YORUMLAR
Toplam 28 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 10 Ekim 2011 Pazartesi 08:13

Hayfa Sokağı, Bağdat. Göbeğini kaşıyan alternatif tarihçiler için resimleri de mevcut. Hatta Google Earth vasıtasıyla zoomlayıp internet üzerinden direk görmek de mümkün. Onu bulamadıysan, Mekke'deki Ecyad kalesini yıkıp üzerine yapılan devre mülklerden alan arkadaşın varsa, onlar gezer bilir sana Cidde'de Lawrance'ın restore edilen evinin yerini tarif etsin. Kapısına ne yazdırılmış diye abiciğine sormanı tavsiye ederim. Görsel teknoloji ile işi zorlaşan Göbek tarihçisi dosta selam ederim.

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 9 Ekim 2011 Pazar 21:30

Google deki her bilgiyi doğru zanneden zavallılarla ne diye tartışıyorsunki be hey Göbeğini Kaşıyan Çoban...bari birkez daha sorayım zavallı tartışma arkadaşıma, Arap coğrafyasında heykeli dikilen İngiliz Ajanlarının,varolduğunu iddia ettiğiniz heykelleri hangi şehirlerdedir.Tarihçi abimiz hasan tahsin abiyede soruyorum.bilgilenmek istiyorum.cevap verirsen memnun olacağım "Lawrance" masallarına inanan tartışma arkadaşım cevap ver.Göbeğini Kaşıyan Çoban.

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 9 Ekim 2011 Pazar 16:54

Çoban bey, bay mısın bayan mı diye sorarken bayanı küfür gibi kullanmışsınız. Bayanım, ayıp mı yani? Bir örnek istendi diye Google'a '"Lawrence of Arabia" statue on Hayfa Street, Baghdad"' yazarsanız başlarsınız. Yıkılanlara gelince, siz belki yoktunuz ama biz bir yerlerde bir şeylerin yıkılıyor olmasını protesto ediyorduk, neydi o? Zorlayın hafızanızı hatırlayamadım derseniz onun da Google arama kriterini veririm.

Yorumu oyla      55      50  
Misafir 9 Ekim 2011 Pazar 14:57

YAŞLISINI SEVMEK DEMEK,kültürünü,adetini,yaşamını,sevgisini,gururunu,cesaretini,HERŞEYİNİ SEVMEK DEMEKTİR,SEVİYORUM TOPRAĞIMI,ÇİÇEĞİNİ,KUŞUNU,YAZINI,KIŞINI,YAŞLISINI,TARİHİNİ,niye KO-PA-RIL-DIK tarihimizden ORTAASYA slav diline bulaştı,,biz batı diline bulaştık,,KOPARILDIK BİRBİRİMİZDEN,,YAŞLI,BİLGE DEDEMİN KİTABINI OKUMAK,OKUTMAK,YAŞATMAK İSTİYORUM DERDİM BU,saraybosnaya gidin başçarşıya TÜRK KAHVESİ SÖYLE ANLAR SİZİ,MEKAN SULTANAHMET HAVASI EYYY DEDEM NE BÜYÜKSÜÜN,,mirasında oturuyoruz..zombi

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 9 Ekim 2011 Pazar 14:13

İngiliz ajanlarının anıtları nerelere dikilmiş,bir şehir,bir belde,bir kasaba adı verde öğrenelim be atmasyon yoldaş(!).Bırakın artık,hala türk milletini enayi yerine koymakdan vaz geçin,cumartesi 20.58 de yazan baymısın bayanmısın,her ne isen.Senin yazdıklarını biz çok farklı sitelerde okuyoruz.Yazan sitelerin Türkiye ile Türklük ile de uzaktan yakından alakası yok.G.Kaşıyan Çoban.

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 9 Ekim 2011 Pazar 10:31

Zombi,Y.Bulut'un yarın(pazartesi) akşamı Habertürk tv de programı var.Seyretmeni öneririm.Konuğu İsrailli ünlü bir profesör David Pasig.Programı kaçırma,izle ilerki günlerde yine tartışalım.H.Tahsin.

