YORUMLAR
Toplam 17 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 1 Şubat 2012 Çarşamba 19:00

Tabiki BEŞ GENERAL olmamış olsaydı, halk Cumhuriyeti tesis etmekte çok zorlanırdı.Tabiki İLK BEŞ in içerisinde G.Mustafa Kemal olmamış olsaydı,bu Cumhuriyet bugünkü muhteşem günlerini yaşıyamazdı.Bir gerçekde varki,BEŞ Darbe yapılmamış olsaydı,bugün kişibaşı GSMH rakamımız 12 bin dolar değil 42 bin DOLARA ulaşacaktı.Aslında günümüzde bazı ODAKLARIN yaygara dolu cırlamalarının yegane nedeni, kişibaşı GSMH rakamımızın on bin doları aşmasından kaynaklanmaktadır.H.Tahsin.

Yorumu oyla      60      52  
Misafir 1 Şubat 2012 Çarşamba 18:56

CHP halk ile buluşup,kucaklaştığı gün Ülkede İKTİDAR alternatifi olmaya başlayacaktır.Bu da bugünkü zihniyetini,bugünkü mantık ve bakış açısını değiştirdiği taktirde gerçekleşecektir.Aksi halde önümüzdeki ilk seçimden itibaren,erime sürecine girip, ana muhalefet koltuğunu dahi başka bir yapıya kaptırma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaya mahküm olacaktır.Cumhuriyet Halktan alınan güç ile,ORTADOĞUYU DİZAYN edenlerin ürkütülmesi ile kuruldu.Halkın gücü olmasaydı BEŞ General ne yapabilirdi?.H.Tahsi

Yorumu oyla      59      51  
teyze 1 Şubat 2012 Çarşamba 17:39

Madem Cumhurunreisinin görevi sadece kanunları yayınlamak ve devleti temsil etmektir ne diye seçiyoruzki.Boşuna gerilim,zaman kaybı masraf.Çankayayı terkederken 50 civarında personelide yanında götürüyorlarmış diye söylenti de varEğer seçim kış aylarına denk gelirse % 76 oy garanti sloganı: Benim dönemimde Balkanlardan gelen soğuklar her yıl veto edilecek.

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 1 Şubat 2012 Çarşamba 15:01

Halk bilir mi? Selçuklu Devleti yerine Osmanlı Beyliğini, Osmanlı İmparatorluğu yerine Türkiye Cumhuriyetini kuranlar halk değil midir? Halkın destek vermediği hiç bir hareketin başarıya ulaşmadığı bilinmez mi? Bu halk bilinçli olmasaydı, kendisinin içerisinde olmadığı bir siyasi partiye (CHP'ye) oy vermez, iktidara getirmez miydi? Demek ki, neyi ne zaman ve nasıl yapacağını çok iyi bilmektedir? Bilmeyenler, gerçeğinde bildiğini zannedenler midir? (canmehmet)

Yorumu oyla      57      51  
Misafir 1 Şubat 2012 Çarşamba 14:56

Halk doğrusunu bilir mi? -Yıl 1980, ihracat 2,5 milyar dolar, ağırlıklı madenler ve tarım ürünleri. -Yıl 2010, ihracat yaklaşık 135 milyar dolar, ağırlıklı, hizmet, makine ve işlenmiş ürün. -Yıl 1980, Türkiye tarım toplumu, -Yıl 2010, Türkiye, Yenice sanayileşmiş ülke. Ülkede 30 yılda ne değişti? Halk, yönetimin içerisine çekildi. Başka hiç bir şey değil. Bugün, Çorum, Konya, Şırnak, Mardin, Kahramanmaraş vb şehirlerimiz ihracat seferberliğinin önemli neferleri durumuna gelmiştir. (canmehmet)

Yorumu oyla      57      51  
Misafir 1 Şubat 2012 Çarşamba 12:54

Döktürün Hasan Bey dostum,yorumlariniz kadar dogru ve dik bir karekterinizin olduguna adim gibi biliyorum.Ne olur yazmaya devam edin ülkenin sizin gibi daha insanlara ihtiyaci var.Dostani sevgilerimle..

