YORUMLAR
Toplam 40 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 14 Nisan 2014 Pazartesi 00:29

18:38, aynaya bakıp söylemeyi denedin mi?

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 14 Nisan 2014 Pazartesi 00:14

daha geçen gün HIRSIZLIK DEĞİL AMA HIRSIZ LAFI BİR AHLAK SORUNU OLDU birisine. Şimdi de "ahlak anlayışınız esneklik göstermesin" diyor bu sayın "ahlakçı". Medyaya düşen onca PARALAR-KASALAR-SIFIRLA-BAKARA-MAKARA ses kaydının yalan olduğuna dair bir tek kanıt sunamayan bir "ahlak ve onun savunanı" işte bunlar. Galiba omurgalı olmayı, "ahlak"ı da "ahlak düşkünü"nden öğreneceğiz. Bunca rezaletten sonra, 25 aralıktan sonra yaptığı gibi bir süre kaybolsa neyse ama ille de evsahibinibastıran olacak.

Yorumu oyla      53      49  
TOTEM 13 Nisan 2014 Pazar 18:38

Ahlak!! en çok kullananların en yoksun olduğu kavramın adıdır,son zamanlarda son derece göreceli bir hal almıştır. İnsanlar en basit insani erdemlerden ve en basit duruş görüntüsünü bile sağlayamadıktan sonra bizler neyi tartışacağız? Biliyorum buralarda boş lakırdı yapıyorum kimsenin kimseyi dinlemeye yada anlamaya niyeti yok. sadece insan olun,onurlu omurgalı olun durumuna ve cenahına göre demokrasi ve ahlak anlayışınız esneklik göstermesin diyorum ama ben kime ne diyorum.

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 13 Nisan 2014 Pazar 05:11

"Asgari ahlak kuralları da çöpe atıldıysa, yıkılsın gitsin bu dünya. " vallahi cümle çok güzel. her gün yalan söyleyp ertesi gün aksini yapanlar , hırsızlar , yolsuzlar , sekreterini hamile bırakıp nikahlı karısın boşayanlar ,harun gibi gelip karun olanlar çok . ama utanırlar mı ? asla. utanması olsa zaten yapmazlar . ar damarı çatlamış insanın yüzüne tükürsen yarabbi şükür der. utanması olmayan , ahlaksız insandan korkacaksın.

Yorumu oyla      60      52  
Misafir 12 Nisan 2014 Cumartesi 19:49

kim olduğunu yeniden sorması idi:) gerçekten trajikomikti. bu sitede iki rumuz kullanan hanımefendi var. birisi oldukça cesur geçmişi,dini, gelenekleri iile gurur duyan tam bir türk kadını diğeri ise tam tersi.

Yorumu oyla      56      58  
Misafir 12 Nisan 2014 Cumartesi 19:47

totem kardeşim siz hiç hulya hanıma laf anlatmaya kalkmayın. bedrettin beyin bir önceki yazısında frontal hanım ile hulya hanımın arasındaki atışmayı bilhassa şahit olarak izledim. hulya hanım anlamını bilmediği bir örgütü dahi savunmaya kalkmıştı:) ha duvara anlatmışşın ha hulya hanıma. ikiside aynı şey işin komik tarafı ise frontal hanım o yazıda ılümaniti örgütünü ve destekçi devletleri yazdığı halde hulya hanımın tekrardan ullimaniti denilen örgütün destekçilerinin arkasındaki devletlerin -

Yorumu oyla      56      55  
TOTEM 12 Nisan 2014 Cumartesi 18:55

Diye tehdit etti! Şimdi sen bu acıları görmezden gelip özgürlükten ve kuştan bahsediyorsun benim eşimin başı örtülüydü beyni değil çok zeki,hayat dolu bir insan ve akademik olarak zirvede bir yüksek matematikçiydi ama sen ve senin gibilerin gözünde o özgür değil sizler zavallısınız gerçekten acıyorum size uyuşmuş yobaz kafalarınız asla değişmez özgürlüğü sadece giyim kuşam zaneden,çağdaşlığı görüntü ile algılayan zavallılarsınız. sorun başın örtülü olması değil sizin gibi beynin ötülü olması.

