YORUMLAR
Toplam 27 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 5 Mart 2012 Pazartesi 17:37

devam kalıçı bır hal aldıgını GÖRÜYORUZ ülkemızde kaygı ve endişe içinde yaşıyoruz ESASEN kureselleşmenın TANZIMATLA başladıgını ve bırınçı dunya savaşı ve ıkı,nçı dunya savaşını vede HAÇI ALIPAŞA kahyalık yaptıgı evın agasını öldüren sonra HAÇI ALİ PAŞA DIYE UNLENEN PADŞAHTAN IIABDULHAMITTEN PAŞALIK ALAN SIZINDE İYİ TANIDIGINIZ ADANAN MENDERESIN DEDESI köylunun topraklarına el koyan ve torunu olan ADNAN MENDERES KURESELEŞMENIN BABASIDIR BABALARLA GELENLER BABALARLA GIDERLER HIÇ canınızı sıkma

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 5 Mart 2012 Pazartesi 17:28

devam zengınlerle arayı ise daha fazla aştıgını bugun ülkemızde yaşayarak arasındakı üçürümü görmekteyız DUNYADADA ACLIK GÖZ ARDI EDILMEKTE oysakı gunumuzde açlıktan ölenlern sayısı bırınçı ıkınçı dunya savaşlarında hayatlarını kaybedenlerden daha fazladır hatta gunumuzde bır gunde açlıktan ölenlerın adedı 1945 hıroşimanın çok üzerındedır gelır dagılımındakı üçürümların unutulmakta oldugunu kalkınmanın ise kısır dongusunun KAPITALIZMIN TARIHINI HIÇ BIR DÖNEMINDE OLMADIGI KADAR KALIÇI BIR HAL

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 5 Mart 2012 Pazartesi 15:19

(2)Değerli Hülya Hanımefendi, Ve "Namuslu üretici nasıl rekabet edecektir?" Bilirsiniz, Piyasada, müşterilerin beklentilerine göre farklı makine-malzeme vardır. Örnek, "Mercedes" ve "Tata" farklı beklentilere hitap eden otomobillerdir. Birisi 80 bin, diğeri, 8 bin euro'dur. İkisi de kendi sınıflarında rekabetçidir. Günümüzde kendisine gerekli bilgi-teknolojiyi üretemeyenler kapanacaktır. Daha kalitelisinin daha düşük fiyata üretmenin yolu bulunmalıdır. Bu nedenle AR-GE'ler vardır. (canmehmet)

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 5 Mart 2012 Pazartesi 15:11

(1) Değerli Hülya Hanımefendi, Hasbelkader dış ticaretle uğraşıyoruz. Avrupa ve Uzakdoğu iş yaptığımız bölgeler arasındadır. Çok az da olsa, üretim-rekabet konularında bilgi sahibiyiz. Avrupa'da "A" konusunda üretim yapan bir hattın bedeli yaklaşık 1,5 milyon euro ise, (Uzakdoğu'da)G.Kore 1 milyon, Tayvan'da 800 bin, Çin'de ise 400 bin dolardır. Müşteri, beklediği verimliliğe göre bedelini ödemektedir. Rekabet, benzerleri arasında olmaktadır. Bu nedenle eşleştirme olmayacaktır. Ve...(canmehmet)

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 5 Mart 2012 Pazartesi 11:28

hulya/Fiyat 1,5 tl olmuş üründen memnun kalan tüketici de bu arada isyan etmiştir.Alternatif arayışına girmiş olan tüketicinin DEVLET BABA imdadına yetişir.Çin'den ithalatı kolaylaştıran her türlü imkan sağlanır.Birde namuslu üretici "kazık fiyatla ürün satan" olarak etiketlenir.Ortaya çıkardığı ürünün maliyetinin yarı fiyatına piyasa ürünle dolar ama bir farkla yapışmayan koli bandı,100M değil 75M.Kaliteli ve namusuyla bir ürün üretmek için verdiği mücadelede kaybeden NAMUSLU ÜRETİCİDİR.

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 5 Mart 2012 Pazartesi 11:12

hulya/Canmehmet sıkmamak için "koli bandı" hikayemi uzatmak istemedim ama senin için uzatayım...Namuslu üretici para kesen toptancıya mal vermeyip,bu riskleride göze alarak 1 tl olan satış fiyatını 1,25 yaparak yoluna devam eder.Ama piyasa fiyatı yüksek kaldığı için satışlar düşer,satış düşünce üretim yavaşlar işçi çıkarmak zorunda kalır, ama kalitesinden ödün vermez.Üretim az olunca sabit giderleri satılan karşılamaz.Kaliteden ödün vermek istemeyen namuslu adam çareyi fiyatı artırmakta bulur.

