YORUMLAR
Toplam 173 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 8 Ağustos 2012 Çarşamba 13:08

o'zaman bu kötü?hizmetler,Ne'zaman iran olacağız hainler.Tayyip ve mollah Abdulla, Türkiye'de 91% cahil ve gerici olduğunu fark ederek ve bilerek.bıyık Altından gizlice gülerek.Tayyip ile Türban imza gericilik hizmeti bize veriyorlar,? müjde hainler.

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 8 Ağustos 2012 Çarşamba 11:23

En iyi Cunalist Rahmi Turan,fakat ne yazik'ki herkes seni iyi Anlamiyorlar.?

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 8 Ağustos 2012 Çarşamba 01:32

1-12 kadar iyi zirvaladin,yahu insanin yazdigi yorumda bir incelik bir zerafet oilur be kardesim.Ayni kösede yorum yazan kisilerin en azindan belli bir düsünceleri ve dünya görüsleri var.Sen ise bir nala birde miha vuruyorsun, üstelikte diger arkadaslarini gramer ve cümle kurabilme fukarasi olarak görmüssün.Insan bir aynaya bakar akabinde de kendi yazdigi yoruma.Otur sifir veriyorum..

Yorumu oyla      54      52  
Misafir 7 Ağustos 2012 Salı 23:39

Doğru söylüyor! sevgili Cunalistimiz,Rahmi Turan.Türban imza geicilik hizmeti verdiyimiz icin.fakat bu Arap kardeşler Suriye bize füze FIRLATIYORLAR bu hainler.

Yorumu oyla      54      51  
Misafir 7 Ağustos 2012 Salı 20:17

Basel efendi, su kutsal topraklara nasil kavusmak istiyorsunuz ?ülkemizin neresinden neresine kadarini sizin kutsaliniza giriyor.Vaad edilmis topraklariniza kavusabilmeniz icin belli bir zaman tahditi varmi ? Lütfen bu konularda bilginizi bizimle paylasinda görünen tehlikeyi bizde bilme sansini bulalim.

Yorumu oyla      53      52  
Misafir 7 Ağustos 2012 Salı 17:03

12)-Yazdıklarımı oku ve düşün.Osmanlıyı da tanımak istersen,Özdemir İnce’yi veya bir adım ötesi Salim Meriç’i oku.Turan hocayı anlayamayacağını bildiğimdendir ki es geçtim.Sınırımızda imha edilen 7 kişi,15 Mısır askerini öldürüp kaçırdıkları zırhlı araç ile ülkeme girmeye çalışan teröristler idi.Ve sana son yazışım bu..Gerisi kervan ile,devenin ayakları arasında dolaşan itin ebedi ve makus kaderidir.Sürç-i lisan ettiysem siteden ve hocamdan özür dilerim.Virgüle noktayı koydum!.

Yorumu oyla      61      49  
Misafir 7 Ağustos 2012 Salı 16:55

11)-Sen mi,senin gibiler mi mücadele edecek kalanlarla?-Veya kültürü ile yanıltmaların panzehirini ayni sutunlara koyabilecek?-Asagida ve diger basliklar altına,yaptigin yorumları okuyunca,hayatini toplam 500 kelime ile devam ettirmeye calisan moronun biri olduğun ortaya cikiyor.Ödlek,özensiz,imla hatalari ile dolu satasmalar,küfürler,tehditler. En önemlisi, olayi kavrayacak zekan olmadigi gibi, okuduğunu algılamaktan da acizsin.

Yorumu oyla      62      49  
Misafir 7 Ağustos 2012 Salı 16:55

10)-Yasadığın ihaneti mi önledin? Hadi beni susturdun diyelim.Türkiye' de kac tane Sinagog, İbranice yayin organi, kac tane Türkce'yi senden benden iyi bilen yahudi var biliyor musun? Türk sitelerinde kum gibi kaynayan, kac tane Rum, Yunanli, Ermeni, Rus, Alman,Amerikali, Arap,Fransız,İran’lı,Ingiliz var?-Bana sayı verebilir misin?-Fethullahcilari saymiyorum. Saysam, egitimlerini anlatsam fazla gelir senin sogan cücüğüne. Teknolojiden, internet denizinde nelerin kimlerin elinde oldugundan haberin var mi senin?

Yorumu oyla      63      49  
Misafir 7 Ağustos 2012 Salı 16:47

9)-Toparlan,yüzünü meydan okumaya dön.Ben,benim.Sen isen sen.Gel hic olmaz ise bu konuda anlasalim.Beni bana degil aklına sor.Bana fitratlarin geregi karşı olup,siteye girme niyetin üretmek, bilgilenmek degil, kufretmek,iftira etmek.Ben,yazdıklarımın tümünün virgülüne kadar arkasındayım.hangi yorumumda senin dinine,vatanına,bayrağına hakaret ettim.Tek bir cümlemi göster,burada tüm siteden özür dilemezsem namerdim.Beni buradan kovduğunu farz edelim.Ne oldu?-Vatanı mı, milleti mi kurtardın?

Yorumu oyla      62      49  
Misafir 7 Ağustos 2012 Salı 16:25

8)-Vatansever yazar ve okuyuculara sen ne kadar kolay “Hain” diyebiliyorsun.Vatanseveri kurşun değil,gaflet öldürür.Burada 1897Basel,diğer ve yabancı sitelerde de kendi gerçek adım ile yazmaktayım.Bunun dışında başka bir isim veya nick altında asla yazmadım,yazmam da.Ben beni bildikten sonra senin düşüncelerin seni bağlar. Oku,arastir,bilgi ile cevap ver meydan okumaya.Bu yasadigim olay bana en azindan Türk sitelerinin,savunmalarinin ne denli acinacak halde olduklarini gösterdi..

Yorumu oyla      61      49  
Misafir 7 Ağustos 2012 Salı 15:53

7)-Bana göre,teknik olarak beceriksiz, bilgi olarak içeriksiz, sebeb olarak hedefsizsin.Üstüne üstlük şahsımı yazmadığım söylemlerle itham ediyor,diğer yorumculara şikayet ediyorsun.Bir şeyi veya bir kimseyi yenmek istiyorsan önce savunmasını en az onun kadar öğrenmen gerekir.İftira ve yalan ile bir yere varılmaz. Bir ise kalkismadan önce, tasarim bitirilir, malzeme tedarik edilir vs.Yani önce dusünülür. Eldeki dededen kalma kör bamya çakısı ile hektarlik buğday hasadı yapılmaz.

Yorumu oyla      61      49  
TOTEM 7 Ağustos 2012 Salı 15:41

Ben,Benim ülkemin sorunlarını yada değerlerini İsrailli bir Yahudi ile neden tartışayım?Ben bu topraklarda doğduğum için ve bu halkın bir ferdi olduğum için gururluyuum.Ülkemi seviyorum,halkımı seviyorum.Evet benim ülkem ve insanım asla sizin gibi olamaz zira bu halk asla sizler kadar zalim ve insafsız olamaz.Asla o derece alçak ve barbar olamaz.Biz asla sizler gibi bebek katili olmayız.Ve sence senin ırkın ve halkın özenilecek bir halk mı?Benim şanlı bir tarihim var ya senin?Zavalısın sen.

Yorumu oyla      53      55  
Misafir 7 Ağustos 2012 Salı 15:37

6)-Ki,dersem eğer işte o zaman kendimi sorgulamak zorunda kalırım.İnternet dünyasında,herşey yazılıp,çizilmez.Ve anlatılmaz da.Hoş anlatsam da anlamaz,anlayamazsın.Farkında mısın bilmem ama,diline çoğunuzdan çok daha fazla vakıfım.Hiç düşündün mü,acaba niçin ve neden niye?-Akıl ve zekana hakim olabilip,artı olayin boyutlarini ve korkunclugunu kavrayabilmiş olaydın,aralarindan birinin cikip, adı,niyeti, nereden geldiği ile kendini tanıtmasinin değerini bilirdin.Bu bir eğitim sorunu!

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 7 Ağustos 2012 Salı 15:26

5)-Anlasınlar ki,nedenini araştırsınlar,araştırsınlar ki,eksikliklerini giderecek yolu bulsunlar.Bulsunlar ki,kin dolu ırkçı düşüncelerden sıyrılıp gerçekler ve belalar arasında debelenip durmasınlar.V.Hugo demiş idi yıllar önce”Herhangi birinin senden nefret etmesinin asıl nedeni,senin gibi olmak istediği halde asla senin gibi olamayacağını bilmesidir.”diye.Sen benim gibi olamazsın Totem.Çünkü sen,ülkenin vatanseveri değilsin,ve sana,saygı çerçevesinde akıl arenasında “Hodri meydan” diyemem.

Yorumu oyla      60      49  
TOTEM 7 Ağustos 2012 Salı 15:21

Kara cübbeler içinde pelikli kızlar gibi dolaşan yobazlarını tartış yani ikile burası bizim ülkemiz sen git ülkenin iğrenç politikalarını eleştir israil sitelerinde.Ve siz bu ülkenin vatandaşları;Tüm değerlerinize saldıran böylesi hainlere sessiz kalıp destek veren sizler bu ülkeye ihanet eden yitik ruhlarsınız.Artık bu seviyesiz zavallıları muhatap almayacağım Sayın Turan buyurun sizin destekçileriniz,Kimliksiz,kişiliksiz ve kendi değerlerine bile sahip çıkmaktan aciz yığınlar sürüsü.

Yorumu oyla      53      57  
TOTEM 7 Ağustos 2012 Salı 15:18

Görüntüsü yaratmak istiyorlar.SÖZLERİNİN ARKASINDA DURABİLECEK YÜREKTE MERT İNSANLAR RUMUZ YAZARAK YORUM YAPARLAR VE ASLA BAŞKA RUMUZ YADA MİSAFİR OLARAK KENDİLERİNE DESTEK VERMEZLER!Ben bu derece ucuzlaşıp kendilerini zavallı durumuna düşürenlere cidden acıyorum.BURASI TÜRKİYE KOÇUM VE BU ÜLKE MÜSLÜMAN BİR ÜLKE BEĞENMİYORSAN EVRENİN EN SICAK YERİNE KADAR YOLUN VAR! ve sen İsrailli olduğunu söyleyen meczup sende kendi ırkının rezilliklerini kendi hükümetinin katilliğini ve kendi ülkenin-

Yorumu oyla      53      57  
TOTEM 7 Ağustos 2012 Salı 15:15

Burada Bazı ucuz militanlar farklı kimliklere bürünerek farklı kişiler gibi yorumlar yapıp,küçük akılları ile artılar eksilerle oynayıp akılları sıra beni yıldırmaya çalışıyorlar ve maşallah editörlerde ellerinden geldiğince bu ucuzluğa yol veriyorlar.Burada bir iki kişi birçok yorum yazarak kalabalık görüntü vererek yıldırma uğraşındalar.Hatta öylesine edepsizleştiler ki alenen Bu ülkenin değerlerine saldırmakta bir behis görmüyorlar. ve farklı kişilermiş gibi yorum yazık tezlerine destek var-

Yorumu oyla      53      57  
Misafir 7 Ağustos 2012 Salı 14:15

bu topraklarda tek kimlik Türklüktür.Ötesi teferruattan ibarettir.Selçuk olur Osman olur fark etmez.Sonuçta günahıyla sevabıyla bizim tarihimizdir.Ne zaman ki ileri bakar bu mirasa sahip çıkarız çocuklarımızda bizim için aynı şeyleri düşünür.Şu an bundan çok uzağız.Bu millet 85 yıllık kazanımlarına sahip çıkamadı yüzyıllar öncesinden bahsediyor.Sizleri kınıyorum.

Yorumu oyla      61      49  
Misafir 7 Ağustos 2012 Salı 13:58

4)-Kendisine öğretilen “Elif’in kağnısında” takılıp kalmışlar..Burada İsraf-ı kelam etmiş Totem ve çömezi..Allah onun ve gibilerinin önyargılarını,taassuplarını, akıllarında ve kalplerindeki perdeleri bir bir kaldırır inşallah.Acıdır ki,kulakları kapanmış duymuyor,gözleri dağlanmış görmüyor.Dilerim yaratandan ki,akıl,fikir,feraset ve hidayet nasip eylesin.Önyargılarını,taassuplarını,olmayan akıllarındaki ve zalim kalplerindeki perdeleri bir bir kaldırsın.Kendi kusurlarını anlasınlar..........

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 7 Ağustos 2012 Salı 13:55

3)-Yolu da bulamayınca kin dolu söylemler,çarpık düşünceler,inançlar,tezler,iftiralar ve gerçekler arasında debelenip durur.Tilkiye sermaye olmak böyle bir şeydir işte.Allah kimseleri yanlışı savunacak kadar cahil,doğruyu inkar edecek kadar nankör etmesin.Telif parası alıp,dini bozmaya çalışan vehabbilerden ne farkı olur ki.Tarafsız gözle araştırmaktan korkup,putçuluk devrini devr-i saadet olarak algılayanlar,anlaşılan o ki,kimin tarafından yazıldığı pek de bilinmeyen ilkokulda........

