YORUMLAR
Toplam 62 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 28 Kasım 2011 Pazartesi 00:18

Sayın Misafir 21:41, kimseyi kuşbaşı gibi doğramak gibi bir niyetim yok. Daha ileri gitmek için, en geçmişteki yanlışlar kadar bugün yanlış yaptıklarımızın analizini de yapabilmek zorundayız. Yoksa mesela zamanında 1982 anayasasını şakşaklayanların bugün eleştirileriyle nasıl komik duruma düşüyorlarsa, biz de ileride komik oluruz. Bugün gücün tarafı olmak kolay, bazı arkadaşlar da hep öyle alışmış. Biz hatıtlatalım dedik. TS

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 27 Kasım 2011 Pazar 22:38

/2/ bakmis..hic birsey söylememis.Sonunda, merak ediyorum kim ögretti acaba? Kocasinin cevabi cok kisa olmus:"Ben bu sabah erken kalkip pencerelerimizi sildim." Kissadan hisseden anlasilacagi gibi ilk önce kendi pencerelerini temizliyeceksin, sonrada baskasinin kabahatlerinin pesine düseceksin.Capanoglu

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 27 Kasım 2011 Pazar 22:32

/1/ Genc bir cift, yeni bir eve tasinmis.Sabah kahvalti yaparken,komsusu camasirlari asiyormus.Kadin kocasina cilveli bie sekilde"bak" "Camasirlari hic temiz degil" camasir yikamayi bilmiyor,belkide deterjan kullanmiyor" demis.Kocasi sesiz bir sekilde kahvaltisine devam etmis.Kadin,komsusunun camasir astigini gördügü her sabah ayni yorumu devam etmis.Bir yay kadar sonra bir sabah,komsusunun camasirlarinin tertemiz oldugunu gören kadin cok sasirmis!"bak"demis kocasina,kocasida basini kaldirip

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 27 Kasım 2011 Pazar 21:41

Sayin Ts,yaptigin 17:03 yorumunla bana tas kebabib icindeki seyi hatirlattin !

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 27 Kasım 2011 Pazar 19:58

Anadolu da SAVAŞ 1877-78 den 1940 lara kadar sürmüştür.Çoğu zaman yüksek dozda bir yoğunlukta,kimi zamanda kısmen düşük yoğunlukta süregelmiştir.1940 lardan 1968 lere kadar coğrafyada susan silahlar,67-68 lerden itibaren 1980 lere kadar çok farklı bir VERSİYONA girerek devam edegelmiştir.1980 den 1984 Eylülüne kadar susan silahlar,1984 Eylülünden itibaren DAHA da FARKLI bir VERSİYONA dönüşerek günümüze kadar gelmiştir.Bu Coğrafya ZOR Coğrafya.1071 den beri bu savaş fasılalarla sürer.H.Tahsin.

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 27 Kasım 2011 Pazar 18:21

Önce KHK'ler ile meclis pas geçildi, muhalefet dahil kimsenin doğru dürüst sesi çıkmadı; üstüne verdikleri kanun teklifinde bakanlar kurulu bile pas geçilmiş olabilir diyoz, ses yok ama sus otur diyen yandaşlar. Şimdi bi alıntı da Ahmet Altan'dan belki buna sesiniz çıkar: Hani Apo'nun avukatlarını görüşmelerde dinliyordunuz, o zaman nasıl emirleri dışarı çıkar? Bunu malum siteler yazmamış ama bu Misafir "uyanık sus otur" der yine, onu bozmaz yani, çünkü o bir Padişahım çok yaşa gönüllüsü. TS

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 27 Kasım 2011 Pazar 18:04

Misafir 17:03, bu siyasi malzeme değil tam bir vakadır, eğer tabi doğruysa. Gerçi bazı "uyanıkların" milleti aptal yerine koyarak, önüne konanı demokrasi diye yutturmaya çalışması yeni değil. Yanlış var mı diyebilmek için omurilik lazım tabi ama bedelliye hem karşıyım hem de verileni yutarım demek başka bünye ister. Ben bedelliye karşıyım demedim, usule karşıyım tabi öyleyse dedim ve milletin vekillerini birey olarak göreve davet ettim. Araştırılsın demek mi ihanet yoksa susup oturtmak mı? TS

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 27 Kasım 2011 Pazar 17:03

Yaa Ts rumuzlu arkadaş sen ya kendini çok uyanık sanıyorsun yada bizleri çok aptal ve kendini okadar uyanık sanıyorsunki tabii demokratlarsa diye şantaj içerikli bir yemde atıyorsun?Peki sen nereden duydun bu iddiayı?Müdavimi olduğun malum sitelerden değilmi?ve başkalarıda senin bu iddiana destek olmasını bekliyorsun.Gerçekten komiksin.Bedelliye hep karşı çıktım ve hala karşıyım ama bu konuda tüm partiler mutabıktı bu yüzden sen gibi uyanıkların bu konuyu diyasi malzeme yapmasına dayanamıyorum.

