YORUMLAR
Toplam 64 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 5 Mart 2013 Salı 15:30

Gülay sen ve senin zihniyetinin ne derece önyargılı,ne derece laf anlamaz ve anlatılanı dinlemez insanlardan oluştuğunu unutmadım.Fikren başedemediği insanlara saldırıp,hakaret edip hatta ucuz ithamlarda bulunmak ise ne kadar fikir kabızı olduklarının en bariz örneğidir.biliyorum ki sizin tartışma kültürünüze en büyük engel içerisinde bulunduğunuz sabit fikirlilik haline eklenmiş çirkin bir kin ve hırs halidir.Sizler bu çirkinlik ve ucuzluuktan vazgeçtiğinizde ben size hoş davranacağım söz:)

Yorumu oyla      53      54  
Misafir 5 Mart 2013 Salı 10:38

Gülay/Totem eleştirdiğin her şeyi misliyle yaptığını biliyoruz:)Özeleştiri yapmadan ve tarzını değiştirmeden eleştirilerinin hiç kimse tarafından ciddiye alınmayacağını biliyor olmalısın.Yanlış hatırlıyorsun.Geçmişte de sana kaç para aldığını çokça sorarlardı.Bende bordrolu yorumcu derdim:))Aynı şekilde suçlanman tesadüf olamayacağına göre.Yorumculara hakaret ederken beni kullanma istersen.Nasılsa yorumlarıma bodoslama dalarsın,birileri dalgasını geçer sonra:))Ben kesin yaparım biliyorsun:))

Yorumu oyla      56      49  
TOTEM 4 Mart 2013 Pazartesi 20:55

Olsun canım illa anlaşmamıza gerek yok ama tartışmanında bir şerefi bir kültürü olmalı değil mi? En azından sen ve diğer eski arkadaşlardan satılık,paralı yorumcu,ajan gibisinden ithamlar duymuyordum hatta işi öyle cozuttu ki arkadaşlar benim Başbakan olduğumu bile söylediler:)Neyse Sen yine yazmaya devam et sonuçta iyi muhalefet görmek insanı daha zinde tutuyor..

Yorumu oyla      53      52  
Misafir 4 Mart 2013 Pazartesi 19:46

Sevgili totem bir mukabele:))De seninle anlaşabildiğimiz hiç bir anı bulamadım hatıratlarımın arasında:))Yaptığım demogoji değildi.Abartma:))Sadece sataşmak istedim biraz:))Biliyorsun severim sana kılçık atmayı:))

Yorumu oyla      59      50  
TOTEM 4 Mart 2013 Pazartesi 19:28

Gülay kardeşim seni gördüğüme ne kadar sevindim anlatamam:) Özlemiştik seni vallahi senden özür dilemek istiyorum! Seni mumla aradım desem yanlış olmaz!En azından seninle bir mantık çizgisinde tartışabiliyorduk şimdi ise insanlarda mantığın yerini ucuz söylerm ve sloganlar almış.Lütfen yazmaya devam et ki biraz beyin jimnastiği yapabileyim:)Bu arada gelir gelmez demogojiye başlamışsın DUAYEN kelimesinin anlamını sende çok iyi biliyorsun ve sayın yazara duyduğum saygıya rağmen DUAYEN değil..

Yorumu oyla      56      54  
Misafir 4 Mart 2013 Pazartesi 18:33

Gülay/Hülyacım güzel yorumlamışsın.Bu durumda toteme duayen yorumcu desek abartmamış oluruz.Fazlası ile hak ediyor bunu.Totem bundan sonra saygıda kusur etmem Vallahi necip varlığına:)))

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 4 Mart 2013 Pazartesi 11:00

üzülmeyin. türkiye iyiye gidiyor. 30 yıldır çözülemeyen kürt sorununda çözüm için son düzlüğe girildi. ondn sonra bizi kimse tutamaz. artık "türkiye gibiyim" sözü gurur ifadesi olacak

Yorumu oyla      54      56  
TOTEM 1 Mart 2013 Cuma 15:39

Son derece somut,sözlük anlamı kesin ortada olan kavramları bile tartışan insanlara ne anlatabilirsin ki? Şimdi ben kar beyazdır desem ona bile karşı çıkarlar biliyorum.Ben böylesi bir ruh hali ile baş edemem. Sizleri önce yurdumun tıp hekimlerine olmadı,Allah a havale ediyorum.