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 7 Ağustos 2012 Salı 13:51

2)-Kişi hem dost,hem düşman olabilir.Ancak doğrulara saygı duyar,acı dahi olsa kabullenir.Karşılıklı uçlarda dahi olmanın hiç bir önemi yoktur,insan insan olabilmenin değerini anladıktan sonra.Dostluk,barış güzel sözlerdir.Dost olamayan,barış içinde yaşayamayan kişi,kendi kusurlarının başkalarında da olduğuna inanırsa eğer,bazı şeyleri de anlayamaz.Anlayamamanın sonuçları ise ürkütücüdür. Kendi kusurunu anlayamadığı için de,nedenini araştırmaz.Araştırmayınca eksikliğini giderecek yolu da bulamaz

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 7 Ağustos 2012 Salı 13:49

1)-Kişi ana rahminde,hayata merhaba demeden önce anasını,babasını,dinini,milliyetini ve doğacağı ülkeyi seçemez.Ancak,yaşam ile tanışıp,belli bir eğitim sonrası doğruları seçebilmesi gerekir..Doğruları seçebilen insan ile beyin fırtınası gerçekleştirmek güzeldir..Muhatabını hiç bir zaman ispatı mümkün olmayan boş iddialardan müteşekkil söylemlerinden dolayı akıl,mantık ve vicdan düzlemine davet etmesine gerek kalmaz..Muhatap olunduğu takdirde ortaçağa götürür insanı doğruları seçemeyenler.

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 7 Ağustos 2012 Salı 13:18

Neden yanlız görüyorlar bizi Arab müslüman kardeşler,o'zaman Hizmetler.Suriye bize füze fırlatyıor hizmeti,,,iran molla Genarel bizi Tehtit ediyor hizmeti.bu hain PKK kalleşce!bizi Arkadan vuruyor hizmeti,,,ölüyü Alkşılar ile Toprağa uğurlamak hizmeti.ve Türban imza gericilik hizmeti hainler.

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 7 Ağustos 2012 Salı 11:05

burakın bir kenare kahraman! Osmanlıyı,fakat yeni Hizmetler.?Şeriat Düzeni,,,karaçarşaf ve molla zulümü iran.Türban imza gericilik hizmeti Türkye,,,ölüyü Alkışlar ile,Toprağa uğurlamak hizmeti hainler.

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 7 Ağustos 2012 Salı 10:50

merhaba,Sevgili Süper Cunalistimiz Rahmi Turan.sen'ni bu mantıklı ! ve Anlamlı yorumlar'ına hayranız.fakat seni İmlası çok bozuk Eleştirenler, pişman olup ve utansınlar.?

Yorumu oyla      59      50  
Misafir 7 Ağustos 2012 Salı 10:19

Totem, burada sözde yorum yapan zati muhteremleri musabba yapiyorsunuz.Cok yumusattin onlari, kalitelerine bir zeval gelmesin..

Yorumu oyla      54      51  
FRONTAL 7 Ağustos 2012 Salı 09:56

Ve sana bir tavsiyem Basel; OSMANLI sizin deildir, OSMAnLI türk düşmanıdı, diye msallar anlatma anca kendini inandırısın bu masala geçmişimizide çarpıtmaya kalkma komik duruma düşüyorsun.Olmayan birşeyı olmuş gibi göstermekte bir çeşıt ruhsal bozukluktur ve sende bunu görmemek mumkun deil.

Yorumu oyla      56      58  
FRONTAL 7 Ağustos 2012 Salı 09:40

Alay edip,hor görup aşagılamadık.Aksine biizm dınımıze, geçmışımıze, tarıhımıze saldırıldı ve bizler gurur duydugumuz geçmışımızle kimsenin aşagılamasını hor görup çarpıtılmasına izin vermedik!ve buna ragmen bakıyorumda kendi vatandaşımıza yaranamamışız asıl sizlere YAZIK!ve dedigin dogru kardeşim keşke bazı ınsanlar için, imalat hatası var geri topluyoruz deselerde bizlerde bazı satılmış devletıne geçmışıne vatanına hain insanlardan kurtulsak.

Yorumu oyla      56      59  
FRONTAL 7 Ağustos 2012 Salı 09:35

Editör benim dün Basel e yaptıgım yorumu çöpe atmış!fakat neden? Basel denilen şahısın agzının suyu akaraktan terörist diye adlandırdıgı muslimanları nasıl katlettigini anlatıyor onu bizim vatandaşlar alkış tutup destekliyor ve editörde yorumunu yayınlıyor bu nasıl iştir anlamadım gitti.Ve sen 00:51 bizler geçmışımıze sahip çıktıgımız için bir yahudinin zalimliklerini destelemedıgımız içinmi ibrikci başı ve ibrik oluyoruz? ve hiç bir yorumumuzda ne TOTEM ne ben kimsenin diniyle vatansevgisiyle-

Yorumu oyla      53      59  
Misafir 7 Ağustos 2012 Salı 01:26

Ya beyler, hanimlar bil umum gök kubbe de yer kaplayanlar.Lütfen bir daha lütfen OSMANLIMI agiziniza alirken ABDEST almayi untmayin !..

Yorumu oyla      53      59  
Misafir 7 Ağustos 2012 Salı 00:51

Keske bazi insanlar icin,imalat hatasi var geri topluyoruz deseler...ne guzel olurdu degil mi?--Kimselerin ne dini ile,ne tarihi ne de vatan sevgisi duygulari ile asla alay ve hakaret etmedim.Ne Musluman mahallesinde salyangoz satmaya niyetli ne de ikram edilen kahvenin icine tukurecek oranda serefsiz degilim.-Ve siz Totem ve Frontal.Tello Pehlivan sağa sola omuz atarak yalandan peşrev çeker;ibrikçi başı da ibrik elinde peşinde gezer.,soylemine gercek bir orneksiniz.YAZIK!

Yorumu oyla      63      50  
Misafir 7 Ağustos 2012 Salı 00:43

Degerli gunahkar abonemiz TOTEM Gecmisten namaz,oruc,zina,kumar,kari kiz,erkek,disco,bar ve alkol borclariniz bulunmaktadir. Azrail'in tatliya baglayalim kampanyasi Ramazan ayi dolayisi ve yogun istek uzerine uzatilmistir. DOTU KURTAR yaz.2223 e gonder.Ahrette sorulacak 50 soru cebine gelsin. Bu mesaji alan 7.859,623 kisiden 7.859.725 i 2223'e mesaj gondermistir.102 kisilik fark ise,TOTEM gibi bazi muminlerin ne olur ne olmaz diye ayni mesaji iki kez gondermelerinden olusmustur.

Yorumu oyla      65      51  
TOTEM 6 Ağustos 2012 Pazartesi 23:41

Adam burada İsrail propagandası yapıp yok şunu uçurduk bunu patlattık gibi ipe sapa gelmez şeyler yazıyor onu yayınlıyorsunuz benim cevaplarımı ise çöpe atıyorsunuz.HİÇKİMSE BENİM VATANIMDA BENİM CEDDİME VE HALKIMA HAKARET EDİP MASUP İ,NSANLARI NASIL ÖLDÜRDÜĞÜNÜ ANLATAMAZ.KENDİNİZE GELİN SİTE YÖNETİMİ BU HADSİZE YOL VERİP NE YAPMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ.Bu nasıl iş anlayamadım!Sizin maksadınız ne editöre o koltukta oturuyorsan hakkını ver.Meczup ve provakatörlere prim tanıyorsun.

Yorumu oyla      54      61  
TOTEM 6 Ağustos 2012 Pazartesi 23:37

Sayın Editör sizden imtiyaz değil adil tavır bekliyorum.Beni cevap vermemi istemiyorsanız salt beni merkez ve hedef alıp yazılmış yorumları yayınlamayın ben ne zaman yorum yazsam konuyla ilgilenmeden bana sataşma amçlı yorumlar başlıyor ve sizler bunlara yol verip benim cevap hakkımı ihlal ediyorsunuz.Bu konuda sizlerde dengeli davranırsanız bu atışma ortamı ortadan kalkar.Bir meczup çıkmış benim atalarımla dalga geçiyor.Bizim şuursuzlarda adamı alkışlıyor körmüsünüz sizinlede kafa buluyor.

Yorumu oyla      54      60  
Misafir 6 Ağustos 2012 Pazartesi 21:18

"frontal" rica ediyorum; konuyla ilgili bir fikriniz varsa söyleyin, yoksa araya bir şeyler yazmış olmak için yazmayın.

Yorumu oyla      69      51  
Misafir 6 Ağustos 2012 Pazartesi 20:21

Bu totem ile frontal, körler sağırlar birbirini ağırlar durumunda. Hadi başka kapıya.

Yorumu oyla      69      50  
Misafir 6 Ağustos 2012 Pazartesi 19:20

HAŞAAA...Ben kim ULU TOTEM'i yenmek kim.Bir yanda Altaylardan,Urallardan gelen,kurtların emzırdiği bir ırkın evladı...Diğer yanda prefabrik bir devletin,nam-ı diğer develer diyarının bir donsuz çocuğu.Haddimi bilir,kendisinden öğrenmeye çalışırım.Bu devirde böylesine bilgili,entellektüel,tarihini bilen hatta Turan hocaya dahi haddini bildiren bir deha,bir bilgin,bir pırlanta nerede?-Selamlarım seni eyy ULU manitu,pardon TOTEM.Yine öpüldün.(1897Basel)

Yorumu oyla      67      53  
TOTEM 6 Ağustos 2012 Pazartesi 18:39

Evet sayın yorumcu arkadaşlar destek verip artılara boğduğunuz vatandaşın yorumlarını okuyun.Ben size şuurlu olun derken bunu kastediyordum.Hadi yine artılar verin Bu İsrailli vatandaşa Keni ırkdaşları dünyayı cehenneme çeviren bu vatandaşın senin atalarına hakaret etmesine alkış tut.Sizi tutarlı olmaya davet ediyorum.Başbakanı Yahudi kuruluşundan ödül aldı diye eleştiren sizler tüm değerlerinize saldıran bu yılışık vatandaşa destek veriyorsunuz.Lütfen artık kendişnize gelin ve dostu düşmanı gör

Yorumu oyla      54      61  
TOTEM 6 Ağustos 2012 Pazartesi 18:12

Tabi size göre herkes terörist!Sizi katleden Almanlardı neden Almanyadan toprak talep etmediniz?Gariban Filistinlilerin başına çöreklendiniz birde iğrenç katliamlarınızla övünüyorsunuz.Senin soyudaşların Emperyalist çetenin finansörü dünyada ne kadar iğrenç tezgah varsa başında soydaşların var.Bebek katilleri gelmiş burada Demokrasi dersi veriyor sen önce ülkendeki fanatik yobazlarla uğraş ha pelikli kız gibi dolaşan kara cübbelilerle benim atalarım bellide seninkiler muğlak:)Ayaklarımı öp sen.

Yorumu oyla      54      62  
Misafir 6 Ağustos 2012 Pazartesi 17:24

Senin basın yazmaz.Geçen akşam Mısır'dan kaçırdıkları zırhlı araç ile,sınırdan tam geçiyorlardı ki beni öpmeye.Bir anda BUUMMM..7 adet leş.Çölde dikine gömdük yedisini de.Eeee,terör ve teröristle böyle mücadele edilir.Emir,istihbarat falan beklenmez.izin de istenmez.İndirirsin bombayı kafalarına,açılır cehennemin kapıları.Burası İsrael Totem.Teröre geçit yok buralarda.Başka kapıya.Anladın sen!-Öpüldün canikom.Haa,Osmanlı asıl sizlerin canını acıttı koçum benim.Senin ataların falan da değildi.

Yorumu oyla      68      53  
FRONTAL 6 Ağustos 2012 Pazartesi 16:53

Evet atışmalar sürüyor,TOTEM i 1-0 yendigini sanan Basel son aldıgı, sag kroşe ile 1-0 malup oluyor:)e tabi kolay deil TOTEM OSMANLI yıllarca enselerınde at koşturdu haliyle canları acımıştır:)SAYGILAR BİZDEN EFENDİM:).

Yorumu oyla      60      64  
TOTEM 6 Ağustos 2012 Pazartesi 16:05

Osmanlı çok mu canınızı acıttı Basel:)Dünya tarihinin enbüyük imparatorluklarından biridir Osmanlı ve ben Atalarımla gurur duyuyorum.Ve basel tedaviden bahsetmişken sana bir önerim olacak öyle kılıktan kılığa girip çoklu kişilik sergilemekte psikolojik bir rahatsızlıktır:)Kendini kurnaz sanıyorsun ama ben senin gibi bukalemunlara karşı idmanlıyım.Ben seni öpmüyorum.Seni Filistinliler öpsün:)

Yorumu oyla      58      63  
Misafir 6 Ağustos 2012 Pazartesi 15:25

Koca bir aferini hak ettin şimdi Totem.Atatürk tamam da,Osmanlı olmamış.Geri söylemlerin tamamına eyvallah.Tedavi meyvesini vermiş gibi.Hayırlara vesile olsun.Öptüm!-1897Basel.

