YORUMLAR
Toplam 30 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
TOTEM 18 Haziran 2012 Pazartesi 16:56

Teşekkür ederim Hülya kardeşim.Ve dikkat edersen ben darwinden bahsetmedim yani konuyu genele yaydım ve tespitimin doğruluğunu kanıtlayacak birçok açıklama ve çalışma içerisindedir bilim dünyası Ve Cern çalışmaları da bu tavrın en iddialı projesidir.Vew dikkat edersen dinlerden de bahsetmedim zira tanrı ile dinler farklı öğelerdir.Onlarca hatta yüzlerce din sayılabilecek iken,Tanrı tektir.Neyse bu konu çok su kaldırır bir konu ve şimdilik dünyevi işlerle ilgilenmek daha akıllıca sanırım:)

Yorumu oyla      53      49  
hulya 18 Haziran 2012 Pazartesi 10:38

Totem aramıza geri döndüğün için mutlu olduğumu ifade etmek isterim.Darwin'e sadece müslümanlar değil hıristiyan din adamlarıda karşıdır.Çünkü onların insanları uyuşturan din'i yorumlarını inandırıcı bulmamıştır.Buna karşın TANRI'yı hiç bir zaman reddedmemiştir.Darwin ALLAH'a ve Din'e "AGOSTİK" yaklaşmıştır.Bu yaklaşım bilim adamları için olmazsa olmazdır zaten.

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 16 Haziran 2012 Cumartesi 21:13

güzel kardeşlerim darwin size maymun dememiş aslında bu kadar alınmayın okuyun öğrenin.

Yorumu oyla      54      50  
TOTEM 16 Haziran 2012 Cumartesi 08:40

Neden o psikolojiye girmiyoruz diye sorduğunda hepimiz gülmüştük zira soğuğun varlığını bize hissettiren önca unsur varken komutanımız bize aslında psikolojik olarak yenebileceğimiz bir olay olduğunu kanıtlamaya çalışıyordu.bilim insanlarınında yaptığı buna benziyor Allahın varlığına inanmamız için her saniye karşımıza bir örnek çıkarken aslında var olmadığını bize kanıtlamaya çalışıyorlar.Bilim tabi ki gerçektir ve somuttur ama bilim adamları bu derece kibire kapılmadıkları sürece.

Yorumu oyla      55      50  
TOTEM 16 Haziran 2012 Cumartesi 08:32

Şimdi düşünün Örneğin telefon!Bu keşif yada televizyon uydular eğer doğada radyo dalgaları olmasa gerçekleşebilirmiydi?Suyun kaldırma kuvveti olmasa gemiler yüzebilir yada havada akımlar olmasa uçaklar uçabilirmiydi? İnsan oğlu dolayısı ile de bilim sadece doğadaki bu var olan bileşenleri nasıl kullanacağını öğrenmiş yada keşfetmiştir.Benim ilk yıllarımda komutanımız eksi 25 derecede tatbikatta iken bize üşümek psikolojiktir,üşüdüğünüzü düşünmeyin demişti bir arkadaşta peki komutanım neden yazın

Yorumu oyla      54      49  
TOTEM 16 Haziran 2012 Cumartesi 08:27

Bilim Aslında bir keşifler silsilesidir.Bilim bir şey yaratmaz yada yoktan var etmez sadece tabiatta gerçekleşen ve var olan bazı dinamikleri keşfeder.Fakat bazen bu keşifler insan oğlunun şeytani kibirini tetikler ve kendisini tanrı ile eş tutmaya hatta tanrı yoktur,Bilim vardır diyerek tanrılığa soyunmaya kadar götürür.Zira tanrıyı kabul ederlerse onların tüm keşif ve icatlarının kaynağı ve yol göstericisi olarak Tanrı adres gösterilecektir.Bilim adamları işte buna tahammül edemiyorlar-

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 15 Haziran 2012 Cuma 12:44

iğneyi yapan bir usta var, ustayı yapan daha büyük bir usta tanrı var. onuda yapan daha büyük bir usta gerekmiyormu ? ve bu iş bu şekilde sürecek .hadi o hep vardı dedik. iğne gibi basit birşeyin kendi kendine olmasını kabullenmek , onu üreten insanı yaratanın kendi kendine varolmasını kabullenmekten daha mantıklı değilmi ? darwinizim dünyadaki bölünen ,çoğalan veya cinsiyet sahibi canlılar ve insanlık varoluşu için uymuyor kesinlikle ama belki tanrının varlığını açıklayabilir

Yorumu oyla      53      51  
Misafir 15 Haziran 2012 Cuma 01:56

Bilimin bazı alanlarda yetersiz delillerle empoze edilen bir inanç haline getirilip getirilmediği önemli bir tartışma konusudur ama sayın yazarın yazısında kesinlikle itiraz edeceğim husus, güçlü olanın güçsüz olanı yemesi gerektiğine dair ilüzyondan Darwin'i sorumlu tutmasıdır. Duyan da güçlü güçsüz mücadelesinin Darwin'den sonra ortaya çıktığını sanacak, Darwin'den önce tarihte savaş olmadığını düşünecek(!)

