YORUMLAR
Toplam 87 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
TOTEM 19 Aralık 2013 Perşembe 16:01

Uyguluyorlar. Atatürke di,ktatör diyenin..... yazan büyük usta yazar bunu buraya taşıyan duayen gazeteci ama ben sakıncalı piyadeyim. biliyormusunuz? Atatürk bugünkü anlayışla diktatördür dediğimiz için bizler hem Toker denen vatandaştan hemde Rahmi Turandan küfürler yiyip beddualr işitmiş olduk. şimdi bende çıkıp,BAŞBAKANA DİKTATÖR DİYENİN........ yazıp bu nokta nokta olan kısma yazdıklarımı burada söyleyemem deseydim bu yayınlanmaz yada büyük tepki alırdı.İşte sizin adalet anlayışınız.

Yorumu oyla      59      62  
TOTEM 19 Aralık 2013 Perşembe 15:57

Sallamıyorum. Hükumetin yanlış olduğunu düşündüğüm icraatlarını görmezden gelmiyor yada savunmuyorum. bir cenaha kayıtsız şartsız saldırıp bir diğerini de kayıtsız şartsız desteklemiyorum! Kimseden tek kuruş çıkarım yok,büyüğüm dediğim yada kulluk ettiğim kimsede yok.ben diyorum çünkü biz diyeceğim ailemden başka bir oluşum yada yapı yok. Ancak tüm bunlara rağmen sürekli hedef tahtasındayım bana hakaretlerin ve iftiraların bini bir para ve editörler buna yol verirken bana sürekli sansür-

Yorumu oyla      53      56  
TOTEM 19 Aralık 2013 Perşembe 15:53

Bu sitede 6 yıldır yorum yapıyorum!! aynı rumuzla yazıyorum! Hiçbir sorudan kaçmıyorum! Kendi yorumlarıma artılar verip başkalarınınkini eksilere boğmuyorum,Arşivler saatlerce taranıp çıkartılan yorumlarıma bile sahip çıkıp sorulan tüm sorulara cevap veriyorum! İşler aleyhime giderken sıvışıp ortaslık karıştığında akbaba gibi ortaya fırlamıyorum. Bazı haberleri yoruma boğup bazılarını es geçmiyorum, sahtekarlık yapmıyorum,çifte rumuzlar yaratmıyor yada Misafir rumuzuna sığınıp karanlıktan-

Yorumu oyla      53      54  
Misafir 19 Aralık 2013 Perşembe 13:55

Hulya hanım, af buyrun da o duruşun mason duruşu olarak idda eden kim? Frontal hanım haklı siz kendi cehaletinizi başkalarına yüklüyorsunuz. Ha bu arada hanımefendi bir Dr. Gözükün . Olmuyan şeylere olmuş edası vermeyin

Yorumu oyla      57      61  
TOTEM 19 Aralık 2013 Perşembe 13:26

EDİTÖRE YORUMLARIMI NEDEN SANSÜRLÜYORSUN? Yazdıklarımda seni rahatsız eden ne? bu çiftestandardın sebebi ne?

Yorumu oyla      53      56  
hulya 19 Aralık 2013 Perşembe 13:19

19:20 Atatürk'ün duruşunu mason duruşu olarak yutturmaya çalışırken Bilge Kaan ile karşılaşmanız içinize kor gibi oturmuş görünüyor.Soğuk su için iyi gelir:)

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 18 Aralık 2013 Çarşamba 19:20

Frontal hanım, siz bilge kağan duruşunu bilirmisiniz? Ve neden kendinizi yoruyorsunuzki? Bilge kağan duruşu diye bir icat çıkaran birine neyi anlatıyorsunuz? Boşuna heba etmeyin kendinizi, biz buradaki yorumcuları çok iyi tanıyoruz artık. Siz yeterki rotanızı değiştirmeyin efendim sevgiler...

Yorumu oyla      55      56  
TOTEM 18 Aralık 2013 Çarşamba 17:32

fotomontajla porno kasetler sürüyorlar. bu ne çirkinliktir. Ülkemde böyle kirli ve iğrenç yapıları istemiyorum.

Yorumu oyla      53      53  
TOTEM 18 Aralık 2013 Çarşamba 17:31

Dün hükümetin arkasına sığınıp madur edebiyatı yapan çakma müslümanlar bugün çirkin yüzlerini göstermişlerdir.ruh ikizlerinin aynısı yöntem ve üsluplarla Hırsız hükmünü vermiş bile ucuz militan bakalım göreceğiz ben burada olacağım hep ama bu ucuz militanlar tıpkı diğerleri gibi deliğe saklanıp pusacaklardır.Ama onlar misafir rumuz edinmek çok zoor ya ama tabi karanlıktan sallamak güzel:) Cemaat bu derece çirkin ve buj derece alçak olabilir deselerdi inanmazdım doğrusu! müslüman insanlar-

Yorumu oyla      53      50  
Misafir 18 Aralık 2013 Çarşamba 16:41

merhaba sevgili Rahmi,Büyük Atatürk'e Diktatör söyliyen Cahil ve gericiler'mi var Acaba,o'zaman Hizmetler. Türban imza gericilik hizmeti,,,gizli Ergenekon hizmeti,,,bu yeni bölücülük?kürt paketi hizmeti,Tehlike yolda.? ölüyü Alkışlar ile Toprağa uğurlamak hizmeti ve bu hainler.

Yorumu oyla      57      49  
hulya 18 Aralık 2013 Çarşamba 16:33

Biri bana "para çalanmı daha kötüdür hayallerini çalanmı? diye sorsa "hayallerimi çalan daha kötüdür" derim.Para çalan bir şekilde yakalanır cezasını çeker.Ya hayal çalıcılar...

Yorumu oyla      59      49  
FRONTAL 18 Aralık 2013 Çarşamba 16:31

bir kerede kıvırma be hulya, kıvırma.sana kitap ismi veriyorum , al oku diyorum, sen hala kıvırma peşindesin. Frontal çok dağıttın artık seni toparlamam da zorlaştı beni yorma ne olur. şu cümleye bakarmısınız; sanki beni her zaman toparlıyan biriymiş gibi lanse ediyor. kuzum biraz dik dur kıvırma, kendi cehaletini başkalarına yükleme. tek yönlüde beslenme olurmu kuzum? sayın editör rica ediyorum bu yorumumu yayımlayınız. şimdiden teşekküler.

