E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Abdulkadir Selvi Meclis'teki Gara görüşmesini yazdı 

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında dün Meclis Genel Kurulu’nda gerçekleştirilen Gara görüşmelerini yazdı.

17.02.2021 - 09:27
Abdulkadir Selvi Meclis teki Gara görüşmesini yazdı

Bugünkü köşe yazısında dün Meclis Genel Kurulu’nda gerçekleştirilen Gara görüşmelerini yazan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, operasyonun 13 Şubat günü 02.55’te başladığını, vatandaşlarımızın sabah 05.45’te başlarına kurşun sıkılarak şehit edildiğini söyledi" dedi.

Selvi ayrıca, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuşmasının önemli bir bölümünde HDP’lileri hedef aldı. Soylu, HDP milletvekillerine dönerek, “Bir milletvekili gitti, oralarda boy gösterdi” dedi. Hatta diğer milletvekillerine dönüp, “Sorarsanız kim olduğunu söylerim” dedi. Gözler HDP’li milletvekilinin kim olduğunu aradı ama Soylu isim vermedi. Soylu, Meclis’ten ayrılırken de GARA’ya gidenin HDP’li bir kadın milletvekili olduğunu söyledi. Peki kim bu kadın milletvekili?" ifadesini kullandı. 

İŞTE SELVİ'NİN YAZISI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kürsüye yanlarında fotoğraflardan, haritalardan oluşan dosyalarla çıktılar. Hulusi Akar, Gara harekâtını ve vatandaşlarımızın şehit edildiği mağarayı büyütülmüş fotoğraflar üzerinden anlattı.

SOYLU’NUN SESİNİN TİTREDİĞİ AN

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise 13 sivil şehidimizin fotoğraflarının bulunduğu zarfı gösterirken sesi titredi. Soylu, “PKK ve FETÖ’nün siviller bombardıman sırasında öldü” çarpıtmalarını dikkate alarak yakın mesafeden fotoğraflarının çekildiğini söyledi. “Şehitlerimizin fotoğrafları işte bu zarfın içinde” derken duygulandı.

NEDEN GARA?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, konuşmasının başında PKK kamplarının yer aldığı harita üzerinden Gara’ya neden operasyon yapıldığını anlattı.

“Şimdiye kadar Gara’ya yönelik harekât icra edilmemişti. Gara’da okul, eğitim merkezi ve toplantı yeri olarak belirlemişler. Örgütün Gara’da toplandığını takip ediyorduk. Özellikle son 5 ayda bu bölgede yoğunlaştıkları gözlendi” dedi.

O MAĞARA BOMBALANMADI

Hulusi Akar haritalar üzerinden harekâta ilişkin yer ve zaman göstererek verdiği ayrıntılı konuşmasının sonunda, HDP’liler hariç tüm milletvekilleri tarafından alkışlandı. PKK’nın elindeki sivilleri tuttuğu mağaraya yönelik herhangi bir bombardımanın yapılmadığını söyledi. Mağaranın fotoğraflarını göstererek “Buraya herhangi bir şekilde bombalarımızın ulaşması da mümkün değildir” dedi.

İLK SAATLERDE ŞEHİT ETMİŞLER

Milli Savunma Bakanı Akar, operasyonun 13 Şubat günü 02.55’te başladığını, vatandaşlarımızın sabah 05.45’te başlarına kurşun sıkılarak şehit edildiğini söyledi.

BELÇİKA’DAN GELEN TELEFON

Buradan hemen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun konuşmasına geçmek istiyorum. Çünkü Soylu, “Belçika numaralı bir telefonla aileler aranıyor. ‘Bombalıyorlar, çıkın operasyonları durdurun’ dediler. Çocukları katledildikten sonra aileleri aradılar” dedi.

MAĞARA İÇİNDEKİ OPERASYONU ANLATTI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, vatandaşlarımızın şehit edildiği mağaraya yönelik operasyonu fotoğraflar ve krokiler üzerinden detaylı bir şekilde anlattı. Operasyon sırasında mağaranın içinden askerlerimize ateş açıldığını söyledi. “7 demir kapı kırıldı” dedi. Akar, mağaranın içinde yaşananları anlatırken milletvekilleri sessiz bir şekilde ama dikkatle takip ettiler.

SOYLU HDP’LİLERE DÖNEREK KONUŞTU

İçişleri Bakanı Soylu konuşmasının bir bölümünde PKK, FETÖ ve HDP’li hesaplar tarafından yapılan çarpıtmalara yanıt verdi. Kimi zaman HDP sıralarına dönerek konuştu. CHP grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Trump’tan bu insanlarımızı neden istemediği yönündeki sorusuna verdiği yanıt ise CHP ve AK Parti milletvekilleri arasında tartışmaya neden oldu.

