YORUMLAR
Toplam 6 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 12 Aralık 2016 Pazartesi 09:04

Salı 15:44, eğitimde reform amacıyla 18.ci yüzyılda Fransadan uzman getirtip "medreselerdeki bilim düzeyi" hakkında rapor hazırlamaları istendi. Medresede okuyan softalara sorular yönelttiğinde bilimsellikten ne kadar uzak olduğunu gören uzman en son bir geometri sorusu sordu,"bir müsellesin dahili zaviyelerinin mecmuu kaç derecedir" diye. Aldığı en bilimsel yanıt "müsellese taabii" oldu. Yani, bir üçgenin iç açıları toplamı üçgenin cinsine bağlı imiş, softaya (medrese talebesi) göre.

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 10 Aralık 2016 Cumartesi 23:01

Cumartesi 11:23, dünyada tarihin toz pembe anlatılıp kişilerin eleştirilmeden şişirildiği ülkelerin başında gelir ülkem. Bu yüzden eleştirenler hain olarak algılanır, özellikle düşünme becerisi köreltilmişler arasında. Konu Osmanlı olduğunda dondurmacı külahlı delinin zırvaları hep gerçek gibi sunulursa gençlerin tarih algısı da o delinin hezeyanları gibi üfürükten olur. Bir gecede ONDOKUZ kardeşini öldürtüp sayısız hamile cariyeyi Sarayburnundan denize atan 3.Mehmetin nesini savunacağız?

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 10 Aralık 2016 Cumartesi 11:23

Dünyada öncül devletlerine hakaret ve iftira edilerek siyaset yapılabilen tek ülke Türkiye'dir. Osmanlı'nın yetiştirdiği sadece bir Piri Reis, 1923'ten sonra yetiştirdiğimiz bütün bilim insanlarından daha değerlidir. Sivas'ın Divriği'sindeki bir Selçuklu eseri, 1923'ten sonra yapılan bütün eserlerden mimari açıdan daha değerlidir. Tabi bu konuda otorite sahibi tarihçiler gibi ciltler dolusu kitaplar da yazsak, ülkem aydınına faydası yok !!!.

Yorumu oyla      53      57  
Misafir 8 Aralık 2016 Perşembe 02:30

Osmanlıyı en iyi tanımlayan yine bir Türkmen ozanı, dört satırda koymuş adını. "Şalvarı şaltak Osmanlı- Eyeri kaltak Osmanlı- Ekende yok, biçende yok- Yiyende ortak Osmanlı". Talan ve yalanla ancak o kadar kalabilmişler. Orhan Beyden sonrası için Türk demek için bin şahit ister. Devşirmeler Osmanlıdaki Türkleri süpürmüşler. Türklere "Etrak-i bi idrak" (aptal-kafasız Türkler) diyenlere hangi akla hizmet Türk demeliyiz? Şimdilerde Osmanlıya özenenlerde de aynı soysuzluk-hile--yalan-dolan-talan.

Yorumu oyla      63      54  
Misafir 6 Aralık 2016 Salı 15:44

Osmanlı ile yeni devleti karşılaştırmanız çok yanlış.Osmanılı döneminde yapılan eserlerle övünüyoruz. gelen misafirleri o eserlerde ağılıyoruz.her devleti kendi dinamikleriyle ölçmeliyiz. milleti osmanlı _türkiye diye ayırmak en büyük yanlıştır. türkiye cumhuriyetini kuranlar osmanlı değilmi idi. yoksa onlaruzaydan mı gelip bu devleti kurdular bu millet uzaylılardan mı kurulu onun için bu tartışmalar gına getirmeye başladı.elale uzaya şehir kurmaya alışıyor bizo iyi o kötü diye tartışıyoruz.

Yorumu oyla      55      65  
Misafir 5 Aralık 2016 Pazartesi 18:08

Güneş balçıkla sıvanmaz, nokta.

Yorumu oyla      66      50