YORUMLAR
Toplam 43 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 12 Ocak 2013 Cumartesi 20:20

Kürt isyanlarının sebepleri Çaldıran savaşında Osmanlıyı destekleyen Kürtlere YAVUZ bazı imtiyazlar verdi.Belirli dönemlerde Merkezi otoritenin güçlendiği dönemlerde kürtler Yavuzun verdiği imtiyazlarını kaybedince,bu imtiyazları geri alabilmek için isyan etmiştir..2.Mahmut'un ıslahat hereketleri,Atatürk dönemi ve 12 eylül 80 ihtilalinde güçlenen otoriteye karşı KÜRT BEYLERİ çıkarlarını korumak için başkaldırmıştır..Dersim isyanından sonra pkk'ya kadar isyan olmadı.İSYAN EDENLER MİLLETVEKİLİ İDİ

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 16 Ekim 2011 Pazar 14:52

10:58 O telgrafı çeken insanın kendi yaptıklarıyla yazdığı Nutuk diye bir kitabı ve yanında bulunan insanların hatıratlarında yazdıkları gazetecilere naklettikleri bilgiler var. Yoksa sadece yoruma dayanan açıklamalar değildir bunlar. İftiraya sinirlenmeyenler, tepki göstermeyenler suç ortaklığı yaparak bu işler böyle devam etsin diyenler olabilirler. Sinan Meydan isimli genç tarihçinin Cumhuriyet Tarihi Yalanları 1-2 olarak çıkarttığı kitaplara göz atarsanız atılan iftiraların belgeleriyle nasıl tek tek çürütüldüğünü ve kaynaklarınızın neye kime hizmet ettiklerini görebilirsiniz. http://www.sinanmeydan.com.tr/ Son Söz M. KEMAL ATATÜRK ; "Tarih yazmak, tarih yapmak kadar önemlidir...

Yorumu oyla      55      52  
Misafir 16 Ekim 2011 Pazar 10:58

(2)Saygıdeğer, “Misafir...Cumartesi 23:54” Bu durumda, tarihimiz ile ilgili tüm yazılanlara ve uygulamalara bu anlayışla baktığımızda, okuduğumuz tarihe ne diyecek, yaşananları nasıl değerlendireceğiz? Bektaşi babasının aptes almadan kıldığı namazı sorgulayanlara dediği gibi, "ben yaptım oldu" mu? İfade ettiklerimiz değerli tarihçilere ve araştırmacı akademisyenlere aittir. Dileyenlere kaynaklarını eksiksiz açıklayabiliriz. (canmehmet)

Yorumu oyla      56      52  
Misafir 16 Ekim 2011 Pazar 10:52

(1)Saygıdeğer, “Misafir...Cumartesi 23:54” Bu ortamlar, düşüncelerin ve farklı bilgilerin yazıldığı ortamlardır. Karşımızdakilere hakaret edilen, aşağılanan, özellikle, kendi doğrularımıza inanılması için zorlanan yerler değildir. Kendisine ve bilgisine inanan kişiler, kontrolünü kaybetmezler. Önce bunu öğrenilmesi gerekmektedir. Demektesiniz ki, “Sivas’tan Atatürk’ün çektiği telgrafta doğrudur… Bunların hepsi zaman kazanma ve derlenip toplanma için yapılmış” işlerdir. (canmehmet)

Yorumu oyla      56      58  
Misafir 16 Ekim 2011 Pazar 00:14

canmehmet son cevap yine sana. Bir şeyler yazdığını sanıyorsun sorgulama yaparken verecek cevabım yok abilerime ne dersin diyorsun.. Kürtler bu ülkede eşit vatandaş değil mi? Nüfuslarının genel oranına fazladan Mecliste temsil edilmiyorlar mı? Mesela sen bana o bölgeden bir tek Türk kökenli milletvekili göster ben sana her yerden 10 katı göstereceğim. En zenginler listesinin % 35 onlardan değil mi ? Hangi mesleği yapmaları hangi makama gelmeleri engellenmiş. Karşılığı ne Emperyalistlerin kucağından kalkmama ve bir on, onbeş aşiret uğruna halkım dediği insanlara ve komşum dediklerine yaşattıkları ızdıraplar, zaman ve maddi kayıplar. Sonuç feodaliteye mahkum edilmiş AMA AYRICALIK isteyen ortaçağ mağra devrinden kalma insanlar topluluğu.. Yani fazla yüz vermişiz.

