YORUMLAR
Toplam 171 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 11 Eylül 2012 Salı 17:04

Bence ilk Rüşveti alan Gazetecilerdir.Çünki işlerine gelmeyen veya reklam vermeyen şirketleri hemen karalamaya alıyorlar mallarını veya makamlarını kara listeye alıyorlar

Yorumu oyla      53      49  
TOTEM 10 Eylül 2012 Pazartesi 15:04

Saldırılmasına öfkeleniyorum.En insani ve siyaset üstü konuların bile partizan güdülerle kirletilmesine içerliyorum.TOTEM diye başlayıp hakaret ten başka bir düşünce içermeyen yorumlara tepki veriyorum.Aynı düşünceyi dillendiren bunca yazar ve yorumcunun içinde farklı bir düşünce ortaya koyan birkaç kişiye bile tahammül gösterilmeyip susturulup sindirilmeye çalışılmasına isyan ediyorum.Evet umarım Ste yönetimi ve Editörler bu kurallara uyarlar zira ben düşünce adamıyım saldırganlar düşünsün.

Yorumu oyla      56      62  
TOTEM 10 Eylül 2012 Pazartesi 15:01

Bana saldırılmasından şikayet edenlerden biri de bendim!Şimdi diyeceksiniz ki senin üslubun çok mu doğruydu?Evet özellikle koro halinde sadece konuya değinmeden yazdıklarıma fikri cevaplar olmadan kişiliğime saldırılması eylemine reaksiyon gösterdim ve Site yönetimi bu rezalete ne zaman el koyacak diye bekledim.Kızgınım insanların insanlıktan çıkmasına en basit değerlerine bile sahip olamayışına öfkeliyim.halkımın genellenerek aşağılanmasına tepki veriyorum.Atalarıma yakışıksız şekillerde-

Yorumu oyla      54      59  
hulya 10 Eylül 2012 Pazartesi 14:26

Totem beni kimse tavlayamaz.Araplar neyse İsrailde odur türkler için; Vurgulamak istediğim şey budur.Burada durmadan İsrail için ahmakdan beter şeyler söylenip duruyor.Basel'in yapmayın etmeyin demeyin dediğini görmedim.

Yorumu oyla      60      49  
TOTEM 10 Eylül 2012 Pazartesi 13:01

Yapma peşinde.Siz hala destekleyin sonrada burada Amerika emperyalizm sloganları atıyorsunuz.sizin her yeriniz tutarsız ve abuk.Kendinize hayali düşmanlar yaratıp gerçek düşmanınıza taklalar atıyorsunuz.Hülya bak seni yıllardır buradan tanırım o yüzden lütfen daha fazla saçmalayıp kalbini kırdırtma bana gözünü aç bir iki kelimeye tav olup alttan alta sana giydirmelerini es geçme.bende sana ATATÜRK idolüm diyeyim sonrada sana ve sülalene hakaretler edeyim beni de hoş görecekmisin?

Yorumu oyla      54      60  
TOTEM 10 Eylül 2012 Pazartesi 12:58

Adam ATATÜRK idolüm dedi ise yedi ceddine sövsede,75 milyona ahmak desede,senin tüm değerlerin ve dinine saldırsa da önemli değil!İşte sizler bu derece şuursuzsunuz.Kim haşat tartışması yapmış aşağıda arkadaş esas siz gibiler haşat Hülya.İsrail dostumuz tabi tüm bölge onun sayesnde huzur ve refah içersinde dostumuz o yüzden vatandaşlarımızı öldürüyor çok iyi dostumuz o yüzden Pkk yı destekliyor hatta onlar tüm dünyanın dostu!Kapitalizm ve emperyalist çetenin dümeninde durarak tüm dünyayı dostu-

Yorumu oyla      53      58  
hulya 10 Eylül 2012 Pazartesi 12:34

O adam ideolüm ATATÜRK'tür dedi.Atatürk'ün Türk milletini nasıl gördüğünü bilmiyor herhalde.İnançlar üzerinden düşman yaratılmasına şiddetle karşıyım.İsrail bizim düşmanımızmı?

Yorumu oyla      56      51  
TOTEM 10 Eylül 2012 Pazartesi 12:12

Türklerin en belirgin özelliği Hoşgörüsünden önce onurlarına ve değerlerine sahip olmalarıdır HÜLYA Ben bu sözleri kendi milli onuruna sahip çıkmayıp elin İsraillisine destek verenler için söyledim ve daha fazlasını da hakettiler.Sen Türklerin daha güçlü özelliklerini de gösterebilseydin ve 75 milyon diyerek tüm halkımıza ve değerlerimize hakaret eden birine gereken cevabı verseydin.ama Bir yabancı senin halkını ve tarihini aşağılarken sen bana laf yetiştiriyorsun.

Yorumu oyla      54      56  
hulya 10 Eylül 2012 Pazartesi 11:04

"Yitik ruhlarsınız,değersiz,haysiyetsiz,onurunuzsunuz,siz her şeye müstahaksınız,koyunsunuz,embesilsiniz, vede ezik şahsiyetlersiniz..." Bütün bu sözleri (pardon hakaretleri) türklerin aslında ırk olarak geniş bir hoşgörüye sahip olduğunu yazdığım için yedim.Demekki türkleri böyle yapa yapa psikolojilerini bozmuşlar.Cesur,mert,hoşgörülü,hümanist türkleri bozmak için yukarıdaki sözlere birde kılıç eklenince artık siz düşünün tadından yenmemiştir.

Yorumu oyla      61      50  
Misafir 10 Eylül 2012 Pazartesi 10:07

21:36 eger tarafsız olarak baksaydın TOTEM in BASEL i haşat ettigini görüridin aksine şu an basel galip olmuş bı durumda can cekiyor totem in bu gıderli yorumuna cevap verecek hali bile kalmamış:) saygılar.

Yorumu oyla      54      54  
Misafir 9 Eylül 2012 Pazar 21:36

Tarafsız olarak bakarsak TOTEM haşat olmuş durumda. Bir nevi İkinci Mavi Marmara Faciası..

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 9 Eylül 2012 Pazar 21:18

1897 Basel kardeş. Okumuş yazmış, Türkiye üzerine de kafa patlaşmış birisi olarak görünüyorsun. Şimdi bu AKAPEyi Türkiye'nin başına İsrael mi Amerika mı sardı. Ona göre biz kimi 'dikine gömecez' bilelim. Sistemi orijinal fabrika ayarına getirdikten sonra dış destekçilerden de hesap sormamız kaçınılmazdır. 'Kavun tatlı biz naapalım' demeyle kimse sıyrılamaz ona göre..

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 9 Eylül 2012 Pazar 12:47

ideolüm sün totem ne guzelde agızlarının payını verıyorsun şu yahudı bozuntusuna yuru be koçum sen kım tutar bu arada basel sen kendını ne sanıyorsunki senelrın totem i ile baş emek her babayıgıdın harcı degıldır.

Yorumu oyla      55      55  
Misafir 9 Eylül 2012 Pazar 00:58

1897 Basel sizin de kendinizi özdeşleştirdiğiniz bir evciliniz olsun,bir teddy bear olsun farketmez, hikayelerinizi alabilirmiyiz?

Yorumu oyla      54      54  
TOTEM 8 Eylül 2012 Cumartesi 23:47

Sende onlardanmısın:))Gözdağı muhabbetine gelince benim cabbar da yolda giderken çatıdan bacadan kanişler ve küçük köpekler korkudan havlayıp dururlar ama aşağıda yakalanınca kuruklarını kıstırıp viyaklamaya başlarlar sende karşıma çıkınca öyle viyaklama:))İsrailden sallamak kolay in aşağıda kuyruğun kaç santim görelim:))Pinpon topum karacübbeli pelikli kızım:)

Yorumu oyla      57      72  
TOTEM 8 Eylül 2012 Cumartesi 23:45

Demiş bunların ki de o misal sallamanın sonu yok salla yavrum salla.BASEL sen vatanseversin de senin vatanını kimse sevmez sen Türkiye ile uğraşacağına kendi katil politikacıların ve hükümetinle uğraşta çocuk kadın demeden silahsız insanları öldürmesinler.Sen gibi internet kabadayısı çok gördüm mayasıl bazılarının çenesine vuruyor işte.Akp canınızı çok acıttı değil mi?Bunak cumhurbaşkanının yüzü morardı ve yavrum çok konuşma bende seni morartırım.Ve cicim lafını bizde üçüncü türler söyler yoksa-

Yorumu oyla      56      67  
TOTEM 8 Eylül 2012 Cumartesi 23:41

İnternet ne güzel bir ortam değil mi? Salla sallayabildiğin kadar yok seni dikine gömerim yok şöyle yaparım yok böyle yaparım.Senin bu palavraların bana bir fıkrayı anımsattı.70 yaşında bir adam doktora gidip,doktor bey ben haftada sadece birkez yapabiliyorum demiş ve ne olur derdime bir çağre,doktorda aman efendim sizin yaşınızda biri için bu çok iyi hatta süper demiş!Adam,ama doktor bey arkadaşlarım haftada 5-6 kes yaptıklarını söylüyorlar demiş!! DDOktorda adama dönüp,Sende söyle ne olacak-

Yorumu oyla      57      66  
Misafir 8 Eylül 2012 Cumartesi 20:31

Hülya kardesim, ne olur siz tarihle ilgili yorum yazmayiniz.Insan bir kezde olsa gerceklere yaklasamaz mi? sizin bunlari bilerek yazdiginizi tasavvur edemiyorum.Gelin Bülent Beyin kösesine orada H.Tahsin Bey var size yasayan tarihimz de olanlari gercekci olarak anlatsin.Yalan yazan tarih kitaplarini okuyanlar ancak sizin kadar hata üstüne hata yapar.Bundan böyle yazdiginiz her yanlis tarihi anlatim icin pesinen söylüyorum eksi verecegim.

