E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bakan Varank'tan TOGG açıklaması 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,"Togg'u önümüzdeki yıllarda Belçika sokaklarında da göreceğiz. Çünkü emin olun bizde en iyisini yapabilecek yürek de var, zeka da var, kabiliyet de var." şeklinde bir açıklama yaptı.

15.11.2022 - 00:14
Bakan Varank tan TOGG açıklaması

Açıklamayı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptı. Varank, Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un ilerleyen yıllarda Belçika sokaklarına da ineceğini söyledi.

Varank, Türkiye Maarif Vakfı Brüksel Eğitim Merkezi'nin açılış töreninde konuştu.

İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin Bakan Varank, "Ülkemizde vuku bulan elim terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenabıallah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadesini kullandı.

Varank, "İçimiz buruk, canımız yanıyor. Ama şunu tekrar ifade etmek istiyorum, Türkiye'yi ve Türk milletini terörle teslim almaya çalışanlar asla başarıya ulaşamayacaklar. Ülkemizde ve komşu coğrafyamızda tek bir terörist kalmayıncaya kadar terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa Birliği (AB) ile teknoloji ve inovasyon alanındaki iş birliğini derinleştirmek ve resmi temaslarda bulunmak üzere geniş bir heyetle Brüksel'e geldiklerini anlatan Varank, Belçika ile Türkiye arasında 60 yıl önce imzalanan göç anlaşmasıyla kömür ocaklarından başlayan hikayenin bugün bambaşka bir boyuta ulaştığına işaret etti.

Varank, "Alın teri akıtacak emekçiler olarak ayak bastığınız bu ülkeye; artık başarılı öğretmenler, doktorlar, avukatlar, işverenler, siyasetçiler olarak hizmet ettiğinizi görüyorum. Emin olun karşımızdaki bu tablodan büyük kıvanç duyuyoruz. Bize yakışan; bir yandan kendi kültürümüzü ve değerlerimizi muhafaza ederken diğer yandan yaşadığımız toplumlara anlamlı katkılar sunmaktır." diye konuştu.

Avrupa"nın kalbi olan Brüksel'de Maarif Vakfı'nın eğitim merkezinin açılışını yapıyor olmayı çok anlamlı bulduğuna dikkati çeken Varank, Türkiye Maarif Vakfı'nın 2016 yılında kurulduğunu okul öncesinden yükseköğretime kadar her yaştan öğrenciye hizmet veren ve kar amacı gütmeyen bir kurum olduğunu vurguladı.

Bakan Varank, "Vakfımız bugüne kadar 105 ülkeyle resmi temas kurdu. 51 ülkede ise tam anlamıyla faaliyete geçmiş durumda. 50 bini aşkın öğrenci, vakfa ait 440 eğitim merkezi ve 39 yurttan istifade ediyor. Ayrıca etüt merkezleri, kütüphaneler, laboratuvarlar, sanat ve spor tesisleri de verilen hizmetlerin bir parçası." dedi.

"Elbette bu işler yalnızca binalar kurarak, altyapı imkanları sunarak olmuyor. Vakfımız öğrencilere eğitim amaçlı burs ve nakdi destekler de sağlıyor. Sayısız sempozyumlar, konferanslar, çalıştaylar düzenliyor, bilimsel çalışmalar, araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütüyor." diyen Varank, Maarif Vakfı'nın bütün hizmetlerini yerine getirirken güvenden, evrensellikten, şeffaflıktan, iyilikte ısrardan ve eğitimde kuşatıcılıktan asla taviz vermediğini anlattı.

Varank, Maarif Vakfı'nın amacının insanlığın barış ve huzuru için nesiller yetiştirmek olduğuna işaret ederek, bu amaca yönelik yürütülen bütün faaliyetlerde birinci önceliğin evrensel değerlerle birlikte yerel değerlere de en yüksek saygıyı göstermek olduğunu belirtti.