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 13 Haziran 2012 Çarşamba 22:32

Insanliga yapilan en büyük haksizlik DARWIN TEORISINI mesrulastirmaktir.Darwinizim, Rus hegomanyasina ve onun degirmenine su tasimak icin uydurulmus safsatadir.Yüce Allah"Biz insani bir erkek ve disiden yarattik" buyururken hala kus beyinliler ortada dolasiyorsa YUH onlara.ATILLA bey sizede hürmetler ve sonsuz tesekk+rler.Hakikatten son 20 yila damga vuracaksiniz..

Yorumu oyla      54      58  
hulya 13 Haziran 2012 Çarşamba 14:00

Darwin zavallı bir düşüncedir.Darwin'in zavvalı düşüncesine inanıp,hiç bir yerinde delik olmayan elma'nın içindeki kurdun buraya nasıl yerleştiğini araştırma gafletinde bulunmuş en sonunda araştıra araştıra bunun taaa çiçekken konan yumurtalardan kaynaklandığını ve meyvelerin çicekken ilaçlanması gerektini bulmuşlardır.Oysa ALLAH koymuştur deyip,ALLAH'ın cenneteki elmalarında inşallah kurd yoktur diye hayallere dalıp mıyışmak gibi dahice bir yol seçebilirlerdi...

Yorumu oyla      60      56  
Misafir 13 Haziran 2012 Çarşamba 13:35

iste bu senin bu erkekligin yüzünden turktime'i acilis sayfasi yaptik bilgisayarimiza...

Yorumu oyla      55      58  
hulya 13 Haziran 2012 Çarşamba 10:18

Bugün tıpta,bilim ve teknolojide ilerleme sağlayan kişilere aktif enerji ve motive veren düşüncedir Darwin.ALLAH yarattı.Öyleyse onun yaradışına hayranlıktan uyuşup,mıyışıp az biraz gözlerimizi açıncada bu dünyadan sonra bize nasıl hayranlık duyacağımız cennet hazırladı acaba diyerek hayallere dalsalardı Dünya yuvarlaktır diyeni taşlayan bir garip insanların yaşadığı gezegen olurduk...Darwin düşüncesi ALLAH'a hiç bir zarar vermez (veremez).Darwin kartşıtı düşünenler insanlığa büyük zarar verir.

Yorumu oyla      58      54  
Misafir 13 Haziran 2012 Çarşamba 01:01

Talat Atilla süper cevap vermişsin maymunculara. Şaka gibi adamların hali. Ben önde gelen bir universitede doktora yapıyorum. Zorunlu olarak kendimi gizliyorum. Cunku burdakilerin bilimle ilgisi yok. Maocu zihniyetle yaratılışı savunanları universiteden atma cabasındalar. Zavallılar ve fikir de uretemiyorlar. Acınacak haldeler. Cok iyi cevap vermişsin Talat Atilla tebrik ederim.

Yorumu oyla      56      56  
Misafir 12 Haziran 2012 Salı 20:10

şu anda saatlere ramak kale van 3,9 olaçak egede devam edeçekı ama akdenız de ama benım üzerınde çalıştıgım ütmelıık şiiri yakında buyuk bir verı ile bırden bıre zar dıye çıkarsam şaşirmayınız mustafa beyzade oğlu

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 12 Haziran 2012 Salı 19:11

devam uyarınça erdemlılık aramamalıdır eger unuversal ideal varsa oda modernıte aşamasına bir türlü içsel nedenlere ulaşamamış ulusları dış mudahalelere o teçrubeyı tekrarlamaktan geçmektedır buda güçlü devletlerın nasyonalıst evrenselçıgın MESIHÇI bır vızyonla uygarlaştırma mısyonu halınde dönüştürülmesıdır dıyor kım albet CAMUZ MORTGENHAU 1970. ŞİMDİİİİ İŞİN PUFNOKTASI ŞÜDÜR ÇOÇUK TÜRK KAREKTERINE HAKIM ANLAŞILABILIR VE YÜÇE ÖNDER ATATÜRKÜ İYİ ANLAYAÇAK VE ANLATAÇAKSIN VE KANINI BILEÇ

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 12 Haziran 2012 Salı 19:00

devam bıreyçılıge varsıllarla yoksullar arasındakı KUZEY ..GÜNEY uçurumu açan EMPERYALIZIME kapılması tarıhı vaz geçılmez kaderı doganın determınızı idi bu modernite nın barbarlıgıydı DEVLETLER güçlü olmak için birey düzeyınde ırkçılıga diger yandada ülke çapında militarızimi benımsıyeçeklerdi sılahlanma yarışı genbot dıblomasıossı hep o devrın ruhlarını yansıtır GÜÇ realıstlere göre milli çıkar ıstemektedır ve çıkar kavramı ETIK.ve estetık kaygılardan bagımsızdır devletlerde reel polıtık uy

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 12 Haziran 2012 Salı 18:51

mustafa beyzadeoğlu ne yazarız ne anlarız ne anlatmak ısterız bır makalede aynen şöyle yzamakta bıyolojik materyalızım ..maddeçılık toplumsal ilişkilerde sosyal darwınçılıge geçıt vermekte aynen yaratıklar gıbı uluslar arası sıstemde ve dogal ayıklama etnık temızlık vardı hobbes.un buyuk balıgın kuçuguı yutmasıan çevaz veren içtimal reçetesine bakılırsa sanayı devrımı sonrası avrupanın ekonomık gerçellılıgı sömğürüye bakarsanız yapsınlar bırakınız geçsınler denılebıleçek bır tüketim toplumu

Yorumu oyla      54      49  
teyze 12 Haziran 2012 Salı 18:32

TEMEL DAYIya anlatmışlar Darwin mevzusunu.Bir cümleyle çürütmüş: Madem maymunden celduk,niye maymunoğli değilda insanoğli deniyor o zaman?