Yorumu oyla      57      72  
Misafir 1 Mart 2013 Cuma 12:48

Bak totem"Onay bekleyen yorum yok."diye yazıyor.Görüyorsun ya,benim yorumlarımı onay için incelemeye bile gerek görmüyorlar.Bu editörün yatacak yeri yok vallahi;ne desen haklısın(!)

Yorumu oyla      57      63  
hulya 1 Mart 2013 Cuma 10:04

Totem'e göre herşeye maydanoz olan kişi duayen ben öyle anlıyorum...

Yorumu oyla      68      54  
hulya 1 Mart 2013 Cuma 10:01

Bir işin mutfağında yetişmiş her aşamasını bilerek zirveye ulaşmış ve o meslek sektöründe tanımayan kimse yok ise yaşça ve tecrübece üstün sayılabilecek insanlara DUAYEN denmiyecekse kime denecek çok merak ediyorum.Rahmi Turan "DUAYEN" kelimesini anlının akıyla sonuna kadar hak ediyor bana göre.

Yorumu oyla      72      49  
TOTEM 28 Şubat 2013 Perşembe 22:01

Gazeteciler arasında bu tanıma uyan birini görmediğimi ama yazımın başında adı geçen Sayın Uğur Mumcu yu konusunfda Duayen olarak gördüğümü söylemiştim!ancak iki sakıncalı piyade bir araya gelince doğal olarak yorum da güme gitti:) Cıss arkadaş benim yerime konuya açıklık getirmiş.Her ne kadar her konuda aynı düşünmesek ve bazen laf dalaşına girsek te kendisinin yorum ve düşüncelerini dikkate alıp üzerinde düşünerek okuduğumu belirtmek isterim. Herkese sevgiler,sayın editör sana da:)

Yorumu oyla      55      62  
TOTEM 28 Şubat 2013 Perşembe 21:58

Sakıncalı piyade eminim bu romanı ve olayı birçoğunuz biliyorsunuz.Uğur Mumcu nun askerliğini yaptığı sürer içerisindeki konulduğu durumun adıydı:) Burada da sayın editörler bana aynı muameleyi yapıyorlar:)) Yorumlarım uzuun uzun bekletiliyor v çoğu çöpe atılıp bazıları genel kurul toplantısından geçer not alırsa yayınlanıyor:)Ben 15.40 ta yazan arkadaşa DUAYEN nitelemesinin sözlük anlamını yazmış ve kendisine daha çok araştırma yapması konusunda telkinlerde bulunmuştum ayrıca günümüzde yaşayan

Yorumu oyla      55      55  
Misafir 28 Şubat 2013 Perşembe 21:03

hükümet bastırdı o yüzden gazete projesi iptal edildi diyen herşeyi bilmişler. ben size dememişmiydim uçankuştan esen yelden hükümeti sorumlu tutmak paranoyadır diye. bakın ortaya çıktı. burak akbay (yani sözcünün sahibi) almanya'da gazete alıyormuş. o yüzden buradaki projeyi askıya almış. demek ki neymiş? olaylara at gözlüğü ile bakarsanız böyle mosmor olurmuşsunuz. bu da size kapak olsun

Yorumu oyla      58      55  
CISS 28 Şubat 2013 Perşembe 20:34

Tartışmalarınız çok hoş amma velâkin çoğunun içi boş:) Bu arada; DUAYEN (ki Fransızca Kökenli DOYEN kelimesinden gelir): Meslektaşları içerisinde konusunda en bilgili, en donanımlı, en deneyimli ve yaşça da en kıdemli kişi demektir. Bu sözcüğün ilgilileri ile sevgililerinin ve bilmediğini bilmeden birilerine yakıştıranların bilgilerine:)) CISS!

Yorumu oyla      63      49  
TOTEM 28 Şubat 2013 Perşembe 17:01

Hani birilerine sürekli yalaka yandaş diyorsunuz ya! Sizin yaptığınızın adı ne oluyor:)Soruna gelince yaşayanlar arasında bir duayen ismi bulamıyorum ancak bence mesela Uğur Mumcu duayendi!Yani şirketlerde yalaka müdürlerin patronlarına siz DUAYEN siniz demesi gibi sizinkilerde aynı vıcıklıkta yağ barındırıyor.Sizden ricam arkadaşlar hadi kitap falan okumuyorsunuz,(okuduklarınızda belli odakların palavra yayınları)Hiç olmazsa elinizin altında internet var oradan kelimelerin anlamına bir bakın.