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 27 Kasım 2011 Pazar 01:57

Sayın yazar, milletvekili oluşunuz hasebiyle, şu bedelli askerlik kanun teklifi için yaş ve ücret detayı sızmasın diye tüm bakanlara boş imza sayfası imzalatıldığı, bakanların teklif içeriğinden haberi olmadığı söyleniyor. Umarım doğru değildir ama araştırıp gerekiyorsa boş kağıda imza atan tüm bakanlar hakkında gensoru önergesi vermenizi bekliyoruz. Bu birçok açıdan hepimizi ilgilendiriyor. AKPli kalemlerden de destek istiyorum burada (tabi demokrasi sözde değil özdeyse). TS

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 26 Kasım 2011 Cumartesi 23:43

Birde Aydintepe/eski adiyla-HART-katliami yasanmistir o yillarda, normalde tarih kitaplarina girecek bir vaka.Bir gün yolunuz buraya düserse bir ihtiyarin yaninda oturun ve bu nahos olyai nakl etmesini rica edin.Önemli bir not;Gelirken cebinizden mendilleri eksik etmeyin(!) Bülent Bey, bu elim olayi cok iyi bilecegini tahmin ediyorum. Bayburt ve Erzurum birbirine cok yakin iki Vilayetimizdir.Bayburtta kar yagsa Erzurumda üsürler.

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 26 Kasım 2011 Cumartesi 23:30

degildir.Bunu belirtmemim nedeni onun kimligine degildir bunuda belirteyim.Bazilari hayati sadece Türklük ve kafatascilik olarak gördügünden dolayi SABIHA GÖKCE ismini hava alanindan kaldirmak daha kolaydir.Yine Kilicdar Bey,Dersim ile ilgili gerekli cikisi yapamamistir.Ben kendisinde var olan karekterin kamuoyunda sekillendigi gibi oldugunu düsünmüyorum.Halk partisinde ona karsi "Ne derler" putunu kirmasi gerekiyor,yoksa sonradan cok pisman olacaktir(-2) SON

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 26 Kasım 2011 Cumartesi 23:23

Ülkemizde herkes kendini Arif ve Selim saniyor, yanliz hic kimsede benim ayranim karadir söyliyemiyor.Bakiniz ben yillarimi Ülkücü camianin icinde gecirmis bir arkadasinizim.Bu etiket benim Dersim Sehrimizde yapilan zulümleri inkär etmeme sebep degiildir.Ben ilk önce insanim.. ondan sonrada ülkücülk mefküresine inanan biriyim.Bu Dersimli vatandaslarimizi kazanma adina sadece BASBAKAN degil basta Kilicdar Bey, özür dilemelidir.Sabiha gökcen taten Türk ana ve babadan dünyaya gelmis biri (-1-)

Yorumu oyla      57      50  
TOTEM 26 Kasım 2011 Cumartesi 15:14

Herkes canbaz olmuş!!Yok şöyleydi de yok böyleydi,konjonktür gereğiydi yok isyan vardı yok ölen çocuklar babalarının yüzünden öldü!!Yaa allah aşkına bırakın bu safsataları emri kim verdiyse silahı kim kullandıysa utanç verici bir olay yaşanmış dersimde bukadar!Neyini savunuyor yada neden kıvırıyorsunuz?13 bin insan! sizin hiç vicdanınız yokmu?Savaşın bile kuralları vardır.Kim yapmışsa yanlış yapmış deyip kapatmak gerek konuyu.Hala particilik yapıp kıvırmaya çalışanlar var ayıp yaa ayıp.

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 26 Kasım 2011 Cumartesi 00:40

Hicri yilbasiniz(1 Muharrem ayi) kutlu olsun.Biliyorsunuzki Müslümanlarin Peygamberimizin Mekkeden Medineye Hicretiyle(632) birlikte baslar.Nelerimizi kaybettik Batiya kendimizi monte etmek icin.

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 25 Kasım 2011 Cuma 23:25

Halk oartisinin yiktigi CAMI sayisi yaptigi FABRIKA sayisindan fazladir.Bir ön bilgi olarak taktirlerinize ve yorumlariniza sunuyorum!

Yorumu oyla      55      52  
teyze 25 Kasım 2011 Cuma 23:24

İsyan bastırılır bu arada isyana katılanlar öldürülür bunun için özür dilenmez asla.İsyan olmasa yöneticiler durduk yere neden bombalasın.Kabaca bildiğim Dersim hadisesinde kadın ve çocukların mağaralarda gazlarla öldürülmeleri veya nehire kesilerek atılmaları konusu da var bu korkunç birşeydir doğruysa.Büyük günahtır.Büyük günahların gölgeleride uzun olur.Eskiyi deşmeyelim diyoruz bende aynı fikirdeyim kimseye faydası yok ama hala içi sızlayanları da dinlemek lazım.Arada çok masumunda öldüğü yalan değil herhalde.MHP nin açıklamasını duydum AK P ve CHP bir senaryo yazdılar bizde şimdilik oyunu seyrediyoruz dediler.

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 25 Kasım 2011 Cuma 21:56

Efenim Dersim mes'elemizi CHPye yamadığımıza göre İngiliz parmağını aklamış olduk başarıyla Elhamdülillah.Zaten Kıprıs vilayetimizi hukuksuz bir şek'ilde işgal edip el koyan İngilizler'e bu konuda kan kusturmak içün Shell ile petrol anlaşması imzalayıp Ada'nın Türk denetiminde kalan kısmının petrol imtiyazını da bahşetmiş bulunuyoruz.British Petroleum biliyorsunuz Shell şirketini bünyesine aldı. Vardır bunca kişinin Dersim'inin gelmesi.Hikmet-i Hüda'dandır ,sebeb sorulmaz.

