YORUMLAR
Toplam 23 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Halim SELİM 13 Aralık 2008 Cumartesi 20:02

Sayın Yönetici cevap hakkı doğurması nedeniyle iki kez sunduğum yorumumu sansür uygulayarak, yayınlamadınız. Yorumun hangi ilkeniz ile çelişti ki; Sansür uyguladınız, merak ediyoruz. Cevap hakkı; kutsal bir hak değil midir sizce? Ha, bizi bu sitede görmek istemiyorsanız lütfen belirtiniz. Bizde ona göre hareket edelim.

Yorumu oyla      18      10  
sabriye 13 Aralık 2008 Cumartesi 09:53

bizler neden şeriatın sürekli 2.kısmını, yani islamdaki suç ve cezalar kısmından bakarak hareket edip,islamı bilip bilmeden şeriatçı din diyerek lekelemeye devam ederizki???aslında böyle hareket etmemizin ana temeli,bu kendini bilmez siyasilerden kaynaklanıyor.çünkü şeriat kavramını çarptırıp kendilerine göre ayarlayıp,kendi kültürümüzü ve dinimizi unutup diğer milletlerin kültürünü inanışını insanımıza benimsetmeye çalışıyorlar.oysa bizim dinimiz tercih dini olup bunları haketmiyor.yazık,yazık.

Yorumu oyla      18      10  
ESMER 13 Aralık 2008 Cumartesi 03:21

Sn.Necla Arat gibi bütün milletvekillerini hatta hepsini sandığa gömmek gerekir.Hala 50 yıllık siyaseti güdüyorlar.Milletvekilinin ülkenin heryerinde gözü kulağı olmalı.Kardenizde misyoner kılığında ajanlar bayramda incil dağıtmışlar.Afrikadan gelmiş 12 beyaz adam.Zirve yayınevinde basılan İncilleri dağıtmışlar.Bunlar çelik çomak oynamaktan başka birşey bilmiyorlar.Ülkeyi düşünen yok...Bu hanım evinde oturup torun büyütsün artık, başka işe yaramaz.

Yorumu oyla      18      10  
tuğkan 13 Aralık 2008 Cumartesi 02:33

HALİMSELİM işi çözmüş teşhisi koymuş... "Şeriata karşı olanlar “İslama karşıyız, yani İslam düşmanıyız” demek istiyorlar." demiş işi bağlamış... SEN ŞERİATI BU ANLAMA ÇEKER HUKUK KURALLARINI DİNİ KURALLARA YANİ AYETLERE BAĞLAMAYA KALKARSAN DAHA NE ZIRVALAR YAZARSIN BURAYA... Hadi şeriata karşı değiliz kol bacak keselim. Çok eşliliğe evet diyelim. Kadın ikinci sınıftır evinde oturmalı, mirasdan yarım pay almalı şahitliği ancak birini daha bulursa geçerli olur diyelim.İSLAMA KARŞI ÇIKMAYALIM.

Yorumu oyla      19      10  
SABRİYE 13 Aralık 2008 Cumartesi 00:16

YILMAZ YILMAZ.HERKESİN İNANCI VARDIR, KARDEŞİM BANA GÖRE TEMİZLİĞİN,İMANIN SİMGESİ BEYAZDIR.HA DEMİYORUMKİ BEYAZ ÇARŞAF GİYİLSİN.İSLAM ZORBALIK DİNİ DEĞİL BİLİYORSUNUZ.HERKESİN FİKRİNEDE SAYGI DUYARIM.

Yorumu oyla      18      10  
YILMAZ YILMAZ 12 Aralık 2008 Cuma 23:30

yani kara carsaf yerine beyaz carsaf. Özde degisiklik yok bicimde degisiklik. Olsun o da güzel. Biz de kandik.