Maarif Vakfı'nın Gent şehrinde de 130'u aşkın öğrenciye hizmet veren bir merkezi bulunduğunu hatırlatan Varank, "İşte bu açılışla birlikte Belçika'nın ikinci, Türkiye Maarif Vakfı'nın da 441'inci eğitim merkezini Brüksel'de açmış oluyoruz. Bu merkez aynı zamanda buradaki soydaşlarımız için her geçen gün derinleşen Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri açısından da önemli bir kazanımdır." diye konuştu.

Bakan Varank, "Şüphesiz ki burası, evlatlarımızın iyi okullardan mezun olmasına çok dilli eğitim almasına eşit vatandaşlar olarak iş hayatının her alanında bulunmasına ciddi katkılarda bulunacak." ifadesini kullandı.

Türkiye Maarif Vakfı Belçika Temsilcisi Zeynep Bilgin Eraslan'ın girişkenliğinin de farkında olduklarını vurgulayan Varank, "Burada en iyi hizmetin verilmesi için ne gerekiyorsa yapacağına eminim." dedi.

Varank, "Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak atılacak her türlü adımda, en büyük destekçilerinizden biri olacağımı da bilmenizi isterim." şeklinde konuştu.

Artık eskisinden çok daha güçlü, çok daha etkin bir Türkiye olduğunu vurgulayan Varank, "Vatandaşına, soydaşına dünyanın hangi noktasında olursa olsun el uzatan, kulak kesilen, değer veren bir Türkiye var." ifadesini kullandı.

"Ben de yıllarca gurbette eğitim görmüş, çalışmış bir kardeşinizim. O zamanları hiç unutmuyorum; bir sorun bir problem yaşadığımızda diplomatik temsilciliklerimize ulaşabilmek için kılı kırk yarardık." diyen Varank, artık diplomatların sahada olduğunu, vatandaşlar, iş insanları ve sivil toplum kuruluşları (STK) ile iç içe olduğunu belirtti.

DÜNYA BAŞKENTLERİNDE TÜRK MARKALARI

Bakan Varank, "Bugün dünya başkentlerinin sokaklarında Türk markalarını görüyorsunuz. Bugün Avrupa gazetelerinin manşetlerinde Türk girişimlerini okuyorsunuz. Bundan sonra denizlere baktığınızda Türk malı gemileri göreceksiniz. Havaya baktığınızda Türk malı insansız hava araçlarını göreceksiniz. Karaya baktığınızda Türk malı otomobilleri göreceksiniz. Doğuştan elektrikli, Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'u göreceksiniz." dedi.

"Togg'u önümüzdeki yıllarda Belçika sokaklarında da göreceğiz. Çünkü emin olun bizde en iyisini yapabilecek yürek de var, zeka da var, kabiliyet de var." diyen Varank, başarı hikayelerine daha nicelerini hep birlikte ekleyeceklerini ifade etti.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kardeş kavgası kanlı bitti
Malatya’da bir genç, tartıştığı ağabeyi tarafından göğsünden tabancayla ...
6'lı masanın BTP'yi veto etmesine Hüseyin Baş'tan ilk tepki
BTP lideri Hüseyin Baş, ‘Altılı Masa’ya katılma taleplerinin kabul edilmemesi ...
Jeff Bezos 124 milyar dolarlık servetinin çoğunu bağışlayacak
E-ticaret devi Amazon'un kurucusu ve dünyanın en zengin insanlarından ...
 
Mardin'de gösteri ve yürüyüş yasağı
Mardin Valiliği kent genelinde her türlü toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, ...
Altılı Masa toplantısı sonra erdi: Ortak bildiri
CHP, İYİ Parti, DEVA, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ...
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Yeni Akit hakkında suç duyurusu
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, CHP liderini hedef gösteren ...
 
İran'dan Irak'ın kuzeyine füze saldırısı
İran, Irak'ın kuzeyindeki İKDP ve Komele karargahlarına füze saldırısı ...
Bursa'da sahte içki nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti
Bursa'da sahte içki nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti. Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.
10 yaşındaki çocuğa silahlı saldırı!
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde dönercide çalışan 10 yaşındaki R.E., 20 ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Torku Konyaspor
Serdar Ortaç
ölüm haberi
Çankaya Köşkü
emrah yılmaz
Devlet Bahçeli
İslam
Kayseri Erciyesspor
bugün