YORUMLAR
Toplam 43 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 28 Ocak 2013 Pazartesi 12:12

Kardeşim Gazali burada dünyanın küre biçiminde olduğunu söylüyor. Bu yanlış mı? Ayrıca googleda da var. dediğin gibi yok değil. Ben ise kitaptan yazdım. İyi anlayamamışın galiba sözü. Diğer yazdıkların ise tamamen hayale dayalı çıkarımlar. Ne yani Müslüman olmaları için dünya yuvalak mı demiş? Yani düz dese millet Müslüman olmayacak öyle? Bu neyin kafası ben anlamadım. Anlarsam ayrıca detaylı yazarım.

Yorumu oyla      18      10  
Misafir 25 Ocak 2013 Cuma 09:26

Analar ne cevherler doğuruyor, Allahım aklıma mukayyet ol. Daha Türkçeyi doğru yazmaktan aciz yurdum insanı, yaşamını bilime adamış bir fizikçi için ne cevherler yumurtluyor ve ben de bu düşünme yetisi köreltilmiş yurdum insanına okurun dikkatini çekmeye çalışıyorum. Ört ki ölem.

Yorumu oyla      18      11  
Misafir 24 Ocak 2013 Perşembe 23:48

Allah in var olduguna ve yaratanin oldugumq delil ihlas suresi"gulhuvallahu ahat) Bu zat ilk once hiristiyanligi incelemis sira islama gelmis birden vaz gecmis ve filim kopmus.Adam il adami olmus ama adam olamamis.Kenfine hayiri yok insanliga nasil olsun ki .

Yorumu oyla      18      12  
Misafir 24 Ocak 2013 Perşembe 23:40

Gazali o lafı çok yenilerde söylemiş, henüz GOOGLa geçmemiş. Kendisine rastlarsam(!) sorarım, ne zaman söylediğini. Malum, peygamberimizin sözlerini derleyenler bile DİN ADINA binlerce yalan hadis uydurmuşlar. Bu da onun gibi, "müslümanların kalbini islam'a ısındırmak için söylenmiş olmalı. Buna da şükür, islam'a ısındırmak için vakt-i zamanında verilen RÜŞVETleri de göz önüne alırsak.

Yorumu oyla      19      11  
Misafir 24 Ocak 2013 Perşembe 08:22

cahilliğin böylesi dünyanın yuvarlak olduğunu Newton değil Galila söyledi. O da inançlı bir bilim adamıydı. Avrupa tarihine göre. ancak El -Biruni dünyanın yuvarlak olduğunu Galiladan 500 yıl önce bildirmiştir. Dünya düzdür diyenlere Gazalinin (1058 - 1111) sözü: Kİm dünyanın küre biçiminde olduğunu dini korumak adına gayesiyle red ederse ve inkar ederse dine karşı büyük bir cinayet işlemiş olur.

Yorumu oyla      20      12  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 23:49

bunlar öyle yüzsüz ki,birkaç ay sonra hawking Müslüman oldu bile derler.zavallı akıl yoksunları hiç anlamadıkları şeylerden medet umarak cennete gideceğini sanıyor.sizin kalbiniz fesat,alayınızın gideceği yer belli üçkağıtçı düzenbazlar. siz gidin sizden biraz daha okumuş ama oda tarihin çöplüğüne atılmış abileriniz gelsin.hangi kurumda sözünüz geçebiliyorsa o kurumla gelin. cahil darbukaları.siz tövbe etsenizde yeriniz belli lan.

Yorumu oyla      20      12  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 21:16

ALLAH ve ahiret yoksa hayatın anlamı ne???.YAŞAMAK en SONUNDA dikilen bir taş için.....Ahiret varsa hayat anlamlı.60-70 yıl yaşa ve ölüp yok ol....

Yorumu oyla      30      16  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 21:08

Şu İhsan Eliaçık gibiler neden saygı duyuluyorda burda yazan garip gibi olanlarla dalga geçiliyor.Len oğlum Newton çıkana kadar 1200 sene dünya düzdür dediniz.dayak yiye yiye bıkmadınız.Hangi peygamber bir düzgün yenilik yaptı bugüne örnek.Ne yaşam tarzı ne felsefe.Konuşturmayın adamı cahil dergiciler.Hangi kutsal kişiniz köleliği kaldırdı,kölelik yanlıştır dedi.Şimdi kalkmış cahil kafayla fizik analizi yapıyor ama muhabbete bak bunları tanı.Çekin elinizi dinden.Siz herşeyi kirletiyorsunuz.Ayıp.