Yorumu oyla      61      51  
Misafir 16 Ekim 2011 Pazar 00:08

Dini bütün Siyonist üstün madalyalı emperyal BOP'un eş başkanı uşağı olma uğruna vatanı peşkeş çektiğiniz Erdoğan diyor ki... Bir kaç ay önce Libya seferi öncesi NATO'nun ne işi var deyip de İzmir üst yapmadan önce.. Strasbourg’da yaptığı konuşmadan bazı satırbaşları şöyle: “(…) Bilimde, sanatta, mimaride, dilde, musikide günlük yaşam alışkanlıklarında, hatta yeme-içme kültürlerinin transferinde Haçlı Seferleri son derece etkili olmuştur.(…) Haçlı Seferleri tarihi sadece savaşlar, çatışmalar tarihi değil, aynı zamanda bir kültürel etkileşim, yakınlaşma, birbirini doğrudan tanıma tarihidir Nitekim birbiriyle savaşan ordular, savaşın hemen ardından ticari faaliyetlere başlamışlar, malların mübadelesi süreciyle birlikte kültürlerin mübadelesi sürecini de başlatmışlardır.”

Yorumu oyla      59      52  
Misafir 16 Ekim 2011 Pazar 00:03

Totem Osmanlı dedelerinizin Ermenileri “millet-i sadıka” (sadık millet) olarak bilmişlerdir.Türk'leri ise kölesi,savaşta öne sürüp ailesini terk ederek ölüme yollayacağı figüranı yapmıştır.Fatih İstanbulu fethinden sonra ilk iş Çandarlı paşa'yı katlederek Türk'leri yönetime sokmamış, devşirmelerle idare etmiştir. İslamın kudreti ile dokunulmaz batının devşirmeleri ile zevkine erişilmez.Batının yaşam tarzını değil ilmi ve bilimi zamana mekan göre yaşamı aldık.Araplar ve sen ise çölde kurtlanmayı

Yorumu oyla      55      51  
Misafir 15 Ekim 2011 Cumartesi 23:55

İşte müzayeden alınmış Atatürk’ün el yazısı olduğu söylenen mektubu alan kişi ismini niye gizler? İncelenmesine neden engel olur ? Palavra olduğu için. Tamam sizi şüpheye düşüren belge olduğunu söyleyenler var başta Mısıroğlu, M.Armağan… Bunlara cevap ve belgelere baktın mı hiç? Sivas’tan Atatürk’ün çektiği telgrafta doğrudur… Bunların hepsi zaman kazanma ve derlenip toplanma için yapılmış girişimlerden eğer bir nebze NUTUK’tan nasiplensen zaten resmi tarih yalanına giremezdin.

Yorumu oyla      55      50  
Misafir 15 Ekim 2011 Cumartesi 23:54

Canmehmet yazdıklarını kimler derlerdi. Evet Kürt temsilcilerinin bir kısmı Lozan'a giderken doğrudur aman ha bizi azınlık diye belirlemeyin diyor çünkü o kadar çok Kürt aşiret ve birlikte oluşturdukları gruplar var ki kardeş kanı dökerek vatana ihanetin en büyüğünü yapmışlar. Küertler asla Kurtuluş Savaşında yer almamış sadece kendilerini kışkırtan emperyal güçler ile birlikte olmak yerine sonuca bakalım ona göre davranalım diyerek bekle gör taktiği izlemişlerdir.

