YORUMLAR
Toplam 30 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 5 Şubat 2012 Pazar 12:01

1945 lere kadar Alman FAŞİZMİNİN özlemi ve hayali içerisinde yaşayan RUH Hastaları, Gezegenimizin DEMOKRAT Güçlerinin Alman Faşizmini ortadan kaldırmalarının ardından, SSCB nin KIZIL FAŞİZMİNİN hayali ile yaşamaya başlamışlardır.ÖRNEKMİ?, onlarca hatta yüzlerce verebilirim,fakat aklı selim olana Cumhuriyet Gazetesinin 1925 ile 1945 Arasındaki gazete ARŞİVLERİ ile 1945 den sonraki gazete arşivi yeterli olur sanırım.Tabi "OKUMASINI" bilenlere.H.Tahsin.

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 5 Şubat 2012 Pazar 11:58

Milliyetçilik akımları,1789 Fransız ihtilalinden sonra dünyaya yayılmaya başlamıştır.18 ci Asrın sonlarına doğru ise bu akım adeta bir hastalık gibi gezegenimizin belirli bölgelerinde ur-HASTALIK halini almaya başlamıştı.Bu hastalık ne yazık ki Osmanlı imparatorluğuna da sıçrayıp Milyonlarca insanımızın kırılıp dökülmesine sebep olmuştur.Bundan ders çıkarmayan IRKÇI Yobazlar 1915-1945 arasındaki FAŞİST diktatörlüklere özenmişlerdir.Ülkemizdeki Irkçı ve Ulusalcılar bunların kalıntısıdır.H.Tahsin.

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 5 Şubat 2012 Pazar 07:46

Okuma ve araştırma meraklıları bilirler. Özellikle Hıristiyan Batılıların Türklerle fazla bir sorunları bulunmamaktadır. Onların sorunu "Müslüman Türkler"ledir. Batılıların okul kitaplarının yanında, roman ve hikayelerindeki, "Türk-Arap ve Müslüman" Kelimelerine yükledikleri anlamlara dikkat edildiğinde; Bugünkü, "Müslüman=Terörist" imasını da kolayca anlaşılabilecektir. Bunların yanında batılıların bizim "Laik"liğimizle neden bu kadar ilgili oldukları da...(canmehmet)

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 5 Şubat 2012 Pazar 07:38

Irk ve İslam, verdikleri anlamı bir arada koruyamazlar. "İnsanlar tarağın dişleri gibi eşittir." Ve "İnsanların en hayırlısı, insanlara yararlı olanlardır." Verilen mesajlarda, bir ırk değil, çalışma ve yararlılık ön plana çıkarılmıştır. (canmehmet)

Yorumu oyla      59      50  
teyze 4 Şubat 2012 Cumartesi 23:04

Pakistanlılar İslamın şartı beş,altıncısı Türkleri sevmek dermiş.

Yorumu oyla      58      51  
Misafir 4 Şubat 2012 Cumartesi 21:43

dönülürse kärdir, dönelom artik bu tür savas esnasinda ve akabinde söylenen cilali laflardan.Acizane benin yazmam ve yorum adina fikir yönetmem burda kalmasin,aslinda 1.muhataplarimizdan biride sevgili abimiz Bülent Beydir.Ben sahsen Kilicdar Beyinde bu konuda bizimle ayni fikirde oldugunu düsünüyorum läkin onunda isi zor gibime geliyor,bindigi gemideki insanlarin bir cogunun beyinleri yikanmis -2-

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 4 Şubat 2012 Cumartesi 21:37

Konu cok hassas olmasina ragmen,dünyada bizi ilgilendirdigi kadarda kimseyi ilgilendirmiyor, tamam bizim millet irkci degildir cok dogru yanliz buna ekliyecegimde bir sey var sakin darilmayin o da bizim millete bazi etik kurallari ögretememisler.Bu yargiya neden geldigimi sorarsaniz isim icabi günde en az 1000 tane degisik dilde ve kültürde insanlarla diyalogum olur.Bazen kendi kendime sorarim bizim bunlardan neyimiz fazlada sadece birimiz bunlarin hepsine bedeliz ? bence zararin neresinden -1-

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 4 Şubat 2012 Cumartesi 20:06

Bu tezgahlar Milletimizin rotasını değiştiremedi fakat,Hedefe ulaşmasını geciktirdi.Bugün,yani İKİBİNLİ Yıllar 1960 lı yıllar değil,70 li,80 li,90 lı yıllar değil.HİÇ KİMSE,ama hiçkimse, MİLLİ İRADEYİ ipotek altına almaya kalkışmasın,zira Milletten yiyeceği TOKAT çok ağır olur.Bu Ülkeyi Türk Milleti kanı ile canı ile kurdu,asla ve asla 1939 larda düştüğü hataya düşmayacektir.H.Tahsin.