Yorumu oyla      56      53  
hulya 18 Aralık 2013 Çarşamba 16:29

16:06 Sizde çaktırmadan F Tipinimi parlatmaya çalışıyorsunuz? Baş başa, baş patişah'a bağlıdır demişler.Patişah Gülen deme gülerim vallahi:)

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 18 Aralık 2013 Çarşamba 16:06

Rahmi Bey, SİZİN YAZI konunuz eski ama yeni bir konu var.ARSIZ HIRSIZ DARBECİ, AYAKKABI KUTUSUNDA MİLYON DOLARLAR SAKLAYANLAR AKPLİSİ, DERİNİ YAKALANINCA HEP " F TİPİ" DİYORLAR.Bu çok yeni:-) Nedir bu ülkenin Hırsızının rüşvetçisinin Çektiği bu F tipinden..Hakimi Savcısı bırakmıyor bir AĞIZ TADIYLA ÇALALIM ÇIRPALIM RANTLAYALIM.Nedir ya buuuuuu.

Yorumu oyla      59      50  
hulya 18 Aralık 2013 Çarşamba 15:54

Frontal cümlede hain kelimesi yok,onuda kullanabilirim ama Vahdettin'e onun bile üstünlük kazandıracağını düşünüyorum.Plan yapmak için de kafa lazım demi ama.Osmanlı demekki senin bana yazdığın şeylerden bile habersizmiş "sadece Allah bağışlar can alır can verir bunu sakın unutma..." Frontal çok dağıttın artık seni toparlamam da zorlaştı beni yorma ne olur:)

Yorumu oyla      57      51  
FRONTAL 18 Aralık 2013 Çarşamba 15:10

osmanlı devletinde o zamanın şartlarında padişahlar kendi öz evlatlarına neden kıyıyor du acaba hulya bunu hiç araştırıp okudunmu? hatta sana tavsiyem 1000 soruda osmanlı adlı bir kitap var 6 kitaptan oluşuyor al bi oku belki öğrenirsin. herkesin elbette bir espiritüel bir yanı vardır. fakat komik olmak başka komik duruma düşmek farklıdır anladınmı hulya.

Yorumu oyla      57      54  
FRONTAL 18 Aralık 2013 Çarşamba 15:06

hulya 17 Aralık 2013 Salı 13:20 Vahdettin,işgal askerlerine ve memurlarına karşı gelen Anadolu halkını yatıştırması için M.Kemal'i görevlendirmiştir.Eğer para verdiyse Anadolu halkının çıkarı için değil onları uyutsun diye vermiştir.Atatürk patişahın halkı uyut emrini yerine getirmemiş Anadolu halkını peşinden sürüklemiştir. bunu yazan sensin hulya. burada vahidettine ne demek istiyorsun? hangi vasıflara sahip biri halkını uyutur? bildiği yanıldığına yetmiyen hulya.

Yorumu oyla      58      53  
hulya 18 Aralık 2013 Çarşamba 14:45

Frontal Vahidettin'e hain dediğim cümleyi gösterebilirmisiniz? Hain olmak da bir zeka işidir.Osmanlı da kendi öz evlatlarının yaşamlarına nasıl son verildiğini bilmezmiş gibi birde "Allah vasfına koyduğunun farkındamısın" gibi sözlerle iyice komiklikte doruğa çıkmışsın.Demek ki her insanda espiritüel bir taraf var:))

Yorumu oyla      60      50  
FRONTAL 18 Aralık 2013 Çarşamba 14:27

alınmadı diyorsun:) bide Atatürk Allah vasfına koyduğunun farkında bile değilsin.hayatını bağışlamışmış sadece allah bağışlar can alır can veriri bunu sakın unutma. biz kullar ise sadece vatanımız, bayrağımız, toprağımız, dinimiz için can alır can veririrz.

Yorumu oyla      54      55  
FRONTAL 18 Aralık 2013 Çarşamba 14:23

hulya ben daha önce ne dedim? "kıvırmak belde güzel durur dilde değil diye" demek sen:Tarihi sonuçlarına göre değerlendirirken benim için tarihteki kişileri sevdiren şey onların başarıları ve ufuklarının açık olmasıdır . diyorsun:) peki, tarihte bir dünyayay hüküm etmiş, adaleti ile yönetmiş bir osmanlı devletini, bir kanuni sultan süleyman ı bir fatih sultan mehmet han ı bir kez olsun taktir ettinmi? hayır. başta vahidettin i hain ilan eden sen, şimdide aldığı kararlar kendi hür iradesi ile -

Yorumu oyla      54      54  
hulya 18 Aralık 2013 Çarşamba 14:00

Frontal Vahidettin'i uzun uzun yazmışsın.Bizler o dönemde yaşamadık.Tarihi sonuçlarına göre değerlendirirken benim için tarihteki kişileri sevdiren şey onların başarıları ve ufuklarının açık olmasıdır.Vahidettin'den kahraman yaratamazsın.Ev hapsi dahil hayatının tamamı dramatiktir.Yaşadıkları onun suçu değil,aldığı kararlar onun kendi özgür iradesi ile alınmadığını bildiği için Atatürk onun hayatını hağışlamıştır zaten..

Yorumu oyla      56      51  
TOTEM 18 Aralık 2013 Çarşamba 07:38

----Daha bitmedi!! tarih 11 haziran 2010 Totem den yine bir Gülen yorumu--Konu mavi marmara buyur Cıss fırfır kim görelim haa bu arada senin fırıldaklıklarına bir girsem insan içine çıkacak yüzün kalmaz biliyorsun..----Aylar önce vatandaşlar F tipi naralar atarlarken ben Gülen cemaati ile Erdoğanın birbirinden pekte hazetmediğini ve Erdoğandan ziyade Gül!ün cemaate yakın olduğunu dile getirmiştim.Bu gelişmeden sonra bazıları gibi bir cenah yada ideolojik yapıya taraf olmamanın verdiği özgürlükle salt kendi düşüncelerimi ifade etmenin keyfini yaşıyorum.Bu olayda Gülen Kendi yapısını güçlü ve ayakta tutmak için ülkesinin çıkar ve davasına zarar vermiştir.Bu kabul edilemez.Bu arada Ftipi naraları kesildi:)

Yorumu oyla      53      52  
TOTEM 18 Aralık 2013 Çarşamba 07:31

daki soru ve tespitlerine yürekten katılıyorum.bu iki tavır yada tavırsızlık Gülen hareketinin özü ile ters düşmüştür.bunu teknik olarak birçok şekilde izah edeceklerine eminim ama vicdanlar butür laf salatalarını kabullenmez.O sebeple güleni ve cemaatini ne tümden karalamayı nede onları çok özel bir mertebeye koymayı doğru buluyorum.Açıkçası ben tabulaştırılan her kişi ve oluşuma karşıyım.Sayın Atilla bu yazı ile kendisini yandaş ilan edenlere en iyi mesajı yollamıştır sanırım.