Yorumu oyla      64      58  
FRONTAL 6 Ağustos 2012 Pazartesi 15:09

Gercekten ben artık burda nasıl bir zihniyet taşıyan insanların bulunduguna inanamıyorum.TOTEM yakın tarihinize de uzak tarihinize de sahip çıkın diyor eksileri yagdırıyorlar:)artık sadece bu zihniyeti taşıyan ınsanlara gülüyorum.

Yorumu oyla      57      65  
TOTEM 6 Ağustos 2012 Pazartesi 14:37

Çıkmalıyız.Osmanlıda bizim atalarımız Atatürk te bizim ülkemizin kurucusudur bunlardan birini bile inkar eden bence kendi benliğine ihanet ediyor demektir.Osmanlı nın da hataları olmuştur Genç Cumhuriyetin de Atatürkün de İnönünün de çünkü bunların hepsi insan ve insanların kurduğu ülkeler hatasız olmalarını beklemek ütopik bir bakış açısı olur.İnancınız her ne olursa olsun kendi halkınıza,bayrağınıza ve tarihinize sahip çıkmalısınız yakın tarihinize de uzak tarihinize de.Sevgiler.

Yorumu oyla      54      63  
TOTEM 6 Ağustos 2012 Pazartesi 14:35

Ben artık ucuz sataşmalara ve çirkin atışmaların içerisine mümkün olduğunca girmeyeceğim zira bu anlamsız ve kısır çekişmeler yüzünden konulara yorum yapma ve değerlendirme şansımız olmuyor.Biz bir ulusuz etnik kimlik mozaği ile tarihi,dini ve kültürel bağları olan kader birliği yapmış bir ulus ve eğer birlikte hareket edebilir,benliğimize sahip çıkabilirsek var olabiliriz yoksa bizde parçalanıp emperyalist çetenin yemi olabiliriz.Bunun içinde ne olduğumuzu bilmeli ve tüm değerlerimize sahip-

Yorumu oyla      55      63  
Misafir 6 Ağustos 2012 Pazartesi 12:22

Aklı sıra beni yıpratıp sindirmeye çalışıyor ama tavırları öyle ucuz ve taktikleri öylesine çocukça ki,Sadece kendisini komik duruma düşürüyor.Ben bu sitede ne cambazlar,ne bukalemunlar ve ne dansözler gördüm bin bir rumuza bürünüp birgün Keskindlli olup bir süre sonra ben Tuğkanım onu tanımam diye kıvıran birgün matbaacı bir gün araştırmacıyım diyen yani dizboyu ucuzluğa bürünmüş çok vatandaşla cebelleştim ve şimdide bir vatandaşın kıvırtmaları beni çok eğlendiriyor:)Komik çocuksun vesselam:)

Yorumu oyla      55      62  
Misafir 6 Ağustos 2012 Pazartesi 12:18

Mavi marmara olayı vuku bulduğunda İsrailden yana saf tutarken ve Suriye Uçağımızı vurduğunda bak rusların savunma sistemi nasılmış deyip adeta Uçağımız vurulduğu için sevinç duyan kimlerdi cambazcı vatandaş.CAMBAZA BAK tabiri ne kadar basma kalıp bir tabir ve sizler koro halinde bu kelimeyi sürekli papağan gibi tekrarlıyorsunuz. Bu bile sizlerin kendi beyniniz yerine birilerinin ağzı ile konuştuğunuzun göstergesidir ve burada bir arkadaş öyle madara oldu ki;Bukalemun gibi kılıktan kılığa girip-

Yorumu oyla      53      63  
Misafir 5 Ağustos 2012 Pazar 23:48

22:02, Mavi Marmada'da katledilen ve hesabı sorulmayan DOKUZ CAN dokunmamış, düşürülen uçaktaki iki şehit de dokunmamış da bir kışkırtıcının yazdığı birkaç kelime dokunmuş kanına. Yoksa o kışkırtıcı ile KAYIKÇI KAVGASI mı , milletin dikkatini dağıtmak için, CAMBAZA BAK numarası... AKPciler çok iyi oynarlar CAMBAZA BAK oyununu, sen de iyi rol kesiyorsun.

Yorumu oyla      70      50  
Misafir 5 Ağustos 2012 Pazar 23:35

AKPnin bülbüllerinin uzmanlık alanıdır, GRİ PROPAGANDA. Dr. Paul Joseph Goebbels de propaganda hocaları. NAZİlerden öğrendiler AK ile karayı karıştırıp AK diye yutturmayı. Adamın kim ve ne olduğunu, nasıl bir mantık(!) yapısına sahip olduğunu anlamak için, lütfen vereceğim linkteki makaleye "03 Ağustos 2012 Cuma 16:03"dan başlayarak son yazdığı yorumları okuyun, http://www.turktime.com/yazar/baslik/12066

Yorumu oyla      68      50  
Misafir 5 Ağustos 2012 Pazar 23:25

Yarin 6 Agustos Totem.Bu senin icin bir sey ifade ediyor mu?

Yorumu oyla      67      49  
TOTEM 5 Ağustos 2012 Pazar 22:02

O yüzden mehmetçiğim artık karakollarda Bekletilip Pkk ya kurban edilmiyor.Gündüz vakti çatışmaya girip tek bir destek almadan kaderi ile başbaşa bırakılmıyor.Saldıran pkk lılar misli ile karşılık buluyor.Daha yakın zamanda karakollarımızı basan Pkkl ılar tek kayıp vermiyordu bugün ise karakolu basma cüreti gösteren 14 pkk lı öldürüldü şemdinlide sıkıştırılan 115 pkk lı öldürüldü.biliyorum kahroluyorsunuz efendilerinize mahçup oldunuz.Sıra siz uşaklara da gelecek vatanına ihanet hesabını verir.

Yorumu oyla      53      74  
TOTEM 5 Ağustos 2012 Pazar 22:00

Burada utanmadan;Ceddine,ülkesine,dinine ve halkına hakaretler eden bir İsrailli yahudiyi alkışlayanların benim Mehmetçiğimin Kutsal kanını pis ağızlarına almaya hakları yoktur.Sizler daha siz kimsiniz?Atalarınız kimler?Dininiz ne sorusuna bile cevap veremeyen İsrail beslemelerisiniz.Ve benim kahraman Mehmetçiğim sizin efendilerinizin beslemesi olan Pkk lı itlere gününü gösteriyor zira artık ordunun başında İsrail beslemesi komutanlar yok gerçek vatansever komutanlar komuta ediyor.-

Yorumu oyla      53      70  
TOTEM 5 Ağustos 2012 Pazar 21:17

Hükümetin İsrail ilişkisini bilemem ama sizlerin kendinizi bile burada İsrailli bir yahudi olduğunu söyleyen birine peşkeş çektiğinizi yakinen gördüm!Vatanınıza,halkınıza,dininize ve ceddinize hakaret eden bu meczuba sizler destek verdiniz gerçi sizin de ne olduğunuz belli değil soyunuzu sopunuzu ve dininizi sordum biriniz bile çokıp söyleyemediniz.Ben Yılarca Pkk ile savaştım sen gibi şehir bebeleri bana ahkam kesemez.Sizler ruhunuzu,benliğinizi ve vatanınızı peşkeş çeken zavallılarsınız.

Yorumu oyla      53      69  
Misafir 5 Ağustos 2012 Pazar 20:10

TOTEM ve benzerleri.sizler şehitlere kelle APO ya sayın diyen kesimin temsilcileri ve onların beslemeleri siniz.Üstelik GÜneydoğu arazilerini Israile peşkeş çeken,mayınlı arazileri onlara temizletip 99 yılığına Israile vermeye kalkışan Amerikan kuklası bir hükumetin paralı yorumcularısınız.Yetmedi o ülkeye sözde "one minute" deyip arkasından milyonlar dolar ihaleler veren o garabetin körü körüne destekleyenlerisiniz.İsrailli iş adamı ile Otel odalarında gizlice görüşen zatın yalakalarısınız.

Yorumu oyla      71      49  
Misafir 5 Ağustos 2012 Pazar 19:02

14:00, muhatabının kim ve ne olduğunu, nasıl bir mantık(!) yapısına sahip olduğunu anlamak için, lütfen vereceğim linkteki makaleye "03 Ağustos 2012 Cuma 16:03"dan başlayarak son yazdığı yorumları oku, http://www.turktime.com/yazar/baslik/12066 Saygılar.

Yorumu oyla      56      49  
TOTEM 5 Ağustos 2012 Pazar 16:04

Şemdinlide ise onlarcası daha gebertildi ama sizi üzen ve ayağa kaldıran mehmetçiğin şehadeti değil siz Pkk lı terörirstlerin ölmesine üzülüyorsunuz.Çünkü neden mehmetçiğe üzüleceksiniz onlar makarnacıların çocukları değil mi?Sizi üzen efendilerinize uşaklık eden teröristlerin ölmesi.Ben sizlşerin ne olduğunuzu anladım yavrum siz bu ülkenin içine çöreklenmiş Türk ve İslam düşmanlarısınız.Gidin siz İsrasilli efendilerinizle gebertilen Pkk lılar için yaz tutun.Sizlerden iğreniyorum.

Yorumu oyla      53      67  
TOTEM 5 Ağustos 2012 Pazar 16:01

Daha vatanına,bayrağına,tarihine,dinine ve geleneklerine sahip çıkmaktan aciz müsibetler bana laf söylüyor!Ben en azından sizler gibi İsrail beslemesi değilim.Daha dün Sizin şerefli dediğiniz komutanlar işbaşında iken karakollarımız basılıp gündüz vakti 6 saat yardım gitmezken teröristler onlarca askerimizi şehit edip bazılarını onlarca kilometre götürüp ıraka kaçırırken ben bu nasıl iş dediğimde orduyu yıpratma diyordunuz şimdi her saldırı misli ile karşılık buluyor bak 11 terörist öldürüldü-

Yorumu oyla      53      68  
Misafir 5 Ağustos 2012 Pazar 14:00

Oğluna bir ilin valisinin himayesi altında 20 gün askerlik yaptırana, diğerini çürüğe çıkartana NEDEN diyebilmektir. Eğer gerçekten TÜRK seniz ve bu milletin acısına azıcık saygınız kaldıysa kesin artık şu milletle dalga geçer gibi akp övgülü yazılarınızı veya defolun gidin.(4)

Yorumu oyla      72      49  
Misafir 5 Ağustos 2012 Pazar 14:00

Ancak yalakalığını yaptıklarınıza ve başarılı bulduklarınıza her gün şehit edilen çocuklarımızı sormayı da unutmayın. Hani hep başkalarını “siz TÜRK müsünüz “ diye sorgularsınız ya burada. Türk olmak böyle bişeydir. Kendi oğullarını askere göndermeyenlere NEDEN diye sorabilmektir. (3)

Yorumu oyla      72      49  
Misafir 5 Ağustos 2012 Pazar 13:59

Utanması sıkılması olmayanlar,TBMM den alınan yetkiye rağmen neden 10 yıl boyunca sınır ötesi mücadeleyi askıya aldıklarını açıklamaları lazım. iktidara geldiklerinde verdiğimiz şehit sayısı yılda 4-5 iken,sadece bir tek günde onlarca şehir verir hale geldik. TOTEM ve diğer akp beslemeleri kesin artık boş vıdı vıdıları ve defolun gidin. Gidin yorumlarınızı size uygun ortamlarda yapın. (2)

Yorumu oyla      73      49  
Misafir 5 Ağustos 2012 Pazar 13:58

Buradaki TOTEM FRONTAL H.Tahsin gibi AKP beslemeleri RTE ve basiretsiz hükümetini aklamak için 1001 takla atarken, gencecik fidanlarımız teröristler tarafından her gün yok ediliyor. Onların savunmakla yükümlü olduğu akp hükumeti denilen ucube sadece çıkıp anlamsız demeçler vermekle ve hamasi nutuklar atmakla yetiniyor. Bakın görün çok başarılı bulduğunuz o hükümetin ve dahi gözüyle baktığınız beceriksiz dış işleri bakanın ülkeyi getirmiş olduğu durumu. (1)

Yorumu oyla      73      49  
Misafir 5 Ağustos 2012 Pazar 06:11

21:22, kayıtsız-şartsız savunup peygamber bellediğin tip için de o kadar emin konuşabilirmisin?

Yorumu oyla      60      49  
TOTEM 4 Ağustos 2012 Cumartesi 22:18

Basel sanırım çalışmadığın yerlerden sordum:)) Tık yok baktın siyaset ve tarih seni aşıyor magazine mi başladın:))

Yorumu oyla      56      75  
TOTEM 4 Ağustos 2012 Cumartesi 22:03

Lütfen Editöre hakaret etme Basel:))Allah korusun Editör bence Allaha şükür TÜRK.