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 25 Kasım 2011 Cuma 18:48

Sy.Rahmi Turan "Dersim'de Ordu görevini yapmıştır" diyor... Ordu yani Peygamber Ocağı ve Mehmetciğin görevi 7'den 70'e insanları katletmek midir??? Kestiği adam kafasıyla hatıra fotografı çektirmek midir??? Evet ise ....severim böyle görevi!!!

Yorumu oyla      56      54  
Misafir 25 Kasım 2011 Cuma 16:02

Hulya hanım,İstiklal savaşı senin sandığın gibi kazanılıp,bu Cumhuriyetde senin sandığın ve SORGULAMADAN,neden-Niçin sorgulamasını yapmadan okuyup inandığın resmi Tarih kitaplarında yazıldığı gibi değil bilesin.Resmi Tarihin yarıdan fazlası uyduruk tur,sürü üretme hikayeleridir.Ülkenin nasıl kurulduğu,bize kurtuluş mücadelesi sırasında 1919 dan 1922 Ağustosuna kadar 300 bin ton silah ile 29 Savaş teyyaresi veren RUS dış işleri bakanı Çiçerinin Lozanı terkediş sebebinde yatıyor.Araştır.H.Tahsin.

Yorumu oyla      58      51  
hulya 25 Kasım 2011 Cuma 14:30

1-6 ya kadar yazan yorumcuyu okudum, beni ikna edemedi.Ülkeyi hep birlikte kazandık,sadece ATATÜRK kazanmış gibi hareket etti demeye getiriyor.İkna olamıyorum çünkü;Güçlü,bağımsız bir ülke için firesiz destek gerekir.Sonra yönetimde adalet gerekir.Adaleti sağlayacak olanlarda halk olduğuna göre, sorun sistemde değil,halktadır.Halk ABOROJİN gibi yaşamak istiyor ATATÜRK'te onları uygarlık seviyesinde eşit bir çizgiye getirmek istiyor bütün sorun bumudur? Bu memnuniyetsizlik niyedir?

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 25 Kasım 2011 Cuma 13:41

Hülya kardesim..Türkiyede parti yok diye niye üzülüyorsunuz.Ülkemin hangi patirelerden gectigini ve nasil anlamaniz icin bir tane yorumcunun yazdigi yorumlari1-6 ya kadar sakin bir kafa ile okuyunuz.Yanliz rica ediyorum yorumlara sadece bakmayiniz iyce anliyarak okumaya calisiniz.Her seyi aleni bir sekilde ortaya koyan yorumcuyu kutluyorum.S.Hakan

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 25 Kasım 2011 Cuma 13:22

Dersim olayları kendi tarihsel mecraında incelenip sorgulanmalı.Bugünün penceresinden Dersim olaylarından hesap sormak ahmaklığın danışkasıdır.Türk Milleti bu defteri kapatmıştır.dersim sürgünleri ile ülkenin muhtelif batı illerine yerleştirilen "DERSİMLİLER" arasından bu ülkede Onlarca BAKAN,onlarca belediye başkanlığı,onlarca General, onlarca yüksek BÜROKRASİDE yer almış isimler var.Şimdi bunları burada sıralayalım mı?Ayıptır beyler,ayıptır.Türk Milleti kindar değildir.H.Tahsin.

Yorumu oyla      58      49  
hulya 25 Kasım 2011 Cuma 10:53

Delikleri kapatmanın bir çok yöntemi vardır;Türkiyenin ekonomisi neye yeter bilemiyorum.En zoru,en pahalısı,en çok zaman alanı ve hiç can yakmayanı,en önemliside oy kazandırmayanı deliğin kendi kendisini kapatmasıdır.Türkiyedeki politikacılara bakıldığında, uzun sabır gösterebilecek, büyük bütçeler ayırabilecek,insan psikolojisi ne büyük önem verecek en önemliside oy kaygısı gütmeyecek bir parti yok gibi bir şey.

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 25 Kasım 2011 Cuma 10:51

/2/ "daha önce elde ettikleri haklara tecavüz olarak gören aşiret reisleri tarafından başlatıldı.” Tarih, tarihçilerin değil, siyasilerin sakızı olursa, zarar eden hep halk olur. Her iki tarafın da bu tartışmayı kesmesi umuduyla. TS

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 25 Kasım 2011 Cuma 10:49

/1/ Merak edenlere dönemin wikileaks raporu. Dersim hakkında günün ABD elçisi şunları yazmış: "Toplumun sosyal yapısı tipik feodal özellikler taşıyor; geniş halk yığınlarının hükümetle olan tek irtibatını aşiret reisleri sağlıyor. Türk hükümeti ekonomik açıdan sorunu çözmeye çalışıyorsa da, yöre insanları yollar, okullar, köprüler vs., yapılmasına karşı koyuyor. Son ayaklanma, hükümetin, bölgenin sosyal ve ekonomik şartlarını ıslah etmek üzere geliştirdiği reform programını, " -->

Yorumu oyla      57      49  
hulya 25 Kasım 2011 Cuma 10:42

Bugün devlet'te bir sürü delik var.En büyüğü PKK'dır.Devletin enerjisinin sızmasına neden olan,gittikçede genişleyen bir deliktir.Bu delik kapatılmazsa merkeze giden enerji gittikçe azalacak ve çarkları döndüremez hale gelecektir.Delik,kendini büyükmek,dallanıp budaklanmak yeşermek istiyor.Merkez "senin yüzünden bana enerji az geliyor,çarkları döndüremiyorum ltf. kendini kapatırmısın" derse;Delik "biraz daha sabret, bütün enerji bana akmaya başlayınca sana yardım ederim" der...