Yorumu oyla      53      52  
TOTEM 18 Aralık 2013 Çarşamba 07:30

Sayın atillanın 14 ekim 2010 da yazdığı güzel makalede Gülen cemaati ile ilgili düşüncelerimi net olarak yazmıştım bunu kopyalayıp yapıştırıyorum ve Cıss sen ve herkes görecek ki ben herzaman temkinli olmuş ve kimseye yalakalık yapmamışımdır işte o iki pasaj-----Fetullah Gülen konusu öyle ezbere konuşulacak birşey değil ne taraftarları gibi onu kutsal mertebeye koymayı nede hasımları gibi Cıa muhabbetleri yapmayı gerçekçi buluyorum.Hele üçparalık duyum ve önyargıları ile mit müsteşarı edaları ile kesin teşhis ve saptamalarla konuşanlara sadece gülüyorum.Çapsız bir insan olursan işte böyler başkalarının ağzı ile banttan yayınlar yaparsın.Ama şurası kesin ki Sayın Atillanın gerek Abd ve müttefiklerinin katlettiği müslümanlar gerekse Mavi marmaras

Yorumu oyla      53      52  
CISS 18 Aralık 2013 Çarşamba 00:23

TOTEM'in Talat Atilla'nın 12 Mart 2012 tarihli makalesi altındaki, 15 Mart 2012 tarih ve saat 14:16 daki yorumundan aynen copy past alıntıdır: "..Gülen Türklüğün yanında Müslümanlığıda yaymaya çalışıyor ve siz buna tahammül edemiyorsunuz değilmi? Sizler zavallı bir şekilde asimile edilmişsiniz farkında değilsiniz ama beyniniz asimile olmuş!;Ne tarihinize ve atalarınıza sevginiz kalmış nede dininize.Aç gözünü kardeşim Gülene kızarken Hırıstyan yada yahudi misyonerliğinin başarılı bir ürünü olmuşsun.." Nasıl ama? Bir zamanlar Gülen hayranı olan Totem, malum cemaat AKEPE hükümetine ters düşünce şimdi nasılda FIRRR diye dönmüş di mi?:)) CISS!

Yorumu oyla      63      53  
Misafir 17 Aralık 2013 Salı 23:29

Totem efendi senin kızdığın camiaya KCK kızıyor, 12 Eylül öncesi Konya mitinginde MİLLİ Marşımız söylenirken yere oturan TALİBAN zihniyetliler kızıyor,ERGENEKON kızıyor, HORTUMLARI ortaya çıkanlar kızıyor, SEN kızmışsın çok mu:--)))))

Yorumu oyla      59      50  
Misafir 17 Aralık 2013 Salı 22:16

Çok nicklilik iyidir herkesi eleştirirsin.Aslında İpçisindir.AKPli görünür inançlı insanları da eleştirebilirsin.Bütün rumuz ve isimsiz yorumlarında Kemalizm vazgeçilmezindir...Rumuzsuz yazınca 12 Eylülü savunursun...Bu yorumu yarası olan üzerine alsın ben lafı ortaya attım.

Yorumu oyla      59      54  
TOTEM 17 Aralık 2013 Salı 21:46

Sen mi? Muhalif arkadaş? yoksa senmi Cemaate gönül veren vatandaş? emin ol b u işten tek kazanacak olan türkiyenin gelişmesinden rahatsız olan İsrail ve emperyal çete olacaktır. FETULLAH GÜLEN İSRAİL VE EMPERYAL ÇETE İLE İŞBİRLİĞİ YAPARAK RUHUNU ŞEYTANA SATMIŞ VE HEM İSLAMA HEMDE TÜRK ALEMİNE İHANET ETMİŞTİR. ve bunun cezasını hem bu dünyada hemde ahirette misli ile ödeyecektir ve sen inançlı kardeş bu ihanetin parçası olma ülkene,milletine ve dahi dinine ihanet etme.

Yorumu oyla      53      55  
TOTEM 17 Aralık 2013 Salı 21:43

Yaparak mı Hükümeti devirip iktidar olacaksın ve bunu yaparken cemaat denen yapıya ne tavizler vereceksin? İçin bunu kabul ediyor mu? demokrasiye inanıyorsan siyaset dışı bir yapıya destek vermez ve demokratik yolla devirirsin! Peki sen cemaate gönül vermiş İnançlı arkadaş!Sen gülen efendinin bu hükumeti neden devirmek istediğini biliyormusun? Ve bunu yaparken senin en temel inanç hakkına bile tecavüz edenlerle işbirliği içinde olması seni hiç rahatsız etmeyecek mi?bu işin sonunda kim kazanacak?

Yorumu oyla      53      54  
TOTEM 17 Aralık 2013 Salı 21:41

etki edemez. şimdisoruyorum sizlere,siz nasıl bir Türkiye istiyorsunuz? Ne pahasına ve ne şekilde olursa olsun benim istediğim yapı iktidar olsun mu diyorsunuz? yoksa tam bağımsız,demokratik ve özgür bir Türkiye mi?Şimdi Askeri vesayetten kurtulduk ve Cemaatçi bir vesayetin güdümüne mi gireceğiz? ikiksi de koşulsuz biata ve antidemokratik reflekslere sahip yapılar şimdi sana soruyorum Akp ye muhalif,CHP li ve MHP li arkadaş sen Düne kadar büyük tehlike olarak gördüğün cemaat ile işbirliği-

Yorumu oyla      53      53  
TOTEM 17 Aralık 2013 Salı 21:37

B ÜLKE DEMOKRATİK,ÖZGÜR VE BAĞIMSIZ OLMALIDIR! Benim istediğim ve özlediğim Türkiye böyle bir ülke olmalı.Ben her zaman şunu savundum,BU ÜLKEDE HİÇBİR YAPI,GÜÇ YADA CEMAAT GÜÇ SAHİBİ OLMAMALI!! bireylerin,FİKRİ HÜR VİCDANI HÜR olmalı.dün bu ülkede demokrasi karşıtı bir yapıya ve onun tasviyesine destek verdim bugün bir başka yapı aynı tahakkümü kurup egemen olmak istiyor ve ben buna da karşı tepki koyuyorum çünkü,demokrasilerde halkın hür iradesi esastır bu ne dini nede başka bir kutsal totem-

Yorumu oyla      53      53  
FRONTAL 17 Aralık 2013 Salı 21:11

Sayın editör diğer birinci yorumumu neden yayımlamadınız? Ben şahsıma saldıranlara cevap verme hakkımı kullanamıyacakmıyım? Ve buradaki yorum yaptığını sanan bazı yorumcu arkadaşlara sesleniyorum; " kıvırmak, belde güzel durur dilde değil" umarım bu yorumumda çöpe gitmez sayın editör. Hayırlı geceler...