Yorumu oyla      55      74  
Misafir 4 Ağustos 2012 Cumartesi 21:22

Editor..Cevap ver Totem'e.Neden 2 yorumundan birini cope atiyorsun.Yoksa sen de mi yahudisin.:))-Basel-

Yorumu oyla      70      54  
FRONTAL 4 Ağustos 2012 Cumartesi 17:01

Çevir kazı yamasın tabırı herlade Basel için söylenmiş.

Yorumu oyla      59      74  
TOTEM 4 Ağustos 2012 Cumartesi 16:51

Saldır dedelerinizi hırıstyanlar katletti siz acısını zavallı Müslüman Filistinlilerden çıkartıyorsunuz.Bu vahşi ERmperyalizmin finansörü senin ırkın değil mi?Dünyayı bu hale sokan senin ırkın değil mi?Her oyunun her çirkin tezgahın arkasında senin soydaşların yok mu?Sen şimdi çıkmış burada ahkam kesiyorsun.Sen kendi soyuna ve ülkene bak yavrum.Ama bu söylediklerimi duymazdan gelirsin değil mi?İşine gelmez zira sana birşey söyleyeyim mi?Basel rumuzlu meczup sen kendini akıllı sanan bir zavallısn

Yorumu oyla      54      69  
TOTEM 4 Ağustos 2012 Cumartesi 16:47

Sayın editör!Neden iki yorumumdan birini çöpe atıyorsun sorabilirmiyim? Ekin İsrailli yahudisi burada gelmiş dinimden tarihime kadar herşeyi sorgulayıp saldırıyor sen benim yorumlarımı çöpe atıyorsun.Basel rumuzlu bebe sen bırak benim dini mi de sen kendi yobazlarına bak!Pelikli saçlar,keçi sakal ve kara cübbelerle dolaşan fanatik yahudilerden bahsedelim olur mu?Müslümanlar enazından kimseye soykırım uygulamıyorlar ve senin soyunuda katledenler Müslümanlar değildi hırıstyanlardı git onlara -

Yorumu oyla      54      70  
TOTEM 4 Ağustos 2012 Cumartesi 16:02

Editör ikinci yorumum neden çöpe gitti?Bre meczup domuz bağından bahseden sen kendi ülkene bak insanlık dışı muameleler de üstünüze yok Filistin de yaptığınızın adı soykırım dır.Senin devletin ve dindaşlarının yaptıklarını anlat.Çocuk katilisiniz sivil halkı hunharca ketleden eli kanlı katiller burada benim dinime laf ediyor.Sizden ala ırkçı mı var dünyada kendi ırkınızdan olmayan musevilere bile ikinci sınıf insan muamelesi yapan sizler değilmisiniz?Dünyanın enbüyük katliamcıları burada-

Yorumu oyla      54      71  
Misafir 4 Ağustos 2012 Cumartesi 16:02

Medreseden beslenirse tarih kültürü,bir elde tespihle takke,diger elde ibrikle seccade.Bilimden pusulasi olmadığı sürece,dolaşıp durur gündüz gece.Ulemadan medet umduğu devirde farkında bile olmaz rezil rusva olur cümle aleme,yedi düvele.Kendisini her an bir koseye sikismis ve bir sey yapamamanin caresizligini hissedip donakalip,bilincaltinda yesermis ve yasaminin bir parcasi olmus direnclerinin tozlu ortusunu aralamadan,suclulari disinda arayarak akintiya kurek cekme misali bombos yorumlar.

Yorumu oyla      75      55  
Misafir 4 Ağustos 2012 Cumartesi 15:42

Sizin sozde demokrasiyle timarlanmis yorumcu basi yeniceriniz artik raydan cikmis gibi hocam.Ozlemlerini icinde besledigi hayallerine editorun iyi niyeti sayesinde biraz olsun kavusmaninin sarhoslugu ile almis basini gidiyor.Timarlanmis diyorum,zira domuz bagi ile insanlari katleden de ayni kafa. İnsanlığın en büyük mikrobu ırkçılıgin geçmişinden ders almayıp ,hatta örnek davranış haline getirmek dünya durdukça devam edecek.Sizin yazdıklarinizi sindirerek bir okuyabilse tosuncuk.(1897Basel)

Yorumu oyla      74      64  
TOTEM 4 Ağustos 2012 Cumartesi 15:18

Basel alkış tutuyorum buradan sana 60,70,80,90 zira iyi kıvırıyorsun:)Bırak ümmetçiliği ve psikolojik analizleride söylediklerime gel sana ne benim ceddimden,halkımdan,dinimden ve iç siyasetimden senin devletin Din devleti değil mi?Neden senin Hükümetinden bahsetmiyoruz?Neden yahudilikten bahsetmiyoruz.asıl yobaz ve bağnaz olan siz değilmisiniz?İsrailde dine en küçük bir laf etsen ne olur?onu söyle?Bayrak ulus aşk falan demişsin de senin bayrağın bizimki değil ulusun Türk ulusu değil ve aşkın-

Yorumu oyla      66      71  
Misafir 4 Ağustos 2012 Cumartesi 15:06

Tipik Pasif-Agresif kişilik bozukluğu..Bir türlü anlaşılmadıgina ve değer görmedigine inanmak,ilişkilerde kararsızlık,katılmadıgi görüşlere saldırganca karşı koyma.Odak otorite figuru..Okuduklarinin hoşnutsuzluğunu provokasyon yolu ile otoriter figürlere saldırmak gibi.Enteresan olan,bu figürler ile irtibatta da olmak istiyor.Bilimi, bilimsel başarıları tanimiyor. Hala otluyor Orta Asya'da..Yormamak gerekir bu kulu sayin yazar.(1897Basel)

Yorumu oyla      76      64  
Misafir 4 Ağustos 2012 Cumartesi 14:46

Ummetcilikten daha tehlikeli dusunsel yalpalamalar sergileyen,insanlarla iliskilerin imrenesi tarafindan bihaber,sirti gelecege donuk bir yasam tarzini benimseyen ve de en onemlisi sidik yarisi yaparcasina yorum savasi yapan.Sen TOTEM!-Hic bir sey ogrenememis ve bu eksikligi icin utanma duygusu yasamayan ve ogrenmedigin icin yasliliginda da ogretecek bir seyin yok.Irkcilik dincilikle zehirlendi mi bu tur reaksiyonlar maalesef kacinilmaz oluyor.Kompleks dna'lararina islemis,inkar yasam bicimin.

Yorumu oyla      71      65  
Misafir 4 Ağustos 2012 Cumartesi 14:33

Şıh Hakkı Hazretleri'nin, müminlerin oval bir cismi okşamaları ya da ortasında delik olan yuvarlak bir cisme "manalı" fazla bakmalarının imanı bozacağını tebliğ etmesi İskoç asıllı John Baird'in televizyonu icat etmesiyle eşzamanlıdır..Sen "Totem",davulcu Remo’nun,davul çalarken sağ ayağını kaldırıp tokmağı sol ayağının altından davula vurması,senin aklini kacirman ile ayni zaman dilimi icinde midir?-Yoksa,Çinlilerin pirinçteki gen sıralamasını bulmalarına mi rastlar.?-Ne dersin.(1897Basel)

Yorumu oyla      72      62  
TOTEM 4 Ağustos 2012 Cumartesi 14:21

Ben yahudi düşmanı değilim ama sizler TÜRK VE İSLAM DÜŞMANISINIZ!! Siz nasıl insanlarsınız?burada kimler yorum yazıyorlar?Siz kimsiniz?Hadi allah aşkına biriniz çıkıp kendisini soy sop ve din olarak tanımlasın neden bunu bile yapmaktan çekiniyorsunuz?Bakın adam çıktı BEN İSRAİLDE DOĞUP BÜYÜMÜŞ BİR YAHUDİYİM DİYOR.ya sen?Sen neden ırkından dininden ve tabiyetinden bu derece korkuyorsun.Hadi gel birazda İsrailin yanlışlarını konuşalım diyorum bana eksiler yağdırıyorsun!!Siz kimsiniz yavrum.

Yorumu oyla      53      71  
TOTEM 4 Ağustos 2012 Cumartesi 13:36

Lafı gelince Türklükten bahseder vatan millet edebiyati yaparsınız.Allaha şükür bana saldırıp hakaretler eden ve dinime ve ceddime saldıranlarla onları destekleyen bu ülkenin vatandaşı benim halkımdan ve dinimden insanlar değilmiş.Ben anladım artık kimin ne olduğunu demek ırkçı ve Yahudi düşmanıyım öylemi?Evet ben benim halkıma ve ülkeme düşmanlık besleyen herkesin düşmanıyım.Ve Burada kimin ne olduğunu öğrendim ülkemi birsürü ne idüğü belirsiz hain sarmış.Kuşoğlu satılmış arıyorsa burada çok.

Yorumu oyla      53      68  
TOTEM 4 Ağustos 2012 Cumartesi 13:32

Yahudi düşmanı ırkçı!!Gördünüzmü vatandaşlar eğer adamlara tek laf edersen seni Yahudi düşmanı ve ırkçı ilan ediyorlar ama vatandaş sana,ceddine soyuna sopuna ırkına ve dinine söylemediğini bırakmıyor sen ona alkış tututp yazdıklarına alkış tutuyorsun.Bak adama gel senin ceddinden bahsedelim senin hükumetinin yanlışlarını konuşalım diyorum sen ırtkçısın diyor!sizler gerçekten safmısınız? YOKSA HAİNMİ NASIL OLURDA SŞİZE HAKARETLER EDİP AŞAĞILAYAN BİRİNE DESTEK VERİRSİNİZ?siz nasıl Türksünüz?Birde

Yorumu oyla      53      70  
Misafir 4 Ağustos 2012 Cumartesi 11:58

gazete çıkaracağınızı öğrendim dün rahmi bey. sevindirici bir haber bu. allah yar ve yardımcınız olsun.

Yorumu oyla      62      50  
Misafir 4 Ağustos 2012 Cumartesi 11:57

totem... sen bir yahudi düşmanısın. ırkçısın. bunu biliyorsun değil mi

Yorumu oyla      66      50  
TOTEM 4 Ağustos 2012 Cumartesi 02:19

Basel 1897 neden senin tarihinden bahsetmiyoruz?Neden senin hükumetinin yanlışlarından ve barbarca tutumundan bahsetmiyoruz?Dünyadaki tüm sömürülerin ve işgallerin senin soydaşların tarafından yapıldığından bahsetmiyoruz.Neden İsrailin bir din devleti olduğundan bahsetmiyoruz?Neden kendi ülkende laiklikten bahsetmiyorsun?Kapitalizmin kalesinin senin soydaşlarının elinde olduğundan bahsetsek mesela neden bu konulara hiç girmiyorsun?Hadi birazda bunlardan bahsedelim Çakozladın mı:)kültüre bak:)

Yorumu oyla      53      74  
TOTEM 4 Ağustos 2012 Cumartesi 02:08

Olan aşkından bahsediyor sen ise senin ulusuna,bayrağına ve dibnine hakaret adama alkış tutup artı veriyorsun.siz ne tür insanlarsınız.Gülüm BASEL gel senin ırkını konuşalım senin dinini,senin devletinin Filistinlilere yaptığuı zulumden ve dünyayı sömürmesinden bahsedelim.Sen kimsin ki buraya gelip benim tarihime,dinime ve halkıma dil uzatıyorsun haddini bil.Sen bana hiçbirşey sunamazsın.yürüde boyunun ölçüsünü görelim İsraile kadar yolun var ve buralarda da beni,değerlerime dil uztma meczup.

Yorumu oyla      53      74  
Misafir 4 Ağustos 2012 Cumartesi 02:04

Burası sirke benzedi demiştim ya sirkte bile bu kadar taklacı yok:)Çakozlama,kontak,cücük yavrum nereden buldun bu kelimeleri?birde vatan bayrak,ulus falan demiş!!Bak bak hangi bayrak?Hangi ulus ve hangi vatan?İsrail bayrağı mı yahudi ulusu mu?Kendin söyledin İsrailde doğma büyüme bir yahudi olduğunu sana ne gülüm benim ülkemden sen git kendi vatanının ve ulusunun bayrağı dini ve tarihi ile uğraş ve siz bu vatandaşa artı veren meczuplar adam vatan,bayrak,ulus,aşk derken kendi ırkına ve bayrağına

Yorumu oyla      53      74  
Misafir 3 Ağustos 2012 Cuma 23:11

TOTEM.2)-Senin gibiler çok.Ugrasamam..Elde sineklik dolasmaktan cok daha önemli seyler de var bu hayatta benim icin.Benim vatan,bayrak,ulus askim gibi.Ne demek istedigimi lütfen anlamaya çalisma..Ne de olsa yagan yagmurda yürüyebilmen gerek,islanman icin...Iceriksiz,sacma sapan ve suclayici yorumlarinla cehalet,cehl-i mürekkep ve tecahül-ü arifane durumlarının halli müşkül bir karışımını sergiliyorsun.İzan ve insaf dileklerimi sunuyorum sana.(1897Basel)

Yorumu oyla      81      49  
Misafir 3 Ağustos 2012 Cuma 23:04

TOTEM.1)-Merhametli anima denk gelmis,daha onceleri cevap yazmis idim sana.Neden uzatmadigimi"Allahtan ümit kesilmez.!"diye düsünerek çakozlarsin zannetmistim.Ümitsiz vakalarin bile arasira lafi, alistiklari yerden degil,kisa kontak yaparsa eger Allah merhameti akillari ile anladiklarini bir yerde okumustum. Sende durum biraz vahim galiba.. Cünkü,senin kelle kisa kontak sersemlemeden once beni"Hizaya getirdim" sanmis,daha sonra devre kesilince kendi cücügüne inanamamis,simdi bir daha yazmissin.

