YORUMLAR
Toplam 78 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 11 Ekim 2013 Cuma 19:24

hay sizin aklınıza şaşayım. lafın tamamı kime söylenir bilirsiniz. adam açıktan açığa diyemiyor ama siz hala gazete muhabbeti yapıyorsunuz. bu iş bitti anlamıyormusunuz

Yorumu oyla      60      60  
Misafir 11 Ekim 2013 Cuma 10:19

gazete olayını bu yazı açıklıyor, anlayana: "...Türkiye’ye gazete okutturan adam, tirajların efendisi bir şekilde kendisini uzunca süre takip ettirdi. Her gün yazmasa da (sadece haftada bir yazı, o da internette) Rahmi Turan adından epeyce bahsettirdi. Birbuçuk iki yıl gibi bir süredir ‘yeni gazete ve başında da Rahmi Turan’ söylentileri kulaktan kulağa yayıldı gitti. Kısaca efsane gazeteci Rahmi Turan yine yaptı yapacağını, uzunca bir süre kendisini takip ettirdi ve okutturdu! (mehmet poyraz)

Yorumu oyla      54      63  
Misafir 11 Ekim 2013 Cuma 09:31

21,54'te yazan arkadaşım... evet, rahmi bey iki ay önce öyle yazmıştı ama acele etme. zaman, göreceli bir kavram. rahmi turan söz verdi mi tutar. onu tanıyanlara sor, rahmi turan'ı rahmi turan yapan da sözüne sadık olmasıdır. bu söz önümüzdeki seneye mi yoksa 2023'e mi gerçekleşir orasını bilemem ama endişe etme sen. birkaç mevsim daha geçsin, tamamdır iş

Yorumu oyla      56      54  
Misafir 10 Ekim 2013 Perşembe 21:54

Yeni gazete projesinden vazgeçmiş değiliz.Ben şartların oluşmasını bekliyorum.İşveren, makinelere büyük yatırım yaptı. Benimle veya bir başkasıyla mutlaka yeni bir gazete çıkaracaktır.Kişisel görüşüme göre çok yetenekli ve bir gazetenin işleyişini fevkalâde iyi biliyor. Benimle veya bensiz (yani başka bir meslektaşla da olabilir) çıkartacağı gazetede mutlaka başarılı olacağına inanıyorum. Bekleyelim... Çok bekleyeceğimizi de sanmıyorum! BU YAZI İKİ AY ÖNCE YAZILDI SONUÇ ??????????

Yorumu oyla      55      51  
Misafir 10 Ekim 2013 Perşembe 21:07

Frontal hanım, totem bey. Yorum tarzınız okadar çok birbirine benziyorki, bazen ikinizinde aynı kişi olduğunuz konusunda şüphe ediyorum. Totem bey frontal hanımı tanıyormusunuz? Yada hanım efendi yakın akrabanızmı? Tarzınız çok benziyor kusuruma bakmayın. Benimkisi sadece merak efendim.

Yorumu oyla      59      50  
Misafir 10 Ekim 2013 Perşembe 21:06

Vah zavllı vah...38 yazı yazmış teyze buraya.Allahı,dini ağzından düşürmüyor önüne geleni aşağılıyor.Bir insan bu kadar ukala,saygısız ve de cahil olur mu.Okuduğu kaynağa bak Ali Fuat Başgil.Frontal sen hükümet tarafında "Laiklik elden gitmiyor."dan sorumlusun.İSLAM CUMHURİYETÇİSİYİM diyen birinden 38 değil kitap yazsa ne beklersin.Ha bu arada birini ben zannediyorsan bu bilginle sana soru soranın aklına şaşarım.Bir ara yobaz nasıl olur falan diye konuştunuz;kendi yazını oku görürsün yobazı.

Yorumu oyla      53      50  
Misafir 10 Ekim 2013 Perşembe 21:02

Peş peşe din üzerine yorum yapan Frontal..2 basit soru sordum bir türlü cevabını alamadım.. 1.ci sorum "Peygamber doğarken hangi dinden doğdu" idi, 2.ci sorum ise "Tevrat ve İncil ne olmuş da bozulmuş".. Cevaplarını merakla bekliyorum.. Doğru Başbakan Yahudiye gürlemişti Davos'ta "Siz Adam Öldürmeyi iyi bilirsiniz" diye ama gel gör ki Bizler de Maşallah onlardan aşağı kalmayız!Biz de iyi biliriz.. 1915'te,6/7 Eylül'de,Sıvas'ta, Maraş'ta, Uludere'de.. insanları öldürmeyi..say say bitmez..!!!

Yorumu oyla      53      49  
FRONTAL 10 Ekim 2013 Perşembe 19:12

Ekmeğini yiyip,suyunu içipte, topraklarında gezipte ihanet edenlere, karalayıp, hor görenlere yazıklar olsun! Ama şunu bilinçli bu devlet tarihte dünyaya hüküm etti , tarih tekerrürden ibarettir. Sakın unutmayın!

Yorumu oyla      59      50  
FRONTAL 10 Ekim 2013 Perşembe 19:08

16:20 tüm dünyada müslimanlar zulüm görürken, sırf müsliman oldukları için katledilirken. Nasıl olurda yahudilerin hıristiyanları sütten çıkmış Akkaş'ın edersin pess doğrusu! Yüzsüzlügün, iki yüzlülüğün bu kadarısınada pesss! Bütün dünyayı bencillikleri yüzünden hırsları çıkarları yüzünden kan gölüne çeviren kadın çoçuk demeden karleden yahudileri böylesine savunmana pess! Bu arada dikkatimdendw kaçmadı, müslümanları karalarken bizler demeyi unutmuşsun yoksa sen müsliman değilmisin? Bu ülkenin-

Yorumu oyla      56      52  
Misafir 10 Ekim 2013 Perşembe 16:20

Merak ettim..F.D. diyor ki "Tevrat ve İncil, aslını yitirmiş.." Bu Yahudiler ve Hristiyanlar ne yapmışlar da aslını yitirmişler??? Müslümanların yaptığı gibi öldürdükleri insanları parçalayıp Kalplerini mi yemişler??? Yoksa Ölmüş Kadınla kaç kez cinsel ilişkiye girmeyi Mecliste tartışıp Mursi gibi adamlardan cevaz mı almışlar??? yoksa da Suudi'nin yaptığı gibi ÖZ KIZINA mı tecavüz etmişler??? Yoksa İslam ülkelerdeki Yalan ve Sahtekarlık diz boyu olduğu gibi Üçkağıtcılık mı yapmışlar?