Yorumu oyla      53      52  
FRONTAL 17 Aralık 2013 Salı 20:26

...eğer işler kötü gider ve bu oyalamakta muvaffak olamazsam, andlaşmayı imzalamaktansa tahttan feragat etmeye kararlıydım." hazineyi almadim: "istanbul"u terkederken osmanoğulları"na ait bulunan ve benim için çok büyük kıymet taşıyan eşyaları yanıma almayı düşünmedim. bu sebeple, yabancı bir memlekette şimdi beş parasız, yüzüstü ve ızdırap içinde kaldık." kaynak: işte, sultan vahideddin"in kendi kaleminden savunması, murat bardakçı, hürriyet gazetesi, 24 temmuz 2004

Yorumu oyla      55      56  
FRONTAL 17 Aralık 2013 Salı 20:25

Ta kendisidi. bana gelince; mecburi ve geçici imza taktiğiyle biraz zaman kazanmaya çalıştım. saltanat şûrası"nı da zaten her türlü mes"uliyeti üzerime alarak galipleri ve zaferlerinden sonra türkiye"ye karşı aşırı düşmanca bir tavır içine giren bu memleketlerin kamuoyunu biraz sakinleştirmek için teşkil etmiştim. gelişmeleri bu şekilde beklerken biraz zaman kazanmaya çalıştım, zira olayların gidişatını normale sadece zaman çevirebilirdi.

Yorumu oyla      55      56  
FRONTAL 17 Aralık 2013 Salı 20:23

dayanılmaz olmadığına inandığım için kendimi feda ederek çok sevdiğim memleketimi kurtarmış olmaktan mutluluk duyacağım.memleket sevgim bana, istanbul düşman süngüleri altındayken mustafa kemal paşa"yı yunanlıların üzerine göndermek gibi ağır bir kararı aldırarak iláhi bir mutluluğun da zevkini tattırdı."sevr"i imzalamayacaktim: "o sevr andlaşması ki, elime ilk aldığımda keskin bir acı ve korkulu bir ürperti hissettim. ...sevr bana göre ne bir andlaşmaydı ne de bir pakttı; kötülüğün baştan -

Yorumu oyla      55      56  
FRONTAL 17 Aralık 2013 Salı 20:22

edilip hiláfetin ortadan kaldırılacağına asla inanmak istememem. ...böyle bir tecrübeden sonra insanın vicdanının nasıl temizlendiğini, inancının ve tevekkülünün yeniden nasıl doğduğunu bilemezsiniz."paşa"yi ben gönderdim: "bugün içinde bulunduğum ve hak etmediğim düşmanlıktan rahatlık ve mutluluk duyuyorum. ...bu, bana huzur da getiriyor. eğer yaşarsam ve mücadeleden muzaffer çıkarsam, "bir kötülüğe batıp çıkmıştım" diye teselli bulacağım. düşmanlığa karşı mücadelenin yoğun, acı verici ama -

Yorumu oyla      55      56  
FRONTAL 17 Aralık 2013 Salı 20:20

Anadolu'ya gitmeme mani oldu. üç büyük hata yaptim: "ben de insanım, hata etmediğim iddiasında bulunamam ve başlıca üç hatamı itiraf ederim: birincisi, rahmetli biraderim sultan reşad"dan sonra saltanat makamını kabul etmem. ikincisi, mütareke hükümetlerine, başta ferid paşa olmak üzere tevfik, izzet, ali rıza ve salih paşalar gibi milletin ve devletin kalbur üstü isimlerine talihimi bağlayarak aldanmam. üçüncüsü; devleti kuran ve halis muhlis türk olan osmanoğulları"nın memleketten sürgün -

Yorumu oyla      55      56  
FRONTAL 17 Aralık 2013 Salı 20:19

açtığım zaman, büyük bir muhalefete uğradım. "böyle bir avantüre giremezsiniz. biz, mustafa kemal paşa ile haberleştik. zaferden sonra, size bağlılığını bildirecek. onun istemediği, sadece damad ferid paşa"dır. galip gelirse zafer sizin, allah göstermesin yenilirse de bu yenilgi onun hesabına olacaktır. vaktiyle enver ve talát yenilmişlerdi ve onların hatalarını düzeltmek için galip devletlerle şimdi siz mücadele içerisindesiniz. anadolu"ya gidip mağlup olursanız vaziyeti kim kurtarır?" deyip -

Yorumu oyla      55      52  
FRONTAL 17 Aralık 2013 Salı 20:17

Ettim.ihanet etmedim: "talih ve kader bizi vatanımızdan ayırdı ve nihayet gurbetlere attı. allah"ın takdiri ve kısmetimiz böyleymiş. ...gerçi málum sebepler yüzünden dinime, vatanıma ve milletime arzu ettiğim kadar hizmete vakit ve imkán bulamadım ise de, asla ihanet etmedim. şimdi burada zelil ve sefil bir halde kalmaktansa, anadolu"da at sırtında olmalıydık. ecdádımın sarıkları, aynı zamanda kefenleriydi. ...anadolu"ya gidip ordunun başına geçmem konusunu dünürüm sadrazam tevfik paşa"ya -

Yorumu oyla      55      52  
FRONTAL 17 Aralık 2013 Salı 20:16

kendimi feda ederek vatanı kurtarmaya çalıştım. ama gelin görün ki, bugün yaşayan kurban benim; daha doğrusu fedakárlığın kurbanı!"kaçmadim, hicret ettim: "her tarafı istilá eden inkılap ve ihtiras içerisinde bunaldım. bana teklif edilen şekildeki hiláfete ne karşı koyma, ne de başeğme imkánı görmeyerek kamuoyunda sükûn ve durumda açıklık belirinceye kadar tehlikeli bölgeden geçici olarak ayrılmaya karar verdim. gitmekle, vekili olduğum şánı yüce peygamberin yaptığını yaptım, kaçmadım, hicret -

Yorumu oyla      55      52  
FRONTAL 17 Aralık 2013 Salı 20:14

insanın zaafları da söz konusu... "beşer şaşar" ifadesinin doğru olduğunu çok iyi biliyorum ama, aşılması zaten imkánsız olan savaş zamanının engellerini ve daha sonra mütareke ile ortaya çıkan güçlükleri yenemediysem de, memleketimin iyiliği için yapmam gereken herşeyi yaptığımı iddia ediyorum.mütareke yıllarında ortaya çıkan bütün fácialara ve olaylara karşı gerçi kalkan olamadım ama paratoner vazifesi gördüm ve öyle zannediyorum ki, bütün musibetleri de üzerime çektim.

