YORUMLAR
Toplam 30 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 10 Haziran 2012 Pazar 22:55

Dogru konusmanin sarti egri oturmak degildir her halde, bakiniz ülkemizde harf devrimleri yapilmadan onlarca yil önce yurdumuzda ki kripto kimlikliler coktan latince harflarini kullanabiliyorlardi.Bir tarafta aksamdan sabaha CAHIL birakilmis bir millet diger tarafta ise kolej mejunlari.Iste benim inanmis insanim bunlarin elinde yillarca zülüm adina ne vardi ise yasamistir.Bunlarin basini ve medyayi ellerine gecirmesi kendiliginden olusmadi "olusturuldu ! " .HAMD OLSUN bu günlerte.1453

Yorumu oyla      58      53  
Misafir 10 Haziran 2012 Pazar 14:51

Freuda gelince,Dünyaya yalnız Freud penceresinden bakıp,Freud mantığı ile değerlendirirseniz,haddime düşmez ama,madde aleminde didişenlerin arasında bunalıp gidersiniz.Oysa sizi asıl mutluluğa kavuşturacak olan "MANÂ ÂLEMİDİR".Freud bilmiyor ama biz biliyoruz ki,İnsan denilen canlıyı,diğer memelilerden ayıran ana özelliği,o muhteşem mekanizmaya ÜFLETİLEN ruhtan gelmektedir.Evet Freud gözlüğü,cep tel'i aynen öyle görür,bizlerse yaratanın özelliklerinden bir ZERRECİK olarak görürüz.H.Tahsin-2.

Yorumu oyla      61      57  
Misafir 10 Haziran 2012 Pazar 14:44

Sn OWLEYE,Türk insanına ve Anadoluda kurulan Türk Devletlerine,Selçukludan Osmanlıya,Osmanlıdan Cumhuriyete kadar tamamına İHANET edenler içerisinde birtek TÜRK bulamazsınız.%80 ni Ermeni,geri kalanıda Anadolu dışındaki etnik kökenlerdendir.İhanetçiler içerisinde Kürt olanları oldukça azdır.Ermeniye önyargılı oluşuma dair örneklerin binlercesini sayabilirim.fakat bir tane TÜRK sayamam.Bugün de durum böyledir.Pkk kürt değil,bir Ermeni örgütüdür ve kendi görevlerini yapıyorlar.H.Tahsin-1

Yorumu oyla      62      57  
OWLEYE 10 Haziran 2012 Pazar 09:51

Bilmukabele istanbuldaki toplumsal nevroz içerisinde komedi unsuru benim dikkatimdedir..Son yıllarda milli dürtülerimizden dem vuran ,ulusalcı ve milli etiketli büyük toplumsal eylemlerde türk bayrağını göstericilere satan sokak esnafının hemen tamamı kürt olup, bu alışveriş esnasında herhangi bir saldırganlık vuku bulmamıştır..Silikon vadisine gelince..;Freud yaşasaydı cep tel.denen necip buluş için elle taşınabilir cinsel organ derdi..sosyal paylaşım için ne derdi..,uçmak mümkündür..

Yorumu oyla      59      54  
OWLEYE 10 Haziran 2012 Pazar 09:42

Hasan tahsin beyfendi bakış açıma yaptığınız eleştiriye eleştirel bir karşılık vermeyi seçersem şöyle derim..Sizde yazılarınızda ırksal vurguları fazlasıyla kullanmaktasınız..kürt,türk,ermeni,hunçak,taşnak vesaire..Üstelik rasist sosların bazıları da kullanıldığı gıdanın tadıyla çelişmektedir..Ülkenin en büyük kürt nüfusu istanbuldadır ve bu megaköyde onların ırksal bir derecelendirmeye tabii tutulduklarını düşünmemekteyim...

Yorumu oyla      59      53  
Misafir 9 Haziran 2012 Cumartesi 23:17

yillarca iktidardan uzaklastirmis olup milletle arasina adeta Dogu Almanya(DDR) duvari örmüstür.Bu duvarin bile yerle bir olmasindan bile nasibini almayanlara haddini KILICDAR BEY bildirmistir.Adeta hic bir sey eskisi gibi olmayacak der gibi bir durumu var.Kendisinden ricam, bilhassa bu köseye de zaman ayirimp ülkenin en kücük millet meclisini takip etmesidir.Inanin yorumcularin hepsi bir deger.Hepsine buradan selam olsun.