Yorumu oyla      54      51  
Misafir 15 Ekim 2011 Cumartesi 20:51

Kürtler ve Atatürk (5) " Ve Kürtlerin kanaatine tercüman olarak buradan söylediklerimi söylesin ve iddia etsin.” -“Türk, Kürt Tek Bir Vücuttur” ........Bu konuşma yaklaşık 90 yıl evvel Millet Meclisinde yapılmıştır. Peki, ne oldu da. bu kardeşler arasında sorunlar oluştu? Evet... Ne oldu? Çözüm, bu sorunun cevabının içerisinde olacaktır.(canmehmet)

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 15 Ekim 2011 Cumartesi 20:48

Kürtler ve Atatürk 4)"Biz Kürtler vaktiyle Avrupa’nın Sevr paçavrası ile verdiği bütün hakları, hukukları ayaklarımız altında çiğnedik ve bütün manasıyle bize hak vermek isteyenlere iade ettik. Nasıl ki Elcezire Cephesi’nde çarpıştık.(Alkışlar) Nasıl ki, Türklerle beraber kanımızı döktük, onlardan ayrılmadık ve ayrılmak istemedik ve istemeyiz. Binaenaleyh sözüme son verirken muhterem heyetinizden rica ederim ki, azınlıklar mevzuubahis edildiği zaman Kürtlerin hiç bir talebi olmadığını-canmehmet

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 15 Ekim 2011 Cumartesi 20:44

Kürtler ve Atatürk (3)-“Lozan’daki Türk heyetine azınlıklar konusunda en büyük destek Meclis’teki Kürt temsilcilerden gelmişti. Bitlis milletvekili Yusuf Ziya Bey’in, 3 Kasım 1922'de Meclis kürsüsünden yaptıkları konuşma; (Meclis tutanaklarından) -“Avrupalılar diyorlar ki: ‘Türkiye’de yaşayan azınlıkların en büyüğü, en kalabalığı Kürtlerdir. Bendeniz Kürdoğlu Kürdüm. Binaenaleyh bir Kürt mensubu olmak sıfatiyle sizi temin ederim ki Kürtler hiç bir şey istemiyorlar. (Alkışlar) (canmehmet)

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 15 Ekim 2011 Cumartesi 20:43

Kürtler, Atatürk ve Kurtuluş savaşı (2) vatanperver zevatın, himmet ve gayretiyle bu gibilerin tesvilatına (aldatmasına) meydan bırakmayacağı şüphesizdir. Teşkilat-ı vesaire hakkında ita buyrulan malumata teşekkür eder, bundan böyle Dersim ahvali hakkında istihsal buyrulacak malumatın yazılmasını rica ederim efendim. M. Kemal." Bu mektup yaklaşık 90 yıl evvel yazılmıştır. Bunun yanında Bitlis Milletvekili Ziya Bey'in de Mecliste bir konuşması vardır.Onu da yazıyoruz. (Canmehmet)

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 15 Ekim 2011 Cumartesi 20:39

Kürtler, Atatürk ve Kurtuluş savaşı (1) "Mustafa Kemal Atatürk Dersimli Esat Bey’e yazmaktadır; “Efendim, 10 Teşrin-i evvel 1335 tarihli bir mektubunuz vasıl oldu. Vatanın geçirmekte olduğu şu tarihi hayat ve memat (ölüm) anında mukadderatı (kaderi) yekdiğerini tamamen merbut (bağlı) ve öz kardeş olan Türk ve Kürt arasına düşman parasıyla nifak (fesat) sokmaya çalışan ve kendi din ve vatanı aleyhine uğraşan edani (kötü kişiler) her türlü nefrete sezadır. Zat-ı alileri gibi kıymetli (canmehmet)

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 15 Ekim 2011 Cumartesi 15:20