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 5 Mart 2012 Pazartesi 09:40

Namuslu olmak nefes almaktan daha kolaydır. Gerekli olan; "Niyet ve samimiyettir. Hepsi bu kadar. Namuslu olmamak için bahane aramaya, kıvranmaya gerek yok! (canmehmet)

Yorumu oyla      54      51  
Misafir 4 Mart 2012 Pazar 22:57

devam mustafa beyzade oğlu HALBUKI YÜÇE DINIMIZI ÇIKAR AMAÇLI BAŞKA ÜLKLERININ KENDİ MAKSATLARINDA kullanlması konusu densızlıkten başkası degıldır BANA göre hıç bır dının çıkar amaçlı kullanılması HOŞ DEGIL DAHASI KUSTAKLIKTAN başkası degıldır ülklerın yönetılsı dın emperyalızımı ve sıyaset emperyalızımı ekonomık emperyalızımle INSALIK ADINA BUYUK BIR UTANÇTIR İŞTE XXI YUZYILDA ınsanlık tarıhı buyuk AHLAKI çökuntudedır TEĞRI INSALIGI KORUSUN AMIIIIIIN

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 4 Mart 2012 Pazar 22:48

DEVAM paul barana göre azgelşmş ülklerde AÇ kıtlelerın zıhnınde dınsel batıl ınanaçların baskısını artırmak için her türlü çabayı gösteren HAKIM sınıfları ABD lerı geniş ölçüde desteklemektedır TUTÇU IKDIDARLARIN güçlü br dayanak sayarak hızla geliştirdikler IMAMHATIP OKULLARI PROJESINDE ABD LERININ buyuk bır rolı geçmişte vardır 1968 ,1969 des yılında on edet yenı okula IMAMHATIP OKULLARININ SAYISININ 68 ZE ve örençı saytısınında 41 bıne çikarılması anlamı açıktır HALBUKU YÜÇE DINIMIZI BAŞKALAR

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 4 Mart 2012 Pazar 22:41

mustafa beyzade oğlu bır zmanalar abd lerı profösörlerden fort vakfı gıbı teşekkuller budıst musluman dınsel teşebbuslerın fınasmanını çömerçe dunyada sağladıklarını açıklamışlar öte yandan bugunde saf temız dınınımızı nelere karıştırdıklarını gördükçe INSAN olarak zdırap çekıyoruz esasen YÜÇE dınımız geregi başkalarının TEŞFIKI İLE dınımızın ILIMLAŞTIRILMASI gıbı yapay MUDAHELERININ INSAN SEVGISI HERŞEYIN INSANA NAKŞEDILMIŞLIGINI GÖREMIYORLAR ONLAR İÇİN SERVET PARA MAL MULKTUR YAZIIIIIK

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 3 Mart 2012 Cumartesi 23:35

Bu egitim sistemiyle daha cok daha namussuzlar yetisir.Namussuzlara ve magandalara ceza vermeye gerek yok,en az ömürlerinde bir kez millete ve devlete faydalari olsun diye, mayin aramada askerin önünde yürüsünler..!

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 3 Mart 2012 Cumartesi 17:14

"Selam verdim almadılar, RÜŞVET değildir deyü..." - Fuzuli"... demekki genlerimize işlenmiş bu illet.. siddim senedir "Türküm DOĞRUYUM" andı içirttiyoruz çocuklarımıza.. faydası görmüş olsaydık Sy.Yazar bu YAZIYI yazmazdı!!!

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 2 Mart 2012 Cuma 18:32

benım memurum işinı y bılır diyen sıyasetçiler başbakanalar bır çok yönetıçı gurupları çıktı bunun netıçesı devletın malı denız yemıyen kerız dıye yolsuzlugu meşrulaştıran zıhnıyetlerıye vatandaşlar yönetlmeye böyle ınandırılmaya açıkça SÖYLENILDI bunun adınada İLERI demokrası denıldı .. ve suçlar zman aşımına uğratıldı mıllete vekalet edenlerın HEPISI yararlandı şte bu yuzden mıllet vekılıgın dokunulmazlıgnı yalınızça kursu dokunulmazlıgıyla sınırlı kılınaçak nıum fmpus aussuri lugıyı ekle

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 2 Mart 2012 Cuma 18:23

mustafa beyzade oğlu soguksavaş bıtımı sosyal yardımlaşma ortadan kalktı gıderek bıreyleşen insanı letişmle hedonızım teşhırlerının ımrendıkçe çabuk zengınleşmek yolsuzluklara küreselleşme fırangası vurulan halkın ekonomık polıtık sıyasetı kulalanlarında bır çok yolsuzluga ımza atmalarıyla yoksullar arasındakı üçürüm iyçe açılarak kırımıloji patlaması yaşandı işte kurumların içindekı bıreylerın gıderek ruşvetın mubah olduguna ınanmaya başladılar bu ınannış bıçımını benım memurum

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 2 Mart 2012 Cuma 17:54

radon konsantırasyonunun olmadan evvel deprem raporu ege / van / kayserı / karadenız en buyugu 4.5

