YORUMLAR
Toplam 189 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 17 Aralık 2012 Pazartesi 18:55

Kim olursanız olun ben buraya yazarları okumaya geldim.Konu ile ilgili yorum yazarım.Yazdığım yoruma sizden hakaretamiz yorum gelirse cevabını alırsınız.Editör arkadaştan rica ediyorum bu tür cümle içerenleri yayımlamasın.Tabi küfürleri çıkarınca sizin yorumlarınızda bir şey kalmaz.Siz küfürsüz yapamazsınız.Sizin kültürünüzde bu var.Liderinize bakın görün.O sizin aynanızdır.

Yorumu oyla      60      54  
Misafir 17 Aralık 2012 Pazartesi 17:11

kaNUNİ pargalıya la pargalı DEMİŞ halda haldaşım yolda yoldaşımdın la bunca yıl huzurla yaşadık iyi de la artık ben sana gıcık oluyom la DEMİŞŞ .sonra gel la seni bir öldürteyim demiş. DURUP DURURKEN DE ÖLDÜRTMÜŞŞŞŞŞ.MASALımız da burada bitmişşşş.

Yorumu oyla      68      52  
Misafir 17 Aralık 2012 Pazartesi 17:04

1514 yılında Yavuz Sultan Selim'in Kudüs ve çevresini fethetmesi ile birlikte, Filistin toprakları için 400 yıl sürecek huzur ve güvenlik dönemi başladı. Bunun en büyük nedeni, Osmanlı'nın Müslümanlar tarafından yönetilen bir İslam devleti olmasına karşın, tebasını zorla İslamlaştırmak gibi bir amaca sahip olmamasıydı. Aksine, Osmanlı Devleti, gayrimüslimlere de güvenlik ve huzur sağlamayı, onları adaletle ve İslam idaresinden razı olacakları şekilde yönetmeyi hedefliyordu. Oysa aynı dönemlerde dünya üzerindeki diğer büyük devletler çok daha katı, baskıcı ve müsamahasız bir yönetim anlayışına sahipti. İspanya Krallığı, İber Yarımadası'nda Müslümanların ve Yahudilerin varlığına tahammül edememiş ve her iki topluma karşı büyük bir vahşet uygulamıştı. Diğer pek çok Avrupa ülkesinde Yahudilere sadece Yahudi oldukları için baskılar uygulanıyor (örneğin gettolara hapsediliyorlar), hatta kimi Yahudiler zaman zaman toplu katliamlara (pogromlara) hedef oluyorlardı.

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 17 Aralık 2012 Pazartesi 17:00

‘Osmanlılar’ı 600 Yıl Ayakta Tutan Vergi Sistemi ve Adalettir’ Prof. Heath Lowry, Princeton Üniversitesi Osmanlı Tarihi Hocası 1974-1979 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde ders verdi.

Yorumu oyla      57      55  
Misafir 17 Aralık 2012 Pazartesi 16:50

KİM NE YAPARSA yapsın lazıyla çerkeziyle kürdüyle türküyle MİLLETİMİZ yeniden büyük olmanın ne demek olduğunu insanlığa gösterecektir. Bu büyüklüğü ne ırkçı almanlar ve yahudiler ne amerika gerçekleştiremedi. Bizi bekleyen muhtaç eller var. SİZ ÜMİTSİZLİK ZERKEDİYORSUNUZ AMA ÜMitsizlik can veriyor sabrın çelik pençesinde. Koşanlara ihtiyaç var sövenlerden bıktık...

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 17 Aralık 2012 Pazartesi 16:46

"Almanya'da ilkokula başlayan ve Almancası'nın yetersiz olduğu belirlenen Türk çocuklar, zihinsel ve bedensel engelli çocuklar için özel olarak düzenlenen "Sonderschule"ye gönderiliyor ve onlarla birlikte eğitim alıyor." TARİH KARALAMAK DA milletin özgüvenini yıkmaktır. ONA SEN BİR GERİ KALMIŞSIN DİYE BAĞIRMAKTIR.

Yorumu oyla      54      52  
Misafir 17 Aralık 2012 Pazartesi 15:42

Hülya hanım,FRONTAL hemşiremizin yorumlarına bismillah deyip, ne güzelde sıralamışşınız yorumlarınızı diye övgüler eden oldu. Hatta sizin sesinizi kıstıgı için helal olsun diyenler oldu.size karşı Frontal hanıma bir çok övgüler eden oldu ama yinede hemşiremiz kendisini sizinle mukayese etipte beni senden daha mantıklı daha iman ve osmanlı kadını olarak görüyorlar diye ahkam kesmedi.İşte aranızdaki erdem farkı bu frontal hanım kendisine yapılan övgüleri sizinle mkayese etmediği için "HANIM".

Yorumu oyla      59      56  
FRONTAL 17 Aralık 2012 Pazartesi 15:22

Hülya ,artık senin bu hani bir arkadaşta demişti yaa fikir demeye bin şahit gerekecek fikirlerine şapka çıkartıyorum. O atasözunun asıl anlamı benim belirttiğim gibidir istediğin kadar araştır. Madem bilmiyorsun bari yalnışın üzeriene bile bile ğitme gercekten komik oluyorsun.

Yorumu oyla      58      56  
FRONTAL 17 Aralık 2012 Pazartesi 15:19

11:51 in yorumunu yayımlayan editöre sesleniyorun dünde kadın vekillerin tartışma konusu olan bır haberde bir hadsiz kadınların sadece eğlenmek için oldukranı ifade etmişti ve ben tepkimi sertce belirttim editörde silmişti şimdi tahmin ediyorumki ayn kiişi bu 11:51 bu yorumunda silinmesini arz ederim sayın editör.

Yorumu oyla      58      56  
hulya 17 Aralık 2012 Pazartesi 14:41

Frontal 12:22 de yazan kişi bir durum tespiti yapmış, beni daha hanımefendi görmüş,kendisine teşekür ederim.Bunu büyütecek bir şey yok senin gibi düşünen çok insan var.Atasözlerini çok severim.Bir cümlenin içine dünyaları sığdırır."Kol kırılır yen içinde kalır" ı senin gibide düşünebiliriz.Fakirliğimizi biz bilelim ama yabancılar bilmesin gibide düşünebiliriz.Oysa fakirlik bir aile meselesi değil,DEVLET meselesidir ve utanılacak bir şey değildir.

Yorumu oyla      59      53  
TOTEM 17 Aralık 2012 Pazartesi 14:30

Sanırım mevzu biraz daha uzarsa ona öyle demezler seviyesine inecek:)Kendi gibi düşüneni cilalayıp diğerini eleştirmek enteresan takım mı tutuyorsunuz?Mevzuları kişiselleştirmek saçmalık benimde birtane kompleks yumağı hastam var:)Ayrıca herkes konu ile ilgili fikrini yazsın bana dünya kadar eksi veriliyor ve saldırılıyor ama bu ne kadar umurumda?Hiç umurumda değil! Benim durum tespitlerimi hakaret olarak adledenler var ben kimseyi aşağılamam sadece ne görüyorsam onu söylerim.

Yorumu oyla      54      55  
FRONTAL 17 Aralık 2012 Pazartesi 14:19

Ben yne sert tepki vermedim.Ve sen kalkmış burda bilip bilmeden kendince suçlamalrda bulunuyorsun burda herkes açıkca hikrini ortaya kor, istiyen beğenir taktir eder, istemeyen sadece fıkırlere saygı duyar hadsizlik etmez.Ben kedi bildiğim dogrularım vardır ve ben onları sonuna kadar savunurum .

Yorumu oyla      55      55  
FRONTAL 17 Aralık 2012 Pazartesi 14:16

12:22 Ben yokken, Rahmi beyin diğer yazısında arkadaşın biri hülya hanıma karşı beni savunmaya geçmiş.Hakkımdada güzel ve onur verici sörlede bulunmuş. Ben o arkadaşa önce teşekkürlerimi belirtim daha sonrada burda kimse kimsenin avukatlıgınada soyunmasın demiştim.Çünki kendimi savunacak kapasiteye sahipim. Hülya hanım ile ters görüşlerdeyiz ve birbirimizi eleştiriyoruzda.Ben Hülya hanıma hiç bizaman argo kullanmadım ama kendileri ben OSMANLIYI SAVUNUYORUM DİYE BENİ MAZOŞİSTLİKLE SUÇLADI

Yorumu oyla      55      54  
FRONTAL 17 Aralık 2012 Pazartesi 14:08

Saçıyor genç, çoçuk, yaşlı demeden öldürüyor sonrada onu dürbünle karşılarına geçip zevkle izliyor.Ben bunu asla savunmam! hatta tepkimi veririm, ve o çoçuklar aklıma geldiğinde çokkezde isyan ettim.Ama dedimya görecelidir diye. PKK operasyonlarında TSK nın başarı gösterip o hainleri imha etmelerinede seviniyorum mesela inşallah aradaki farkı anlarsın. SAYGILAR.

Yorumu oyla      55      54  
FRONTAL 17 Aralık 2012 Pazartesi 14:04

İçin nifak sokabilirler.Şimdi de bana hülya, fakirlikle ne gibi bir alakası var söylediğin atasözünün? sonra bende ironi yapınca bazı avukatlar haksız görüyor.Senle ben gercekten ayrı dünyaların insanıyız:)Evinde misafir odasının bulunması bir nevi türk milletinin geleniğidir.Fakirlikle ve yahut zenginlikle hiç bir alakası yoktur.herkes imkanlarınca yaşar, ve kimse kimseyi bu yüzden ne ayıplar nede yadırgar.Ölümlü cezalarıda ilkel buluyorsun yaa,oda görecelidir bence,israil filistinde vahşet-

Yorumu oyla      55      54  
FRONTAL 17 Aralık 2012 Pazartesi 13:57

Hülya,bak güzel kardeşim, benimle aynı fikir ve düşüncede olmamana saygı duyarım.Yalnız bir atasözü söylemişşin,ne anlama geldiğini bilmeden hooppp hemen osmanlı fakirleri aşagılardı diye ıkı cumlenin arasında dağlar kadar fark olan bi konuya geçmişşin."KOL, KIRILIR YEN İÇİNDE KALIR"anlamını biliyormusun? ben söylim:Kendi yakın çevrenle yaşadığın sorunları, yabancılara anlatıp dillendirmeden yine kendi içinde çözmen gerektiğini bildiren bir atasözümüzdür. Çünkü yabancılar, araya kendi çıkarları-

Yorumu oyla      54      54  
Misafir 17 Aralık 2012 Pazartesi 13:11

12.22 Hulya hanımın korunmaya mı ihtiyacı var.SİZ savunmaya geçmişsiniz bura yorum sayfası er meydanı veya boks ringi değil. ELEŞtiriye tahammül medeniliktir. Hülya hanımın CEvap yazacak klavyesi vardır.AYrıca İroniyle hakaret farklıdır."KAFASI tın tın ötenler, üç kuruşluk bilgi" önce siz bir kelime hazinenizi geliştirin. Burada kimse kimseye avukat olamaz herkesin aklı var.KLAVYESİ DE VAR.İKİ KELİMESİNDEN BİRİ YANAŞMA OLAN sizi muhatab alan yok...

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 17 Aralık 2012 Pazartesi 12:22

İki bayan okurun yorumlarına uzun zamandır dikkat ediyorum.Özellikle hulya hanıma burada (Hemcinsi dahil ki esas beni üzen o.)önüne gelen saldırıyor.Kafası tın tın ötenler üç kuruşluk bilgileri ile alaycı tavırlarla cevap vermeler falan.Takdirle söylüyorum ki hülya hanım bütün cevaplarında hiç hanımefendiliğini bozmadı.Özellikle frontal şöyle bir geçmiş yorumlarını bir karıştır bak.Verdiğin cevaplara bak.Bana değil bana istediğini söyle,hülya hanıma verdiğiniz cevaplara bakın.Saldır,iyidir...

Yorumu oyla      54      54  
Misafir 17 Aralık 2012 Pazartesi 12:14

Halife diyorum çünkü bu cümle Hz.Muhammedin söylediği iddia edilen hadislerdendir.İşte bunları bilen biri olduğum için Tayyibin gelecekteki niyetini çok iyi biliyorum.Yoksa en az 10 milyon insanın işşiz olduğu bir ülkeyi idare eden kişi bu cümleyi kurarken biraz sıkılması lazım.TABİ "PARA NEREDE BAŞBAKAN,NEYLE EVLENELİM?"diyen biri çıkmadığı için çıkanın "Kellesi vurula."olduğu için meydan boştur konuşulur.Boş ver"PADİŞAHIM ÇOK YAŞA...",DURMAK YOK YOLA DEVAM.

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 17 Aralık 2012 Pazartesi 12:08

Osmanlı devrinde yoksul bulunmamış da,para ağaca para asılmış da,üç aya kimse almamış da;Allah için (Totem de aynı)bu kadar yalanın neresine yorum yazılır ki?..Her ikiniz de hurafelerle uğraşıyorsunuz.Zerre tarih bilginiz yok.Rahmi bey'in anlattıklarının eksiği var fazlası yok.SİZ KAFANIZDAKİ TARİHİ ANLATMAK İSTİYORSUNUZ.Yutturduklarınız yutuyor.Onlar zaten yutmaya hazırlar.Çünkü Tayyipgillerden.Halife fetva vermiş yine;bekarlar evlenin diye.

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 17 Aralık 2012 Pazartesi 11:51

kadınlar çok güzel varlıklar. bir kadın memesine vatanı satarım diyenler var ki yalan da değil. kim satmaz ki. herkes satar. osmanlı padişahları da kadınlar için dinlerini imanlarını vicdanlarını ve ülkelerini satmış. işin özü budur. gerisi hikaye.

Yorumu oyla      59      51  
hulya 17 Aralık 2012 Pazartesi 11:25

İnsanların fakirmi yoksa zenginmi olduğunu anlayabilmek için sade ve doğal halleriyle görürseniz anlayabilirsiniz vurgulamak istediğim konu budur.

Yorumu oyla      61      50  
hulya 17 Aralık 2012 Pazartesi 11:17

Benim misafirim için ayırdığım bir odam yok.Salonda çocuklarımla beraber oturuyorum, misafirde gelince oda bizimle birlikte oturuyor.Şimdi ben misafire azmı saygı göstermiş oluyorum?