Yorumu oyla      79      49  
TOTEM 3 Ağustos 2012 Cuma 21:15

Dikkatinizi bir olaya çekmek istiyorum mesela bu köşede konu asla Akp değil ben Türklüğü,islamı ve ceddimizi savunuyorum.Neden çünkü Sayın yazar başta olmak üzere birçok kişi onlara saldırıyor.Hatta İsrailli bir yahudi bile gelmiş ceddimize ve dinimize sataşıp karalamaya çalışıyor ve dahada ilginci bu bizim Ulusalcı ve Atatürkçü arkadaşlar o vatandaşa değilde bana tepki gösteriyorlar!Atatürk size Yabancılarla bir olup ceddinize ve dininize saldırın mı dedi bre meczuplar.yaptığınızın adı hainlik

Yorumu oyla      53      74  
Misafir 3 Ağustos 2012 Cuma 20:59

18 51 de yazan arkadaşım yakında biyografimi içeren bir kitap yayınlayacağım ve sen gibi meraklılara satıp para kazanacağım nasıl iyi fikir değil mi:)Burada yorumların yayınlandığı saatler belli günden 4-5 kez on dakikanı ayırırsan pekala olur.hani sen iş yerinde pc de oyun oynayıp Chet yapıyorsun ya bende yorum yazıyorum:) Emin ol senin yarın kadar bile internette zaman harcamıyorum.Gözlerinden öperim güzel kardeşim.

Yorumu oyla      53      56  
Misafir 3 Ağustos 2012 Cuma 18:51

Merak ettiğim için soracağım.TOTEM denilen akepe allayıcı-pullayıcısı hükümet ve adı geçen partiyi aklayan yorumlar yazmak dışında başka iş yapar mı? Sürekli yorum yazdığı için bu bilgi "abidesi" muhteremin geçimini nasıl sağladığını merak ediyorum?

Yorumu oyla      63      51  
TOTEM 3 Ağustos 2012 Cuma 15:08

Ben cidden çok üzülüyor ve bu duruma kafa yoruyorum sizler adına empati kurmaya çalışıyor sizi anlamaya çalışıyorum ama olmuyor anlayamıyorum sizleri.Kısır çekişmeler ve partizanlık nasıl bu derece gözlerinizi kör edebiliyor?Partizanlık uğruna Bir İsrailli yahudinin Ceddimizi,tarihimizi ve dininmizi sorgulayıp aşağılamasına destek veriyorsunuz.Ve bana sadece tarihimizi,ceddimizi ve dinimizi savunduğum ve sanane bizim tarihimizden ve dinimizden ve gel seninkileri konuşalım dediğim için kızıyorsun

Yorumu oyla      54      80  
Dkapkiner 3 Ağustos 2012 Cuma 15:06

Beklenen haber Bu günün en güzel haberi oldu;Rahmi Turan gazete çıkarıyor.Bekliyoruz Rahmi bey.Gazetelerin görevi iktidara yanlışlarını gösterip Türk Milletinin ihtiyaçlarını onlara iletmektir.maalesef ülkemizde bu sayıda gazetelerin sayısı 3-4 e düşürüldü.Bu sayı ile muhalefetin sesini duyurması mümkün değil.Zaten herhangi bir teklif duymak istemeyen bir iktidar var.Bekliyoruz Rahmi bey.

Yorumu oyla      66      50  
TOTEM 3 Ağustos 2012 Cuma 13:45

Kardeşim Tuhafmısınız siz?Adamlar bu ülkenin tarihine ve dinine saldırıyor ve ben onlara karşı savunuyorum.Adam ben İsraiili bir yahudiyim deyip senin tarihine ve ceddine saldırıp dinini sorguluyor sen halabu ülkeden yanamısın diyorsun!Ben bu ülkeden tarafım ama sizler maşallah israil ve yahudi arkadaştan tarafsınız.Hala bu soruyu sorduğunuza inanamıyorum.sizin gözleriniz kör ve algınız kapalı mı?Ben Herkesin,Tarihine,Atalarına,Geleneklerine ve dinine sahip çıkmasını istiyorum ya siz?

Yorumu oyla      55      75  
Misafir 3 Ağustos 2012 Cuma 09:56

Totem takma adlı yorumcu ülkedaş; çok bilmek, az bilmekle kişi değer kazanmaz. kişi ancak kendini bilmekle, doğru yerde ve doğru zamanda tavrını ilan etmekle değer katar haznesine. madem bu ülkenin ve devletin vatandaşısın o halde; bu devlet ve ülkeden yana tarafmısın onu açıkca beyan et. yok bu devlet ve ülkeden yana taraf değilsen, ne istediğini yaz! ne aradığını bilmeyen aradığını bulamaz. rejimle sorunun varsa bunu açıkca yaz. muhalefetlik yapmaksa gayen niye başkasına kızıyorsunki.

Yorumu oyla      77      50  
TOTEM 3 Ağustos 2012 Cuma 02:46

BU benim halkım mı?yoksa içimizdeki İrlandalılar lafının bir başka versiyonunu mu yaşıyoruz!Bir İsrail vatandaşı yahudi geliyor bizim ceddimize ve dinimize hakaret edip saldırıyor ve benim çok güzide!!yorumcularım ona destek verip ceddimize ve dinimize sahip çıkan bana eksiler verip saldırıyorlar.Pardon ama ben yanlış bir ülkede ve yanlış bir sitedemiyim?burası Türkiye ve burada yaşayanlar Türk değiller mi? Yada burası Müslüman bir ülke değil mi?Rahmi bey tebrik ederim harika yandaşlarınız var:)

Yorumu oyla      53      86  
Misafir 2 Ağustos 2012 Perşembe 19:35

Güldürmeyin beni Rahmi Bey, lütfen amma lütfen kullandiginiz kelimelerin ne anlama geldigini önceden arastirin. "ÜMMI"sözü sizin anlam verdiginiz gibi hic bir sürette kullanilmamistir. Yüzde 95 cahil dediginiz OSMANLI,hem okur hemde yazardi läkin bir günde cahil birakilmislardir.Yazin lütfen yazin bazen de akliniza gelirse gercekleri de carpitmadan yazin.1453

Yorumu oyla      53      84  
TOTEM 2 Ağustos 2012 Perşembe 19:24

Bu arada Angut gibi nitelemeleri kelime hazinesi sananlara bir sözüm olacak biliyorum hakaret olsun diye yazmışsın ama angut güzel bir kuştur ve bunu bilmeyenler nedir herkes biliyor:)

Yorumu oyla      54      82  
Misafir 2 Ağustos 2012 Perşembe 19:11

Türk milletini sadece ve sadece 1 asira siktiracak kadar tarih ve cografya bilgisi olan birilerine buradan kalkip bie seyler anlatmaya kalksam sadece onlarin anlayabilecegi kadar anlatabilirim.Yapmayan agalar beyler, Türk trihinin 5000 senelek mazisi vardir.Sultan Alparslan malazgirt savasini kazanmadan önce de bu topraklarda Türkler vardi.Karadenizde kipcaklar vs..

Yorumu oyla      55      49  
TOTEM 2 Ağustos 2012 Perşembe 19:03

Gülüm benim kelime hazinem seni boğar ben sadece sen ve senin gibilerin anlayabileceği dilden konuşuyorum bu kadar yalın bir dille yazdıklarımı bile alılamakta zorlananlara ne yazayım.Kardeşim senin maksadın ne?kimsin sen?Şalom falan git israilde yaz filistinlilere yaptıklarınızı yaz.Vahşi emperyalizmin finansör ve organizatörü olmanızı yaz.Sen kimsin ki benim dinime ve ceddime sallıyorsun.Haddini bil.burası iyice sirke döndü kılıktan kılığa girip burada bilgi kirliliği yaratıoyrlar.

Yorumu oyla      55      78  
FRONTAL 2 Ağustos 2012 Perşembe 17:38

SHALOM rumuzlu vatandaş peki bız yalancıyız ,ve sen dogrusun neden peki neden bir ibranice bır anlam taşıyan bir rumuz kullanıyosun?Dkapkiner hele sen hiç konuşma!yok öyle 3 kuruşa 5 köfte eger benim dinimle,tarıhımle ınsanlar alay ediyor,çarpıtıyor,aşagılıyor ise ben bunun hesabını sorarım kardeşim buna sen deil kimse engel olamaz!"Dinime küfür eden müsliman olsa bari"

Yorumu oyla      56      83  
Misafir 2 Ağustos 2012 Perşembe 17:29

Türkçem ağır mı geldi sayın webmaster?-Ne yapılabilir ki,bizim buralarda doğrusu öğretiliyor.Önce yayınlayıp,sonra silmenin internet dünyasında karşılığı küfürdür.Bilginize.Kelime hazneleri 200-300 kelime ile sınırlı olan güvercinlerinizle oynayın santrançınızı.Taa ki,piyonları devirip santranç tahtasının ortasına sıç.....ları ana dek...Size de shalom!

Yorumu oyla      79      53  
TOTEM 2 Ağustos 2012 Perşembe 17:28

Ben müslümanmıyım değilmiyim orası önemli değil zaten kimse için de bir önemi olamaz.Benim kimsenin inancı ile ilgili sorunum yok.Hatta hiç inancı olmayanlarda olabilir ve aynı objektif yaklaşımı onlara da gösteririm ama birileri halkımın inancına ve tarihine dil uzatırsa tepki veririm.Ben müslüman değilim de peki siz nesiniz?Bir yahudi tarihime ve dinime saldırıyor ona artılar verip destekliyorsunuz benim verdiğim tepkiye eksiler:))Beni bırakın da siz kimsiniz ve nesiniz?

Yorumu oyla      54      82  
TOTEM 2 Ağustos 2012 Perşembe 17:05

Ben tekrar ve tekrar soruyorum!Sallayıp saçmalayıp sıvışmayın!Müslümanlığa yakışmayacak ne söz söyledim?NE KONUDA İFTİRA ATTIM?evet buyrun sizi dinliyorum.bir yahudinin türk tarihi ve islam hakkında atıp tutmasını eleştirdiğim için mi müslüman dahi olamıyorum.Ben şimdi Yahudilerin tarihine saldırsam ve dinlerine dil uzatsam bu adil olur mu?Daha da önemlisi şık ve etik olur mu?Benim tarihimden ve dinimden sana ne!Senin dinin sana benim dinim bana.burada ne tür insanlar yorum yazıyorlar!

Yorumu oyla      53      82  
Misafir 2 Ağustos 2012 Perşembe 15:37

6 ağustosta piknikte olacakların ota bota yorum döşeyip ne denli bilge olduklarını nasıl da ispatlıyorlar iftira ve yalan ile süsleyerek.En önemlisi, olayi kavrayacak zekaları olmadigi gibi,kivrak zeka denince, sahibini dansöz zannedecek kadar da angutlar. Allah merhameti akıllarını ilahi haznesinden alip, apış aralarına yerlestirmisler cünkü. Teknolojiden, internet denizinde nelerin kimlerin elinde oldugundan haberleri yok.Bunlar gibiler mi mücadele edecek sayın yazar?-(shalom)

Yorumu oyla      91      52  
Dkapkiner 2 Ağustos 2012 Perşembe 15:02

Frontal ve Totem yorum yaparken bira yüzünüz kızarsa iyi olur.Son yazdıklarınızı bir müslüman yazmaz.Yemin ediyorum ki siz müslüman değilsiniz.Selamün aleyküm demeyle olmuyor bu iş!..

Yorumu oyla      78      52  
FRONTAL 2 Ağustos 2012 Perşembe 14:27

SHALOM:İBRANİCE selam vermek demek ve b ayrıntıyı sadece TOTEM esgeçmedi evet gercekten sayın TURAN ın destekçi yorumcuları türk deilde yahudi gercektende enteresan ve bu kışıler bızım geçmışımıze, ve tarıhıme saldırıyor,ve sizlerde bunlara destek verıp alkış tutuyorsunuz.