Yorumu oyla      59      53  
Misafir 9 Haziran 2012 Cumartesi 23:12

Insanlarin tartismasindan dogacak her türlü fikirler artilmis suyun berrakligi kadar güzel ve mis gibidir. 21 Yy fikirlerin özgürce tartisildigi seneler olarak tarihte ki yerini almaya hazirdir.Kaba kuvvetin diyaloga,savaslarin barisa,görgüsüzlügün görgüye yerini verecegi günler pek uzak olmamasi gelecege yönelik kaygimi azaltmistir.Türkiye de, Türkiye laikligini hayal edenler son zamanlarda büyük bir hayal kirikligi yasamistir.Bu tiplerin karargah olarak Halk partisini secmeleri bu partiyi -1

Yorumu oyla      55      52  
Misafir 9 Haziran 2012 Cumartesi 21:55

Sn Kuşoğlu,CHP deki arkadaşlarınıza lütfen söyleyiniz,artık KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ,İNSANLIK ONURU olsun.Bölge ve Coğrafyaya bakışımız bu pencereden olsun.Kürt kardeşlerimizin tüm hakları en ufak detaylarına kadar verilmeli.Bu meyanda lütfen mücadele edelim.Ülkemizi bölgenin CAZİBE MERKEZİ haline gelmesinin yegane yöntemi budur.Dünyanın cazibe merkezi haline getirmenin yöntemi de budur.Artık 200 yıldır bölgeyi sömüren güçlerin ters çalımlarını yutmaktan kurtulalım.Bölge halkıile elele verelim.H.Tah

Yorumu oyla      57      55  
Misafir 9 Haziran 2012 Cumartesi 21:45

Allah'ım aklıma mukayyet ol. Tam da "tut kelin perçeminden" vaziyeti. Demokratlığı, kerameti ve de tarihçiliği(!) kendinden menkul birisi sansür istiyor, sayın yazardan. Nereden başlamalı? Sen kalk uzaklarda tezgahlamış darbeyle iş başına gelen bir seyrekbıyıklıasabişahsiyetin peşine takıl sonra da demokratlık tasla, yetmemiş gibi CHPye ayar ver, AKPye ettiği değerli(!) hizmetler kesmemiş. Dünyaya bir uzun borunun ucundan bakan sadece bir küçük daire görür, sonra da herkese ayar vermeye kalkar.

Yorumu oyla      59      51  
Misafir 9 Haziran 2012 Cumartesi 20:30

CHP tıpkı 1971 sürecinde rahmetli Ecevitin Darbeci-Cuntacı çukur yapılar karşısında sergilemiş olduğu red edici tavrını,bugünkü çukur yapılar karşısında da sergilemeyi becerebildiği gün,kimsenin şüphesi olmasınki tıpkı 73 ve 77 seçimlerinde olduğu gibi yine %40 lara %44 ler tırmanacaktır.Hele kürt sorununun çözümüne yönelik attığı adım ile,Ergenekoncu ermeni uzantılarını sükutu hayale uğratan tavrını ısrarla sürdürebilirse,CHP nin gücü AKP yi yakalayıp geçecektir.H.Tahsin.

Yorumu oyla      59      55  
Misafir 9 Haziran 2012 Cumartesi 20:24

Sn Kuşoğlu,sizlerden ricam,sn Editör ile lütfen konuşunuz ve bizlerin "E-DERGAHTA" Fikir,proje üretme gayretlerimizi SABOTE eden zavallı görevlinin yorumlarını bu platforumdan uzak tutsun.Bu ricam.Diğer bir konu ise,Sn Kılıçtaroğlunun "Terör" Kürt sorununun çözümüne yönelik atmış olduğu ADIM toplumda müthiş bir karşılık buldu.Bu süreç sürdürülmeli ve ek olarak CHP nin sırtında KAMBUR gibi duran Darbeci-cuntacı MİLİTARİST zihniyetin mensuplarını da hızla CHP nin sırtından indirilmeli.H.Tahsin.

Yorumu oyla      59      53  
Misafir 9 Haziran 2012 Cumartesi 20:20

Sn OWLEYE ,17.23 ve 17.46 yorumlarınız için teşekkürler,Yalnız bazı konularda hala 19 ve 20 ci asrın etkisinde kalmanıza da hayret ettiğimi itiraf etmeliyim.Dünyayı Kapitalizim-Sosyalizim ekseninden değerlendirmeye devam edersek sık sık yanılgıya düşeriz diye düşünüyorum.Sizin gibi donanımlı arkadaşlar,biraz silikon vadisinde dolaşmalı ve birazda oradaki pencerelerden dünyaya bakmalı.H.Tahsin.