Yorumu oyla      61      49  
Misafir 17 Aralık 2012 Pazartesi 11:00

BEKİR bile değişti KENDİ KALESİNE ATIP CİM BOMLU OLDU.(FEnerliyim) Bİzim yorumcular Kanuniye niye Hacca gitmemiş demekten yorulmadı.DEĞİŞTİR:))

Yorumu oyla      59      50  
Misafir 17 Aralık 2012 Pazartesi 10:46

HULYA hanım misafir odasını aşağılık duygusuyla açıklamış.BUGÜN ON YAŞIMA BİRDEN GİRDİM.Fazla Freud okumuş karıştırıyor.MİMARLAR ODASI BU SALON yani misafir odası eleştirinizi duymasın.VALLA aslında çok söz söylenecek bir yorum da neresini düzelteyim demiş ya BU ÖYLE DE DEĞİL.YAZDIM YORUMU SEVERİM LEBLEBİYİ ÇORUMU..

Yorumu oyla      57      56  
Misafir 17 Aralık 2012 Pazartesi 10:35

HULYA hanım!!!!! evin misafir odasını varlıklı görünmeye bağlamış.mİSAFİRİ yatak odasında mı ağırlarlar??? SAlon ne demektir??? köylerimizde de misafir odaları vardır.SİZ milleti tanımamışsınız.Kütahyanın istasyon gören köylerinde sabaha kadar ışık yanan odalar vardır.YOLDA KALAN BİR GARİBAN OLURSA GELSİN DE MİSAFİR edelim diye.RUS senarist ANADOLU köylüsünün insani yönünü öve öve bitiremz bir araştırın kimmiş sonra MİSAFİR ODASIDAN BAHSEDİN.SALon ne demek bizde mi sadece misafir odasI? LAF...

Yorumu oyla      58      53  
Misafir 17 Aralık 2012 Pazartesi 10:23

RAHMİ BEY Mevlana hakkında dünya ona koşuyor bu koşunun sebepleri hakkında bir yazı yazamaz mısınız .bugün 17 aralık da.BU övmeci yermeci ORTASI OLMAYAN bakıştan ne elde ETTİK ACABA??

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 17 Aralık 2012 Pazartesi 10:09

Kanuni niye hacca gitmemiş gitse devlet işini bırakıp niye gitti diyecekler.BÖ GELDİ BU eleştiri görünümlü .... YORUMCULARIMIZ HACI GALİBA:)))

Yorumu oyla      54      54  
Misafir 17 Aralık 2012 Pazartesi 09:58

"ya arka çıkmalı ya da yermelisiniz." BAKIŞ AÇISI BU OLUNCA YA VEZİR YA REZİL...

Yorumu oyla      54      52  
hulya 17 Aralık 2012 Pazartesi 09:55

Günlerce dolaşıp yıllık zekatını verebileceği fakir birini bulamamış öylemi? Osmanlıdan günümüze kadar gelen mirasların başında "kol, kırılır yen içinde kalır" diye bir atasözü bile vardır.Osmanlı fakirlikten kendsini sorumlu tutmadığı gibi fakiri ayıplıyordu.Hala kültürümüzde evin bir odası sırf daha varlıklıymış gibi, olduğundan daha farklı görünmek için misafirlere ayrılır.Osmanlı Türklere aşağılık duyğusu yerleştirmiş ve bu duygu hala kazınamamıştır.

Yorumu oyla      59      51  
hulya 17 Aralık 2012 Pazartesi 09:29

Yok yok; Asla ve asla, bin kerede olsa, asla fikirlerinde birleşemiyeceğim bir kişi Frontal.Demokrasi bilimi bulunmadan önce insanlar en ilkel yöntemlerle tehdid edilerek ölüm korkusyla disiplin edilmeye çalışılıyormuş.Bu yöntem ilkel çağlarda yaşayanlar için bile kötü bulunurken, öyle olmalıki hep daha az öldüren, hatta öldürmeden disiplin edilen yöntemler aranmış durmştur.Bugün bile öldürerek disiplin edilen yöntem İLKELDİR.

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 16 Aralık 2012 Pazar 18:08

Ben de bir şey sorayım. O kadar insanı ve öz çocuklarıyla torunlarını öldürerek Kur'ana göre affı bulunmayan en ağır günahı işleyen, islam halifesi ve imkanları kat kat olduğu halde, tüm Osmanlı Padişahları gibi hac farzını yerine getirmeyen Kanuni, her ne kadar Allah bilirse de, sizce cennette mi yoksa cehennemde midir? Nerde olduğuna inanıyorsanız, hakkında ona göre fikir beyan etmeli, ya arka çıkmalı ya da yermelisiniz.

Yorumu oyla      56      49  
FRONTAL 16 Aralık 2012 Pazar 17:54

"Şimdi YAVUZ SULTAN SELİM HAN olsaydı, taş üstünde taş, omuz üstünde baş koymazdı... Şimdi KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN HAN olsaydı, Sarkozy'e diz çöktürüp el etek öptürürdü... Şimdi FATİH SULTAN MEHMET HAN olsaydı, sabah namazını Paris'te, cu ma namazını Kudüs'te kılardı... Şimdi SULTAN ABDULHAMİD HAN olsaydı, masonları ve tüm gizli örgütleri siyasi taktiklerle def ederdi... Şimdi OSMANLI ayakta olsaydı, ne Afrika da açlık olurdu... Ne İsrail, Filistin'e saldırabilirdi.inş. bu yorumum yayımlanr

Yorumu oyla      55      56  
FRONTAL 16 Aralık 2012 Pazar 17:38

Fatih Sultan Mehmet Han devrinde bir Müslüman günlerce dolaşıp yıllık zekatını verebileceği fakir birini arayıp bulamadı.Bunun üzerine zekatının tutarı olan parayı bir keseye koyarak Cağaloğlu’ndaki bir ağaca asıp, üzerine de: -Müslüman kardeşim, bütün aramalarıma rağmen memleketimizde zekatımı verecek kimse bulamadım. Eğer muhtaç isen hiç tereddüt etmeden bunu al, diye yazdı. Bu kesenin üç ay kadar o ağaçta asılı kaldığı rivayet edilir.(beğenmediğiniz OSMANLI döneminde yaşanmış bir olay.)

Yorumu oyla      53      56  
FRONTAL 16 Aralık 2012 Pazar 17:08

15:36 açıkça gercekleri dile getirmeniz şaşırttı beni:) evet aynende dediğiniz gibi olurdu.

Yorumu oyla      53      56  
Misafir 16 Aralık 2012 Pazar 16:37

TEKRAR sormak sitiyorum Rahmi Bey, GOLDA MEİR SORUYOR:" Öldür öldür nereye kadar???? Bu OSMANLI BURAYI nasıl idare etmiş ???? ALTERNATİF SÖZLEr söylenebilir ama OSMANLININ artılarını da yazarsanız seviniriz.GOLDA MEİR'in SORUSUNU DEĞİŞTİRELİM:kÖTÜLE KÖTÜLE NEREYE KADAR??? hiç mi güzel şey yok?? BİRAZ Da çift yönlü olaylara bakış açısı olan yazılar olsa. HAKARETİN sonu gelmeyecek. AKL-I SLİM MESELELERE şeş CİHETTEN BAKAN SORGULAYICI BİR YAZI??? ÇOK mu bekleriz:)))

Yorumu oyla      59      63  
TOTEM 16 Aralık 2012 Pazar 16:27

Kompleks yumağı bir arkadaş var bana herkes şuursuz bir sen şuurlusun sanki demiş yooo öyle bir iddiam yok sadece sen ve senin gibi birkaç kişiye şuursuz diyorum:)Birde bana malum arkadaş demelerine bayıldım:)Tam politikacı ağzı yapıyorlar hani bebeler babalarını taklit eder ya bunlarda o moddalar:)Sadece Kanıni dönemini eleştiriyormuş!Kanuni ismi Süleymana neden verilmiş biliyormusun?Kim ona Kanuni Ve Muhteşem demiş biliyormusun?ama sizin tarih bilginiz ucuz harem dizilerinden ibaret..

Yorumu oyla      53      66  
TOTEM 16 Aralık 2012 Pazar 16:23

Tarih bilmezler,düşünmekten ve muhakemeden yoksunlar ve burada çan çan ötüyorlar sonrada ben onlara küçük insansınız deyince de vay efendim sen bize hakaret ediyorsun diyorlar ama siz küçükseniz bunda benim suçum ne?Ben demesem bu gerçek değişecek mi?biri çıkmış yazar sadece Kanuniye sallıyor Fatihe birşey dediği yok ki demiş:)A be gülüm Sayın yazarın yazı dizisi yaptığı kanunu Fatih çıkarttı ve Fatih ten sonra başladı bu gelenek.Hem bilmez hem konuşursunuz siz ne türsünüz:)Bu arada sitenin-

Yorumu oyla      53      65  
FRONTAL 16 Aralık 2012 Pazar 16:11

23:55 ben sizin yorumunuza karşılık olarak Osmanlının ÇOK GÜZEL YÖNLERİNİ BURDA YORUMUMDA BELİRTMEK İSTEDİM ANCAK EDİTÖR YAYImLAMAMIŞ.Yazdıgım 4 yorumun sadece biri yayınlanmış.Ben buna çifte standart derim ve yazarın tezini çürütmek amaçlı yazılan yorumların etkisiz hale getirildiğinide belirtmek isterim umarım bu yorumumu yayınlarlar.

Yorumu oyla      55      66  
FRONTAL 16 Aralık 2012 Pazar 15:44

Editör yorumumun 1. sini değilde neden ikincisin yayınladınız yada ıkısını birden neden yayınlamadınız?

Yorumu oyla      55      65  
Misafir 16 Aralık 2012 Pazar 15:36

Şimdi Osmanlı ayakta kalaydı, keyfi gıcır olacak FRONTAL Sultan, anası ağlayacaklar ise bizlerdik:))

Yorumu oyla      67      49  
FRONTAL 16 Aralık 2012 Pazar 11:38

cuma namazını kuduste kılardı...Şimdi SULTAN ABDULHAMİD HAN olsaydı, masonları ve tüm gizli örgütleri siyasi taktiklerle def ederdi... Şimdi OSMANLI ayakta olsaydı, ne Afrika da açlık olurdu... Ne İsrail, Filistin'e saldırabilirdi... Faruk Paşa.

Yorumu oyla      55      61  
Misafir 15 Aralık 2012 Cumartesi 23:55

Rahmi Bey, GOLDA MEİR SORUYOR:" Öldür öldür nereye kadar???? Bu OSMANLI BURAYI nasıl idare etmiş ???? ALTERNATİF SÖZLEr söylenebilir ama OSMANLININ artılarını da yazarsanız seviniriz.GOLDA MEİR'in SORUSUNU DEĞİŞTİRELİM:kÖTÜLE KÖTÜLE NEREYE KADAR??? hiç mi güzel şey yok??

Yorumu oyla      60      62  
Misafir 15 Aralık 2012 Cumartesi 21:18

Rahmi Bey o kadar coşmuş ki Bazı cümleler oradan NAKLEN YAYIN GİBİ KANUNİ BÜYÜK BİR soğukkanlılıkla izlemiş. YAZAR DA oradaymış.ARABESK BİR YAZI. mİLLETE GÜVENMEYEN İDEALİ OLMAYANLAR MENFAATLERİNİ BALYOZLA korur. Bu yazıda psikolojik hareketin parçacıklarındandır.SAMİMİYET YOK İŞKENCECİYE SÖZ YOK Kanuniye ÇAK gitsin...Bu düşünce milletimize çok AŞK VE ŞEVK VERDİ.

Yorumu oyla      55      68  
Misafir 15 Aralık 2012 Cumartesi 18:25

Malum arkadaş sayın yazarın son üç yazısının da sadece Kanuni Sultan Süleyman dönemi ile ilgili olduğunu ve eleştirilerinin sadece bu dönemi kapsadığını görmezden gelip yine konuyu saptırmış. Fatih dönemi ve yazarımızın yarattığı Fatihin fedaisi Kara Murat kahramanı ile kendisine sataşmaya kalkışmış. Yahu yazarımızın Fatih dönemi ya da tüm Osmanlı Padişahları ile ilgili bir genel aşağılaması mı var ki kendisine haksız yere yükleniyorsun? Pes doğrusu!

Yorumu oyla      74      49  
Misafir 15 Aralık 2012 Cumartesi 18:10

Ya arkadaslar Rahmi Beyin köse yasina Tarihcinin biri bile yorum yazmis,yazarin fanatikleri hala eski tas eski hamam misali davraniyorlar.Toteme helal olsun HAK bildigi onurlu davasinda AGRI DAGI gibi dik,himaliyalar gibi yanliz.Frontal hemsiremize de helal olsun Hülyanin sesini bayagi kisti.Ne ses var nede görüntü..

Yorumu oyla      58      70  
Misafir 15 Aralık 2012 Cumartesi 17:54

Gördünüz işte son cümlesini ilk mektep talebesi bile yazmaz.İfadelerindeki"Şuur olmasını beklemek";çünkü bir tek kendi şuurlu."Sağlıklı insana yakışmaz."bir tek kendisi sağlıklı."Zeka grubu zekaya sahip.kompleksli,küçük insan.".Bu garib adamla ne tartışacaksınız Allahaşkına.Ha bir de Totem olmazsa gönlümüzce sallayacakmışız;vah zavallı vah.Sen kim Rahmi Turan'ı eleştirmek kim?Senin Tayyip gibi konuşayım bari"KİLON KAÇ SENİN?".Sen bu dilden iyi anlarsın ;yanaşmasın ya.

Yorumu oyla      71      50  
TOTEM 15 Aralık 2012 Cumartesi 16:31

Evet yaa..ah birde TOTEM olmasa!Gönlümüzce sallasak,çelişkilerimizi ve marazlarımızı kimse ortaya dökmese:)Ben sürekli konu ile ilgili yorum yapıyorum ama üç bolk yazısını birden bana sallamaya ayırtan biri birde şikayet ediyor hem saldırıp hemde imdaat diye bağırıyor:)Ersin beyede söyledim diyerek te bak ben Aytun beyle telefonla konuşuyorum ahpabız ona göre davran bana diyor:)burada 3-5 zeka gurubu zekaya ve derim komplekslere sahip küçük insanlarla uğraşmaktan çok sıkıldım:)hadi gülüm yürü..