Yorumu oyla      54      92  
TOTEM 2 Ağustos 2012 Perşembe 13:35

Shalom yazan biri yahudi dir ve basel denen kişide İsrailli bir yahudi idi ve bu vatandaşlar Osmanlıyı yerden yere vurup islamı eleştiren sayın yazarımızın en büyük destekçileri ilginç değil mi sizce de!Bu ülkede tabii Yahudi,ermeni,rum ve başka din ve ırklardan da Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarıda var ve onların tabi ki ülke gündemi ile ilgili olmaları normal ama İsrailli birinin Türk tarihi ve islamla bu derece yakından ilgilenmesi sizce de garip değil mi?Tuhaf çok tuhaf(Selamünaleyküm)

Yorumu oyla      54      92  
Misafir 2 Ağustos 2012 Perşembe 12:01

Yorumları okuyorsunuz değil mi Turan hocam?-Zor iş değil mi onlara rağmen vatanı savunmak.Merak buyurmayın.Elbet gün gelir,trafikte karşidan karşıya geçerken bugünlerde başarı ile sergiledikleri antilop yeteneklerini kaybedeceklerdir elbet..Sizin de benim de başımız rahat edecektir.İşte o gün yazaracağım sayın Turan.(shalom)

Yorumu oyla      97      53  
FRONTAL 2 Ağustos 2012 Perşembe 10:23

Aydınlanır, merakını giderirsin.Birde söz vermıştin diye yalanlara baş vurma kardeşim arşive bakın böyle bi konu hakkında hıçbişekilde söz vermedim!Hülya da benim adma BOP un açılımını yapmış:)daha öncede söylemıştim BOP göreceli dir nasıl görmek isteriseniz öyle görür, sadece işinize geldıgı gıbı,yorumlarsınız.saygılarımla.

Yorumu oyla      54      71  
FRONTAL 2 Ağustos 2012 Perşembe 10:18

OSMANLI devletının yaptıgını, ve bunu çogu türk tarafından bilinmedigini, ayrıca AVRUPADAKİ İNSANLARIN çogunun BİLDİGİNİDE YAZMIŞTM.bunları neden göz ardı ettiniz benim çok bilmiş vatandaşım?işinizemi gelmedi yoksa?Dkapkiner de benim türkçe me takmış:)sen bırak benim türkçemide tezimi çurut kardeşim!15:01 deki bir vatandaşta herkim ise bu BOP a(BÜYÜK ORTADOGU PROJESİ.)Bu proje taki BUSH zamnında çıkan bir proje ve o merakını gıdermek istiyor isen sana bir link verecegim izle belkı bıraz

Yorumu oyla      54      73  
FRONTAL 2 Ağustos 2012 Perşembe 10:05

Dün,ben yok iken neler olmuş:)bir vatandaş,13:47 benim yazdıgım yorumda 1933 de osmanlımı var demış,ee benim ilerı zekalı çok bilmiş takılan vatandaşım:)ben adamın TÜRKİYEYE GELİŞ TARIHINI YAZMIşTIM:)ki orda yazdıgım şahıs ögrencılerıne tarıh anlatıyor,AVRUPA nın neden turklerı sevmedıgını anlatıyor,sebebin OSMANLI devletınden ılerı geldıgını anlatıyor,ama yok siz işinize geldıgı gıbı okur yorumlarsınız!o şahsın medreselerde, ilim tedrisatı nında ögretıldıgını yazmıştım hatta ilk deniz altının-

Yorumu oyla      53      72  
Misafir 2 Ağustos 2012 Perşembe 02:38

Bir vatandaş ise Totem ceddin de senin gibmiydi demiş!Ben Türk vatandaşıyım ve bu ülke insanının ceddi kimlerse benim ceddimde onlar!Peki sen kimsin?Senin ceddin kim?Ayrıca totem kafalı ne demek?Ben bu ülkede farklı inançlar çatışmalı mı dedim?Nerenden uyduruyorsun bunları?Sen ne kafalısın?Ben birçok benzetme yaparım ama gerek yok.sizler zır cahil ve yobaz insanlarsınız düşünmne yetiniz olmadığı ve beyinlerinizi icara verdiğiniz yetmezmiş gibi düşünebilen fikir üreten insanlara saldırıyorsunuz.

Yorumu oyla      53      72  
Misafir 2 Ağustos 2012 Perşembe 02:22

Değilsiniz.Neyi savunduğunuzu hatta kim olduğunuzu bile bilmiyorsunuz.birkaç kişiyi ve söylemi idol kabul etmiş kayıtsız şartsız ne söyleseler kabul edip bu kişilere biat ediyorsunuz.Size soruyorum eğer Türkseniz tarihinize ve ceddinize sahip çıkın,Müslümansanız dininize sahip çıkın soyunuz sopunuzu,ceddinizi soruyorum tıs.dininizi soruyorum yine top çeviriyorsunuz.Misafitr rumuzları ile sallayıp yok oluyorsunuz.Karanlıktan taş atmayın ortaya çıkıp fikirlerinizin ve söylemlerinizin ardında durun

Yorumu oyla      53      71  
Misafir 2 Ağustos 2012 Perşembe 02:19

Ben benden bilgili arkadaşların Konu hakkındaki düşüncelerini bir türlü okuyamadım,sizin kültürünüzün kaynağını öğrenemedik gitti!Yazarlara yağ çekip harikasınız nasılda güzel ağzınızı bozuyorsunuz demek ve makarna kömür muhabbeti yapmaktan başka bir fikri ışığınızı göremedik.Ben cahilim ama kendimi ifade ediyor,düşüncelerimi aktarıyorum ya siz sürekli Totem şöyle totem böyle demekten ve benim ŞAHSIMA SALDIRMAKTAN BAŞKA NE YAPIYORSUNUZ?Biriniz bile benimle fikri bir tartışmaya girecek kapasitede

Yorumu oyla      53      69  
Misafir 2 Ağustos 2012 Perşembe 01:37

bilgisizcee ve vicdansıza saldırıyorlar başlığı ile yazarın anlattıklaarı çok çarpıcı ama daha çarpıcı olan totemin hali. başlığın ifade ettiği ruh hali tam da toteme uyuyor. bilgisizce saldırıyor

Yorumu oyla      73      49  
TOTEM 2 Ağustos 2012 Perşembe 00:24

Sayın yazar siz bilgisizce ve vicdansızca bizim ceddimize ve dinimize saldırıyorsunuz ya!İnsanlar cedlerine ve dinlerine sahip çıkıyorlar.Benb Çerkesim,Türk vatandaşıyım ve kendimi Türk olarak ifade ediyorum zira bu ülke için dedelerimde savaştı bende savaştım kimliğimde İslam yazıyor ve Benim Tüm sülalem müslüman bakın soyumu,sopumu,dinimi yani kendimi açıkça ortaya koyuyorum peki ya sizler bunu yapabilirmisiniz?Hayır kıvırır top gezdirir durursunuz.Net olun ya dik durun kimliğinize sahip çıkın

Yorumu oyla      54      77  
Misafir 1 Ağustos 2012 Çarşamba 20:51

bu ülkede farklı inançlar çatıştığında size bir şey katacağını mı sanıyorsunuz totem kafalılar? Daha huzurlu daha zengin mi olacaksınız? Hayır evinizden dışarı adım atamayacaksınız.Kendinizi güçlü mü sandınız? Biliniz ki güç Allah`ındır.Totem ceddin de senin gibi miydi?

Yorumu oyla      65      51  
Misafir 1 Ağustos 2012 Çarşamba 20:37

Bir gün de dünyada müslümanlarin cektigi zülmü ve iskenceleri kösenize tasirmisiniz.Bakiniz ARAKAN da müslümanlari canli canli YAKIYORLAR.Begenmediginiz OSMANLIM olsaydi bunlara oralari DAR ederdi.1453

Yorumu oyla      55      72  
Dkapkiner 1 Ağustos 2012 Çarşamba 19:54

Bu totemle fazla uğraşmayın.bu adam sıradan bir adam.Bu tür yazışmalar hoşuna gidiyor.Söyleyecek hiç bir şeyi yok.Bir aydır burada siz kimsiniz diyor.Ne desin garibim kafa boşsa.Ben Rahmi beyin yerinde olsam yazmam bu insanlara.Ama iyimser insan.

Yorumu oyla      77      49  
Misafir 1 Ağustos 2012 Çarşamba 18:15

totem bir gün gelir de okuduğunu anlarsa dişimi kıracağım. türklüğüm sadece türk ailede doğmuş olmamdan, başka bir tarafıyla ilgili değilim türklüğün de başka bir milliyetin de diyorum türksen ceddine sahip çıkarsın diyor. ve ben onu tekrar soruyorum: sana ne totem? sana ne?

Yorumu oyla      72      49  
TOTEM 1 Ağustos 2012 Çarşamba 17:54

Zırha bürüyorlar kendi akıllarınca ama eğer bu ülkenin vatandaşı iseniz önce kim olduğunuzu bileceksiniz başka din ve soydakilerin seni asimile etme çalışmalarına alet olmayacaksın.Bir milleti millet yapan din,kültür,tarih ve soy birliğidir.Bunu anlayamayan ve seni tarihinden,soyundan,dininden ve geleneklerinden soğutmaya çalışan meczuplara alet olan sen neyden bahsediyorsun sen asimile olmuş yitik bir ruhsun sadece.Kendine gel aç gözünü kuzu postundaki kurtlara yem olma.

Yorumu oyla      54      76  
TOTEM 1 Ağustos 2012 Çarşamba 17:51

Sizler kaybolmuş ruhlarsınız!Asimilasyon planının birer ürünüsünüz.türküm diyorsan ceddine ve atalarına sahip çıkarsın müslüman olmaya bilir hatta hiçbir dine inanmayabilirsin ama başkalarının inançlarına saldırmayacak kadar ahlaki erdemlerin olmalıdır.Ve Hülya Atatürk bundan tam 74 yıl önce hakkın rahmetine kavuştu Atatürk ü hepimiz seviyoruz ama Onu suistimal edenlerin uydurduğu Atatürk ün bile haberinin olmadığı Kemalizmi de yemiyoruz.Kendi iğrenç ideolojilerini Kemaliz adı altu-ında-

Yorumu oyla      54      76  
Dkapkiner 1 Ağustos 2012 Çarşamba 17:35

Sen kisin be Totem,sahi kimsin sen ?Senin müslüman olduğuna da Türk olduğuna da(Ki Osmanlıyım dedin,ne demekse?)inanmıyorum.O Allahı çok iyi tanırım ki senin gibi yalancıları cehenneme odun diye yollayacak.Sen hala kafanda boş hurilerin hayaliyle yaşıyorsun değil mi? Totem.Saygısızsın,başbakanın gibi önüne gelene saldıran,karşısındakini düşman bilip saldıran sişofren birisin.O"KANI BOZUK"lafını sana bütün yorumcular adına iade ediyorum.Fazla terbiyesizleşme.Yine tatile çık.

Yorumu oyla      79      49  
Misafir 1 Ağustos 2012 Çarşamba 17:31

21.yy en büyük zülmü laiklik adina benim ülkemde yapilmisken hala bu düzeni ve seviyeyi kaybetmemek adina ugras verenleri görünce bu dünyaya insan olarak geldigime feryatediyorum.Läikligin tarifini yapin diyoruz o sekilde uygulayalim,sus pus oldularYav,siz suna biz NEMALARIMIZI liklikle kazandik desenizede can da rahatlasin ramazan da.Capanoglu

Yorumu oyla      54      60  
OWLEYE 1 Ağustos 2012 Çarşamba 17:31

Din adamının devlet memuru olduğu bir ülke laik değildir azizim..Devlet kontrolündeki dinin, devlet ele geçirildiğinde şekil değiştirmesi sonucunu doğurur ki sanırım siz de bundan muzdaripsiniz..Ne ilginçdir ki köy enstitülerini kapatan da, imam hatipleri açan da inönü dür..Ancak ne soldan yergi ne sağdan övgü almıştır bu hususta..Lütfen en azından avamın üzerine konuşurken ilim sahipleri samimi olsunlar, siyasetçi değil....

Yorumu oyla      59      49  
hulya 1 Ağustos 2012 Çarşamba 16:13

Totem sana benim hakkımda analizinin tamamının yanlış olduğunu söyleyebilirim ancak.Neyi savunduğumu biliyorum.Atatürk'ü hiç bir politik etki altında kalmadan anlayarak seven biriyim.Hiç kimse Allah'ın huzurunda eğildiğini başkalarına göstermek zorunda değil'i sonuna kadar savunuyorum.

Yorumu oyla      72      49  
Misafir 1 Ağustos 2012 Çarşamba 16:06

madem çok merak ediyorsun cevap vereyim totem. türküm ama umrumda değil. başka bir mmillet de olailirdim. türksem sırf türk ailem olduğu için. her millet benim için aynı. dinim yok. inanmıyoorum. ben gerçeklere ve aklın üstünlüğüne inanıyorum. yeterli mi senin için.