Yorumu oyla      24      18  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 21:06

evrim teorisinin yanlış olduğu ne zaman kanıtlandı

Yorumu oyla      25      16  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 21:05

Tarık suresi 5. AYET:"İnsan nasıl yaraTILDIĞINA bir baksın!!" Anlayana görene her şey delil.....

Yorumu oyla      36      16  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 21:01

Adam diyorkü BENÜM ADUM bedük.Çalduğum DÜDÜK.Başka düdük bilmeyüz.Bİz hep bunu Belledük..1940 pozitivist kültürü ezbercileri Bugüne ayak uyduramıYORLAR...

Yorumu oyla      26      16  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 20:48

hawkin'in ne soyiedigi ne dusundugu kimin umurunda sahsen benim degil,ilk kez bebegimi kucagima aldigimda " bu kusursuz varligi hangi guc meydana getirebilir, bana bu tarifi imkansiz annelik duygusunu ne hangi hormon hangi varlik hissettirebilir " diye kendime sormustum" inanmak istiyorum ve inaniyorum bu beni ne sosyal hayattan kopariyor nede GERICI yapiyor gerisi hikaye ( en azindan benim icin :)...

Yorumu oyla      22      11  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 19:23

Francis Crick hayvanlardaki mükemmel tasarımı görünce bunu ALllah yaratmamıştır telkini yapın kendinize diyor Darvinci öğrencilerine.BATILInın her fikrine HAYRan.. DÜĞÜNDE zurnaya Hamamda KUrnaya aşık bazı entellerimiz HER ZAMAN OLACAKTIR...

Yorumu oyla      29      11  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 19:00

13,29 net şekilde söylemiş.Şu gerici dediğimiz TÜBİTAK bile kalkıp fiziksel olaylardan Tanrı olgusunu olabileceğini savunamaz.Dünya biliminin dediği şeyler belli.Tekrara gerek yok.S.Hawking te tanrıyı kabul etmez,bazı çalışmalar yaparken tanrı kavramını bir fonksiyon olarak düşünür ama o tanrı fonksiyondur.Daha sonrada o fonksiyonu sadeleştirir yada devre dışı yapar.Dinle bu işleri birleştirmeye kalkmayın,dine zarar verirsiniz.Öyle şiir,saat filan,bırakın o işleri artık komik.

Yorumu oyla      21      12  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 18:06

eeee yaş yetmiş artık. yavaş yavaş yerini hazırlayacaksın değil mi Stephen abi.

Yorumu oyla      18      14  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 17:21

ZAPTİYE ÇAVUŞU ÇAKICI VE BİLİM.Bilim yaz entel görün bilim sakızları ağız kokularını alır.Her zaman Bilim sakızları Çiğneyin ve ÇAKICI hikayeleri anlatın. Bu Çakıcı BİLİMSEL ÇAKICI CANIM...bilim...bilimsel ... yazgaç ...Andıç...ulusal düttürü...SAYLAV...bilim

Yorumu oyla      22      13  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 17:06

5 yaş altıdır YASAL uyarı:)) Dünya EVRİM geçirikene DEMİŞKİNE BEN şöyle 23- 24 derece ARASI durayım da eğiğine eğiğine... MEVsimler ve hayat oluşsun yoksa Boşa gider canlılık.VE eğik durmuş 23 derece ve el frenini çekip tesadüfle abs frenini de yapmıııış ve HAYAT OLUŞMUŞ YERYÜZÜNDE ...tesadüf masalımız SÜRECEEEK..

Yorumu oyla      26      12  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 16:55

Paley'e göre canlıların bedenlerindeki tasarımlar da, Yaratıcı'yı gösteriyordu. Darwinistler ise, Paley'in ileri sürdüğü tasarımın, ilk başta ikna edici gibi olsa da, aslında sadece "görünüşte" var olduğunu ileri sürüyorlar. Örneğin DNA'nın yapısını bulan iki bilim adamından biri olan Darwinist Francis Crick, bir seferinde; "biyologlar, gördükleri canlıların tasarlanmış olmadığını, kendilerine sürekli olarak hatırlatmalılar" diye yazmıştı. Gözünüzde bir canlandırın, Crick'e göre, bir bilim adamının, sürekli olarak dişlerini sıkıp "bunlar tasarlanmış değil, gerçekten de değil" diye tekrar etmesi gerekiyor.