Yazılanlardan anlaşılan, geçmişle hesaplaşmadan, geleceğe devam edilemeyeceğidir. Bu doğrultuda, Kurtuluş Savaşı ve Vahdettin-Mustafa Kemal ilişkilerindeki gerçeği arayanlar, Mustafa Kemal Paşa'yı kendi kaleminden ve doğru olarak, Sivas belediyesi tarafından 2007'de yayınlanan, "İrade-i Milliye" gazetesinin türkçesini okuyabilirler. Görülecektir ki, bize anlatılan tarih, yaşanmış değil, yazılmış, temenni edilmiş tarih! anlayışıdır. Sonra tartışmalara kalınan yerden devam edilebilir.(canmehmet)

Yorumu oyla      56      52  
TOTEM 15 Ekim 2011 Cumartesi 15:06

Sanmayın..Araplara söylemediğinizi bırakmaz ama ülkenizi işgal eden batılılara tek söz etmez onların yaşam biçimini birebir taklit edersiniz hele anadoluyu işgal edip bu ermenileri başımıza bela eden Ruslara asla tek laf etmezsiniz nedenmi Çünkü siz bu cenahların uşaklarısınız.Ve efendileriniz ceddini hatırlayıp bölgesinde güçlenen türkiyeden hoşlanmıyor ve siz gibi papağanları ciyaklatıyor.Sizler zavallısınız sizlere cidden acıyorum.Kendi halkına ve tarihine düşman biravuç zavallı.

Yorumu oyla      56      54  
TOTEM 15 Ekim 2011 Cumartesi 15:04

Üçbeş kelime ve slogan öğrenip burada mütemadiyen tekrarlayan eblehlere ne anlatsan boş zira algıları kapalı kapasitesiz beyinlerinin hafızası bu üçbeş sloganla dolmuş.Atatürk bu savaşı sen gibilerin bidon kafalı dediğiniz anadolu halkı ile kazandı hani sizin oy hakkını bile elinden almak istediğiniz o cahil cühela halkla,Atatürk oturumları besmele ile açıp mecliste hutbe okuttu Enazından sizin gibi İslam düşmanı değildi!Haa birde arap düşmanlığı altındaki islam düşmanlığınızı farketmiyoruz-

Yorumu oyla      54      54  
Misafir 15 Ekim 2011 Cumartesi 14:15

Türk milleti son 150 senedir bazi cevreler tarafindan asimiliye tabii tutularak töresi,ananeleri unutturulmustur.Bugün Türküm diye ortaya cikanlari görünce kendimi tutmuyorum gülmek icin.Türk nedir? Türklük nedir? bunun tarifini yapabilenin anlindan öperim.Simdi RAHMI TURAN bey kendisini katiksiz TÜRK görür öylemi...hadi saysin bakalim Türkün kendine has özelliklerini.Capanoglu

Yorumu oyla      58      54  
Misafir 15 Ekim 2011 Cumartesi 00:28

Atatürk hiç bir zaman dinci yobazların, mandacı uşakların, yabancıların emrine girmiş bilim teknoloji düşmanı gölge oyuncularının Ata'sı olmadı ki! Sizlerin atası Tahtı için ülkesini işgal ettiren Vahdettin ile Atatürk'ün katli vaciptir diye fetvalar veren Arap Yaşam Tarzı ve dinin bekçisi Halife ile din iman elden gidiyor diyerek Kurtuluş Savaşına sekte vuranlardır. Atatürk'ü yattığı yerde rahatsız edip ne yapıyoruz şefaat mı istiyoruz yoksa cennetine al komşun mu yap diyoruz? Ellerimizi açıp bizi felaketlerden koru, mal mülk ver diye yağmur duasına mı çıkıyoruz. AB’nin kapısındaki köpek kulübesine girip kuyruk mu sallıyoruz, bizi kullan diye güçlü gördüğümüze yalvarıp biat mı ediyoruz? Bizler bir güneşin aydınlattığı yolda ilerliyoruz, karartanlara korku saldığımız aşikar üstümüze tanklar toplar ile değil içimizdeki vatan hainlerinin din kılığına bürünmüş, dönek liboşlarıyla geliyorlar.