Yorumu oyla      55      71  
TOTEM 15 Aralık 2012 Cumartesi 16:20

Masalı değiştirdi.Tüm bunları düşünmeden bu tartışmaya balıklama dalıp ucuz partizan hırslar uğruna tüm tarihini ce ceddini karalamak hiçbir sağlıklı insana yakışmaz.Dün kahramanlıklarını yazdığı Fatih ve onun fedaisini unutup şimdi neden bu derece acımasızca saldırır bir insan?Ben size söyleyeyim O dünün hikayesiydi dün uyuyan halka butür ninniler söylemenin sakıncası yoktu ama bugün bu halk uyandı ve bunun telaşından şimdi dün ak dediğine bugün kara diyor sayın yazar.Bir düşünün isterseniz.

Yorumu oyla      54      67  
TOTEM 15 Aralık 2012 Cumartesi 16:17

Ben İnsanlarda bir parça şuur olmasını beklerim,neden niçin diye sorgulamalarını beklerim.Hani bir söz vardır bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü?Rahmi Turan ın bu yazı dizileride onu hatırlatıyor kendi geçmişi ile de çelişiyor!Daha dün kara Murat karakteri ile Osmanlıyı kahraman gösteren Sayın yazar şimdi ne oldu da birden ceddimizi barbar,katil kıyıcı ve uçkur düşkünü ilan etmeye başladı?Bu çelişkili durum neden kimsenin dikkatini çekmez?O dünün masalıydı baktı çocuk uyandı-

Yorumu oyla      54      67  
Misafir 15 Aralık 2012 Cumartesi 16:09

Ayrıca iki de bir editöre "Niye eleştirimi yayımlamadın?"diyor.Bazan bende abartıyorum ,yayımlamıyorlar.Olabilir diyorum.Ama bu arkadaşın yayımlanan eleştiri ve hakaretlerini görüyorum da yayımlanmayanları düşünmek bile istemiyorum.Kimbilir neler yazıyor ki editör yayımlamıyor?Arkadaş ha bire benim soyumu sopumu soruyor.Bir ikiş sana ne dedik anlamadı.Öyle bir açıklama yaptım ki buna vallahi bir tek nüfus fotokopisi kaldı yollamadığım.09.02 senin soyun sopun beni niye ilgilendirsin arkadaşım?

Yorumu oyla      65      49  
Misafir 15 Aralık 2012 Cumartesi 15:35

GELİN SADECE YORUM YAZALIM.BİRBİRİMİZE AŞAĞILAMADAn,ÇOK BİLMİŞLİK TASLAMADAN SAYGI VE SEVGİ İÇİNDE HİTAP EDELİM."Diyorum.Var mısınız?Daha geçen söyledim bakalım arkadaş kaç gün dayanacak dedim 2 gün dayanamadı.Ben hazırım ama göreceksiniz Totemle olmayacak.Hatta bu yazıma bile hakaretle cevap verecek.var mısın iddiaya 09.02

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 15 Aralık 2012 Cumartesi 15:30

Daha önce de söyledim.Düşüncelerini yazanın başımın üstünde yeri var.Ama benim düşünceme "Beyni mutasyona uğramış diyen de cevabını alır.Burası bir gazetedir.Ben okumak için giriyorum bu siteye.Kendimce de yorum yazıyorum.Katılırsınız katılmazsınız.Katılmadığınız zaman"OKUYUCUYA"hakaret etmiş olursunuz.Bizim burada her şeyimiz yorumcu arkadaşa emenet.Elli sefer yazdım.hatta Ersin beyle telefonla bile konuştum.Ama olmadı.Bakın arkadaşım sorumlu ben değilim.İŞTE YİNE İLAN EDİYORUM;

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 15 Aralık 2012 Cumartesi 15:26

Görüyorsun işte adam hakaretten başka bir şey bilmez.kendini beğenmiş megaloman biri:Ayrıca iki de bir"bla bla bla..."diyor.Kaç kere bir doktora git dedim;dostça,anlamadı.Bu kelimeleri ya bebeler kullanır ya da akıl hastaları...Olabilir ama her derdin bir çaresi var.Çare doktordur.En meşhurları Bakırköy.Ayrıca 09.02 de yazan arkadaş haklı gibi görünüyorsun ama bu Totem burada olduğu sürece yorum yazmak bir şey ifade etmez.Yazdığınız her yoruma hakaretle cevap verir.Ben ona cevap veriyorum.

Yorumu oyla      63      49  
Misafir 15 Aralık 2012 Cumartesi 12:47

Amasya elmasının rengi kırmızıdır! Bu yıl 2012 dir ve 2013 yılına Ocak ayının 00:01 saatinde girmiş olacağız! Cumhuriyetin ilanı 1923 dür! Atatürk’ün asıl adı Mustafa Kemal’dir! İsrail Devleti Orta Asya’dadır! ABD nin şu andaki başkanı Obama dır ve aslen Afrika kökenli bir siyahidir! Hünkârbeğendi bir Osmanlı yemeğidir! Şimdi Bu yazdıklarımın hangisi yalan? Sizi gidi Osmanlıya sataşanlar sizi! Gel de Totem'e katılma(!) Siz önce bu gibi tespitlerimize yanıt verin, sonra konuşun!

Yorumu oyla      64      51  
Misafir 15 Aralık 2012 Cumartesi 12:11

Bir yorumcu sayın TALAT ATİLLA'YA SİLİvriye gitmezsen gazeteci değilsine getirmiş. İŞKENCE SESİ DİNLEYİP GÜLENLERİ Mİ ZİYARETE GİDENLER gazeteci. KOMEDİ DE DEĞİL trajikomik mi desem ya da belirsiz diyeliM.???ADAM İŞKENCEYE GÜLÜYOR. BUNLAR AYDIN mış??? ne günlere kaldık!!!

Yorumu oyla      56      62  
Misafir 15 Aralık 2012 Cumartesi 09:02

BİRİ her YORUMUNDA yanaşma yalaka soysuz diye yazar.DAHA DA GENİŞ BİR YELPAZESİ VAR ama neyse. sonra da TOTEM HAKARET EDİyor. neyse BU YAZI 500 yorum alsa ne olacak içinde SORGULAMA OLMAYAN NİÇİN DEMEYEN BELLİ BİR AMACIN YAZISI ver gazı çömezlere HAKARETÇİLERE.

Yorumu oyla      56      62  
Misafir 15 Aralık 2012 Cumartesi 08:49

RAHMİ BEY yazılarınız Bizanslıların MELEKLERİN cinsiyetini tartışmalarını hatırlatıyor.İŞKENCEYİ insanların feryatlarını kasete alıp aydın BALYOZCU SİLİVRİ SAKİNİ ARKADAŞIYLA gülerek dinleyenleri YAZIN .BURDA üç beş FANATİĞİ evren MUHİBBİNİ RAhatlatan yazıları boşverin..NE DEMEK İStediğinizi anladık OSMANLI KÖTÜYDÜ SONRA VENÜSE UÇTUK...CUMHURİYETİ SEVİYORUM DÜNE KÜFREDİLİP GÜNÜN İŞKENCE KAsETÇİLERİNE SUSULMASINI ...FANATİKLERE SELAM maça gidin basket maçlarında 1299'dan başlayın.

Yorumu oyla      56      60  
Misafir 15 Aralık 2012 Cumartesi 08:31

Rahmi Beye BİR SORU:KarakoldaKİ işkenceyi feryat eden sesleri kasete kaydedip sonra ergenekondan tutuklu arkadaşına GAZETECİ arkadaşına dinleten EGENEkoncu Şahıs kimdir??? BU KONULAR YAZI KONUSU OLMAZ MI??????????????? ŞEHZADEM ŞEHZADEM GEL BUGÜNE BEYZADEM .

Yorumu oyla      57      60  
Misafir 15 Aralık 2012 Cumartesi 03:21

Yazdıklarımın hanisi yalan?Hangisi iftira?50 yıl önce yazılı ve görsel basının var olduğu iletişim çağında olan aleni gerçeklere yalan ve iftira diyenler,500 yıl önce yaşanan olaylarla ilgili ahkam kesiyorlar.Benim hiçbir yorumum Bla,bla bla dan ibaret değil.neye karşıysam nedenlerini ve belgelerini ortaya koyuyorum.Yani her yorumum fikri bir temele dayanıyor sen efendi bir adama benziyorsun gibisinden avam ve sığ söylemlere sığınmıyorum.Küçük insan denilenlerin boyları değil beyinleri küçüktür

Yorumu oyla      53      63  
Misafir 15 Aralık 2012 Cumartesi 03:17

Sayın editör,23.16 daki harf yığınları yorum mu oluyor şimdi?Konusu ne?neyi Tartışıyor yada nasıl bir fikir ortaya koyuyor?TOTEM Put uyarlaması ancak kapasitesi sınırlı küçük beyinlerin kullanacağı bir benzetmedir.Kapasitesini böylesi açık eden zavallılar ile muhatap olmamak gerekir ama ne yaparsın işte Sayın Editörler eğer saldırılan benswm bundan garip bir haz alıp yayınlama refleksi gösteriyorlar.Ama birini eleştirmek için 3-5 yaş gurubunun üzerinde bir zekaya sahip olmak gerekir:)

Yorumu oyla      58      55  
Misafir 14 Aralık 2012 Cuma 23:16

CISS kardeşim,bu TOTEM midir put mudur ne ise bununla tartışamazsın.Bu adam sıkışınca küfreder,hakaret eder.Dikkat edersen ağzı bozuk.Sen efendi bir adama benziyorsun bununla tartışamazsın.Ayrıca bu kadar yalan ve iftirayı nasıl buldu görüyorsun.Bu kadar yalanın hangi birini düzelteceksin.Bence değmez.Zaten attığı iftiralardan hangi yazarları okuduğu belli oluyor.

Yorumu oyla      64      50  
TOTEM 14 Aralık 2012 Cuma 20:37

Tarihinden daha karaydı deyin!Hadi ne duruyorsunuz?Osmanlı birşey icat etmemiş!!Türküye cumhuriyetinin 90 yılda icat ettiği bir tek şey söyleyin bana!Öyle işkembeden sallamakla olmuyor beyler.Sizi neden ecdadınıza düşman etmek istiyorlar bir düşünün.Tarihi ben size anlattım dünü karalamaya çalışacağınıza yakın tarihi eleştirin dedim bu örnekler konu ile alakalı değilmiş:)TÜRK TARİHİNİ VE ATALARINI REDDEDİP KARALAYIP NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE DEMEK SAHTEKARLIKTIR.

Yorumu oyla      54      64  
TOTEM 14 Aralık 2012 Cuma 20:34

Onu bırak bunu tartış diyen yada konu ile alakası yok diyenlere yada ataların ne icat etti ki Sen yat kalk Atatürk e dua et diyenlere bir çift sözüm var!!Kölelik Sadece Osmanlıda mı vardı?Cariyelik yada?Amerika daki,İngiltere,Fransa yada Brezilyadaki siyahiler oranın vatandaşı mı?Onlar oraya nasıl geldi?Atalarımız fetihten,işgalden başka birşey yapmamış!Amerikalılar kim?Kızılderelilerin torunu mu:)Tarihimize çamur atmaya çalışırken dünya tarihine bakın ve bizim tarihimiz şu ülke ve ırkın-

Yorumu oyla      54      62  
Misafir 14 Aralık 2012 Cuma 18:21

Türk Time'da, sayın yazarımızın bu makalesi altındaki yorumlar 125 i aşacak görünüyor. Sanıyorum bu bir rekordur. Bunda sayın yazarın kimliği ve uslubu kadar, seçtiği konunun da büyük rolü var mutlaka.

Yorumu oyla      60      62  
TOTEM 14 Aralık 2012 Cuma 16:55

Aciz olursun.O sen gibi benliğini yitirmiş insan sürüleri sayesinde dünyayı istediği gibi sömürüp insanlığın kanını rahatça emmeye devam eder sende oturur pargalı der masallarla uyuyup,Seni tüm değerlerinden ve benliğinden kopartıp seni kimliksiz ve değersiz hale getirmek isteyenlerin kuklası haline gelirsin.Hadi devam edin tartışın Yazarın istesdiği de bu zaten yazarın hizmet ettiği güçlerin ona verdiği talimat ta bu sizlerde bu oyunun zavallı piyonlarısınız.Kendinizden utanmalısınız.

Yorumu oyla      61      66  
TOTEM 14 Aralık 2012 Cuma 16:52

Filistinde,Mısırda kaçbin insanın katline sebep oldular biliyormusun? Ama bunları boşverin Şehzade Beyazit i ve Pargalıyı konuşun böylelikle burnunuzun dibinde ceyran eden vahşeti,pislikleri ve sömürüyü görmez tüm dünyayı ele geçirmiş iğrenç kapitalizmin efendilerinin ekmeğine yağ sürmüş olursun.Yahudi vatandaş gelir yedi, ceddine söver onu alkışlarsın ama Günümüz dünyasını böylesi vahşi bir ormana çeviren Kapitalist sistemin ve Bu emperyalist yapının başında onun ırkının olduğunu söylemekten-

Yorumu oyla      60      66  
CISS 14 Aralık 2012 Cuma 16:52

2- Senin konumuz ile alakasız sorularının yanıtı İnönü’nün hatıralarında var zaten. Hem YÜCE Atatürk’ü seven ve sayan hiç kimsenin –kendince haklı nedenleri olsa da- İnönü’nün Atatürk’ten sonra bu gibi fevri, hırs ve çekemezlik kokan tutum ve davranışlarına destek vereceğini sanmıyorum burada. Senin İnönü’nün hataları ile ilgili sorduğun sorularının on mislini ben de konu dışına çıkıp RTE için sana sorabilirim ve İnönü, RTE nin siyasi entrikaları ile açmazları yanında son derece masum kalır. Dedim ya, hala elma ile armudu kıyaslama takıntın sürüyor. CISS!