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 25 Kasım 2011 Cuma 10:25

dersimli Rızadan "özür diledik"(!). Sıra kimlere geldi? Nazım Hikmet Ranı yıllarca hapislerde süründüren Atatürk ve İnönü için Nazım Hikmetden de "Özür" dileyeceğiz mi?.Yetmez ya Nazımın hocası Sakallı Celalden de özür dileyeceğiz mi? yetmez-yetmez.1944 de Hırsızlık suçulaması ile Üstteğmen iken 1944 yılında Ordudan tard edilip atılan Mehmet Nusrettenyani bilinen adı ile Aziz Nesinden de "Özür(!)" dileyeceğiz mi?Bu ve benzeri Binlerce kişiden binlerce olaydan ötürü Özür dileyeceğiz mi???..

Yorumu oyla      57      50  
hulya 25 Kasım 2011 Cuma 10:17

Dersimde ölen masum kadın ve çocukların aile REİS'leri ile kadın ve çocuklarını hurefe duygularla daha yaşarken öldüren,yaşarken yaşatmayan aile REİS'leri arasında hiç bir fark yoktur.Onlar M.Kemal'e şüphe ile bakarken, onlara hurefe duyguları ŞEYTANCA empoze edenlere şüphe ile bakmamışlardır.

Yorumu oyla      56      49  
hulya 25 Kasım 2011 Cuma 09:51

Hepimiz baygınlık geçireceğiz.Kim iyi; Kim kötü diye.ŞÜPHESİZ iyi olan,tüm delikleri tıkayarak (ki bunun kansız olması İMKANSIZ.) güçlü, bağımsız bir DEVLET yaratmaktır.Bir kere ne taraftasınız ona karar vererek yazmalısınız.Bakıyorum sanki herkes MELEK.Deliğe,kendini kapat diyemezsin, o öldürseniz dahi açık olmak istiyor, kapatan ne kadar naif de kapatsa hoşlanmayacaktır, çünkü kapatılıyor.Artık bu saçmalığa bir son verilsin.

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 25 Kasım 2011 Cuma 00:49

/6/ Istiklal Mahkemeleri...)diger araclarLADA tam bir baski rejimi uygulanmis,Jandarmayi gören solugu evde aliyordu.Insan hak ve hüriyet kavramlari bilinmiyor,Insan haklari mahkemeleri zaten hak getireydi.Halk yapilan baskilardan dolayi kimi kime sikayet edecegini bilmiyor,Köylerde yasayanlar korkularindan sehire teptili kiyafetle ancak gelebiliyordu. Yav DOSTLARIM SIKILDIM daha yazmak istemiyorum affiniza siginiyorum,üzerime agirlik cöktü, iyiyim merak etmeyin.Sevgi ve muhabbetlerimle

Yorumu oyla      56      54  
Misafir 25 Kasım 2011 Cuma 00:43

/5/ugrasirken kendiside Bati karsisinda asagilik duygularindan kurtulmak onlara kendini begendirmek ve onlar nezdinde kabül görmek icin TAKLA ÜSTÜNE TAKLA atiyor, cilginlik üstüne cilginlik yapiyordu.Birde bu kahraman kurtaricilarimiz olmasa mazallah YUNANLAR neslimizi bozar, kimse anasini babasini bilmez.Oyillarki; gövdenin üzerinde BAS tasimak belli basina yigitlik sayilirdi.Yine o yillarda halki sindirmek icin bir sürü kanunlar cikardilar(Takrir.i sukun kanunu,Vataniniyey-i Hiyanet kanunu

Yorumu oyla      57      53  
Misafir 25 Kasım 2011 Cuma 00:33

/4/ (Halkin CHP li olmayan ezici cogunlugu) yeni devletinin (REJIMINININ insafina ,her türlü uygulamasina maruz birakildilar.ÖYLE YA..devleti chp zihniyeti kurtarmisti.Halk, yapilan inkilaplara pasa pasa gösterecekti yoksa,mazallah karsi devrimci,yobaz,gerici ve cag disi OLMAK icten bile degildi.Kurtariclar halki tecavüzcülerden kurtarmisti(!)Aslinda yeni ve genc TC (chp isgalci ve sömürücü bati karsisinda bir nevi"Tecavüzcüsüne asik aptal kiz" konumunda idi.Iceride HALKI kücümseyip FRENKLERE

Yorumu oyla      55      53  
TOTEM 25 Kasım 2011 Cuma 00:31

Olun ve dürüst olun en önemli erdemler bunlardır.Tarih diyorsunuz sizin tarih diye kakalamaya çalıştığınız yöntem nedir biliyormusunuz?Osmanlıyı karalayıp yerin dibine sokarken Cumhuriyet sonrası vuku olan tüm yanlışları savunmak ve örtbas etmeye çalışmak!Konjonktür kelimesini nedense sadece işinize geldiğinde kullanıyorsunuz!Kardeşim ortada bir yanlış varsa bunu inönüde,Bayarda,Çakmakta yapsa hatta Atatürk bile yapmışsa yanlıştır.Hem tarikatten bahsedip hemde bazı kişileri tabulaştırıyorsunuz.