Yorumu oyla      59      51  
TOTEM 14 Ekim 2011 Cuma 22:29

Allahınızı severseniz Atatürk'ü yattığı yerde rahat bırakın!!Artık onu her sapkın ideolojinize siper etmekten vazgeçin.Bir düşünceniz bir fikriniz varsa Atamı kendinize siper etmeden savunun.Dünya çok değişti ve artık 2011 yılındayız Ne 1920 de nede 30 dayız bırakın artık kurtuluş savaşı anıları anlatmayı dünya gitti aya siz hala eski savaş anılarını anlşatan dedeler gibi aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsunuz.Ne Atatürk sadece size mal olmuş bir lider nede kurtuluş savaşı sizin savaşınız yeter..

Yorumu oyla      56      54  
Misafir 14 Ekim 2011 Cuma 22:16

GEÇMİŞ,GEÇMİŞTE KALDI,,Bugün insani yaşam standartlarımızı artırıp,halkın maddi ve manevi kalkınmasını sağlamalıyız,,ATATÜRKÇÜLÜK,çok istismar edilmiştir,ediliyorda,,İNSANİ HAKLARA SAYGI GÖSTEREREK HEM KENDİMİZE SAYGIMIZ OLUR,,HEMDE KARŞIMIZDAKİNE,,bakın kökeni kim olursa olsun GÜZEL BİR ÇEVREDE EVİ,BARKI OLSUN İSTER,,çook şahidim amaan bırak der oradan evmi alınır çoluk,çoçuğum cahilmi kalsın der,,İBRETLİK BİRŞEYLER HATIRLATMIYORMU.? İKİ YÜZLÜ VİCDANIMIZA.? gerçekçi olalım beyler !!!!...zombi

Yorumu oyla      54      55  
TOTEM 14 Ekim 2011 Cuma 16:43

Ben yazarın yazusunu okuyup öyle yorum yapıyorum ama bizim bildik fanatikler yazdığımı okumaya bile gerek görmeden eksiyi basıyorlar:) Benim yazdıklarımı okumadan eksi veriyorlar iddiamıda bu şekilde kanıtlamış oldum..Bu arada ben Totem.

Yorumu oyla      55      55  
Misafir 13 Ekim 2011 Perşembe 20:49

TÖVBE,ne zaman yapmayi düsünüyorsunuz azizim,yeter bu zamana kadar yalan dünyasi yarattiginiz.Biliyorsun teknoloji VE baska basin cikti"YALAN DÜNYALARI" yikildi..

Yorumu oyla      55      58  
TOTEM 13 Ekim 2011 Perşembe 20:03

Yazıyı kim yazmış? Rahmi Turan!Ozaman yazdıklarını okumaya bile gerek yok ne söylemiş olursa olsun bir şekilde muhalefet et! İşte ben bu tavra hangi cenahtan olursa olsun karşıyım.Sayın yazarı En acımasızca eleştirenlerden biriyim ama şimdi yazana değil yazılana bakarsam düşüncelerin çoğuna katılıyorum şimdi hal böyleyken salt yazar benden değil diye ona saldırmalımıyım?Başka yazılarında belki ama bu yazısında değil.Olaya ne ırkçı nede şovenist yaklaşmamak en doğrusu olacaktır. akıl akıl...

Yorumu oyla      55      60  
Misafir 13 Ekim 2011 Perşembe 19:35

Gazetesini geri almak istiyen vatandas;senin asik oldugun gazeteyi iki cümle ile sana anlatayim"aspargas ve yalan haber" buyur senin olsun..

Yorumu oyla      54      54  
Misafir 13 Ekim 2011 Perşembe 18:34

1- Emperyalizm emrine giren BOP'çu olan,uşaklaşmış dinci ve liboşların acınası hallerine bir örnek..Bunun adı Türk, Türkiye,Atatürk düşmanlığıdır... - Nedir azizim Atatürk milliyetçiliği bilen var mı? Bundan daha içi boş ikinci kavram duydunuz mu ömrünüzde? Baskın’a “Atatürk Milliyetçiliği” adlı bir kitaptan birkaç satır aktaralım:Prof. Baskın Oran bu hafta yine döktürmüş... “Atatürk milliyetçiliği kendi bölgesinde olduğu kadar, bütün dünyaya örnek olabilecek birtakım üstün nitelik örnekleri vermiştir. Birincisi, Avrupa’nın ırkçı rejimlerden çok etkilendiği bir dönemde Atatürk milliyetçiliği kesinlikle ırkçı olmamıştır. Atatürk’ün milliyetçiliği yayılmacı bir milliyetçilik değildir.