Yorumu oyla      18      10  
Abuzer Abbas 12 Aralık 2008 Cuma 23:27

Olmayacak kardeşim, olmaz da... Elli sefer filan yazdım, dini siyasette kullanan bir sol parti dünyada yok ki Türkiye'de işe yarasın... Din genellikle sağ partiler tarafından verilen mesajlarda işe yarar... Sol partiler de başka türlü propaganda araçları kullanmışlardır, mezhep, etnik farklar filan gibi... Şimdi bunu tersine çevirsek işe yarar mı? Hiç zannetmem, çünkü milletin neredeyse yapısına işlemiş bazı alışkanlıklar ve davranış şekilleri var... Yine de hayırlı olur inşallah...

Yorumu oyla      18      10  
sabriye 2 12 Aralık 2008 Cuma 22:29

defalarca yazdım ve yine yazıyorum.CHP DE AKP gibi resmen DİNİMİZLE OYNUYOR.BİZİM DİNİMİZ bu siyasilerin ağzında sakız olmayı ve ELEŞTİRİLMEYİ haketmiyor,hemde hiçç...ATATÜRK bile dine önem verdiğinden,LAİKLİK kavramını getirmiştir.ama ANLAYAN kim???haa daha geçenlerde söyledi baykal 0/0 20 lerde kalsaydık iyimi olacaktı diye.ama bu yaptığıyla bence DİBE vuracak.

Yorumu oyla      18      10  
sabriye 1 12 Aralık 2008 Cuma 22:25

HALİM SELİM size bir nevi katılıyorum.şeriat islamın kurallarıdır.ben müslümanım,ama islamın kurallarını tanımıyorum demek, zaten başlı başına büyük hata olur...evet çarşafında şeriatla alakası yok.bildiğim bir EMİR yüzünden,KABEDE karalara bürünmüşdü.bu kara çarşaf ordan çağrışım yapabilir.ancak çarşaf değil bu örtünmenin bir çeşididir bence.haa çarşaf padişahlık döneminde bir takım gerici tarikatların uydurmasıdır.kuranda KARA ÇARŞAF diye birşey yoktur.inanışın simgesi bence BEYAZ olmakıdır.

Yorumu oyla      18      10  
MEHMET ALP 12 Aralık 2008 Cuma 22:22

herşey neyse nede bu kara çarşafa ne olur fazla taviz vermeyin...hem çok tehlikeli oluyor...hemde insanın göz zevki bozuluyor...bu ne ya...bence tamamen yasak edilmeli...örtüde bir yere kadar evet eskiden belki giyiliyordu ama bunu bügüne taşımamalı...

Yorumu oyla      18      10  
bekiraşvili 12 Aralık 2008 Cuma 22:07

C.H.P. oy vermemiş hatta atatürkçü laik olduğu için nefret eden farklı rumuzlarla yazıp kara düşünceleriyle kendilerini ele veren insanlar C.H.P. yi habire yaşa varol diye övüyorlar.kardeşim şunu anlayın artık kamusal alana mayo ile giremiyorsan çarşaf ve türbanla giremezsin çünkü kamusal alanda türban bizden sizden ayrımı getirir. git evinde tak çarşıda tak komşuna giderken tak ama kazanılmış kalenin burcu dikilmiş sancak gibi kamusal alanda dalgalandırılamaz.ayrıca tüm hukuk yolları kapalı

Yorumu oyla      18      10  
başak dursun 12 Aralık 2008 Cuma 19:39

Bunların yolunu daha ne kadar açmaya devam edilecek? Necla hanım çok haklı. zaten sayın Baykal partinin başından gitmemekle bunların ekmeğine tereyağı sürüyor. Ve ben de baykal ın onların adamı olduğunu bile düşünmeye başladım. Dincilerin son tuzağı da bu.CHP nin içine girip gerçek cumhuriyetçiler tespit edilecek ve bir bir yok edilecekler.