Yorumu oyla      56      54  
TOTEM 8 Eylül 2012 Cumartesi 20:01

Ben Totem ile PUT arasındaki anlam ve ifade farklılıklarını bile birbirine karıştıracak kadar cahil birine verecek cevabım yok.Anneniz babanız zamanında değerlerinize,onurunuza ve haysiyetinize sahip çıkmayı öğretmedi ise ben bu saatten sonra öğretemem.İlk rüşveti veren Fatih mi?OWLEYE! seninde kelime hazinen iyi de tarih bilgin yada muhakemen çok zayıf.Padişahın verdiği bahşişi rüşvet sayan vatandaşlar burada ahkam kesiyor.Kimse ilk kim rüşvet verdi bilemez atmayın Allah aşkına.

Yorumu oyla      53      63  
Misafir 8 Eylül 2012 Cumartesi 19:08

Canim,cicim TOTEM.Bugun izinli misin?-Yere dusen son damla misali diger arkadaslar sallar sallamaz dusmussun karamursel sepetinden..Yorumdasin dedigi gibi 25 kelime arasina sikismis bir cevhersin.Seni kucumseyen olsun.Sarki soyleyen kopek nota bilmez demis,pesinden "Susturmasini bilirim" bilgeliginde bulunarak bizzat hav,pardon sarki soylemissin..Ustelik sanal dunyada olmasa idim seklinde bir gozdagina da kalkismissin.Korkudan sarki soyleyen kopegin ustune iseyesim geldi.Akli basinda hic bir yorumcu ile alacagim verecegim yok.Asla da olmaz.Benim isim ulkeme kin bileyen dusmanlarla.Cunku,ben bir vatan evladi,bir vatanseverim.Saskin ordek gibi dolasmanin sebebi bunu anlamaktan aciz olmandandir..Isim seninle tosuncuk..Teditlerini de baska bahara sakla.Senin gibilerini cok gomdum,hem de dikine..Tuzlugu arayip durma,sofraya corba koyan yok.Hadi mars,AKEPE'nin as evine..(1897Basel)

Yorumu oyla      67      52  
Misafir 8 Eylül 2012 Cumartesi 19:05

BIR BITIM OLSA ONU BILE VERMEM SOZU DEMEK RUSTEM PASADAN GELIYOR.

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 8 Eylül 2012 Cumartesi 17:29

@cumartesi 13:45/ Yazdıklarını bir daha okusaydın.Yorumcular değil de,Yürütme alınmasın sonra?

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 8 Eylül 2012 Cumartesi 17:17

Seçilen eş bile rüşvet kapsamında tarihimizde!Biri han hamam sahibi olmuş,diğeri beylikden devlet olmuş!

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 8 Eylül 2012 Cumartesi 17:12

Elin yahudisi ile rakı masasında kim önce devrilir muhabbeti yap,sonra gel yorumcuya güdük güdülenler selammı verdiniz de.İyiymiş!!!Seninki içelim güzelleşelim muhabbeti,bizimki tasarlayarak rakıya meze olma hali.İyiymiş!!!

Yorumu oyla      55      53  
OWLEYE 8 Eylül 2012 Cumartesi 16:56

Tarih olarak biraz daha eski olsa da benim hatırladığım ilk rüşveti veren fatihdir..Culüş bahşişi altında taht için seçilen şehzadenin yeniçerilere verdiği paradır..Bilinen ilk zabıtlı rüşvet çeşididir..Bir gelenek olarak erbekan da bunu uygulamış ve silah taşıyan devlet memuruna tarihde ender gözüken zammı vermiştir ancak işe yaramamıştır..

Yorumu oyla      58      49  
hulya 8 Eylül 2012 Cumartesi 16:30

Bittimi? Neyse,pazartesiye kadar aklına daha başka şeyler gelirse yazarsın; hadi sana iyi haftasonları totem:))

Yorumu oyla      59      49  
Dkapkiner 8 Eylül 2012 Cumartesi 16:28

Şu yazdığın ifadeleri aynen sana iade ediyorum.Herhalde buradaki söylem farkı moderatörün dikkatini çekiyordur.Ne diyeyim bilmiyorum "PUT";küçükken menenjit falan geçirdin mi sen?Bu tavır normal insanların tavrı değil...

Yorumu oyla      57      49  
TOTEM 8 Eylül 2012 Cumartesi 16:11

Almayın zira rumuzumun bile bir haysiyeti var.Sizler yitik ruhlarsınız ne bir değeriniz kalmış ne haysiyet nede onurunuz o yüzden size söylkediklerim de zorunuza gitmemeli.Size müstahak koyun olursanız güdeniniz çok olur artık daha fazla meleyip kafamı şişirmeyin benim koyunlarla işim olmaz.Irkçı diyor birde bana yezid ulan adam senin yedi ceddine sövüp benim ırkım gütmek için yaratıldı diyor embesil hala bana ırkçı diyor.Artık gerçekten benimle muhatap olmayın ezik şahsiyetler.

Yorumu oyla      54      65  
TOTEM 8 Eylül 2012 Cumartesi 16:08

Şimdi bir senin kuzenine senin sülaleni diye küfür etse sen herhalde yaa adam bana deme diki!Kuzenime dedi dersin allah bilir aynı sülaleden olduğunu düşünemeyecek kadar zeka özürlüsün.DKAPKİNER ve HÜLYA sizin gibi okuduğunu anlamaz,Ülkesine ve milletine ve dahi tüm değerlerine saldıran bir İsrailli meczuba bile ağzının payını vermekten aciz olduğu yetmiyor gibi ona yaltaklanan insanlar benim muhatabım asla olamazlar bu yüzden benim yorumlarıma asla cevap yazmayın ve rumuzumu dahi ağzınıza-

Yorumu oyla      54      65  
Dkapkiner 8 Eylül 2012 Cumartesi 15:19

Sana,sana,sana hakaret ediyor PUT sana.Bana etse cevabını veririz.Benim veya Hülya hanımın yazdığı hiç bir yazıya cevap vermedi.Adamın derdi seninle.Sen onu rahatsız edecek ÇİRKİN IRKI söylemleri söyledikçe o da sana giydiriyor.Hem senden de baskın.Çünkü o bilerek söylüyor sen mahalle kabadayılığı yapıyorsun!.Yorumlarına bak totem,iyi bak!..Tamamı ezberlediğin beş cümle.Hepsi bu...Yüzlerce yorum diye karaladıkların var ama hepsi beş cümle yani 25 kelime,tek tek çıkarayım istersen.

Yorumu oyla      63      49  
TOTEM 8 Eylül 2012 Cumartesi 14:13

Kocadonu 3 ve 4 kat aşağıda ki iki sayın vekil yazara soracaksınız gülüm onlar kendilerini daha iyi tanırlar:) Eğer mevzuda bahsi geçen kendisinden biri ise yüce yargı karar verene kadar masumdur deyip eğer bahsi geçen kişi karşı cenahtan olursa yargı da olmasa bile hükmünü vermekten çekinmeyen insanlar var olduğu sürece bu ülke suçlular ve suç işleyenler ile gurur duyacaktır.Ben burada ne yazsam,ne söylesem boş bu vatandaşların arızası giderilmez hurdalığa atmak gerek.

Yorumu oyla      54      64  
hulya 8 Eylül 2012 Cumartesi 14:12

Fetva verildi diye evladını öldürebiliyorsan buna güdülmek denir.Biri seni güdüyor demektir.Adam dedi ki "siz hala uyanamıyorsanız kusura bakmayın,ben gütmek için yetiştirildim" adam sana iyilik yapıyor güttürmeyin kendinizi diyor.

Yorumu oyla      60      49  
TOTEM 8 Eylül 2012 Cumartesi 13:45

Bir insan eğer kişisel çıkarlarını ve siyasi hırslarını vatanı ve milletinin çıkarları üzerinde görüyor başka milletten olanların ülkelerine müdahalelerini destekliyor ve onların kendi tarihlerine,atalarına,yaşam tarzlarına,dinlerine ve dahi insanlarına hakaret edip saldırmasına destek veriyorsa bunun adı dünyanın her köşesinde ve tarihin her döneminde İHANET tir!İçimizde GAFLET DELALET VE HATTA İHANET İÇERSİNDE OLAN GAFİLLER VAR. Şimdi ben bunlara ağır laf söylüyormuşum!Dua edin sanaldayız.

Yorumu oyla      54      63  
TOTEM 8 Eylül 2012 Cumartesi 13:32

Ben neden buradaki üç beş tuhaf mantıksız ve şuursuz insanla uğrraşayım ki?Hülya ben bunu 4+4+4 olarak anladım da falanda filanda diyor zaten Hülya senin anlayışın da anlatımız gibi kıtsa ne söylesem boş adam İSRAİLLİ YAHUDİ DİYORUM! kafa alıyormu? yani Türk vatandaşı değil,Ve ben Gütmek için eğitildim diyor yani sizin gibi milletleri gütmek için diyor ama siz ben öyle algılamadım diyorsunuz!Vatandaş senin tarihine,atalarına ve 75 milyon diyerek tüm halkına hakaret ediyor ama siz yok ben şöyle-

Yorumu oyla      54      63  
Dkapkiner 8 Eylül 2012 Cumartesi 12:36

Başbakanın talimat verdiği bağımsız Türk Mahkemeleri(!)(Yani Anayasamıza göre YARGI.)karar verene kadar insanları suçlu ilan etmeme erdemliliğini ne zaman öğreneceksiniz?

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 8 Eylül 2012 Cumartesi 12:04

kocadon akp'nin siyasi oyununun kurbanıdır. olayı doğru anlayarak yorum yapın

Yorumu oyla      53      51  
Misafir 8 Eylül 2012 Cumartesi 12:02

rüşvet olayına millet olarak bakışımızı anlatan ssüper bir haber var bugün medyada. rüşvetten hapiste olan bodrum belediye başkanı kocadon hapisten çıkınca omuzlarda taşınmış. kahramanlar gibi karşılanmış. haydi şimdi ne kadar necip bir millet olduğumzu anlatın durun. şapkama ama. buyur totem, iş başına

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 8 Eylül 2012 Cumartesi 11:58

kara murat serilerinde keşke bu uğursuz rüstem paşayı da koysaydınız rahmi bey.