Yorumu oyla      53      51  
TOTEM 12 Nisan 2014 Cumartesi 18:51

İstedim! onun bu ısrarımda akıttığı gözyaşları Hayatımın en silinemez ve acı utancı bunu anlamanızı beklemiyorum ancak sizler özgürleştiriyorum diyerek kendi hemcinslerinize zulüm edilmesini reva görüyorsunuz ve bunu da seni özgürleştirmek için yapıyorum diyorsunuz bu nasıl bir faşist kafadır. Bu ülkede oğlunun yemin törenine başı kapalı diye alınmayan annelerin utancını yaşadı ben ne yaptı isem eşimi yeğenimin düğünü için ordu evine sokamadım ordu evi komutanı müziği keser düğünü iptal ederim-

Yorumu oyla      53      50  
TOTEM 12 Nisan 2014 Cumartesi 18:48

Bu nasıl bir kafa böyle? Özgürlük başının açık yada kapalı olmasına mı bağlı?Başı örtülü kadınlar özgür değil mi? onlar mutsuz mu? Öylesine boş beyinli ve öylesine ön yargılısınız ki hayretle bakıyorum.Hülya sen başın kapalı değil diye uçtuğunu mu sanıyorsun? özgürlük ölçün ne? Benim eşimin yapamayıp senin yaptığın ne? Neden kadınların bunu kendi iradeleri ile tercih ettiklerini kabul etmekte zorlanıyorsunuz? Allah Affetsin ama ben kendi kariyerim ve görüntüm için eski eşimin başını açmasını-

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 12 Nisan 2014 Cumartesi 16:06

AKPnin kadınları nasıl aşağıladığının bir örneğini dışişleri bakanı sergilemiş. Yörükleri temsilen yanına çıkan Sarıkeçililer Derneği Başkanı Pervin Çoban Savran'a sorduğu soru "sizin erkekleriniz yok mu, onlar nerede?". AKP avukatları bunu nasıl savunacaklar? *Yörüklerden Davutoğlu'na "sizin erkekleriniz yok mu" yanıtı*nı merak edenler araştırsınlar bu arada.

Yorumu oyla      56      51  
hulya 12 Nisan 2014 Cumartesi 14:01

Kuranda Zümer/27 ayeti:Yemin ederim ki, bu Kur'ân'da insanlar için her türlüsünden temsil getirdik. Gerek ki iyi düşünsünler, diyor. Boşuna Kuran'a sığınma kuran herkes kendisi düşünsün diyor.Türkiye Cumhuriyeti yasalarına sığınabilirsin, orda din,dil,ırk ayrımı yapmadan herkes kanun önünde eşit (bu eşitlik, belli bir standartta eşitlenmiş anlamını taşır)haklara sahiptir diyor,engel olan kim?

Yorumu oyla      58      51  
hulya 12 Nisan 2014 Cumartesi 13:49

Ve totem sen, kanatsız kuşların hakkını savunuyorsun.Kanadı yok diye yok mu sayılsın ayıp diyorsun, insanlık mı bu diyorsun.Yüzde yüz haklısın, artık onlara kanat takmak zor onlar yok sayılmasın. Ama yeni kanatlar kesilmesin neden diyemiyorsun?

Yorumu oyla      59      51  
hulya 12 Nisan 2014 Cumartesi 13:46

Kadını serçe kuşuna benzetirsek bu coğrafyalarda dünyaya kadın cinsiyeti ile doğanların başına sırasıyla şunlar geliyor.Her canlı kuş gibi doğuyor,kanatlarını çırpıyor mutlu;oda diğer kuşlar gibi göklerde kanatlarını çırpa çırpa uçabilir (sanıyor kendisini).Ama o da ne? "Sen uçamazsın, erkek kuşlar rahatsız olur" deniyor.Daha uçma denemesi bile yapmadan şak,şak kanatlerını kesiyorlar.Bir çok kanatsız kuş oluyor, uçamayan.

Yorumu oyla      57      51  
TOTEM 12 Nisan 2014 Cumartesi 13:08

Sen ve senin gibilerdir. Başını ötrmek insanın kendi tercihidir ve senin gibi gerici baskıcı yobaz faşistler buna engel olurken birde ilericilik ve özgürlük maskesini kullanıyorlar söyle bana bir insanın giyim tarzına dini inançlarına alenen müdahalenin özgürlük neresinde. bu tartışma sen ve pınar kür gibi beyni örümcekliler olduğu sürece böyle devam eder.birde AYDIN olmaktan dem vuruyorsun bu kafa ile sizden Aydın falan olmaz sadece yobaz olur.