Yorumu oyla      18      10  
Halim SELİM 12 Aralık 2008 Cuma 17:51

CHP İstanbul Milletvekili Sayın Prof. Necla Arat ne kadar halkından kopuk bir insan. Bir insan gerçekleri ancak bu kadar ters yüz edebilir. Çok şey bildiğini sanan bu prof’a gerçekleri bilen birisinin gerçekleri öğretmesi lazımdır. Demokratik hiçbir Devlet; hiçbir zaman vatandaşının giyim ve kuşamına karışmaz. Şeriata karşı olanlar “İslam’a karşıyız, yani İslam düşmanıyız” demek istiyorlar. Çarşafın şeriatle kesinlikle ilgisi yoktur. Giysi olarak çarşafı beğenmediklerinden böyle bir iddiada bulunmaktadırlar. Çarşaf; tesettüre yönelik giyim kuşam tarzından sadece birisidir. Katılan katılır ya da katılmaz ama durum bundan ibarettir. Sayın Arat’ın zihniyetinde olanlar CHP’yi Türk halkı ile karşı getirdiler. Atatürk’ün kurduğu CHP’yi halkın gözünden düşürdüler. Halkın milli ve manevi değerlerine şiddetle karşı olanlar Atatürkçülük kisvesine bürünüp düşmanlıklarını sürdürüyorlar. Halkçı açılımlar yapmakta çok geciken CHP’nin bu değişim tavrı yerindedir ve doğrudur. Ama değişime karşı olanlara inat demokratik açılımları samimiyetle ve cesaretle devam ettirmelidirler. Bu cabalar bir atımlık barut gibi sadece seçime yönelik olmamalıdır. İkiyüzlülük ve takiyye CHP’ye yakışmaz. Bu bağlamda halka hizmette değişimi yakalamaları şarttır. Din düşmanı, tutucu, gerici ve faşist kafalardan partinin temize çıkarılması lazımdır. Birçok yönüyle Halka düşmanlık yapanların CHP’yi yörüngesinden çıkarmalarına kesinlikle engel olunmalıdır. Aksi halde CHP’nin iktidar olma ve hatta varlığını sürdürme şansı kalmaz.

Yorumu oyla      18      10  
cruz 12 Aralık 2008 Cuma 16:10

N.Ateş adlı yorumcu:Bizler kimseye saydırmıyoruz.Karanlık beyinlere aydınlığı göstermeyen döneklere saldırıyoruz.Chp.nin amaca karaçarşafı beyinleri aydınlığa nasıl çıkarırım diye çaba olmalıydı.Bu çağda hala bunlar savunuluyorsa yazıklar olsun diyorum,aydın geçinen insanlara.Benim görme özgürlüğüm engelleniyor.Sn.Ateş ona ne dersiniz.......

Yorumu oyla      18      10  
N.Ateş 12 Aralık 2008 Cuma 15:33

Değil çarşaf türban dahi kullanmıyorum çarşafa saldırma bahanesi ile İSLAMa saldıran bütün kafirler canınız cehenneme kafirin tek taktir ettiğim yönü cesareti sadece, tebrik onlara, müslümanlar ister baş açık ister kapalı uyumaya devam edelim bizde.

Yorumu oyla      18      10  
CRUZ 12 Aralık 2008 Cuma 15:16

KARA ÇARŞAFI DİRİLTMEYE ÇALIŞAN CHP LİDERİ,ÖNCE AİLESİNİ ÇARŞAFA SOKSUN.BU PARTİ DEMOKRASİYE İNANANLAR TARAFINDAN,SEÇİMLERDE GEREKLİ CEVABI MUTLAKA ALACAKTIR.YILLARDIR BU PARTİYE GÖNÜL VERMİŞ İNSANLARIZ.MEĞERKİ YANILMIŞIZ.BU PARTİNİN AMACI KARAÇARŞAFI YOK OLMALI,DİRİLTMEK DEĞİL.YAZIKLAR OLSUN HALKIYLA OYUN OYNAYAN PARTİLERE...........