Yorumu oyla      21      13  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 16:55

Paley'e göre canlıların bedenlerindeki tasarımlar da, Yaratıcı'yı gösteriyordu. Darwinistler ise, Paley'in ileri sürdüğü tasarımın, ilk başta ikna edici gibi olsa da, aslında sadece "görünüşte" var olduğunu ileri sürüyorlar. Örneğin DNA'nın yapısını bulan iki bilim adamından biri olan Darwinist Francis Crick, bir seferinde; "biyologlar, gördükleri canlıların tasarlanmış olmadığını, kendilerine sürekli olarak hatırlatmalılar" diye yazmıştı. Gözünüzde bir canlandırın, Crick'e göre, bir bilim adamının, sürekli olarak dişlerini sıkıp "bunlar tasarlanmış değil, gerçekten de değil" diye tekrar etmesi gerekiyor.

Yorumu oyla      20      13  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 16:47

yüzyıllık bir dergide bir karikatür görmüştüm, zabtiye çavuşu soruyor köylüye "Çakıcı'yı gördün mü?" "Evet". "Ne tarafa gitti?" Köylü eliyle göstererek "şu tarafa" der. Çavuş erlere dönüp tam ters tarafı göstererek "şu tarafa gideceğiz" der. Benim rehberim de "malum şahsiyet". Her türlü balon-yalan-dolan-talan O'nun tarafından geldi şimdiye kadar, kandırıldığım yeter. Onun olduğu taraf mutlaka YANLIŞ taraftır, doğru taraf BİLİM tarafıdır.

Yorumu oyla      20      11  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 16:42

"Dostlarım, canlı hücre yapısını bırakın bir kenara “sadece bir atom” alalım, yanlış anlamayın “atomu da” örneklemede kullanmayacağım. Sadece içine bakalım ve “raslantı sonucu milyon yıllar sonucu oluştu” denilen “elektron” yapısını inceleyelim... Bir atom içinde en çok dikkat çeken nokta, çekirdeği elektrik yükünden oluşan bir zırh gibi kuşatan elektronların atomun içinde en ufak bir kazaya yol açmamaları! Olsa ne olur? Felaket olur! Madde olmaz! Biz olmayız!"

Yorumu oyla      25      13  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 16:36

Ateizmden çark eden bir başka Batılı düşünür olan Patrick Glynn ise, 'Post-Seküler Dünyada İnanç ve Aklın Uzlaşısı' altbaşlığını taşıyan 'God: The Evidence' adlı kitabında şöyle diyordu: 'Yaşam, bir kör kaza olmak şöyle dursun, tüm evrenin ilk andan itibaren kendisine yöneldiği, kendisi için ayarlandığı ve düzenlendiği bir hedef gibi duruyor... Bu ise, bizi Tanrı'nın varlığı fikrinden uzaklaştıran değil, aksine ona yaklaştıran bir keşif. Bilim ve inanç arasında var olduğu kabul edilen gerilim, çoktan ortadan kalkmış durumda.'

Yorumu oyla      23      13  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 16:12

Yahu adamın bir şey kabul ettiği filan yok, biraz doğru okuyun. Yine de ihtimal bırakıyor yani. Allah bir adamın kalbine hidayet nuru indirecekse merak etmeyin, dünyaca ünlü bilim adamı olsa da fark etmez. İmandan nasibi varsa (inşaallah) nasibini alır. Ayrıca dünya ve içinde bulunduğu kainat bilimsel olarak açıklanabilir bir nizam üzerine oturtulmuştur. Zaten iman, bu nizamı anlayıp nizamı kuran kudreti anlamakla daha da sağlamlaşır. Yani pozitif ilimler dinen de önemlidir.

Yorumu oyla      19      10  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 16:01

Paul Davies de aynı sorunun altını çizmektedir. Davies, biyojenez kuramlarının çoğunun yaşamın kimyasına odaklandığını belirtmektedir. “Fakat yaşam, yalnızca karmaşık kimyasal tepkimelerden ibaret değildir. Hücre bile kendi başına bir bilgi depolama, işleme ve kopyalama sistemidir. Öncelikle bu bilginin kaynağını ve bilgi işleme mekanizmasının nasıl var olduğunu açıklamamız gerekmektedir. “ (Yanılmışım Tanrı Varmış, A. Flew, sf. 122)

Yorumu oyla      23      12  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 15:34

ilk yazdığım güme gitmiş, anlaşılan bu dolmaları yutturamamışlarama bunun yine CAMBAZA BAK oyunu olduğunu gören olmamış. Tıpkı Turgut Özal gibi, sıkıştığında ortaya çıkan ZAKKUMCU ZİYA haberi gibi. Anlaşılan emir "büyük" yerden, çünkü İmralı'da işler sarpa sardı. Vatandaşın dikkatini başka yere yöneltmek için ya penizilvaynadan ya da Şişli sosyetesinin meczubundan destek lazım. Bundan iyisi Şam'da kayısı. At önüne makarnacıların, geveleyip dursunlar. Altınnesil bademleri boşuna mı maaş alsınlar?

