YORUMLAR
Toplam 106 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
TOTEM 5 Aralık 2012 Çarşamba 00:07

Bilemeyecek kadar kör cahil ve şartlanmışlar.Şimdi ben bu ülke halkına değil de başka halklara ve güçlere biat edip onlara uşaklığı medeniyet sanan bu zavallı insancıklara kızamıyorum bile.Allah onlara akıl fikir versin.Bu ülkenin halkına ve ceddine hakaretler ve haksız ithamlarda bulunan bir bozuk yahudinin peşinden koşan soyu karışıklara laf anlatmak bile zul aslında. siz soysuz,sopsuz,vatansız,tarihsiz ve köksüz zavallı yitik ruhlar ve insancıklar olabilirsiniz ama allaha şükür biz değiliz.

Yorumu oyla      53      51  
TOTEM 5 Aralık 2012 Çarşamba 00:05

Aslında birtakım ne oldukları ve neye hizmet ettikleri belirsiz insancıkların söylemlerini ciddiye almamak gerekir.Sürekli tek yönlü beslenme semptomları gibi tek yönlü bilgilenme den dolayı beyinleri arızaya uğramış insanlara neyi anlatacaksın?Hiçbir uygarlık yaratamamış dedikleri insanlar Türkler ve bu coğrafyanın insanları!! oysa zavallı militancık medeniyetin beşiğinin bu topraklar olduğunu ve Gerek osmanlı ve gerekse müslümanların yüzyıllarca medeniyetin ve uygarlığın beşiği olduğunu-

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 4 Aralık 2012 Salı 21:02

Tari8h boyunca..baslayarak adeta dünyanin en uzun süre ayakta durabilen bir uygarliga nasil bu yakistirmalari yapabildiniz ? Bir gün Sultan Ahmet camisine cesaret edip girerseniz ayni mekän da siz den bir KOCAMAN özür bekliyoruz.Size baska bir tavsiyem de ISMARLAMA kitap okuma hastaligin dan vaz geciniz göreceksiniz hic bir seyiniz kalmayacak..tarihci

Yorumu oyla      55      53  
Misafir 4 Aralık 2012 Salı 18:03

Tarih boyunca hic bir uygarlik yaratamamis,yasamlarini talana ve capulculuga dayandirarak surdurmus,gecmise ve yine gecmiste isgal ettigi topraklarda yeniden at kosturmaya ozlem duyan....ve hala ayni bicimde yasamayi surdurme arzusu icinde olarak bu yuzyilda varligini surdurdugunu sananlar....Isgal ettigi yerleri vatan topragi goren,isgale karsi direnen yerli halki vatana ihanetle suclayan,yurtlarini ve yasamlarini isgal ettikleri herkese kendilerini inkar etmeyi dayatan senin ecdadım dediklerin değil midir TOTEM?

Yorumu oyla      62      58  
TOTEM 4 Aralık 2012 Salı 14:39

Tüm dünya halklarını sömürmesinden bahsedelim.Vahşi emperyalizmin dümeninde yahudilerin olduğunu ve bu yolla tüm dünyayı açlık sefalet,kaos ve savaş ortamına boğduklarından bahsedelim.Sayın Turan bırakın masalları da birkez olsun bunlardan bahsedin. Bu dünyada ceddime yada halkıma söz söyleyebilecek en son insanlar yahudilerdir.ben tüm yahudileri bu haksız ve dehşet verici kıyıma ve sömürüye karşı tepki vermeye davet ediyorum.Basel sende git israil medyasında bunlara tepki veren yazılar yaz.

Yorumu oyla      59      60  
TOTEM 4 Aralık 2012 Salı 14:37

Biz Büyük bir ülke ve büyük bir medeniyetin torunlarıyız daha dün eteklerimizde saklanan kavimler bugün utanmadan ceddimize sövme cesareti gösteriyorlar.Beni,kimin kimlerin çocuğu olduğu zerre ilgilendirmiyor benim sözüm soyu sopu milliyeti dini belli vatan evlatlarına.Elin İsrailli yahudisinin yada onun şakşakçılarının ne söylediği zerre umurumda değil.İsrail hükümetinin bugünkü haince ve alçakça yaptığı soykırımları ve katliamları konuşun biraz.yahudilerin tüm dünya sermayesini ele geçirip-

Yorumu oyla      59      58  
Misafir 3 Aralık 2012 Pazartesi 18:50

Ya da sen benim soyumu sopumu karala ben senin.Bunu mu istiyorsun?

Yorumu oyla      53      67  
Misafir 3 Aralık 2012 Pazartesi 18:25

Tamam Basel cevap vermeyeceğim(d.k)...Birinden uğraşmayayım derken seninle uğraşmayalım.Sen haklı ol.Cümlelerinde ne saklı ise aynıyla iade olunur.Eee bu kadarını çok görme bize...Tartışmayalım diyorum.Ben hoşlanmıyorum etnik köken üzerinden tartışmaktan.Sen ise kendince kelime altından vurmaya çalışıyorsun.Kendince birilerini bul onunla tartış.

Yorumu oyla      56      62  
Misafir 3 Aralık 2012 Pazartesi 14:24

Onların kardeş beyinleri var..Yarım sözcükler,yarım cümlelerle,yalnızca hareketlerle birbirlerine çok şey anlatabiliyorlar.Sataşmalardan şahsımı da öyle sanmış olabilirler.Onlar da haklı. Zordur bataklık içinde temiz kalmak.yalanın,dolanın,iftira ve ihanetin ortasında dimdik durmak.Cehaletin olduğu yerde bilgi hazinesi ile dolaşmaya deliliktir derler..Elde sineklik dolanmaya da hiç niyetim yok..Çünkü kartallar sinek avlamazlar.” Her insan mutlu olamaz.Çünkü gereğinden fazla özler dünü,hak ettiğinden fazla düşünür yarını ve hiç haketmediği halde bilinçsizce yaşar bugünü.-Lev Nikolayeviç Tolstoy-(1897Basel)

Yorumu oyla      65      60  
Misafir 3 Aralık 2012 Pazartesi 14:07

Dünya da DEDELERININ mezar taslarini okuyaman tek MILLET varse, o da TÜRK milletidir- Her halde bu veciz sözle birlikte tasd gedigine komulmustur..

Yorumu oyla      61      54  
FRONTAL 3 Aralık 2012 Pazartesi 12:39

Sn. 12:29 yazının bulundugu sayfadaki tüm yorum yapan arkadaşların amblemi aynı:) yazının tüm yorumları denilen seceneği tıklayın bayan oldugum amblemden anlaşılıyor ise bayan oldugumu anlarsınız.

Yorumu oyla      58      54  
Misafir 3 Aralık 2012 Pazartesi 12:29

Sn.Frontal bakınız bu sefer isminizin yanındaki amblem "Erkek"amblemi.

Yorumu oyla      54      50  
FRONTAL 3 Aralık 2012 Pazartesi 12:18

Bir dolamışşın diline saraylı muhabbetini mazoşist olmakla saraylı olmanın ne gibi bir alaka kurdugunuda anlamış değilim dogrusu.Senin bu dediğine bakılır ise OSMANLI devletinde yaşıyan tüm insanlar mazoşistti o vakit ki benim saraylı oldugumu nerden çıkarttınki? ben burda özgeçmışimi kimseye sunmadım.Osmanlı Türkler in şanlı tarihidir ve bu tarihe yapılan saygısızlıga karşı gelmekte o insanları yönetenin vazifesidir.