PKK’NIN SİVİL KATLİAM

Soylu, PKK’nın sivil katliamlarıyla ilgili ilk kez rakam verdi. “Şimdi vereceğim rakam Türkiye Cumhuriyeti’nde ilk kez söylenen rakamdır” dedikten sonra, “1984’ten bugüne kadar terör örgütü 6 bin 21 sivil katliam gerçekleştirdi” diye konuştu.

ÜNZİLE TEYZE

“Ünzile teyzeyi, Ulviye ablayı dün tanımadım. Gardırop siyasetçisi değiliz. Ünzile teyze yanına eğildiğimde bana evladıyla ilgili bir şey söylemedi. Üç defa ‘Dik durun, dik durun, dik durun’ dedi” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI’NIN TALİMATI

Süleyman Soylu, PKK’nın elindeki sivilleri kurtarmak için her şeyin yapıldığını anlatırken iki anekdot paylaştı: “Aileleri Cumhurbaşkanımızla görüştürdük. Ben de oradaydım. İnsan hakları getirecek, hukuki bir takibat olur mu dediler. Cumhurbaşkanım bizzat bana talimat verdiler. ‘Getirsinler, sınırdan alalım, bir şey olmayacak’ dedi.”

PERVİN BULDAN’LA İLGİLİ İDDİA

Soylu, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın kaçırılan sivillerle ilgili HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’a ulaştığını aktardıktan sonra “Pervin Buldan geri döndü ‘Biraz misafir edecekler, sonra bırakacaklar’ dedi” diye konuşunca AK Parti sıralarından “yuh” sesleri yükseldi. Buldan ise “Yalan söylüyorsun, yalan” diye karşılık verdi.

TRUMP TARTIŞMASI

Trump artık ABD’de tartışılmıyor ama Türkiye’de tartışma konusu olabiliyor. Hem de 13 şehidimiz üzerinden. Kılıçdaroğlu’nun Trump’la ilgili sorusuna Süleyman Soylu yanıt verdi. Soylu, CHP ve HDP sıralarına dönerek, “Siz yanınızdaki gruptan bu çocukları istemek için ne yaptınız da bizden bu memleketin evladı olmayan Trump’tan istenmesini bekliyorsunuz” dedi. Bunun üzerine AK Parti ile CHP milletvekilleri arasında karşılıklı laf atmalar yaşandı. Ancak HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş CHP’lilere destek verince AK Parti sıralarından, “HDP’nin mi CHP’nin mi sözcüsü” itirazları yükseldi. Soylu’nun Trump’la ilgili sözlerine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yanıt verdi.

GARA’YA GİDEN HDP MİLLETVEKİLİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuşmasının önemli bir bölümünde HDP’lileri hedef aldı. Soylu, HDP milletvekillerine dönerek, “Bir milletvekili gitti, oralarda boy gösterdi” dedi. Hatta diğer milletvekillerine dönüp, “Sorarsanız kim olduğunu söylerim” dedi. Gözler HDP’li milletvekilinin kim olduğunu aradı ama Soylu isim vermedi. Soylu, Meclis’ten ayrılırken de GARA’ya gidenin HDP’li bir kadın milletvekili olduğunu söyledi. Peki kim bu kadın milletvekili?

Yazının tamamı için tıklayın

ETİKETLER:
gara , tbmm , terör , hdp
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazeteler bugün ne yazdı? (17 Şubat)
Gazeteler bugün ne yazdı? (17 Şubat)
Sadakatsiz’de üzen ayrılık!
Sadakatsiz’de 'Derya' karakterine hayat veren Özge Özder, doğum nedeniyle ...
Ahmet Hakan'dan HDP'ye çağrı
Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde HDP'ye çağrıda bulunarak, "Anladık... PKK ...
 
Cemal Hünal reyting rekortmeni diziye katılıyor
Survivor 2021 yarışmasından sakatlığı nedeniyle diskalifiye olan ünlü ...
Gazeteler bugün ne yazdı? (16 Şubat)
Gazeteler bugün ne yazdı? (16 Şubat)
Birgün'den Süleyman Soylu hakkında saygısız haber
Birgün gazetesi, kelliğe çare bulduğu haberini, İçişleri Bakanı Süleyman ...
 
Bir isim daha Sefirin Kızı'na veda etti
Neslihan Atagül'ün geçirgen bağırsak sendromu hastalığı ile başlayan Sefirin ...
OLAY TV ekibine kötü haber
Olay TV'de toplantıya çağrılan çalışanlara yöneticiler, sonuç alamadıkları ...
Çukur’da ‘Amca’ dönemi başlıyor
Show TV’nin fenomen dizisi Çukur’un 116’ncı bölüm fragmanı yayınlandı.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
rusya
dolar
Serdar Ortaç
mehmet özkan
Vedat İnceefe
haberler
Okan Buruk
Slaven Bilic
Melo