Yorumu oyla      55      50  
Misafir 4 Şubat 2012 Cumartesi 20:02

1960 ile 1970 Arasında Ülkemde sahneye konulan TEZGAHLARI yaşayarak gördüm,keza 1970 ile 1980 arasında TEZGAHLANAN oyunları da yaşayarak gördüm.1991 ile 2002 arasında ÜLKEMDE sahneye konulan oyunlar,diyebilirimki insanlık tarihinin en iğren,en aşağılık tezgahları idi.Bu tezgahlar kimler tarafından sahneleniyordu?.Dışımızdaki Türk-İslam düşmanları ile onların içimizdeki aşağılık işbirlikçileri tarafından sahneye konuluyordu.Tüm bu aşağılık tezgahlar,Milletimizin rotasını değiştiremedi....H.Tahsin

Yorumu oyla      55      50  
Misafir 4 Şubat 2012 Cumartesi 19:43

İçinizde Mustafa Balbay Günlüklerini okuyanınız var mı?.Sanmam...Adam Ş.Eruygur paşaya ne GAZLAR vermiş,kendince ne akıllar vermiş.Balbay benden ufaktır.Balbayın nereden gelip nerelere gitmek istediğini çok iyi bilirim.Eruygura,"özkökü behemahal devredışı bırakmak lazım,aksi halde darbe gerçekleşmez,gerçekleşsede hedefine ulaşamaz" babından öğütler taktikler veren bir ADAMI,çıkacaksın sen Milletvekili yapacaksın,eee sonra,Türk Milletinin İRADESİNİ çöpe atacaksın,eee sonra.ben Milliyetçiyim..H.T.

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 4 Şubat 2012 Cumartesi 17:41

600 sene Osmanlı'nın, Türk'ün en sadık dostu olan Ermeniler, Taşnaklar durduğu yerde mi, bir anda mı Türk'ün düşmanı oldular? İttihatcıların, mecliste "Yaşasın Taşnaksutyun" diye bağıran Enver'in hiç mi suçu yok? İttihatcı takımların yaptıkları olumsuzlukları anlat da bu millet bilsin... tabii anlatabilirsen!!!

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 4 Şubat 2012 Cumartesi 15:15

Ne mutlu Türküm diyerek,Türklerin gelisimini önleyenlerin bu millete ne kadar zarar verdiklerini bilen kac kisi var? Peki bir Türk dünyaya bedeldir, kaliplastirimis sözün ne kadar gerici ve yobaz söz oldugunu idrak eden kac kisiyiz?

Yorumu oyla      59      53  
Misafir 4 Şubat 2012 Cumartesi 12:56

"Ben Milliyetçiyim" diyerek Milliyetçi olunmaz."ben Atatürkçüyüm" diyerek de Atatürkçü olunmaz."Ben Atatürkçüyüm" diyeceksin,Atatürkün uğruna canını ortaya koyduğu yüce TÜRK MİLLETİNİN tüm kutsallarına saldıracaksın."Ben Milliyetçiyim diyeceksin",mensubu olduğunu İDDİA ettiğin YÜCE TÜRK Milletinin HAZİNESİNİ on yıllar boyu TALAN edeceksin.YOK öyle yağma.Benim Milletim kimim MİLLET Sevdalısı,Kimin MİLLET Düşmanı olduğunu ÖĞRENDİ.Hiç kimsenin aklına ihtiyaç duymadan yaşayarak öğrendi.H.Tahsin.

Yorumu oyla      58      51  
Misafir 4 Şubat 2012 Cumartesi 12:20

Ben Hınçak-Taşnak sorgulamasını yaparken,IRKÇI yaklaşım ile değil,Dünyaya IRKÇILIK penceresinden bakıp,Türk Halkını EBEDİ ve EZELİ DÜŞMAN belleyen,Türk-İslam düşmanlarına dikkat çekmeye çalışıyorum.Türk Milleti Irkçılığı sevmez,ırkçıları da sevmez,sevmiş olsaydı,MHP bir kez olsun tek başına iktidar olurdu.Ben bunu 1999 da farkettim.Atatürkçüyüm diyerek,23 Tane Bankayı HORTUMLATAN zihniyet ile,Milliyetçiyim diyerek, Deprem Alt yapı İHALELERİNİ komisyon karşılığı dağıtanlar aslında aynı.H.Tahsin.

Yorumu oyla      59      50  
Misafir 4 Şubat 2012 Cumartesi 12:14

Şunuda belirtmeliyim ki, Halk olmayınca ÜLKE olmaz."İNSAN" olmayınca, birey hak ve özgürlüklerine sahip bireyler topluluğu olmayınca ÜLKE olmaz.Önce İNSAN, sonra ÜLKE kendiliğinden oluşur.Hulya kardeşim benden size tavsiye, ABD nin kısa tarihini okuyun, okuyunda ABD li bir yurttaş kimliği ve mensubiyet, aidiyet duygusu nasıl gelişmiş öğrenin lütfen."İnsanı yaşat ki,Devlet yaşasın" ilkesini ATALARIMIZ boşuna belirlememiş.İnsanına saldıran düşman olan Ülke ülke ise,Suriyede Ülke mi?.H.Tahsin.