Yorumu oyla      55      56  
FRONTAL 3 Aralık 2012 Pazartesi 12:05

Sn. 21:44 duşuncenize saygı duyarım.Bende dizi izlemiyorum ama buna ragmen kanala zaplarken gördum manzaradan hiç hoşlanmadım.Nedir bu saraylı muhabeti arkadaşlar? ya illaki atalarımızı tarıhımızı korumak için saraylımı olmamız gerekıyor? ha siz sn. 21:45 OSMANLI BENİM CEDDİM VE ATAM DEĞİL demişşiniz bu sözünüzede saygı duyarım.Çünki sahıp çıkanada saygısılık etmemış oluyorsunuz.Hülya,ve seni anlamakta güçlük çekiyorum doğrusu, burda kimse sarayı savunmuyor Hülya, burda tarih konuşuluyor.

Yorumu oyla      56      55  
hulya 3 Aralık 2012 Pazartesi 09:46

Bir şeyi elde etmek nasıl olursa olsun BAŞARIDIR.Evet Osmanlı topraklar elde etmiştir.Şunu unutmayalım ki elde edilen toprağı kullanamamak ve nasıl olursa olsun geri vermeye razı gelmek BAŞARISIZLIKTIR.

Yorumu oyla      57      53  
hulya 3 Aralık 2012 Pazartesi 09:41

Saraylı olmayan birinin Sarayı savunması ancak "Mazoşistlik" olabilirdi.Frontal saraylıymış sonuna kadar savunabilir sarayını ona hiç bir sözüm olamaz.Saray'ın bahçe duvarlarının bile yanından geçme şansı olmayan bugün başbakanımız gibi insanların savunmasını anlayamam.

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 2 Aralık 2012 Pazar 23:48

Osmanliya camur atmaya harcanan eforu ulkenin kalkinmasina verseydiler bugun ne cumhurbaskani ne de basbakan O koltuklarda oturmayacakti.bundan Boyle tarihimizi cakma olmayanlar yazacaktir.neslimizin gozu aydin olsun.bundan Boyle atalarinla barisik yasayacaklar..

Yorumu oyla      53      51  
Misafir 2 Aralık 2012 Pazar 21:50

"Türkten ne denli nefret edilmesi."cümlesi tehlikelidir.Müslüman mahallesinde salyangoz satmak derler buna.Bırak bu tartışmaya millet kendi yapsın.Ha eğer "Ben de Türk milletinin bir ferdiyim ve tartışırım."diyorsan olabilir tabi saygı ile karşılarım.Aksi takdirde ben de son 65 yıllık tarihi eşelerim ki benim yedi bin yıllık tarihimden 100 kat fazlalık çıkar.Bence gerek yok bunlara.

Yorumu oyla      53      52  
Misafir 2 Aralık 2012 Pazar 21:44

Sn.Frontal ben Başbakan değilim.Bu nedenle bu bahsettiğn diziyi hiç ama hiç seyretmedim.Zaplarken çıkarsa hemen geçerim.Yanlış olduğundan değil,ben dizi seyretmem.O kadar fazla vaktim yok.Benim tarih bilgim ve araştırmalarım bana yeter.Bu nedenle yeni bir tartışma konusu açılsın istemiyorum.Ben tekrar ediyorum ki OSMANLI BENİM CEDDİM VEYA ATAM DEĞİL.Benim soyumda onlardan kimse yok.Bu kadar basit.Basel arkadaş bu yazdıkların beni ilgilendirmiyor ve sizinle tartışmayacağım da.Ancak,kullandığın

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 2 Aralık 2012 Pazar 21:25

BAZEL:Bil hassa hasleten sizden rica ediyorum bu yazdigim yorumu tefalarca okuyun ve Atama dua ediniz.Ispanyada,beni Israillere Muhtesem atamin Padisah oldugu dönemlerde,sadece ve sadece bir gün müddet verilerek burayi terk edeceksiniz yoksa hepinizi öldürecegiz ultimatomu verildigi tarihte onlara Osmani Devlet-i Aliyenin kapilarini sonuna kadar acan sultan Sülaymani bizden cok sizin savunmaniz gerekiyor.Sultan Sülayman bu "MUHTESEM " sifatini yatakta kazanmadi savas meydanlarinda kazandi.

Yorumu oyla      53      53  
CISS 2 Aralık 2012 Pazar 18:00

Padişahları dini lider yani Halife olan Osmanlı Hanedanından bi tek Fatih'in küçük oğlu Cem Hacca gitmiş; 46 yıl başta kalan Kanuni dahil, ne padişahlar ne de hanedandan başka biri Hac yükümlülüğünü yerine getirmemiş. Rahmi beyden bi sonraki yazısında bunu da irdeleyip nedenlerini açıklığa kavuşturmasını rica ediyorum. CISS!

Yorumu oyla      62      50  
Misafir 2 Aralık 2012 Pazar 17:38

Özür dileyerek hocam..S.Meriç’in belgelere dayanarak kaleme aldığı takip ettiğim ve çok şeyler öğrendiğim araştırmalarına istinaden ki,bazı yabancı bloglarda da aynı bilgilere rastlamak mümkün..Örneğin,http://readywhenyouarecb.blogspot.com/2011/06/jewish-pirates-of-caribbean-by-edward.html///http:///www.jewishbookweek.com/new-books/generalhistory.php///Bibliyografia : A.H. Lybyer, the Government of Suleiman/// H. Inalcik, the Ottoman Empire the Classical Age 1300–1600....ve onlarcası hatta yüzlercesinde özellikle Encyclopedia Judaica, Jerusalem.S. Shaw, History of the Ottoman Empire and Modern Turkey,gibi belgeli gerçeklerde Muhsine hatun ismine rastlanmakta olup,bu kişinin de Hatice Sultan ile evli olduğu iddia edilen Pargalı’nın gerçekte eşinin Muhsine hatun olduğu,hatice Sultan’ın ise İskender paşa ile evli olduğu yazılmaktadır.Bu konuda da bilgi rica etsem..(1897Basel)

Yorumu oyla      59      52  
Misafir 2 Aralık 2012 Pazar 17:10

Sayın Turan hoca..Gelecek yazınızda İbrahim paşa’yı anlatacağınızı beyan ettiniz.Osmanlı Tarihi malumunuz sebeblerden dolayı şahsımı fazlası ile ilgilendirdiğinden,yıllar süren uzun araştırmalar yaptım ve halen de yapıyorum.Takıldığım nokta şudur ki..Pargalı’nın yaşamı ve ölümü tüm tarih kitaplarında aynı olmasına rağmen,kimliği çelişkili bir durum sergilemekte.Çok tarih uzmanına göre,fakir bir balıkçının oğlu olarak impose edilmiş olsa da,bazı tarih uzmanlarına göre,örneğin Scudery’nin yazdığı ‘Ibrahim ou l’Illustre Bassa’ ve yine C.Clement imzalı ‘La Sultane’ romanlarında,Pargalı’nın aksine bir asilzade olduğu ve aristokrat Cenoa’lı Paleologos ailesine mensup olduğu iddia edilir..İbrahim Paşanın tarihe,sanata ve müziğe değer verdiği,artısı bir çok dil bildiği göz önüne alınırsa eğer....Ne dersiniz sayın Turan hoca?-Saygı ile.(1897Basel)