Yorumu oyla      54      52  
TOTEM 25 Kasım 2011 Cuma 00:27

Diyebilecek hasta beyinler var.İkiyüzlülüğü bırakın işinize geldimi osmanlıyı bile Akp nin kuyruğuna bağlayıp işinize gelmediğinde ozamanki Chp ile şimdiki farklı demeyin.Şimdi uygulanan politikaları Akp ye yamayıp ozamankini devlet politikası diyerek kıvırmayın!Alevileri severmiyim?Ben insanları dinsel inançlarına,toplumsal statülerine,ırklarına,renklerine ve siyasal kimliklerine göre değerlendirmem.yani alevileri severim cemaatçi sünnilere gıcığım gibi zırvalama acizliğine düşmem.Önce insan-

Yorumu oyla      54      51  
Misafir 25 Kasım 2011 Cuma 00:23

/3/birakmadilar.Onlarin gaziyla YUNANLARIN hayalleri depresince chp nin resmi tarih kurgusuda"KURTULUS SAVASI" denen muharebeler yasandi.Anadolu insaninin hepsi variyla yoguyla, caniyla kaniyla IMANIYLA katilmasina ragmensonrasinda MKP,Ismet Pasa ve onlarin cizgisini benimseyenlerin (chp) DEVLET AYGITINI ele gecirdi.Digerlerinin bir kismi canini kaybetti(A.Sükrü Bey,Iskipli Atif Hoca vb) bir kismi sürgün yedi(Mehmet.A.ERSOY) gibi canini zor kurtardi(Kazim Kara Bekir Pasa vb) ve büyük kismi ise

Yorumu oyla      55      51  
TOTEM 25 Kasım 2011 Cuma 00:22

Bla bla bla..Politikacıları ve yazarları geçtim sıradan vatandaşlar bile demogoji batağına saplanmış!Şuan Pkk başkaldırıyor ve ben size adresler vereyim,Hakkari yüksekova,Şırnak,Şemdinli,Diyarbakır,Tunceli ve daha birsürü yer orada da Pkk ya destek veriliyor ve kalkışma ve isyan içindeler hadi gidin çoluk çocuk demeden bombalayın oraları ozaman 13 bin insan ölmüş şimdi 130 bin öldürelim bakın ne pkk kalır nede kürt sorunu!!Nasıl iyi fikir değilmi?Biliyorum ki içinizden buna bile iyi fikir -

Yorumu oyla      54      51  
Misafir 25 Kasım 2011 Cuma 00:10

/2/KONU: CHP zihniyetinin ANTOMOPATOLIK sisteminin JAKOBEN dayatmasi..Bir cok etnisiteyi, bir cok din ve mezhebi,bir cok kültürü icinde barindiran OSMANLI,iceriden ve disaridan ugrasanlarin ekip calismalariyla yikildiktan sonra tek etnisiteli,tek tek dini mezheple.tek kültürlü yeni bir devlet(ULUSAL DEVLET)olusturmak icin(on yilda on bes milyon her yasta gencin bastan yaratildigii(!) Üc kitada bir cok cephede vurusa vurusa Anadoluya cekilen OSMANLI yi Ingiliz ve müttefikleri,buradada rahat

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 25 Kasım 2011 Cuma 00:00

/1/ Simdi bana bayram degil seyran degil bu yorumu niye yazdin diye edebiyat parcalamayin degerli dostlarim, gün tasi gedigine birakma günüdür.Bülent Bey den özür diliyerek cok uzunca oolak yorumumdan dolayi özür diliyorum, yorumlarin icinde gececek olan hic bir harf ve cümle sevgili yazarimizi baglamaz baglamamalidir.Ben size dilimin döndügü, duyumlardan ziyade belgelerin isiginda yorumlayacagim,bazen tansiyonunuz yükselecek bazen benziniz sap sari kesilecek, bazende yumrugunuzu sikacaksiniz.

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 24 Kasım 2011 Perşembe 23:25

Sn TOTEM,çıkıp sn Başbakan diyorki,"Dersimde KATLİAM yapılmıştır".O zaman ben sn Başbakandan rica ediyorum,Cemiyeti Akvamın 1923 lerdeki raporuna istinaden Anadolu Coğrafyasının ETNİK yapısını ifade eden arşivdeki RAPORUDA açıklansın.Türk Halkı Dersim tezgahını çok daha iyi anlar.BEYLER!!,Atatürk bir OSMANLI Paşasıdır.F.Çakmak ve İnönüde öyle,Çakır EFE de Osmanlı tedrisinden geçmiştir.Bu şahıslar Türk Halkının DÜŞMANLARIMIYDILAR?.O zaman Kurtuluş Mücadelesini başlatanlardan hesap mı soralım.H.T.