Yorumu oyla      55      52  
FRONTAL 17 Aralık 2013 Salı 20:13

memlekete paratoner oldum: karşınızda köklerinden koparılmış, bir girdapla sahile fırlatılıp atılmış bir kazazede var. ben bu kargaşa içerisinde önümde daha ne kadar yol kaldığından habersizim ve bu işin neticesini de sadece allah biliyor. ...ne yapabiliriz ki? kader, bu konuda düşündüğümden farklı bir yol çizdi.ben, dindar bir insanım... vazifemi çok karmaşık bir dönemde, bir insanın yapabileceği en iyi biçimde tamamladığıma bütün yüreğimle ve kat"iyetle inanıyorum.

Yorumu oyla      55      52  
FRONTAL 17 Aralık 2013 Salı 20:12

sivil müesseselerin de emrine verildiğini vurgular. İsmet Bozdağ da aynı fikirdedir.işte, sultan vahideddin"in kendi kaleminden savunması paratoner görevi yaptım, musibetleri üzerime çektim .

Yorumu oyla      55      52  
FRONTAL 17 Aralık 2013 Salı 20:10

ismet bozdağ, röportaj sırasında atatürk'ün "vahdettin'in yaveri" olduğunu, erzurum kongresi'ne "hazret-i şehriyari kordonlarıyla" geldiğini, samsun'a doğru yola çıkmadan bir gün önce "sarayda padişahla yemek yediğini", ertesi sabah da "içeriği net olarak söylenmeyen" görevin kendisine verildiğini hatırlatır. ayrıca mustafa kemal'e "gizli" görevinde tanınan yetkilerin tarih içinde yalnızca köprülü mehmet paşa'ya tanındığını çünkü mustafa kemal'in samsun'a yolculuğunda sadece askeri değil -

Yorumu oyla      55      52  
FRONTAL 17 Aralık 2013 Salı 20:09

ismet bozdağ da, atatürk'e kırk bin altın değerinde para verildiğini abdülhamit'in kızı şadiye sultan'dan dinlediğini belirtir. üstelik bu kırk bin altını vahdettin'in çiftliğini ve atlarını satarak temin ettiğini söyler.iki atatürkçü "para verildiğinde" birleşirler ama miktarı ve kaynağı hususunda farklı noktada dururlar.

Yorumu oyla      55      52  
FRONTAL 17 Aralık 2013 Salı 20:08

hakkıydı, ailesinin çünkü. kesinlikle bunlar namusu müeccem.daha sonra şöyle devam ediyor: "kafanız hiç karışmasın devrimlerin kaderi budur.son padişah vahdettin'in atatürk'ü samsun'a göndermeden kendisine ne kadar para verdiği de, gene bu röportajda gündeme geliyor.kutay'ın cevabı şu: "25 bin altın. o zaman bu parayla istanbul'un onda biri satın alınırdı. ben bunu demokrat parti milletvekili olan hukukçu celal fuat türkgeldi'nin babası mabeyn başkatibi olan ali fuat türkgeldi'den dinledim."

Yorumu oyla      55      53  
FRONTAL 17 Aralık 2013 Salı 20:06

Kutay cevap veriyor: "elbette hain değildi. dünyanın en namuslu adamlarından biriydi. ölürken yastığının altından parasızlıktan alamadığı ilaçlarının reçeteleri çıktı. bunu tarık mümtaz göztepe anlatıyor. ve cenazesini rehin ettiler san remo'da. akrabaları, arkadaşları cenazeyi kaçırdılar da gömüldü. bunlar hakkında hüküm verebilmek için önce bilgili olmak lazım.bakın hazine-i hassa reisi refik bey'i çağırıp sayım yaptırdı gitmeden evvel. nuriye hanım, oradan kaşıkçı elmasını alıp gidebilirdi.

Yorumu oyla      55      53  
FRONTAL 17 Aralık 2013 Salı 20:04

Peki hulya bu yazdıklarıma be diyeceksin; editörün de musadesi ile kaynağı burada belirtmek istiyorum.Nuriye Akman, 11 ila 14 haziran 1995 tarihlerinde "Milli Mücadelenin Iki Yüzü" başlıklı birkaç günlük bir röportaj yayınlıyor sabah gazetesi . Röportajın konukları "damarlarımı kesseniz Atatürk diye akar" diyen Cemal Kutay ile yine sıkı Atatürkçü Ismet Bozdağ...Nuriye Akman , Cemal Kutay'a soruyor: "Siz bugün Vahdettin'i vatan haini kategorisine sokmuyorsunuz?"

Yorumu oyla      55      53  
TOTEM 17 Aralık 2013 Salı 17:48

Daha düne kadar sövüp saydıkları Amerikan güdümlü olduğunu söyleyip Fetoş dediği adamın ve yapısının operasyonunu avuçları patlayana kadar alkışlayıp mutlu olabilen birine benim ilaveten bir söz söylemem gerek yok. zaten bu insanlar insanlığın dibine vurmuş hükümsüz insanlardır. böyle diyenin..... yapıp ardından boş yerlere bir dolu beddua ve küfür ekledim diyen bir yazar ve sözde ulusalcı ise hatta Atatürk ü sevdiğini ilan ediyorsa Atamın kemikleri sızlıyordur. Atatürk ün Ahlak vursunu hatırla

Yorumu oyla      54      53  
Misafir 17 Aralık 2013 Salı 13:57

Hülya hanım,bu referansıİSLAM CUMHURİYETİ olan ve de AKP(Sabah haberlerine göre hortumcuların kralı...Ne hortumlamışlar ama ,üç bakan oğlu.Yalan demeyinhaaa.İşin başında Zekeriya Öz var...Hıımmmm.)li kadınla tartışmak boşa.Bakın 17:47 de kesinlikle kafasına bir şey düşmüş olmalı ki doğruya yakın bir şeyler yazdı.Diktatör olduğunda değil frontal İhtilalci M.Kemal bunları yapan.Biraz başka kitapları oku.Mevlanzade Rıfat'tan bir şey öğrenemezsin sen.Ama önce şu dil bilgisi kurallarını bir çalış.