Yorumu oyla      60      51  
Misafir 2 Aralık 2012 Pazar 16:11

Sn. Dkapkiner.İnsanların etnik kökeni hakkında tartışma amaçlı değil yazdıklarım.Tamamı tarihi gerçekler.Üstelik belgeli.Gerçekleri seslendirmek ne zamandan beri etnik köken tartışması olarak adlandırılıyor.Divan-ı Hümayun yazmanlarından Hafız Hamdi Çelebi’nin şiirleri her tarih kitabında mevcuttur.Keza Nef’i’ninkiler de.Kerimeddin Mahmud’u okursanız ki kendisi Selçuklu’dur benim yazdığım Şamda kayısı kalır yanında. Ahmet Naim’in yazdığı “İslam’da Davai Kavmiye” artı Tarih-i Naima’dan alıntılar yaparsam eğer,o zaman ne dersiniz acaba.Pek tabiidir ki tüm bunlara cevap veren Ziya Gökalp’ı da es geçmemek lazım.İnancım o ki,Turan hoca bu konuları gündeme taşıyacaktır.(1897Basel)

Yorumu oyla      65      51  
FRONTAL 2 Aralık 2012 Pazar 14:03

Dkapkiner ve şunu bilmelisinki bizim tarihimiz dizilerden ibaret deil oyuzden sende yalnış eleştırıyorsun. Haremdeki kadınlar öğle dekolte gıyıp gezmezdiler. Bu çarpıtma, ve ölmüş bir ınsanı bu şekılde ifade edip ınsanlara böyle tanıtmak resmen kul hakkına girer.Ve avrupa hukuk sistemini osmanlıdan öğrenmıştir.saygılar.Şu an kendi ülkemde dahl tüm devletlerin osmanlı nın adaleti ile yönetilmesine ihtiyaci vardır.

Yorumu oyla      55      63  
Misafir 2 Aralık 2012 Pazar 13:58

Mademki Sultan Süleyman benim ceddim, bende ceddimi bilmek istiyorum.Bilen arkadaşlar bana yardımcı olursa sevinirim.Sultan Süleymanın annanesi,anne dedesi kim?,varsa dayısı ve teyzeleri kim.Merak bu ya baba sülalesi bizimde anne sülalesi bizim değilmi.

Yorumu oyla      60      49  
FRONTAL 2 Aralık 2012 Pazar 13:58

Şaaşırttın beni Dkapkiner! ilkkez sana artı verdim dogru söze ne dir. Bak çok haklısın bu yorumunda.00:35 ben kimsenin tarihine saldırıda bulunmadım ve saygıda duyarım haklı oldugum nokta kimsede benim tarihime saldırıda bulunamaz tepkımı çok sert veririm.Osmanlı KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN döneminde altın çagını yaşamıştır.Ve o ınsan adaletli oldugu için ona KANUNİ adını vermıştırler ve bu ınsan haremde kalarak genışletmedi topraklarını, ve son seferinde 71 yaşında savaşarak vefat etti.

Yorumu oyla      53      60  
FRONTAL 2 Aralık 2012 Pazar 13:48

1897 Basel, senmi bize tarih dersi vermeye çalışıyorsun? Osmanlı tarıhini bizler sendenmi öğreniceğiz? kendi tarihinide anlatsana bizlere? peki sizdeki bu nefret neyin nefreti? bir çok çoçuk,yaşlı,genç,kadın erkek demeden katlettiğiniz ınsanlara olan nefretınız neyin nesi? bir kez senin OSMANLI YI AGZINA ALMADAN ÖNCE DÖNÜP KENDİ KANLI VAHŞİ TARİHİNE BİR BAKMAN LAZIM.Sizlerde adalet yok! merhamet yok!insanlık yok ve buna ragmen kalkmış bizlere ne anlatıyorsun.Dinime küfüreden müslüman olsa bari

Yorumu oyla      53      61  
Dkapkiner 2 Aralık 2012 Pazar 13:36

1897Basel,ben burada hiç bir etnik köken aleyhinde yazı yazmıyorum.Bizim tartıştığımız Türk tarihi veya Türkler değil.Ben burada bir hanedanı eleştiriyorum.Osmanlıyı eleştiriyorum.Eğer burada insanların etnik kökeni ile ilgili tartışma açarsak konunun nereye varacağı belli olmaz.Bu nedenle bu tarz ifadeler kullanmamanızı tavsiye ediyorum.Aksi takdirde iş IRKÇILIK boyutuna varır ki cevap hakkımızı kullanmak zorunda kalırız.Cevap hakkını kullananların ifadelerini de görüyorsunuz.lütfen vaz geçin.

Yorumu oyla      58      51  
Misafir 2 Aralık 2012 Pazar 11:53

Bu diziye kızanların tek derdi toplumun hurafi masallar ve mitolojik hikayelerden uyanarak gerçek tarih ile yüzleşmelerini engellemek.Öncelikle Pargalı İbrahim’in,akabinde Kanuni’nin öz oğulları şehzade Mustafa’nın,peşinden Kazvin zindanında şehzade Beyazıd’ın 4 oğlu ile beraber boğdurularak öldürülmesi üstelik Bursa’da Beyazıt’ın 3 yaşındaki çocuğunun annesinin gözleri önünde katledilmesi gerçeğini saklamaktır amaç..Rüstem Paşa’yı zaten Turan hoca yazmış idi.Bir de Lala paşa var ki...Hele ki sadrazam Kuyucu Murat dönemi Türk’ten ne denli nefret edildiğinin göstergesidir.Ve bu nefret günümüze dek taşınmıştır.(1897Basel)

Yorumu oyla      65      51  
Misafir 2 Aralık 2012 Pazar 00:35

FRONTAL yakışmıyor size bu ifadeler.Neyse boş ver.Veled-i Zina derken sizin Osmanoğulları soyundan olduğunuzu bilmiyordum.Özür dilerim.CISS,sevgili kardeşim,ne konuşuyorsun ki;karşında duvar var duvar.Çok büyük küfür ve hakaret edildiğine dair yemin ederim.Bunlar Bahsettiğin Sultan-ı Başbakan soyundan olan insanlar.Türküm diyen bir insanın aynı zamanda Osmanlıyım demesini anlamıyorum.Ben Topkapı Sarayının içindeki onlarca cariyesi onlarca(birinin 130)çocuğu olan kırmalardan bahsediyorum.

Yorumu oyla      59      51  
CISS 1 Aralık 2012 Cumartesi 20:53

Bu arada elmayla armudu karıştırmayalım! Ben ve benim gibi düşünenlerin ecdattan saymayıp eleştirdiği; (baştaki bir kaç sultan dışında) kanı geni bakımından ne idüğü belirsiz, zalim ve zevkusefa düşkünü, son padişah makamında olanı da vatan haini Osmanlı Hanedanıdır. Bunun dışındaki Osmanlı Devletinin Milleti, elbette ki bizim ecdadımız ve şimdiki Türk Milletinin de atasıdır. Atasını, dedesini seven sayan kollayıp koruyan bu Türk Milleti, boşuna def etmedi kendinden olmayan o hanedanı ülke dışına! CISS!

Yorumu oyla      63      51  
CISS 1 Aralık 2012 Cumartesi 20:04

2- “ECDADIMA HAKARET EDİLİYOR” diye yaygarayı basıp DİZİ FİLMİN yapımcısı ile TV kanalı sahibini alenen tehdit, T.C. Savcılarını da sorumlular hakkında YASALARIMIZDA OLMAYAN Bİ SUÇTAN soruşturma yapmaları için GÖREVE(!) davet ediyor! Siz o bir kısma dâhil İSTEMEZÜKÇÜ yandaşlar; sözde demokrasi ve özgürlük havarisi geçinen Başbakanınız (Nam-ı Diğer Sultan I. ERDOĞAN) ı bu çıkışı nedeniyle avuçlarınız PATLAYINCAYA KADAR alkışlamaya devam edin, elleriniz dert görmesin e mi! CISS!