Yorumu oyla      73      57  
CISS 14 Aralık 2012 Cuma 16:51

1- Millet burada Osmanlı Hanedanının kendi kardeşlerini, çocuklarını ve torunlarını zalimce katlettiğini; halkından uzak haremlerde zevkü sefa içerisinde yaşadığını; barbarca önüne gelen ülkeyi fethedip kızlarını cariye ettiğinden bahisle, soyu soru kanı geni bozuk bu sülalenin ecdadımız olup olamayacağını tartışıyor; sen hala tutturmuş, İnönü Nutku yasakladı, Atatürk’ün cenazesine niye gitmedi, hemen kendini Cumhurbaşkanı seçtirdi, paralara niye kendi resmini bastırdı gibi kel alaka mevzu ve sorularla, gündemi başka yöne çekip saptırma çabasındasın.

Yorumu oyla      70      57  
TOTEM 14 Aralık 2012 Cuma 16:49

Drama ve vahşete devam edelim mi?Fransızların Cezayir katliamları,İngilizlerin yaptığı katliamlar.İsrail koca bir halkı ablukaya almış canı istediğinde kadın çocuk bebek dinlemeden katlediyor.Sizlere biraz arşivleri karıştırmanızı öneririmbombalarla ölen Filistinli bebekleri ve babasının korumaya çalışırken ikisinin de öldüğü sahneleri.ama tüm bunları kimse size hatırlatmaz 500 yıl önceye gider atalarını karalar sende alkış tutarsın.Bu uygar dediğin batılılar Irakta,Afganistanda,Libyada-

Yorumu oyla      53      65  
TOTEM 14 Aralık 2012 Cuma 16:46

İnsanların körü körüne birilerinin peşine takılıp kendi ceddine bile saldırıp ihanet içersine girmesi anlaşılabilir değil.Vahşetten ve Dramdan mı bahsediyoruz?Hiç öyle tarihinize ve 500 yıl öncesine gitmeyin.Sana senin tarihin kara ataların barbar kıyıcı diyenlerin sicillerine bir bak önce sonra birkez daha düşün.Çoluk çocuk katliamından ve dramlardan bahsetmek mi istiyorsunuz?İkinci dünya savaşında Amerikalılar 450 bin insanı yani çoluk çocuk kadın bebek ve yaşlıyı yataklarında uyurken yok etti

Yorumu oyla      53      65  
Misafir 14 Aralık 2012 Cuma 16:06

Öyle yorumlar yazıyorlarki şaşırmamak elde değil.Sanki ecdatları elektriği ,buzdolabını,telefonu ,bilgisayarı ,interneti buldu da onlarla övünüyorlar.Adama sorarlar ecdadın ne yaptı? 3 kıtada koşturup savaştı. Başka neticede ne oldu? Yatın kalkında MUSTAFA KEMAL ATATÜRKE dua edin Türk milletine önderlik ettide şu anki topraklarda yaşıyorsunuz.NE MUTLU TÜRK üm DİYENE

Yorumu oyla      70      50  
TOTEM 14 Aralık 2012 Cuma 15:18

Peki Atatürk öldükten daha bir yıl geçmeden Türk parasından ve pullardan Onun resmini kaldırıp kendi resmini koyduğuda mı yalan?O öyle olmamıştır diyedek olanınız varmı içinizde,Darbeler demokrasilerin askıya alınmaları işkenceler ve faili meçhullerde mi yalan?Bu durumda Türkiye cumhuriyeti de kara ve legal değil sizlere göre.Atalarınıza sallayıp saldıracağınıza dönün önce bir kendi çirkin yüzünüze bakın.Kurulmuş pilli bebek gibi sizlere öğretilenleri zırvalayıp durmayın beyninizi çalıştırın.

Yorumu oyla      61      73  
TOTEM 14 Aralık 2012 Cuma 15:15

Neden pargalı asıldı?Neden o boğdurtuldu diyerek Osmanlıyı karalamaya çalışan zevatlar.Neden sorularımı ısrarla görmekten kaçınıyorsunuz?Bu Ülke daha 50 yıl önce sudan sebeplerle Başbakanını ve bakanlarını asmadı mı?Bu gerçeği sen nerenle gizleyeceksin?biri nutuk nutku vermiş!Atatürkün ölümcül hastayken bir odada ölüme terkedildiği gerçeği ne olacak?Ya Öldüğünün ertesi günü Meclisi toplayıp İnönünün kendini cumhurbaşkanı çeçtirmesi?İnönü nün Atatürkün cenazesine bile gitmemesi yalan mı?-

Yorumu oyla      62      73  
Misafir 14 Aralık 2012 Cuma 13:24

Tarihçi işi gargaraya getirip yine Muhteşem Süleymanın küçücük torunlarını katletme nedenini es geçmiş. Demek ki senin gözünde devlet yönetimi amaçları için ailesine bile acımasız, zalim ve cani ruhlu olmalı. Sen asırlar öncesinin dinden imandan uzak sapkın yobaz vicdansız kafalarını savunmaya devam et. Yanıtlarının ve gerekçelerinin insani duygulardan ne denli uzak olduğunun farkında mısın? Pkk da günümüzde seninle aynı düşüncede bak, amacına ulaşmak için acımasızca katliamlarını sürdürüyor!

Yorumu oyla      73      69  
FRONTAL 14 Aralık 2012 Cuma 13:18

Tarihçi; sen ne kadar anlatırsan anlat bu ecdat düşmanları yinede sözde doğru bildiklerinden şaşmazlar.13:06 daha önceki yazıda pargalının nıçın ölduruldugunu bende aynen bu şekılde ifade etmiştim. Pargalı ŞEHZADE MUSTAFAYI KIŞKIRTIP KENDİ HADDİNİ AŞTIĞI İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ.Bu ülkede çok mason ve hain var bunların hepsi aramızda amaçları bizleri, bizi biz yapan degerlere düşman etmek.Bu oyunada fırsat vermeyin artık.

Yorumu oyla      67      78  
Misafir 14 Aralık 2012 Cuma 13:06

Sadrazam Pargali Ibrahim, gercek anlamda Sehzade Mustafanin katilidir.Kanuninin ekmegini yiyip ona entrikalar hazirliyanlarin sonunu acimadatsyon yapmaniza pek anlam veremedim.Tarih carpitilmazsa tarihtir.Sizin yaptiginiz gibi hikaye degil..

Yorumu oyla      66      65  
Misafir 14 Aralık 2012 Cuma 12:43

olan bagliligi ahalide canlilik ve caliskanlik zuhül ederdi.Simdi gelelim öz cocuklarini ve kardeslerini öldürme meselesine.Size FETRET devrinin ana sebeplerinden bir tanesinin tolerans ve acima duygusunun sebep oldugunu söylersem tepkinizi cekerim degil mi..? devlet olmanin olmazsa olmasi U-Y-U-M-A-Y-A-C-A-K-S-I-N. 05 Bitti simdilik...!

Yorumu oyla      59      69  
Misafir 14 Aralık 2012 Cuma 12:35

samanin altindan giden sudan süphe kapmalri kadar normal bir durum olamazdi.Nihayetinde orta asyadan gelen bir irk, kendine daimi ikametgäh olarak tespit ettigi bir cografya bulmus .Yüce yaratanin adeta özene büzene yarattigi bu topraklari elde tutabilmenin tek yolu vardi acimasiz olmak.Halbuki Türk milletinin özünde merhamet ve haklinin yaninda olmak var olmasina ragmen, devlet yönetiminde bunlar gecerli sebepler olamazdi.Osmanlinin sünneti seniyeye bagligi halkinda her daim devlete 04

Yorumu oyla      59      65  
Misafir 14 Aralık 2012 Cuma 12:29

(BAGY) ve (HAD)..Bugün günümüzde de sizlerin de bildigi AYS da "Devlet birligine beraberligine karsi....yönelik suclarin cezalari agirdir, tipki o zamanin bagy ve Had fetvalarinin uygulandigi gibi.Hala günümüzde (Had)..dini bildirmek bildiriniz kelimesini devlet adamlari vesair halkimizda kullanmaktadir.Osmanliyi söyle bir gözünüzün önüne getiriniz,her taraf kaide bilmez kanun tanimaz zorba devletler ve eskiyalarin cirit attigi cografyay di.Devlet yöneticilerinin ucan kustan bal veren aridan 03

Yorumu oyla      56      64  
Misafir 14 Aralık 2012 Cuma 12:21

Bunun bedelini bedeniyle ödemistir.Sizler de cok iyi biliyorsunuz ki Osmanli devletbicimini islam seriati olarak belirlemis bir Türk irkiydi.Durum böyle olunca da FETVA MAKAMI diye de bir müesse olmasi zaruri idi.Osmanlinin fetva kurulunda o devrin en büyük alimleri fikih kelam tevsir ilimlerinin bilakis kura makaminda olan teskil ederlerdi Bugünün( Ilahiyat proflari gibi..) Yani devlet, belli bir disiplin ve destur isigi altinda yönetilir idi.Osmanli da iki türlü fetva vardi 02

Yorumu oyla      56      65  
Misafir 14 Aralık 2012 Cuma 12:13

TARIHCI den EL CEVAP: Siz den birisi sözde büyük acimigi yakalamis gibi manali ve alayli bir bicim de hadi,hadi cevap ver der gibi bir hali var.Sayin yorumcu tarihi olaylari o zamanin sartlarina göre tahkik ve analiz yapmaya calisin.Osman Beyin amcasi Dündari ellerinle bogmasi belki de 600 küsür sene süren ülkenin temellerini atmistir.Dündar Bey, Osman Beyin asiri sekil de sevilmesini asiri kiskanmis bununla da kalmayip Bizan Tekfurlari da Osman Beyin üstüne kiskirtmistir. 01

Yorumu oyla      56      64  
hulya 14 Aralık 2012 Cuma 09:45

Yazımın başı yayınlanmadığı için son cümle anlamsız olmuş ama neyse; Aşağıdaki tartışmalara bakıldığında aslında Türkiye'yi ve türk'leri ilgilendiren tek şeyin BAĞIMSIZLIK olduğu halde evrensel (tüm canlıları ve doğayı ilgilendiren) din'i kendi meselesi gibi savunmaya kalkan türklerin nedense bu işten müthiş gelir elde eden Hıristiyan alemi ve Arap alemini gözardı etmektedir.

Yorumu oyla      66      50  
hulya 14 Aralık 2012 Cuma 09:17

Türkleri anlamak zordur ama anladınmı işin çok kolaydır.M.Kemal Türk'lerin saf ve büyük enerjilerini iyi yönde kullanmak için karşılıksız imkanlar tanıdığı halde, inandırdığınızda o'nu bile kötü bilecek duruma gelebilen bir yapıya sahiptiler.

Yorumu oyla      65      50  
Misafir 13 Aralık 2012 Perşembe 23:21

Totem arkadaşım; 1927 de Chp nin 2 nci kurultayında oy birliği ile Cumhuriyetin Temel Kitabı olarak kabul edilen Nutuk, Osmanlıca 2 basımdan sonra, İnönü döneminde ve 1938 yılında 3. kez basılmış ve aynı yıl Kasım-Aralık aylarında piyasaya sunulmuş ve okuryazar her vatansever Türk vatandaşının başucu kitabı olmuştur. İnönü tarafından yasaklandığı falan uydurmadır. Hangi yazılı talimat, karar veya emirle yasaklanmış? Laf! Atatürk'ün vefatından sonra İnönü'nün öne çıkma gayretleri doğru ise de, Nutuk kitabını yasaklayabilmesi sıkardı biraz! 12 yıl sonra doğan ihtiyaç nedeniyle 1950 de Dp döneminde Türkçe olarak 4 ncü baskısı yapılmış ve İnönü düşmanları bu arayı yasaklama gibi lanse ederek iftira kampanyası başlatmışlardır! Yeni Türkçeyle ve Söylev adıyla 5 nci baskısı da 13 yıldan sonra 1963 de yapılmıştır. Şimdi bu araya bakıp Menderes de Nutuk’u yasaklamıştı diyebilir misiniz?

Yorumu oyla      72      50  
Misafir 13 Aralık 2012 Perşembe 22:56

CIA (DEĞİL ciya ) ALİ RIZA Septioğlunun ifadesiyle ALLAHIN BELASI ZİYA .NATO BAkımsız Türkiye.SERMAYEM Budur.Herkese ciya derim benden olmayan herkese.

Yorumu oyla      55      62  
Misafir 13 Aralık 2012 Perşembe 21:30

19:33 de ki Tarihçi(!); daha küçücük 5 torununu öldürten Muteşem Süleymanın bu cinayetlerine nasıl bir kılıf bulacaksın? Onu da açıklasana!!!

Yorumu oyla      69      52  
TOTEM 13 Aralık 2012 Perşembe 21:10

Ben geldim TOTEM deyip palyaçoluk yapacağına ve şehzade Mustafa ile ilgileneceğine sen Filistinde katlettiğiniz çocukların,bebeklerin ve masum insanların hesabını ver.Medeniyetten bahseder sonra savunmasız çocuk kadın ve bebekleri katledersiniz.Sen benim tarihimi ve ırkımı sorgulayacağına kendi ırkının günümüz dünyasında segilediği barbarlığı ve vahşeti sorgula.Tarihte kuyruğunuz her sıkıştığında Osmanlı yada Türkiyeye sığınan ırkın şimdi uzanan o yardım elini ısırıyor bunu evdeki evciller yapma

Yorumu oyla      59      65  
Misafir 13 Aralık 2012 Perşembe 20:46

TOTEM, müsade ederseniz BASEL e ben cevap vereyim.BASEL:Sen Osmanli patisahlarini bize birak, sen ilk önce beni israillilerin öldürdükleri peygamberlerin hesabini ver.Diger taraftan okullarinizda TÜRK düsmanligi müfterati dersleri baslamis bizi biraz bilgilendir bakalim.Editör kardesim Allah adina peygamber adina bu yorumu yayinlarmisin..