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 8 Eylül 2012 Cumartesi 11:57

“Olacak kişinin bahtı iyi, talihi yar, Sırtındaki bit bile onun işine yarar!” nedense gemicikleri hatırladım

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 8 Eylül 2012 Cumartesi 11:56

bizde de bitler var ama uğursuzlardan. siz biliyorsunuz onlar. kanımızı emiyorlar gece gündüz

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 8 Eylül 2012 Cumartesi 11:55

ne uğurlu bitmiş öyle. ben de isterim o bitten

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 8 Eylül 2012 Cumartesi 11:54

türkiye dünya rüşvet sıralamasında kaçıncı bilen var mı? hindistan ve pakistan'dan sonra üçüncü

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 8 Eylül 2012 Cumartesi 11:52

sanki bu millet rüstem paşa olmasa ak pak olacak. rüstem olmaz başa biri olur. ahlak olmadıktan sonra

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 8 Eylül 2012 Cumartesi 11:51

rüstem paşacılar da varmış burada. yok hep savaşmış da sırtı yatak görmemiş de. belki doğrudur ama doğru bile olsa öyle bi miras bırakmış ki dünyayı fethetse bu millete ettiği kötülüğn karşılığı olamaz.

Yorumu oyla      54      49  
hulya 8 Eylül 2012 Cumartesi 11:20

"Gütmek için eğitildim" sözünün çıkış noktası 4+4+4 sistemi ve imamların çocukları eğitmesinden çıkmıştır.İmamların çocukları eğitmesi demek zaten biat etmekle eş anlamlıdır.Basel bu bağlamda kabaca "benim eğitim sistemim çoban yetiştirir,koyun yetiştirmez" demek istedi yada ben ilk andan itibaren böyle anladım ve tepki verecek bir şey görmedim.

Yorumu oyla      61      49  
Misafir 8 Eylül 2012 Cumartesi 10:49

TOTEM..Tarihinde oz oglunu bogazlayan ilk padisah kimdir?

Yorumu oyla      58      49  
Dkapkiner 8 Eylül 2012 Cumartesi 02:16

Ben 1453 ün bütün cümlelerinin sonunda (!)olduğu için olumlu kabul ettim.Yani "Vallahi billahi yalan."ı "Rahmi bey haklısınız ."diye kabul ettim.

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 7 Eylül 2012 Cuma 20:03

Sevgili Rahmi Turan, Rüşveti boş ver iran oluyoruz, Arapça Alfabe.?fakat Tayyip utansın,Türk'ün ve Avrupa'nın marfeti.? ya bu 4+4+4+ okullar'da mejburi? kuran kursu din eytimi,yanlış anlamadiysam.fakat Türktime'ın'de söylediği gibi.Avrupa bilgisayar ve Teknoloji'ye yatırım ?yapıyorlar hainler.

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 7 Eylül 2012 Cuma 19:35

VALLAHI de yalan BILLAHI de yalan ve yanlis yönlendiriyorsunuz Kara Muratin yaraticisi agabey ! Siz kalkip Türk ve Bosnalilarin ortak tarihi degerini rüsvetci bilmem kim diye lanse ederseniz tarihe agiur bir leke sürmüs olursunuz.Rüstem Pasa ki, ömrü käfir kovalama ile gecmis bir gün somyali yataklar da yatmamis..(!) Balkanlari Türkün arka bahcesi yapanlari milletin gözünden düsürmek cok manidar ve düsündürücüdür.1453

Yorumu oyla      54      50  
Dkapkiner 7 Eylül 2012 Cuma 18:54

Bu adam sallıyor.Bu adam bizi basel'in üzerine salmaya çalışıyor.Burada yorum yazanlardan hiç kimsenin basel'i desteklediğini okumadım.Biz sadece sen tutarsız bir adam olduğun için seyrediyoruz.Açıkca söylemek gerekirse o adamı tanımıyorum ama senin gibi saygısız ağzı bozuk,kendi anasını babasına bakmayıp karşısındakini suçlayan birisi olacağına o olsun daha iyi.Adam "Gütmek için yaratıldım." demiş.Ne dedin ki bu adam bu lafı sana söyledi?ben alınmıyorum;sana söylüyor.İyi de söylüyor ama...

Yorumu oyla      66      50  
hulya 7 Eylül 2012 Cuma 17:41

Ben burada 75 milyonu temsil etmiyorum.Yazdıklarım sadece benim kişisel görüşlerim.Ülkemide temsilen yazı yazmıyorum.O yüzden söylenen hiç bir şeyi üstüme alınmıyorum,çünkü ne olduğumu biliyorum kimseye ispatlamak durumnda değilim.Totem sende Türkiye'yi temsil etmeye çalışma komik oluyorsun."Türk ırkı"nın iyi ve güzel özelliklerini yazmak için illede türk olmak gerekmiyor.Alman olsaydımda aynı düşünürdüm.Tarih ve geniş hoşgörüsü ortada.

Yorumu oyla      63      50  
Misafir 7 Eylül 2012 Cuma 16:58

Tüm değerlerinin önüne geçmiş aşağılık kompleksli kayıp bir ruhsun bak bu söylemler daha somut gerçekleri içeriyor.Eğer dünyada zulum uygulayan bir ülkenin vatandaşı gelip seni eleştiriyorsa en hafif şekli ile sen kendi ülkendeki haksızlıklara ve iğrençliklere bak dersin.İsrail deyince damağınız kuruyor söz söylememek için kırk takla atıyorsunuz adam sülalenize sövüyor ama siz sevgisini gösteriyor diyorsunuz bak şimdi çok ağır laflar edeceğim beni daha fazla zorlamayın.Ezik ve yitiksiniz siz.

Yorumu oyla      55      58  
Misafir 7 Eylül 2012 Cuma 16:55

Kardeşim insanı çıldırtmayın!Kimsenin aşağılayıp değerlerine saldırdığı saldırdığı yok diyorsun okuman yok mu?yada okuduğunu anlayamayacak kadar eblehmisin?İsrailli olduğunu söyleyen bir meczup senin Atalarına barbar kıyıcı di,yor,Halkına hemde ayırt etmeden 75 milyon diyerek hakaretler edip aşağılıyor ama sen bunları eğer hakaret olarak algılamıyorsan benim sana söyleyeceklerime de ne olacak TOTEM gerçekleri dile getiriyor deyip anlayışla karşılarsın.Sen benliğini yitirmiş,partizan hırsları-

Yorumu oyla      53      59  
Misafir 7 Eylül 2012 Cuma 16:13

Totem!!-Kimse seni aşağılayıp,değerlerine saldırmıyor.Senin lugatında gerçekleri dile getirmek değerlere saldırmak ise,o senin sorunun.Yazarın makalesine konu olan,rüşvet hakkında başımdan geçenleri yazsam küçük dilini yutarsın.Ben senin önüne gerçekleri koyarken,sen duygularını koyuyorsun.Duygular gerçeklerle mücadele edemez.Tıkanır kalır.Aşağıda bir yorumcu yazara “Patlama” ile ilgili bir yazı yazmasını tavsiye etmiş.Düşüncesine aynen katılıyorum.Bu patlama olayında çok enteresan şeyler var.Ancak sayın yazar büyüğümüz olduğundandır ki,açılışı kendisinin yapması gerek..Bir tek şunu belirteyim.Bu patlama olayı kendilerini akıllı ve büyük sananlara atılmış büyük bir tokattır..Sesi buralara kadar geldi.

Yorumu oyla      65      51  
TOTEM 7 Eylül 2012 Cuma 15:50

Ben gerçekten burada olan herkes adına utanıyorum.Gözün gördüğü apaçık söylemleri bile eğer şöyleyse,böyleyse diyerek kıvırıyorsunuz.Bazılarıda bırakın bu konuyu demeye başladılar zira kimsede Bu küstah İsrailli ye cevap verecek milli onur ve yürek yok.Ben şimdi size nasıl saygı duyayım ve adam yerine koyayım.benim için vatanına,milletine,atalarına ve dinine hakaret eden birine haddini bildirmekten korkup aciz kalan adam değildir.Sizler gerçekten kendinizden utanmalısınız.

Yorumu oyla      54      58  
TOTEM 7 Eylül 2012 Cuma 15:46

Evet o zaman ben bir ırkçıyım!Sen eğer dünyayı cehenneme çeviren zulmeden ve dünyadaki tüm kötülüklerin anası olan bir ülkenin senin halkına,ülkene ve tarihine sövmesine tepki vermeyip karşılık veremiyorsan sen ne oluyorsun o zaman.Bu dünyada tüm halkları sömüren Vahşi kapitalizmin dümeninde kimler var?Yahudiler,Peki bu dünyayı cehenneme çevirip modern dediğimiz dünyada göz göre göre yüzbinlerce insanı katleden Emperyalist çetenin finansörü kimler?Hal böyle iken hadi onlarla birlik olalım.