Yorumu oyla      68      51  
CISS 1 Aralık 2012 Cumartesi 20:04

1- Sütten çıkma ak kaşık(!) Osmanlı Hanedanını ÖRNEK ECDAD bellemiş bi Başbakan ve onun gibi düşünen Bİ KISIM YANDAŞ VATANDAŞ’ın demokrasi anlayışına bakın! Adamlar ABD nin eski Başkanı Abraham Lincoln'i Vampir gösteren film çeviriyorlar, milleti gülüp geçiyor; bizde ise BÜYÜK ORANDA GERÇEKLERİ DİLE GETİREN, bir bölümü kurgu REKORTMEN bi DİZİ FİLM çekiliyor, O BİR KISIM İSTEMEZÜKÇÜ GÜRUHUN DOLDURUŞUYLA ÇOŞAN ve KAMERALI MİKROFONLARA KOŞAN KOSKOCA(!) BAŞBAKAN

Yorumu oyla      64      51  
FRONTAL 1 Aralık 2012 Cumartesi 19:17

Bizler ırkcı değiliz, TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI olarak OSMANLI da TÜRKİYE CUMHURİYETİDE kırma buna kanıt olarak AYTUN beyin yazısını okuyun derim öğle yorum yapın. Bakın bizler saf değiliz ve bu tür martavallara eyvallah etmeyiz."CEDDİN DEDEN, NESLİN BABAN, HEP KAHRAMAN TÜRK MİLLETİ ORDULARIN PEK ÇOK ZAMAN VERMIŞTİLER DÜNYAYA ŞANNN" bunu anlıyan OSMANLI DEVLETİNİNDE TÜRK OLDUĞUNU ANLAR.

Yorumu oyla      57      55  
Misafir 1 Aralık 2012 Cumartesi 17:08

Ne iş yaa burada birtakım ne idüğü belirsiz insanlar ona buna saldırıyor.siz kimsiniz Osmanlıya laf ediyorsunuz.Osmanlı kırmaysa Türkiye de kırma aynı halkın çocukları densiz.Senin ne soyu olduğun meçhul gelmiş burada atalarımıza dil uzatıyorsun hadsiz.

Yorumu oyla      56      54  
FRONTAL 1 Aralık 2012 Cumartesi 09:44

Frontal,bayan olma hakkını kötüye kullanıyorsun.Diyerek neyi kast ettiniz? ben burda kimsenin atasına, tarihine saldırıda bulunmadım. Osmanlıyı savunuyorum diye beni burda kiminiz mazoşıst ilan ettiniz kiminiz bayan olma hakkımı kötüye kullandıgım ile suçladınız. Bunlara karşı tepki verdiğim içinmi ben suçlanıyorum? Ve siz farkında deilsiniz, bana kullandığınız ifadelere dikkat ediniz diyorsunuz ama siz benim tarihime, atalarıma VELE-İ ZİNA diyerek bana büyük bir saygısızlıkta bulunuyorsunuz.

Yorumu oyla      60      57  
FRONTAL 1 Aralık 2012 Cumartesi 09:39

Sayın,22:34 ben bu yazıda şahsınıza dair hiçbir saygısızlıkta bulunmadım.Dkapkiner rumuzlu arkadaşın, benim tarihime yapmış oldugu saygısızlıktan sonra tepkide bulundum. Eğerki, siz Dkapkiner değil iseniz neden beni eleştiriyorsunuz? İkincisi, ben size "MAYMUN YANAŞMA" gibi ucuz ve basıt tabirlerdede bulunmadım . Kullandığım hangi tabir ve ifadede dikkat edeceğim ? açıklarmısınız.Tarihimi,atalarımı, ceddimi ayaklar altına almadıgım diyemi bana tepki veriyorsunuz?

Yorumu oyla      62      55  
Misafir 30 Kasım 2012 Cuma 22:46

TÜRKİYE CUMHURİYETİNE KIRMA DİYEN KIRMA ADAM,Seni okuyucuya havale ediyorum.ONLAR SANA KİMİN KIRMA OLDUĞUNU ANLATIRLAR.Bak arkadaş sen senin tabirinle eblehin birisin.Kafanın içinde et taşıyorsun beyin diye.Benim kırma deDiklerim"Topkapı Sarayının"içindeki kırmalardır.Osmanlı onlardır.Geri kalan ÖZ BE ÖZ TÜRK ÇOCUKLARI VE TÜRK MİLLETİDİR.SEN BU İNCELİĞİ ANLAMAZSIN.KES SESİNİ OTUR OTURDUĞUN YERDE.HAA KAVGAYI SEN BAŞLATTIN ZATEN DURMAN DA MÜMKÜN DEĞİL MÜNAFIK ADAM.

Yorumu oyla      55      62  
Misafir 30 Kasım 2012 Cuma 22:34

Frontal,bayan olma hakkını kötüye kullanıyorsun.ben sizin bayan olduğunuzu unuttuğum için beğenmediğiniz bir ifade tarzı kullanmıştım.İkaz ettiniz düzelttim.Sonra hatırladım ve kendi kendime çok kızdım üzüldüm,niye dikkat etmedim diye.BEN BİRİLERİ GİBİ MAYMUN DEĞİLİM.KİMSEYE YANAŞMALIK YAPMAM.Lütfen kullandığınız ifadelere dikkat ediniz;sizi üzmek istemem.Zaten karşınızdakine "Sen Türk değilsin."demekten başka cümleniz yok.Bir hocamızın dediği gibi Osmanlı Padişhlarının hepsi VELED-İ ZİNA dır.

Yorumu oyla      60      58  
FRONTAL 29 Kasım 2012 Perşembe 20:35

Yok yok! gercekten artık bu OSMANLI düşmanlıgı kabak tadı vermeye başladı! ya sizler NASIL BU KADAR şuursuz, pervasız olabiliyorsunuz?Nedir bu osmanlı düşmalıgı unutmayın ki HALEN OSMANLIYA DÜŞMAN OLANLAR TARİH TEKERRÜRDEN İBARETTİR.ANLIYAN ANLADI! SAYGILAR.

Yorumu oyla      70      69  
Misafir 29 Kasım 2012 Perşembe 20:12

Laz YAHUDİNİN BOĞAZIna yapışmış "ula siz Hazretu İSA'yu mu oldurduz ha" Yahudi telaş ve korku içinde valla o 2 BİN YIL ÖNCEYDİ deyince KARADENİZLİ Olsun pen yenu öğrendum... OSMANLI BİTELİ 89 YIL OLDU RAHAT BIRAKALIM.

Yorumu oyla      59      52  
CISS 29 Kasım 2012 Perşembe 18:58

Sizi bilmem ama Türkoğlu Türk benim böyle bir Ecdadım olamaz! Başlangıçtaki bir kaçı dışında Padişah sülalesinden hiç birinin Türk halklarının (yani o saydığınız Türk’ü, lazı, çerkezi, kürdü vs.) kanı geni ile ilgisi yok! Belki de sizin gibi düşünenler yüzünden ECDADA SÖVME; sözde halife ama özde vicdansız imansız kansız cani aşk meşk delisi, sonuncusu da vatan haini Osmanlı Hanedanı nedeniyle ortaya çıkmış bi küfürdür! CISS!