Yorumu oyla      61      63  
FRONTAL 13 Aralık 2012 Perşembe 20:38

Sizler bu toprakta yaşamayı hak etmiyorsunuz.O begenmediğiniz Osmanlı'nın adaleti hiç bir devlette yoktu.Fetih ettikleri ülklerin bile ne dinine nede örf ve adetlerine karışmamıştır.Bu gün hindistanda kendi dillerinden çok ingilizce diini konuşuyorlar ve gazetelri bile bu dilde yazılıyor onların himayesi altında oldukları için kendi dillerini bile telafuz edemiyorlar çok nadir kullanıyorlar.Bu gün macaristan bile örf ve adetlerini devam ettirdikleri için osmanlıya minnattar olduklarını belirtiyo

Yorumu oyla      56      64  
Misafir 13 Aralık 2012 Perşembe 20:34

ANALAMAMAK yok burada misyon var. Merhaba TOTEM BEN GELDİM.AYLIK 18 milyar nataşa parası yiyenleri aklamaya şehzade mustafanın eceliyle mi boğularak mı öldüğünü öğrenmEye geldim.TEK KELİME. BEN GELDİM. BEN HER ŞEYİ BİLİRİM. (2389 - LONDRA)

Yorumu oyla      55      57  
FRONTAL 13 Aralık 2012 Perşembe 20:31

Tarihte,kazanılan zaferler kolay olmadı.İnsanlar canları pahasına savaşarak şuanda! bulunduğunuz vatanı aldı.Ve sizler yani bizler hepimiz hazırcıyız.Ne dinimiz için savaş verdik,bizler dünyaya geldiğimizde direk musliman olarak hayata gözlerimizi açtık.Oysa islamiyetin yayılması hiçte kolay olmamıştı.Ne de şuan da yaşadığımız topraklar için savaştık,mucadele verdik,ve şimdi sizler kalkmış bizere bugünleri sağlıyan ceddimize, atalarımıza saldıranlara alkış tutuyorsunuz.

Yorumu oyla      55      66  
Misafir 13 Aralık 2012 Perşembe 20:22

Rusyada bir okul öğretemenim bizim kedi 7 YAVRU yavruladı hepsi BOLŞEVİK öğretmen çok güzel. Bir hafta sonra çocuk öğretmenim bizim kediler DEMOKRAT OLDU NEDEN YAVRUM? Nasıl olur? ÖĞRETMENİM KEDİLER GÖZLERİNİ AÇTI. EVREN %92 OY ALDI diye habire yazan vatandaş kediler gözlerini açtı.1980'de değiliz.ERGENEKONU DA üç beş emekli ve şartlı bakış haariç kimse yemiyor.KEDİLER GÖZLERİNİ AÇTI.

Yorumu oyla      53      61  
TOTEM 13 Aralık 2012 Perşembe 20:06

Nutku bile yasakladılar daha kurucu liderinin cenazesi kalkmadan meclisi toplayıp yeni cumhurbaşkanı seçtiler deyip ben bunların torunu değilim derse ne olacak?Sizler uyutulmaya hazır,benliğini,kimliğini,dinin,geleneklerini ve tarihini unutmuş ve tüm bu değerlere haince saldıran zavallı yitik ruhlarsınız.Sizden başka dünyada tarihine lanet okuyan bir başka halk ve insan topluluğu yoktur.İnsan derken anatomik olarak dedim sadece yoksa insan olmak bir takım erdemler gerektirir.

Yorumu oyla      54      66  
TOTEM 13 Aralık 2012 Perşembe 20:03

Verecek yürek yok.Ben Türkiye Cumhuriyetinden örnekler verirken Cumhuriyetimize ve halkımıza saldırmayı amaçlamıyorum sadece olaylara böyle lokal,art niyetli ve tek taraflı bakmak istendiğinde nasıl bir garabet ortaya çıktığını göstermeyi amaçlıyorum.Şimdi senin torunların bundan 200 yıl sonra Türkiye cumhuriyetinin adı Anadalu Cumhuriyeti olarak değiştiğinde benim dedelerim barbardı iktidar hırsı uğruna Başbakanlarını bile astılar,Kurucu liderlerini bile öldüğü gibi pasradan,puldan silip-

Yorumu oyla      54      65  
TOTEM 13 Aralık 2012 Perşembe 20:00

Değerlendirmek gerek diyen sizler işinize gelmedi mi?anında çark ediyorsunuz.12 yıl savaşlarında kaç bin türk birbirini boğazladı biliyormusun sen? Dünyanın her ülkesinin tarihinde benzer olaylar olmuştur ancak sizler tüm dünyanın Kanuni dediği ve o adla andığı kanunları ile tarihe damga vurmuş bir insanı barbar diye gösterme çabasındasınız.Tüm dünyanın muhteşem Süleyman diye andığı bir hükümdarı haremden çıkmayan zampara olarak algılamak işinize geliyor.Neden hiçbirinizde sorularıma cevap-

Yorumu oyla      55      65  
TOTEM 13 Aralık 2012 Perşembe 19:57

Ne farkı var CISS ikiside ülkeyi yönetiyordu!!Biri sadrazamını astı,diğeri başbakanını!Üstelik aradaki asıl büyük far şu!Biri 500 yıl önce diğeri 50 yıl önce oldu.Şimdi 500 yıl önceki dünya şartlarında ki padişahları yerden yere vurup yakın tarihimizdeki olayları örnek gösterince elma armut muhabbeti yapacaksın!!Evet Günümüzde bu herkese korkunç geliyordur ancak sizin için hanedan soyundan birilerinin canı mı önemli?Yoksa binlerce insanın mı?İşinize gelince tarihi o dönemin konjonktürüne göre-

Yorumu oyla      55      64  
Misafir 13 Aralık 2012 Perşembe 19:45

BURDA vatansever, yurtsever diye nitelenen,allanıp pullanan zevattan bazıları BOLU DÜZCE İzmit bölgesinde NATAŞALARIN PARASINDAN aylık 18 mİLYAR yiyenlerdir.

Yorumu oyla      59      60  
Misafir 13 Aralık 2012 Perşembe 19:44

Merhaba Totem.Ben geldim.Sence,Şehzade Mustafa eceli ile öldü,değil mi?-Ne dersin?-(1897Basel)-Kısadan git.Evet mi,hayır mı.Tek kelime.

Yorumu oyla      64      55  
Misafir 13 Aralık 2012 Perşembe 19:33

Osmanli hainlere acimazdi velev ki de kardesi yada cocugu olsun.Osmanlinin bu kadar süre üc kita da kalabilmesinin haritsani sizlere sunuyorum.Yapacagi görevi en iyi yapabildigine innandiklarini o koltuga tasirlardi.Fakat..! Ihanetin ayak seslerini duyduklari an kelleyi mezara tasirlardi.Adam kayirmak torpil o rejimde hak getireydi.Eger bir ülke yikilmak istiyorsa ehli olmayanlari ve torpil yapanlari basa getirsin.Bugünün iktidarinda Osmanli yönetiminden manzumeler görebiliyorum. Tarihci

Yorumu oyla      57      60  
Misafir 13 Aralık 2012 Perşembe 19:24

Rusyada bir okul öğretemenim bizim kedi 7 YAVRU yavruladı hepsi BOLŞEVİK öğretmen çok güzel. Bir hafta sonra çocuk öğretmenim bizim kediler DEMOKRAT OLDU NEDEN YAVRUM? Nasıl olur? ÖĞRETMENİM KEDİLER GÖZLERİNİ AÇTI. EVREN %92 OY ALDI diye habire yazan vatandaş kediler gözlerini açtı.1980'de değiliz.ERGENEKONU DA üç beş emekli ve şartlı bakış haariç kimse yemiyor.KEDİLER GÖZLERİNİ AÇTI.

Yorumu oyla      54      60  
Misafir 13 Aralık 2012 Perşembe 19:19

TOTEM ilmi bilgilerle yazıyor ama bence nafile birilerinin filmden başka derdi yok.CISS COSS Yazarak adam asan yaş büyütüp çocuk asanları AKLAYAN solcular idamdan yırttı diyen sartlanmış insanlara ne anlatsan nafile. ÖZDEN ÖRNEK günlükleri desen KARŞIDAKİ şeker kız KENDY günlükleri zannediyor.İŞİN ÖZÜ VAZİFE KUtSALDIR.

Yorumu oyla      55      66  
CISS 13 Aralık 2012 Perşembe 18:10

Bana, yorumlarıyla; tarihimizde kendi kanından canından kardeşini, evlatlarını ve hele de henüz dünyadan bi haber küçücük torunlarını bile katlettiren Osmanlı Hükümdarları ile ülkeyi vatan cephesindekiler ve dışındakiler diye bölüp insanları birbirine düşüren zalim siyasileri mahkemeye sevkederek asılmalarına neden olan Darbeci Albayları aynı kefeye koyan; yani elmayla armudu ayırd edemeyen biri kim olabilir diye bi bilmece soraydılar; yanıtım anında ve de tereddütsüz TOTEM olurdu:)CISS!

Yorumu oyla      74      50  
TOTEM 13 Aralık 2012 Perşembe 15:35

Ölenler oldu.Bu ülkenin kurucu lideri,Bir odada ölüme terkedildi,Daha ölümünün üzerinden bir yıl geçmeden resmi paradan ve puldan kaldırıldı!Yazar İktidar hırsından bahsediyor ama bu ülkenin ikinci Cumhurbaşkanı İnönü Atatürkün ölümünün ertesi günü daha Atamı defnetmeden kendisini Cumhurbaşkanı seçtirdi ve o İnönü Atamın cenazesine bile gitmedi!İktidar hırsı neler yaptırıyor görmek istiyor ve örnek vermek istiyorsanız 500 yıl geriye gitmenize gerek yok emin olun.Şimdi basın eksileri yalan deyin.

Yorumu oyla      59      68  
TOTEM 13 Aralık 2012 Perşembe 15:32

Yanlış yönlendirmelerine neden izin veriyorsun?Neden sormuyor,sorgulamıyor ve düşünmüyorsun?Ve neden sorgulayıp düşünen ve soranlara bu derece öfkeleniyorsun?Yazar sana Osmanlıyı kötülüyor,Pargalıdan dramlardan bahsediyor böyle yaparak seni tarihine ve ceddine düşman etmeye çalışıyor!Peki bunu neden yapıyor hiç düşündün mü?Bu Ülke daha 50 yıl Önce Başbakanını ve bakanlarını katletti,Bu ülke kurulduğundan beri üç darbe ve birçok muhtıra gördü bu ülkede faili meçhuller,cezaevlerinde işkence ile-

Yorumu oyla      56      69  
TOTEM 13 Aralık 2012 Perşembe 15:29

Bakan,bakmayan muhabbetleri ile zırvalamanın alemi yok!Sorularım çok basit ve dolaysız ama tabi bu konulara girmek istemiyor vatandaşlar.Neden istemiyorlar bilemiyorum aslında!bilerek kandırılmayı istemek ve bazı gerçekleri görmemek için çaba sarfederek üzerini örtmeye çalışmak nasıl bir ruh halidir?İnatla birilerinin oyununa gelip onların ağzı ile konuşmaya ve piyonluk yapmaya bu derece sevdalı olmak anlaşılır gibi değil.Bunu neden yapıyorsunuz?Neye ve kime hizmet ediyorsunuz?Seni uyutmalarına-

Yorumu oyla      56      67  
Misafir 13 Aralık 2012 Perşembe 13:25

Milli egitim milli olmayinca verilen egitim de iste sekilde görüldügü gibi CEDDINI siper tahtasina koyup zehirli oklarla nisan aldirirlar.Tarihte elinde ki sarap sisesinden baska hic bir nesne tutmayanlari kahraman yapanlarin üc kusak ötesine giderseniz kücük dilinizi yutmak gibi bir durumla karsilasirsiniz.Benim ceddim KIZIL ELMA ve ILAH-I KELEMETULLAH icin yasamistir.Her biri EVLIYA ve sunni MPÜSLÜMAN olmalari bazilarinda bas agrisi ve bunu takiben mide bulantisi meydane getirmis.

Yorumu oyla      58      62  
Misafir 13 Aralık 2012 Perşembe 10:55

YIllardır bizlere okullarda bu tarihe düşmanlık öğretildi.Ne kazandık.DÜNYADA hangi milletler bizim gibi Yunuslara Mevlanalara HACI BEKTAŞ ve Hacı Bayramlara sahiptir.Biz toplum olarak CEYARLARI tanıdık ama kendi hazinelerimizden mahrum kaldık.Hazineleri olup da yoksul yaşayan bir toplumuz...Dünya Mevlanaya koşuyor.Liselerde sorun kaç genç Mevlananın yaşadığı dönemi veya iki beytini bilir.AMA ELALEM FRANSADAN KANADADAN KONYAYA GELİR.17 aralıkta tv lere bakın ....sevgiyle kalın.

Yorumu oyla      62      51  
Misafir 13 Aralık 2012 Perşembe 10:19

İKTİDAR HIRSI SEMİNER PLANLARINDAki otuz yıllığına gelme hırsıdır.ŞEHZADE anlatmak yerine bu BEYZADELERİ BİR GÜN ANIN DA BİZ DE peeeeh diyelim.

Yorumu oyla      55      57  
FRONTAL 13 Aralık 2012 Perşembe 09:57

Dkapkiner:"O bahsettiğn HALK frontal HALK.Yani TÜRK MİLLETİ".Ben Fatih dönemini anlatmıştım yani OSMANLI devletini, sonunda OSMANLI nın TÜRK olduğunu kendi ağzın ile kabul ettin Dkapkiner.Şu anlattığım olaydan bile AKP ye çakacak bişiler buldun ya artık sana ne diyebilirimki.Konumuz AKP,CHP, yada başka bir parti değil dkapkiner,ki ben parti dahi tutmuyorum,"DURMAK YOK YOLA DEVAM" diye aklınca bana msjmı veriyorsun? bu devlete nankörlük edip, hor gören herkesin canı cehenneme.

Yorumu oyla      54      67  
Misafir 13 Aralık 2012 Perşembe 09:28

Tarih TÜRKİYE CUMHURİYETİ için "Mustafa Kemal'e şüphe ile baktılar ve son şanslarınıda kaybettiler" diye yazacaktır.Mustafa Kemal'in tersine yapılan sabırlı çalışmalar ve emekler 2011 yılından itibaren meyvesini vermeye başladı, 2023 yılında ise Mustafa Kemal'in Anadoluya verdiği armağan yüz yılını doldurmadan Anadolu insanının elinden geri alındı, bu bir zaferdir denecektir.

Yorumu oyla      63      49  
hulya 13 Aralık 2012 Perşembe 09:15

Ayyyy Totem, Atatürk'ü odasına tıkıp vücudunun ölmesini bekleyip "BAKAN"lar ogünde varmış demekki.Bugün ise, aynı "BAKAN"lar Atatürk'ün eserlerinin ölmesine BAKIYORLAR.Neyi öğrenmeye çalışıyorsun? Çok ilginç bir şey söylemişsin gibi.Atatürk'ün Anadolu insanına hediye ettiği tüm eserleri öldürülüyor görmüyormusun? "BAKAN"lara bakarsan sorunun cevabını bulursun."BAKAN"larsa baksınlar diye oraya getirilmişler.Bakmıyacak adamı BAKAN yapmadıklarından belli değilmi zaten...

