YORUMLAR
Toplam 15 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
M.EMİN AVCIOĞLU 14 Ocak 2009 Çarşamba 17:31

peygamberimizin arap ırkına söylediği sözlerden biride şudur..TÜRKLER ileiyi geçinin,Türklerle arapların savaş haline gelmesi kıyametin yakınlığıdır!!! kastettiği TRÜKLER..ULUSALCI,LAİKÇİ TÜRKLER DEĞİL ELBETTEKİ...dünyanın korktuklarıda bu Türkler değil..dünyanın dirileceğinden korktukları MÜSLÜMAN TÜRKLERDİR!! ÇANAKKALEDEDE BUNLAR VARDI,OSMANLININ FETİHLERİNDEDE..DÜNYANIN NİZAMI İÇİNDEOLUCAK...DİNSİZ TÜRK YANIMDA OLACAĞINA,MÜSLÜMAN ERMENİ OLSUN! milliytçilik için haydar sllarken nekadar safmışm

Yorumu oyla      19      10  
Abdulehad Ömer 14 Ocak 2009 Çarşamba 17:31

Hamd Allah’adır. O’ndan yardım ister. O’ndan af dileriz. Nefislerimizin şerrinden ve amellerimizin fenalıklarından Allah’a sığınırız. Küfür tek bir millettir. Allah dilediğini üstün kılar, dilediğinin derecesini yükseltir. Dilediğini de zelil eder. Cennetten daha büyük kazanç, cehennemden de daha büyük zarar yoktur. Allah hepimizi korusun, bizi İslam’da sabit kılsın. Takva ile, haya ile, huşu ile; Allah’a yönelen, kulluk ve kölelik eden, mümin kullarından kılsın.

Yorumu oyla      18      10  
Abdulehad Ömer 14 Ocak 2009 Çarşamba 17:30

İmdi İsmet Özel Türklüğünü terk edemez, ismini de… Kazandığı mevziyi de terk edemez. Kaybettiği zamanda bunun nedenlerini araştırır. Ümidini kaybedemez. Müminler takvada birbiriyle yarışırlar. Bu Müslüman olmanın bir zorumluluğu. Mevziyi terk edemez. Görevi hak ettiğini düşünüyorsa, kendinde yeterlilik görüyorsa talib olmak zorunda, elde etmek için mücadele etmek zorundadır. Vakadır ki bu vatanda şu an tebliğin tek berrak sesidir. Cızırtıya tahammül edememesi doğal.

Yorumu oyla      18      10  
Abdulehad Ömer 14 Ocak 2009 Çarşamba 17:29

Kılıcı terk eden, islamı terk eden Türk değildir. İsmini de terk etmiş,tanımsızlaşmış algılanamaz bir şeydir. Şu an türklerin kendi başlarına; gavurlara ve kendi parçalanmış maneviyatına vermek zorunda oldukları bir mücadele var. İtikatlarını ve isimlerini doğrultmak ve terketmeme adına. Bu da öncelikli bir nefsi müdafa; olmak yada olmamak meselesidir. Ümmete dahil olmak,yeniden türk olmak için verilen bir savaş.

Yorumu oyla      18      10  
Abdulehad Ömer 14 Ocak 2009 Çarşamba 17:28

Burda ümmeti parçalayan bir anlayış yok, yalnızca adımızın ve muhataplarımızından bilinmesi adına bir ifşa var. Ki bize nasıl hitap edileceği bilinsin. Kim olduğumuz bilinsin. Bu Müslüman Türktür. İyi savaşır, ilmi konularda biraz zayıftır, zevkine düşkündür, kılıç salmadığında hafiften azar sapıtır, çabuk öfkelenir, çabuk durulur, biraz suyuna gitmek gerekir vs.vs... Türk ismi bir müslüman ismidir. Kılıcı terk eden, islamı terk eden Türk değildir.

Yorumu oyla      18      10  
Abdulehad Ömer 14 Ocak 2009 Çarşamba 17:26

Kaybedildiği taktirde yeniden geri almak için cihad etmek farz ayndır. Türkler kılıçlarını kaybetmişlerdir. Ve eksikliğini meniviyatlarının ve isimlerinin bir parçası olduğu için hissederler. Bu parçalanmışlıkla kalbleri katılaşıp kılıçlarını terkedenler ise artık bu kavmin namını ve ismini taşımıyorlar demektir. İsmet Özel Kafirle çatışan demiyor, çatışmayı gözealan. Kılıcını geri almayı ümit eden, kılıcı terketmeyen Müslüman türktür diyor.

Yorumu oyla      18      10  
Abdulehad Ömer 14 Ocak 2009 Çarşamba 17:25

Bir namının oluşunun yagane sebebi islamdır. İslamı da kılıçla birlikte kuşanmıştır. Bir müslüman kavim olarak, darulharbe devamlı sefer düzenlemiş, diğer müslüman kavimleri himayesi altına almış. Ama bir adı olduğu andan itibaren ne gavur ne müslüman hiç bir kavmin himayesi altına girmemiş tek cemaattir. Bu onun adının geçmişi,yürüyen namı olmuş. Allah kavimleri yükseltir ve alçaltır. İslamda kazanılan mevzi terkedilemez. Kaybedilemez demiyorum,Tekedilemez.

Yorumu oyla      18      10  
Abdulehad Ömer 14 Ocak 2009 Çarşamba 17:23

Yani haklı nedenlere dayandırabiliyorum. Milliyetçi,ulusalcı diye yaftalanan söylemine gelelim. "Kafirle çatışmayı gözealan müslümana türk denir." Malumdur ki bu toprakları yurt edinen sonrada vatanlaştıran bu kavmin ismi ve namı islamı kabul ettikten sonra yürümüştür. Lisanı bile islamı anlamak için köktan dönüşmüş ve sadece ona vakf olmuştur.