Yorumu oyla      62      56  
Misafir 29 Kasım 2012 Perşembe 17:58

Dünyanin var olusundan itibaren ceddine bizim kadar koro halin de küfür ve hakaret ettirilen bir millet yoktur.Niye birilerini bu kadar rahatsiz ediyor milletimizin bu topraklari onlara hediye eden atalarini sevmelerini..? Tarih kitapalrinda kizil sultan katil harem manyagi..gibi igrenc benzetmelerle sözde milletimizin gözünden düsüreceklerdi onlari.Milletimize derin ve dogru tarih suuru vermiyenlerin bu boslugu igrencliklerle doldurmak istemesi beni fazla sasirtmadi.1453

Yorumu oyla      58      55  
Misafir 29 Kasım 2012 Perşembe 17:24

OTUZ ayda 175 intihar vatan evlatları neden bu durumda?PARGALIYI PARKALIYI bırakalım da şu meselelere bir değinelim.Leyla Mecnun hikâyeleri her yerde VAR...

Yorumu oyla      61      51  
Misafir 29 Kasım 2012 Perşembe 14:29

Rahmi Bey, kusura bakmayiniz bazi yazilariniz da her seyleriyle sizin fikirlerinize teslim olmus fanatik taraftarlariniza gercek tarih ve siyaset dersi veriyoruz.Tabi ki burda ki amacimiz bu dünyadan bir ok gibi cekip gitmesinler.Dünya, Osmanliyi anladi siz hala yanlislarinizla ayakta nasil durabilirim düsüncesi icindesiniz.Bakiniz, Osmanlinin mayasi Islamdan özüde Peygamberimizden gelir.Bu hareketin sadece sakallarini kestiler,daha gür cikmasina vesile oldular.Bilmem anliya bildiniz mi .."?"

Yorumu oyla      55      55  
FRONTAL 29 Kasım 2012 Perşembe 14:14

Dkapkiner, sen o saydığın karışımdan kendine bir çorba yap afiyetle iç.Bizim bunlara karnımız tok.OSMANLI kırmamışta aslaa! TÜRK deilmiş.Osmanlı değil ama senin TÜRK olmadıgın çok açıK. Olmayada bilirsin ama bu sana saygısızlık etmeyi göstermez.

Yorumu oyla      56      58  
TOTEM 29 Kasım 2012 Perşembe 14:03

Cehalet kelimesini son günlerde cahiller dillerine persenk ettiler.Pontus,Roma ve Bizans aynıymış:)yaa ben ne diyeyim sana be yavrum sen iflah olmazsın ve ben senin gibi saplantılı tiplerden sıkıldım lütfen bana hitaben birşey yazma sen benim ayarım değilsin git kahvedeki akranlarınla muhabbet et ben seni çok aşarım.Herkes kimin ne olduğunu biliyor.Osmanlı asla Türk değilmiş ve kırmaymış:)Türkiye cumhuriyeti kırma değil mi?Kürt,Türk,Çerkes;arnavut,Laz daha sayayım mı?Kimlşerle uğraşıyorum urada.

Yorumu oyla      54      59  
Dkapkiner 29 Kasım 2012 Perşembe 11:48

Birisi yine ağzını bozdu.Benim eğitimimin temelinde efendilik yatar.Yazdıklarını okuyorum tabi.Osmanlı soyu olduğun belli oluyor.Osmanlı ne demek biliyor musun?Hani yazmışsın ya;Pontus,Bizans,Roma(Hoş bu üçü aynıdır bre cahil.),Yahudi;ben buna Sırp,Rus,kıpti ilave edeyim.Vallahi kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi bu tarif.İşte Osmanlı bu saydıklarındır.Yani Osmanlı kırmadır ve ASLA TÜRK DEĞİLDİR.ZATEN SENDEN BELLİ OLUYOR.Zaten rumuzun da meymenet yok,Fransızca.

Yorumu oyla      61      62  
Misafir 29 Kasım 2012 Perşembe 10:32

SAYGIDEĞER RAHMİ BEY sitemizin bir haberi asker evlatlarımızın artan intiharlarıyla ilgili.Bakın bu konuda bir yorum dışında tek bir yorum yok.PSİKİYATRİ pedegoji ve sosyoloji alanı çünkü.Bİzde düşünceden çok aktüel, günlük parti çekişmeleri ve bir de futbol çok revaçtadır. en ciddi meseleleri sorduğunuzda BURASI nato toprağı mı gibi absürt cevaplar alırız. SİZLEDEN insanları aydınlatan İNSANA VE FİKİRLERE SAYGIYI DA VURGULAYAN yazılar beklesek bu konulardan inanın herkes bıktı.YENİ ŞEYLER...

Yorumu oyla      59      49  
TOTEM 28 Kasım 2012 Çarşamba 21:13

Muhteşem Süleyman diyen o dönemin avrupasıdır.Kanuni ne demek bileniniz varmı?Neden Süleymana Kanuni demişler?Haksızlık ve zulm yaptığı için mi? Peki ya neden muhteşem Süleyman demişler?Haremdeki muhteşem performansından dolayı mı?Peki Osmanlı imparatorluğunu on küsür milyon km. kare daha haremde mi büyütmüş?Osmanlı nasıl üç kıtaya yayılıp tarihin en geniş coğrafyasına sahip imparatorluklarından biri olmuş?Yaklaşık 24 milyon km. kare!!Aklınızı başınıza toplayın ve ihanete bir son verin.

Yorumu oyla      63      59  
TOTEM 28 Kasım 2012 Çarşamba 21:10

Uzaklaştırıp asimile etmek soyu sopunu ve tarihini inkar ettirip yitik benliksiz,kişiliksiz yığınlar haline getirmek istiyorlar.Bunların her adımları her yaptıkları planlı ve bilinçli Muhteşem yüzyıl yada bol hamam ve harem konulu filimler çekilmesi sizce tesadüf mü?Üç kıtaya yayılmış dünya tarihine damga vurmuş bir imparatorluğu hamam ve haremden ibaret göstermeye çalışıyorlar peki tarihte hamam ve haremde geçiren bir devlet nasıl böylesi büyük bir imparatorluk olarak yazılmış?Kanuniye-

Yorumu oyla      60      59  
TOTEM 28 Kasım 2012 Çarşamba 21:07

Sonrası nefret tohumlarını saçanlar var.Hiç düşündünüz mü?Neden Osmanlıya bu derece düşmanlar?Bu insancıklar bizlerden değiller soyları sopları ve kime hizmet ettikleri belli olmayan bir takım insanlar var ülkemizde batının yetiştirip belli yerlere getirip Bu ülkeye benliğinden,tarihinden ve ceddinden soğutma çalışmaları yapan bir gurup bunlar.Kimi yönetmen olmuş,kimi gazeteci,kimi siyasetçi vs.Ve tüm güçleri ile bu milletin değerlerine saldırıp karalayarak bu halkı benliğinden ve değerlerinden-

Yorumu oyla      59      59  
TOTEM 28 Kasım 2012 Çarşamba 21:04

Tarih katliamlar,savaşlar,soykırımlar haksızlıklar ve zulumlerle doludur.Bu açıdan hiçbir millet diğerlerini eleştirecek yada karalayacak konumda değildir.Ancak biliyorum batıda ve dünyanın çeşitli yerlerinde hala Osmanlıya kuyruk acısı olan milletler var burada vırvır edenlerin çoğuda o Başka milletlerin yalakalığını yapan beslemeler.Bir insanın yaşadığı topraklar yerine başka toprak ve milletlere hizmet etmesi kadar acı ve aşağılayıcı ne olabilir ki?Osmanlıya yüzyıllarca süren kuyruk acısı-

Yorumu oyla      59      59  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 20:38

"ZULMÜ ALKIŞLAYAMAM zalimi asla sevemem GELENİN kEyfi için kalkıp geçmişe SÖVEMEM"

Yorumu oyla      59      56  
Dkapkiner 28 Kasım 2012 Çarşamba 18:44

Rahmi beyin yazdıklarına yorumumuzu yaptık ve çekildik efendice.Gerisi diğer yorumcuların bileceği iş.Herkese laf yetiştirmeye kalkarsak bazılarının yaptıkları gibi saygısızlıklar başlar.