Yorumu oyla      53      58  
TOTEM 7 Eylül 2012 Cuma 15:44

Tabi benimle didişmeye öylesine kaptırmışsınız ki bana karşı diye şeytanı bile desteklersiniz.Bak sen anlamadıysan ben sana anlatayım DKAPKİNER Adam ben doğma Büyüme İsrailli bir yahudiyim diyor sonra ben gütmek için eğitildim diyor!Sonra senin Atalarına,halkına,dinine ve tüm değerlerine sallıyor.75 milyon diyor yani senin Ülkenin tüm vatandaşlarını kast ediyor ve sizler bu adama destek verip bana saldırıyorsunuz!Ne ırkçılığı?Bir insanın halkını,atalarını ve tarihini savunması eğer ırkçılık ise-

Yorumu oyla      53      57  
Misafir 7 Eylül 2012 Cuma 15:20

rüşvet olayını yazmayıp, rüstem paşaya değinmeyip birbiri ile didişen yorumcular. hepinizi rşvetçi ilan ediyorum. konuya dönün artık

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 7 Eylül 2012 Cuma 15:19

temelleri hırsızlıkla atılan bir yapının rüşvetçi nesil yetiştirmesi şaşırtmaz

Yorumu oyla      54      49  
Dkapkiner 7 Eylül 2012 Cuma 15:19

Ben sana laf yetiştirmiyorum.Sen bana küfrettiğin için bir şekilde cevap veriyorum.O bahsettiğin arkadaşı baştan çıkaran sensin.Uzun boylu okumuyorum zaten,karşılıklı birbirinizi aşağılıyorsunuz.Seni baz alarak bir milleti karalıyor .Bu adam bu milletin bir ferdi ise eleştiri hakkı vardır.İşi ırkçılık durumuna dökersen o da kendini savunmaya başlıyor ve böyle de oluyor.

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 7 Eylül 2012 Cuma 15:18

atasına bak torununu al.

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 7 Eylül 2012 Cuma 15:18

burada yorumyazan zevatın büyük bölümü rüşvet almış ya da vermiştir. o yüzden utanıyorlar ve utandıklarıu için rüşvet olayını yorumlamak yerine konuyu saptırıyorlar. sizi gidi sizi

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 7 Eylül 2012 Cuma 15:17

rüşvet almak da vermek de namussuzluktur, şerefsizliktir. bu şerefsiziliğin önüne geçmeyen devlet batmaya mahkumdur.

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 7 Eylül 2012 Cuma 15:16

müslüman bir toplum olarak helak edileceğiz öte dünyada. diyecek allah, siz beni ağzınızdan düşürmediniz ama haram yediniz. neden yediniz. onlar da rüstem paşadan gördük diyecekler. ve cehennem rüstemin nesliyle dolacak

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 7 Eylül 2012 Cuma 15:15

rüstem paşa işini bilen memurların atası o zaman.

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 7 Eylül 2012 Cuma 15:13

bence Rahmi Turan bu hafta için konuya ara verip patlama olayına değinmeli. Sonra devam etsin, çok önemli konu ama şu an için patlama bir numaralı önem taşıyor

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 7 Eylül 2012 Cuma 15:04

baltanın sapı ağaçtan derler ya. bilmem anlata bildim mi?

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 7 Eylül 2012 Cuma 14:55

Bilgisizler elinde olunca her iş, Kalır mı ağızlarda sağlam bir diş? ne güzel özetlemiş Afyon olayını...

Yorumu oyla      55      49  
TOTEM 7 Eylül 2012 Cuma 14:49

Ülkesinin yaptıklarını görmeden bizim ülkemizi eleştirmesine sessiz kalmak nasıl bir duygu?Sorarım size hangi ülkeye giderseniz gidin o vatandaşın tavrı ile o ülke halkına,tarihine,atalarına ve dinine böyle saldırsanız ne tepki alırsınız?Şimdi ben kendi ülkesinin onurunu ve değerlerini savunmayıp aksine savunanlara saldıran bu insanlara laf söylüyorum diye sen bana mı kızıyorsun?Hangi partiden,hangi ideolojiden olursan ol bir insan başka milletten birinin saldırısına sessiz kalmaz.Yalan mı?

Yorumu oyla      53      59  
Misafir 7 Eylül 2012 Cuma 14:48

şimdi o bıraktığı altınlar mücevherler, arsalar hangi vakfın kontolünde ve hangi amaçlara hizmet ediyor, bir dahaki yazınızda açıklık getirirseniz sevinirim

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 7 Eylül 2012 Cuma 14:46

insanlar ölüyor, bombalar patlıyor, silah satışları artıyor...bunca sorun varken bırakın rüşvet de alsınlar bize birşey olmaz. bizim için akıl çok uzakta.

Yorumu oyla      55      49  
TOTEM 7 Eylül 2012 Cuma 14:45

Dkapkiner.Sen ne diyorsun peki bu duruma?Bana laf yetiştirmeye pek meraklısın ama senin ülkendeki 75 milyon insanı genelleyip hakaret eden İsrailli ye söyleyecek sözün yok mu?Peki sence ülkene gelip senin halkına,atalarına ve tüm değerlerine saldıran birine ne yapmak gerek?Seni hiç rahatsız etmiyor mu bu durum.siyaseti,partizanlığı ve tüm çekişmeleri bir kenara bırak ta cevap ver türk olduğunu söyleyen biri böyle bir saldırıya nasıl sessiz kalır bana bunu söyle.Sence İsrai li bir yahudinin kendi

Yorumu oyla      53      59  
Dkapkiner 7 Eylül 2012 Cuma 14:00

Totem seninle ilgili yazdığım yorumları moderatör arkadaş yayımlamıyor.Hani şu anası babası belli değil demiştin ya,ona uygun bir cevap yazmıştım.Olsun...Bir bildiği vardır!..Sen anlıyorsun onu...

Yorumu oyla      59      49  
TOTEM 7 Eylül 2012 Cuma 13:52

Tutuyorsunuz! Şimdi sorarım size kim YANAŞMA oluyor şu vaziyette!!Kendi halkını,tarihini ve tüm değerlerini hakir görüp saldıran birine karşı sesin çıkmıyor ve onu destekliyorsan sen YANAŞMANIN önde gidenisin.Birtekiniz bile kardeşim sen kimsin benim halkıma hakaret ediyorsun diyemiyor.Senin ülken ve halkın çok mu iyi senin ülken ve halkın zulüm yapıp cinayet işlerken sen ne hakla benim ülkemi eleştiriyorsun diyemiyor.Çünkü bunlar İsrailin dönme yanaşmaları da ondan.Sizler ihanet içindesiniz.

Yorumu oyla      53      58  
TOTEM 7 Eylül 2012 Cuma 13:50

Yanaşma!!Yanaşma ne demek bilirmisiniz?Belli çıkar ve menfaatleri uğruna bir insana,bir oluşuma yada bir başka ülkenin çıkarları uğruna o ülkeye yaranmak için onun çıkarlarını savunanlara denir.Şimdi Bir İsrailli çıkmış 75 milyon Türk vatandaşına hakaretler ediyor tarihine ve atalarına ve dahi dinine sövüyor ve ben tepki gösterip halkımı,değerlerimi ve atalarımı savunuyorum.sizler ise bir İsrailli yahudinin 75 milyon Türk e hakaret etmesine,bu halka tarihine ve atalarına sataşmasına alkış-

Yorumu oyla      53      58  
Misafir 7 Eylül 2012 Cuma 12:49

ne mutlu Türk`üm diyene. Yanaşmaya mı kaldı benim Türk`lüğümü eleştirmek, sen kim oluyorsun?Haddini bileceksin kimseye hakaret edemezsin.

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 7 Eylül 2012 Cuma 12:42

aynen öyle ne geldiyse başımıza dönmelerden geldi. Kesinlikle katılıyorum.

Yorumu oyla      57      49  
TOTEM 7 Eylül 2012 Cuma 12:18

Sizler gerçekten acınacak durumdasınız.Sen,kendi halkına ve soyuna bakmadan Tüm değerlerini aşağılayan ve küçümseyen bir Yahudiye destek verip bunları savunuyorum diye bana kızıyorsun öyle mi?allah müstehakınızı veriyor zaten.ama şunu söyleyeyim içinizden bir Atatürk yada ne mutlu Türküm falan derse ağzımı bozarım zira siz hem tüm atalarımıza hemde halkımıza ihanet içinde olan insanlarsınız Atam ne güzel demiş Gaflet,Dalalet ve hatta ihanet içerisinde olanlar olabilir diye sizleri tasvir etmiş.

Yorumu oyla      54      60  
TOTEM 7 Eylül 2012 Cuma 12:15

Ben cidden inanamıyorum!!Benim ülkemde bir İsrailli Yahudi çıkıyor 75 milyonu kastederek hakaretler ediyor ve benim burada Türk olduğunu iddia eden vatandaşım soy sop diye ortalığı birbirine katıyorsun diyor hele Hülya sana yuh siz nasıl insanlarsınız yaa demek adam doğru söylüyor öyle mi?Hülya ne diyor adam haklı biz onun söylediği gibiyiz diyor evet bencede adam en azından bir kısmımız için doğru söylemiş koyun gibi güdülmeyi ve hakaret edilmeyi seviyorlar.Artık gerçekten midem bulanıyor-

Yorumu oyla      54      61  
hulya 7 Eylül 2012 Cuma 09:03

Tabularında bir aşısı olsada insanoğlu kurtulsa.Ama olmaz, çünkü ruh dokunulan bir şey değil.Biri çıkar "beninim kızıma bunu diyemezssin!" ..."Benim karıma laf söyleyemezsin(ah ah ne cinayetler işlenmiştir kimbilir?)"vs.vs.gibi.Bunun yerine "yalan söyleyemezsin"i kullansak inanın her şey daha anlamlı olacak.Ben çok tanık oldum "benim çocuğum hiç yalan söylemez" diyor.Aslında çocuğun hayatı yalan, ama gelde aileye "bu çocuk çok yalan söylüyor"deyin bakalım kıyamet kopacakmı kopmayacakmı?

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 7 Eylül 2012 Cuma 04:46

Totem,soy,sop diye ortalığı birbirine katıyorsun.Zaten yazar tarihin ilk rüşvet vakası olarak konu seçmemiş.Bizim böyle bir sorunumuz var diyor,yani sen kabul edersen tabii.Yoksa bütün insanlar kardeştir dolayısıyla diğer rüşvetçiler de bize Ademle Havvadan yadigar.1997 Basel'e de laf yetiştirmek,haddini bildirmek,dezenformasyon yapma demek için rica edelim şu "cesaret madalyasını" geri versin kim aldıysa.Yani biz ortalığı toparlayacağız da; yıkıntıya giremiyoruz.