Yorumu oyla      56      49  
TOTEM 28 Şubat 2013 Perşembe 16:56

Bu vatandaşa da sorsan ben şöyle kültürlüyüm böyle çağdaşım der ama kullanılan kelimelerin anlamını bile bilmiyor.Rahmi Beye saygısızlık etmek istemem ancak Türk basınında Kendileri tek,değil,konusunda en iyi değil ve en tanınmış değil.Biri çıkar Akp 54 milyon oydan 20 milyonu aldı diye sallar karşısına seçim rakamlarını veririm Geçerli oylar 54 değil 43 dir Akp nin aldığı oy 21 dir ilk okul çocuğuna sor 42 nin yarısı kaç diye bilir ama benim fanatik arkadaşlarım matematiğe bile takla attırır:)-

Yorumu oyla      55      49  
TOTEM 28 Şubat 2013 Perşembe 16:53

Ben artık bu cehalet karşısında ne söyleyeceğimi şaşırıyorum.Gülüm ben sana yazmayayım zahmet edip kendin bir sözlüğe bak DUAYEN ne demekmiş hem bu şekilde sende belki bir alışkanlık gelişir,araştırma alışkanlığı bu şekilde işkembeden sallamayı bırakır gerçek bilgiler üzerinden yorum yaparsınız.Duayen konusunda en bilgili,en yetkin ve en tanınmış kişi demektir!Rahmi Turan duayen değil dedim ya hemen Kim olduğunu bile doğru düzgün bilmediğim Nagehan Alçı senin duayenin demiş.Şimdi Allah bilir-

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 28 Şubat 2013 Perşembe 15:40

senin aklına şaşayım totem. duayenliğin ölçüsü tanınırlık mıdır? o zaman senin duayenin nagehan alçı olsun. her kanalda çıkıyor, her gün ekranda. adını bilmeyen kalmadı hatunun. bu mudur arkadaşım? 10 gazeteye yayın yönetmenliği yapmış, çoğunu sıfırdan yaratmış ve rekorlar kırdırmış bir yalayan efsane duayen değilse kim duayen? ciddi merak ediyorum. kimdir sana göre duayen? isim verir misin lütfen?

Yorumu oyla      60      49  
TOTEM 28 Şubat 2013 Perşembe 15:10

:))) Hülya sen beni güldürdün,allah ta seni güldürsün. Evet ben yazar ben türkiye gibiyim dediğinde üç yanı denizlerle çevrili sanmıştım:)) Sen olmasan ben burada çok gerileceğim Hülya bereket arada sen yazıyorsunda gülüyor ve stresimi azaltıyorum:) Birde arkadaşlar tamam anladık herkese yalaka derken kendiniz yalakalığın gözünü çıkartıyorsunuz ancak şu DUAYEN kelimesini yerli yersiz kullanmayın Duayen tek olur Rahmi Turan Türk basınında tek ve en iyi mi? kim tanıyor sorun Rahmi Turan ı abartmyn

Yorumu oyla      55      55  
Misafir 28 Şubat 2013 Perşembe 15:02

rahmi bey. sizin gibi insanların bir köşeye çekilip sıradan halk gibi "ne olacak bu memleketin hali. çok üzülüyorum çok" deme hakkı yok kusura bakmayın. yaptığı gazeteler milyonlar satmış bir duayensiniz. kamuoyunu etkileme beceriniz malum. dolayısıyla bu gidişe karşı sorumlusunuz. üzerinizdeki ölü toprağını kaldırın ve elinizi taşın altına koyun artık. bu ülke size başarılar, şöhret, para pul verdi. sorumluluğunuzu yeri,ne getirin ve ülkenize borcunuzu ödeyin lütfen.

Yorumu oyla      61      51  
hulya 28 Şubat 2013 Perşembe 14:57

Aklıma takıldı totem. Yoksa sen yazarın gerçekten 3 tarafı denizlerle çevrili Türkiye gibimi olduğunu düşünmüştün?

Yorumu oyla      57      49  
hulya 28 Şubat 2013 Perşembe 14:38

Çok kültürlü görünmek gibi bir çabam olamaz o biraz masraflı iş:) Ama aydın görünmek gibi bir çabam olabilir.