Yorumu oyla      59      53  
hulya 10 Ekim 2013 Perşembe 14:24

Ben islam ritüellerini uygularken, bir başkası başka ritüeller ile tatmin oluyorsa bu evrenin hepimize ait olduğunu kavrayabilmek ve tahammül edebilmektir demokrasi vede laik'lik.

Yorumu oyla      57      50  
hulya 10 Ekim 2013 Perşembe 14:20

Demokrasiyi ve laik'liği içine iyice sindirmiş insanlar doğum ve ölüm arasındaki yaşamı boyunca asla öğrenemiyeceği doğal Güç'ün bilinmezliğinden doğan inanç açlığını tatmin ediş şekillerini ve ritüellerini yaparken diğerlerininkini kötüleyemezler,benim yaptığım budur.

Yorumu oyla      55      49  
TOTEM 10 Ekim 2013 Perşembe 13:27

Avrupalı hırıstyan ağzı ile konuşmaları gayet doğaldır. Hülya eğer senin düşünce tarzın aydınlık ise karanlık nasıl birşey olur merak eder oldum! İnsanların zaaflarını ve sapmalarını ne dine ne sistemlere nede başka bir olguya bağlamak doğrudur. Zira insan oğlu allahın buyruklarını dahi istediği gibi eğip bükebiliyorsa kul yapısı kural ve kanunları ne yapar siz düşünün sanki bu dünyanın kötü haline sebep olan İslam ve Müslümanlar gibi konuşuyorsunuz! Zalimleri bırakıp mazlumları eleştiriyorsun.

Yorumu oyla      55      51  
TOTEM 10 Ekim 2013 Perşembe 13:24

Belki elli kez yazdım; bu avrupalı ağzı ile konuşmayı bırakın dedim ama vatandaşlar kendilerini bir Türk ve müslüman gibi değilde bir Hırıstyan ve avrupalı gibi hissettikleri için hala ORTAÇAĞ KARANLIĞI sözünü ısrarla kullanıyorlar.Ortaçağ avrupa için karanlık bir çağdı Türk ve İslam alemi için ise tam bir medeniyet ve aydınlanma çağı olduğu gibi İslam aleminin en huzurlu ve medeni olduğu dönemdi ancak bu arkadaşların türklük yada müslümanlıkla alakaları olmadığı için-

Yorumu oyla      55      51  
hulya 10 Ekim 2013 Perşembe 13:23

19:12 cvp:Benim için "Bırakın Tevrat'ı kitabı olarak kabul etsin" demişsin.Buna cevap olarak bende size "bildiğin yanıldığına yetmiyor" diyorum.Kuran'a inandığını söyleyen sofu'ların Kuran'ın inandığına, inanmadığını söylemesi çelişkilidir.Kuran, Tevrat'ı da İncil'i de tastik ettiğini bildirir,Mekke Halkı'nın anlayacağı dilde Mekke halkına özel indirildiğini hep vurgular.Siyasi çıkar elde etmek isteyenlerin çekişmeleri beni ilgilendirmez.

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 9 Ekim 2013 Çarşamba 19:12

Sn. Frontal hanım, hiç kendinizi yormayınız.biz alıştık hulya hanımın alakaya çay demle havasındaki yorumlarına. Sorular zaten abes sizde dediniz komik diye. Biz ortaokulda öğrendik, Tevrat'ı incilin aslını yitirdiğini ve bu yüzden Kuran'ın Allah'ın indirdiğini. Bırakın hulya hanım Tevrat'ı kitabı olarak kabul etsin. Cehalet ateşden bir gömlek giyenlere Allah yardım etsin. F. D

Yorumu oyla      90      57  
FRONTAL 9 Ekim 2013 Çarşamba 18:35

Hulya ben hiç çok bilmiş tavırlar sergilemem bildiğim konulardada bildiğimi dile getirmekten çekinmem , Kur'an ile Tevrat'ı biribirine benzetmen ilede senin Bilgin'e hayran kaldım doğrusu. Ayrıca tanrı kelimesini genelde hristiyanlar kullanır biz müslimanlar, sadece Allah deriz. Peygamber efendimiz ile uğraşıp abuk subuk sorular ile sorgulayacagınıza misafir rumuzlu zaat, önce bi kendinizi sorgulayın neye hizmet ettiğiniz çok belli.

Yorumu oyla      58      54  
FRONTAL 9 Ekim 2013 Çarşamba 16:59

Hangi ayetinde bulunmaktadır. Hani diyorsun ya Tevrat ile Kuran'ın muhteşem! Benzerliği diye. Iki tezininde nasıl birbirine bağdaşmadığını kendin görüceksin.

Yorumu oyla      56      53  
FRONTAL 9 Ekim 2013 Çarşamba 16:57

hulya 08 Ekim 2013 Salı 13:56 Frontal, Tevrat'da TANRI Devlet başkanı gibi Musa ile konuşmaktadır.İlk yapılan kilisenin Plan'ı,para'nın nasıl toplanacağı,nasıl malzeme kullanacağı,harcı,aksesuarları herşey tarif edildiği yazılmaktadır.Tevrat'a göre tanrı Musa'ya "ben sizin tanrınızım, sözümden çıkmayın, Kenan ülkesinden biriyle evlenmeyin,onlara angarya işleri yaptırmak için iyi geçinebilirsiniz ama mesafenizi koruyun" diyor.bak bakalım hulya bu yazdığın, Tevrat'a geçen cümleler Kuran'ın hangi-

Yorumu oyla      53      53  
Misafir 9 Ekim 2013 Çarşamba 16:36

Neymiş??? Peygamber Sünnetli doğmuş'muş.. Olmamıştır diyemiyorsunuz kitabına uyduruyorsunuz..Ha bir de 7 Günlük iken sünnet olmuş'muş.. Ne yani Yahudi miydi ki 7 günlük iken yapmışlar Sünneti Yahudilerin yaptığı gibi??? Sahi doğarken ne olarak doğdu??? Yahudi mi, Hristiyan mı? yoksa putperest mi? sakın ola ki Müslüman doğdu demeyin..yemezler..!!!