Yorumu oyla      57      53  
Misafir 9 Haziran 2012 Cumartesi 18:03

Ey siyaset, sen nelere kaadirsin? Şaşırtıp, topaçlara-döneklere doğruları söyleten sensin. Suçsuzları içeri alıp haydutları baş yapan, soysuzlara makam soylulara zulüm reva görenlerin ebedî âbad olduklarını hangi tarih kitabı yazmıştır? Hangi zâlim ilahî adaletin kahredici pençesinden kurtulabilmiş ki bu zalimlerin peşine takılanların hesaba çekilmeyecekleri düşünülsün? Nâmık Kemal'den bir beyit: Muini zalimin dünyada erbab-ı denaettir/Köpektir zevk alan sayyad-ı bi-insafa hizmetten.

Yorumu oyla      57      54  
OWLEYE 9 Haziran 2012 Cumartesi 17:46

Bir dini örnek daha vereyim istedim sözü noktalamadan.Ölünün ardından icra edilen 40.gün mevlüdü aslen islam kültüründe bulunmamakla beraber,18.yy civarlarında ortodoks kültüründen dinimize uyarlanmıştır..Neden mukaddes din alimlerimiz bunu sorun etmez..Çünkü hoca,bakkal,pideci ve vesair ticaret erbebıda bu gelenekten nemalanmaktadır..Özetle kapitalizm hegemonyasında yaşanılan durum hakdinlerin formalistik olarak yaşantılanması olduğundan laiklik konusu da şehriye çorbasına fazla limon sıkmaktır

Yorumu oyla      61      49  
OWLEYE 9 Haziran 2012 Cumartesi 17:23

İlmi gururumuz dediğimiz doktorumuz para için zayıflama hapı,vitamin sektöründe ilmi kartvizitine vurgu yapmaktan çekinmez mesela...Doğumgünü kutlamanın günah olduğunu aile meclislerinde sayıklayan sözde itikat ehli,yaratıcının ayetlerini parayla satma yasağını yok sayarak, kutlu doğum haftasında neşriyat ticaretine yeltenmekten geri durmamaktadır..Yani sistem kendi sahtekarlıklarını kendinden dahi gizleyecek bir metodolojiyi bireylerde başarıyla varetmektedir..Levh-i mahfuz yok sayılmaktadır..!

Yorumu oyla      60      49  
OWLEYE 9 Haziran 2012 Cumartesi 17:15

Kapitalizm gri renklidir..Kavramlar kamuflaj yeteneğinde olup doğal rengi genelgeçer niteliklidir..Kapitalist sistemde laicite,lisisizm,secularizm kavramları arkhe lerine yabancılaşmıştır..Kullanıldığı beldeye göre dahi değişik algı oluşturulabilirler..Sorun bize ait değildir özcümle..Bir moon tarikat takipçisi yerini bir mormon a pekala bırakabilmektedir dünyanın en tepesinde..Çünkü ilim ve din de hegomonya altında olmaktan memnundur? Sorun bu memnuniyetin tartışma konusu edilememesidir...

Yorumu oyla      58      50  
Misafir 9 Haziran 2012 Cumartesi 12:30

Siyaset dedikleri öyle bir şey ki, pek çoğu için bir kimliktir, özellikle ciddi kişilik sorunları olanlar için. Sırf kişisel tatmin için saf değiştirenlerde sıkça rastlanan bu kimlik bunalımı , genç yaşlarda o kadar yıkıcı olmaz ama yaş kemâle ermişse kişinin kemâle ermesi hayâl olur, o gidaptan bu girdaba yuvarlanır durur. Yeni bir cephenin neferi olmakla da bitmez bu hesap. Eski safındakilere en acımasız en saldırgan olanlar da bu "dönme"lerden, "topaç"lardan çıkar.

Yorumu oyla      68      57  
Misafir 9 Haziran 2012 Cumartesi 11:55

Hangi kanattan olursa olsun, bir siyasetin en azgın, en kudurmuş düşmanları o siyasetin eski mensubu olup da dönüşüme uğramış ve karşı tarafa geçmiş döneklerinden çıkıyor. Aslında bu bir kimlik arayışıdır, kimliksizlerin içine düştüğü acımasız bir girdap. Ve tabii ki, bunun hesabını veremedikleri an ne edep kalır, ne arşın ne de endaze. Allah böylelerine tez elden bir şifa ihsan etsin demekten başka bir şey gelmiyor elden. Gençlikte kimlik arayışını anlarım da yaşlılıkta adamı topaça döndürür.

