YORUMLAR
Toplam 16 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
TOTEM 18 Ocak 2012 Çarşamba 11:30

Kapılmamlıyız. Artık hükümette kendisine oy vermeyip benimsemeyen insanlarında güvenini kazanmalı ve enazından endişelerini gidermeli.bunuda bu kitlenin korkularını körükleyerek yapamaz.Bence artık ülkenin gerilimini düşürmeye özen göstermeli yargılamalar cadı avına dönüşmemeli düşünce en tahammül edilmezinde bile özgür bırakılmalı ve baramlarla yada değerlerle uğraşılmaktan vazgeçilmeli.Zira bizlerin iç kavgalardan çok daha önemli işlerimiz var dikkat ve enerjimizi artık oralara yöneltmeliyiz.

Yorumu oyla      55      49  
TOTEM 18 Ocak 2012 Çarşamba 11:27

Kadar büyük bir hararetle savunduysam mini eteği yüzünden baskı gören birini de o derece hararetle savunurum.Aslında hepimiz bunu yapmalıyız.Başkalarının yaşama biçimlerine ne kadar saygılı olursak o derecede demokratik ve modern bir yapıya bürünmüşüz demektir.Bizler farklı düşünceleri,yaşam tarzları ve zihniyetleri olan topluluklar olabiliriz ama aynu ülkenin evlatlarıyız.Birbirimize saygı duymalı ve tahammül edebilmeliyiz.Aramızdaki üçbeş marjinal ve keskin insanın dolmuşuna ve kışkırtmasına -

Yorumu oyla      57      49  
TOTEM 18 Ocak 2012 Çarşamba 11:23

Ülkemizde Birçok kurum ve yapı bir yanlış içersindeydi.Bunda öne çıkan kurumlar yüksek yargı,ordu ve birtakım üniversiteler geliyordu ve siyasetçilerde onların milli destekçileriydi.bu sebeple ben sürekli bu yanlışları eleştirdim.Şimdi bu konuda oldukça önemli değişimler oldu Ancaaakkk eğer budurum kral öldü yaşasın yeni kral havasına girerse bu yapılanların hiçbir anlamı ve değeri kalmaz.Ben hiçbir sınıfın bir diğeri üzerinde tahakküm kurmasından yana değilim.türbanı yüzünden baskı göreni ne-

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 17 Ocak 2012 Salı 21:01

Sayin Bülent Bey, ortalik alisa gelinmis siyasetcilerle dolu,önemli olan ayricalikli düsünüp ayricalikli kararlar alabilmektir.Kahramanlar artik savaslarla sinirli degil.Sesinizin biraz daha gür cikmasi icin ne kadar daha beklemeyi düsünüyorsunuz?Mevlam size bir sayesetcide olabilecek her türlü özelligi vermis ve donatmis, önemli olan bu yetenegi fak edip farkli davranabilmektir.

Yorumu oyla      59      49  
TOTEM 17 Ocak 2012 Salı 19:36

Dünya çocuklarını görmekten ve dünyadaki tek çocuk bayramının ülkemde olmasından herzaman gurur duydum.Lütfen ama lütfen tutarlı olun ben türbana tepki verenlere kızarken 19 mayıs törenlerindeki öğrenci kıyafetlerine karışanlara hak veremem.Kimse kimsenin yaşam tarzına karışmasın.bir kardeşimin türbanını savunurken diğer kardeşimin seçimi olan kıyafetide savunmak benim ve herkesin boynunun borcudur.Keskin saflara ayrılıp marjinalleşmek doğru değil.artık kendinize gelin ve tutarlı olun..

Yorumu oyla      58      50  
TOTEM 17 Ocak 2012 Salı 19:31

Yok kardeşim yok!! ben tektip düşünceye ve toplu söyleme karşıyım ben konuları tek tek ve kendi muhakeme gücümle değerlendiriri. bizimkiler bunu savunuyor,hadi bende savunayım!Onlar bunu savunuyor hadi o zaman ben karşı çıkayım diye bir refleksim olamaz.Bu kendi beynime ve kişiliğime hakaret olur.Teraneyi bırakın milli bayaramların ve kutlamaların kime ne zararı var?19 mayıs törenleri çokta güzel ve coşkulu oluyordu şimdi hiç boşuna oradan buradan didiklemeye çalışmayın.23 nisanda ülkemde-

Yorumu oyla      54      52  
Misafir 17 Ocak 2012 Salı 14:52

(2)Bakınız Bayram-Törenler. Devamla; “Üstelik de bir başıbozukluğa şahit oluyorsunuz. Bir sürü şımarık ve umursamaz genç önünüzden geçiyor. Ne kadar ve nasıl bir mesaj verildiği şüpheli. Bu konuda biraz çalışmamız gerekli. Saatlerce konuşmalar, koca koca adamların sıraya girip el sıkmaları, artık modası geçmiş kutlamalar..." Komutan ne demektedir? Modası geçmiş kutlamalar! (canmehmet)

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 17 Ocak 2012 Salı 14:48

(1)Bakınız Bayram-Törenler hakkında eski D.K.Komutanı Özden Örnek ne demektedir? "29 Ekim 2004; Bugünkü törenleri, şöyle sabahtan akşama kadar yaşadım. Hepsi onuncu yıl için planlanandan farklı değildi. O zaman devletin gücünün mesajını her köşeye dağıtmak ve birlik beraberlik gösterisi yapmak birinci amaçtı. Aradan seneler geçti. Amaç belki aynı ama yapılış şeklinin çok farklı olması gerekir, diye düşündüm. Bir tribünde saatlerce oturarak geçenleri seyretmek pek bir fikir vermiyor. (canmehmet)