Yorumu oyla      56      49  
hulya 28 Şubat 2013 Perşembe 14:34

Benim ironiden anladığım bir şeyi dolaylı yolla birazda espirili şekilde anlatmaktır.Yazarda da onu hissetim ve yazdım.

Yorumu oyla      55      49  
TOTEM 28 Şubat 2013 Perşembe 14:21

Hülya sana cevap vereyim diyorum bazen ama birde ne dediğini yada demek istediğini bir anlasam!!Gerçekten anlamıyorum neyi savunduğunu yada neyi anlatmak istedğini anlayamıyorum.Yazar ironi yaptı demişsin ancak sen ya ironinin ne demek olduğunu anlayamamışsın yada yazarın ne tür bi,r ironi yaptığını.sana tavsiyem bir mecaz asla kullanma, birde manasını tam bilmediğin kelimeleri kullanma biliyorum sizlerde çok kültürlü görünmek gibi zorlama bir çaba var ancak olmuyor. bir tercumanın olsa keşke..

Yorumu oyla      54      50  
hulya 28 Şubat 2013 Perşembe 13:22

Sn.Süleyman Demirel Türkiyede ezici çoğunluğun seçtiği kişidir.Bugün ise Ak Partiye oy veren kitle aynı olmasına karşılık kendi dönemlerinde yapılan her şeyden şikayetçiler.Anlayacağınız bir dönemde hatalar varsa postalıda şapkasıda,gömleğide sorumludur.

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 28 Şubat 2013 Perşembe 11:36

Hitler de bir liderdi 3 milyon insan ölse ne olur diyen akıllı da. İkisinin de sevenleri var...Mal ve müşteri meselesi...

Yorumu oyla      58      52  
hulya 28 Şubat 2013 Perşembe 11:25

Hangi postaldan bahsediyorsunuz? İlk 1960 İhtilal kabinesi DP ağırlıklı A.Menderes'in kendi partisi yani.İhtilalden sonra ABD'den aldıkları para yardımıyla Türkiye'yi şekillendiren onlar.Parayı veren herhalde bazı şartlar karşılığında vermiştir değilmi?

Yorumu oyla      55      51  
Misafir 28 Şubat 2013 Perşembe 11:18

3 milyon insan ölse ne olur diyen bir insanın SİNcan mukiminin bu ülkeyle ne gibi ilgisi olabilir, bu ülkeyle değil İNSANLIKLA'!!!...Fakat birileri o hastaları bize "VATAN kurtaran ŞABAN" diye cilalıyor...YETER...Saçmalığın da bir sınırı var...

Yorumu oyla      58      51  
hulya 28 Şubat 2013 Perşembe 11:10

Bir evrakın gidip gelmesi tercüme edilmesi bile ilkelliği bırakın taş devrine benzerken kimse objektiflikten bahsetmesin.

Yorumu oyla      54      51  
hulya 28 Şubat 2013 Perşembe 11:08

10:41-51 Yakıştırmalarınızın hiç birini kabul etmeyerek aynen size iade ediyorum.Devlet sanal bir yapı değildir.Sanal bir yapıymış gibi ortalığı bulandırmak sizin gibilerin pek hoşuna gidiyor.Bu teknolojide suçluyu bulmak kolayken sizde de 20-30 yıl öncesiymiş gibi İLKELLİK İN.

Yorumu oyla      54      51  
Misafir 28 Şubat 2013 Perşembe 10:51

İtiraf etmek gerekirse; FRONTAL hanım kayboluyorsunuz ortamdan sonra öyle bir çıkıyorsunuzki! yazdığınız yorumlara şaşırmamak elde değil. Gercekten merak ediyorum sizin kim olduğunuzu ve mesleğinizin ne olduğunu.Evet haklısınız yazarın keyifsiz ruh halinde kendisini türkiye ye benzetmesi düşündürüyor insanı.Yorumlarınızda anlaşılıyor ki donanımlı bir hanım efendisiniz ve korkusuz.Hulya hanım, yazar ironi yapmıyor farkında iseniz benzetme yapıyor böylelikle zavallı kim oluyor?

Yorumu oyla      54      52  
Misafir 28 Şubat 2013 Perşembe 10:51

YAZARIN ironisini bir HULYA hanım !!!! anlamış.Zavallı diğer yorumcular anlamamış.Bu zavallı tabiri pek erkeksi ama neyse...POstalları cilala parlat...Beyaz Türklerin- Encümeni Danişin-avukatlığı varken ne gerek var makarna yiyenlere...

