YORUMLAR
Toplam 10 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
TOTEM 29 Eylül 2013 Pazar 22:02

on gun sonra donuyorum ve muhalefete baslayacagim sayin yazar cok abartmis. neyse gorusmek uzere.

Yorumu oyla      54      52  
Misafir 28 Eylül 2013 Cumartesi 04:50

15:44, "Freethinkers in İslam" diye araştırılsa, Avrupada Avisina diye tanınan İbni Sina'nın şimdiki mollaların tüylerini diken diken edeceğine bahse girerim. Hangi bilim adamı, DOĞMAlardan sıyrılmadan gerçek bilgiye ulaşabilir ki? Din ile pozitif bilimin uzlaşamayacağını ondan daha da önce birçok "islam imparatorluğunun bilim adamları" görseler de "rüzgara karşı ıslık çalmak"tan ve kellelerini tehlikeye atmaktan kaçınıp, tezlerini ustaca sunmuşlardır. Dikkatinize.

Yorumu oyla      68      57  
Misafir 27 Eylül 2013 Cuma 15:54

"Hasta olsam,bakan olmaz!" diyerek duygu sömürüsü yapan bir anne çocukları üzerinde kötü bir baskı yapar diyor psikologlar.Çocuk büyüdüğünde hep kendisini anne'ye karşı bağımlı hisseder,ailesine karşı yeterli sorumluluğa erişemez diyor.Aynı durum devleti yönetenler içinde geçerlidir.Durmadan ve farkında olmadan duygu sömürü yapılıyor.Çocukların hür ve özgür tercihlerine müdehale ediliyor.

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 27 Eylül 2013 Cuma 15:44

13:49 Türkiye 1923 yılında uygarlık tercihini yapmıştır.600 Yıllık Osmanlı tecrübesi sonucunda tercihini Demokrasi ve Laik'lik'ten yana kullanmıştır.Türkiye Cumhuriyeti halkı istediği dine inanmakta serbesttir.Devleti yönetenlerin dikta edip durmaları görev ve yetkileri dışında bir durumdur.

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 27 Eylül 2013 Cuma 13:49

"Bu gidişat Batıya alternatif bir İslam uygarlığı doğurur mu?" Önce "İslamın altın çağı" denilen Abbasiler "çağını yabancı kaynaklardan okumalı. O dönemin düşünürlerine tanınan özgürlük, bugünkü yobazın uykusunu kaçırır. O çağdaki felsefe tartışmalarının konu başlıklarını yazmaya kalkın da ertesi gün kaçacak delik arayın. Bilim adamları hiçbir sınırlamayla karşılaşmadan çalışırlardı ki bugünkü TÜPÜTAK-AKçıların hayaline bile sığmaz.

Yorumu oyla      57      49  
hulya 26 Eylül 2013 Perşembe 16:47

Türkiye Cumhuriyeti yöneticileri kendi vazifeleri olan görevleri yerine getirmeyip (kaçırılan pilotların akıbeti gibi)Ortadoğu'dan kendilerine ekmek çıkacağını sanmaktadırlar.Ortadoğu din konusunda türklere güvenmez.600 yıl boyunca bir tek patişah Kabe'yi ziyaret etmemiştir.Onlar Türk'leri bizim çömez siyasetçilerimizden daha iyi tanıyorlar.

Yorumu oyla      61      55  
Misafir 26 Eylül 2013 Perşembe 16:38

İsveç mi yoksa Norveç mi?

Yorumu oyla      56      50  
hulya 26 Eylül 2013 Perşembe 16:38

Sn.Kuşoğlu artık bi karar versek diyorum.Evrensel hukuk kurallarını tanıyarak demokrasimizi işletecekmiyiz işletmeyecekmiyiz.Türkiye Cumhuriyeti devletinin din hanesi boş iken bu mesuliyet nedir anlamış değilim.Türkiye Cumhuriyeti devleti yöneticileri görevleri olmamasına rağmen sürekli olarak insanları şartlandırıyorlar.

Yorumu oyla      56      49  
Dkapkiner 26 Eylül 2013 Perşembe 13:47

İslam dini insan hayatına çok değer veren bir din olmasına rağmen Kuran'da öldürmeyle ilgili ayetler vardır.Bu iş yoruma bırakılırsa ki öyle;savaşırım ve öldürürüm diyor.Örneğin laik düşüncede olanlar onlar için dinsiz ve savaşılması gereken kişilerdir.Netice olarak öldürülmeleri gerekir.Sonucu ölümle değerlendirilecek suçlar vardır.Bunların tarihte uygulamaları vardır.Batıya alternatif bir İslam Uygarlığı nasıl olur siz bir dahaki yazınızda biraz açıklayın da görelim.

Yorumu oyla      58      50  
Dkapkiner 26 Eylül 2013 Perşembe 13:39

"Tek bir İslam yok tabi… Farklı İslam anlayışları var. İslam da çok farklı algılanıyor. Bunlara girmek istemiyorum......".Yazdıklarınızdan bir kesim alıp sonra yazıyorum ama o cümleler önemli.Örneğin girmek istemediğiniz kısım bence çok önemli.Bu öldürmeler farklı islam anlayışından geliyor.Yani öyle marjinal grup veya münferit değil.Örneğin sizin partinizin müftü milletvekili dün bu konuya açıklık getirdi ve bu şekilde düşünen Türkiye'de en az bir milyon kişi var dedi.

Yorumu oyla      56      49