Yorumu oyla      18      10  
Abdulehad Ömer 14 Ocak 2009 Çarşamba 17:23

Hz. Ebu Bekir(r. a.)’in dediği gibi; “Bir kişinin değerini kime ne kadar hürmet gösterdiği belirler.” Bir şeye hak ettiğinden az hürmet gösterecek olursak kendi seviyemizi düşürmüş oluruz. Aynı şekilde bir şeye hak ettiğinden daha fazla hürmet gösterecek olursak da, yine kendi seviyemizi düşürmüş oluruz. İsmet Özel zannımca kendi değerini muhafaza etmeye çalışan bir kimsedir. Bu noktada hasas adil bir ölçüsü olduğu intibağı uyandırıyor bende. Ve uslübunu takdir ediyorum.

Yorumu oyla      18      10  
hasan tahsin 22 Nisan 2008 Salı 

ATEİST nickli arkadaş.Tarafsız gözlüğü senin takman gerekiyor. Emevi hanedanının tahtan indirilip,ABBASİ hanedanının tahta geçmesi sürecini iyi bir araştır. Tabi Tarihçi isen. Büyük ABBASİ Komutanı, HOROSANLI EBU MÜSLÜM kimdir? Abbasi tarihindeki işlevi, fonksiyonu ne olmuştur.? Şunu unutma Abbasilerin askeri sistemi Türklerin konturolundeydi. Tarihi kafana göre yazamazsın. Bardakçı da,İsmet Özelde yanılıyorlar,yanlış bilgi ve kaynaklara sahipler. veya ard niyetliler.

Yorumu oyla      18      10  
ATEİST 22 Nisan 2008 Salı 

Murat bardakçı haklıdır,Türklerin asyada iken 70 ile 80 sene arası açıklanmayan bir tarihi vardır,o dönemde emevi arapların,türkleri kılıç ve ihanet zoruyla müslüman yaptıklarını dünya alem biliyor,biraz tarafsız gözlük ile bakarsanız anlarsınız,yanlız fil gözlüğü ile değil.Kargaya yavrusu şahin yavrusu gibi gelirmiş.

Yorumu oyla      18      10  
hasan tahsin 22 Nisan 2008 Salı 

Bu iki arkadaşın da yanıldıkları önemli noktaları var. Tarihçler,dayanağı ve mesneti olmayan iddialarda bulunamazlar. Özel denilen arkadaş tamamen yanılıyor. HAZAR TÜRK İMPARATORLUĞU ne zaman kurulmuş,egemenliği altındaki coğrafyayı bir incelesin. Egemenliğinde yaşayan toplulukların dinleri incelensin.Bu imparatorluk kaç yüz yıl yaşamıştır. Devleti yöneten HAKANLARIN dini nedir. İsmet Özel bu sorulara cevap versin. SnBardakçıda zorla kabuledilme konusunda yanılıyor. Zorla kabul kısıtlıdır.

Yorumu oyla      18      10  
emre akınsoy 22 Nisan 2008 Salı 

Türklüğün hamurunda şamanlık vardır İslamiyetin seçilmesi isabetli olmuştur ama günümüzde yaşanan değil gerçek islamiyetten bahsediyorum,kılıç zoruyla seçildiğide kesinlikle doğrudur Tarihe tarafsız gözle bakılsın atgözlüğüyle değil.

Yorumu oyla      18      10  
hasan tahsin 22 Nisan 2008 Salı 

Türklerin Müslüman olması, Emevilerle Herhangibir Türk Devleti arasında yapılan savaş sonucunda olmamıştır. Hz Osman zamanında Arap ordularının Bir Türk bölgesini igali neticesinde,birkaç OBA'nın silah zoru ile Müslüman olması sonucunda başlamıştır. Sonraki dönemlerde diğer Türk Obaları ve Boyları islamı bu boylardan tanıması neticesinde isteyerek kabul etmişlerdir. Araplarla Türk Devletinin savaşı Musevi Hazarlarla olmuştur. Araplar bu savaşların büyük çoğunluğunda yenik ayrılmışlardır.

Yorumu oyla      18      10  
Muhammet 22 Nisan 2008 Salı 

Sayın Murat Bardakçı iyi bir yazar, bunu biliyoruz, kendisini de seviyoruz. Ancak, Türklerin silah zoruyla İslamiyet’i kabul ettiği savı büyük bir gaftır. Sayın Bardakçı, acaba Büyük Üstad İlhan Bardakçı’nın eserlerini okumuyor mu? Siz gider, Türkleri karalamaya çalışan tek yanlı, kasıtlı yazılar yazan Batılı yazarların yazılarını esas alırsanız Dünya tarihine yön vermiş Büyük Türk Milletini küçücük bir kasabaya ve dahi basit bir çadıra dahi sığdırabilirsiniz. Lütfen Sayın Bardakçı başka araştırmacıların çalışmalarını değil, kendi tarihi belgelerimiz ve doğu kültürüne ait belgeleri araştırın. Bu Necip Milleti karalamaya hiç mi hiç kimsenin hakkı yoktur. Haksız yere bu Milleti karalayanların bugünkü yeri tarihin çöplükleridir. Bu açıdan Sayın İsmet Özel’e bu hassasiyeti nedeniyle şükranlarımızı sunuyoruz. Sayın Murat Bardakçı’yı tenzih ederim, ama ALLAH İFTİRACILARIN ŞERRİNDEN KORUSUN.

Yorumu oyla      18      10