Yorumu oyla      63      50  
TOTEM 7 Eylül 2012 Cuma 01:36

Haddini bil ve geldiğin o lenetli çukurda kal sizler dünyada sevilmeyen bir milletsiniz.ve sevilmeme sebebiniz çok açık değil mi?Osmanlı veTürkiye cumhurriyeti sizlerin dedelerinize kucak açtı ama tıpkı bizdeki birkaç meczup gibi sizde dedelerinize ihanet ediyorsunuz eğer atalarınız birgün gelip kendi torunlarının,kendilerine zulmedenlerden daha zalim bir hale geleceklerini bilse herhalde kendileri hayatlarına son verir ve sizleri dünyaya getirmezlerdi zira kim dünyaya vahşi bir katil getirir.

Yorumu oyla      54      63  
TOTEM 7 Eylül 2012 Cuma 01:33

İsrail devleti ve onun katil hükümeti tüm dünyadaki kıyımların ve cinayetlerin günümüzdeki müsebbibidir.bu Söylediklerimin bir tanesini bile inkar edemezsin.Sen gibi korkak,küçük ve lanetli insanlar ancak birilerinin ve bir şeylerin arkasına saklanarak konuşurlar.Eğer sen katil devlet,kıyıcı millet ve dünyayı cehenneme çeviren bir devlet istiyorsan tarihe uzanmana gerek yok günümüze yani şuana bak bütün kötülüklerin anası devletin adı İSRAİLDİR.Sn gibi ucuz ajan bozmaları bu ülkede ahkam kesemez

Yorumu oyla      53      61  
TOTEM 7 Eylül 2012 Cuma 01:30

Ülkemdeki terör olaylarının arkasındaki aktör sakın İsrail ve onun uşakları olmasın?paranın ve Amerikanın verdiği güçle şımarıp küstahlaşan bu küçük katil devlet ve onun arsız bazı vatandaşları ülkemde gelip benim halkıma ve atalarıma hakaret edemez.Siz ki bu dünyayı cehenneme çeviren çocuk ve kadınları bile öldürmekten çekinmeyip birde bununla övünen barbar bir ülkesiniz.Buradaki üçbeş kanı bozuk ve uşak ruhlu zavallı sana artı veriyor diye sen Türk halkını bunlar gibi satılık mı sanıyorsun?

Yorumu oyla      55      61  
Misafir 6 Eylül 2012 Perşembe 20:29

Totem..Yine yokuş aşağı yuvarlanıyorsun..Puanların sürekli eksi.Nedendir acep?-Sakın ola ki,her daim yaptığın gibi suçluyu dışarılarda arama.Bulamazsın.Yanlış kapıdan yanlış odaya girersin sonra..Dikkat!!!(1897Basel)

Yorumu oyla      60      55  
Misafir 6 Eylül 2012 Perşembe 20:11

2)-Bugün ülkeniz acı bir sınav vermektedir.Kendi adıma derim ki,bugün yaşadıklarınız adi bir terör saldırısı olmayıp bir savaştır.İster kabul görsün,ister görmesin tüm bu yaşananlar savaşın ta kendisidir.Ve yine bugün ülkenizde bu savaşı verenler şehitlere,patlamalara ve acılara sebeb oluyorlar ise,bunun altında yatan en büyük sebeblerden biri de makalenizde bahsettiğiniz rüşvet mekanizmasının hala yürürlükte olmasından kaynaklanmaktadır..Kilit noktalara içeriden yardım alınmaksızın girilmesi asla mümkün değildir.Ama elinizde rüşvet denilen bir anahtar olduğu müddetçe girilemeyecek kapı da asla yoktur.Saygı ile kalın.(1897Basel)

Yorumu oyla      66      54  
Misafir 6 Eylül 2012 Perşembe 19:49

1)-Osmanlı’yı kuranlar,yetiştirip,büyütenler zaman içinde Osmanlı kendi öz benliğini kaybedip,kurulma amacının dışına çıktığında ve padişahların tahtta kalabilmek için her türlü menfi oluşumları mübah gördükleri içindir ki,Osmanlı kurucuları tarafından yıkılmıştır..Paris’te başlayan Cumhuriyet kıvılcımı yine aynı aktörler tarafından sahneye konulmuş olup,M.Kemal Atatürk önderliğinde bugünün devrimleri gerçekleştirilmiştir.Ancak ceketin cüppeye değip değmediği tartışıla dursun sayın yazar,ele aldığınız konu ne acıdır ki,alışkanlık ötesinde genetik bir hastalık olarak Cumhuriyet’in yıkamadığı bir fantom misali taa Osmanlı’dan günümüze gelmiştir..(1897Basel)

Yorumu oyla      65      54  
TOTEM 6 Eylül 2012 Perşembe 19:45

Neden yazarların bantlarındaki yorumları yayınlamıyorsun sayın Editör! Birinden yada birilerinden onay mı bekliyorsun?Diğer bantlarda çok sonra yazdığım yorumlar yayınlanıyor ama yazarların bandınakiler bekliyor.Bir İsrailli şarlatan alenen halkıma ve ülkeme saldırıp hakaret ederken anında yayınlanan yorumlar biz cevap verince ya çöpe gidiyor yada bekliyor da bekliyor.Ben hangi ülkedeyim?Burası neresi?Türktime hangi ülkenin haber sitesi? Bir ben mi yabancıyım bu ülkede?Gerçekten maksadınız ne?

Yorumu oyla      55      60  
TOTEM 6 Eylül 2012 Perşembe 18:19

Evet burada bana saldırıp dava etmekten bahseden zavallılar desteğinizi Esirgemediğiniz İsrailli vatandaş 75 milyon diyerek tüm Türkiye cumhuriyeti halkını aşağılayıp saldırıyor ve sizler hala bu vatandaşa artılar verip bana saldırıyorsanız söylediklerim sizlere az bile.Kendi ırkının ve ülkesinin dünya ya verdiği zararı ve kendi ülkesinin barbarlığını ve katilliğini hiç düşünmeyip Türk halkına ve Türkiye ye saldıran bu meczuba birtek ben tepki veriyorsan bu sizlerin ayıbıdır.

Yorumu oyla      55      61  
TOTEM 6 Eylül 2012 Perşembe 18:14

İsrailli moronlar önce kendi tarihlerine ve barbar ırklarına baksınlar Osmanlı zamanında hırıstyanların zulmünden kaçan Yahudilere kucak açmış ve Osmanlı devletinde huzur içersinde yaşamışlardır.İkinci dünya savaşında Hitler Almanyası babalarını dedelerini yakarken yine Türkiye cumhuriyeti onlara kucak açmış ve burada huzur ve güven içersinde yaşamışlardır ancak dün zulme uğrayan insanların torunları bugün zalime dönüşmüş ve kendilerine yarım eli uzatanların ellerini ısırmaktan hiç utanmıyorlar.

Yorumu oyla      55      61  
Misafir 6 Eylül 2012 Perşembe 17:07

Sizi hayranlıkla takip ediyor,gerçekçi yazılarınızdan dolayı da kutluyorum üstad..Bu kaleme aldığınız konuya muhatap şahıs hakkında tek bir kelime yazmaz tarih kitaplarınız.Varsa,yoksa Kanuni ve Fatih..Oysa kimler gelmiş,kimler geçmiştir.Hiç biri sanki hiç yaşamamışçasına yazılıp,çizilmezler.Sonucunda da tarihini bilmeyen bir moronlar topluluğu ürer.Laf anlatamaz,söz dinletemezsiniz.75 milyon akademisyen,75 milyon gazeteci,75 milyon spor yazarı,75 milyon terör uzmanı,şimdi de görürsünüz bu akşam tv.kanallarında ateş kapısı ikametgahlarından çıkıp gelecek ve ahkam kesecek 75 milyon bomba uzmanını.. Okumaktan nefret edilen bir ülkede anlaşılmayı beklemek ise hayalden de ötedir sayın yazar..(1897Basel)

Yorumu oyla      71      58  
TOTEM 6 Eylül 2012 Perşembe 16:05

Onlardansanız daha beter olun az bile söylüyorum.siz gibi ülkesini birilerine peşkeş çekmeye çalışan hainlere söz bile az gelir.Hiç heveslenmeyin bu ülke büyük bir ülke ve bu millet dünyaya hükmetmiş bir neslin torunları üçbeş çakala bu vatanı yedirtmeyiz ve sizler hainlik yapanlar herzaman bundan daha ağır karşılıklar bulacaksınız.

Yorumu oyla      54      69  
Misafir 6 Eylül 2012 Perşembe 15:09

suç duyurusuna gerek yok arkadaşı mazur görmek lazım psikolojik sorunları var.

Yorumu oyla      56      51  
Misafir 6 Eylül 2012 Perşembe 15:05

yuh artık yuh totem yuh sana başka bir şey diyemiyorum. Yürü git kardeşim seni okumam olur biter.Bir değerin yok senin.

Yorumu oyla      55      51  
TOTEM 6 Eylül 2012 Perşembe 13:27

Hala bana tahammül ettiklerini söyleme cüretini gösteriyorlar!Ben Atalarıma hakaret edenlere soysuz diyorum Türklüğe ve İslama düşman olanlara saydırıyorum ve tepkiler hemen geliyor sözlerimin muhatapları hemen öne atılıyor.evet ben Halkıma,atalarıma ve dinime saldıran düşmanlık eden alçaklara karşı nazik olmuyorum ve sizler bu sözlerimi üzerinize alıyorsanız demek ki bu alçaklıkları kabul ediyorsunuz demektir.Sizler biravuç uşak ruhlu kayıp ruhsunuz.sizin müstehakınız bu tavır ve sözlerdir.