Yorumu oyla      67      49  
TOTEM 13 Aralık 2012 Perşembe 00:18

Dünya 500 sene önceki dünya mı?Eyy Büyük Atatürkçüler!!Neden hiçbiriniz ölümcül hasta olan ATATÜRK ün hastanede olması gerekirken bir odada ölüme terkedildiğini sorgulamıyor?ATATÜRK ten başka hangi lider bu derece hasta iken hastane yerine bir odada ölmüştür.

Yorumu oyla      54      65  
TOTEM 12 Aralık 2012 Çarşamba 23:50

bence 500 yıl önceye gitmeden önce yakın tarihimize neden bakmıyoruz?Osmanlıdaki çarpıklıkları ve zalimlikleri tartışıyoruz değil mi?Neden kimse bu soruma cevap vermiyor?Pargalı muhabbeti yapanlar bu ülkenin daha 50 yıl önce başbakan ve bakanlarını astı buna ne diyorsunuz?Krallık yoktu!500 sene öncesi değildi!Sudan sebeplerle aşağılayarak astılar Menderesi bu gerçek değil mi?Şimdi ama diye başlayarak Menderes şunu yaptı bunu yaptı diyenler 500 yıl öncesini nasıl bilebiliyorlar.Dünya 500 yıl-

Yorumu oyla      53      65  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 22:52

okurlara verdiği tat başka. elif hece. o ise tamamen başka bir dnyadan yazıyor. soner sayımlar... henüz pek tanıtamadım ama hoş geldi. bir spor yazarına ihtiyaç vardı. hulasa... tek boyut yok burada. emeğinize sağlık

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 22:50

yazarları da yine aynı şekilde çok farklı turktime'ın. rahmi turan için fazla söz söylemeye gerek yok. basının yaşayan en büyük duayeni. talat atilla; haberciliği ile fark yaratıyor. biraz tasavvufla fazla ilgili ama sözünü esirgemiyor, taassup içine girmiyor. ersin tokgöz; tek kusuru çok seyrek yazması. üslubu, tarzı ve olaylara bakışındaki sıra dışılığı çok az kişiye asip olur. bülent kuşoğlu ve aytun çıray: ikisini aynı başlıkta aldım çünkü ikisi de chp milltvekili. ama ikisinin de...

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 22:43

turktime ilginç ve orijinal bir site bana göre. haberleri ve yazarları her çiçekten bal almak steyenler içi biçilmiş kaftan. manştlere bakıyorsun akp'ye de giydiriyor chp'ye de mhgp ye de. ama aynı zamanda hepsinin haberini de veriyor. bir yere koyamıyorsunuz. en gzeli de bu. eğer bir habr bir açıklama kayda değerse mutlaka bu sayfada okuyacağınızı biliyorsunuz. aynı şekilde eleştirilecek br durum varsa biliyorsunuz ki kim olduklarını düşünmeden eleştirirler. (devam edecek)

Yorumu oyla      58      49  
Gerçekvatandaş 12 Aralık 2012 Çarşamba 22:39

2) Bu nedenle Hanedan ya da Padişah Sülalesi de, Osmanlı Devletinin ve Milletinin ayrılmaz bir parçasıdır… Kendileri ile gurur duyacağımız pek çok işler de, eleştireceğimiz hata ve yanlışlıklar da yapmışlardır… Ben de özellikle halkından uzak debdebeli yaşam biçimleri, zalimlikleri, evlat, kardeş torun cinayetleri gibi vicdanları yaralayan uygulamalarını şiddet ve lanetle eleştiriyorum… Ama bu durum; sevsek de sevmesek de, kabul etsek de etmesek de, hatta bıraktıkları mirası reddetsek de, onların Atamız ve Ecdadımız Osmanlı Devleti Milleti içerisinde yer aldıkları gerçeğini değiştiremez…

Yorumu oyla      66      51  
Gerçekvatandaş 12 Aralık 2012 Çarşamba 22:36

1) Dayanamadım ve birkaç cümle de ben edeceğim şimdi… Osmanlı Milleti; aynı şimdi olduğu gibi Türk yanında Rum, Ermeni, Yahudi, Çerkez, Laz, Kürt, Afrikalı vs. ve bunların aralarındaki evliliklerle melez pek çok farklı etnik halktan oluşuyordu... Osmanlının başındaki Hanedan ile diğer devlet yöneticileri arasında da etnik kökeni karışık insanlar doğal olarak vardı... Şu anda Devleti Yönetenlerin ve Türk Milletinin pek çoğunun saf kan olduğunu söyleyebilir miyiz?.. Sırf bu bakımdan Osmanlı Padişahlarını ve Yöneticilerini ecdattan saymamak hiç de anlamlı değil…

Yorumu oyla      67      51  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 22:24

Yine geçti akp ye huydur değişmez evren % 92 oy aldı canım....CİLALA parlat...

Yorumu oyla      53      58  
CISS 12 Aralık 2012 Çarşamba 21:57

Ayrıca OSMANLI HANEDANININ AVUKATI KESİLEN Şöylesi ya da Böylesilere şu nedenle HAK DA VERİYORUM doğrusu; Görevinin yetkilerini ve etkilerini kullanarak eşine dostuna menfaat sağlayan, çoluk çocuğuna inanılmaz biçimde köşe döndüren; Kısa süren mahalli futbolculuk, bakkalcılık, belediyecilik ve mahkûmluk hariç, yaşamın uzun süresinde siyasetten başka hiç bi şeyle uğraşmadığı halde, nasıl olduysa dünyanın sayılı ZENGİN devlet adamlarından biri haline gelivermiş; Baskı ve tehditle ülkesinin muhalif düşüncedeki medya, işadamı ve TSK mensuplarını sindirip içeri tıktırarak, astığı astık kestiği kestik bi SULTAN’a dönüşmüş malum ZATA hayranlık besleyenlerin, TÜM OSMANLI HANEDANINI ECDAD bilip onlarla da GURURU DUYUYOR OLMALARI ÇOOOK DOĞAL:) CISS!

Yorumu oyla      74      49  
TOTEM 12 Aralık 2012 Çarşamba 21:29

on farklı ırk ve halk vardır.Moğol imparatorluğunun tamamı moğolmuydu?bizansın topraklarının hepsinde Yunanlılar mı vardı?Roma nın tümüm romalı yada italyan ırkından mıydı?Çin imparatorluğunda kaç farklı millet vardı biliyormusun?Bilirsiniz ama işinize gelmez.Zira size ceddinizi karalatmaya çalışanların kuklası olmuşsunuz birde birşey yaptığınızı sanıyorsunuz ama tek yaptığınız soyunuza,ırkınıza ve ceddinize ihanettir.Şimdi yönetimde Akp var o zaman sen Türk olmayıda red edersin:)Yürü git yaa.

Yorumu oyla      54      65  
TOTEM 12 Aralık 2012 Çarşamba 21:26

Rumeli Türklerin öz vatanı mı?Orhan beyin eşi Moğol biliyormusun:)şimdi sana göre kim işgalci kim değil?Fetih Türklerin geleneği hatta O devirde tüm ülkelerin geleneği.Sen bu coğrafyada topraklar kaç kez el değiştirdi biliyormusun?Öyle işkembeden konuşmayın kafanızı çalıştırın bir düşünün.Senin dedelerin yada nenelerin kimler biliyormusun?Orhan beyin el değmemiş genetiğinimi aşıladılar sana:)Dünyada ki tüm İmparatorluklartı bir inceleyin eşleri bin farklı millettendir,Sınırları içersinde-

Yorumu oyla      54      65  
TOTEM 12 Aralık 2012 Çarşamba 21:23

Allahım yaa cidden burası travma kliniğine dönmüş:)!500 e kadar kabul ediyorum sonrasını etmiyorum diyorlar:)1500 yılına kadar zaten Osmanlı bir imparatorluk olmuştu:)Sütü kanı bozuk diyor vatandaş senin sütün kanında hangi ırklar var biliyormusun?Bir ülke sadece yönetimi ile mi?Kimlik bulur?O zaman şuan siler hepiniz Akp li ve Erdoğancısınız:)Torunlarınız şimdi sizi de red ederler.Ertuğrul,osman yada orhan gaziler işgalci değil mi?Bursayı parasını veripte mi aldı Orhan bey:)Yoksa anadolu ve-

Yorumu oyla      54      65  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 20:59

ABdülhamite porto şarabı içti diyen şehzade olay anında 4 yaşında ama 80inden sonra anlatıyor.80 İNDEN SONRA HAFTA 8 GÜN DİYEN BİZİM KÖYDE uçak pisti vardı diyen (şaka değil) Tarkan'ın kendi dönem sanatçısı olduğunu söyleyen çok yaşlılar var...

Yorumu oyla      54      62  
CISS 12 Aralık 2012 Çarşamba 20:51

2- Bu toprakları asla 1500 li yılları takiben kanı sütü geni tümüyle bozulmuş, halkından uzaklaşmış, o cani ruhlu barbar zevkü sefa düşkünü ve sonuncusu da ülkemizi işgalcilere haince teslim edebilecek kadar alçalmış HANEDAN PADİŞAHLARINA falan borçlu değiliz! Bizler Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Orhan Gazi gibi gerçek Türk atası beylerin ve o neslin torunlarıyız. Ağırlıklı olarak onların genleri ile kanlarını taşıyoruz. Bu VATANI da önce UĞRUNA KANINI CANINI DÖKEN GERÇEK ECDADIMIZ (O MALUM HANEDAN DIŞINDAKİ) OSMANLI MİLLETİNE, sonra da Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğindeki ASKERLERİMİZE VE KAHRAMAN HALKIMIZA borçluyuz! CISS!

Yorumu oyla      71      50  
CISS 12 Aralık 2012 Çarşamba 20:51

1- Hala bazı aymaz kafalar; (BİZDEN ve ASİL Ertuğrul, Osman, Orhan Gaziler ve kısmen de olsa onların genlerini taşıyıp henüz yolunu şaşırmamış baştaki birkaç tutarlı hükümdar hariç) Ya özellikle 1500 li yılları takiben sütü kanı geni hepten karışmış, zevkü sefa düşkünü, ORAYI BURAYI NAM OLSUN DİYE FETHEDEN, zorba acımasız cani ruhlu bi garip nesle dönüşmüş, ruhen islamiyetle de hiç bi alakası kalmamış OSMANLI HANEDANI ile bunun dışındaki gerçek ecdadımız OSMANLI (YA DA TÜRK) MİLLETİ arasındaki farkı anlayamıyorlar ya da anlamak istemiyorlar. Siz o barbar, kanı sütü karmakarışık, zevkü sefa düşkünü sülaleden geliyorsanız, kendi adınıza konuşun ve bizleri O zalim cani ecdadınıza ortak etmeye çalışmayın!

Yorumu oyla      68      49  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 20:43

Tek taraflı çok okuyanlar aslında tek kitap okumuş oluyorlar.Tarihi televizyon programlarından öğrenmek kültürü artırır mı yoksa televizyon kültürü mü yapar.O tarihçilerden biri bir çevirisinde Fatihin bizansın en güçlü atlı birliğini yakalayınca öldürttüğünü yazıyor.Ne yapacaktı size 10 gün avans veriyorum hazırlanın bir daha svaşalım mı diyecekti.Osmanlı ne yapsa kötü.Yahudiye toprak vermezsen Kızıl sultan olursun.Tek taraflı okumakla okumamak arasında ne kadar fark var. Ya da bilenmek için...

Yorumu oyla      54      58  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 20:25

Bol cinsel içerikli Tarih programında Abdülhamit içerdi deniyor.Şehzade Osman 4 -5 yaşında görmüş 80 inden sonra da ilk defa bunu söylemiş yaşlılık hali.Kızının hatıraları var.Oraya bakmazlar babama içkiden büyücülüğe her iftira atıldı diyor. YAHUDİYE TOPRAK VERMEYİNCE kötü oldu. Bizde birileri tek gözle tek tarafla okuyup karalıyor GÖREVİ BU.Görev kutsaldır.

Yorumu oyla      54      57  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 19:10

Insanlar aldiklari egitim nispetin de yorum yazarlar.Bazilari da buna mensup olduklari izimlerden hareket ederek olaylari netlestirmiye calisirlar.Lütfen yorum yazarken hep bana lup bana prespektivin den uzak kalmaya calisin.Simdi buradan Türkün atasini arayacaksaniz bunu Osmanli da arayin desem diger yorumculardan bir farkim kalmaz.Yine de dayatilan Atayi sevmektense benim davami süren Atayi yeglerim diyorum.Bakin sizden bir farkim kalmadi...!

Yorumu oyla      55      57  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 18:25

Dinlemeyen,anlamayan söylenen tüm sözlere kulaklarını tıkayan bir tür var ülkemde.Okuyun diyor vatandaş ama kendi hikaye kitabı okuyor tek yönlü okuyor böyle oluncada beyin mutasyona uğrayıp cızırdamaya başlıyor.Osmanlı kadar taş düşsün kafanıza.Biriniz söyleyin sizin Atalarınız kimler?Siz kimsiniz?ama söylemezler nesrin topkapı gibi çalkala yavrum çalkala tek bildikleri bu.birde saldırmak,itham etmek ve karalamak.kendilerine sorulan tek bir soruya bile cevap veremezler bu iflah olmaz militanlar

Yorumu oyla      53      58  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 17:58

Rahmi BEY haftaya yetenekli!!! Şahzadeyi yazacakmış.GENEL YETENEK Mİ SÖZEL Mİ??? SAYISAL MI MEREAKLA BEKLİYORUM.Bir de "Bir"lerin Korkuttuğu "s" çizdirdiği SÜLEYMAN Beyi yazacağınız günü merakla bekliyorum.