Yorumu oyla      18      10  
YILMAZ YILMAZ 12 Aralık 2008 Cuma 14:56

BU BIR KISIR DÖNGÜ ASLINDA. KIZ COCUKLARINI OKULA GÖNDERME CAHIL KALSIN. CAHIL KALINCA CARSAF GIYSIN. CARSAF GIYINCE CEMAATTEN SAYILSIN. CEMAATTEN SAYILINCA OKULA DEGIL CAMIYE GITSIN.CAMIYE GIDINCE KARA CARSAF GIYSIN: PEKI KARA CARSAF SERIATI ISTEYENLERIN GIYSISI DEGIL DE KIMIN HANGI KESIMIN HANGI DÜSÜNCENIN HANGI INSANIN GIYSISI YAHU. SERIATLA YÖNETILEN ÜLKEKLERIN DISINDA NERDE VAR? HOCA DOGRU SÖYLÜYOR.KARA CARSAFLA UZLASILMAZ. CUMHURIYETIN KURULUS YILLARINDA BILE UZLASILMADI DEGIL KI 2009 da.

Yorumu oyla      25      10  
12 Aralık 2008 Cuma 14:56

Kurtuluş savaşında erkeğine destek verirken, şeriatle sindirilmiş Türk kadını çağdaşlığa ulaşmak için o büyük adımını atıyordu. Bilimden ürken, konuşup yazmasını dahi beceremiyen kaba ve ilkel ortaçağdan kalma baskıcı dinci-ler, okuyup öğrenmek yerine, ondan bundan duyduklarına inanarak, Anadolu'nun buram buram islam koktuğu lafını ederken kendi ağır kokularını salmakta.

Yorumu oyla      25      10  
hulya 12 Aralık 2008 Cuma 11:57

Necla hanım oturduğu yerden konuşup duracağına, gitsin rozet takılan aile ile görüşsün. Aile'nin erkekleri ile görüşsün, aslında hiç çalışmadıklarını o zaman anlarlar...Kadıların OKUMA - YAZMA bile bilmediklerini biliyormu acaba? Bu durumlardan çağdaşlığı getirmek isteyenler sorumlu değildir de kimdir?

Yorumu oyla      18      10  
Sedat TÜREDİ 12 Aralık 2008 Cuma 11:23

O HAA bukadar da örümcek kafalı olunmaz prof.olmuşsun nasıl bukadar geri düşünüyorsun şeriat savunucusu deyilim ama şeriatı da senin gibi görmüyorum öyle dört kadın almak falan yok boşoldenince iş bitmiyor hepsinin uygunlukları var ikinci eşi almak icin ilkinden müsade almalısın ilkinin kadınlık görevini yerine getirememe durumu olmalı.Sen prof.olana kadar hiçmi islam mucizesi ile karşılaşmadınki böyle dinsiz gibi konuşuyorsun islamda militanlık falanyok ha anadolumu buram buram islam kokar.

Yorumu oyla      18      10  
bekiraşvili 12 Aralık 2008 Cuma 11:21

baykal bi düşünsün en çok kim destek veriyor? din tüccarları çünkü laiklik sarsıldıkça onların ekmeğine yağ sürülüyor .Laiklik ruhani liderliği kahinliği ümmetçiliği reddettiği için din tüccarlarının işine gelmiyor bu baykal solcuları koyun sürüsü kendini çoban sanıyor ben nere gidersem sürü oraya gelir umudu var yok kardeşim yok bu millet değerlendirmesini bilir gitsin kendi S.P. konya milletvekili adayı olsun yolunda gittiği erbakan hocanın yerine

Yorumu oyla      18      10  
CHP ye Oy Verirsem Ellerim. 12 Aralık 2008 Cuma 10:49

Bastır Necla hanım,Topa tut bunları.Bunlar bir oy uğruna,çarşafta giyerler,Şalvarda giyerler,ATATÜRKÜ de Satarlar.CHP ye oy verirsem ellerim kırılsın.

Yorumu oyla      18      10  
bekiraşvili 12 Aralık 2008 Cuma 09:50

siyasi simge olarak görülen çarşaf ve türban laikliğin kilit taşıdır bu taşı yerinden kaldırmak kimsenin harcı değildir baykalda er yada geç farkına varacak C.H.P. çatısı altında olamazzz

Yorumu oyla      18      10