Yorumu oyla      58      52  
Misafir 4 Şubat 2012 Cumartesi 12:10

Hulya kardeşim, ben "herkesin kökünü sorgulamıyorum", Ben Milletime yani ANADOLU Türklüğüne düşman olmayı yaşam biçimi haline getirmiş olan IRKÇI bir bakış ile dünyaya bakan Hınçak Taşnak örgütünün mensuplarını kastediyorum.Ben iddia ediyorum,bugün içimizde çeşitli MASKELERİN ardına gizlenen milyonu aşkın HINÇAK-TAŞNAK mensubu içten pazarlıklı kripto kimlikli gizli Ermeni örgütü mensubu var.Olmamış olsaydı,bu Milletin KUTSALLARINA saldırmayı yaşam biçimi haline getirmezlerdi.H.Tahsin.

Yorumu oyla      58      51  
Misafir 4 Şubat 2012 Cumartesi 12:01

Sayın yazar demektedir; "...Atatürk bu topluma yeni bir kimlik vermiştir..." Vermiştir de; Atatürk'ün kurduğu parti olan CHP, halktan, dün ve bugün itibar görmemektedir? Peki. Neden? (canmehmet)

Yorumu oyla      55      51  
Misafir 4 Şubat 2012 Cumartesi 09:35

hulya/Sn.H.Tahsin abi benim gibi en eski yorumculardan olmana saygım var "İNSAN,adam olmak çok çok daha önemli."demişsiniz herkeslerin kök'ünü soran sizin bu cümleyi kurmanız beni mutlu etti ama bu cümle eksiktir.Ülke söz konusu ise, "insan,adam olmak" kadar "ÜLKE OLMAK" da önemlidir.Nice yiğitler, nice iyi adamlar,nice dahiler belkide ülkeleri olmadığı için insanlığa hiç bir faydası dokunmadan yok olup gitmişlerdir.Ülke olmayı hiç kimse küçümseyemez.

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 3 Şubat 2012 Cuma 23:04

4)anlatamadik..hemen cok önemli taze haber bulan gazeteci edasiyla merkezi arayip.. bakiniz su anda burada yarim saatir Türklügü anlatiyorum, anlatiyorumda beni dinleyenler anlayamiyor..Bu önemli konuyu tekrar bütün teskilatlarimiza bildirip köy mahalle kasaba demeden her kese anlatalim, göreceksiniz millet Türklügü ne kadar anlarsa o kadar oyumuz artacak.. Lütfen, bana katilirsiniz veya katilmazsiniz partilerimizin hali bu degilmi? Capanoglu

Yorumu oyla      55      50  
Misafir 3 Şubat 2012 Cuma 22:59

3)Partili sanki bu soruyu coktan beri bekleyormus edasi icerisnde ilk önce duvarda asili olan alti ok´a bakip sordugumuz soruyu cevap verdim der gibiydi.Bir müddet sonra bizim onun kadar alti oku bilmedigimizi anlayinca basladi anlatmaya anlat babam anlat dinle Mehmet dinle..en az yarim saat Türkl+k vaazi dinledik..dinledik läkin hic bir seyde anlamadik.Tekrar Türklügün tarifini alabilirmiyiz diye sorunca biraz ses tonunu yükselterek birazda sucluluk duygusu icerisinde tamam kabahat bizde size

Yorumu oyla      54      51  
Misafir 3 Şubat 2012 Cuma 22:52

2)Türtk kime denir sayin yetkili? ..Efendim Türk;islam ahlakinla ahlaklanmis,sevgili peygamberimizin sünnetlerne riayet etmekte hassas insanlara denir.Simdi birde Halk partililerin parti binasindan iceri girelim buyurun..efendim biz Bülent Beyin köse yazilarini takip eden okuyuculariyiz, bugünün köse yazisinda Türk kimligi islenmis bu vesile ile karsilastirma yapacagiz, Türk kime denir bunun cevabini birde sizden almak istiyoruz.Sahi Türk kime denir???