Yorumu oyla      58      50  
Misafir 17 Aralık 2013 Salı 13:42

Yoo,editör iyi yapmış.Bu kadar yalanı nereden bulup yazdıysan yine az silmiş.Ben sana Atatürk'ü ağzına alma demedim mi?Sen beğendiğin insanlara böyle iftiralar atarsan kim bilir beğenmediğine neler yazmazsın.

Yorumu oyla      58      50  
Misafir 17 Aralık 2013 Salı 13:37

Arkadaşlar bu kadının 14:16 bahsettiği olay aynıyle olmuştur.O Mustafa Kemal diktatör değil"İHTİLALCİ MUSTAFA KEMAL.".Bu ikisinin arasındaki farkı bu kadına anlatmak çok zor.Ama,aklı selim sahibi;bu konuda art niyetli olmayan;bilgileri sadece Mevlanzade Rıfat gibilerden almayan insanlar anlayacaktır.

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 17 Aralık 2013 Salı 13:37

Çok nickli hem Kemalist hem AKPli olursan her yere sallayabilirsin .Sonuçta Kemalistsin...Valla bu da güzel bir numaraydı...Üzerine alınmasın bazıları benim sözüm çok nicki huy edinmiş METOT edinmişlere.

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 17 Aralık 2013 Salı 13:33

Sahi bu sabah flaş haber çok önemli.HANİ AKP YOLSUZLUKLARIN ÖNÜNE GEÇMİŞ;HORTUMCULARIN HORTUMUNU KESMİŞ VE HIRSIZLIKLARA ENGEL OLMUŞTU. Hadi konuşun arkadaşlar düne kadar bura Ecevit hükümetinin yolsuzluklarından bahsedip bu AKP iktidarının temizliğinden(!)bahsediyordunuz.Alooo;orada mısınız?..

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 17 Aralık 2013 Salı 13:28

“Hedefimize varmak için kanunlarımız müsait değilse o kanunları değiştiririz, yeni kanun yaparız. En nihayet lüzum ve mecburiyet görürsek bu yolda her şeyin üstüne çıkarak hedefimize yürümekte, asla tereddüt etmeyiz.”.ÇAKMA AVUKAT,BU KONUŞMANIN HEMEN HEMEN AYNISINI RTE İLERİ DEMOKRASİ DEDİĞİ,GÜNLÜK GÜLÜSTANLIK, KENDİSİNE TESLİM EDİLMİŞ TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE YAPTI.

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 17 Aralık 2013 Salı 13:21

"Bende Atatürk diktatördü! diyorum.".Allah aşkına şu kadına biriniz dil bilgisi kurallarını öğretsin.Atatürk'ün diktatör olduğunu belgelermiş.Hadi oradan;sana cevabı Yalçın Toker veriyor zaten...

Yorumu oyla      57      49  
hulya 17 Aralık 2013 Salı 13:20

Vahdettin,işgal askerlerine ve memurlarına karşı gelen Anadolu halkını yatıştırması için M.Kemal'i görevlendirmiştir.Eğer para verdiyse Anadolu halkının çıkarı için değil onları uyutsun diye vermiştir.Atatürk patişahın halkı uyut emrini yerine getirmemiş Anadolu halkını peşinden sürüklemiştir.

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 17 Aralık 2013 Salı 13:19

Rahmi Bey, Atatürk de bir insandı.Şapka için sadece binlerce insan asıldı...Atatürk'e en büyük kötülük onu beşer olmaktan çıkarmaktır.... Bu konular baydı. Çare Sarıgül değil...DEĞİŞELİM ARTIK BU KONULARI...El alem Mars' çıkıp bizi MARS edecek:---) biz neredeyiz.

Yorumu oyla      53      52  
Misafir 17 Aralık 2013 Salı 13:15

Türkiye; Atatürk ve din istismarcılarından Kürşat Beyin yazdığı gibi görevdeyken ABD'ye sesi çıkmayan emekli olunca ABD düşmanı görünen sahte LAİKÇİ VE ULUSALCILARDAN kurtulacak.YOL SEVGİ YOLU, hoşgörü yolu ...HIRSIZA HER YOL MÜBAH ONLAR HER ZAMAN HER İKTİDARDA ÇALMAYI DÜŞÜNÜR....Yakalanınca söylenecek bellidir...HEPSİ TURHALLIDIR İSİMLERİ NİCKLERİ FARKLI OLSA DA HEPSİ MİLLETE "illet" olur...Millet büyürse SIZMA olur:-) HIRSIZ rahatsız AKPli sağcı ergenesolcu farketmez.Biiiz yapmadııııkkkk:---))

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 17 Aralık 2013 Salı 12:19

Sözde Atatürkçü ve tüccar AKP'ci rüşvetten çalmaktan yakalanınca ne der..Onlar yaptıııııı.Biz yapmayıııııız.Hırsızın sıfatı ne olursa olsun hırsızdır.Hırsızı Aydınlık, Sözcü yazarsa BRAVO MALİYECİ YAKALARSA ONLAR YAPTI F TİPİ HAYDİ BEEEE...Çok eski bu Filmler...

Yorumu oyla      62      50  
Misafir 17 Aralık 2013 Salı 11:52

RAHMİ BEY EREGENEKONCU ATATÜRKÇÜYÜM diyor çalan çırpan onun arkasına sığınıyor.Bu gelenektir hortumcu iktidara yanaşır yakalanınca ben yapmadım der.BU ÜLKENİN CI CU YA DEĞİL AHLAKLI NESİLLERE İHTİYACI VAR.

Yorumu oyla      58      52  
FRONTAL 17 Aralık 2013 Salı 09:45

Sayın 00:40, son Osmanlı padişahı vahidettin vatan haini değildi. Atatürk bile ; " eğer vahidettin İngiliz atlarını satıp bizi Anadolu'ya göndermeseydi , bizimde yapacak birşeyimiz olmazdı diye belirtmişti. Vahidettin zaten çökmekte olan bir imparatorluğun başına temsilen çıkarılan bir padişahtı. Ve ben Atatürk. Düşmanı değilim sadece dediklerim gerçekler. Eğer Atatürk diktatör olmasaidi devrim yapamazdı. Ve sonuçta oda bir insan bizler gibi yalnışlarıyla, doğrularıyla olan bir insan.