Yorumu oyla      54      51  
Misafir 28 Şubat 2013 Perşembe 10:41

Hulya sen tam bir demagogsun Yazdığın kişiye Allah rahmet etsin yargılanıyordu sen iyi avukatsın.Şu ordudua 2 trilyonluk evle-ETİLERDE DUBLEXLE- emekli olan ERDİLLERİ- Belgütay VARIMLI ALBAYIN İhbarıyla- Özkök'ün mahkemeye verdiği erdillleri de yazsana.3 Milyon insan ölse ne olacak diyen ileri derece RUH HASTALARINI Psikopatları bize kahraman diye anlatma...Senin derdin belli demokrasi out POSTAL İN.

Yorumu oyla      54      51  
hulya 28 Şubat 2013 Perşembe 09:17

20 yıl öncesinden değil 15 gün öncesi cennet Türkiyemizde basında benim çok etkilendiğim şöyle bir haber vardı, intihar eden Ali Tatar'ın ağabeyi "böyle bir dava yokki" diyen hakime "dava yoksa Ali niye yok hakim bey" diye cevap vermiş.

Yorumu oyla      55      49  
hulya 28 Şubat 2013 Perşembe 09:12

Yazarın ironisini bile anlamayan zavallı yorumcularımız var.Rahmi Turan Eczacıbaşından daha iyi durumda öylemni totem?

Yorumu oyla      56      49  
FRONTAL 27 Şubat 2013 Çarşamba 21:47

Neden keyifsiz olduğunuzda "TÜRKİYE GİBİYİM" deme ihtiyacı duyuyorsunuz sayın Turan? Türkiye bir cennet ama o cenneti de cehenneme çeviren yine emperyalist devletler.Türkiyede yaşayıpta emperyalistlerin kölesi olmuş! sözde TÜRKLER! ve Basel" BAYRAĞIMA EL UZATMA ATEŞ OLUR ELİNİ YAKARIM.TÜRKLERE DİL UZATMA BAYRAĞIMI BEYNİNE ÇAKARIM." sen ilk önce kendi kanlı, vahşet tarihine ve devletine söz söyleyip eleştir.

Yorumu oyla      64      54  
Misafir 27 Şubat 2013 Çarşamba 20:58

Bizde TÜRKİYE gibiyiz Rahmi Bey 28 Şubatta gözü dönüp kendisini ziyarete gelen kuleliden eski sınıf arkadaşı gazetecinin kan dökülür endişesine dökülsün 3 -üç-milyon insan ölse ne olur diyen vicdanlı ve de AKIllı...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! lardan kurtulduğumuz için mUtluyuz.

Yorumu oyla      58      54  
Misafir 27 Şubat 2013 Çarşamba 20:46

Burada heyecanla çıkacak(Denilen) gazeteyi kurtarıcı gibi bekleyen akil adam benim atalarıma hakaret etse ne olacak???İsrail haberlerinin yorumları boş.Bir tane var onun da ne dediği anlaşılmıyor.AMA bU durum burada kimlerin yorum yaptığını da anlatıyor...İsrailde bile İsrailli sağ duyu sahipleri onları kınarken buradakileri anlamak zor ama her malın müşterisi VARDIR.

Yorumu oyla      58      53  
TOTEM 27 Şubat 2013 Çarşamba 20:34

amerikan başkanı Amerikan yerlisi mi:)Almanyada Türk milletvekilleri yok mu? ya Yunanistanda,ulgaristanda?Alman milli takımı da devşirmelerle dolu Almanlar milli takımlarını redtetsin zira kedira,mesut,buateng,podolsky klose daha sayayım mı:)Fransa ve İngiltere de öyle Lefter de Rum asıllı ir vatandaşıydı onu da red edelim.sizin her fikriniz her mantığınız sakat.ama siz unların hepsini çok iyi biliyorsunuz ancak bu halkı tüm değerlerini ve tarihine düşman ederek asimile etmek istiyorsunuz gülüm.