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 24 Kasım 2011 Perşembe 23:17

TOTEM kardeş,evet ben "MİLLİYETÇİYİM" fakat 780 bin kmkare içerisinde yaşayan herkes benim milletimdir,bununla yetinmiyorum,NÜFUZ alanım içerisinde geçmişte yüzlerce yıl birlikte yaşamış olduğum Tarihsel ve KÜLTÜREL ortaklığım olan tüm BÖLGE halkları ile ilişkilenen bir Milliyetçiliğe sahibim.Turana uzanan bir soy Milliyetçiliği ile de ilişkiliyim.Buna İHANET edip,dış mihrakların tezgahı ile hareket eden herkesle hesabım olur,tıpkı bugünkü pkk ile hesabım olduğu gibi.H.Tahsin.

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 24 Kasım 2011 Perşembe 23:09

O zamanlar ortada dayanamayarak 2011 Kasım'ında frak giyen "dini bütün" adaylar diye farklı bir "frak"siyon da olmadığından, burada yargılanmaya çalışılan bu Cumhuriyetin kendisidir. Özür dileyecekse de devlet özür diler. Devlet Cumhurbaşkanı'dır, illerde valilerdir, vs. Fakat GÜL frak partisinde olduğundan istemeden de olsa bu olaya alet olamadı, yerine KAPAK mücadeleyi yönetti. Ortadaki tek başarı, bizi doğrudan ilgilendiren güncel sorunlarımız bu kez tarih ile örtüldü, gündem saptırıldı. TS

Yorumu oyla      60      50  
Misafir 24 Kasım 2011 Perşembe 22:27

Tüm bu acılara rağmen Alevi kardeşlerimiz hepimizden çok sahiplendi Atatürk'ü, bu ülkenin medeni değerlerini. Şimdi Emevi kültür çomaklarının bu acıları kullanması mümkün değildir. Çünkü Aleviler bunları yemez. Alevi değilim, ama en iyi dostlarımın büyük bölümü Alevilerdir. Güvenirim onlara. Diğerleri cemaatlerin "sevgili kul"lunğunu yaparken, onlar sadece Hz. Ali'den feyz aldı. Kırdık onları geçmişte ama onlar asla bu Cumhuriyeti kırmadı. Bu iddialar bu yüzden boş nefret tohumu ekiyor Teyze. TS

Yorumu oyla      60      50  
Misafir 24 Kasım 2011 Perşembe 22:17

Yanlış yapılmıştır, bu belli. Dersim baş kaldırdı, Fransız desteğiyle nerdeyse bağımsızlık ilan etti, askerleri vurdu, sonra devlet geldi silah çekti. Devlet kendine silah çekene kırmızı halı sermiyo, çadır mahkeme kurmuyodu o vakit. Sonra devlet orantısız güç kullandı, uçakla zehir attı, astı kesti, toplu kıyam yaptı. Sürdü, dağıttı. O zaman tek bir parti vardı, içinde sadece İnönü değil, sonradan sağ cenabın babaları da vardı. Tek taraflı bakıp Atatürk'e bunun üzerinden saldırılır mı peki? TS

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 24 Kasım 2011 Perşembe 22:16

Ateste yanan bilir yanmayanlar ne bilir,ateste düstügü yeri yakar bunuda unutmayiniz.Simdi buradan Bülent Bey manali bir sekilde soruyor.."Basbakan,kutuplasma gerginlik politikasi niye uyguluyor" Isterseniz bu sorunun cevabini CAPANOGLU versin.Devlet millet kaynasmasi diye bir sey duydunuzmu, ben cok duydumda uygulayani görmedim göremedim..yapilmak istenen budur kisaca belirtmek gerekirse.

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 24 Kasım 2011 Perşembe 20:22

2- politik ve ne de askeri hiç bir önlem almayarak cani İsrail’ce katledilmelerindeki ihmalimiz için; İsrail’in bu cinayetlerine karşın özür dileyin tazminat ödeyin diye göstermelik çıkışlarımız ardından, İsrail’i muhtemel İran saldırısından koruma amaçlı ABD nin Türkiye’de Füze Kalkanı kurulması önerisini kabul ederek, iki yüzlü davrandığımız için TÜRK MİLLETİNDEN ÖZÜR DİLERİZ! CISS!

Yorumu oyla      64      51  
Misafir 24 Kasım 2011 Perşembe 20:22

2- Kürt açılımı diye Habur’da teröristlerin ayağına kırmızı halı ve mahkeme tahsis edip Devletin itibarını ayaklar altına aldığımız için; Terörist başı ile masa başı pazarlıklara başlatmış iken bunu inkar ettiğimiz ve teröristlere elimizi uzatıp kolumuzu kaptırdığımız için; Terör destekçisi yerel yöneticilerden Hastir yememize karşın gıkımızı çıkaramadığımız için; Gazze’ye yardıma giden Mavi Marmara gemisi ile yolcusu vatandaşlarımız için önceden ne

