaksın? Önünü keseceksin. Nereden böyle bir imkanı yakaladın? Dünyanın neresinde böyle bir yatırımcının önünü bu şekilde kesebilirsin? Kaldı ki bu grup, devletten kredi alan bir grup da değil. Rahmetliye devletin yer tahsisi vardır. Ama 'Hayır ben paramla alacağım' derdi. Böyle bir insan ve bununla ilgili kalkıyor bu ifadeleri kullanıyor. Yazıklar olsun. O da öğrenememiş, diğerleri de öğrenmemiş. Tabii şimdi son eser malum Kızılelma. Kızılelma bizim hayalimiz tabii. Ve o hedefi inşallah Kızılelma ile de ne yapacağız? Vurup indireceğiz.

ETİKETLER:
Recep Tayyip Erdoğan
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
42 işçinin öldüğü patlamaya ilişkin iddianame hazırlandı
Tutuklu 4 müessese yöneticisi hakkında "olası kastla öldürme" ve "olası ...
Yavaş'tan Kılıçdaroğlu'na 'Cumhurbaşkanı' göndermesi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da düzenlenen "Batıkent Rekreasyon ...
Annenannesi ile teyzesini benzin döküp, yakarak öldürdü
Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde tartıştığı anneannesi Hülya Çetinkaya ...
 
Bodrum Belediye Başkanı'nın skandal görüntüleri!
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, marina bölgesindeki gece kulübünde ...
MHP'de 31 il başkanı, milletvekili adaylığı için görevinden ayrıldı
Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) 31 il başkanı, milletvekilliği için görevinden ayrıldı.
Otomobil bariyere çarptı: 7 yaralı
Elazığ'da sürücünün kontrolünden çıkan bir otomobil bariyere çarptı. Meydana ...
 
İzmir'de bıçaklı ve silahlı kavga: 2 ölü, 3 gözaltı
İzmir'in Buca ilçesinde iki grup arasında çıkan tartışma bıçaklı ve silahlı ...
Açılışı 7 kez ertelenen YHT projesinin maliyeti 64,5 milyar TL'ye ulaştı
CHP'li Ahmet Akın, 2007 yılında ihalesi yapılan tren hattı projesinin ...
Yeni haftada hava nasıl olacak?
Türkiye'de hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor, yağış ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Euroleague
Türkmenistan
MHP
Christoph Daum
passolig
Afganistan
konuk oyuncu
mehmet özkan
Fatih Erbakan