Yorumu oyla      58      58  
Misafir 17 Aralık 2013 Salı 00:40

Bildiğim kadarıyla FRONTAL hatun bir Osmanlı neferidir, bu yüzden vatan haini son Osmanlı padişahı ile sülalesini defeden Atatürk için ne söylese kendince yeridir:))

Yorumu oyla      58      50  
FRONTAL 16 Aralık 2013 Pazartesi 20:31

9 eksi :) totemi bırakıp artık benim eksilerimi çoğalttığınız için sizlere teşekkür ederim. Yokmu arttıran eksileri!

Yorumu oyla      55      64  
FRONTAL 16 Aralık 2013 Pazartesi 17:47

Hulya anlamıyorsun , eğer diktatör olmasaydı devrim yapamazdı. Kolayım bir ülkenin genlerihle oynamak . Kılık kıyafetinden tutturda harfine kadar değiştirmek. Isyanları bastırmak . Bunları diktatör olmuyan biri asla. Başaramaz. Ayrıca bende bir kadınım savunduğum ney kadınları eziyor hulya bana açıklarmısın.

Yorumu oyla      56      72  
TOTEM 16 Aralık 2013 Pazartesi 16:31

Devrinin gerçeklerini yaşar Atatyürk bukadar büyük bir devlet adamıydı ama bir cep telefonu bile yoktu:) Muhabbet bundan öte birşey değil. Sayın yazar bizler MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü ÇOK SEVİYOR,SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ Ancak siz ve sizin gibi insan yada yapıların Atramı sömürmesinden gerçekten sıkıldık.Bu maksatlı,art niyetli ve çirkin muhabbete girmeyeceğim zira bu sinsi bir tuzak sadece. Ben sizin misyonunuzu ve maksadınızı biliyorum ancak sizde şunu bilin asla muktedir olamayacaksınız.

Yorumu oyla      54      53  
TOTEM 16 Aralık 2013 Pazartesi 16:28

Olmak istemiyorum zira Sayın yazar bilinçli olarak insanları bu kavgaya çekmek istiyor zira yazar ve gazetesi bu ülkede sürekli bir kavga ve kaos ortamı olmasını arzulayan taraflardır. Atatürk bizim Ülkemizin kurucusudur! Atatürk bugünkü tanıma göre tam bir diktatördür ancak,Her olayı zamanının konjonktürüne göre değerlendirmeyi her zamanki gibi dikkate almıyoruz. Atatürkün yaşadığı yıllar ve sonrası dünyada moda bir yönetim şekliydi? bu Kanuni diktatördü diyenin demeye benziyor herkes-

Yorumu oyla      55      53  
TOTEM 16 Aralık 2013 Pazartesi 16:25

Atatürk e diktatör diyenin... diye bir cümle kullanan biri değerli bir yazar olamaz! Hatta muteber bir insan bile olamaz hele hele Aydın hiç olamaz! Ben artık bu çelişkiler yumağından sıkıldım! Sayın yazar ve Hülya kardeşim sizler değilmiydiniz Osmanlı Türk değildi diyen? şimdi Türk ü terkedin(Osmanlıyı kastediyorlar) Dediler diye Türk düşmanı ilan ediyorsunuz adamları hani Osmanlı Türk değildi? Bu ucuz ve değersiz muhabbetin içine girmek ve Atatürk diktatördü yada diyenin... kavgasına dahil-

Yorumu oyla      54      52  
FRONTAL 16 Aralık 2013 Pazartesi 16:00

Hangi ezilen kadın hulya? Okadar saçmalıyorsunki artık sana ne cevap vereceğime şaşırıyorum doğrusu. "Ozamanda sınırsız özgür yaşıyanlar şimdi feryat figan ediyor" ne şimdi bu neyi anlatmaya çalışıyorsun anlamış değilim doğrusu. Farkında değilsin ama asıl Atatürk'ü Allah yerine koyan sizleriniz.

Yorumu oyla      53      63  
hulya 16 Aralık 2013 Pazartesi 15:21

Atatürk ezilen ve baskı altına alınan kadını kurtarmak için ne giyeceğine karıştı senin savunduğun şey ise kadını ezip baskı altına almak için ne giyeceğine karışıyor.İkisi aynı şey olamaz.

Yorumu oyla      69      51  
hulya 16 Aralık 2013 Pazartesi 15:14

Neyin saçma neyin, mantıklı olduğu ortadoğudaki yaşanalardan bellidir.Demokrasi sınırsız özgürlük değil, eşit özgürlüktür.O yüzden zamanında sınırsız özgür yaşayanlar feryat figan ediyor.

Yorumu oyla      68      52  
FRONTAL 16 Aralık 2013 Pazartesi 15:06

Ikincisi ben ölümlü insanlardan ulviyet beklemem. Öğrenci evlerine denetimde karşı çıkan sizler! O yıllarda insanların ne giyeceğine bile karışılıyormuş. Editör yazdıklarımın hepsini yayınlasaydı o vakit görürdün gercekte diktatörmüymüş değilmiymiş. Bir empati yap bakalım kendini o insanların yerine koy ne hisswdiceksin

Yorumu oyla      55      63  
FRONTAL 16 Aralık 2013 Pazartesi 15:01

Hulya bazen sana çok acıyorum. Allah peygamberlerine niçin öldür demiş? Ikincisi, saçma bir şapka yüzünden neden onlarca insan öldürülmüş?şal satan kadını bile asmışlar . Bumu özgürlük! Birileri önüne seçenek sunuyor sadece 3 şıkkın var 4. Bir şıkkın yok! Bunun adı ne özgürlüktdür nede demokrasi . Özgürlük şıkların arasından seçim yapmak değil kendi şıkkı nı yaratmaktır.

Yorumu oyla      55      65  
hulya 16 Aralık 2013 Pazartesi 14:46

Frontal, Atatürk herşeye gücü yeten ALLAH değildir.Her şeye gücü yeten Allah bile kutsal kitaplarında peygamberlerine "öldür" demişken, ezilen Anadolu halkına insanca yaşama şansı veren Atatürk'ten her şeye gücü yeten Allah'mış gibi ulviyet istemeniz ölenlere filan acımanızdan değil Atatürk'ün elinizden aldığı yetkilere kızgınlığınızdan ileri geliyor...

Yorumu oyla      69      51  
FRONTAL 16 Aralık 2013 Pazartesi 14:45

Sayın editör, yorumumu makaslamışşını keşke hepsini silseidiniz böyle hiçbir anlamı kalmamış.