Yorumu oyla      56      53  
TOTEM 27 Şubat 2013 Çarşamba 20:25

Dedesi hangi ülkenin vatandaşıydı? şimdi o zaman senin mantığına göre u ülkede Kürtler yada çerkesler de Türkiye Cumhuriyetini red etsin.Bak gülüm bu topraklarda tarih boyu yaşayıp kader birliği yapmış herkes Türk tür ve tarihi aynıdır.Almanyda Türk milletvekili var bizansta alman yada fransız vezir olmadı mı? roma yada bizans imparatorları hiç aşka ırktan kadınla evlenmedi mi? tarihi çarpıtıp sulandırarak ancak u ülkedeki kandırılmış bir avuç militanı kandırailirsiniz.İsraile kadar yolun var..

Yorumu oyla      57      55  
TOTEM 27 Şubat 2013 Çarşamba 20:22

Kendi devletini ve soydaşlarını sorgula.ayrıca fatih senin atanm ı demiş:)Netenyau senin deden mi? onunla aynı sülaledenmisin? u coğrafyaya 1071 de Alpaslan ile girdik sonra selçuklu devletini kurdu Türkler,sonrada Osmanlı devletini ve sonra da Türkiye cumhuriyetini-şimdi ben sana padişahın soyundan geliyorum demedim onlar bir Türk devletinin sultanlarıydı dedim.Atatürk bir ,Osmanlı paşası değilmiydi? Kazım karabekir,mareşal fevzi Çakmak Osmanlı subayı değilmiydi? Bu ülkede yaşayan bir insanın-

Yorumu oyla      57      54  
TOTEM 27 Şubat 2013 Çarşamba 20:18

İnsanları aptal yerine koymak sizlerin geleneği olmuş!Sayın İsrailli yahudi arkadaş!Sana daha önce söyledim sen önce kendi devletini sorgula senin devletin ve soydaşların şuan dünyayı cehenneme çeviren insanlar dünyayı sömüren kapitalist sistemin ve şirketleri senin soyunun elinde tüm dünyanın hakkını yiyor ve insanlarını sömürüyorsunuz.Tüm dünyadaki kan ve gözyaşının,en vahşi katliamlarının arkasında yine senin devletin ve soydaşların var.o yüzden sen benim tarihimi ve soydaşlarımı bırak ta-

Yorumu oyla      57      54  
Misafir 27 Şubat 2013 Çarşamba 19:47

Bir Fransız Komünist partisi yetkilisi dünyanın en garip komünistleri Türklerdir der.Gerekçesi şu kaç tanesiyle görüştüysemm tarihlerine küfrediyorlardı der.Alman askeri 25 milyon insanın kanından sorumlu ama üniformaqsından utanmıyor diyenler Bizi tarihsiz bırakacak.1897 -BASEL-Bu fikirlerinle ne sağduyulu kültürlü bir Avrupalıya yaranırsın ne AFrikalıya eşine az rastlanır nevi şahsına münhasır bir entel olarak kalırsın.(2013 İstanbul.)

Yorumu oyla      62      50  
Misafir 27 Şubat 2013 Çarşamba 18:58

Kimse senin değerlerine saldırmadı Totem.san,atalarım dediklerinin ataların olmadığı belgeye dayanarak söylendi.Ve ne acıdır ki,hala"Atalarımı savundum"diyebiliyorsun.O atalarım dediklerin sana ot yedirdi Totem.Kimdir senin ataların Totem.Kanuni mi,Yavuz mu,Sarı Selim mi,Beyazıt mı,Fatih mi,IV.Murat mı,Vahdettin mi,kimdir?-Yoksa devşirme paşalar mı?-Biraz bilgi lütfen.(1897Basel)

Yorumu oyla      59      56  
TOTEM 27 Şubat 2013 Çarşamba 18:23

Atalarımızı savundum. Şimdi tek istediğim insanların tutarlı olmaları. en Türk üm derken hiç rahatsız olmadım olmayacağım da ancak Sayın yazarın canı bence bu konulardan sıkkın değil. biraz sakince düşünürseniz bunu anlarsınız.azen muhalif duydgular sizler için herşeyin önüne geçiyor.türk lük dediğiniz zaman herşeyini savunacaksınız içi boş slogandan ibaret tutmayacaksınız.Tarihini savunacaksın,Atalarını ve geleneklerini de savunacaksın.bilmem anlatabildim mi?