Yorumu oyla      53      49  
TOTEM 12 Nisan 2014 Cumartesi 13:05

Ordu evine girememesiydi evet başı kapalı diye ordu evine almadılar ve sen onun,benim ve tüm ailemin ne hissettiğini biliyormusun? bazı anlar üniformamdan utandım diye yazdığımda burada üniformasından utanan adam yaygarası yapanlar bunu neden söylediğimi asla düşünemediler empati yoksunu ve saldırganlar çünkü sende öylesin sadece sana yapılan baskılar seni ilgilendiriyor sadece senin yaşam ve tercih hakların kutsal gerisi yobaz,analatik düşünceye sahip değil ve gerici. Aslında yobazın danisklası

Yorumu oyla      53      49  
TOTEM 12 Nisan 2014 Cumartesi 13:02

Hülya sen cidden anlama özürlümüsün? sana daha nasıl açık anlatayım?Analatik düşünce diyorsun hala,anlamını bile amlamadan özümseyemeden. Yobazlık ne biliyormusun? Kendi düşüncesinden başka düşünceye tahammülü olmayan kendi yaşam biçimini herkese dayatmaya çalışan gelişime kapalı kişi demek.Mesela sen bir yobazsın ama bunun bile farkında değilsin baskıdan bahsediyorsun,Benim eski eşim,Yeğenimin düğününe katılamadı biliyormusun?Sebebi ise yüksek matematikçi olmasına rağmen başı kapalı olduğu için

Yorumu oyla      53      49  
hulya 12 Nisan 2014 Cumartesi 11:30

Totem analitik yeteneğin olmadığı gibi açık açık yazdığım hikayemi anlamadığın da ortaya çıkmış oldu.Pınar Kür,başını örtme gerekçesini "gericilik" olarak görüyor bende bu düşüncesini bire bir 15 yaşımda kemiklerime kadar hissederek yaşadığımı anlatıyorum.Böylece Pınar Kür kimsenin göremediği tehlikeyi görmüş biri olarak AYDIN olmayı alnının akı gibi hak ediyor.

Yorumu oyla      54      49  
hulya 12 Nisan 2014 Cumartesi 11:17

Başarılı bir yazar olmak böyle bir şey demek ki; Benim kıvrana kıvrana anlatmaya çalıştığım şeyi bir kelime ile toparlayıvermiş Pınar Kür."ANALİTİK düşünme yeteneği olmayan kişilerin duyduklarını anlamadıklarıda ortaya çıktı" demiş.

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 11 Nisan 2014 Cuma 23:53

RezaZerrab-PrensBilal-kasalar-paralar unutulsun diye amma da uğraşıyorlar, gel de hayran olma şu AKPavukatlarına. O kadar sadıklar ki, HIRSIZLIĞIN KENDİSİ DEĞİL DE HIRSIZ LAFI BİR AHLAK SORUNU OLMUŞTU, geçen hafta. MAĞDURUMDAMAĞDURUM bizim arabesksever halkımız için biçilmiş kaftan, koyun dersen çıngar çıkar. SIKMABAŞ okadar da verimli bir konu ki, hem seçim kazandırıyor hem de şeref fakirlerine kendilerini parlatma fırsatı veriyor. 17 aralık rezaleti nerdeyse unutturuldu, ARDAMARIÇATLAMIŞLARCA

Yorumu oyla      54      50  
hulya 11 Nisan 2014 Cuma 17:00

Bana sorulmadan mahrem alanlarıma nasıl tecavüz edildiğini,başarıya ulaşsalardı aile büyüklerimi etkileyen büyüklerin büyüklerinin nasıl haz duyacaklarını anlattığım ve yaşadığım anıma bile eksi veren haysiyetlilerin içinde nazarlık gibi haysiyetsiz olmayı tercih ederim.

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 11 Nisan 2014 Cuma 16:27

ellerinize sağlık sayın Atilla.

Yorumu oyla      53      49  
hulya 11 Nisan 2014 Cuma 16:12

Aklıma geldi de bu günlerde sözü geçen Bingöl Belediye Başkanı'da kesin Pınar Kür'e "haysiyetsiz" diyordur.Sanki onlar Kadınların mahrem alanlarına tecavüz etmiyormuş gibi.

Yorumu oyla      54      49  
TOTEM 11 Nisan 2014 Cuma 15:08

Hiç düşündün mü?bak yıllar sonra bile yaşadığın olayı hatırlıyor ve anlatıyorsun sen nasıl zorlanınca göz yaşı döktü isen bu ülkede yüzbinlerce kızda başını aç baskısı karşısında öyle gözyaşı döktü bak sana anlayış gösterilmiş ama onlara gösterilmedi ve hala gösterilmiyor.ve sen hala kendi dar pencerenden bakmakta ısrar ediyor ve kapanan her kadın kapanmaya zorlanıyor gibi uçuk bir savın arkasına gizleniyorsun. Kendinize yapılmasından hoşlanmadığınız şeyi başkasına reva görmememk insani erdemdir