Yorumu oyla      54      58  
Dkapkiner 12 Aralık 2012 Çarşamba 17:54

O bahsettiğn HALK frontal HALK.Yani TÜRK MİLLETİ.Aylardır bunun ayırdında değilsiniz.Halk Osmanlı padişahına bir ders vermiş,ne güzel.Hikaye güzel;zaten yüzyıllardır böyle masallarla kandırdınız bu Milleti.Bugün de torunları Tayyip kandırıyor..Malataya'da bir okulda bedava türba dağıtılıp takmaya zorlanıyor muş öğrenciler haberiniz var mı.Vardır tabi...Durmak yol yola devam Frontal;başaracaksınız,inanıyorum!..

Yorumu oyla      63      52  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 17:33

ÖZAL kendini zehirlemiş:)) Vücutta zehir varmış da zehirlenme kesin değilmiş.VAY BE

Yorumu oyla      57      53  
FRONTAL 12 Aralık 2012 Çarşamba 17:30

onlar da kazansınlar." Padişah, hayretler içerisinde diğer bakkallara da uğramış ve hep aynı cevabı almış: "Sadece ben kazanmayayım, onlar da kazansın," demişler her biri. Bunun üzerine şöyle söylemiş Fatih Sultan Mehmed Han : "Birbirlerine bu derece bağlı, birbirlerini böylesine düşünen bir halkım olduktan sonra ben değil İstanbul'u bütün dünyayı bile alırım... İşte beğenmediğiniz OSMANLI devletindeki tutkunluk, adalet buydu . saygılar ve hayırlı akşamlar.

Yorumu oyla      57      62  
Dkapkiner 12 Aralık 2012 Çarşamba 17:28

16.50 de en sonunda bir yorumcu çıktı.Vallahi içim sıkıldı yorumlardan.Hülya hanımdaki sabır ;maşallah.Hülya hanım bunlarla baş edilmez.Özellikle aile katliamı bunların genlerinde var.Osmanlıda aileden birini öldürmek Osmanla başlamıştır.Osman amcaoğlu Dündar'ı tek ok atarak öldürmiştür.Bu aile için adam öldürmek bir zevktir,heyecandır.Frontal hanımefendi hülya hanıma hitap şekliniz harika!..16.50 yi dinleyin ve okuyun biraz okuyun.Siz farkında değilsiniz ama komik duruma düşüyorsunuz.

Yorumu oyla      64      51  
FRONTAL 12 Aralık 2012 Çarşamba 17:28

Fatih Sultan Mehmed Han , Edirne'de bir gün kıyafetini değiştirip çarşıda gezmeye başlamış. Bir ara bir bakkala uğrayıp yağ istemiş. Yağı aldıktan sonra da bal istemiş. İstemiş istemesine ya bakkal balı vermeyip şöyle demiş: "Bal var, yalnız onu da şu yan taraftaki bakkaldan alın efendim." Padişah şaşkınlık içerisinde şu soruyu sormuş: "Niye sen vermiyorsun?" Bakkal, şu şekilde cevaplandırmış Fatih'in sorusunu: "Yalnızca ben kazanırsam öteki bakkallar açlıktan ölürler. Onların da çoçukları var-

Yorumu oyla      57      61  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 17:16

ELVAN koşuda 72 milletin önünde derece yaptı.ŞEREF turu için BAYRAK ARADI ama nafile.IRKÇI KAFA olduğu halde ona bayrak vermedi.İnsanımıza tarih düşmanlığıyla kazandırdığınız bu.OBAMA başkan ELVAN ŞAŞKIN.EEE biz Çekik gözlü orjinal TÜRKÜZ.

Yorumu oyla      55      54  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 17:02

O Gazeteci ki 170 bin kitap okumuş.Mantık nedir şudur.KARPUZ SEVEN kavun sevemez severse Karpuza İHANET OLUR.Lokum seven pişmaniye yiyemez.Kola içen TÜRKÜM diyemez.

Yorumu oyla      53      56  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 16:50

MİLLETİN KİTAP OKUMADIĞI BURADAKİ bazı yorumculardan belli oluyor ,RAHMİ TURANIN YAZDIKLARI TARİHİ GERÇEKLERDEN BİR kuple GÖRÜNCE BAYAĞI şaşırmışlar!!!....osmanlı düşmanı dediğiniz CUMHURİYETİ KURANLAR böyle bir sürü GERÇEKLERİ OKULDAKİ tarih kitaplarımıza KOYDURTMADI ,osmanlının savaşdaki başarılarını DİNLEDİK HEP!!!...sizinde BİLGİNİZ İLKÖĞRETİMDE KALDIĞI İÇİN ŞOKTASINIZ ANLIYORUM ama BUNLAR bir gazetecinin YORUMLARI DEĞİL tarih bu...SİZ YORUMCULAR GİBİDE SALLAMA LÜKSÜDE YOK AYRICA!!!

Yorumu oyla      64      51  
FRONTAL 12 Aralık 2012 Çarşamba 16:32

Ama olmadıki şimdi hülya:) bu kadar çabuk pess etmek olmadı. Biraz daha direnseydin keşke, mucadeleden vaz geçmeseydin:)SAYGILAR VE SEVGİLER hülya CIĞIM.

Yorumu oyla      56      60  
hulya 12 Aralık 2012 Çarşamba 16:03

Yok yok sizinle uğraşılmaz ben bunu anladım.Yapışınca batalığa çeken güç kadar güçlüsüznüz kabul ediyorum ve sizlere PES diyorum.

Yorumu oyla      64      49  
TOTEM 12 Aralık 2012 Çarşamba 15:37

İle boğuşurken devlet yetkilileri ne yapar?Onu Dünyanın en iyi hastanelerinde tedavi ettirmezler mi? ya Atatürk neden bir odada ölüme terk edilmişti?Neden kimse bu gerçeği dillendirmek istemiyor?Bunlar tarihi gerçekler değil mi?Dram mı istiyorsunuz işte sizlere bir dolu dram daha sayayım mı?Tüm bunlar oldu diye Türkiye cumhuriyetine lanet mi okumalıyız?Biz Atalarımızdan utanmamlıyız ama torunlarımız emin olun bizden ve babalarımızdan utanacaktır.

Yorumu oyla      54      61  
TOTEM 12 Aralık 2012 Çarşamba 15:35

Sayın Rahmi Turan birde sudan sebeplerle İnönü ve Darbecilerin astığı Menderesin dramını yaz..Polatkan ın dramını yaz,Zorlunun dramını yaz!Ama olmaz onları yazmak amaca ve malum odaklara hizmet etmez değil mi?Türkiye Cumhuriyeti de sizin bakış açınızla çirkin bir sicile sahip ben sayayım mı yaşanan kötü olayları?Aranızda Atatürk ölümcül bir hastalığa yakalanmışken neden Dolmadahçe de bir odada tutulmasını anlayabileniniz var mı?Ülkenin enbüyük kurucu lideri ve cumhurbaşkanı ölümcül bir hastalık-

Yorumu oyla      54      61  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 15:33

TOTEM, iyi caktin ecdat sevme engellilerine.Var ol sag ol beyhudar ol..

Yorumu oyla      57      61  
FRONTAL 12 Aralık 2012 Çarşamba 15:24

Sn.12:54 şahsım adına yapmış olduğunuz güzel sözlerden dolayı size teşekkür ederim. Ancak burda kimse kimsenin avukatlıgına soyunmasın,Hülya hanımın hakkımda ne düşünmesi beni zerre ilgiendirmiyor bana fanatikleşmiş demişşiniz sizin kendinizden haberinizi yok.Gerci yerime başka bir arkadaş çok güzel cevabınızı vermiş.Sizi mantıga davet ediyorum, hülya hanım eğerki birazcık şu bastığınızz topraklara saygınız varsa onu sizlere bırakan atalarızınıza sahip çıkın.SAYGILAR.

Yorumu oyla      56      62  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 15:07

Rahmi Turan, kulaktan dolma dedikodularla tarih anlatıyor. Bu bir facia. Bekri Mustafa Ayasofya'ya imam olmuş

Yorumu oyla      57      57  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 15:07

YAZININ akademik YÖNÜ SIFIR.niyet ART. ORJİNALLİK bininci baskı.

Yorumu oyla      54      61  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 15:00

ARTıK bir hafta hakaretin örttüğü mantığın bittiği serbest atışları izleyeceğiz.AĞZINIZDA BAKLA TUTMAYIN çelebiler...netekim %92 oy aldı.BU millettir.% 50 OY ALANlar illegal ve illettir.MANTIK bu yazmaya devam...SENEGAL'DE KAZA, TREN KAZASI OLMUŞ.Burdan akp ye ne çaksam???

Yorumu oyla      54      58  
TOTEM 12 Aralık 2012 Çarşamba 14:45

Onların maşaları Osmanlıyı kötüleyerek halkımın tarih bilincini ve milli değerlerini törpülemek istiyor.zira tüm dünya ve avrupa Türklerin yeniden milli benliklerine sarılıp silkinmelerinden it gibi korkuyorlar.Ve biliyorlar ki Osmanlıya kendileri saldırıp kötüleseler bu halk dahada sahiplenecek o yüzden aramıza konuşlandırıp istedikleri zaman ülkeyi kaosa sürükleme görevi ile donatıp iyi yerlere getirdikleri bazı insancıkları kullanarak bu eylemi daha etkili olarak ifa ediyorlar.

Yorumu oyla      55      62  
TOTEM 12 Aralık 2012 Çarşamba 14:43

Uzun yaşamamış 50-100 yılda dağılıp gitmiştir.Timur ile yapılan Ankara savaşı sonrası dağılan Osmanlıda kardeş kavgası 12 yıl sürmüş ve binlerce insan ölmüştür.Evet bu geleneğin mimarı Fatihtir ama o dönem vahşi gibi görünsede imparatorluğun 600 yıl yaşamasını sağlamış binlerce Türkün birbirlerini kırmaları aralarında savaşmalarının önü kapatılmıştır.İktidar hırsından bahsedenlerin,kendi düşünceleri egemen olsun diye darbeyi bile desteklemeleri ise çok manidardır:)Ülkemde bir takım güçler ve-

Yorumu oyla      54      62  
TOTEM 12 Aralık 2012 Çarşamba 14:39

ya sizler secerenizi ve bu kuşaklar sürecindeki dedeler ve ninelerinizin ırkını tam olarak biliyormusunuz?Padişah anaları Türk değilmiş?Ya sizlerin anaları ne?Söyleyin benim yedi ceddimdeki neneler türktü yada kürttü yada çerkesti diyebilecek olan var mı?bu işin bir boyutu ikinci boyuta gelelim.Türklerde eskiden üleş geleneği vardı yani sultan,padişah artık adına siz ne derseniz deyin ölünce ülke kardeşler arasında pay edilirdi bu gelenek ile ne Atilla ne diğer hükümdarların kurduğu devletler-

Yorumu oyla      53      62  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 14:38

1.Muratin,1,Kosova savasinda namertce sehit edilmesinden sonra ic organlari orada cikartilarak defn edilmistir.Bosnak Müslümanlari 1.Muratin ic organlarinin oldugu kabri 500 sene gözleri gi´bi bakmis ve korumuslardir.Bazi evveliyati mechul kisiler ise Müslüman bosnaklarinin yaptigindan utanmasi gerekiyor.Insan aynaya bakinca utanmamasi lazim. 100 senedir sanli ecdatimiza koro halinde küfür ettirildi,bikmadiniz mi cakmalar ..

Yorumu oyla      53      61  
TOTEM 12 Aralık 2012 Çarşamba 14:36

Üstlendiği görev ve misyon ne?Bunlar üzerine kafa yorun biraz.İki saçmasapan söylemle gaza gelip soyunu ve ceddini inkar edip küfre giren kanı karışıklar var aramızda.Ben bir ÇERKES im ama Osmanlıya da tarihime de sahip çıkıyorum neden mi?Bizler bu toprakların insanlarıyız enaz bin yıldır!Her Milletten insan mevcut bu topraklarda öyle ki ben Çerkesim derken soyuma hangi ırkların karıştığı konusunda bir fikrim var mı?Büyük büyük ninem belkide bir rus,Belki ermeni,belki kürt,belkide kürt-

Yorumu oyla      53      62  
TOTEM 12 Aralık 2012 Çarşamba 14:33

Sayın Rahmi Turan!Kara Muratın yaratıcısı!Bir zamanlar osmanlının şanlı zaferlerini ve onun fedailerini çizgi roman haline getirmiş biri!Ne hikmetse bu zamanlarda da daha dün kahramanlık destanları yazdığı Osmanlıya tüm gücü ile haksızca ve fütursuzca saldırıyor.Birçok yorum okudum ama kimse bunun nedenini merak etmemiş.Yazarın ne yapmaya çalıştığı üzerine kafa yormamış.Neden yazar haftalardır işi gücü vd gündemi bıraktıda Osmanlıya göyle yükleniyor?Rahmi Turan kim?Amacı ne?Kimlere yakın?-

Yorumu oyla      55      63  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 13:52

KIPÇAK KIRGIZ TÜRKMEN özbek aslımız olan bu insanlar hep çekik gözlüdür. Bir türkmen siyasetçisi ANADOLUDAN ÇEKİK GÖZLÜ GİDİP MAVİ GÖZLÜ DÖNDÜNÜZ DEMİŞTİ.fazla karıştırmayın. TÜRK milletini seven ve ona hizmet eden TÜRKTÜR. gerisi TEYYARE...

Yorumu oyla      63      49  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 13:47

ABD dün ezdikleri siyahlardan bir başkan çıkardı. Biz DÜNYAYI yönetmiş insanları karalamakla CUMHURİYETİ ÇOK SEVDİĞİMİZİ ZANNEDİYORUZ. Cumhuriyet bu değil. Küfür de hakarette yarışarak ne elde edeceksiniz? EL ALEM İDRARDAN beyin hücresi yapıyor siz de tükürüyorsunuz atalar mezarına. SENİN ATAN DEĞİL BİLİYORUM.iLkokuldan bu yana aynı şeyler. SOSYOLOJİ DEĞİL TARİH DEĞİL DEDİKODUCU BAYAN ANLAYIŞI.

Yorumu oyla      59      52  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 13:47

Kanuninin Viyana seferini iptal ettirkek icin,Istanbula kadar gelip 8 sene yalvaran, Kanuninin üzengini öpen Elciyide yazsaydiniz ya Rahmi Bey üstadimiz..? Nerde ..!karalamak varken NIYE YAZSIN KI DEGILMI ???