Yorumu oyla      55      50  
Misafir 3 Şubat 2012 Cuma 22:45

Simdi buradan kalkip siysi paretilerimizi dolasip "Türk kime denir,Türkün tarifi nedir diye sorsak" alacagimiz cevaplar partilerin siyasi emellerine göre degisebilir.örnegin MHP li birine soralim alacagimiz cevap bes asagi bes yukari söyledir"kalbinde baska bir millein sevgisini tasimayan her vatandasi Türk kabül ederiz" Sasadet partisne gidip sorsak(önemli bir hatirlatma) bu parti normalde simdiye kadar kapatilmaliydi unutmuslar her halde! parti binasindan iceri girip sorumuzu yöneltelim cp

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 3 Şubat 2012 Cuma 21:38

Eyvahki ne eyvah dostlar,ilk önce yazara eyvah diyorum daha sonrada yorumcularina..Türk kimligi üzerine yazi yazilmaya calisilmis daha sonrada yapilan yorumlarda ayni metine benzemis, ben sahsen ne yazari nede yorumculari taniyamadim hele H.Tahsin dostumuzu hec taniyamadim.Vallah bekliyecegim hemde sabirla elle tutulur yorum yazani daha sonrada finalde bende olacagim!..

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 3 Şubat 2012 Cuma 17:52

TOTEM-Irkçılık,din ve mezhep ayrışmaları,kültür çekişmeleri,siyasi kutuplaşmalar hem bir tarafı yüceltip diğer kesime saldırma üzerine inşa edilmiştir.Bu sebeple uç ve keskin insanları ve butür söylemleri sevmiyorum.Ya benim gibi düşün yada canın cehenneme tavrı bana çok iğrenç geliyor.Ne mutlu Türküm diyene sözüde o dönem kenetlenmeyi sağlamak amacı ile söylenmiş şövanist bir söylem ve bence çokta anlamı yok.Sayın yazarı böyle bir konuya bu şekilde yaklaşma cesareti gösterdiği için kutluyorum.

Yorumu oyla      57      51  
Misafir 3 Şubat 2012 Cuma 15:29

Yav Hulya kardeşim, "Adam" olmadıktan sonra Türk olsa ne yazar,abd li olsa ne yazar,Rus olsa ne yazar,İsrailli olsa ne yazar.Bu nedenle önce İNSAN olmak lazım,ADAM olmak lazım.Halkının değerleri ile kavga etmemek lazım.Yaşam hakkına saygı duymak lazım.Birey hak ve özgürlüklerine saygılı olmak lazım.İnsanların DİNDARLIĞINA saygı göstermek lazım,DİNDAR OLMAYIŞINA saygı göstermek lazım.Ateistliğine de saygı göstermek lazım.Bence Türk olmakdan önce,İNSAN,adam olmak çok çok daha önemli.H.Tahsin.

Yorumu oyla      63      52  
Misafir 3 Şubat 2012 Cuma 14:36

Önce düşünebilen ve üretebilen bir varlık olarak canlılara, çevrene yararlı ol! Sonra her ne olmak istersen olabilirsin bizce bir sakıncası bulunmamaktadır.(canmehmet)

Yorumu oyla      61      50  
Misafir 3 Şubat 2012 Cuma 14:28

İnsanların ana ve babasını seçme şansları yoktur.Ama bazı hayırsız evlatlar vardır anasına babasına hayır etmezler.ülkelerde buna benzer. Türklük ve Türkiye üzerine iyice yıpratıcı sözler söylenmeye başlandı.Bende artık fanatikleştim,ötekileştirme, bölme girişimleri işe yarıyor galiba NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE demiyenin canı cehenneme...M.A

Yorumu oyla      67      51  
Misafir 3 Şubat 2012 Cuma 13:58

hulya/Türkiye vatandaşı olmanın kısa söyleniş şekli olan (Türk) kelimesine bu kadar hastalıklı yaklaşmak gerçekten tedavi edilmesi gereken bir durumdur.Burası Türkiye, vatandaşlarınada kısaca TÜRK deniyor,isterse japon olsun.Bulunduğun yere ait olmak insana başlıbaşına mutluluk verir.Türkiye vatandaşlarına TÜRK denir, Türkiyenin hedefide "Ne Mutlu Türküm Diyene" dedirtmektir.

Yorumu oyla      64      51  
Misafir 3 Şubat 2012 Cuma 11:40

Teşekkürler sn Milletvekilim,teşekkürler.Müsadenizle ufak bir eklemede bulunacağım,"Ailemizi,akrabalarımızı,Milletimizi seveceğiz..",hepsinden çok daha önemlisi Dürüst,düzgün ve güzel ahlaklı tüm dünya İnsanlarını daha çok seveceğiz.Tüm dünya insanlığının arasında güzel ahlaklı,düzgün insanların çoğunluğa ulaşması için,ezici çoğunluğa ulaşması için mücadele edeceğiz.Bu mücadelenin yegane ham maddesi ERDEMLİ insandır.Erdemli insan Halkının değerleri ile kavga etmez sosyoloji ile de etmez.H.Tahsin

Yorumu oyla      65      52  
Misafir 3 Şubat 2012 Cuma 11:40

Ne mutlu Türk`üm diyene

Yorumu oyla      63      51