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 1 Şubat 2012 Çarşamba 12:06

Çarşamba 08:45..Dinle dostum, Hayali ve özlemi ile yaşadığın Sosyalist sistemin dünyadaki tek dinamosu olan SSCB, 1991 de çöktüğü zamanki Ekonomik verileri ile, onun mirasçısı olan günümüzün TOPAL DEMOKRASİLİ Rusyasının Ekonomik verilerini mukayese et bakalım karşına nasıl bir tablo çıkıcak.Binlerce defa reset,milyonlarca kere format atsak, sizin gibi virüsleri ortadan kaldırmak imkanı bulamıyacağız.Sayenizde Ülkem MUHALEFETSİZ olarak yıllardır yaşamını sürdürmek zorunda kalıyor.H.Tahsin.

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 1 Şubat 2012 Çarşamba 12:03

Çarşamba 08:45..Dostum Halkın beyni ile,senin gibi Halkı beğenmeyenlerin beynini ve bilgisini TEST edelim.Cumhuriyet tarihini onar yıllık dilimlere bölelim ve her onar yıllık dilimlerin EKONOMİK sonuçlarını alt alta yazalım.Okuma yazmasını bilenler için NEFİS bir TABLO ortaya çıkar.Halk bu tabloyu okumasını bildiği için,senin kafana sahip yapıları 1950 lerden günümüze hiç tek başına iktidar yapmıyor.Okuyabiliyormusun.???.Sanmam,nerde sende o kapasite.H.Tahsin.

Yorumu oyla      55      50  
Misafir 1 Şubat 2012 Çarşamba 08:45

Yılda adam başı bir tek kitap okumayan bu halk elbette en doğrusunu bilir. Bu halkın ne istediğine bakın, yeter, seçimi kazanan da en haklı en doğru adamdır, yine aynı teoriye göre. Bir torba kömürse verin onu alın oyu, kazanın seçimi. Uzun vadede, kıçındaki donu da kaybetmesi, önemsiz bir ayrıntı, boşverin. Nasılsa arkanızda KAPI gibi, medya-yorumcu-yalaka desteği var, balık hafızalı oyverenler var. Ne diye uzun vadede gerçekten halkın yararına çalışacaksın, yırtınacaksın, enayimisin?

Yorumu oyla      54      51  
Misafir 31 Ocak 2012 Salı 21:44

Darbecilik,cuntacılık çağımızın en aşağılık,en ÇUKUR suçudur.Bu nedenle darbecilerin mantığına da,fikrinede,bulundukları bölgeye de beldeye de mesafeli durmak lazım,uzak durmak lazım.Bu yapıların ürünlerinden de uzak durmak lazım.27 mayıs 1960 ın ürünü olan 1961 anayasasını da 38 tane aşağılık,çukur darbeci bozuntusunun denetimi ile üretilmiştir.Bu çukur metin bizi 12 eylüle,12 eylül çukuru ise 28 şubata sürüklemiştir.1960 dan 2002 ye EKONOMİK değerimize bakmak lazım.Tabi sonrasına da.H.Tahsin.

Yorumu oyla      56      51  
Misafir 31 Ocak 2012 Salı 21:06

Dayatma ve manipülasyonlar daima hezimete uğramaya mahkümdur.Manşetlerle İKTİDAR belirleme,manşetlerle ZEMİN hazırlama,MANŞETLERLE bölge dizayn etme günleri 19 cu ASRIN karanlık delhizlerinde kaldı.Ortadoğu coğrafyasındaki değişim ve dönüşümün tetikleyici ana unsurunun ne olduğunu hala göremiyorsak,19 asrın karanlık koridorlarında debelenmeye mahküm oluruz.Projelerin yarıştığı bir dünyada,entrikalarla işi götürmeye çalışmak,yapısal bozukluğun ürününü işaret eder.Halk en doğrusunu bilir.H.Tahsin.