Yorumu oyla      55      54  
hulya 12 Aralık 2012 Çarşamba 13:42

Türk evlatların kanıyla topraklara sahip olup, kapitülasyonlarla yabancıları "BEY"leştiren Osmanlı'ya yabancılar niye sahip çıkmıyor diye düşünüp duruyordum ki çıktı birisi:))

Yorumu oyla      64      50  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 13:34

Dünyada artik üc tane elle tutulabilinir kültürel irk vardir.Bunlar Islam kültürünü, Angeleke Sakson kültürü, Ataisler olarak siralayabiliriz.Osmanli ilimde ve kültürde sizlere ögretildigi gini geri bir Devlet degildi.Osmanli irklar üstü bir devlet anlayisini sancak yaptigi icin üc kita da at oynatmistir.Enver pasalar ile birlikte bu anlayis yerle bir edilmis kacinilmaz son önlenememistir.Sizler Rahmi Beyin ruhunuzu oksayan yazilar yazmasiyla daha da cok fanatiklesiyorsunuz.II/

Yorumu oyla      55      57  
hulya 12 Aralık 2012 Çarşamba 13:28

Ben Frontal kötü demiyorum, benim soru işaretlerimi karşılamıyor diyorum o kadar.Osmanlı'nın tek güzel tarafı toprakları kazanması zaten.O'nuda TÜRK evlatlarının kanıyla kazanmıştır, bunda sizinle hemfikirim.

Yorumu oyla      64      52  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 13:28

Hülya kardesimizi burada tek yakalamisiz diye daha fazla kendisini üzmek fikir demek icin bin tane sahit istiyen fikirlerini dejenere etmek cürütmek gibi bir fasizmin icin de bulunmak niyetin de degilim.Yanliz ön bilgi olarak "doktor ne yerse yesin" tip deyimini de göz önünde de bulundurarak kendilerine IRKLARLA ilgili bilgi vermek istiyorum.Ruslarin deyimiyle globalasan dünyada kimin Türk kimin bilmem ne oldugunun artik hic bir önemi yoktur. 1/

Yorumu oyla      58      53  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 13:16

Yok Hülya hanım aksine sizin yapmış oldugunuz yorumlarda ben bizzat görüyorum 12:44 de olduğu gibi siz neden ve sonucuna bakmadan fanatıklaşmışşınız ve bu şekılde yorum yapıyorsunuz o saydıgınız isimlere verdiğniz hüküm gibi gerçi size o cevabı 13:03 deki arkadaşımız vermış ama bırkez dile getirmekte fayda var. Hülya hanım sizin FRONTAL hanıma verecek bir cevabınızın olmadıgından cevap veremiyorsunuz.Zira dediğinde haklı o sevmeğin osmanlı sayesınde sen bu topraklardasın.

Yorumu oyla      58      59  
hulya 12 Aralık 2012 Çarşamba 13:15

Türkiye Cumhuriyeti Devleti 18 yaşındaki Ogün Samast'ın seceresini Silivriden öğreniyor öylemi?

Yorumu oyla      62      53  
hulya 12 Aralık 2012 Çarşamba 13:07

12:54 Frontal'n olayları Neden ve Sonucu'na bakmadan fanatik bir sevda ile yorumlaması beni tatmin etmiyor.Sizi etmiş ne mutlu size:))

Yorumu oyla      63      52  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 13:03

12:44 yüce Allah "benim kullarim kendileri degistirmedikce ben onlari degistirmem" buyuruyor.Sizler yanlislariniza iman etmissiniz.Sizi degistirmek benim ne haddime kardesim.Asagi da saymis oldugunuz isimlerin seceresini Silivri sakinleri daha iyi bilir onlara sorun.Haberi kaynagin dan almak her zaman en iyi bilgi edinme metodudur. Bilgilerinize arz ederim..

Yorumu oyla      55      54  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 12:54

Hülya hanım,siz size cevap vermeyen arakadaşa "tüyersiniz işte böyle" diye cevap vermişşiniz. FRONTAL kardeşimiz bu yazıda size bir çok soruda bulunmuş siz cevap vermiyerek ne yapmış oluyorsunuz? bu sitede aklı selim FRONTAL,TOTEM,1453 GIBI kardeşlerimiz var FRONTAL bir bayan olarak burdaki tarzı, yürekliliği, osmanlı ve iman sevgisi ile kendisini belli etmiş OSMANLI kadınlardan biri ve hakıkaten bu yazıda en güzel yorumu yapan FRONTAL kardeşim olmuş onu tebrik ederim .

Yorumu oyla      59      61  
hulya 12 Aralık 2012 Çarşamba 12:44

Yasin Hayal'lerin Ogün Samast'ların hayatı orada doğdukları için karardı yalansa yalan deyin...

Yorumu oyla      62      51  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 12:36

Rahmi Bey, Osmanliyi sevmiyen %8 icinde bulunuyorsunuz.Ben Trabzon dogumlu bir vatandas olarak Trabzon milleti kadar Kanuniyi seven baska bir bölgemiz yoktur.Bu sevgi kendiliginden olusmamistr bilesiniz.Bugün bile orta yasin üzerinde olan Trabzonlular Kanuninin ismini duyunca saygi geregi ayaga kalkar.Sunu da cok iyi bilmeniz gerekiyor ki bu milletin kalbinden Islam imanini ve Osmanli sevgisini söküp alamayanlarin kalemlerini ceplerine koyma vakti gelmistir.1453

Yorumu oyla      55      54  
hulya 12 Aralık 2012 Çarşamba 12:29

Yaaa 11:15 tüyersiniz işte böyle ancak:))

Yorumu oyla      61      50  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 12:18

siz vaktiyle hürriyet'te bir yazı yazmıştınız yanlış hatırlamıyorsam. padişahların annelerinin yabancı olmaları ile ilgili. şimdi sözcü manşet yapmış o bilgileri.

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 11:47

Rahmi BEY ERMAN toroğlu ben milli vazifesini yapmayan şahsı 6 yıl önce bir gazeteciye anlatmıştım.DEMİŞTİ O GAZETECİ bu gerçekleri örttü ama şimdi SİLİVRİ YOLLARINDA ŞOV peşinde. SİZİN yazılarınız da BÖYLE popülizm derdinde. OSMANLIYA VUR(insan olan her yerde hata vardır) ama istanbulun tepesine ÇÖKERİM diyenlere TISSSSS.ya da alkışşşş..

Yorumu oyla      56      55  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 11:39

ecdadı öz oğullarını torunlarını öldürtüyordu o ecdadın devamı da bugün aynısını yapıyor. uluderede onca günahsız insan öldü. fark yok. kan çekiyor demek ki

Yorumu oyla      60      51  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 11:38

ben bu zaman kadar nasıl oldu da diziyi yayından kaldırmadı star'ın sahibi şaşıyorum vallahi.

Yorumu oyla      59      52  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 11:15

HUlya hanım ben size cevap vermeyeceğim.Ben kalın siyah gözlükler kullanmıyorum.her rengi hatta ayrıntı ara tonları görebiliyorum:))

Yorumu oyla      56      57  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 11:10

TRİBÜNLERE seslenen akademik MANTIKTAN UZAK bir yazı.Fakat TRİBÜNLERDE yetmiş emekli var...

Yorumu oyla      55      56  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 11:02

ERSİN Beyin yazısındaki TEKERLEKLİ sandalyeyle spor yapan İnsanların Maçında kavga çıkaranlar neyse bizim tarihe bakışımızda O.TALAT BEYİN yazısında kendine uymayan birkaç paragraf gören ve "şerefsizim TÜRK TİME'I terk ederim diyen insanlara HİTAP EDEN bu yazı ancak KENDİ küçük gezegeninde yaşayan insanları besler.

Yorumu oyla      56      52  
FRONTAL 12 Aralık 2012 Çarşamba 10:50

Sizler bırakın OSMANLI yıda günümüzde yapılan canilige, savaşlara, katliamlara dur diyin farkında değilsiniz sizlerin genleri ile oynuyorlar ve ne yazıkki başarılıda olmuşlaar yazık çok yazık. Bu topraklar kolay kazanılmadı gerek osmanlı tarihinde gerekse yakın tarihimiz olan kurtuluş savaşlarında şimdi oturmuş klavye başında atıp tutuyorsunuz bumu sizin milliyetçiliğiniz.Tarihinizi geçmişinizi, degerlerinizle oynuyorlar sizde alkış tutuyorsunuz yazıklar olsun.

Yorumu oyla      56      61  
FRONTAL 12 Aralık 2012 Çarşamba 10:47

Sen hiç o mubarek kitabı okudunmu? onun içindeki ayetleri bilirmisin? o kitap ahlakı ile yetişşe çoçuklarımız bu ülkede hiç haksızlık ve kötülük olmaz o kipaın adaleti hiç bir kitapta yok! utanmasanız ezan okunmasın ibadet yapılmasın dersiniz. Ya sizler nasıl bu hale geldiniz, Hülya sen bu ÜLKEDE YAŞIYORSUN HANGİ İLDESİN? ve bu toprklar size o sevemediğiniz osmanlıdan kaldı nankörlük etmeyin bari,Günümüzde yapılan barbarlıga hiç sesiniz çıkmıyor ama konu osmanlı ve tarih olunca iş değişiyor.

Yorumu oyla      57      62  
FRONTAL 12 Aralık 2012 Çarşamba 10:42

Rahmi bey, yine OSMANLI hakkında ver yansın etmşşiniz,ve sizin militancıklarınızda hemen oltaya gelmiş. başarınızdan dolayı tebrik ederim.Hülya, artık sen ümitsiz vakasın,AB ve ABD de okullarda kılık kıyafet serbest ama orda disiplinsiz görüntü olmuyor! bu sistem türkiyede olunca olay konusu oluyor.Avrupada yapılınca modernlik ama bizde olunca geri ve disiplinsiz oluyoruz! Hülya sen kendindemisin? ALLAH a dua edilmesini öğrenmesinmi çoçuklarımız bunu yalnış bulman beni derinden üzdü dogrusu-

Yorumu oyla      58      61  
hulya 12 Aralık 2012 Çarşamba 10:34

10:18 siz Uludere Alt Komisyonu Başkanı, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener'in " önceki operasyonlarda emri kim (X) verdiyse, Uludere olayında da emri o (X) kişi verdi" dediği "X" olan kişinin kim olduğunu biliniz size Türktime'ın (izin verirse tabi) Ankara bürosunda kendi elimle hatıra plaketi vereceğim:))

Yorumu oyla      64      49  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 10:18

NATO ciya Bağımsız Türkiye OSMANLIYI SEVEMİYORUM.FAİLİ MEÇHULLERİ GÖREMİYORUM.EVRENE hayır diyemiyorum.%92 evet oyu aldı ezberimi silemiyorum. Yalaka yanaşma kelimelerinden vaz geçemiyorum.

Yorumu oyla      58      55  
hulya 12 Aralık 2012 Çarşamba 10:18

Toprak senin olmuş neye yarar içinden çıkan madeni işleyemedikten sonra.Bor madeni kime kaç yıllığına kiralanmış acaba? B.Obama'nın kardeşine olmasın sakın.Hey gidi Osmanlı hey, Türk evlatlarıyla toprakları aldın, yabancılara kapitülasyonlarla "BEY" olma hakkı tanıdın.

Yorumu oyla      65      51  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 10:10

Rahmi BEY SİZ ÖZDİL ÜSLUBUNUN rafine halisiniz.Yazınız ilimilik değil İNTERNET derlemesi havasında.SİZİN yaptığınız VER COŞKUYU tarihçilik değil.NİÇİN SORUSUNDAN SİYAK SİBAK MANTIĞINDAN UZAK ...zaten tarih sizin branşınız da değil...Çömezlerinize yeni bir hakaret haftası başlattınız.TEBRİK EDİYORUM.BU konudan AKP 'ye geçecek şartlı arkadaşları darbe MUHİBLERİNİ şimdiden tebrik ediyorum...

Yorumu oyla      57      56  
hulya 12 Aralık 2012 Çarşamba 09:59

Toprak senin olmuş neye yarar? Elin akıllısı toprağına savunma sistemini satıyor, parasını çatır çatır alıyor, birde kullanma hakkını sana vermiyor.Bakanlar sa BAKIYOR.Okullar da kıyafet serbestmiş yani disiplinsiz görüntü serbest, ama bir öğretmen ek yardımcı kitap bulundurursa yani daha iyi öğretmek amaçlarsa derhal hakkında SORUŞTURMA açılıyor.Ne özgürlük ama! Bakanlar sa BAKIYOR sadece..

Yorumu oyla      66      51  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 09:50

prof. murat belge'nin bir röportajı vardı taraf'ta: eğer muhteşem yüzyıl yayından kaldırılırsa dünya çapında skandal olur diyordu. hükümet adamları bunu dikkate alırlar mı bilmiyorum ama murat hoca doğru söylüyor. gazetecilerin içeri alınması kadar kötü etkiler zaten iyi olmayan sicilimizi.yapmasınlar

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 09:40

çok ilginç bir noktaya dikkat çekmişsiniz ki bence de üzerinde durulması gereken nokta budur. gerçekten de kanuni osmanlı'nın bitişine giden yolu açmıştır. hep büyüklüğü anlatılır ya bu yanı neden gözden kaçırılır. sırf kendi iktidar hırsı yüzünden koca imparatorluğun sonunu başlatmış.

Yorumu oyla      60      50  
Misafir 12 Aralık 2012 Çarşamba 09:38

yazın rahmi bey yazın. bu canilerin gerçek yüzünü gösterin cümle aleme. yeter muhteşem yalanlarıyla kandırılmalarımız

Yorumu oyla      60      50  
hulya 12 Aralık 2012 Çarşamba 09:32

Neresinden bakarsam bakayım Osmanlı'yı sevemiyorum işte.Hatta Osmanlı'yı NATO'ya benzetiyorum.Nato sözcüleride "Türk askeri kadar KAHRAMAN asker yok" diyor, ama iş yönetime gelince "siz anlamazsınız" diyorlar.İş, halklara ayrılan standartlara gelince devlet okullarımızın hali ortada; ilköğretimde yabancıların çocuğu en az 3 lisan öğrenirken bizim çocuklarımıza ALLAH'a hangi sözcüklerle DUA edecekleri öğretiliyor.4 yabancı dil'den daha zor olan sözcüklerle.

Yorumu oyla      65      51