Yorumu oyla      58      61  
TOTEM 28 Kasım 2012 Çarşamba 18:31

Olduğu beni zerre ilgilendirmiyor.Sorsan senin atan kim?Ataların hangi devlete mensup yada hangi devletten sesek kıvırtır mırın kırın yaparlar.Aslında bencede bazılarının ataları Osmanlı değil bunların ki?Pontus devleti,Bizans,roma yada yahudiler büyük ihtimal:)Ama hele bir yahudilere bir laf söyle nasılda buz keserler bizansa da olmaz varsa yoksa Osmanlı çünkü Osmanlı devleti Türk ve Müslüman bu vatandaşlar Türklerden de Müslümanlardan da hiç hazetmiyorlar.Bu kin ne kadar acıttığına delalet:)

Yorumu oyla      65      59  
TOTEM 28 Kasım 2012 Çarşamba 18:27

Osmanlı kuyruğu titretti!!Roma da kuyruğu titretti!Moğol imparatorluğuda,Bizansta,asur,frigya selçuklu onlarda tarihte yıkılan devlet sayısı kaçtır?10-100-1000 ama Osmanlı kuyruğu titretti demekten zevk alan soyu karışık insanlar var ülkemde onların kimlerin torunu olduğu beni zerre ilgilendirmiyor.Evet ülkemde bir garip insan türü var soyları sopları karışık kafaları da karışık!Şimdi böylesi insancıklara Osmanlıyı,Selçukluyu yada Türk tarihini mi anlatayım?Onların kimin çocukları yada torunları

Yorumu oyla      65      59  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 18:13

Aslını inkar eden haramzadedir.Ama siz kemalistler aslınızı inkar eder,tarihinizin 1923 den sonra başladığını söylersiniz.Onun için sapık fikirlerinizi bu ülkenin insanına ihraç edemediniz.Elinizde kaln bu sığ ve basit yaklaşımlarla konuyu anlatmaya çalışıyorsunuz.Tarih sizi hatırlamaz ama atalarımız olan kanuni gibi değerleri unutmuyor,kendini hatırlatıyor.Bulgarlara sattığınız osmanlı arşivlerini unutmadık.Oralarda yazılanlarda yakında ortaya çıkar o zaman ne yapacaksınız.Kemalistlere acıyorum

Yorumu oyla      55      55  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 17:58

Kanuni' nin saltanat hırsı Osmanlının sonunu getirdi. Tarihten örnek almak lazım.

Yorumu oyla      58      50  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 17:41

Galiba Osmanlı Tarihi, birazda cinayetler ve katliamlar tarihidir. :(

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 17:25

Bu ülkede kültür Bakani ne is yapar? Neredeyse milletimizi sekso manyak olarak dünyaya tanitiyorlar;Bakandan TIK yok !..

Yorumu oyla      54      53  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 16:02

Ha Allah bakarmisiniz Hülya kardesin fikir söfrasin dan kacma taktiklerine.Bizler fikirlerde sadelik aramiyoruz aradigimiz beyinlerinize yillardir kazitilan ecdat düsmanligini aza indirgemektir.Biz bir yeri basmadik,bizler varsak fikirlerimizle varizdir.Buradan sizler gibi gecmisimize atip tutsak en has fikirdaslariniz olacaktilk degil mi? Bir gün sizlerede ecdatimizin sevgisi bulasirsa hic sasirmayiniz.

Yorumu oyla      58      53  
hulya 28 Kasım 2012 Çarşamba 15:23

Saraylı olmak başka tabi(Gülümseyerek yazıyorum,gülümseme işareti koymadım yanlış anlama diye frontal )

Yorumu oyla      62      55  
FRONTAL 28 Kasım 2012 Çarşamba 15:05

Bir ınsanın verecek cevabı olamazsa,sadece kendi söylediğine kendisi güler.

Yorumu oyla      59      59  
hulya 28 Kasım 2012 Çarşamba 14:37

Türktime Saraylılar bastı kaçılın:)))

Yorumu oyla      62      54  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 14:09

Mustafa Kemal kaç kişiyi astırmıştır acaba? Bunu da yazacak mısınız Rahmi Bey?

Yorumu oyla      55      61  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 13:56

Muhtesem kepazeligin hedef kitlesi muhavazakär insanlar olarak atlandirilan kesimdir.Hani söylerlerya atliyi vuracagina at´ini vur daha etkili ve tesirlidir diye.Meslegim icabi insanlarla her gün ic ice bir mesayim var.Bu filimden sonra muhafazakärlarin degil Osmanliya Dünyaya bakis acilari degisti.Yani düsman bu sefer At´a nisan aldi ve suvariyi yerde yakaldi ! Bunlarin sistemi su sekilde isliyor;Ilk önce kendi dinine ve tarihine düsman et, daha sonra dinini ve yalan tarihi empoze et.

Yorumu oyla      54      50  
FRONTAL 28 Kasım 2012 Çarşamba 13:40

Yorumcu arkadaşım 1453 yapmış oldugunuz yorumda sonuna kadar haklısınız.slah sadece metalden oluşmuş bir varlık deildir günümüzdede görüldüğü gibi basın, medya, v.b şeylerde bir tür silahtır bizleride bu şekilde vurmanın yolunu seçmışlerdir.Tarihimizi bu denli tv lerde çarpıtarak bize sunmaları bir tür silahtır.

Yorumu oyla      56      61  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 13:34

ne yazik ki tarihimizi yazma görevi vermislerdir,bunlarda hic hayir söylermi baliklama atladilar.O gün bugün zehir saciyorlar.Cok nadir de olsa bu güdümlülerden etkilenmiyen bazi yorumculara(FRONTAL..) gibilerine rastliyabiliyoruz.Ingilizcesi ve Almancasi olanlarin kendi tarihlerini baska kaynaklardan ögrensinler en azin dan hakaret ve saptirmalardan uzak bir tarih bilgisi edinebilirler.Bugün degil bizler, orta dogu Afrika hatta dünya Osmanlinin devlet anlayisina muhtac hale gelmistir 1453 -3

Yorumu oyla      56      53  
FRONTAL 28 Kasım 2012 Çarşamba 13:30

Hülya mazoşıst in anlamı nedi? acı çekmekten hoşlanan kişidir. benim yaptıgım yorumdan egerki siz benim mazoşist olduğuma karar verdi iseniz hatayı sizde değil kendimde bulurum.Okuduğunu anlamaktan aciz insanlara ben neyi anlatıyorumki.Bana teşhis koymakta sizin haddiniz değil.Ne şekil giyinecegimede siz karar veremezsiniz.OSMANLI denilince sizin aklınıza o vakıt acı çekmekten hoşlanan bir topluluk geliyor.Ve sen gibiler OSMANLI DEVLETİNE YORUM YAPACAK KAPASITEDE DEİLLER.