Yorumu oyla      54      67  
Dkapkiner 6 Eylül 2012 Perşembe 12:02

Dikkat ediniz herkes dikkatli ve efendice davranıyor ama bu arkadaşımız için KENDİ GİBİ DÜŞÜNMEYEN herkes soysuz sopsuz,hiç kimsenin BABASI BELLİ DEĞİL,mutasyona uğramış,şuursuz;ne dememiz gerekiyor bu arkadaşa?BU İFADELER İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAMIZ LAZIM.Moderatör arkadaşın herhalde boşluğuna geldi.Bu "Babası belli değil." yayımlanır mı?Totem,buna rağmen sana bir şey demiyorum;ama sevgili yandaşların görüyordur herhalde.

Yorumu oyla      62      50  
Misafir 6 Eylül 2012 Perşembe 10:58

editör izin verse o şişmiş egonu patlatmayı çok iyi bilirim totem.

Yorumu oyla      59      49  
Dkapkiner 6 Eylül 2012 Perşembe 09:29

Çok sabrettim ama olmuyor...Bütün yorumcu arkadaşlar 73 yorumun hepsine bakın kimin ağzı bozuk kim hakaret ediyor anlarsınız!..

Yorumu oyla      57      49  
TOTEM 5 Eylül 2012 Çarşamba 22:03

Torunusunuz?yoksa sizin soyunuz sopunuz karışık mı?Bilirsiniz kimin çocuğu olduğunu bilmeyenlere ne deniyor.Allaha şükür bizlerin soyu sopu babası dedesi belli belli olmayanlar da zaten kendilerini belli ediyorlar.Sizin derdiniz ne çok iyi biliyorum ama uşak ve yitik ruhlarla muhatap olmuyorum acımıyorum da zira ben hainlere ve ülkemin halkına düşman keferelere acımam ne yapacağımı yazardım ama buna editör izin vermez biliyorum.

Yorumu oyla      53      61  
TOTEM 5 Eylül 2012 Çarşamba 22:01

Artık yorumları gülerek izliyorum zira buyorumların çoğunu yazanların ne Türklük ile nede müslümanlık ile alakaları olmadığını biliyorum.Gülüyorum çünkü;Osmanlı bu vatandaşları ne kadar acıtmış o yüzden Muhteşem Süleyman ı hala Avrupa içi titreyerek anıyor.İçimize serpiştirdikleri encekleri de buralarda nefretlerini kusup yaralarını yalıyorlar.Çok acıtmışız bunları çook.Yavrum burası Türkiye Osmanlı torunlarının diyarı Bakın hem Bakın Muharrem İnce de Osmanlı torunuyuz diyor peki siz kimin-

Yorumu oyla      53      60  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 21:12

başımıza ne geldiyse bu dönmelerden geldi hırvat dönmesi,çerkes dönmesi vs...

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 20:56

"Nüfusu 74 milyonu bulan Türkiye’de 60 milyona yakın insan dert denizi içinde… Omuzlardaki yük her geçen gün hızla artıyor." evet sayın turan. aynen dediğiniz gibi. dert denizine suyu da geri kalan 10 milyonun kaynakları hep bana rabbena hesabı kendi kanallarına aktarması geliyor.

Yorumu oyla      63      49  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 20:54

muhteşem yüzyılın yeni bölümünü kaçırmayın. b,r baba nasıl bu kadar insaftan uzaklaşır görün.

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 20:53

ne döenmmiş bu muhteşem slüman dönemi arkadaş. saltanat desen onda, karıya kuklalık desen onda, entrika desen onda, cinayet desen onda. hay maşallah, ne muhteşemmiş ama

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 20:52

hep osmanlı mirasından bahsediyorlar ya, aslında kastettikleri miras bu olsa gerek. açıktan açığa söylemiyorlar ama anlayan anlıyor. sizi osmanlıcılar sizi

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 20:51

rüşvet alan da veren de melundur. hesaplayın bakalım, yüzde kaçımız melun. utanmazsanız sonra konuşun

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 20:49

rüstem paşa rüstem paşa. adın batsın, neslin kurusun. nasıl bir tohum ekmişsin de böyle bereketli meyve vermiş. öezarında ters dönesin

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 15:27

İçimizdeki irlandalılar gene konuşuyor.Geçmişine düşmanlığın en güzel örneklerini veriyorsun.Hep kötü tarafından bakıyorsun,taraflı bakıyorsun,arada yalan bilgilerle yanıltıyorsun.Rüşvet bir insanlık suçudur ve bu insanın olduğu andan itibaren vardır.Ne alakası var yazının başlığının konuyla.Sen o kadar cesursun,yalanlarla yazılmış yakın tarihdeki rüşvetçileride yazda görelim.Senin gözün kör olduğu gibi gönül gözünde körleşmiş.

Yorumu oyla      54      55  
TOTEM 5 Eylül 2012 Çarşamba 15:23

giydiriyor diye sorgulamıyorsunuz ama benim yazdıklarıma tepki veriyorsunuz.Mantıklı ve kendi beynine değer veren her insan olayları kendi beyni ile yorumlar birilerini idol belleyip ne dese alkışlamaz.Rüşvet sanki Türk halkına ve tarihine özgü bir hastalık gibi lanse etmekte enteresan daha öncede yazdım bundan 3-5 bin yıl önce bile bu hastalık vardı ve emin olun Türkiye de de yazarın iddia ettiği gibi son dönem yaygınlaşmadı.Ve son olarak size akıl versem ne olur sizde kemik gibi önyargılar var

Yorumu oyla      54      58  
TOTEM 5 Eylül 2012 Çarşamba 15:19

Ortada bir konu var,Yazar belli konulara değinmiş ve bende bu konudaki düşüncelerimi yazıyorum bu arkadaşlara tuhaf geliyor zira yorum deyince akıllarına sallayıp sataşmalar geliyor.bu köşeler fikir alışverişi için eklenmiş yoksa insanlar guruplara ayrılıp birbirlerine hakaret edip slogan atsınlar diye değil.Tarihimizdeki ilk rüşvet başlıklı bir yazı ve Rüstem paşa hikayesi nedense hiç garip gelmiyor ve hiçbiriniz bayram değil seyran değil sayın yazar kaç haftadır neden sürekli Osmanlıya-

Yorumu oyla      55      57  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 15:06

Totem, sen öğretmen misin? hep ders vermeye çalışıyorsun, burası senin için sınıf odaları değil. tatil sana kötü gelmiş, dersler başlasa da kurtulsak akıl vermelerinden.

Yorumu oyla      62      50  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 15:01

benim bildiğim kadarıyla ingilizler ikna yöntemi kullanıyorlar.

Yorumu oyla      53      49  
TOTEM 5 Eylül 2012 Çarşamba 14:15

Saltanat geleneğinden çıkmış bir ülkeydi biranda şipşak demokrasiye geçip özümsemesi beklenemezdi yani tarihi ve tarihteki olayları analiz ederken o günün şartlarını ve yaşam biçimlerini göz ardı etmemek gerekir.Osmanlı krallıktı da o dönem diğer devletlerde demokrasi mi vardı?Osmanlıda taht kavgası vardıda diğerlerinde yokmuydu?Osmanlı sultanları yabancı kadınlarla evlendide fransa kralı hep akraba evliliğimi yaptı?Osmanlı fetih yaptı dadiğer devletler ikna yöntemimi kullandı.düşünün hadi.

Yorumu oyla      53      61  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 14:13

el-insaf ya! yazar ne yazmış siz konuyu nerelere saptırmışsınız. yorumlara bakınca iğreniyorum resmen!

Yorumu oyla      55      49  
TOTEM 5 Eylül 2012 Çarşamba 14:12

diyenlerin iyi niyetli olmadıklarını blliyorsak bence Osmanlı için yapılan eleştirilerinde ben maksatlı olduğuna inanıyor ve görüyorum.Atatürk ün devletin başında olduğu dönemlerden 20 sene sonra bile avrupa diktatörlerin denetimindeydi tüm dünyada demokratik rejimler ve demokrasi hakimmiş te birtek Türkiyede diktatörlük varmış gibi göstermeye çalışmak asla iyi niyetli değildir.Bugünün kriterlerine göre Atatürkün de yanlışları var diye düşünebiliriz ama o zamanın Türkiyesi 600 yıllık bir-

Yorumu oyla      53      58  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 14:10

kötü bir şey söylemiyorsun da saf şeyler söylüyorsun hülya. aradaki farkı anlayabilecek misin? ondan da emşn değilim

Yorumu oyla      55      51  
TOTEM 5 Eylül 2012 Çarşamba 14:09

Arkadaşlar tabi ki eleştiri gelişmeye yardımcı bir enstrumandır ancak eleştiri yaparken bile zaman ve o dönemlerdeki konjonktürü göz ardı etmemek ve birilerinin sistemli saldırılarını algılayabilmek gerekir.Size bir örnek vereyim Şimdi Atatürk e Diktatör diyenler var!Şimdi günümüz dünyasına bakarsanız adamlar biraz haklı diyebilirsiniz ancak o dönemin hatta 20-30 sene sonrasının bile dünyadaki durumuna bakarsanız bu söylemin haksız bir söylem olduğunu anlarsınız ve nasıl ki Atatürk e diktatör-

Yorumu oyla      54      59  
hulya 5 Eylül 2012 Çarşamba 14:03

Türkler özelliklerini korusaydı fetvalara kanıp evlatlarını öldürmezdi; Özgüvenlerini kaybetmez kendi ırklarına şüpheyle bakıp hümanist duygusunu yitirmez,kimseyi dışlamazdı.Kötü bir şeymi söylüyorum ?

Yorumu oyla      60      50  
hulya 5 Eylül 2012 Çarşamba 13:55

insani zafiyetlerin hepsinin bir nedeni olduğu için burada neyini savunayım anlamadım.