Yorumu oyla      22      11  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 14:00

Herkese "CAhil adamlar" de ve her cümlende bilimden bahseT.işte hayat bu..."DİNSEL tanrılar " da yeni bir kavram...neyse önce ahlak ve insanlara CAHİL ADAMLAR DEMEMEK ÖNEMLİ...Edep yoksa NE var??? ...adamın adı MURAT SOYADI inat...HAYIRLI KANDİLLER HERKESE...MUrat'a da:)))

Yorumu oyla      21      13  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 13:29

Ayrıca şunu diyeyim ateist de değilim ve dine de saygı duyarım ama olmayacak şeyden kanıt çıkarmaya kalkmayın.Bak Tübitak diye bir yer var.Şu haliyle bile Tübitak desin ki Hawking in yorumları dinsel tanrıları kabul ediyor söz veriyorum burdan bin özür dileyeceğim.Diyemez .Çünkü dediği an antirezini sunmak zorunda ve antitez dünyada mevcut değil.Bilimede,dinede saygı duyalım.Birbirine karıştırmayalım.

Yorumu oyla      22      11  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 12:50

aynı derginin aynı servisinden 10 arkadaş okları ciddiye alıp aynı anda işaret koymuşlar daha komik duruma düşmüşler.kardeş dergiyide arayın ordanda bir on işaret attırın bak Hawking size inanmış olsun))).güldürdünüz be sağolasınız.siz olmasanız hayat çekilmez.hawking bu hafta sonu umreye gidecekmiş.benden al haberi.

Yorumu oyla      21      13  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 11:53

DÜNYA 108 bin km hızla yol alıyor ve milyonlarca yıldır BU AHENK bOZULMUYOR.108 bin km hızla giden ustasız bir araç yapın da....Allah AKLI OLANLARI SORUMLU TUTAR...

Yorumu oyla      31      14  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 11:49

Hadi diyelim bu adam tanrıya inandı.inanmıyor ya inandı diyelim.Bakalım hangi dine inanmış hangini reddetmiş,sıra onamı gelecek?Sonracığıma hangi dinin hangi mezhebi mesela?he he.Senin tuttuğun mezhebin senin ait olduğun tarikat olsun hadi.Belkide Cüppeliyi seçer ha.Bizim memleketteki tarikatlardan şu an en yaygın olanı gemicik götürüp,makarna dağıtanı,hadi ondan olsun.Hey gidi Hawking gel burayada atsınlar seni Silivriye.Güzel muhabbet olmuş ha.

Yorumu oyla      24      18  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 11:49

1) Hawking tanrısıyla senin anladığın tanrı o kadar farklı ki... 2) Hawking tanrının varlığını hiçbir zaman kabul etmedi... Kendi kendisini çürüten adam. :)

Yorumu oyla      25      13  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 11:41

Stephan Hawking zamanın kısa tarihi adlı kitabının sonuç bölümünde Mind of GOD adlı kısımda YARATICININ düşüncesinden bahseder. Yani hiçbir zaman kabul etmedi derken kendi cahilliğini gözler önünde sermişsin. Dindarlığımla övünüyorum. Cahil arıyorsan herşeyin kör tesadüflerin sonucu oluştuğuna inananlara bak. Bu tarz haberlerin sizleri kızdırmasıda gayet normal. Köpürtünüzle durun.

Yorumu oyla      29      13  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 11:18

Hawking tanrının varlığını hiçbir zaman kabul etmedi cahil arkadaşım.Burdada etmemiş.Sözde hepiniz inançta şüphe dahi olmaz dersiniz sonra bilim adamlarından onay beklersiniz.Alamazsınız tabi ki. Sonra Seiko saat zırvalarıyla kendinizi kandırırsınız.Hawking ve Einstein vede tüm bilim insanları evrimede,izafiyetede inanır.Çünkü inanmak zorundadır.Hawking tanrısıyla senin anladığın tanrı o kadar farklı ki ama sen bunu anlasan zaten dinci olmazdın.Komiksiniz be.