Yorumu oyla      56      63  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 13:28

ve sinemayla da halkimizin gözünden düsürmek gayretleri var.Bileniniz vardir bilmiyeniniz vardir günümüz Türkcesini ilk olarak ögrenen kripto ve hincaklardir.Osmanli ahalisi savas yaralarini sarma gayretindeyken onlarda tiyatro ve sinemalari ellerine gecirme gayretinde bulunuyorlardi.Hala hazir ne yazik ki beyaz perde ve tiyatrolar bunlarin elindedir.Basin ve yayinda biraz olsun güc Türklerin eline gecmis olsa dahi daha kat edilebilecek bir sürü yol var.Savas meydanlarinda olmayanlara 1453 -2

Yorumu oyla      55      52  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 13:23

Lütfen ama lütfen Osmanliya imparatorluk yakistirmasi yapmayiniz,yaparsaniz cok yazik edersiniz.Osmanli kendi ahalisini köyünde beldesinde bakabildigi gibi evlat-i fatihaya da is as getirmistir.Dünya devlet anlayisini teskilatciligi ondan ögrenmistir.Bugün bile haril haril bati üniversitelerinde bu sistem arastiriliyor.TCumhuriyetini saglam temeller üzerine oturtabilmek icin el alemin keyfi ve cikarlari icin ecdatimiza söylemedigimiz kalmadi.Bugün de en tesirli yol olan tiyatro 1453 -1

Yorumu oyla      55      53  
FRONTAL 28 Kasım 2012 Çarşamba 13:17

Ne de örf ve adetlerine karışmamıştır.Her daim adaletli olmuştur.Ve sırf türklerin geçmışını tarihini diğer devletlere kötü gösermek övünülen şanlı tarihimizle bizleri diğer devletlerin önünde küçük düşürmek için yapılan bir komlodur Bu dizi. Diyorlar başbakan neden dizilere mudahale ediyor devletin başka sorunu yokmu diye, bu pervasız davranışa ve tarihimize yapılan saygısızlıga bu ülkenin başbakanı tepki vermiycekte kim vericek? BİZİM BÖYLE BİR TARİHİMİZ YOK.

Yorumu oyla      56      57  
FRONTAL 28 Kasım 2012 Çarşamba 13:12

Sn. Dkapkiner, eğerki sizin OSMANLI anlayışınız topkapı sarayının içerisindekilerden ibaret ise size söylüyecek tek sözüm yok. Ayrıca, tarihte bir çok imparatorluk kuruldu ve yıkıldı, bitti, sonsuza kadar kalmadı ki bizler ölümlüyüz kusursuz değiliz ama olayı bu denli çarpıtmakta dogru değil"ÖMRÜ AT ÜSTÜNDE SEFERDE GEÇMIŞ BİR İNSANI YATAK ODASINA SIGDIRAN ZİHNİYETE YAZIKLAR OLSUN"OSMANLI İMPARATORLUGU KADAR ADİL BİR İMPARATORLUKTA TARİHİMİZDE YOKTUR.Onlar feth ettikleri devletlerin ne dillerine-

Yorumu oyla      56      59  
hulya 28 Kasım 2012 Çarşamba 13:02

12:54 Sen o derin derin sorularını "burası nato toprağıdır" diyenlere sor.Burası seni tatmin etmez.Ama sen derin konular uzmanısın herhal, ben sana sorayım burası nato toprağımıdır?

Yorumu oyla      63      50  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 12:54

VALLAAA yapılan "kısrak harası "gibi üst seviyede yorumları görünce yorum yapmamaya birilerinin birikimlerinden fazla istifade etmemeye karar verdim.aklı selim dolu günler.DERinlere "vatanseverler" ve övgü Osmanlıya sövgü devam.HAFTAYA DA PARGALI VAR.Artık ...MUMCU??? OĞlu derinleri işaret ediyor ama PARGALI varken olur mu??? HAYDİ HOŞÇAKALIN.bENİ AŞAR...

Yorumu oyla      54      50  
hulya 28 Kasım 2012 Çarşamba 12:53

Frontal siz mazoşist'seniz ben ne yapayım.Bak her tip kıyafet serbest artık,tak başına kavuğu gez yani.Evinin bahçesinede tüm Osmanlı patişahlarının heykellerini sırala.

Yorumu oyla      63      53  
Dkapkiner 28 Kasım 2012 Çarşamba 12:44

Milliyetçiliği bile Avrupa'da işgal ettiğimiz devletlerden öğrendi.Tarihi tarafsız bir gözle incelersek bu sonuç çıkar.Onların bağımsızlık mücadeleleri bizi uyandırdı..En azından ben böyle düşünüyorum.Ve bir şeyi tekrar söyleyeyim siz bilirsiniz,benim Osmanlıdan kastım TOPKAPI Sarayının içindekilerdir.Gerisi Türk Milletidir zaten.Devlet Osmanlıdır;o da saraydır.

Yorumu oyla      61      49  
Dkapkiner 28 Kasım 2012 Çarşamba 12:39

Sn.frontal lütfen,Osmanlıyı beğenip beğenmemenin insanların etnik kökenleriyle ilgili olduğunu sanmıyorum.Aylardır burada yorum yapmaktayız.Benim Osmanlı'ya olumlu bakmadığım bilinmeyen bir şey değil.Eğer Osmanlı her şeyi ile dört dörtlük güçlü bir devlet olsaydı dağılmazdı.Demek ki değilmiş.Ayrıca bu kadar çok etnik kökenden devleti bir araya getirip devlet kuramazsınız.Bir arkadaşımızın dediği gibi buna emperyalizm derler ve sonucu da böyle olur.Yine kızacaksınız ama Türk Milleti

Yorumu oyla      60      49  
FRONTAL 28 Kasım 2012 Çarşamba 12:25

Gerçek "KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN VE GERCEK HÜRREM SULTAN DA BU DEĞİL."Dizideki hürrem daha SÜLEYMAN diyemiyor! yapmayın ALLAH aşkına! bumu siizn tarih bilginiz? Osmanlı bir takım kişilerin atalarının canını çok yaktıgından burda şimdi OSMANLI hakkında atıp tutuyorlar işte.Evet Hülya hanım bende o OSMANLI özlemi içinde yanıp tutuşanlardanım! zira siz bu duyguyu anlıyamazsınız.Ben "TÜRK'ÜM" VE GEÇMİŞİMLE ATALARIMLA HEP GURUR DUYDUM.Kimsenin haddi değil OSMANLI hakkında atıp tutmak.

Yorumu oyla      56      58  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 12:24

16 türk devleti içinde göktürkler,selçuklular ve TC. nin övünülecek tarafları var.diğerlerinin tarih kitaplarında çok az yer alması gerekir.osmanlı tarihin en emperyalist bir devlmeti olup,kendi içinde kokuşmuş ve yok olmuştur.(darısı günümüz emperyalistlerine).

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 12:21

iktidar uğruna öz çocuklarını,torunlarını öldürme yalan değil hepsi gerçek,harem değil kısrak harası gibi.ayrıca daha tiksindirici bir olay daha var ;haremde "iç oğlanlar da " vardı.zaten bunların yüzünden koca imparatorluk 600 yıl zor yaşamış.

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 12:21

iktidar uğruna öz çocuklarını,torunlarını öldürme yalan değil hepsi gerçek,harem değil kısrak harası gibi.ayrıca daha tiksindirici bir olay daha var ;haremde "iç oğlanlar da " vardı.zaten bunların yüzünden koca imparatorluk 600 yıl zor yaşamış.

Yorumu oyla      56      49  
FRONTAL 28 Kasım 2012 Çarşamba 12:17

Sayın TURAN AMACINIZ NE? neden sürekli OSMANLI ile ugraş içerisindesiniz? bizim tarihimiz ile sizin ne alıp veremediğiniz var? burda yorum adına yapılan bir sürü yorumcu arkadaşlarımın arasında kimlerin gercek "TÜRK" OLDUGUNUDA GÖRMÜŞ oldum.Bu dizi madem hayal ürünü olarak görücez, o vakit bir yorumcu arkadaşımızında dediği gibi başka hayali isimlerin adı verilmeliydi. Bu çok açık bir OSMANLI devletine, tarihine, yapılmış bir komplo! bizim gercek tarihimiz dizilerden ibaret deildir!