Yorumu oyla      63      49  
TOTEM 1 Ağustos 2012 Çarşamba 16:01

Bırakın vıdı vıdıyı da sorularıma cevap verin!Eğer Türkseniz ceddinize saldırılmasına destek vermeyin,Eğer Müslüğmansanız dininze saldırılmasına müsade etmeyin.Yok eğer ceddimize saldırılıp dinimze hakaret edilmesi hoşunuza gidiyorsa siz kimsiniz?Dininiz ce soyunuz ne?Hülya seni katmıyorum sen kandırılmış ne yaptığını,neyi savunduğunu bilmeyen bir serseri mayınsın.Senin için analizim bu derin düşünemiyor o yüzden sözde Atatürkçülerin ama gerçekte Atatürk istismarcılarının istismar ettiği birisin

Yorumu oyla      54      75  
Misafir 1 Ağustos 2012 Çarşamba 15:50

he totem he. herkes hain bir tek vatansever, herkes cahil bir tek sen çok bilmiş, herkesin üslubu bozuk bir tek sen çok terbiyelisin. öyle düşünüyorsan yorumlarını oku tekrar

Yorumu oyla      72      49  
hulya 1 Ağustos 2012 Çarşamba 15:40

Başka soydan olsak uyanın dermiyiz,akıllılar tarafına geçer akılsızlığa teşfik ederiz...(Şimdi niye çoğul yazıyorsun diye soran olur, Türklerin geleneğinde vardır çoğul konuşmak,eşine bizim bey veya bizim hanım derler vs.çok örnek vardır)

Yorumu oyla      69      49  
TOTEM 1 Ağustos 2012 Çarşamba 15:38

Ben bir aralar buradaki üslubumu sorgulamış acaba çokmu sert tabirler kullanıyorum demiştim ama okuruna ahmak diyen bir yazarın olduğu bir ortamda onun saldırgan ve seviyesiz yardakçılarına fazlası ile kibar davrandığımı düşünüyorum artık.Cahil diyeceğim ama insan cahil olabilir ama enazından hain olmaz hem hain hem cahil olanlar kanatlı kadar akılları ile birilerine sataşıyor.Meğer ülkemde ne kimliksiz insanlar sarmış.Biriniz bile kendinizi tanımlayamıyorsunuz!Ortada bir kimlik yok ki normal.

Yorumu oyla      54      77  
TOTEM 1 Ağustos 2012 Çarşamba 15:35

Ne demek yaa?Burası Türkiye ve halkının % 95 müslüman eğer birileri çıkıp benim ceddime ve dinime saldırıyorsa sanane yada kafatasçı diyemezsin.Daha dün Burada bana saldırıp İsrailli bir yahudiye bravo çeken zihniyetteki insanların ben dinlerini de,Cedlerini de,niyetlerini de sorgularım.Oda gel biraz senin ceddinden ve dininden bahsedelim,Gel senin Hükumetini eleştirelim deyince kaçtı.Siz ne ayaksınız?Ben benim halkımın dinin ve ceddini sorgulayanın ceddini de dinin de sorguların gülüm.

Yorumu oyla      53      77  
hulya 1 Ağustos 2012 Çarşamba 15:34

FRONTAL'ın izniyle "BOP" un açılımını yazayım.BOP:"Bal Olan Parmak"tır.Frontal zaten hep emek verip yazıyor "Bal Tutan Parmağını YALAR" diye.Benim korkum avcumuzu yalamayalımda...

Yorumu oyla      71      49  
Misafir 1 Ağustos 2012 Çarşamba 15:21

totem insanlar türk ya da müslüman olmak zorunda mı? kafatasçılık tarihe gömülmemiş miydi? kimin ceddi neyse ne. bundan sana ne? gerçekten soruyorum: milletin milliyetinden ceddinden sana ne?

Yorumu oyla      68      49  
TOTEM 1 Ağustos 2012 Çarşamba 15:10

Enbüyük medeniyetlerinden biriydi ama oda battı,Büyük iskenderlerin,,Cengiz hanın İmparatıorlukları artık yok ama bu onların muhteşem oldukları gerçeği değiştirmiyoır.Sen hiç Bizanslılara hakaret eden Yunanlı gördün mü?Hayır onlar hala gurur duyar ve aynı sevdayı dillendirirler ama bizdeki kanı bozuk militancıklar sürekli bu ülkenin ne kadar değeri varsa saldırırlar.Eğer gerçekten Türklüğe ve islama düşman başka soy ve dinden insanlar değilseniz sadece kimliksiz zavallılarsınız.

Yorumu oyla      53      75  
TOTEM 1 Ağustos 2012 Çarşamba 15:07

Ben Buradaki birçok vatandaşın hem müslümanlığından,hem Türklüğünden hemde samimiyetinden şüpheliyim.Farkındamısınız?Adamların hedefleri İslamiyet ve Osmanlı!Biz kimiz?Türk ama onların Türklük anlayışı farklı!Size soruyorum cidden soruyorum Sizin ceddiniz yani dedeleriniz kim?Gerçekten soruyorum kim?Yok TOTEM şunu demiş Yok FRONTAL türkçe bilmiyormuş!Bırakın bu ucuz sataşmalarıda siz kimsiniz?Söyleyin!Tanımlayın kendinizi?Osmanlı çok iyiydide neden battı demiş sivrinin biri!Roma da dünya tarihin

Yorumu oyla      53      74  
Misafir 1 Ağustos 2012 Çarşamba 15:01

FRONTALL bize BOP u da anlat. bize söz vermiştin. Ne olur anlat. Biz zavallı cahilleri o müthiş bilgi biriminden yoksun bırakma, aydınlat bizi ne olur:)))

Yorumu oyla      74      49  
Misafir 1 Ağustos 2012 Çarşamba 14:55

frontal o alıntısıyla kendini de ele vermiş. o prof gelip fıkıh dersi mi vermiş? iktisat ve hukuk dersi vermiş. ama bizimkiler bırakın o işleri medrese saçmalığına geri dönün diyor

Yorumu oyla      69      49  
Misafir 1 Ağustos 2012 Çarşamba 13:42

FRONTAL nikini kullanan nöbetçi akepe aklayıcısı ne demiş." … [Ord. Prof. Fritz Neumark (1900-1991), Hitler’den kaçarak 1933’te Türkiye’ye gelir. İstanbul Üniversitesi İktisat ve Hukuk fakültelerinde dersler vermiştir. Ve sizler halen OSMANLI devletıne laf söz edersiniz.." pardon da 1933 hala Osmanlı mı var?ben Cumhuriyetimizin o tarihten önce kurulduğunu sanıyordum da.CEHALETİN BU KADARI DA PES DOĞRUSU

Yorumu oyla      74      49  
Misafir 1 Ağustos 2012 Çarşamba 13:06

Dünya bir sınav yeriyse ki öyle bu sınavı Allahın verdiği aklı İnsanın mutluluğu refahı bilimi ön plana çıkaran ülkeler kazanacaktır. Yoksa sen alevisin sen sünnisin sen açıksın sen kapalısın sen namaz kılmıyorsun sen çok namaz kılıyorsun o yasak bu yasak bu günah vay ben oruçluyum sen neden değilsin gibi düşünenler birbirlerini yemeğe devam edeceklerdir. İbadet Allah için değil kişinin kendisi için yapılandır. Dinle devlet yönetilmez ve kimsenin yaşam biçimi kimseyi ilgilendirmez.

Yorumu oyla      70      49  
Misafir 1 Ağustos 2012 Çarşamba 12:58

Sonuçta kavranılamayan şudur. Dünya sürekli bir değişim içindedir. Yüce Allah böyle kurgulamıştır. Bizden istenen bu değişim içinde gelişmelere Aklın düşüncenin ışığında en adil çözümleri bulabilmektir. Bugün dünya asla 1600 yıl önceki gibi değildir. Zaten KURAN da Yunus suresi 110. ayette Akıllarını kullanmayanların üstüne pislik indiririm buyuruyor. İnsanoğluna bu akıl boşuna verilmemiştir. İşte aklını kullanmayan İslam coğrafyası bence daha çok sürünecek ve çok karıştırılacaktır.

Yorumu oyla      68      49  
Dkapkiner 1 Ağustos 2012 Çarşamba 12:51

Ayrıca bu Hitler'in zulmünden kaçıp gelen yahudi asıllı adamın sözleri sizi nasıl etkilemiş böyle?Bu adamın her söylediği doğru mudur.Hiç bir düşünce söylemiyorsunuz.Sadece birilerine siz kimsiniz diye soruyorsunuz.Vallahi size kızmıyorum.Sizinle tartıştığım için kendime kızıyorum.Rahmi bey sizin için tekrar yazı yazdı.Bu Rahmi beyin özelliğidir.Sabırla anlatır sizi ikna edebilmek için.Düşüncelerinizi yazın ki cevap versin.Ama siz RTE gibi ha bire saldırıyorsunuz.

Yorumu oyla      72      49  
Misafir 1 Ağustos 2012 Çarşamba 12:51

Ayrıca islam coğrafyası insanların cinsel hayatlarına da çok meraklıdır. Ahlakı sürekli bel altı ile değerlendirirler. Onlara göre ahlak Cinsel tercihlerde ve yaşayışta kalmıştır. Herkes çok dindardır. Beş vakit namaz kılmak acayip giyinmek mümin olmak için yeterlidir. Onun için hırsızlık haram para insan haklarına saldırı bu coğrafyanın en büyük derdidir. Asla düşünemessin düşüncelerini söyleyemessin.Batının ve ilerlemiş ülkelerin oyuncağı durumundadır. Alevi sünni şafi sürekli birbirine düşürü

Yorumu oyla      66      49  
Dkapkiner 1 Ağustos 2012 Çarşamba 12:46

Frontal,hanımefendi yazı yazarken yaptığınız hatalardan sizin Türkçeyi çok iyi bilmediğiniz sonucunu çıkarıyorum.Türk değilsiniz gibi iddialı konuşmuyorum zaten ne olduğunuz beni ilgilendirmiyor.Yazdığınız yazıda"Değil mi"yi ısrarla yanlış"Deilmi?"diye yazmanızdan başka anlam çıkmaz.İnternetten alınmış ve olduğu gibi buraya geçirdiğiniz o adam için ısrarla"Alman asıllı prof."diyorsunuz.Ne?..Alman asılı ne?..Orayı iyi okusaydınız"Yahudi asıllı Alman prof"derdiniz.

Yorumu oyla      67      49  
Misafir 1 Ağustos 2012 Çarşamba 12:43

yüzyıllardır islam coğrafyasında bilim islam mafyası tarafında hasır altı edilmiş inananlar mezhep kavgalarına kadın baskılarına giyim kuşam tartışmalarına kurban edilmiş kimliklerini bulamamışlardır. Asla birey olamamış Şehler şıklar hacılar hocalar peşine takılmış onlardan medet umar hale getirilmişlerdir. Bugün dünyada islam ülkelerine bakıldığında Avrupanın orta çağ zihniyetinin aşılmadığını görmek mümkündür. Ülkemiz bu durumu biraz yenmeye çalıştı ise de hızla aynı bataklığa sürülmektedir.

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 1 Ağustos 2012 Çarşamba 12:35

İslam ümmeti dinini bilmez kendi dilinde okumaz ve bilinçli anlayarak Allaha dua ve ibadet edemez. Kuranda olduğu gibi Senin dinin sana benimki bana anlayışını kavrayamaz sürekli birbirlerinin dini ibadeti ile uğraşır farklı düşünen veya inananı Allahsız kabul ederek dinini kalkan yapıp yakmaya yok etmeye çalışır. İslam toplumlarının aklı bu dünyada değil öbür dünyada cenneti yakalama üstüne kurgulanmıştır. Aklı ön plana çıkarmaz. İslam camiasının bugünkü durumu asla tesadüf değildir.

Yorumu oyla      62      49  
Misafir 1 Ağustos 2012 Çarşamba 12:26

Son 20 içinde bu toplum hızla karanlığa batıyor. Hiç kimse 600 yy hüküm süren Osmanlının bu kadar okutulmasına rağmen neden battığını kavrıyamıyor. Olimpiyatların açılışını iyi seyredenler elbette osmanlının batma nedenlerini çok açık bir şekilde görmüşlerdir. Osmanlı aydınlanma devrimini yakalayamadığı gibi sanayi devrimini de yakalayamamıştır. İslam ülkelerinin hiçbiri yakalayamamıştır. Çünkü İslamda yanlış yorumlanmış ve inananlar üstünde şekilci ve gerici baskı aleti olarak kullanılmıştır.

Yorumu oyla      62      49  
hulya 1 Ağustos 2012 Çarşamba 12:24

Akılsız coğrafya'ya siyasilerimizin büyük hizmet ve katkıları her hükümet değişiminde milli eğitim bakanlığının değiştirilmesiyle kendini göstermektedir.Bu aklı, bizim politikacılarımıza ancak akıllılar öğretmiş olabilir.İyi bir şey yaptığınızı zannederek çok kötü bir şey yapmanız başka türlü nasıl izah edilebilir.

Yorumu oyla      61      49  
FRONTAL 1 Ağustos 2012 Çarşamba 12:15

12:11 bence artık sende saçmalama istersen, görmek ıstedıgını göruyor, ve sadece işine gelenı anlıyorsun NOKTA!