Yorumu oyla      53      55  
TOTEM 27 Şubat 2013 Çarşamba 18:19

Türk kavramına bu derece eleştiri olması benimde canımı çok sıkıyor ancak bu yanlışa Türk ırkçılığı ile muhalefet edilmesi de o derece yanlış.ancak Cıss rumuzlu arkadaşa bu konuda hak veriyorum Türklük bizim ortak değerimiz. Sürekli anlatmaya çalışştım ama sürekli yanlış anlaşıldım en Çerkesim ancak Türk lük üst kimliğim ve tarihi ile gelenekleri ile en bu kimliği kabul ediyor ve savunuyorum.Tekrar ediyorum bu köşede bazı İsrail li vatandaşların saldırılarına karşı Türk tarihini,halkını ve-

Yorumu oyla      57      52  
CISS 27 Şubat 2013 Çarşamba 17:18

2- Türk milleti, Türk Vatandaşı, Türk Devleti, Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk Ticaret Kanunu, Türk Ceza Kanunu, Türk Medeni Kanunu (ve diğer pek çok kanun), Türk Futbolu, Türk Marşı, Türk övün güven çalış, Ne mutlu Türküm diyene, Türküm Doğruyum Çalışkanım… , Türk Ordusu, Türk Filmi, Türk Tiyatrosu, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, Türk Hava Yolları, Türk Patent Enstitüsü, Türk Telekom, Türk Standartları Enstitüsü, Türk Tabipler Birliği, Türk Eczacılar Birliği, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Türk Hava Kurumu, Türk Kızılayı ve belki de bizim Türk Time vs. vs. De hadi buyur buradan yak, sayın yazarın canı nasıl sıkkın olmasın şimdi? CISS!

Yorumu oyla      61      49  
CISS 27 Şubat 2013 Çarşamba 17:18

1- Misafir 13:47 arkadaşım, örneğin; Rahmetli Eczacıbaşı’nın kurulmasında öncülük ettiği “TÜRK Ulusal İlaç Endüstrisi” ifadesindeki büyük harflerle belirttiğim ilk kelimeyi bir daha kullanamama ihtimaline canı sıkılıyor olabilir sayın yazarın. Her Türlü Milliyetçiliği (tabii bunun içerisine Atatürk Milliyetçiliği de dahil) ayaklar altına aldığını söylemekten çekinmeyen T.C. Başbakanının bu gibi söylemleri yanında İmralı’daki müzakere eylemleri ve BDP li vekillerin fütursuzca çıkışları karşısında, görünen köy kılavuz istemiyor. Bir süre sonra içerisinde geçen TÜRK kelimesi nedeniyle yasaklanacak ya da değiştirilecek ifadelerden sizlere örnekler;

Yorumu oyla      61      49  
TOTEM 27 Şubat 2013 Çarşamba 16:55

Koyuyorsun!Sen ve sizler bir rahmi Turhanı ın baskısına teslim olurken gazete patronlarının Hükumete karşı dik durmasını nasıl beklersiniz? Namuslu gazetecilik etki altında kalmadan,hatır gönül kavramlarını göz ardı eden düşünce ifade özgürlüğünü esas almış bir çizgi ve kişilik gerektirir.Sizler ise benim Düşüncelerimi ve ifade özgürlüğümü yazar ne der acaba endişesi ile engelliyor yok sayıyorsunuz. Eleştiri istemeyen yazı yazmayacak terlemek istemeyenin mindere çıkmaması gerektiği gibi.Sevgiler

Yorumu oyla      54      52  
TOTEM 27 Şubat 2013 Çarşamba 16:52

Yorumum bu kez de askıda:) Ne enteresan ifade özgürlüğünü ençok savunması gerekenler basın mensupları olmalılar ancak işin içerisine ikili ilişkiler ve hatır naz girince yazarlara yapılan eleştirileri yayınlamak istemiyor bunu engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar.Eyy sayın Editör yazdığım ve senin yayınlamadığın yorumda bir hakaret unsuru var mı? neden yayınlamıyorsun? zira yazar ne tepki verir diye endişe duyuyorsun ve sonrada haber bandına iktidar basına baskı uyguluyor haberi-

Yorumu oyla      54      52  
TOTEM 27 Şubat 2013 Çarşamba 14:57

Sayın Turan ben yazınızdan şu sonucu çıkarttım,Siz Sayın Eczacıbaşından çok daha iyi bir haldesiniz!Zira onun Aynı ruh halinde olduğu Türkiye çok kötü bir durumdaydı ancak siz eğer bugün Türkiye gibiyim diyorsanız,Demekki Umut dolu,ileriye bakan güçlü ve istikrarlısınız bu yüzden ne mutlu size keşke bende Türkiye gibi olabilsem!Ancak bana öyle geliyor ki bu sıralar siz Türkiye gibi değil Darbeci cunta yapı gibisiniz,Yenilmiş,etkisi kalmamış ve çaresiz.Ne dersiniz yalan mı?