Yorumu oyla      55      58  
Dkapkiner 28 Kasım 2012 Çarşamba 12:11

Ben entellektüel falan değilim.Öyle bir birikimim de yok.Düşündüğümü söylüyorum.Sizde söyleyebilirsiniz.Yalan mı?Son Muhteşem Vahdettin kuyruğunu toplayıp kaçmadı mı?Ben o tabiri bilerek kullandım;ama üzülerek kullandım.

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 12:04

ENTELEKTÜEL BİRİKİM:"Osmanlı en sonunda kuyruğu titretti"

Yorumu oyla      60      49  
Dkapkiner 28 Kasım 2012 Çarşamba 11:56

zorlanıyorum"Muhteşem zaferler kazandı.Avrupayı titretti."gibi cümleleri.Neyi titretti Rahmi bey?Üzgünüm ama Osmanlı en sonunda kuyruğu titretti.Kendisi gittiği gibi koca Türk Milletini de götürüyordu az daha.Bugüne bakın,ne var elinizde kalan o muhteşem zaferlerinizden Mustafa Kemal'in kurtardığı Anadolu'dan başka.O zaman Onun bunun vatanı ile uğraşacağımıza kendi vatanımızda,Anadolu'da gelişmemizi tamamlasaydık bugün Sülümanı tartışmaz kendi"Muhteşem Türkiye'mizde"yaşıyor olurduk.

Yorumu oyla      61      52  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 11:56

Bir yolculukta otobüste yanımda oturan saçları bembeyaz olmuş 17 yıl hapis yatmış bir adam şunu söylemişti."...KAHVEDE ÜSTÜME GELİP her tür küfrü ettiler üzerime bıçakla saldırdılar.BEN öldürmesem ONLAR beni öldürcekti."KATİL demek kolay niçin demek şartları irdelemek zordur.DÜŞÜNEN NİÇİN??? DER.DÜŞÜnmeyen saydırır küfreder.elllleh belanı versin adaaaam öldürmüüşşşş.

Yorumu oyla      54      51  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 11:51

Osmanlı asla övünülecek bir tarihi yapı olmamıştır. Osmanlı torunuyuz, osmanlı tokadı atarız deyip övünen güruhu anlamakta zorlanıyorum

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 11:50

kendi çocuklarını, torunlarını öldürttüren bir ecdad istemem ben!

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 11:49

ben özbeöz türküm ecdadım da Osmanlı! bu dizi toplumumuza nefret tohumları ekmiştir!

Yorumu oyla      53      54  
Dkapkiner 28 Kasım 2012 Çarşamba 11:49

Vallahi ben Rahmi bey'e katılmıyorum.Viyanaya kadar gitmişler...İyi halt etmişler.Gittiler de ne yaptılar?Çelik çomak oynayıp,güreş tutup geldiler.Bugün AB dediğinizde(ki ben istemiyorum)ilk karşı çıkan Avusturya oluyor;nedenini anlamak zor değil.Ama esas mesele bence de Sn. Şahin Mengü'nün tespitinde saklı.Bu Başbakanın zerre kadar tarih bilgisi yok.Tarihi bilmeden geleceği kurmanız imkansız.Bence Osmanlı tarihinin elle tutulur yanı yok.BU SÜLÜMAN BİZİM TARİHİMİZDEKİ SÜLÜMANDİR.Ben anlamakta

Yorumu oyla      58      50  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 11:42

GERÇEK gündem ararsanız işte ŞARTLARI olgunlaştırıp bir sağdan bir soldan yaş büyütüp genç asanlara bakın: 90 VİLLA 164 arsa 224 daire işte 12 eylülcülerin akrabalarının mal varlığı

Yorumu oyla      53      52  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 11:26

saraydaki devşirmeler mi bizim ecdadımız ? türk insanına hiçbir ekonomik katkıda bulunmamış,eğitmemiş,kendi öz kültürünü binbir zorluklarla yaşatmaya çalışmış bir kitleden kopuk,genetiği bozuk saray erkanı mı ecdadımız;ben kabul etmiyorum,zira kendimi saf kan türk hissediyorum.

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 11:21

ya batılılar en büyük kahramanları olan iskender hakkında bir film çevirdiler ve iskender`i eşcinsel olarak gösterdiler. film yani sonuçta ne olacak? diziye bu kadar gündeme taşımak da ne oluyor.

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 10:45

Hepsinden önemlisi B.bakanın yargıyı yönlendirmesi,bir de Avrupalı yargıçların raporuna kızıyor yok sayıyorlardı,B.bakanın söylemi onları haklı çıkardı.

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 10:03

SANKİ KANUNİ döneminde Avrupa'da elektronik oyla seçim yapılıyordu.HER DÖNEMİ kendi şartları içinde ele alırsak objektifliği yakalarız.

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 09:46

Haftaya 32 bölüm tekmilmili birden PARGALI katli.MUMCU mu o da KİM????

Yorumu oyla      53      53  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 09:31

RAHMİ BEY PARGALI ÖLELİ ÇOK OLDU BUGÜNE GELİN BUGÜNE "MUMCU'nun Oğlu Özgür ise T24 sitesine verdiği mülakatta “Bu cinayeti kontrgerillanın işlediğini duysam ŞAŞIRMAM. PKK’nın yaptığını duysam yine şaşırmam. Ciddi bir delile dayanarak söylemiyorum ama cinayetin bir İslamcı operasyonu olduğuna inanmıyorum.” şeklinde konuşuyordu. Uğur Mumcu yaşasa herhalde iki adresin de aynı yere çıkacağını söylerdi.PARGALIYI biz de okuruz siz MUMCUları araştırın....

Yorumu oyla      56      51  
hulya 28 Kasım 2012 Çarşamba 09:26

Osmanlı'da "KAVUK" un anlamı nedir?Beyaz uzunca bir kumaşın sarılarak başa geçirilmesi,yani KEFEN.Kişiler heran ölüme hazır şekilde hayat sürdürüyorlar.Tabi yaşadıklarına hayat diyorlarsa.Osmanlı özlemiyle yanıp tutuşanları anlamakta hakikaten güçlük çekiyorum.

Yorumu oyla      59      50  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 09:21

Tarihten esinlenip hikaye anlatacaklarsa hayali karakterlerle yapsinlar.

Yorumu oyla      53      53  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 09:20

Rahmi BEY devletin devamı için -de değil- kendi saltanatları için- derin yapıları ve 17 BİN faili meçhulu de bir sonraki hafta yazsanız.UĞUR MUMCU'nun gerçek katilleri konusu varken VURUN KANUNİYE anlatın PARGALIYI.Kanuni ben Devletin Bekası için yaptım der de EŞref Bitlisi ve Mumcuyu öldürenler mersedes sefası için mi der bilemeyiz.

Yorumu oyla      64      52  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 08:52

entrikacıların şahıdır hürrem. tencerfe yuvarlanmış kapağı kanuniyi bulmuştur. katiller entrikacılar, tarihimize ecdadımıza bak hele sen

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 08:49

bir katilden kahraman yaratmak. kanuni. ilginç

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 28 Kasım 2012 Çarşamba 07:13

Türkiye'nin bugünkü en önemli sorunu lise düzeyinde bile tarih ve genel kültür birikimi olmayan bir başbakan tarafından yönetiliyor olması. Tarih bilmediği gibi belgeselle kurgu bir TV dizisi arasındaki farkı bile bilemiyor. Av.Şahin Mengü

Yorumu oyla      61      53