Yorumu oyla      53      49  
TOTEM 11 Nisan 2014 Cuma 15:04

Sana sadece gülüyorum Hülya:) sen iflah olmazsın.. senin gibi olmayan herkes ya cahildir ya zorlanıyordur yada aptaldır.. sizler asla demokrat olamazsınız sizin aslında bu tavrınız aleni faşizm ama bunu anlayıp görmeniz sanırım asla mümkün olmayacak. bak sen kapanırsam kendimi çıplak gibi hissedeceğim diye ağlamışsın,düşün başını açınca kendini çıplak gibi hisseden kadınlara okuyacaksan başını aç,çalışacaksan başını aç,sana insan muamelesi için başını aç denirken onların gözyaşlarını acaba-

Yorumu oyla      53      49  
hulya 11 Nisan 2014 Cuma 13:35

Ülkemizde binlerce genç kız kendi hür iradesi dışında mobbing uygulamasıyla karşı karşıyadır ve onlar mobbing uygulayıcılarının vitrine koyduğu, paraya para demeyen o ülke senin bu ülke benim gezen hanımlar kadar şanslı değiller.

Yorumu oyla      58      54  
FRONTAL 11 Nisan 2014 Cuma 13:35

Hülya, sen sayın Atilla nın yazısını tam anlamı ile okuduğuna emimisin ? Pınar kür,zorla başı kapatılan kızların hakkını savunmuyor! Başı kapalı kadınlara ağır hakarette bulunuyor! Aradaki farkı anlamayacak kadar safmısın? Bir kerede şaşırt beni hulya bir kere!

Yorumu oyla      71      56  
hulya 11 Nisan 2014 Cuma 13:30

Mektubuma şunları yazdım:"Değerli büyüğüm,bana çırılçıplak sokakta dolaş deseniz nasıl dolaşamaz utanırsam, her tarafımı örterek dolaş dediğinizde de aynı şekilde utanırım.Lütfen bunu benden istemeyiniz." dedim.Mektubum kabul gördü ve bu konu bir daha asla açılmadı.Bu gün 68 yaşındaki Pınar Kür benim 15 yaşında aile büyüklerime yazdıklarımın benzerini söyledi.

Yorumu oyla      56      53  
hulya 11 Nisan 2014 Cuma 13:22

Karşılarına geçip anlatmak için kendi kendime provalar yaptım.Kendi provamda bile gözyaşlarımı tutamıyordum.Ağlamaktan anlatmamın imkansız olduğunu anladım.En iyisi mektup yazayım dedim ve yazdım.

Yorumu oyla      56      53  
hulya 11 Nisan 2014 Cuma 13:18

Benim aile büyüğüm bana karşı mahcuptu, belli ki o da büyükleri tarafından sıkıştırılıyordu.O yaşlar için tam bir çıkmazdı benim için.Kimseyi kırmak istemiyordum ve asla başımıda kapatmak istemiyordum.Hislerimi büyüklerime doğru şekilde nasıl anlatabilirdim diye geceler boyu düşündüm.

Yorumu oyla      56      52  
hulya 11 Nisan 2014 Cuma 13:07

Bu hikayemin Pınar Kür ile ne ilgisi var diyeceksiniz.Ben 15 yaşımda kendimi çocuk gibi hissederken birileri benim saçımdan tahrik olunur düşüncesiyle aile büyüklerimin büyükleri harekete geçmişler.Ve ne düşündüğüm kimsenin umurunda bile olmadan.

Yorumu oyla      54      51  
hulya 11 Nisan 2014 Cuma 12:57

Burada tüm samimiyetimle yazıyorum,o günlerde en çok zoruma giden aile büyüklerimin dışarıdan başka aile büyüklerinin sözlerine kanarak bana bu emri uygun görmeleriydi.

Yorumu oyla      54      50  
hulya 11 Nisan 2014 Cuma 12:53

Çok değerli aile büyüğüm bu emri bana başka bir büyüğüm vasıtasıyla iletti.O yaşlardaki genç kızlar yaşadığım durumu anlayabilirler ama bir erkek asla analayamaz.

Yorumu oyla      54      51  
hulya 11 Nisan 2014 Cuma 12:50

15 yaşıma gelip söylemesi ayıp alımlı bir kız olduğum için aile büyüklerimin büyükleri başımı kapatmamı buyurmuşlar.

Yorumu oyla      55      50  
hulya 11 Nisan 2014 Cuma 12:45

Düşüncelerim her platformda aynı,inanın 15 yaşımdayken de aynıydı.Pınar Kür'ün sözlerine Sn.Atilla bir erkek olarak yorum yapıyor ben kadın olarak kendi yaşamımdan bir örnek vererek yorum yapacağım.

