E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

AK Parti Sözcüsü Çelik: AB sağduyulu davranmalı 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Avrupa Birliği açısından ilk 5 mesele olarak hangi meseleleri sayarsanız, Türkiye olmadan Avrupa Birliği'nin bunu yönetmesi mümkün değil. AB sağduyulu davranmalı. Sağduyulu davranırken de Türkiye ile diplomatik mekanizmaları çalıştırmalı. " dedi.

8.12.2020 - 20:05
AK Parti Sözcüsü Çelik: AB sağduyulu davranmalı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK ve MKYK Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. 

Çelik, Fransa'nın Yukarı Karabağ Cumhuriyetini tanımasına sert tepki göstererek, "Fransa duruyor, Karabağ'ın bağımsızlığını tanıyor. Yukarı Karabağ Cumhuriyetini tanımak demek oradaki işgale onay vermek demektir. BM kararlarına da aykırı bir durumdur" dedi.

AB'nin 11 Aralık Perşembe günü Türkiye'ye yaptırımın gündeme geleceği zirveye ilişkin de konuşan Çelik, "Avrupa demokrasisi, Türkiye'ye borçludur. Buna karşın Türkiye'ye yaptırım dili kullanmak tamamen akıl tutulmasıdır. Türkiye olmadan Avrupa'nın güvenliği olmaz" diye konuştu. 

Çelik'in açıklamaları şu şekilde:

- Sağlık çalışanlarını anmadığımız, onları takdir etmediğimiz hiçbir toplantı yoktur. Sağlık çalışanlarımız insan sevgisinin ve vatanseverliğin tanımını adeta yeniden yazıyorlar. Bu derece vatansever, sağlıksever sağlık çalışanları dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir. Hepsine sevgilerimizi saygılarımızı sunuyoruz.

- Maske, mesafe, temizlikteki zaaflar olumsuz etkiliyor. 

- 'AK Parti çalışanlarına ücret ödemiyor' gibisinden haberler gördük. Normal zamanlarda yüzde 30 oranında pay gönderdiğimiz teşkilatlarımıza Kovid zamanı yüzde 40 gönderdik. Ödenmemiş bir ilçe veya il binası kirası söz konusu değildir. Maaş ödenmemesi diye bir şey söz konusu değildir. 

- Sayın Cumhurbaşkanımız çarşamba günü Azerbaycan'a ziyaret gerçekleştirecekler. 9-10 Aralık'ta Bakü'yü ziyareti Azerbaycan Türk'ü kardeşlerimizle buluşmamız son derece önemlidir. 9 Kasım'da anlaşma sonrası Ermenistan çekilmesi için anlaşma sağlanmıştı. 1 Aralık'ta bu sona erdi. Ele geçirilen topraklar Azerbaycan toprakları, BM'ye göre de öyle Ermenistan 30 yıl boyunca burayı işgal etmiştir.

- Üçlü mutabakat uyarınca, ateşkesi kontrol etmek üzere orada Rusya ve Türkiye tarafından ortak merkez oluşturulacak. Bu ortak merkezin oluşturulmasıyla ilgili çalışmalar sürdürülüyor. TSK personeline ilişkin hazırlıklar tamamlandı. 

'FRANSA'NIN KARARI HÜKÜMSÜZ'

- Fransa Meclisi'nin Karabağ  kararı hükümsüz ama zihniyeti gösterdiği için manidar. Fransa Parlamentosu'nun Yukarı Karabağ kararı hükümsüzdür. Fransa tarafsızlığını kaybetmiş oluyor. Fransa'nın hukuk temelinde yüzleşmesi gerekiyor. Fransa'dan bugüne kadar Ermenistan'ın işgal ettiği bölgelerden çıkması gerektiğini ifade eden bir açıklama duymadık. Sembolik bile olsa provokatif bir karardır. 

- Fransa açısından Türkiye karşıtlığı doğru bir politika değil, Fransa'yı giderek marjinal siyasete sıkıştıran yaklaşım. Fransa gibi köklü devlete yakışmayan bir yaklaşım. 

- Yunanistan zirve öncesi provokatif açıklamalar yapıyor. Yunanistan'ı AB'yi peşine takıp sürüklediği siyaset yanlış bir siyaset. 9 Ekimden bu yana Yunanistan NATO toplantılarına katılmadı. Masaya oturmaktan kaçan ve sürekli şantaj siyaseti uygulayan Yunanistan tarafıdır. 

- Bu coğrafyada beraber yaşayacağız. Uzak kimselerden medet umarak Türkiye'ye dayatmada bulunmanız hiçbir şekilde sonuç almaz."

- Avrupa demokrasisi, Türkiye'ye borçludur. Buna karşın Türkiye'ye yaptırım dili kullanmak tamamen akıl tutulmasıdır. Türkiye olmadan Avrupa'nın güvenliği olmaz. Sadece mülteci meselesinde bile Türkiye bu kadar mülteciyi misafir ederek Avrupa demokrasilerini kurtarmıştır. Türkiye bunu Avrupa için yapmıyor, mazlum insanları korumak için yapıyor. 