Yorumu oyla      59      50  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 13:49

totem... vatanını seven eleştirir. eleştirir ki yanlışlar düzelsin, vatan daha güzel bi,r yer olsun. öyle vatanı sevmek tutup da beğenmiyorsanız gidin demek değildir. öyyle diyenler yüzünden her yanımızdan pislik fışkırıyor

Yorumu oyla      59      49  
TOTEM 5 Eylül 2012 Çarşamba 13:47

Okuyup onlara cevap verme diğer yorumları da oku!İçlerinde Türk halkının tecavüzcü olduğundan tut aptal olduğuna kadar varan genelleme ve imalar var.şimdi bu yorumları yazan insanlar hakkında ne düşünüyorsun?Sen ben gibi vatanını ve halkını seven insanlar mı bunlar.Ve bana söyle hangi devletin tarihi prüzsüz hangi ırkın ataları hatasız?Peki hangi halk bizim gibi atalarına saldırıp tarihini ret ediyor.bunları gözlemlemek bu kadar mı zor?Allah aşkına kendinize gelin yapılmak istenen çok açık.

Yorumu oyla      53      59  
TOTEM 5 Eylül 2012 Çarşamba 13:44

Hülya sana bazı sorularım var!Sen kimsin?Dinin Ne?Ataların kimler?Bu ülkedeki halkları nasıl görüyorsun?Aslında bu soruları cevaplaman için sormuyorum sadece düşünürsen bile kendinle çeliştiğini göreceğini bildiğim için soruyorum.İslamı yanlış yorumlayan bazı insanlar var diye dinimizi mi ret edelim?Tarihimizde bazı yanlışlar olmuş diye Atalarımızı mı ret edelim?İnsanlarımız arasında şuursuz ve yanlışa düşenler var diye türkler aptal hırsız ve tecavüzcüdür mü diyelim?Dikkat et sadece benim-

Yorumu oyla      53      59  
hulya 5 Eylül 2012 Çarşamba 13:44

13:40 az seyret mhp beni neden almaz kendileri yazarlar sende öğrenmiş olursun.

Yorumu oyla      58      50  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 13:40

yok, eğer mhp'ye üye değilsen git kesinlikle üye ol hülya. başkası kurtarmaz seni

Yorumu oyla      54      54  
hulya 5 Eylül 2012 Çarşamba 13:37

İlahi güçlerden medet ummandan başarılı olan türkleri, liderliklerini her daim kalıcı kılan hıristiyanlar ve akrabası araplar hiç bir zaman türk gibi olmadıkları gibi türkleride fetvalarla mutasyona uğratmayı başarmışlardır.

Yorumu oyla      59      50  
TOTEM 5 Eylül 2012 Çarşamba 13:28

Soysuzluktur,Maksatlıdır ve bir milleti mutasyona uğratma projesinin bir parçasıdır.şimdi sizlere birçok ülkede ve tarihin içinde buna benzer olaylar sayabilirim ama biliyorum ki buradaki Türk halkına düşman olan küçük ve zavallı piyoncukların tavrını değiştirmez.Onlar efendilerinden aldıkları talimatlar doğrultusunda burada bu halkın tüm değerlerine saldırırlar bir kısmı profesyonel bir kısmı ise yarım akıllı kandırılmış zavallılardır.Bu vatandaşlar soyu sopu belli olmayan ucuz uşaklardır.

Yorumu oyla      53      60  
TOTEM 5 Eylül 2012 Çarşamba 13:25

Ben gerçekten artık şuurunu kaybetmiş,ne yaptığını ve ne söylediğini bile farkedemeyecek insanlardan sıkıldım.Osmanlı 600 yıllık bir İmparatorluk tu ve tabi tarihe bakarsak birçok yanlışlar olmuştur ama eğer dünya tarihini incelerseniz bu yanlışlar silislesi Osmanlıya yada herhangi bir ülkeye has değildir.Taht kavgalar ve kardeş,baba cinayetleri ne bize nede tarihin herhangi bir dönemine has olaylardır.İşte tüm bu gerçekleri göz ardı edip Osmanlıyı karalamak için kullanmak tek kelime ile-

Yorumu oyla      53      60  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 13:18

daha önce de yazmıştım ama bazı yorumcuların gözünden kaçmış olabilir onun için tekrarlamak istiyorum. kendi koltuğu için kardeşini oğlunu öldürten padişahların olduğu bir düzende alttaki koltuk sevdalılarının rüşvet alması, bunu icat etmesi son derece normaldir. hatta kaçınılmazdır. yere göğe koyamadığınız osmanlı'ya bu açıdan da bakmanız lazım.

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 13:10

ali demir türk. de gidin işinize. böyle tipler varken bir de milletinizle övünüyorsunuz.

Yorumu oyla      55      49  
TOTEM 5 Eylül 2012 Çarşamba 12:59

Herkes benim kardeşimve yurttaşımdır. Etnik ayrışmalar yada saflık dereceleri ölçümleri saçma ve anlamsızdır.Bize bizden başka dost yoktur bizim güzel bir ülkemiz var ve bu topraklar için hepimizin dedeleri savaştı o yüzden bu kutsal emanete sahip çıkıp milli onurumuzu ve benliğimizi sonuna kadar savunmalıyız.Bizler birbirimize ne kadar sıkı bağlanır ve milli değerlerimize sahip çıkarsak o derece güçlü oluruz.Fatihe saygısızlık yapanda Atatürk ü küçümsemeye çalışanda bence soyu bozuktur.

Yorumu oyla      53      58  
TOTEM 5 Eylül 2012 Çarşamba 12:56

Bakın tarihi ve milletleri salt ırklar olarak değerlendirmek yanlıştır.Ve belli ırkları genelleme güzellemeleriyle cilalamakta bana saçma gelir.Bizler bu topraklarda yüzlerce yıldır yaşayan bir topluluğuz ve Osmanlıdan geriye kalan çekirdek yapıyı oluşturan bir halkız ben Çerkesim ama kendimi Türk olarak ifade etmekten asla gocunmuyorum.bu topraklar benim ve dedelerimin yaşadığı ve istikbali için can verdiği topraklar.Ve bu topraklarda yaşayan ve bu ülkeyi sevip onun çıkarlarlarını gözeten-

Yorumu oyla      53      59  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 12:49

hülya sen neler biliyormulsun meğer. git mhp'ye kaydını yaptır. kafa aynı kafa nasıl olsa

Yorumu oyla      54      55  
hulya 5 Eylül 2012 Çarşamba 12:42

Son olarak vurgulamak istediğim türk ırkı elmas gibi iyi işlenirse mücevher olur,işlenmezse cam kırığı gibi risk oluşturur.

Yorumu oyla      58      50  
hulya 5 Eylül 2012 Çarşamba 12:26

Tarihe baktığınızda ilahi güçlerden medet ummadan başarılı olan tek ırk herhalde türklerdir.Tarihe bakıldığında türklerin hümanist yapılarından ötürü kendilerine katılan ezilen tüm ırk ve toplumları kanatları altına aldığı görülüyor.

Yorumu oyla      58      50  
Dkapkiner 5 Eylül 2012 Çarşamba 12:23

11:38,her ülkenin saklanamayacak gerçekleri vardır.Ülkemizinde eğitimsizlikten kaynaklanan bazı gerçekleri var tabi.Tecavüz de bunlardan biri.Dünyayla kıyaslamaya kalkarsak bu konuda birinci değiliz.İsveç birinci ve İngiltere ikinci sırada geliyor.Bunu ülkemizdeki tecavüz olaylarını aklamak için değil sorduğun için söylüyorum.Özetle söylemek istediğim bu tür olayları bir milletin genlerinde varmış gibi anlamak ve anlatmak olmaz diyorum.Rahmi "ülkemizde bilinen ilk rüşvetçi devlet adamı."diyor.

Yorumu oyla      53      49  
hulya 5 Eylül 2012 Çarşamba 12:18

Türkler hümanist mert,cesur yapılarından ötürü birliktelikleri güçlendikçe onlara katılan başka ırklar olmuş,bunlar birbirlerini tamamladıklarına inandıklarından ayrılmamış bütünleşmişlerdir.Türklere katıldıkları ve birlikte hareket ettikleri için onlarda tarihte hep türk olarak anılmışlardır.Bu türklerin ne kadar hümanist bir toplum olduğunun göstergesidir.

Yorumu oyla      58      49  
TOTEM 5 Eylül 2012 Çarşamba 12:14

Yorumumun ilk parçası yine güğme gitmiş ve yazdığım yorum kuşa dönmüş ve daha yorumum çıktığı an ilk saçmalama atağı gelmiş!Ben İmparatorluk ile Cumhuriyeti birbirinden ayıramıyormuşum:))Ne alaka şimdi?Sadece cevap vereceğim yada dur şuna bir çakayım duygusu ile yorum yazmayın yazarın makalesini tekrar tekrar okuyun benim yazdıklarımı tekrar okuyun.Rüşvet Ve Rüstem paşa ne alaka?Neden Rüşvet deyince Osmanlıdan örnek verme gereği duyulmuş?Neden Osmanlıya böylesi sistematik bir saldırı var?düşünün

Yorumu oyla      53      58  
TOTEM 5 Eylül 2012 Çarşamba 12:03

Türklere yapıştırılabilecek yafta değil.Herkes farklı siyasi düşüncelerde olabilir tarihi farklı pencerelerden okuyabilir ama bir milletin kendi tarihine ve atalarına hakaretler edip karalamaya çalışması kadar vahim bir davranış yoktur zira bu tavır yozlaşma ve asimilasyonun amaresidir.Eğer tarihteki vahim olaylarla tarihi değerlendirirsek her millet kendi atalarına lanet okurdu haksızmıyım?Şimdi burada diğer ülkelerinin atalarının tarihteki vahim yanlışlarını yazarak yer kaplamak istemiyorum.

