YORUMLAR
Toplam 9 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 12 Haziran 2016 Pazar 15:57

kötü niyetli bir komşu evim değerlensin satarım yada mutfağım eskidi diye risk raporu alıyor hiç sağlam çıkan bina yok haydi 40 daire dışarı atılıyor o bir kişi ilave daire avanta araba vs alarak diğerlerinin sırtından rant elde ediyor.müteahit binaya çöküyor çok az bir maliyetle çok yüksek kar ediyor yani haksız zenginleşiyor.kat malikleri haksız fakirleşiyor çünkü ev eve benzemiyor .bazende daireler dükkanlara göz dikiyor .kadıköy yakasında kentsel dönüşüm bu.haksızlık çakallık kötülük.

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 22 Nisan 2016 Cuma 01:23

yeni binaların depreme dayanıklı olduğuna inanmıyorum.binalar delik deşik ediliyor ki insanlar soğusun rahatsız olsun.bunların hepsinin oyun olduğunu düşünüyorum.müteahitler kat malikleri aleyhine sözleşmeleri imzalatıyorlar s.kadıköyden yakında herkes kaçacak çünkü binalar 2 misli oluyor alt yapı yok trafik ne olacak.lego gibi binalar yapılıyor.1/3 2/3 ün kölesi oluyor.komşunun malına göz dikenler,avanta alan yöneticiler kurtlar sofrası kurulmuş.bu kanuna kim dur diyecek herkes birbirine düştü.

Yorumu oyla      55      50  
hulya 15 Ocak 2015 Perşembe 11:54

14:31cvp:Bu konu hakkında biraz bilgi sahibi olduğum için yazdım.İnsanlarımız o kadar fakir ki neyin şans,neyin şansızlık olduğunu bile ayırt edemiyor.Yazarımız yukarıda "kentsel dönüşüm uygulamaları riskin yüksek olduğu alanlarda değil de aksine rantın daha yüksek olduğu alanlara odaklanmıştır" diyor nedeni basit:Rant'ın yüksek olduğu yerlerde daha az fakir oturuyor ve bu şanslı yasadan yine zenginler faydalanıyor.

Yorumu oyla      64      49  
Misafir 14 Ocak 2015 Çarşamba 14:35

Ayrıca yapılan binaların gereçketen depreme dayanıklı olduklarını nerden biliyoruz. Yaşanan pek çok örnek yapılan inşaatların kalitesinide sorgulamaıza neden olmuştur.Üstelik itiraz hakkımız bile yok. Mal canın yongasıymış. Bu hayatta başımızı sokacak bir evimiz var derken o bile elimizden alınıyor. Ondan sonra gel yaşama hakkından bahset.

Yorumu oyla      71      50  
Misafir 14 Ocak 2015 Çarşamba 14:31

Hülya rumuzlu yorumcu bir kentsel dönüşüm mağduru olarak söyledikleriniz ilkesel olarak doğru olsa da işler hiç de öyle yürümüyor. 20.18'de yaptığım yorumda da olduğu gibi bizim bina ne rsiski bir yapı, ne de deprem riski altında. Sadece ciddi bir rant getirecek iyi bir semtte. Zeten hep yapacaklarına deprem gibi meşru kılıflar bularak sizin benim gibi insanları kandırarak istedikleri gibi at koşturmuyorlarmı? Hariçten gazel okumak kolay, birgün başınıza gelirse ne demek istediğimi anlarsınız

Yorumu oyla      65      49  
hulya 14 Ocak 2015 Çarşamba 14:02

Sn.İtkü size göre ölüm riski taşıyan binalar mülkiyet uğruna risk taşımaya devam etmelidir öylemi? Milyonlarca eski ve dayanıksız yapılar hiç bir yaptırım uygulamadan kendiliğinden nasıl risksiz halini alabilir? Binaların hiç bir ödeme yapmadan devlet tarafından yenilenmesi mümkünmüdür? Asıl adaletsizlik o zaman olmaz mı?

Yorumu oyla      59      62  
hulya 14 Ocak 2015 Çarşamba 13:52

Parası olanlar her türlü yasadan rant elde edebilir,olmayanlar için ise yaşamak,okula gitmek bile bir zulum halini alabilir.Yazınızdaki ´bir hukuk devletinde hiçbir kanunun amacı "yaşama hakkını sağlayacağız" diyerek mülkiyet hakkını, barınma hakkını, hak arama hürriyetini sınırlandırmak hatta yok etmek, olamaz olmamalıdır!´ sözleriniz bir hukukçu için "nutku tutulmak" olarak ifade edilebilir ancak.

Yorumu oyla      62      49  
Misafir 14 Ocak 2015 Çarşamba 12:32

Tarihte tüm diktatörler hep kendi kentsel dönüşümlerini yapmak istemişler. Bunların üstadı ise Mussolini. O kadar başarılıymış ki tüm liderler onu örnek almış. İtalya'yı İtalya yapan tüm çeşmeler, köprüler, tarihi binalar hep Mussolini zamanından. Bizdeki gibi kibrit kutusu gibi birbirine benzeyen, estetikten yoksun ve tarihi yok sayan yapılar yapmamış. Demekki rant sevdasına düşmemiş. Yani bir diktatör bile doğru şeyler yapabiliyormuş

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 13 Ocak 2015 Salı 20:18

Sibel hnm gözden kaçan ve insanın başına gelmeden ne olduğunu bilmediği bir sorunu çok güzel ortaya koymuşsunuz. Yazınızda da anlattığınız gibi bizim binada bir daire satın alan daha sonra bu bina depreme ne kadar dayanıklıymış diye tespit yaptıran bir daire sahibi şimdi bina için yıkım kararı aldırdı. Üstelik yeni dairemizde oturmak için birde bizden 70.000 tl istiyorlar. Ben niye kendi evime para ödeyimki. Güya depreme dsyanıklı evler yapıyorlarmış. Bu işten herkes kazanıyor, olansa vatandaşa

Yorumu oyla      59      49