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 17 Ocak 2012 Salı 14:46

Totem, sizdede bilinc altinda biraz dikta ve militarist bir düsüncenin var olduguna inanmaya basladim, halbuki ne güzel yorumlar yaziyordun!.. lütfen

Yorumu oyla      58      51  
TOTEM 17 Ocak 2012 Salı 12:01

Yemişim Avrupayı her konuda onları taklit edip kriter olarak kabul etmemiz gerekmez ki!Atatürk 23 nisanı çocuklara armağan ederek ne güzel ve dünyada ilk olan bir şeyi başlatmış bununla gurur duymak yerine eleştirmek niye?Çocuklar ve gençler geleceğimiz onları bu şekilde teşvik ve motive etmenin neresi yanlış biri bana söylesin.Herzaman söylüyorum birilerine taraf olup kendi beyninize ve muhakeme gücünüze ihanet etmeyin kendi doğrularınız ve yanlışlarınız olsun başkalarının kileri kabullenmeyin.

Yorumu oyla      56      51  
TOTEM 17 Ocak 2012 Salı 11:58

Milli bayramlar dünyanın her ülkesinde önemsenir hatta abartılır!Örneğin 4 temmuz deyince Amerika gelir aklınıza neden?Çünkü bu konuda enaz 10 film yapmışlar ve dünyaya duyurmuşlardır.Herşeye ne gerek var diye yaklaşırsanız sonu gelmez.29 ekim dışında 23 nisan var bunu dünya çocuklarının bayramı haline getirmeye çalışmanın nesi kötü?!9 mayıs gençlik ve spor bayramı tabiki statlarda ve görsel içerikli olacak bu bayramın sahibi sportif ve aktif gençler.bundan neden rahatsız olalım ki?Avrupa imiş!

Yorumu oyla      56      51  
Misafir 17 Ocak 2012 Salı 10:49

Akademisyenler dahil, 19 Mayıs 1919 Tarihinin bayram olmasına (kanunlaşmasına) giden süreci kimler bilmektedir? Yazıyı okuyanlar kendilerine sorsun ve dürüstçe cevaplandırsınlar. Cumhuriyetlerde, bir partinin anlayışı, yasalaştırılır, bununla da kalmaz topla, tüfekle, bombalarla dayatılır mı? Bu nedenle, en başta düşünce ve ifade özgürlüğünü teminat altına alan, halkın tümünün değerlerini kucaklayan bir (parti-yasa!) değil anayasa yapılmalıdır. Eğer, uyduluktan kurtulmak isteniyorsa.(canmehmet)

Yorumu oyla      56      51  
Misafir 17 Ocak 2012 Salı 10:43

"Ne bayramı kutlamayı, ne sağlam nesiller yetiştirmeyi ne de “müşavere etmeyi” biliyoruz." Çok haklısınız da; Birileri (affınızla) İnsan düşünen, "H......." demektedir. Bu anlayıştan hareketle, onun düşünmesini, düşündüklerini ifade etmesini engellersek, geriye nesi kalacaktır? (tekrar affınızla) "H......." Göze yasak olur mu? Olursa, beyin nasıl tanımlayacaktır gördüklerini? Düşünceye yasak olur mu? Olursa, akıl nasıl değerlendirecektir, yaşananları? Sorunumuz -Bilgi-üretememek? (canmehmet)

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 17 Ocak 2012 Salı 10:37

Saygıdeğer Yazar demektedir ki; "Gençlik ve Spor Bayramını eski militarist bir anlayışla kutladığımızı söyleyebilir daha sivil bir şekilde kutlanması gerektiğini savunabilirsiniz." Bu ülkeyi, En başta Sultan Vahdettin olmak üzere, bu ülkenin yağmurları ile ıslanan, güneşi ile yanan, ekmeği ile beslenen halkın tamamının katılımı ile gerçekleştiğini gözardı ederek, bir kişiye mal etmek ve bunu dayatmak, doğru mudur? Çok açık olarak tarihimiz yeniden ve doğru olarak yazılmalıdır. (canmehmet)

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 16 Ocak 2012 Pazartesi 19:46

Yav arkadaslar bir müddetir neredeyse moda ve gelenek oluvermis "bende sizinle ayni fikirleri paylasiyorum.." evet asagidaki TOTEMIN yorumunu okuyunca bana hak vereceksiniz.Be kardesim Bülent Beyin hangi fikrini begendinde fikrine katilabiliyorsunuz.19 Mayisla ilgili aranizda ne gibi bir yakinlasma olmusda ben anöayamadim..birakin bu baristir karistir mentalitesini.19 Mayis ve diger ictima üsülü bayranlari.Avrupanin hangi ülkesinde gördünüzde bize uyarladiniz!..Anlasilan okumakla bir sey olmuyor

Yorumu oyla      54      51  
TOTEM 16 Ocak 2012 Pazartesi 15:21

Kıbrıs,Terör ve bayramların sadeleştirilmesi üçüde önemli konular ve üçüde komplo teorilerine çok açık konular.Kıbrıs konusunda bende iki Chp milletvekili yazarımızla benzer düşüncelere sahibim keza son 19 mayıs konusunda da sayım Kuşoğlu ile yakın düşünceler taşıyorum.Ama terör olayı çok daha çetrefilli ve çok bilinmezli.Bu konudaki fikirlerimde zaten herkesçe malum.Terör devlet içersinden destek ve yardım almadan bu derece etkin olamaz.Dağlıca,aktütün ve birçok olay hala sır perdesi altında.

Yorumu oyla      57      49