Yorumu oyla      59      62  
hulya 9 Ekim 2013 Çarşamba 16:34

Ortaçağda yaşamadığım için,dünya'nın aydınlandığı,demokrasi ve bilim ile tanıştığı zamanda doğduğum için Tanrı'ya her zaman şükrediyorum.Elimdeki nimetlerin her zerreciğinin kıymetini biliyorum.Sizler yarım yamalak bilgilerinizle birçok insanın hayatını karartığınızı biliyormusunuz acaba?

Yorumu oyla      55      52  
FRONTAL 9 Ekim 2013 Çarşamba 16:26

Totem gördüğün gibi hülyanın komik sorularına cevap vermeye çalışıyorum:)

Yorumu oyla      57      53  
FRONTAL 9 Ekim 2013 Çarşamba 16:19

15:53asıl sen biraz yürekli olda ben müsliman değilim, müsliman kılığına girmiş, etmemiştim dede, adam olduğunu ıspatla. Sana burda soykırım gerçeğini destan gibi yazarım küçük dilini yutarsın. Nedir sizin müslimanlarla alıp veremediğiniz? Osmanlıyı masonlarnızla yıktınız sıra Türkiye cumhuriyetinemi geldi?

Yorumu oyla      56      52  
TOTEM 9 Ekim 2013 Çarşamba 16:15

Allah aşkına hanımlar siz neyi tartışıyorsunuz? Hülya sen neyi kanıtlamaya çalışıyorsun? Peygamber şöyle yok böyle diyerek ve özellikle Hz Muhammet ile ilgili abuk sabuk rivayetler ortaya koyarak nereye varmaya çalışıyorsun?Ne oldu sizlere? Türkiye resmi din olarak Hırıstyanlığı yada Museviliği seçse eminim hepiniz mutlu olacaksınız! Ben İslama inanmayanlara,başka dinlerden olanlara,Deist yada ateistlere tek laf söylemiyorum onların kendi inançları ancak Müslüman görünüp saldıranlara ne desem??

Yorumu oyla      56      53  
FRONTAL 9 Ekim 2013 Çarşamba 16:12

Ve editörde izin verirse sana burda ayrıntısını yazar gönderiririm.15:59 daki yorumumda 571yılı yazacağıma 610 yazmışım yanlışımı düzeltmek istedim.

Yorumu oyla      54      51  
FRONTAL 9 Ekim 2013 Çarşamba 16:08

Gelen rivayetlere göre Peygamber Efendimiz (asm) ilk farz namazını 610 yılında Hira mağarasında kırk yaşında iken ilk vahyin indiği gece kılmıştır. Ayrıca hulya efendimizi okada çok merak ediyorsan bununla ilgili bi sürü kitap var tavsiyem al oku. Ayrıca bu sorularını cevaplarken çok güldüğümü belirtmekte isterim. Ayrıca ben Müfti, imam, hoca , sofi değilim. Sadece okuyorum. Tevrat ile Kur'an I'n muhteşem benzerliği demişşin ayrıca o cümlene çok güldüm:) iyini bu sitede varsın. Eğer yinede -

Yorumu oyla      54      52  
FRONTAL 9 Ekim 2013 Çarşamba 15:59

Hülya, yorumları tekrar gözden geçirdim ve senin o iki sorunuda görmüş oldum. Birincisi, peygamber efendimiz rivayete göre sünnetli doğmuş olarak bilinmektedir . Kimi rivayete görese peygamber efendimizin dedesi kendisini daha 7 günlük iken ziyafet verip sünnet ettirdiğini bilinmektedir . 610 yılında olmadığım için ve bizzat efendimizin yanında bulunmadığım için , efendimizi anlatan kitaplarda yazan bu. Ikinci çi soruna gelince, efendimiz 40 yaşından öncede Mekke'de namaz kılmışmıdır demişşin,-

Yorumu oyla      53      52  
Misafir 9 Ekim 2013 Çarşamba 15:53

Neymiş? Ermenileri zorla Müslüman yapmamışız..!!! Yalanın daniskası...Ne yani binlerce Ermeni Kılıçtan geçirilmesin diye değil de Gönülden mi Müslüman olmuşlar? O zaman ne diye KRİPTO diyerek o Müslümanları aşağalayıp tuh kaka ediyoruz! Niye sahip çıkmıyoruz? Ha bir de 1915 tehcirinde Ermenileri katletmemişiz!!! doğru kendi kendilerine buharlaştılar..!!! Tarih boyunca Yalanlarımızla dünya üstümüze güldü bari adam olup biraz doğruları konuşalım..her işimiz yalan dolan..!!!

Yorumu oyla      55      52  
hulya 9 Ekim 2013 Çarşamba 13:45

Frontal 2 adet basit soruma cvp. yazamamışsın,herşeyi ayrıntısına kadar bildiğinizi sandığınız için bunu bilmediğinizi düşünemem.Hz.Muhammed kaç yaşında sünnet olmuştur? Kabe'de kendisine vahiy gelmeden öncede namaz kılıyormuydu? Basit bir soru daha ilave edeyim "kuranın tastik ettiği Tevrat aslı bozulmamış olandır" demişsiniz, bozulmuş olan tevrat bugün piyasada var olan ise Kur'an ile inanılmaz benzerliğine cevabınız ne olacaktır?

Yorumu oyla      56      52  
FRONTAL 8 Ekim 2013 Salı 19:25

İşte o en güçlü olduğumuz dönemde Ermenileri ortadan kaldırmayı niçin düşünmemişiz acaba? Dünyanın tek süper devleti olduğumuz dönemde niçin hiçbir millete veya ırka karşı soykırım yapmamışız? Yapmamışız da niçin dört bir yandan saldırıya uğradığımız ve oldukça güçsüz olduğumuz bir dönemde böyle bir soykırıma girişmişiz? Bunun hiç mantığı var mı? Böylesi bir şey ahmaklık olmaz mı? Bu kadar soruma eminim bir cevabınız vardır. Hayırlı akşamlar.