Yorumu oyla      68      53  
Misafir 8 Haziran 2012 Cuma 22:49

Sn Bahçeli ve kemerleri ÇÖZÜK ekabir ekibi,Türk Milliyetçilerinin verdiği OYU, K.Irak+K.Suriye+G.Doğu Türkiye den müteşekkil,LAZKİYEDEN Akdenize çıkış bulan Diaspora Ermenileri ve İSRAİLİN ortaklaşa PROJESİNE hizmet ettiklerinin farkında değillermi.Antidemokratik TÜRKİYE ZEMİNİNDEN medet uman BDP nin bu hayalini biliyoruz.MHP nin böyle bir hayalini tahayyul dahi edemeyiz.20 Yıl önce bıraktığımız Bahçeliyi bu konumda bulmak,insana derin üzüntü veriyor.H.Tahsin-3

Yorumu oyla      60      65  
Misafir 8 Haziran 2012 Cuma 22:44

Süreci okuyamıyanlar,Akp nin hızla %60 lara doğru tırmanmasının önünü açtı.Bu süreci ilk defa sn Kılıçtaroğlu kesintiye uğratacak adımı attı ve CHP nin yüzünü ilk kez HALKA döndürdü,halkın talebi olan terör sorunun çözümüne yönelik adım attı.Muhalefetin diğer kanadı olan MHP ise hala kafasını kuma sokmakla meşgul.MHP bu tavrı ile AKP nin değirmenine su taşımakla meşgul,ANTİDEMOKRATİK Türkiye zeminini muhafaza ederek,Suriyedeki gelişmlerle Bağımsız Kürdistan projesine hizmet etmektedir.H.Tahsin-2

Yorumu oyla      56      60  
Misafir 8 Haziran 2012 Cuma 22:39

28 Şubat sürecinde Türk Halkı 1999 seçimleri ile VESAYETÇİLERE önemli bir İHTARDA bulundu.Tüm partileri %20 lerin altına çekti,CHP yi ise siyasi hayatında ilk defa KÜMEYE DÜŞÜREREK,Sandığın dibine çiviledi.Bu manzarayı okuyamıyan KOF KAFALI zeka özürlü siyasetçi fosiller,AK Partinin filizlenmesinin önünü açtı.2002 Seçimlerinin sonuçlarını OKUYAMIYAN bu fosil takımı DARBECİ-CUNTACILARDAN medet umarak,Ak Partiye darbe ve Kapatma davası hamlesi yaparak,Ak Partiyi adeta %50 lere taşıdı.H.Tahsin-1

Yorumu oyla      56      60  
Misafir 8 Haziran 2012 Cuma 20:47

Ülkesindeki 30-40 Yıllık TERÖR SORUNUNUN ortadan kaldırılması için hiçbir ÇÖZÜM Projesi üretmeyen,Üretilmek istenen çözüm PROJELERİNE katkı sağlamayı RED EDEN yapılardan, Milliyetçi olurmu? Ulusalcı olurmu? Vatansever olur mu?,Yurtsever olurmu? OLMAZ,Olsa olsa bu yazdığım sıfatların tam tersi anlamlar taşıyan tanımları andıran yapılar olur.Özetle VATAN HAİNİ olur.Şehid KANINDAN beslenen vampir olur,ASALAK olur.Kılıçtaroğlunun uzattığı eli,GEREKÇESİZ geri çevirenlere hitabımdır.H.Tahsin.

Yorumu oyla      57      60  
Misafir 8 Haziran 2012 Cuma 14:12

Avrupa ülkelerindeki gibi tartışılıp ,hazmedilemediği için ,dediğinizin aksine bugünde toplumun birçok kesiminde laiklik hala muğlak bir durumdadır.Sizin görüşünüzün aksi istikamette olmasa bugünkü tartışmalara açıklık getimek adına Diyanet beyanda bulunamazdı.Taraf olması toplumun beklentileri adına kaçınılmaz bir durumdur.bunu sizinde tespit etmiş olmanız gerekir.Ayrıca burda yorum yazan arkadaşlar neyi ne anlayıp kişisel polemiğe giriyor anlam veremedim .Saygılarımla

Yorumu oyla      59      54  
Misafir 8 Haziran 2012 Cuma 09:06

02:55,Sen söyle o kuyruğunu bacakları arasına kıskıvrak büken ağababalarına,bu ÜLKEYİ size BÖLDÜRMEYECEĞİZ.Kürdü ile Türkü ile,çerkezi,Boşnakı ile bizler el ele verip kol kola gireceğiz ve sizin gibi sürekli havlayan ENÜKLERİN sesini keseceğiz.Bizi bölmeye sizin NEFESİNİZ yetmez.Biz bölünmemekle kalmıyacağız,sürekli olarak GENLEŞİP,Bölge coğrafyasını yüzelli yıldır sömüren AĞABABALARININ çanına OT TIKAYACAĞIZ.Beni anlıyorsun değilmi.Editör bu yorumu yayınlamazsan,02.55 deki yoruma oku. H.Tahsin