Yorumu oyla      58      51  
Misafir 13 Ekim 2011 Perşembe 18:32

2-Kurtuluş Savaşı içinde amaçladığı sınırların ötesinde bir toprak istemi olmamıştır... Atatürk milliyetçiliğinin barışçı politikasının bir uygulaması olan İkinci Dünya Savaşı dışında kalış, kim bilir kaç kuşak Türk genci için paha biçilmeyecek bir nimet olmuştur...” Demek ki neymiş.. Atatürk Milliyetçiliği diye bir şey varmış ve üstelik bu milliyetçilik bütün dünyaya olumlu örnek olmuş. Kitabın yazarı mı? Bizzat kendileri... Evet bu kitabı baştan sona Baskın Oran yazdı.. Son baskısı 1999 yılında yapıldı... Arkadaş üzerine kitap yazdığı konuyu başkalarına soruyor: - Nedir azizim Atatürk milliyetçiliği bilen var mı? Eşine ender raslanacak bir vaka karşısındayız... Melih AŞIK

Yorumu oyla      58      51  
Misafir 13 Ekim 2011 Perşembe 18:10

Bu yazının yorumu çok basittir. Kürtler her zaman sığınmacı el etek öpücü gruplar oluşturmuşlar, acınıp koruma altında haklar verilince Ülkelere avantadan ortak olmaya çalışmışlar. Bakmayın siz şimdi ortak düşmanlar edinip saldırdıklarına bu geçimsiz cahil insanların oluşturduğu feodal yapılar kazara bir sınır sahibi olsalar bu seferler aşiretler birbiriyle savaşa başlar. Kendi lehçlerini bile alt gruplara bölüp yeniden ayrıcalık isterler. Bölücülük yapmayın diyen alenen ayrıcalık İsteyip kan ve etnisite üzerinden faşistliğin dik alasını yaparken demokrasiyi de sırtlanlar gibi ağzına almış ölü eti çiğner gibi çiğniyor. Postundan akan kanları da sağa sola sürtüp temizlenmeye çalışırken izlerini, iç güdüsel olarak başka yerlere bulaştırıp süt dökmüş kedi tipine bürünebileceklerini zannediyorlar

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 13 Ekim 2011 Perşembe 08:01

rahmi turan ve yılmaz özdilden gayrı okunacak adam yok.51 yıllık hürriyet okuyucusuyum böyle rezalet yayın dönemi görmedim. yönetenleri kınıyor ve hürriyetimi geri istiyorum. misafir

Yorumu oyla      55      51  
Misafir 13 Ekim 2011 Perşembe 00:52

Baas modelinin yilmaz savuculugunu yillarca yaptin eline ne gecti muhterem, hala milleti fikirlerinle zehirlemiye doymadinmi?

Yorumu oyla      58      56  
Misafir 12 Ekim 2011 Çarşamba 23:50

Senin gibi kemalist kafalı faşistler bu ülkenin en büyük sorunusunuz güzel ülkemin vatandaşlarının etnik kimliklerini yok sayarak sürekli baskı kurdunuz.Azınlıkların herşeyini gasp ettiniz bu devleti eşkiya yerine koydunuz.Pkk sizin projeniz değilmi etnik kimlik kıyımı yaptınız kontrol edemediz kontroletmeleri için kara türklere iktidarı ve devleti devretmek zorunda kaldınızHala bölücülük yapıyorsunuzO kadarki Atatürkü kullanmaya çalışıyorsunuz bu ülkenin insanları faşistleri dinlemeyecek

Yorumu oyla      56      59  
Misafir 12 Ekim 2011 Çarşamba 23:19

dikkat ederseniz ordu büyük harekat başlatınca chp ve pkk aynı anda cozulduyor! peki mhp nerede?