Yorumu oyla      54      62  
FRONTAL 16 Aralık 2013 Pazartesi 14:25

kurbanlarda verelim.Şapka için “kurban vermek”ten bahseden bir Cumhuriyetçi… Evet, bütün bu zulümler bazılarının “hürriyet, özgürlük, demokrasi getirdi” dedikleri adamın eliyle icra edilmiştir… Böyle Demokrasi, böyle Cumhuriyet olur mu? Kararı siz verin.

Yorumu oyla      53      66  
FRONTAL 16 Aralık 2013 Pazartesi 14:24

Kastamonu’lulara şunları söylemişti: “Uygar ve milletlerarası kıyafet, bizim için, çok cevherli milletimiz için lâyık bir kıyafettir. Onu giyeceğiz. Ayakta iskarpin veya fotin, bacakta pantolon, yelek, gömlek, kravat, yakalık, ceket ve tabiatıyla bunları tamamlamak üzere başta siper-i şemsli serpuş. Bu serpuşun adına şapka denir. Redingot gibi, bonjur gibi, smokin gibi, frak gibi, işte şapkamız! İsterseniz bildireyim ki, bu kadar yüksek ve önemli bir sonuca varmak için, gerekirse bazı -

Yorumu oyla      53      66  
FRONTAL 16 Aralık 2013 Pazartesi 14:23

Fakat, bu üç yıl içinde akıttığımız kanların yeterli görülmesi için, çıkacak gerici hareketleri doğduğu yerlerde boğmaya çalışmalıyız.”[21 müsliman bir ülke düşününki:Hacca gitmek yasak[22] Allahu Ekber demek yasak[23] Din dersleri yasak[24] Kur’an okumak yasak[25] Muhalefet yasak (Tek Parti Rejimi)[26] Yazı yazmak yasak[27] Istediğini giymek yasak[28]. Bu nasıl demokrasi, bu nasıl özgürlük?Bilindiği gibi, M. Kemal 24 Ağustos 1925 tarihinde Kastamonu’ya elinde Panama şapkasıyla gitmiş -

Yorumu oyla      53      65  
FRONTAL 16 Aralık 2013 Pazartesi 14:20

Bu kanlarımız, yalnız muharebe meydanlarında değil, aynı zamanda memleketin dahilinde de döküldü. Temenniye değer ki, bu dökülen kanlar kafi gelsin ve bundan sonra kanlar dökülmesin.”[201923 yılında yaptığı ve 7 Aralık 1929 tarihli Milliyet Gazetesi’nde yayınlanan şu açıklaması da ilginçtirFransız Devrimi, ancak yüz yılda başarılmıştır. Biz ise, devrimimizin henüz üçüncü yılındayız. Kimse iddia edemez ki, bizim devrimimiz de bir tepkiyle, bir gericilik hareketiyle karşılaşmasın.

Yorumu oyla      53      66  
FRONTAL 16 Aralık 2013 Pazartesi 14:16

uygun olur. Aksi takdirde, yine gerçek, usulüne uygun olarak ifade edilecektir. Fakat belki de bazı kafalar kesilecektir.”[19] Hem “Hakimiyet Milletindir” diyor, hem de Milletin vekillerini tehdit ediyor. Bunu ben uydurmuyorum. Bizzat M. Kemal Nutuk’ta övünerek anlatıyor. Böyle demokrasi olur mu? Böyle insan hakları olur mu? peki şu sözlere ne demeli:“Kan ile yapılan inkılaplar daha sağlam olur, kansız inkılap ebedileştirilemez. Fakat biz inkılaba erişmek için lüzumu kadar kan döktük.

Yorumu oyla      53      65  
FRONTAL 16 Aralık 2013 Pazartesi 14:13

Bakın M. Kemal ne diyor: “Hedefimize varmak için kanunlarımız müsait değilse o kanunları değiştiririz, yeni kanun yaparız. En nihayet lüzum ve mecburiyet görürsek bu yolda her şeyin üstüne çıkarak hedefimize yürümekte, asla tereddüt etmeyiz.”[18Peki M. Kemal’in Mecliste yaptığı şu konuşmaya ne dersiniz: “Mesele, zaten oldubitti haline gelmiş olan bir gerçeği kanunla ifadeden ibarettir. Bu mutlaka olacaktır. Burada toplananlar. Meclis ve herkes meseleyi tabii olarak karşılarsa, sanırım ki -

Yorumu oyla      53      61  
hulya 16 Aralık 2013 Pazartesi 14:02

Atatürk güce ulaştıkça güçsüzlerin sırtından asalak gibi yıllarca hüküm sürenlerin onlara asla özgürlük tanımayanların ellerinden yetkileri aldıkça bu yetkileri alma durumuna DİKTATÖR'lük demişlerdir.

Yorumu oyla      65      49  
hulya 16 Aralık 2013 Pazartesi 13:49

Atatürk'e Hitler gibiymiş hissi yaratmak için diktatör diyenlerin sığındığı liman "eee diktatör'ün sözlük anlamı:Bütün siyasi yetkileri kendinde toplamış kimse" diyorlar.Atatürk'ü sevenler masum ve kötü niyetli her türlü söylemi ayırt edebilen yetiye sahip kimselerdir ve paranoyak da değildirler..

Yorumu oyla      65      49  
hulya 16 Aralık 2013 Pazartesi 13:31

Atatürk asla diktatör değildi.Çünkü, diktatörlük bir güce erişirken yapılan mücadele değil o güce ulaştıktan sonra yapılanlarla ortaya çıkan psikolojik bir rahatsızlıktır.

Yorumu oyla      65      50  
hulya 16 Aralık 2013 Pazartesi 13:14

Dünya'ya barış hangi sistemde gelir? Laik hukuk sisteminin üzerinde dünya'ya barış getirebilecek başka bir sistem varmı?

Yorumu oyla      64      52  
hulya 16 Aralık 2013 Pazartesi 13:12

Tarih her zaman sonuçlarına göre değerlendirilir.Sonuç iyi ise, bu sonuca giden süreç'te kullanılan yöntemlerin de doğru olduğu kabul edilir.Sonuç kötü ise kullanılan yöntemlerin yanlış olduğu kabul edilir.

Yorumu oyla      66      51  
FRONTAL 16 Aralık 2013 Pazartesi 10:16

Sayın Turan , yazarlığı bırakıp reklamcılığamı başladınız? Bende Atatürk diktatördü! diyorum. Aksini söyleyen yorumcu arkadaşlarımız var ise çıksın, söylesin. Editör de eğer izin verir is belgeler ile ıspatlamaya hazırım. Hayırlı günler...

Yorumu oyla      57      64