Yorumu oyla      55      50  
FRONTAL 11 Nisan 2014 Cuma 11:19

Müslimanlar katlediliyor ve zulüm görüyor. H. Dink öldü herkes ermeni oldu. 528 Müsliman için Müsliman olmayı düşünüyormusunuz? Din kardeşlerimizi öldürüyorlar sessizliğinizi halen koruyabilecekmisiniz. Benim kanıma dokunuyor. Ya sizlerin? Ne diyor Mehmet Akif Ersoy : " ne Araplık, ne türklük kalacak aç gözünü! Dinle peygamber-i zişanın ilahi sözünü! Ayrılık hissi nasıl girdi sizin beyninize' fikr-i kavmiyeti şeytanmı soktu zihninize"? Sözün bittiği yerdeyiz. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorm

Yorumu oyla      55      51  
FRONTAL 11 Nisan 2014 Cuma 11:07

düzgün bir kavramın içine alıp çok açıklarla çok kapalıları dışlamak insan hakları ihlalidir. Söylenecek çok şey varda neyse. Sayın Atilla darbe karşıtı olan 528 kişinin idamına kara verildi. Onca insan katledilecek resmen , fakat dünya kör, sağır, ve dilsiz olmuş. Tüm dünya sessiz. 3-5 ağaç için ortalığı kasıp kavuran kesim, söz konusu Müslüman insanların katli olunca sessiz kalıyor. Şimdi gelinde bu insanların insanlıklarına inanın dünyanın çivisi çıkmış sayın Atilla. Dünyada sadece-

Yorumu oyla      55      50  
FRONTAL 11 Nisan 2014 Cuma 11:02

Yani o Playboy kızları ile tesettürü başörtüsünü kıyaslamak zaten “aklı kıt imanı zayıf” tiplerin harcıdır da, lakin sizin gibi zihniyetlerin yanında Playboy kızları çok daha masum kalırlar… Ayrıca bir kadın olarak da şiddetle kınıyorum. Bu kadını da televizyonlara çıkartıp bir değer olarak karşımıza çıkartıyorlar… Yaptığı benzetme zaten akıllara zarar da!!! Fakat bu kıyaslamaya göre tüm kadınlar cinsel mesaj veren canlılar olmuş oluyor? Ayrıca kendini ve kendi gibi giyinenleri namuslu -

Yorumu oyla      56      50  
FRONTAL 11 Nisan 2014 Cuma 10:59

Bu kadın birde “Türkiye’de ifade özgürlüğü yok” diyerek bu sözlere başlamış… Eee be kadın!!! Sen ifade özgürlüğünü geçmiş- hakaret özgürlüğünü delmiş- insan haklarını çiğnemiş- inançlara kutsallara hakaret etmiş bir canlı olarak tarihe geçmiş oldun… Senin neye inandığın kimseyi ilgilendirmez, bu söylemler ifade özgürlüğü değil hakaret ve kutsallara saldırı saygısızlıktır… O benzettiğin Playboy kızları bile eminim senden çok daha adillerdir.

Yorumu oyla      55      50  
FRONTAL 11 Nisan 2014 Cuma 10:57

Rahibelerin kıyafetlerini neden gerici ve Playboy kızlarıyla Rahibeleri aynı zihniyette bulmazlar!!! Neden Budistlere laf söylemezler!!! Neden kendileri et yerken İneği kutsal sayanları küçümsemezler!!! Ve İslam dini dışında daha bir çok inancı neden eleştirip gerici bulmazlar!!! Sadece ama sadece İslam dini ile ilgili saçma sapan gayri insani yakıştırmalarda bulunurlar!!! Neden mi? Gayet açık; Açıkça İslam dinine karşı bir nefret ve düşmanlıktan başka bir şey değil.

Yorumu oyla      56      50  
FRONTAL 11 Nisan 2014 Cuma 10:56

Sayın Atilla , yazınızdaki her cümlenize canı gönülden katılıyorum. Pınar kür, Şimdi bu teyzeye ben ne diyeyim? Hadsiz, terbiyesiz, saygısız, faşist, zalim, ruhsuz, rezil, imansız kadın mı diyeyim? Nedense bu zihniyettekiler yani bizdeki Müslüman bozuntuları hep İslam dini ve onun vecibeleriyle farzlarıyla uğraşıp aşağılarlar!!! Neden bunlar Musevi’lerin Kippa’sını gerici ve gereksiz bulmazlar!!! Neden Musevilerin uzattıkları saçları, şapkalarını, kıyafetlerini çağdışı görmezler.

Yorumu oyla      57      50