Yorumu oyla      58      62  
Misafir 8 Haziran 2012 Cuma 09:00

08 Haziran 2012 Cuma 02:55,Bak dostum sen ve senin gibi,ANTİDEMOKRATİK zeminden beslenen zavallılar ancak ve ancak,Evrenin en ÇUKUR YARATIKLARI olan Darbeci-Cuntacı yaratıklara ayakçılık,taşeronluk yapan yapılardır.Evet biz eski Ülkücüleriz.Fakat bizim ÜLKÜMÜZ Dünyaya huzur ve mutluluğu getirmektir.Buda DEMOKRASİ ile olur.Biz dünde böyle,bugünde böyle düşünüyoruz.Evrenin tüm CANLILAR için yaratıldığını dünde biliyorduk,bugünde biliyoruz.Senin gibi zavallılara verecek dersimiz çok.H.Tahsin.

Yorumu oyla      60      62  
Misafir 8 Haziran 2012 Cuma 08:55

"08 Haziran 2012 Cuma 02:55" ..:)))).Yazan dostum. Evet durmaksızın dönüşüyorum.Dünyayı OKUMAYA devam ettikçe FIRIL-FIRIL DÖNÜYORUM ve dahi "dönüşüyorum"..,Sen şimdi kendine ya "Ulusalcı" yada "Milliyetçi" sıfatlarını yakıştırıyorsun ya,yeminle söylüyorum, sn sn Baykaldan daha ÇAKMA ULUSALCI,Sn Bahçelidende daha ÇAKMA MİLLİYETÇİSİN.Belkide sen heriki cenaha GAZ verip,Türkü kürde,Kürdü Türke kırdırmakla görevli militarist görünümlü bir HAMASET söylemcisisin.Sizlere Dünya bir yeri ile gülüyor.H.T.

Yorumu oyla      62      63  
Misafir 8 Haziran 2012 Cuma 02:55

Eski milliyetçilerden bazıları da dönüştü, peşine takıldıkları endönüşgen seyrekbıyıklısabişahsiyet gibi. Neye dönüştü? Köşeleri törpülendi,yuvarlandı, toparlaklaştı, yuvallaklaştı, küreselleşti... yusyuvarlak, tostoparlak topaç gibi, kamçıyı yedikçe dönen bir ucubeye dönüştü, buna da evrenseldeğerler kılıfını uydurdu.

Yorumu oyla      68      54  
Misafir 7 Haziran 2012 Perşembe 19:51

Kelime ve kavramların etrafında dolaşıp durmaya gerek yok.2012 Yılında EVRENSEL değerlerin neler olduğu,tüm çıplaklığı ile ortada iken,19 cu asır MİLİTARİZMİNİN,toplumlara dayattığı kavramların ardına saklanarak,toplumumuza yön vermeye kalkışmak,Anadolu COĞRAFYASINDA yaşayan bu necip halk yığınlarına yapılacak en büyük haksızlıktır.Evrensel değerler ortadadır.Başka başka sloganların ardına sığınmayalım.Torunlar bizlerle dalga geçiyor beyler.H.Tahsin.

Yorumu oyla      61      63  
Misafir 7 Haziran 2012 Perşembe 18:10

İsteyen camiye ,isteyen kiliseye gitsin ben hiçbirine karışmam,Fakat herhangi bir dinin, tepemde karabulut gibi durup bana baskı yapmasınıda istemem.Düşünme özgürlügümden vazgeçemem.Bu yüzden laikliği savunuyorum.

Yorumu oyla      63      49  
Misafir 7 Haziran 2012 Perşembe 14:45

"Laiklik konusunun toplum tarafından hazmedildiğini düşünüyorum. Toplumun laiklikle ilgili bir derdi yok." Bu tümceleri bugün bile kurabilen sizin gibi yazarlar yüzünden İran'dan ve bir sürü arap ülkesinden daha beter bir din batağına sürüklenmiş bulunuyoruz. Halktan bilginiz yetersiz. Halkın büyük çoğunluğunun laiklik umurunda değil. Anadolu'yu dolaşın, gözlem yapın ve can çekişen laikliği görün. Görmeden de lütfen bu konuda yorum yapmayın.

Yorumu oyla      66      57