Yorumu oyla      53      50  
Misafir 12 Ekim 2011 Çarşamba 18:51

OSMANLI DÖNEMİNDEKİ İSYANLAR: Babanzade Abdurrahman Paşa isyanı (1806- Musul) Babanzade Ahmet Paşa isyanı (1812 – Musul) Zaza’ların isyanı (1820) Yezidilerin isyanı (1830- Hakkari) Şerefhan isyanı (1831- Bitlis) Bedirhan isyanı (1835- Botan) Garzan isyanı (1839- Diyarbakır) Ubeydullah İsyanı (1881- Hakkari) Bedirhan Osman Paşa ve kardeşi Hüseyin Paşa isyanı (1872-Mardin-Cizre) Bedirhan Emin Ali isyanı (1889- Erzincan) Bedirhaniler ve Halil Rema isyanı (1912-Mardin) Şeyh Selim Şehabettin ve Ali isyanı (1912- Bitlis) Koşgari isyanı (1920- Koşgiri)

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 12 Ekim 2011 Çarşamba 18:50

CUMHURİYET DÖNEMİ AYAKLANMALARI: Nasturi isyanı (1924- Hakkari) Jilyan isyanı (1926- Siirt) Şeyh Sait isyanı (1925- Bingöl-Muş-Diyarbakır) Seit Taha ve Seit Abdullah isyanı (1925-Şemdinli) Reşkotan ve Reman isyanı (1925- Diyarbakır) Eruh’lu Yakup Ağa ve oğulları (1926-Pervani) Güyan isyanı (1926-Siirt) Haco isyanı (1926- Nusaybin)

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 12 Ekim 2011 Çarşamba 18:50

I. Ağrı isyanı (1926) Koçuşağı isyanı (1926- Silvan) Hakkari- Beytüşşebab isyanı (1926) Mutki isyanı (1927- Bitlis) II. Ağrı isyanı Biçar harekatı (1927- Silvan) Zilanlı Resul Ağa isyanı (1929- Eruh) Zeylan isyanı (1930- Van) Tutaklı Ali Can isyanı (1930- Tutak-Bulanık-Hınıs) Oramar isyanı (1930- Van) III. Ağrı harekatı (1930) Buban aşireti isyanı (1934- Bitlis) Abdurrahman isyanı (1935-Siirt) Abdulkuddüs isyanı (1935-Siirt) Sason isyanı (1935-Siirt) Dersim isyanı (1937-Tunceli) PKK terörü (1984-1999) AKP ortaklığı (2001-201*)

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 12 Ekim 2011 Çarşamba 18:48

KURULUP DAĞILMIŞ KÜRT ÖRGÜTLER : MARKSİST VE LENİNİST ÖRGÜTLER: - Devrimci Doğu Kültür Ocakları (DDKO) - Devrimci Demokratik Kültür Dernekleri (DDKD) - Devrimci Halk Kültür Dernekleri (DHKD) - Anti Sömürgeci Demokratik Kültür Derneği (ASDK-DER) BÖLÜCÜ ÖRGÜTLER : - Türkiye Kürdistan Demokratik Partisi (TKDP) - Kürdistan Öncü İşçi Partisi (KÖİP-PPKK) - Türkiye Kürdistan Sosyalist Partisi ( TKSP) - Rizgari Örgütü - Ala Rizgari Örgütü - Kawa Örgütü - Kürdistan Ulusal Kurtuluşçuları Örgütü (KUK) - Kürdistan Sosyalist Harekatı (TSK) - Kürdistan Sosyalist Birliği (Yekitiya Sosyalista Kürdistan – YSK) - Tekoşin örgütü - Kürdistan Kurtuluş Harekatı (TEVGER) - Kürdistan İşçi Partisi (Partiye Karkaren (işçi) Kürdistan /PKK)