Yorumu oyla      55      52  
Misafir 12 Haziran 2012 Salı 17:29

Yani Owleye adlı yorumcuya katılmamak mümkün mü?Bence sayın yazar da feyz almalı.Bu Deccel filan ucuz popilist laflar.Sen deccal uzmanı mısın?Nasıl bir cesaret yahu?

Yorumu oyla      55      51  
hulya 12 Haziran 2012 Salı 13:54

Ortada muhteşem renkli bir tablo var...Teknoloji ve tıp'da, dünyadaki insanoğluna en büyük ilerlemeyi sağlayan kişilerin uzantıları diyor ki; "Bu tablodaki resimde,şu şu teknikler kullanılarak bu sonuca ulaşılmış olabilir"...Teknoloji ve tıp'da insanları kaderine bırakan kişilerin uzantıları da diyorki "Bu tablodaki resimleri ALLAH yarattı,kimse yorum yapmasın,herkes sussun" ne diyeyim düşünmeyeceksek ALLAH bizi niye İNSAN olarak yarattı?

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 12 Haziran 2012 Salı 13:18

önce Darwin'in ne dediğini iyi öğrenin.Kimse size dedeleriniz maymun'du demiyor.Ayrıca keşke maymundan türeseydik,insanoğlunun birbirine ve kendisine yaptığı vahşet belki ortadan kalkardı..

Yorumu oyla      59      50  
Misafir 12 Haziran 2012 Salı 11:28

şimdi ruhun tekamül etmesine ses çıkarmazsınız beden edince neden zorunuza gidiyor.Farz edelim ki insanlığın yarısı ateist. Sn yazar sizi geren nedir?

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 12 Haziran 2012 Salı 11:23

haklısınız sn yazar evrim geçirmeyenler kendilerini belli ediyorlar.

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 12 Haziran 2012 Salı 10:03

KORKUNUN ECELE FAYDASI OLURMU

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 12 Haziran 2012 Salı 02:47

Alternatif tıp uzmanı taşıyacak elbette. Başka türlü; hastalığından kurtulamaz.

Yorumu oyla      54      50  
OWLEYE 12 Haziran 2012 Salı 00:49

Velhasıl, Darwin Tanrının yoktan var etmesi " Cretio ex nihilio " nun karşısında yer alacak bir beyit düzmeyecek kadar yaratılışı kutsal kitabından öğrenmiştir zannımca..Ve profan bir yaklaşımla ilintilenen bir tavrının da olduğu hissini yazılarından da edinmiş değilim...

Yorumu oyla      59      49  
OWLEYE 12 Haziran 2012 Salı 00:44

Sad 71 ; Hani rabbin meleklere demişti ki ; ben çamurdan bir insan yaratmaktayım..,72 ; Onu tesviye edip düzeltipde ruhumdan ona üfledimmi derhal ona secdeye kapanın... Kehf 37 ; Seni topraktan.., sonra seni bir damla sudan yaratan, daha sonra da seni insan haline getireni mi inkar ediyorsun...! Zumer 39 ; O, sizi bir nefisten yarattı..Hem sonra onun eşini ondan var etti..Sizin için yumuşak başlı hayvanlardan 8 çift indirdi.....

Yorumu oyla      62      49  
OWLEYE 12 Haziran 2012 Salı 00:35

Son birkaç yazınızdan çıkarımladığım kadarıyla yetke-karizma aurası alanına yakın durmak rasyonel düşün ve yazım alanınıza ziyadesiyle tesir etmiş sayın yazar..Ben de sizi hakikatı arama ihtiyakı aurası ile dolu Rey medresesine götüreyim o taktirde..İbn miskeveyh ve farabinin uğraş alanları esasında henüz lamarck ve darwinin dahi ulaşamadığı mertebeler olup bir kaç ayetten feyz cümbüşüne sürükler akledenleri...,

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 12 Haziran 2012 Salı 00:24

Einstein'e biraz haksızlık etmişsin üstadım. "mantık sizi A noktasından B noktasına götürür, hayalgücü her yere" lafı kendisine aittir. Yani felsefi yanı da güçlüdür. İki dakkada batırdın adamları :) Neyse sağlık olsun...

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 12 Haziran 2012 Salı 00:10

simdi kirk huriyi garantiledin haa...nasil istersin bayzade efendi bakiremi az kullanilmismi?

Yorumu oyla      57      51