Yorumu oyla      59      58  
FRONTAL 8 Ekim 2013 Salı 19:23

Dünyaya hükmettimiz Osmanlı döneminde neden ermenileri ortadan kaldırmamışızda en zor günlerimizde ermenileri katletmişiz? Ermenilerin Kralı'nı Fransuva (François) var ya onu esaretten kurtardığımız dönemde dünyanın tek süper gücü idik. Krallara taç giydirir, taç çıkartırdık. Karşımızda bütün Avrupa birleşir de öyle saldırırdı, tek tek saldıramazdı ve biz birleşik ordularını yere sererdik. Odönemlerde neden katletmemişiz peki?

Yorumu oyla      57      55  
FRONTAL 8 Ekim 2013 Salı 19:15

3-Hz. Muhammed (s.a.v.), ömrünün son on yılında niçin çok evlenmiştir? 4.Hz. Muhammed (s.a.v.)’in evliliklerinden her birinin fayda ve hikmetleri nelerdir?5.Hz. Muhammed (s.a.v.), ömrü boyunca sınırsız evlenme yetkisine sahip olmuş mudur?bu soruların cevabını biliyormusunuz?2. Si demek biz ermenileri katletmişiz! Hemde 1915 de, peki birinci dünya ne zaman başladı? 1914 de hemde güçsüz olduğumuz en zor dönemde! Buna mantığınız yatıyorum? Ermenileri katletmek gibi bir isteğimiz olsaidi bunu -

Yorumu oyla      57      53  
Misafir 8 Ekim 2013 Salı 19:15

1915 te binlerce Ermeniyi Musluman yapmisiz! Nasil olmus bu? Din gonul isi ic dunya isidir kimse kimseyi zorla musluman yada hiristyan yapamaz boyle abuk sozler aramizda musluman ayagina yatan ermeniler soyler ancak beni tum dunya bir ataya gelse hiristyan yapamaz ama bazi uyaniklar musluman ayagina yatip islama saldirma cakalligini bu ulkede fazlasi ile yapiyor.

Yorumu oyla      56      52  
FRONTAL 8 Ekim 2013 Salı 19:09

Sn. 17:35 siz 3 maymunu oynamaktan bıkmadınız fakat bende gerçekleri dile getirmekten bıkmadım. Inanmak istediğiniz şeylere inanmak sizi tatmin etmiş, ancak gercek şudurki ; peygamber efendimiz neden 13 evlilik yapmış sorusuna cevap verebilmek için şu 5 soruyu bi gözden geçirmemiz lazım.1.Hz. Muhammed (s.a.v.)’in çok evlenme sebepleri neler değildir?II-Hz. Muhammed (s.a.v.), yirmi beş yaşından elli yaşına kadar niçin tek hanımla evli kalmıştır

Yorumu oyla      55      53  
Misafir 8 Ekim 2013 Salı 17:35

Neymiş? "4 eş sınırmış"..4 eş sınır ise insanlara örnek olması gerekirken neden Peygamber'in "13 eş"i olmuş??? Bir de Tarihi YALAN.."DİNDE ZORLAMA YOKTUR"! Yahu 1915'te Ermenileri zorla kılıç zoruyla Müslüman yapmışız!!! Ya Müslüman olursun ya da KESİLİRSİN diyerek binlerce Ermeniyi Müslüman yapmışız olmayanları da kesmişiz..Neyin zorlaması yok diyerek YALAN konuşuyoruz ya...

Yorumu oyla      59      51  
FRONTAL 8 Ekim 2013 Salı 15:55

Yani kısacası Hülya kuranın taştık ettiği Tevrat aslı bozulmamış. Allah'ın indirdiği gibi kalmış tevrattır . Hahamların yazdığı Tevrat değil.

Yorumu oyla      56      55  
FRONTAL 8 Ekim 2013 Salı 15:53

Aslını yitirmiş tevrattır incilde aynı şekilde.biz Allah'ın indirdiği Tevrat'a İncil'e iman etmiştik islamdan önce. Bu günkü Tevrat'ı İncil'i kabul etmek Allah'ın sözüne kendisine şirk koşmaktır.bu kitapların aslı bozulduğu için Allah Kuran'ı göndrmiştir. Allah katında bu kitaplar yok hükmündedir. Aslı bozulmuştur. Ve Kur'an h. Z Muhammet a.s son peygamberimize indirilmiştir.

Yorumu oyla      54      55  
FRONTAL 8 Ekim 2013 Salı 15:45

Fakat içerik olarak, hahamlar yani yahudilerin din adamları, papazlar yani hırıstiyanların dinini sömürenler oturmuşlar canları ne istiyorsa, yahudilerin yoplumdaki nufusları için ne gerekiyorsa Allah'ın ayeti gibi Tevrat'a yazmışlar. Artı onların menfaatine kısır çelişkilerine çıkarları için ne varsa yazıp işlerine gelmeyen ne kadar ayet varsa silmişler. Tıpkı bir öğrencinin not defteri ile oynadığı gibi kitapları ile sil baştan yazmışlar.senin bahsettiğin Tevrat şimdi yahudilerin aslını -

Yorumu oyla      53      55  
FRONTAL 8 Ekim 2013 Salı 15:33

Hülya, Tevrat islamın yayılmasından önce h.z Musa a.s indirilmiş bir kutsal kitaptır. Incilde aynı şekilde h.z İsa peygambere indirilmiş, kutsal kitaptır. Bu kitaplara bakış açımız iki şeklindedir . 1. Kurandan önce bu kitaplar olduğu için Kur'an a nasıl bakıyor isek bu iki kitaplarda o şekilde bakarız Çünki o kitaplar islamdan önceherkesin Kitap'ı idi.2. Şekil bakış açımız ise; Tevrat ve İncil içeriği haricinde, isim olarak kalmış, allahın kitabı vasfı olarakta kalmış,

Yorumu oyla      54      55  
hulya 8 Ekim 2013 Salı 15:12

Frontal Hz.Muhammed kaç yaşında sünnet oldu? 40 yaşından önce'de kabe'de namaz kıldığı doğrumudur?

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 8 Ekim 2013 Salı 15:05

Frontal dine öyle hakimsin ki sorayım dedim...