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 2 Mart 2012 Cuma 16:01

Saygıdeğer, (Misafir 02 Mart 2012 Cuma 03:00) Demektedir; "canmemet, namusun da canına ettin, insan olmanın şerefini de beşparalık ettin..." Bu üstün yetenekli yorumcuyu, görmediği ve hakkında hiçbir şey bilmediği insanları doğru tanıma özelliğinde dolayı tebrik ediyoruz!(canmehmet)

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 2 Mart 2012 Cuma 03:00

"Günün vatandaş sözü; Kolay olan namuslu olmaktır. Çünkü hiç bir gayret göstermeniz gerekmez. Zor olan "Namussuz!" olabilmektedir. Bunun için kırk oyun öğrenmeniz ve rezil olmayı göze almanız gerekmektedir." derken BIR PARAGRAFTA DÖRT YUTTURMACA var. Doğrusu mu? Oradaki hükümleri TERSİNDEN ANLAYIN. canmemet, namusun da canına ettin, insan olmanın şerefini de beşparalık ettin, AKPnin baştacı ettiği rezilleri savunurken bu kadar alçalmak gerekmezdi, övünebilirsin.

Yorumu oyla      57      52  
Misafir 1 Mart 2012 Perşembe 18:10

Diktatörlerde ve onlarin düzenlerinde asla ve kattiyen namuslu insan yetismez ne anlatiyorsunuz..

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 1 Mart 2012 Perşembe 11:43

Günün vatandaş sözü; Kolay olan namuslu olmaktır. Çünkü hiç bir gayret göstermeniz gerekmez. Zor olan "Namussuz!" olabilmektedir. Bunun için kırk oyun öğrenmeniz ve rezil olmayı göze almanız gerekmektedir. (canmehmet)

Yorumu oyla      56      51  
Misafir 29 Şubat 2012 Çarşamba 17:34

hulya/(3)TÜRKİYEDE:Üretici adam ürün yapıp müşterisini kaybetmemek ve rekabet edebilmek için dosdoğru çalışsa zararıyla birlikte silinecek,yanlış yapsa namussuz olacak... Namuslu Olmak Kolay Değil! Güzel başlık:))

Yorumu oyla      62      49  
Misafir 29 Şubat 2012 Çarşamba 17:28

hulya/(2)TÜRKİYEDE:850 tl çekin 150 tlsi KDV olduğu için zaten kendisine ait değil devletin vergisi 1 ay sonra ödemesi gerekir.Geriye kaldı 700 TL üstelik vadeli bir çek.Çalıştı,üretti,hakkıyla teslim ettiği işten 50 tl zarar gördü.Toptancısı 2. siparişi veriyor.Tekrar para keser diye 1250tl diyor.Toptancı farklı alırmı? ne yapıp edip 1000 e bağlıyor Adam kara kara düşünüyor namuslu olmalı ama para kaybetmeden nasıl olacak?

Yorumu oyla      61      49  
Misafir 29 Şubat 2012 Çarşamba 17:12

hulya/(1)TÜRKİYEDE:Namuslu bir adam iyi yapışan koli bandı üretir.(Fiyatlar gerçek değil)10O M sinin maliyeti 0,75 TL dir.Toptancısına bunu 1000x1 den KDV dahil fatura eder.1000 TL alması gerekirken toptancısı 850 TL çek verir.Adam bir hata var eksik kesmişsin der.Pişkin toptancı "hata yok,sana yeter bu"der (bir hile yapmışsındır dercesine)"dahada uzatırsan başkasından alırım" der.Müşterisini kaybetmek istemeyen çaresiz adam çeki alır çıkar.

Yorumu oyla      61      49  
Misafir 29 Şubat 2012 Çarşamba 12:01

Hırsızlık, bir niyet, karakter meselesidir. İhtiyaç meselesi değildir. (ailesi nedeniyle) Kursağında haram lokma olan, bunu örnekte olduğu gibi çeşitli bahanelerle devam ettirecektir, ettirmektedir.(canmehmet)

Yorumu oyla      60      50  
Misafir 29 Şubat 2012 Çarşamba 11:52

rüşvet sıradan birşey olduğu için kimse tepki göstermiyor. turktime analiz yapmıştı burası muz cumhurişetidir diye. aynen öyledir. muz cumhuriyetlerinde rüşvet normaldir.

Yorumu oyla      61      53  
Misafir 29 Şubat 2012 Çarşamba 11:51

adnan kahveci neden öldürüldü? bu yazının konusu ile çok yakından ilgili. anlayan anladı

Yorumu oyla      60      51  
Misafir 29 Şubat 2012 Çarşamba 11:49

bizim memlekette halk ikiye ayrılır. rüşvetçiler ve henüz rüşvet alma-verme imkanına kavuşamamış olanlar.

Yorumu oyla      61      52  
Misafir 29 Şubat 2012 Çarşamba 11:48

olamayız rahbi bey. biz namuslu olamayız. hamurumuz böyle yağrulmuş

Yorumu oyla      58      51