Yorumu oyla      54      66  
Misafir 1 Ağustos 2012 Çarşamba 12:11

baana zavallı demen seni kurtarıyor mu frontal? diyelim ki doğru diyorsun, ben zavallıyım. bu senin zavallığını ortadan kaldıran bir değişken mi? komik olma istersen saldırarak

Yorumu oyla      65      52  
FRONTAL 1 Ağustos 2012 Çarşamba 11:56

11:51 ben dıger yorumumda bu yazının kıme aıt oldugunu açıklamıştım deılmı?bu cumle alman asıllı bır PROF. ait ve benımde duşunceme hem fıkır bır yazı.asıl sen kendı acınacak halıne bır bak ne kadar zavallısınız.

Yorumu oyla      55      68  
Misafir 1 Ağustos 2012 Çarşamba 11:51

frontal ne yapacaksın benim kkim olduğumu? türküm veya değilim. konu bu değil. sen türksün diye trük'ü tarihten çıkarırsan boş kalır demek ne kadar akıl ve manttıkla bağdaşıyor. senin dediğin mantık doğruysa bir ugandalının da "ugandayı tarihten çıkarırsanız tarih boş kalır" demesi de doğru. mantık bu mu? ne kadar acınası.

Yorumu oyla      66      51  
FRONTAL 1 Ağustos 2012 Çarşamba 11:48

bundan eminim sadece,işinize gelmeyınce nasılda çirkınleşıp saldırıyorsunuz,kendınızı nasılda belli edıyorsunuz.

Yorumu oyla      56      68  
FRONTAL 1 Ağustos 2012 Çarşamba 11:44

Benim yazdıgım 5 yorumubaştan sona kadar okumadıgınız çok net,önce bır ıyıce okuyun anlayın sonra saldırın,ki yazdıgım yazı Ord. Prof. Fritz Neumark adlı bir alman asıllı istanbul üniversıtesnde ders veren bir PROF.dür TÜRK olmayıpta tarıhımızle ılgılenen onca ınsan varken sizler bizim tarıhımıze nasıl söz edersiniz anlamış deilim,ben uçtum demekki11:33 ben TÜRKÜM kardeşim kendı tarıhımı en ıyı şekılde bilmeyıde isterım.AYRICA SEN KİMSİN?BEN KIM OLMADIGINI BILIYORUM SEN TÜRK DEİLSİN !

Yorumu oyla      55      69  
Misafir 1 Ağustos 2012 Çarşamba 11:33

amma uçtun frontal. tarihten türk çıkartılırsa tarih kalmazmış. türk tarihinden türk çıkartılırsa belki türk tarihi kalmayabilir. ama koskoca tarihi türke indirgedin ya, allah akıl fikir versin. aç avrupa tarihini oku. aydınlanmadan rönesans ve reforma, sanahyi devrimine geç, ihtilallere bak, hangisinide türklerle ilgili bir kırıntı bulacaksın çok merak ediyorum

Yorumu oyla      66      50  
Misafir 1 Ağustos 2012 Çarşamba 11:33

amerikadaki ikiz kuleler imha edildikten sonra,ABD yetkilileri açık açık söylediler,"artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak";kastedilen husus müslüman dünyasına haddini ve yerini bildirmek,islam dinine mensup olanların 2.ci sınıf insan oldukları ve modern yaşam tarzına uygun olmadıklarını göstermek.Bunu da başardılar,nasıl yaptıklarını anlamak için son 10 yıldaki islam ülkerindeki gelişmelere ( işbirlikçi dahili bedbahtlarla birlike)bakmak yeterlidir.

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 1 Ağustos 2012 Çarşamba 11:31

iyi de medresede ne öğretiliyordu frontal? her yerde vardı ama pozitif bilim değil uhrevi dünyaya ilişkin şeyler öğretiliyordu. zaten sayın yazar da bunu diyor. medrese yok demiyor ki

Yorumu oyla      63      49  
Misafir 1 Ağustos 2012 Çarşamba 11:29

totem, ahmak nitelemesinden neden gocundun ki? bırak muhatabı kimse o cevap versin. merak ediyorrum, neden gocundun?

Yorumu oyla      66      49  
Misafir 1 Ağustos 2012 Çarşamba 11:28

osmanlının yanlış yanlarını söylemek, geri kafalılığı teşhir etmek neden cedde saldırmak olsun anlamıyorum. eğer osmanlı her daim çok süperse neden çöktü battı bitti? sayın yazar burada o çöküşü irdeliyor. peki siz osmanlıya toz kondurmayanlar, osmanlının çökmediğini de iddia edebilir misiniz?

Yorumu oyla      64      49  
FRONTAL 1 Ağustos 2012 Çarşamba 11:02

Avrupa bunu biliyor. 10- Sizler, gerçek hüviyetinize, kimliğinize döndüğünüz zaman Avrupa’nın refahı ve medeniyeti yıkılır. Ama bu şartlar da çok zor… [Ord. Prof. Fritz Neumark (1900-1991), Hitler’den kaçarak 1933’te Türkiye’ye gelir. İstanbul Üniversitesi İktisat ve Hukuk fakültelerinde dersler vermiştir. Ve sizler halen OSMANLI devletıne laf söz edersiniz,ve şerıat gelıyor yok gerı devlet lucaz gıbı szöler sarfederekte bizlerı yanıltamazsınız.saygılarımla.

Yorumu oyla      54      69  
TOTEM 1 Ağustos 2012 Çarşamba 11:01

Sayın yazar sizde benim yada benim gibi düşünenelerin ahmak olmadığını gayet iyi biliyorsunuz!Bilakis ithamınıza mazhar olan kişiler bizzat yandaşlarınızdır zira ben sizin Osmanlı tarihinizi bilmediğinizi düşünmüyorum bilakis çok iyi bildiğiniz için bilinçli ve sistemli olarak saldırıyorsunuz ve nitelemenize mazhar olan vatandaşlarda bu niteliklerinden dolayı kendi cedlerine hakaretler edip düşman olmakta bir behis görmüyorlar.Aslında siz kimin ahmak kimin uyanık olduğunu gayet iyi biliyorsunuz.

Yorumu oyla      53      68  
FRONTAL 1 Ağustos 2012 Çarşamba 10:58

Kaldı ki Vehhabiliği kuranlar da İngiliz Dominyon Bakanlığının adamlarıdır. Batı, her yerde İslamiyet’i sapık inançlara kanalize etti. Ama Osmanlı, Asr-ı Saadet’i devam ettirdi. 8- İfade ettiğim sebeplerden klise size kin kusmaktadır. 9- Ben Türkiye’ye geldiğimde iki üniversiteniz vardı. Şimdi (o zaman) 19 üniversite var. Osmanlı zamanında ise her yerde bir medrese vardı. Tarihinize bakın! Her medresede ilim tedrisatı vardı. İlk denizaltıyı Osmanlı’nın yaptığını çoğunuz bilmiyorsunuz belki de

Yorumu oyla      54      67  
FRONTAL 1 Ağustos 2012 Çarşamba 10:57

5- Selçuklular Anadolu’yu, Osmanlılar ise Orta Avrupa ve Balkanları Haçlı Ordularına mezar ettiler. 6- Sizi silah ile yenemeyenler, sizleri kendilerine benzeterek hakimiyet sağladılar. Önce giyiminizden hayat tarzınıza kadar; ahlaki değerlerinizi yıpratmaya başladılar, sonra da kendi içinizde sizi bölmeye başladılar. 7- Selçuklu ve bilhassa Osmanlı, İslamiyet uğruna her şeyini feda etmeseydi, İslamiyet bu gün belki sadece Hicaz’da varlığını devam ettirebilirdi.

Yorumu oyla      54      67  
FRONTAL 1 Ağustos 2012 Çarşamba 10:56

1- Müslüman olduğunuz için sevmez. Ama, olaki laik olmak şöyle dursun, Hristiyan olsanız da size düşman olarak bakmaya devam eder. 2- Sizler farkında değilsiniz ama, onlar şu gerçeğin farkındadırlar; Tarihten Türk çıkarılırsa ortada tarih kalmaz. Osmanlı arşivi tam olarak ortaya çıkarsa, bugünkü tarihlerin yeniden yazılması gerekir. 3- Avrupa’nın pazarı idiniz. Şimdi Avrupa’yı Pazar yapmaya başladınız. 4- En az 400 yıl Avrupa’da sırtımızda ve ensemizde at koşturdunuz.

Yorumu oyla      54      67  
FRONTAL 1 Ağustos 2012 Çarşamba 10:56

Bir kısım öğrencisiyle Boğaziçi’nde geziye çıkan İstanbul Üniversitesi profesörlerinden Alman asıllı Prof. Fritz Neumark öğrencilerinden birinin “ Avrupalılar bizi neden sevmez, Hocam? Sualine şu cevabı ver ir; - Çok samimi olarak itiraf edeyim ki, Avrupalı, Türkleri sevmez ve sevmesi demümkün değildir. Asırlardır kilisenin Türk ve İslam düşmanlığı Hristiyanlar’ın hücrelerine sinmiştir. Sebeplerine gelince;

Yorumu oyla      54      67  
TOTEM 1 Ağustos 2012 Çarşamba 10:53

Enteresan millete cahil diyen kültürlü vatandaşların yorumlarına bakın.Hiç kültürlü ve çağdaş insanlar birilerini alenen ahmaklıkla itham edip bu derece ucuz üslup kullanırlar mı? Çağdaş insan seviyeli olur düşüncelerini hakaret etmeden fikirlerle ortaya koyar.Eğer sizler çağdaş ve bilgiliyseniz cahil kime deniyor merak ediyorum.Akıldan bahsedenler bunun nasıl kullanıldığını bir öğrenseler,o zaman belki böyle şuursuzca birilerinin peşinden gidip böyle ucuz tavırlar sergilemezler.

Yorumu oyla      53      68  
Misafir 1 Ağustos 2012 Çarşamba 10:53

Cehalet ve bilgi FUKARALIĞININ son örneklerinden biri olan biryapının,Topluma "çağdaşlıktan" bahsetmesi kadar absürt bir manzara olamaz.19.Asır bağnazlığının tipik bir yapısının,uygar dünya yurttaşlarına,çağdaşlık ahkamı kesmesi kadar gülünç bir vaka,birbaşka örneklerinde görülemez.Tarih bilgisinden yoksun yapıların,Halka Tarih dersi vermeye kalkışması ise birbaşka komik ötesi bir manzara olsa gerek.Göbeğini Kaşıyan Çoban.

Yorumu oyla      55      51  
Misafir 1 Ağustos 2012 Çarşamba 10:45

bırakmıyorlar ki islam sadece öte dünyalarını kurtarsın. illa islamı kullanıp bu dünyalarını da halledeckelr. böyle yaparak islama en büyük kötülüğü yaptıklarını biliyorlar mı?

Yorumu oyla      60      49  
hulya 1 Ağustos 2012 Çarşamba 10:27

Coğrafya ne kadar "AKILSIZ" olursa o kadar akıllıların avantajınadır o'nu bilir o'nu söylerim.

Yorumu oyla      61      49  
Misafir 1 Ağustos 2012 Çarşamba 08:28

kayıp trilyondan başlayıp deniz femerine kadar giden din maskesiyle yapılmış yolszluklara ve vurgunlara bakın sayın turan, neden böyle bir yol tutturulduğunu anlayacaksınız. gerçi siz biliyorsunuzdur mutlaka ama belki anladığınızı anlatırsınız da bazı beyin özürlüler da anlar

Yorumu oyla      67      49  
Misafir 1 Ağustos 2012 Çarşamba 08:23

kelam, fıkıh zart zurt. hepsi öte dünyaya ilişkin şeyler. işin komiği ne biliyor musunuz? bunlar o işlerşe meşgulken onların adına siyyaset yapanlar sonuna kadar bu dünyanın işleri ile, cukkalama ile meşguller.

Yorumu oyla      63      49  
Misafir 1 Ağustos 2012 Çarşamba 08:21

sayın turan meb son yıllarda atamasını yaptığı öğretmenlere bakınca haklılığınız ortada fen bilimlerinden(kimya biyoloji)gibi öğretmenliklerde çok çok az alım yapıyor sanki okullarda bunların okutulmasını yavaş yavaş bitiriyor varsa yoksa sınıf öğretmeni ilahiyat mezunları alınıyor böylece türkiyenin gelecekte hangi yöne gittiğini açıkça görebiliyoruz.

Yorumu oyla      66      49  
Misafir 1 Ağustos 2012 Çarşamba 08:21

bilgisiz olmasalar, cahil olmasalar dişe dokunur tek bir iş yapmayan akp'yi allahları gibi görmezler. ağızlarından salyalar akıyor yandaşlık yaparken. o kadar iştahlılar. bu ancak cahillikle olur

Yorumu oyla      65      49  
Misafir 1 Ağustos 2012 Çarşamba 08:18

bilgisizler doğal olarak vicdansız olur. çünkü v iicdan ne demek onu da bilmeler. bu kara cahillerin yapabileceği tek şey saldırmaktır. şaşılacak bir şey yoktur

Yorumu oyla      65      49