Yorumu oyla      57      53  
Misafir 8 Ekim 2013 Salı 15:05

Frontal size sorum:İslam dini'nin temelini oluşturan Kuran Tevrat'ı tastik eder.Kenan ülkesi'nin Tanrısı ayrımıdır? Neden Tanrı özelikle Musa'ya "ben sizin Tanrınızım" demektedir?

Yorumu oyla      56      50  
FRONTAL 8 Ekim 2013 Salı 14:20

Evet Hülya, konuyu nereye bağlamak istediğini tam manası ile anlamadım. Nedemek istiyorsun yani?

Yorumu oyla      55      56  
hulya 8 Ekim 2013 Salı 13:56

Frontal, Tevrat'da TANRI Devlet başkanı gibi Musa ile konuşmaktadır.İlk yapılan kilisenin Plan'ı,para'nın nasıl toplanacağı,nasıl malzeme kullanacağı,harcı,aksesuarları herşey tarif edildiği yazılmaktadır.Tevrat'a göre tanrı Musa'ya "ben sizin tanrınızım, sözümden çıkmayın, Kenan ülkesinden biriyle evlenmeyin,onlara angarya işleri yaptırmak için iyi geçinebilirsiniz ama mesafenizi koruyun" diyor.

Yorumu oyla      58      50  
FRONTAL 8 Ekim 2013 Salı 10:49

Ayrıca rahmi bey yazısında Mustafa mutlunun bir sorusunu yazısına dökmüş adam sanki islamın şartıymış gibi bilmeden ya adam 4 kadınla evlenmek isterseler medeni kanun buna izin vermezse diye saçma bir soru sormuş 4 eş alma islamın emri değil sınırlandırılmasadır. Çok eskiden islamdan önce Çünki kadın ve erkek 8-10 kişi ile evlenebiliyormuş cahiliye döneminde. İşte bunun gibi insanlar yüzünden islamı gercekte bilmiyenler dinimize öcü gibi bakıyor.

Yorumu oyla      54      57  
FRONTAL 8 Ekim 2013 Salı 10:32

Ben sizlere bir örnek daha göstereyim; rahmi bey örnek vermiş, Mustafa mutlu sanki islamda erkeklerin 4 kadınla evlenmesini İslam şart koşmuş gibi göstermiş. İşte bunun gibi insanlar yüzünden insanlarımız bölünüyor İslam çarptırılıyor . Dinimizi gerçekte bilmiyenler İslam dinine öcü gibi bakıyor. Oysa İslam yayılmadan önce o zamanın hükmünde erkekler 4 değil 10 üzerinde kadınla evlenebiliyordu. İslam bunu sadece 4 ile sınırlandırdı. Yani 4 eş olayı emir değil sınırdır. Bununla ilgilide size çok

Yorumu oyla      54      57  
FRONTAL 8 Ekim 2013 Salı 10:20

yobazlar, türlü taktikler ve eylemlerle ortaya çıkarlardı. Ancak Yüce Rabbimiz’in görevlendirdiği Hz. Mehdi Kuran’ın temeli olan bilime, sanata, özgürlüğe, insan haklarına İslam’ın özünde yer alan laiklik ile sahip çıkacak ve İslam dini ile ilgisi olmayan yobazlığa ve yobaz zihniyete yine laikliğin oluşturduğu güven ortamının vesilesiyle karşı durabilecektir. İşte benim laiklik anlayışım görüşüm budur. Hayırlı günler.

Yorumu oyla      56      56  
FRONTAL 8 Ekim 2013 Salı 10:19

Eğer devlet, insanları inanca ve ibadete zorlayacak olursa, insanlar devletten korktukları için dindar olurlar. Din açısından makbul olan, vicdanların tamamen serbest bırakıldığı bir ortamda din ahlakının yaşanmasıdır.Bazı kişiler laikliğin, İslam ahlakının ve farklı din anlayışlarının yaşanmasına vesile olduğunu anlayamamaktadırlar. Oysa laik ortam olmazsa Türkiye’de Hz. Mehdi (a.s.) mücadelesini çok güç bir ortamda sürdürür, garip bir ortam meydana gelebilir, samimiyetsiz kişiler, münafıklar,-

Yorumu oyla      53      55  
FRONTAL 8 Ekim 2013 Salı 10:12

eleri için devletin kolluk kuvvetleriyle zorlasın. Ya da biraz daha 'ılımlı' bir yöntem benimseyip, namaz kılanlara ya da kiliseye gidenlere ödül verilsin. Böyle bir devlet, laikliğe tamamen aykırı bir devlet olacaktır. Dahası, bu tür tutumlar, İslam'a ve Kuran ahlakına da aykırı olacaktır. Çünkü, zorla ya da menfaat karşılığı elde edilen bir dini inancın ya da ibadetin, İslam'a göre hiçbir değeri yoktur. İnanç ve ibadet, Allah'a yönelik ve Allah rızası için olduğunda bir değer taşır.

Yorumu oyla      53      55  
FRONTAL 8 Ekim 2013 Salı 10:11

Prof. Dr. Hamza Eroğlu da laikliği, 'din hürriyetinin ve bundan doğan hakların korunması ve teminatı' için zorunlu bir şart olarak göstermektedir. (Gerçek Yönüyle Atatürkçülük, Türk Devriminin Temel Prensipleri ve Cumhuriyet Rejimi, Ankara, 1965)Bunun aksi bir devlet modelini düşünelim: Örneğin, insanların zorla Müslüman ya da Hıristiyan yapıldığı bir ülke olduğunu ve buradaki insanların, dinlerin hükümlerine göre yaşamaları için de zorlandıklarını farz edelim. Diyelim ki söz konusu devlet -

Yorumu oyla      53      52  
FRONTAL 8 Ekim 2013 Salı 10:08

Yönlendirilmez . Bu Kuran'da şöyle açıklanılı;“Dinde zorlama (ve baskı) yoktur. Şüphesiz, doğruluk (rüşd) sapıklıktan apaçık ayrılmıştır. Artık kim tağutu tanımayıp Allah'a inanırsa, o, sapasağlam bir kulba yapışmıştır; bunun kopması yoktur. Allah, işitendir, bilendir.”(Bakara Suresi, 256)Laiklik, bütün yurttaşların vicdan, ibadet ve din hürriyetini güvence altına almaktır. Atatürk'ün laiklik fikrini açıklayan Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil, bu konuyla ilgili olarak şunları söylemiştir:

Yorumu oyla      54      54  
FRONTAL 8 Ekim 2013 Salı 10:05

Türkiye cumhuriyeti devletinde var? İslam dininde bir insanın İslam'ı din olarak benimsemesi tamamen kendi özgür iradesine bağlıdır. İslam'ı kabul ettikten sonra da, Kuran'da emredilen ibadetleri uygulaması ya da men edilen yasaklardan sakınması; tamamen şahsın kendi vicdanıyla ilgilidir. Elbette Müslümanlar, birbirlerini Kuran'da anlatılan ahlaki vasıfların uygulanması için uyarabilir, teşvik edebilirler. Ama bu konuda asla bir zorlama yapılamaz, kişi baskı yoluyla din ahlakını yaşamaya -

Yorumu oyla      54      52  
FRONTAL 8 Ekim 2013 Salı 10:03

laiklik bir toplumda hem dindara hem dinsize özgürlük ve konfor sağlıyor. İnsanlar mertçe düşüncelerini açıklıyor. Dileyen ögürce ibadetini yapıyor, Müslüman camiye gidiyor, Musevi sinegoga gidiyor, Hıristiyan kiliseye gidiyor. Herkes birbirine karşı son derece saygılı ve hürmetkar davranıyor. Hiçbir şekilde zorlama yok, baskı yok, tehdit yok, ısrar yok, dayatma yok. Bizim dinimizde yanlızca insanları özgür iradeleriye ve vicdanlarıyla başbaşa bırakmak var.şimdi bu saydıklarımın içinde hangisi -

Yorumu oyla      54      53  
FRONTAL 8 Ekim 2013 Salı 09:58

Sn. 21:07, son zamanların modası" laiklik elden gidiyor!" Cümlesi. Hiçbirşeyin bi yere gittiği yok. Bir zamanlarda " din elden gidiyor!" Diye olay çıkarttılar. Bunları yapan milleti birbirine düşürmek istiyen provakarörler. Türkiye cumhuriyeti gerçekten atamın laiklik ilkesine uyan bir devlet değil. Çevremde laikçi geçinen insanlara bakıyorum, şuursuz, türkiyeyiye bölmek isteyipte olay çıkaran insanlar yığını. Aslında ben bunları yapanların Türk ve müsliman olduklarınadahi inanmıyorum.

Yorumu oyla      54      54  
Misafir 7 Ekim 2013 Pazartesi 21:10

Frontal hanım,beni birkez daha yanıltmadığonız için size teşekkür ederim. Sizin gibi düşünen kadınlarımız olduğu sürece bu devletin sırtı yere gelmez. F.d.

Yorumu oyla      55      55  
Misafir 7 Ekim 2013 Pazartesi 21:07

Kullnadığınız kelimeyi özenle seçerseniz savunduğunuz konuyu karşınızdaki daha iyi anlar.Özenle derken"Daha önce UYARDIM sizi."gibi bir cümleyi eğer kullanırsanız karşınızdakinin de buna cevap verme hakkı doğar.Cevap vermiyorum.Ben de size daha önce yazdım muhterem editör yayınlşadı mı yayınlamadı mı bilmiyorum.Kullandığınız cümleler bazı hallerde bir erkeğin bile kullanmaktan kaçınacağı cümleler.Ha bir de şu var"Söz söyletmem..."ne oluyor şimdi.Ben söylerim siz de cevap verirsiniz.

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 7 Ekim 2013 Pazartesi 21:01

Kongerans güzel.Ozaman Türkiye'de laik Cumhuriyet bağıra bağıra gidiyor.Az kaldı.Anladığım kadarıyla sizin bahsettiğiniz İslam laik düşüncedeki bir müslümanın yaşadığı islam.Gelin o zaman kaybolmak üzere olan laik Cumhuriyetin ,değerlerimizin gitmesin diye mücadele edelim.Sizin saldıracağınız kişi ben değilim ama siz bana saldırıyorsunuz.Ayrıca dişe diş mücadele edip hakkını korumak ayrı bu hakkı koruyacağım derken düşman kazanmak ayrı,değil mi...İslam Cumhuriyeti sözü bir kenarda dursun şimdi.

Yorumu oyla      56      49  
FRONTAL 7 Ekim 2013 Pazartesi 19:15

İzledikçe huzur dolan bir insanım. Ve kimseden sözümü doğru bildiğim hiçbirşeyi dile getirmekten çekinmem. Yeterince anlatabildimmi , hangi düşüncede olduğumu? Ben benim kimseyede ne taklit ederim, nede kimseye özenirim. Hayırlı akşamlar.

Yorumu oyla      56      55  
FRONTAL 7 Ekim 2013 Pazartesi 19:11

Allahıma ve bu topraklar için toprak olmuş atalarıma, Sadık minnet borcu olan bir kadınım. Istanbulda Sefa sürüp , orayı feth eden Fatih Sultan Mehmet han gibi peygamber övgüsü almış birini karalamam, kimseyede söz söylettirmem , Türkiye cumhuriyetini Kur'an Mustafa Kemal Atatürk gibi birinede söz söylettirmem . Ben sizlerden bizlerden değilim, taraf tutmam . Benim Müslümanlık onurum türklüğüm ise gırurumdur. Ben oturduğum siteye dahi sancak astırmış, bahçemde o bayrağın dalgalanmasını-

Yorumu oyla      56      53  
FRONTAL 7 Ekim 2013 Pazartesi 19:02

18:20, 1. Daha öncede uyardım sizi, beni hiçkimse ile mukayeseetmeyiniz. 2. Hayatımda hiçbirzaman dediğim sözü inkar etmedim. Evet dedim keşke İslam cumhuriyeti olsaidi diye. Tabi sizin ile benim İslam anlayışımız farklı olduğu için. Ben sonuna kadar bildiğim doğrulardan şaşmadım. Allah'tan başka hiçkimseden korkmadım. Kula kulluk etmedim. Kimseyi haksız yere ezmedim. Ve hiçkimse beni ezemedi. Benim düşüncem ne biliyormusunuz; ben , kitapım olan Kuran'a , vatanıma, bayrağıma beni yaratan-