Yorumu oyla      62      49  
Misafir 24 Kasım 2011 Perşembe 20:21

1- AKEPE Hükümetinin ve tabiiki Başbakan RTE nin yönettiği Devletin kendi dönemlerine ilişkin dilemesi TAVSİYE OLUNAN bazı özür örnekleridir; Irak’da ABD askerlerince askerimizin başına çuval geçirilmesi nedeniyle ordumuzun ve devletimizin onurunu kıran bu tutuma karşın etkin hiç bi eylemde bulunamadığımız için; Ermeni Açılımını yüzümüze gözümüze bulaştırdığımız ve kardeş Azerbaycan’ı gücendirdiğimiz için;

Yorumu oyla      62      49  
Misafir 24 Kasım 2011 Perşembe 19:15

"Devlet bir daha yapmayarak ve yaptırmayarak özür diler. Belge açıklayarak değil. Bombalama,köy boşaltma,fail-i meçhül hala varsa özür sahtedir." Bunu İhsan Eliaçık yazmış. Katılıyorum ama devlete mâl etmiyorum. Bunu devlet değil hükümet yapıyor da ondan. Derdi CHP Alevi tabanı ile Kılıçdaroğlu'nu karşı karşıya getirmek. Siyasete dini bile alet edenlerin bu gibi yaraları alet etmeyeceğini düşünmek saflıktır.

Yorumu oyla      58      49  
TOTEM 24 Kasım 2011 Perşembe 19:10

Yanlış yapmıştır bunu söylemek neden bukadar zor geliyor?Allahın peygamberini bile sorgulayanlar yakın tarihimizin liderleri söz konusu olunca dini tabularda olduğundan daha ağır bir suskunluğa bürünüyorlar?Siyaset çirkin ama vizlerde enaz onlar kadar çirkiniz.Kim neyi hesaplıyor?Kimin neyden çıkarı var bilemem ama bizim vatandaş olarak doğruya doğru,yanlışa yanlış demek gibi bir yükümlülüğümüz var.Artık fanatizmi ve küçük hesapları bırakalım.Akp ve Chp nin s...k yarışı umurumda bile değil.

Yorumu oyla      55      53  
TOTEM 24 Kasım 2011 Perşembe 19:07

Onlarıda asalım ve katledelim desem ne derler?Ama onlar vatansever derler değilmi?Sana göre vatansever olan bana göre hain!Ozaman kimin katledileceğine kim karar verecek?Bu ne ikiyüzlülüktür böyle?Ben burada yıllarca tek partili bir sistemde demokrasi ve cumhuriyetten bahsedilemez diyordum ama dinleyen yoktu.Evet konjonktür diyelim,devlet diyelim ama tüm bunlar yapılan vahşeti hafifletmeye yetmiyor.Emri kim vermiş olursa olsun YANLIŞ YAPMIŞ!Atatürk te olsa,inönü,Bayar yada F. çakmakta olsa-

Yorumu oyla      55      53  
TOTEM 24 Kasım 2011 Perşembe 19:04

Aslında kişilerin ve cenahların olaylara yaklaşım şekilleri sürekli ideolojileri ile parelel oluyor buda sürekli çifte standarta düşmelerine yol açıyor.Hasan tahsine övgüler yağdıranlar onun milliyetçi yapısını sömürüyorlar bence.Hayır Hasan Tahsin haksız!!Bugün yaşadıklarımız ne biliyormusunuz?Yıllarca aile baskısı altında yaşayan çocukların özgürlüğüne kavuştuktan sonra sapıtmasına benziyor.Bugün dersimliler devlete baş kaldırmışlardı hakettiler diyenler bende ergenekon sanıklarıda aynı durumd

Yorumu oyla      55      53  
Misafir 24 Kasım 2011 Perşembe 19:00

Başbakan Madımak katliamından ötürü de özür dileyebilecek mi, domuz bağıyla insan boğanların kaçmasından ötürü de devlet adına özür dileyecek mi? Yoksa biz sadece CHP yaptı diye bilinenler için özür dileriz, gerisi kimseyi bağlamaz, bunları takacağınıza evlendirme programı izleyin mi denecek devlet adına? GKA

Yorumu oyla      57      49  
teyze 24 Kasım 2011 Perşembe 16:24

Bugün TÜRKTİMEnin yalancısıyım özür yetmez arşiv ve topraklarda dağıtılsın demiş.Bu ikilinin konuşmalarından dolayı henüz yeni düzelmiş pisikolojim yine alt üst oldu.Şimdi Devlet Bahçeli ne diyecek onu takipteyim,yeni bir şok dalgası bekliyorum.Bizim oraların bir atasözü aklıma geldi.Huçumetun işine,delinun işine,hele Lazun işine karişilmez.Ben bunu bu an itibariyle değiştiriyorum.Delinun işine,Lazun işine siyasetçilerun işine akil sir ermez.(2)

Yorumu oyla      59      49  
teyze 24 Kasım 2011 Perşembe 16:22

Benim dikkatimi çok tuhaf bulduğum bir şey çekiyor.Kılıçdaroğlu,başvekil Dersim için özür dilesin demişti ya,Kılıçdaroğlu ne derse tam tersini yapmakla ünlü başvekilimiz sanki böyle bir şeyi beklermiş gibi anında özür diledi.Ben,Kılıçdaroğlundan teşekkür edeceğini beklerken dün tvde başvekil özür dilediği için nefret tohumu ekiyor psikoloğa gitsin dediğini kulağımla duydum.(1)