Yorumu oyla      22      18  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 10:35

Bu video yaklaşık 2 ay önce yayınlanmıştı. Şimdi haber olmuş. Stephan hawking hiçbir zaman ALLAH'ın varlığını red etmedi. Diğerlerinden farklı olarak herşeyin bilimle açıklanabileceğini bu yüzden aramaya gerek yoktur tarzı saçma bir açıklama yapıyordu. Yani Kural Koyan bir YARATICI var ama Kurallarla ilgilenmeliyiz tarzı bir açıklama. Evrimle alakası yok bu videonun ayrıca. ALLAH'IN varlığına fizik kurallarındaki hassaslık, komplekslik ve tekilikten gelen kainat delilleriyle varıyor.

Yorumu oyla      20      13  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 10:24

Bir ADA da her şey ilk var edildiği GÜNKÜ GİBİ el değmemiş bir haldeymiş.AYaK basılmamış bAKİR BİR TOPRAK.Burada sonra yaprakların altında ışıldayan bir şey dikkatlerini ÇEKMİŞ araştırmacıların BAKMışlar ki SEİKO marka Mükemmel bir saat EVRİMCİ hemen atılmış.İŞTE EVRİMİN eseri:))))Hangi VARLIK seiko saatten daha az sanatlı...

Yorumu oyla      23      12  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 10:18

hayatında tavuğa yem vermekten başka deneye sahip olmayanlar,içleri ferahlayacak ya fikir yürütmeye çalışıyor.hawkingin kitaplarında yazdığı ve burada kastettiği tanrı(ki olmadığını savunur)din kitaplarında yazan tanrı değildir.öyle bir soru sorulsa adam bu haliyle güleyim derken ölür).ayrıca başlığı dikkatli okuyan biri bile eğer az çok mürekkep yalamışsa ne demek istediğini anlar.birşeyi bilmeden yazıp sazan durumuna düşmemek lazım.siz kafanıza göre takılın.

Yorumu oyla      22      12  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 10:03

EVrime göre BAlinaların ATASI DÖRT ayaklı su aygırıyla timsah KArışımı bir hayvan.MAsal sona eriyor dna ve genetik geliştikçe ARA fosillerin ÇOĞU OLMAYAN EVRİM ÇOcuklara MASAL...Batıda DA bizdeki gibi fanatik bazı evrimciler siz bilime karşımıSINIZ baskısıyla bİRÇOK DİN ADAMINI bile evrimci yapmışlardı.KİMSE duymasın TANRI VAR güzel bir kitap...

Yorumu oyla      21      12  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 09:55

08.42 FRANKFURT kitap fuarında evrime inanmayan 500 den fazla yabancı bilim adamının fİKİRLERİNİ anlatan 2 ciltlik bir eser vardı.BİZ ekseriyetle BATIYI 50 yıl geriden takip ettik yıllardır.Bizde hala ARABALARDA opsiyonlu olarak sunulan ABS sistemi Batıda kaç yıldır var bir İnternete bakalım....

Yorumu oyla      22      13  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 09:48

Allah ATOMLARDAn Galaksilere İNsandaki parmak UÇlarındaki farklı izlerden GÖZ mucizesine HER Varlıkta ZAHİR.Görmemek için Pskolojik bir SAPLANTI lazım buna da Küfr-i iNADi derler.GÖZÜ olan görür.

Yorumu oyla      24      13  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 09:31

jak kusto da müslüman oldu balonuna benziyor bu haber, bunun da konusu çıkar, ama olsun. bizim makarnacıları oyalamaya birebir. kahve köşelerinde herhaltıbilir adamların konferanslarını dinlemeye bayılırım. atmada sınır tanımazlar, kat'iyyen de tek adım geri atmazlar. tıpkı buradaki bazı çokbilmişler gibi...

Yorumu oyla      22      11  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 08:42

"Evrim Teorisi'nin yanlış olduğunun kanıtlanması" diyorsunuz. Dalga mı geçiyorsunuz? Kim kanıtlamış. Hawking bir bilim adamı. Supheci yaklaşıyor. Hiçbir bilim adamı % 100 Allah yoktur demez.

Yorumu oyla      21      13  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 08:19

ee goodmorning mister

Yorumu oyla      20      15  
Misafir 23 Ocak 2013 Çarşamba 08:16

Sistem ve düzenin ve da hi herşeyin Hu (o) olduğunu anlamak nihayet Hawkingede nasip oldu. Kazanan Hawking dir. Allah sistem ve düzeninin hiç kimsenin kabulüne yada reddine ihtiyacı yoktur.

Yorumu oyla      21      13