Yorumu oyla      56      51  
Misafir 31 Ocak 2012 Salı 21:02

Sn owleye dostum.çoğu yorumlarınıza katıldığımı sizde bilirsiniz.Halkın İRADESİNDEN neden rahatsız oluyorsunuz ki?."Halk düşünemez"..."halk yanlış karar alır"..."halk bilemez"... gibi jakobenizmin 2012 li yıllarda hala geçerli olduğunu mu sanıyorsunuz? Sevgili dostum sizden rica ediyorum.Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren kalkınma sürecimizi,onar yıllık dilimlere bölünüz ve bu dilimleri inceleyip mukayesede bulununuz.Eminim çok net FOTOĞRAFLAR göreceksiniz.Halk DOĞRU yapar,doğru seçer.H.Tahsin.

Yorumu oyla      56      51  
Misafir 31 Ocak 2012 Salı 13:15

Bu yeni sistemin birtakım sorunlar yaşatacağına bende inanıyorum.birtür yarı başkanlık sistemi gibi olacak.Halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı çok güçlü olacak ve devlette bir tür iki başlılık olacak.Yazarın bu konudaki düşünce ve tespitlerine katılıyorum.Bencede çok düşünülmeden yapılan bir düzenlemeydi bu ama bir parantez açıp bu yönteme zorlayanlarıda hatırlatmadan geçemeyeceğim.367 garabetini yaratanların bu konuda vebali büyük.

Yorumu oyla      54      51  
Misafir 31 Ocak 2012 Salı 01:09

OWLEYE: Tilki , gün doğarken gölgesine bakıp dedi ki; " bugün öğle yemeği için bir deve bulacağım " Ve tüm sabahı bir deve arayarak geçirdi.Öğlen olduğunda tekrar gölgesine bakıp bir fare bulacağım dedi.( Deli , Halil cibran ).Yanlışı önce yapıp sonrasında doğruyu bulan ve bu şekilde bir öğrenme biçimi geliştirmiş olan devlet pratiği mevcut iken, gece deve arayan tilki misali umut üretmek beyhude çabadır..Boyumuzun ölçüsünü alacak metrenin yanına uzanmadan ekonomik gidişatın sorgulanması gerek..

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 30 Ocak 2012 Pazartesi 22:51

yetmez ama evet dıyenler.neyın ne oldugunu anlamadan secsınler kı bu kaos ortamının daha da beterını yaşıyalım.müstehakız fazlasıyla.....

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 30 Ocak 2012 Pazartesi 16:48

"Demokrasinin beşiği" aslında öyle olmasa da öyle tanımlanan İngiltere'de monarşi; "Süper Güç" olarak bilinen ABD'de başkanlık sistemi vardır. Bunların dışında; Dünyanın nakit zengini Japonya ve Avrupa'nın en fazla GSMH (gelire) sahip ülkesi Norveç'te anayasal monarşidir. Türkiye bunların nedenlerini anlamaya çalışmalıdır. Gerçeğinde bu şekilde ülke yönetimleri daha etkin verimli mi olmaktadır? Başkanlık sistemi ülke yönetimine ne katacaktır? Artı ve eksileri ile tartışılmalıdır.(canmehmet

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 30 Ocak 2012 Pazartesi 13:41

Hükümetin bügüne kadar yaptığı icraatların çoğu deneme yanılma yöntemiyle olmuştur.Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yanlışlıklar varsa ülkemiz bir fatura öder,5 sene boşa gider düzeltilir.Ülkemizin geleceği için bizi idare eden insanların ileriyi çok iyi görmeleri gerekmektedir.Ancak gözünün önünü görebilen millet te lazım. M.A.

Yorumu oyla      62      50