Yorumu oyla      56      53  
Misafir 7 Ekim 2013 Pazartesi 18:20

Ben daha önce söyledim.Bana saygısızlık yaparsanız ki sizin başka yaptığınız bir şey yok,cevabını alırsınız.Benim yazdıklarım yanlış olabilir bre gafiller,yanlış dersiniz.Saçmalıyor olabilirim,saçmalamışsın dersiniz ama ağzınızdan totem denilen ne olduğu belli adamın kullandığı kelimeleri kullanırsanız cevabını fazlasıyla alırsınız.Hadi şimdi gidin.Ayrıca birinin mesleğiyle(Ki ben öğretmen değilim.)veya başka bir özelliğiyle ilgili konuşmak uygar insanların işi değildir...

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 7 Ekim 2013 Pazartesi 18:17

Frontal,geç bu totem ağzını.Kurduğun cümle bile aynı."Gerçekten size söyleyecek söz bulamıyorum."...Sen burada"KEŞKE İSLAM CUMHURİYETİ OLSAYDI."DEDİN Mİ DEMEDİN Mİ.Ben de iyi niyetle ikaz ediyorum sadece.Ama itirazım şuna hanım efendi eğer Allah'a ve kıyamet gününe inanıyorsan Atatürkçüyüm deme.Dürüst olun .Bir insan hem İslam Cumhuriyetçisi ve ardından Atatürkçülüğü savunur...Gidin işinize.Ödünsüz militansınız totemle beraber.Aslında senin ne olduğun belli bile değil.(Düşünce açısından.).

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 7 Ekim 2013 Pazartesi 15:58

Sy.Yazar ya bilmiyor ya da gerçekleri söylemiyor..Neymiş? "Türkçeden başka hiçbir dil TC Vatandaşlara Ana dillerinde okutulamaz eğitilemez"miş! Bu ülkede Gayrimüslümler var ve de Kendi Okulları var. Pek de güzel Tarih,Coğrafya ve Sosyaller hariç TÜM dersler KENDİ ANA DİLLERİNDE okutuluyor. Onlara oluyor da Kürtlere neden olmuyor? ama Doğru Onlar Başa Bela olmamazlar anında KESERİZ! ama Kürtlerden korkulur değil mi??? İşte gerçek bu ne deseniz deyin..!!!

Yorumu oyla      57      54  
FRONTAL 7 Ekim 2013 Pazartesi 15:20

14:02 yorumunuzu hayretler içerisinde okudum, gerçekten size diyecek söz bulamıyorum. Suriye'de anlattığınız haber ile islamın müslimanlığın ne alakası var onların yaptıklarına zina derler. Kur'an da islamda zinanın yeri yoktur haramdır. Totem haklı sizler militansınız . Ben Dr. Rıza Nur'un okitabını okuduğumda da o vakit Atatürk'ten nefret edip iğrenmem lazımdı. İşte sizinle benim aramdaki fark bu. İslam denilince demekki sizin aklınıza zina geliyor.sizler gerçek Atatürkçü değilsiniz.

Yorumu oyla      55      58  
TOTEM 7 Ekim 2013 Pazartesi 14:25

Milleti ucuz şoven söylemlerle uyuttular. Ben yazarın yazdıklarının neresine eleştiri getireyim? Deveye sormuşlar neren eğri diye, nerem doğru ki demiş bu yazıda o misal ancak holiganlaşmış düşünce ve muhakeme özürlü vatandaşlara hitap eden bir yazıya ne söylenebilir ki? Demirele bilge bir devlet adamı diyen birinin zaten benim nazarımda yok hükmündedir yıllarca bu ülkenin solunun hedefinde olan ve bu kesimin canını okuyan biri bugün kendini solcu ve demokrat diye tanımlayanların klavuzu olmuş.

Yorumu oyla      55      57  
TOTEM 7 Ekim 2013 Pazartesi 14:21

Kapasiteleri sınırlı çapsız vatandaşlara yönelik bir yazı olmuş aslında avrupada butür söylemleri dile getiren partileri bile kapatıyorlar ırkçı,saldırgan ve eblehçe söylemlere dünyada yer yok. kürtçe eğitim ile gaz vermiş ve hiçbiryerde böyle birşey yok demiş :) Senin ülkende İngilizce eğitim veren lise ve üniversiteler yok mu?İngilizce matematik okumuyormu çocukların? kürtçe okuyuncamı vatana ihanet oluyor? Demokratikleşmenin adı bile malum çevreleri çıldırtıyor zira bu çevreler yıllarca-

Yorumu oyla      54      57  
TOTEM 7 Ekim 2013 Pazartesi 14:19

İnsanlar neden böyle? ;Saldırgan,tahammülsüz ve çirkin! Siyaseti es geçtim basit bir futbol maçında bile insanlara saldırıp hayatlarına dahi kastedecek kadar gözü dönebilen insan müsvettelerinden bu vatana millete ne hayır gelir? vatandaşın biri daha ilk yorumda konuyu falan es geçip düşman bellediği kişilere saldırmış. bu hırs ve kinin kaynağı ne? insanların psikolojileri neden bu derece bozuk? Yazarın yazdığı makale baştan aşağı planlı bir popülizm ve şovenizm sosu ile hazırlanmış-

Yorumu oyla      54      57  
Misafir 7 Ekim 2013 Pazartesi 14:02

büyük olmalı… - Dul olmalı; evli ise kocasının rızası olmalı… - Kadın, bir günde 3 – 4 mücahitle birlikte olabilir… - Kadınlar, cinsel ilişki sırasında yüzlerindeki peçeyi kaldırabilir… - Bu kutsal görevi yerine getiren kadınlar cennete girer! Sadece bazıları şapkalarını önlerine koysunlar diye...