Yorumu oyla      53      53  
Misafir 27 Şubat 2013 Çarşamba 13:47

canınız sıkkın. neden? memlekete mi yoksa başka bir şey mi var? memleket halleri olsaydı hep keyifsiz olmanız lazımdı. memlekette değişen birşey yok. size ne diyebilirsiniz ama bizimle paylaştığınıza göre dememeniz lazım. nedir gerçekten canınızı sıkan?

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 27 Şubat 2013 Çarşamba 12:41

ya gazeteyi hükümet neden engellesin allah aşkınıza? yağan yağmurdan esen rüzgardan hükümeti sorumlu tutacaksınız utanmasanız. demek ki olmayacağını hesapladılar ki vazgeçtiler gazeteden. bu naıl bir paranoyadır?

Yorumu oyla      56      54  
Misafir 27 Şubat 2013 Çarşamba 10:56

jaapon gazeteleri gibi gazete çıkarmak için japon halkı gibi halk olması lazım. talep neyse arz da ona göredir.

Yorumu oyla      55      51  
Misafir 27 Şubat 2013 Çarşamba 10:53

10.33 Bilmeyen de 11 milyonluk Japon gazeteleri gibi bir gazete çıkacak sanır!

Yorumu oyla      57      53  
Misafir 27 Şubat 2013 Çarşamba 10:42

10.33 Sanki çok kaliteli görselliğe değil fikre önem veren Japonların 11 milyon satan gazeteleri gibi bir gazete çıkacak da...Sözcü aydınlık Cumhuriyet bunlar sana yeter bir de sonerin odası...NE bekliyorsun??

Yorumu oyla      57      52  
Misafir 27 Şubat 2013 Çarşamba 10:41

değerli 10:33'te yazan arkadaşım. eğer verdiğiniz bilgi doğruysa bu beni hiç şaşırtmadı. akp muhalif sese tahammül etmez. rahhmi bey'in yağacağı gazete doğal olarak iktidar borozanı olmaz. onun için daha çıkmadan projeyi bitirmek en mantıklısı onlar için. bak, bir sözcü nasıl façasını bozuyor hükümetin. onunla baş edemiyor. ikinci bir muhalif gazete tozunu attırır. üzüldüm açıkçası

Yorumu oyla      57      52  
Misafir 27 Şubat 2013 Çarşamba 10:33

çıkaracağınız yeni gazetenin iptal edildiği söyleniyor. doğru mu sayın turan? iktidar mı baskı uyguladı? projeyi kim engelledi?

Yorumu oyla      56      51  
Misafir 27 Şubat 2013 Çarşamba 10:24

devlet artık başını kuma gömmekten vazgeçti. her sorunun kaynağı olan terör sorununu çözmek için silah yerine akıllı akıllı konuşmayı seçti. barış gelince dertler de azalacak ve türkiye gibi olmak süper olmak olacak. deyim değişecek yani

Yorumu oyla      55      51  
Misafir 27 Şubat 2013 Çarşamba 10:23

arabesk boşuna bizim değil. millet olarak acıların çocuğuyuz

Yorumu oyla      55      49  
hulya 27 Şubat 2013 Çarşamba 09:14

Herkes kendisini "Türkiye gibi!" hissetmeyi bilmiyor.Bazen böyle hissetmek Türkiyede hayat bile kurtarabilir.

Yorumu oyla      56      49  
hulya 27 Şubat 2013 Çarşamba 09:02

Size “Türkiye gibiyim!” dedirten şeyin kitabınızın çıkmasından sonra yaşanan tatsızlıklar olduğunu düşünüyorum.

Yorumu oyla      55      51  
Misafir 27 Şubat 2013 Çarşamba 08:48

herkes ölür ama herkes yaşayamaz. kaliteli yaşamak ve kaliteli yaşlanmak önemli. bize çok uzak tabi bunlar

Yorumu oyla      56      49