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 12 Ekim 2011 Çarşamba 18:47

­­ ÖĞRENCİ CEMİYETLERİ: - Kürt Teali Cemiyeti - Kürt İstiklal Cemiyeti - İstanbul Kürt Talebe Cemiyeti BÖLGEDEKİ DİĞER KÜRT HAREKETLERİ : IRAK: - Irak Kürdistan Demokratik Partisi ( IKDP) - Kürdistan Yurtseverler Birliğö ( PUK- YNK-KYB) - Kürdistan Özgürlük Partisi (PÜK) İRAN: - İran Kürdistan Demokratik Partisi ( İKDP) - Kürt İşçileri Devrimci Örgütü ( KOMALA) SURİYE: - Kürt Sosyalist Partisi - Suriye Kominist Partisi

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 12 Ekim 2011 Çarşamba 18:46

12 Eylül'den önce işkencelerden geçirilen, öldürülenler ve aileleri ne olacak. Okula işe eşini çocuğunu yollarken akşam sağ salim dönecek diye bekleyen anneler? Binlerce saatlik iş ve eğitim kayıpları. Bu iş hukuken yapılmaz. Partiler çıkar ortak bir metin hazırlar yapılanlaı kınar, bir daha fırsat verilmeyeceğini belirtir metni herhangi bir oy kullanma esnasında onaylar. Darbecileri de darbeye yol açan aymaz düşüncesileri de birbirinden ayırmaz.

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 12 Ekim 2011 Çarşamba 18:30

Ahmet Türk’ün babası Hacı Sinan, bir oduncuydu ama şanslı bir oduncuydu. Dönemin ünlü Osmanlı Paşalarından İbrahim Paşa, ölmeden önce kaleyi andıran kasrını ve topraklarını, bölgenin aşiret reislerinden Hüseyin Kanco’ya bırakmıştı.Hüseyin Kanco Hamidiye alayına bağlı bir Kürt komutandı. O da ölmeden tüm bu mal varlığını bir şartla, yanında çalışan oduncu Hacı Sinan’a bırakmaya karar verdi. Hacı Sinan’a, “İbrahim Paşa’dan kalan tüm malvarlığımı ben de sana bırakacağım ama bir şartla, büyük kızım Türkiye ile evleneceksin ve damadım olacaksın” dedi.Oduncu Hacı Sinan bu şartı kabul etti ve Hüseyin Kanco’nun büyük kızı Türkiye ile evlendi. Soyadı kanunu çıktığında Hacı Sinan, Türk soyadını aldı. Böylece kendi adı Sinan Türk, eşinin adı Türkiye Türk oldu.

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 12 Ekim 2011 Çarşamba 18:29

Rahmi Bey, O zamanlar; sadece İngiltere vardı. Şimdi ise; AB-D artı İsrail var. Yetmedi; BOP eşbaşkanı Başbakanımız da var. Üstelik; kendini bile koruyamayan, ordumuz da var...Yani...

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 12 Ekim 2011 Çarşamba 16:27

Amman inceleme Kürt isyamlarini, altinda senin ve sizin gibilerin haksizliklari yatar.Atatürkcülügünüz sizin "Atatürk asiretciligine dönüstü" artik ülkemin insani uyandi,at´ta terli biliyorsun yemiyorlar.Yakinda müzelik olacak fikirleriniz.YS

Yorumu oyla      55      50  
Misafir 12 Ekim 2011 Çarşamba 14:49

Günün sorusu; Kimi insanlar için isyan, bir hobi mi, bir zorunluluk mudur?

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 12 Ekim 2011 Çarşamba 14:36

Ne derseniz deyin, Ermeni sorunu, kıyımı, katlimaı...vs. Gerekçe ne gösteriyoruz??? "İsyan ettiler de ondan, yapmışsak hakketmişlerdir"...! bu yazıyı okurken o aklıma geldi....!

Yorumu oyla      55      49