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 7 Ekim 2013 Pazartesi 13:59

lara moral vermek için çeşitli İslam ülkelerinden yollanan Müslüman kadınları, mücahit denilen isyancılara ikram ediyorlar! Suriye Ordusu’nun direnişçilerden geri aldığı Kuseyr kentinde ele geçen belgelerde, ilişkiye giren kadınların listesi ve hangi kadının, kaç erkekle ilişki yaşadığı ve en çok ilişki yaşayan kadına verilen ödüllerin düzenli olarak kaydedildiği görülmüş… Suudi Şeyhi Muhammed Orayfi, “Seks cihadı” için şu fetvayı vermiş: - Cihad için cinsel ilişkiye girecek kadın 14 yaşından

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 7 Ekim 2013 Pazartesi 13:59

n.Turan'ın bugünkü yazısından alıntıdır.Birilerinin aklı başına gelsin diye koyuyorum buraya.Atatürkçüyüm demeyle Atatürkçü olunmaz.Ya Atatürkçü olacaksınız ya da İSLAM CUMHURİYETÇİSİ.Seks cihadı fetvası! Aslında ilk duyduğumda hiç inanmamıştım… Gazetelerde çıkan haberlerin yanlış kaynaktan geldiğini düşünüyordum ama… Ne çare ki iğrenç bir şekilde doğruymuş! “Seks cihadından” bahsediyorum… Haberler, Batı basınında da yer alıyor. Suriye’de devam eden iç savaşta, Suriye Ordusu ile çarpışan isyancı

Yorumu oyla      56      49  
hulya 7 Ekim 2013 Pazartesi 13:39

Bir şeyi yapmak zordur,yıkmak ise kolaydır.Bomba yapmasını öğrenen cahil adamlar topluluğu 1500 yıldır ayakta kalmayı başarmış Ayasofya'yı bile 60 dk.yıkar geçer bu kadar kolay'dır yıkmak.Gel gör ki cahil adamlar topluluğu 60 dakika değil,60 bin yıl geçse öyle bir bina yapamaz.

Yorumu oyla      60      49  
FRONTAL 7 Ekim 2013 Pazartesi 10:23

Ağır suçlamalarda ve ithamlarda bulunuyordu. Bu sebeble ben atama hakaret ve ağır ithamlarda bulunan o kitabı yarıda kesip yırtıp attım. Bu topraklara zerre kadarda olsa emeği geçmiş bu uğurda canını vermiş, değil Mustafa Kemal Atatürk gibi biri kim olursa olsun söz söylettirmem! Bırakın parti tartışmasını, bu partilerin canı cehenneme sizi siz yapandeğerlerinize sahip çıkın.

Yorumu oyla      61      52  
FRONTAL 7 Ekim 2013 Pazartesi 10:18

Okumayı özellikle yakın tarihimizi okuyup araştırmayı severim. Gerek Türkler olsun kürtler olsun Osmanlı devleti olsun Atatürk'ü anlatan kitaplar olsun farklı kaynaklar okuyup araştırmayı adet haline getirmişimdir. Ben ne dini inançlarıma ne ceddim olan Osmanlı'ya nede bize Türkiye cumhuriyetini Kur'an atama toz kondurmam. Dr. Rıza Nur un Atatürk. Ile arasında gecen anılarını yazan bir kitabı büyük bir heves ile aldım fakat okumayı yarıda bıraktım. Çünki içeriğinde Dr rıza Nur atama -

Yorumu oyla      56      52  
Misafir 7 Ekim 2013 Pazartesi 10:09

sayın turan gazetenizin iptal olması hayırlı olmuş. referans aldığınız yazarlara bakıyorum da demek ki o gazeteyi yapsaymışsınız bu tür adamlarla dolduracaktınız. mustafa mutlu kim ki üstüne yazı kuruyorsunuz. neredeyse her iki yazısından biri tekzip yiyen bir yazar. yapmayın allah aşkına.

Yorumu oyla      54      53  
FRONTAL 7 Ekim 2013 Pazartesi 10:03

Sn. Mustafa mutlu ya sormak isterdim, islamın şartımıymış Erkeğin 4 kadın alması. Neden araştırmadan bilmeden İslam dinini böyle çarpıtma gereği duyuyorsunuz. Neden bu düşmanlık ? Gerçekten İslam dinini çarpıtanlara sadece acıyorum . Burda yorumcu arkadaşlarıma islamda evliliği kaynaklar belirterek hatta link vererek gerçekte islamda evliliğin ne olduğunu kanıtlarım. Fakat burda çok yer kaplıyacsgı için editörden izin almak isterim.

Yorumu oyla      54      54  
FRONTAL 7 Ekim 2013 Pazartesi 09:54

- merak ediyorum , Bu paket yürürlüğe girdikten sonra, adamın biri çıkıp, dört kadınla birden evlenmek isterse… Belediye de buna izin vermezse… O adam da ‘Belediye Başkanı dini inancımın gereğini yerine getirmemi engelliyor” diye dava açarsa… Ne olacak? Mahkeme, tek eşle evliliğe izin veren Medeni Kanunu mu dikkate alacak, bu pakette ki düzenlemeyi mi

Yorumu oyla      55      51  
FRONTAL 7 Ekim 2013 Pazartesi 09:53

Günaydın arkadaşlar, ben güne bir fincan kahve eşliğinde, gazete okuyarak başlarım. Gerek konçerto olsun, ilahi olsun , fetih marşı, istiklal marşı, gerekse mehteren marşı olsun bana çekici gelen her tür müziği ve marşı evimde yüksek ses ile dinlerim. Okumayı araştırmayı severim. Bu siteyide sık sık takip ederim. Sn. Yazarın bu yazısında ilgimi çeken tek şey; sn Mustafa mutlu nun şu sözleri oldu .

Yorumu oyla      54      52  
Misafir 7 Ekim 2013 Pazartesi 07:21

Sayın Rahmi Turan, AKPKK avukatı olan alikıran-başkesen MAAŞLIMAŞA yorumcularına hedef olacaksınız. Onların sefil saldırılarına yol verip de size destek veren yorumları "amman polemik çıkmasın" diye tırpanlayacaksanız, bu yazdıklarınızı yutmanız demektir. Şahsiyetsiz, kifayetsiz muhteris birisinin peşine takılıp buralarda terör estiren bu tiplere anladıkları dilden yanıt vermek gerek, centilmenlik bunlara göre pısırıklıktır.

Yorumu oyla      56      50