- Türkiye'ye karşı yaptırım uyguladığınızda, güvenlik meselesini nasıl yöneteceksiniz? Doğu Akdeniz meselelerini nasıl yöneteceksiniz? AB, sağ duyulu davranmalıdır. Yapmaması gereken tek şey yaptırım dili kullanmaktır. Yaptırım dilinin çıkması, AB'nin faşistler karşısında, ırkçılar karşısında, neo-naziler karşısında yenilmesi demektir. Avrupa Birliği açısından ilk 5 mesele olarak hangi meseleleri sayarsanız, Türkiye olmadan Avrupa Birliği'nin bunu yönetmesi mümkün değil. AB sağduyulu davranmalı. Sağduyulu davranırken de Türkiye ile diplomatik mekanizmaları çalıştırmalı. 

- (Libya'da Türk gemisine baskın) Kılıçdaroğlu'un karşı tarafı savunması yadırgatıcı. Sözleri Yunanistan'da takdir görüyor. Yunanlılar manşet atıyor, bir tek Yunanlılar Türkiye'nin muhalefet liderinin doğru söylediğini söylüyorlar. Başkaları tarafından takdir görmüyor, bir tek orası tarafından takdir görüyor

-(Maltepe'deki taciz iddiası) Dünkü konuşmasında Kılıçdaroğlu bol bol ahlaktan bahsediyor. Kendi içlerinde taciz, tecavüz ve hırsızlıkla ilgili bir gündem var. Suskunluk karşısında en fazla diyebildikleri 'Biz mağdur kişilerin travmalarını artırmak istemiyoruz.' Ama ortada iddialar varsa bunun karşısındaki kurumsal suskunluğun adı ahlaksızlığa göz yummaktır. Kadın onuru, haysiyeti karşısında susanın, siyasette söyleyecek herhangi bir cümlesi olmaması gerekir. Sorumluların cezalandırılması gerekir.  Tecavüzcülerin, tacizcilerin partiden tasfiye edilmesi lazım; kurumsal suskunluk sağlıklı ve ahlaklı bir suskunluk değil.

- (Hukuk ve ekonomide reform hazırlığı) Bu çalışmalar güçlü bir şekilde yapılacak. Sonra Cumhurbaşkanımız tarafından kamuoyuna açıklanacak. Bakış açımız bu ülkede herkes ev sahibidir kiracı değildir.

-  Kovid meselesi çevre karşısındaki duyarsızlığın insanoğlunu bambaşka hastalıklarla karşı karşıya bıraktığını göz önüne serdi. 

SORU-CEVAP

- (Kılıçdaroğlu'nun adaylığı tartışmaları) CHP'de adaylık meseleleri biraz ithalat-ihracat meselesine dönmüş. Her seferinde nereden aday buluruz tartışmaları oluyor.

- Kılıçdaroğlu, eğer aday olacaksa, söylediği şey tutarlı bir davranış olur. İthal aday arayışına girecekse Kılıçdaroğlu'nun iddiasızlığının altının çizilmesi anlamına gelir. Sayın cumhurbaşkanımız açısından karşısında kimin aday olacağının bir önemi yok. 

- (Kılıçdaroğlu'nun ve Karamollaoğlu'nun dinlenme iddiası) Bu iddia İçişleri Bakanımız tarafından güçlü bir şekilde çürütüldü. Elinde bilgi belge delil varsa savcılara versin, ortaya çıksın bunları açıklasın. 

- (Kılıçdaroğlu'nun Tank Palet Fabrikasına ilişkin sözleri) Tank Palet fabrikasıyla ilgili olarak satıldı diyor. Bu net bir yalandır. Mülkiyeti bakanlığımızda olmak üzere sadece işletme hakkı devredilmiştir. CHP'nin bu konudaki iddiası yalan siyasetidir. Fabrikanın arazisi, satılmazları hepsi devlet mülkiyetindedir. Tüm faaliyetler MSB tarafından denetlenecektir. Bu iş birliği fabrikanın imkan ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi için yapıldı. Milli güvenliğimizi tehlikeye atan bir durum yok. İşletme hakkı bitince mülkiyet yeniden bakanlığa geçecek. 

ETİKETLER:
ak parti , ömer çelik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trabzon'da sokakta HES kodu uygulaması başladı
Trabzon'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında ...
TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'ndan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e 28 maddelik reform önerisi
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, avukatlarla yaptığı ...
Ceza yazdıran Vali, ödemeyi kendisi yaptı
Rize'de koronavirüs tedbirleri kapsamında, bir kafeteryada sosyal mesafe ...
 
8 Aralık 2020 / Turktime Günün Özeti
8 Aralık 2020 / Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan tüm önemli gelişmeleri ...
Aslanlar koronaya yakalandı
İspanya'da bir hayvanat bahçesinde bulunan 4 aslan koronaya yakalandı.
GP'li isme silahlı saldırı
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Üstün'ün evine silahlı saldırı.
 
Çavuşoğlu'ndan AB mesajı
Son dakika haberi: Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto ile görüşmesinin ...
Amcanın istismarı görüntülendi, baba kabul etmedi!
Kocaeli’de, yeğenine 4 yaşından itibaren 10 yıl boyunca cinsel istismarda ...
Avrupa'nın güvenliği Türkiye'nin elindedir
AB'ye seslenen Macar Bakan Peter Szijjarto, "Avrupa'nın güvenliği Türkiye'nin elindedir." dedi.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Almanya
AB
sanayi
ygs 2015
İstihdam
Dilma Rousseff
harç
Ergenekon
balyoz