Yorumu oyla      53      57  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 12:03

Totem, sen eğer imparatorlukla cumhuriyeti bir rejim olarak birbirinden ayıramıyorsan seninle birşeyi tartışmak zaten abes

Yorumu oyla      58      49  
TOTEM 5 Eylül 2012 Çarşamba 12:00

İlk ve tek rüşvetçi insanmış gibi bir izlenim yaratmaya çalışmış.Rüşvet insanoğlunun var oluşundan beri var olan bir hastalık bu köşelerde daha öncede anlatmıştım sanırım Efes harabeleriydi orada gecerken eski bir yazıt ve Türkçe açılaması vardı ve milattan önce 2-3 yıllarına aitti yerel yönetici vali olarak atandığı yerden krala bilgi veriyordu ve 'burada rüşvet,adam kayırma ve hizip almış başını gidiyor'diye yazmıştı yani bu çirkin alışkanlık ne sadece Rüstem paşaya nede Osmanlı yada-

Yorumu oyla      53      57  
TOTEM 5 Eylül 2012 Çarşamba 11:58

Bünyesinde birçok ırkı barındırıyordu ama bu tarihte tüm dünyada tarihinde hatta Osmanlının bir Türk devleti olduğu gerçeğini değiştirmedi.Bu mantıkla giderseniz Türkiye cumhuriyeti de bir Türk devleti değil zira içinde Kürtler,Lazlar,Çerkesler,Ermeniler;Rumlar ve birçok milletten insan var.Öncelikle gerçekten dolduruşa gelmeden sağduyu ile muhakeme edip konuşmak gerek öfke ile hırs ile ve birilerinin gazı ile olayı değerlendirmemek gerekli.Rüşvet konusuna gelince sayın yazar sanki adeta tarihte

Yorumu oyla      53      57  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 11:44

Osmanlı`nın türklükle alakası yoktur arkadaşlar. İmparatorluklarda vatandaşlık değil, teba sistemi var. her milletten var. osmanlı`da olanlar osmanlı`da kalmıştır, türkiyeye bağlamayın lütfen

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 11:40

hem müslüman geçinip hem de haram olan rüşvetin bu kadar yaygın olması o ülkeyi ciddi bir tez konusu yapıyor.

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 11:39

padişahların makam için oğul kardeş demeden adam boğdurttuğu bir kültürde birileri de makamda kalmak için rüşveti icat edecek tabii. beni şaşırtmadı bu bilgi

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 11:38

Dkakpiner, hangi ülkede bizdeki kadar tecavüz haberleri çıkıyor mesela? bir fikrin var mı?

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 11:37

rüşvetin neresi kötü? millet çocuğuna ekmek parası götürüyor işte, helal lokmalar...

Yorumu oyla      55      50  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 11:37

Dkapkiner arkadaşın tespitlerine katılıyorum. osmanlı kavramı iile türk milleti tamamen birbirinnden ayrıdır. osmanlı bir sürü milletten oluşuyordu, türkler onların sadece bir koluydu. diğer kollar gitti türkler kaldı. ancak şu bir gerçek ki rüstem denen dönmenin attığı tohum bu toplumda çok gürbüz bir şekilde yeşerdi.

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 11:30

rüşvet kangren gibidir, ya kesip atacan ya da tüm vücudu sarar. kesip atamadık yıllarca. sardı işte her yanımızı

Yorumu oyla      58      49  
Dkapkiner 5 Eylül 2012 Çarşamba 11:29

10:42 Olayı genelleştirmeyelim.Bir Rüstem soysuzu bu işi yaptı diye Türk Milleti böyledir demek olmaz.Ayrıca tarihimizde bu tür olaylar az değildir ama dünyada da az değildir.Kendi aranızda böyle konuşabilirsiniz belki ama yazarın yazdıklarından bu anlam çıkmaz.Ben ki bu Millete,M-illet diyen adamım ve en büyük hatayı bugün sessiz kalmakla yapıyor;buna rağmen bu ifadelere katılmadığımı söylemek isterim.Bence Türk Milleti ile "Osmanlı" kavramını ayırmak lazım diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 11:15

hülya türkler önce özeleştiriyi öğrenmeli. gerisi zaten gelir. mesela sen başlayabilirsin öncelikle

Yorumu oyla      55      52  
hulya 5 Eylül 2012 Çarşamba 11:09

10:51 Türklerden ümitsizim asla şeytani,sinsi,büyülü planları çözemez.Çünkü bu planları yapanların sahte melekliklerine vuralacak kadar da saflar.

Yorumu oyla      59      50  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 10:51

iyi de hülya, o dolabı da kendileri çevirmiyor mu? birlik ve beraberlik için canını veriyor diyorsun, akılsılıklarıyla bu mavalı yutması dana ne diyeceksin?

Yorumu oyla      56      52  
hulya 5 Eylül 2012 Çarşamba 10:48

Türklerdeki o sabır,o kocaman yürek olmasa hangi millet dayanır bu kadar dönen dolaba? Türkler bir canı var o'nuda önemsemiyor bu toprakların birlik ve beraberliğinden çok.Onca şehitten hala bir şey anlamadıysanız ben size ne diyeyim.

Yorumu oyla      59      51  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 10:42

bu konuya devam edin sayın yazar, hatta rüstem dışındakilerle de devam edin. günümüzden mesela...

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 10:42

türklüğün neyini beğeneceğim arkadaşım? her türlü ahlaksızlık diz boyu. rüşvet desen bizde, hırsızlık desen bizde, ahlaksızlık desen bizde. daha sayayım mı? bir de bunlara rağmen özeleştiri yapmak yerine laf söyleyene çekin gidin demek bizde.

Yorumu oyla      61      49  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 10:40

gidin evet! nedir bu türk düşmanlığı? ne oldu da gavurların bile överek bitiremediği türk halkı kendini beğenmez oldu? bizi bu hale getirenler utansın.

Yorumu oyla      54      53  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 10:39

gidin bir kurumda iş yaptırmaya çalışın. bakalım rüşvetsiz çarkı döndürebiliyor musunuz? e, ne yani, şimdi tüm kurumlar dönme mi dolu? onlar türk değil mi? hay sizin kafanızın içindeki beyin yerine duran et parçasına lanet olsun

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 10:38

bu nasıl bir mantıksızlıktır ya. ilk rüşveti alanın dönme olmasından türkler rüşvet almıyor böbürlenmesi çıkarmak için hangi uyuşturucu hapları kullanmak lazım?

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 10:37

ah gariban hülya ah. senin o söylediğin "çeksin gitsin" ezberi zaten yıllardır kafatasçılar tarafından "ya sev ya terket" saçmalığıyla tekrarlanıyor. yeni bir şey söylemiyorsun yani. üzülmelisin haline

Yorumu oyla      54      52  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 10:32

türklüğünü beğenmeyenler çeksin gitsin, yeter artık bu memleketin ekmeğine suyuna ihanet ettiniz. hiç utanma kızarma yok mu sizde?

Yorumu oyla      56      50  
hulya 5 Eylül 2012 Çarşamba 10:30

Kanuni yarı türk olarak bile(annesi türk değil)hep türk gibi davranmıştır.Tarihe baktığımızda türklerin canlarını çok önemsemediğini,toplumsal birlikteliği çok çok önemsediğini görürsünüz.Türk'lerin tüm zafiyetlerini keşfedenler her türlü seneryoyu hazırlayıp başlat tuşuna basıp geri çekilip seyrediyorlar.Her kararı kendi iradesiyle verdiğini sanan kanuni gibi canı sayılan evladını bile gözünü kırpmadan öldüreceğini seneryoyu yazanlar zaten baştan biliyor.

Yorumu oyla      56      51  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 10:27

türkler sanki sütten çıkmış ak kaşık. biz yapar mıyız öyle şey? bırakın Allah aşkına

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 10:23

he hülya, o zaman bugün rüşvet yiyenler de türk değil senin mantığına göre.

Yorumu oyla      54      53  
hulya 5 Eylül 2012 Çarşamba 10:10

Benim analizlerimi hor görenler bir kez daha haklılığım karşısında ezilecekler.Türklerin çok güzel özelliklere sahip olduğunu yazdım.Bakın türk tarihinin bilinen ilk rüşvet olayının kahramanı Hırvat dönmesi Rüstem Paşaymış.Yani türk değil.

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 09:09

tarih bir süre sonra bu döneemi de rüstem paşayı anlattığı gibi anlatacak

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 09:08

olur mu rahmi bey öyle şeyler, osmanlı'da öyle şeyler yaapılıur mı? bakın, aynı bu minvalde ne teraneler duyacaksınız bu köşede. osmanlı onlara göre kusursuz bir düzendi. o kadar kusursuz ki çöktü.

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 09:05

bu günlerde kanuni'nin oğlunu nasıl boğdurduğu gösteriliyor tvdeki dizinin fragmanı olarak. rüstem paşanın yediği herze ile kannuni'nin yyediği herze çok farklı gibi gözükse de aslında aynı. anlattığınız gibi rüstem olacak paşa koltuğunu kaybetmemek için rüşvet verdi, olayı kurumsallaştırdı. kanuni de yine soltuk hevesine oğlunu öldürtmek gibi insanlık dışı bir işe olur verdi. yani koltuk geldi mi insanlık da ahlak da bitiyor. ha kanuni ha rüstem, allah cezalarını versin

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 09:02

belki ilk bilinen vaka o olabilir ama biraz daha araştırılsa çok daha fazla pislik çıkacaktır osmanlı tarihinde. saltanat olan yerde saltanatı kaybetmemek için her türlü üçkağıt vvardır. bu işin tabiatı. osmanlı'nın saltanatı da malum, pislik çoktur

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 09:01

bitoğlu bit demekten başka ne denebilir ki o devşirmeye. allah mezarında azabını bol yapsın. amin

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 08:59

rüstem paşanın torunları her yerde. gemickleri var, dizi dizi medya organları var. o günden bu güne değişen hiçbir şey yok

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 5 Eylül 2012 Çarşamba 08:58

mayamız böyle atılmış demek. vay hain vay, devşirilip gelenden ne beklenir ki başka

Yorumu oyla      56      49