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 24 Kasım 2011 Perşembe 14:32

Bugün ise: 1. Makro ekonomi süper derken, dolar-avro'nun uçmasına sebep olanlar evimize taşıdıkları gerçek enflasyon için; 2. Koskoca Cumhuriyeti yaratan Kurucu İdeolojiyi sadece kendi fikir ve varlıkarına indirgeyen CHP'liler; 3. İngilere-Fransa Suriye'ye dalmaya başlamayı karar altına alırken, lider biziz diyerek ancak KAPAK olabilen devlet büyüğümüz; 4. Hiç ayırım yapmadan, ADİL OLMAYAN bir Türkiye yaratan ADALET MENSUPLARI; 5. Tüm bunları kek gibi seyreden herkes: ÖZÜR DİLESİN. TS

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 24 Kasım 2011 Perşembe 14:25

Hasan Tahsin dostumuza harfiyen katılıyorum. İlla özür dilenecekse aklıma gelen birkaç konu var: 1. 12 Eylül anayasasını o gün yere göğe sığdıramayıp, bugün 180 dönenler, geçmişteki yalakalıkları için; 2. Şimdi suyu çıktı tabi ama 1980 sonrası siyaseti rant dağıtım kurumu haline çeviren tüm siyasi partiler; 3. Az bir kesim hariç, her dönemin en büyük suçlularından rantçı medya patronları ve onların paralı kalemleri; 4. Yozlaşmamıza sebep olan devlet büyüklerimiz: ÖZÜR DİLESİNLER... TS

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 24 Kasım 2011 Perşembe 14:18

Başbakanımız PKK ile görüşmeleri AKP değil DEVLET yapmaktadır, demişti.O dönemde DERSİMDE ingiliz kışkırtmasıyla ayaklanan ülkemiz vatandaşlarımıza müdahale eden DEVLET değil CHP ? Bu ne biçim devlet adamlığı yorumu.Bu olaylara göre Başbakanımızın kürtlerin oyunuda alabilmek için ileride dilenecek PKK'ya ve yandaşlarına özürü şimdiden dilesin.Bölücülüğün üzerine benzin dökmemiş olur.ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN. M.A.

Yorumu oyla      65      49  
Misafir 24 Kasım 2011 Perşembe 13:27

Hulya hanım,sn Kuşoğlunu taktir eden bir okuyucusu olmam hasebi ile burada "E-dergahta" yorum yazıyorum.Durum sizin Perşembe 12:37 de yazdığınız gibi değil.H.Tahsin.

Yorumu oyla      61      49  
Misafir 24 Kasım 2011 Perşembe 13:00

Dersim o gün Özerklik istiyordu,pkk da bugün Özerklik istiyor,bu ikisi aynıdır.O gün dersimde karakollara saldırılıyordu,bugünde saldırılıyor,o gün köprüler kundaklanıyordu,bugünde kundaklanıyor.Bu hangi mantıkdır.yarın şeyh Sait den de ÖZÜR MÜ dilenilecek.Korkarım yarın,Bogos Nubar Paşadan da "Özür dilenir".Sn Başbakan ve Muhalefet yetkilileri acilen bu faslı kapatmalı ve Ülkenin gerçek gündemine dönülmeli.Yazık nelerle uğraşıyoruz.H.Tahsin-2

Yorumu oyla      61      49  
Misafir 24 Kasım 2011 Perşembe 12:55

Cumhuriyeti bizlere teslim edenler,Cumhuriyet öncesi isyanların devamı olan CUMHURİYET sonrası İsyanların bastırılmalarını sorgulamamız için bizlere teslim etmediler.Tam aksine Cumhuriyeti İSYAN ÇIKARILMASINI imkansız bir ZEMİNE kavuşturacak DEMOKRATİK gelişimi sağlamamız,Ekonomik kalkınmayı yürütmemiz için teslim ettiler.Dersimden Özür dilemek,hangi demokratik gelişmeyi tetikleyecek? H.Tahsin-1

Yorumu oyla      61      49  
Misafir 24 Kasım 2011 Perşembe 12:49

Sn Başbakanın "Dersim tartışmalarından" ortaya çıkacak siyasi ranta hiç mi hiç ihtiyacı yokken nasıl olduda böyle bir tezgaha düşürüldü hayretler içerisindeyim.Hiç kimse soyunu ve Irkını belirleme şansına sahip değildir.Hiç kimse nerede doğacağını önceden belirleme şansına sahip olmadığı gibi.Buralardan RANT çıkmaz.Konu Cumhuriyetin kuruluşu ise,Osmanlıyı yıkanlar bellidir.dönüp onlarla hesaplaşalım.Cumhuriyeti ise 74+6 Milyon Türkün ataları ve,Türkistan Türklerinin desteği ile kuruldu.H.Tahsin.

Yorumu oyla      60      50  
hulya 24 Kasım 2011 Perşembe 12:37

Sn.Kuşoğlu H.Tahsin abimize hayranlığınıza afedersiniz ağzım açık kaldı...

Yorumu oyla      56      51