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 9 Ekim 2011 Pazar 10:26

Yav Zombi,Türk Halkı arasında Osmanlıca diye kullanılan bir dil yoktur be kardeşim.Bahsekonu dil,Saray ve etrafındaki YAZIŞMA DİLİ dir.Konuşma DİLİ değil.Üniversiteden hocam Agop Dilaçar bile bunu böyle ifade ediyor.Yalnız,"günümüz Türkçesini,aslından koparıp bozdular" fikrinize katılıyorum.Yalnız,Orta Asya Türkçesininde IRZINA geçtiler bilgin olsun.Bizdeki T.Dil Kurumu ile,SSCB deki HINÇAKÇI ilgili kurum,çok güzel(!) Paslaştılar,80 Yıl boyunca.Toparlamak hiçte zor değil.H.Tahsin.

Yorumu oyla      55      50  
Misafir 9 Ekim 2011 Pazar 10:20

Cumartesi 20:58,Bakın dostum yanlış biliyorsunuz.Size ÖĞRETİLDİĞİ şekilde biliyorsunuz."O Toprakların İnsanları" değil,İngilizler tarafından satın alınan,O Toprakların bir AVUÇ insanları.TARİHİ kaynağından ve doğru OKUYUNUZ.Sizin dediğiniz gibi olmuş olsaydı,KUT-ÜL AMAR Savaşının komutanı Halik KUT Paşa ANILARINI farklı yazardı.Bu ne düşmanlık be kardeşim.Sana Hangi bölgedeki Savaşları anlatayım.Filistini mi? Trablusu mu?,Yemeni mi,Basrayı mı.Nereyi anlatayım.Size öğretilen gibi değil.H.Tahsin.

Yorumu oyla      55      50  
Misafir 9 Ekim 2011 Pazar 10:02

Yaşlılık-Tecrübe ve bilgi; Deneyim ve bilgi, yemek yapmak üzere satın aldığımız malzemeler gibidir. Eğer, onlardan kendi ihtiyaç ve ağız tadımıza göre (yeni ve değişik) bir yemek yapamıyorsak, bedelini ödeyerek edindiğimiz deneyimler ve zaman harcayarak okuduğumuz kitaplar hiçbir işimize yaramayacaktır. Özetle, tecrübe ve bilgi, yeni-farklı değerler üretmek içindir. Fakir kalmamızın altında edindiklerimizden üretemediğimiz vardır. Peki, neden? Bu ülkede (farklı) düşünmek yasaktı(r). (canmehmet)

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 8 Ekim 2011 Cumartesi 20:58

Aynı toprakların insanları kendilerini Osmanlı Türklerinden kurtardıkları için İngiliz ajanlarına anıtlar dikerken, Osmanlıyı sembolize eden yapıları da yıkmışlardır. Bu olayların üstünden de daha 100 yıl bile geçmemiştir. Yani tarih dış ilişkilerin sadece referans noktasıdır, geleceğe dair temeli değil. Geleceğe dair temeller de size göründüğü kadar romantik olmayabilir.

Yorumu oyla      54      51  
Misafir 8 Ekim 2011 Cumartesi 20:21

O TÜRKÇE BUGÜNKÜ DEĞİLDİ,,bugünkü dil orası,burası kırpılmış türetme bir dildir,HAMDIR,,ATAMA,DEDEME TAPIYORUM,,GURUR DUYUYORUM,,OSMANLICAYI terketmek BÜYÜK HATAYDI,,Rus latin ve kiril okur,yazar,,BİZ NE YAPTIK,,ukalalık,sivrilmek,allame olmak istemiyorum,,ÇOK GÜZEL YAZAN ARKADAŞLAR VAR,,canmehmet harika yazıyor,,ŞUNU DEMEK İSTİYORUM,,ASLIMIZA DÖNELİM,ARABÇA,FARSCA,KÜRTÇE,SLAV DİLLERİ ÖĞRENELİM,,yakın tarih uydurmadır,maksatlıdır..uyutulduk,satıldık NATO=ABD vs..köleyiz bugün,gerçek bu....zombi

Yorumu oyla      54      52  
Misafir 8 Ekim 2011 Cumartesi 09:05

18:31 Zombi,bilmiyorum Türk tarihine hiç ilgi duyuyormusun."komşu vs.vs lerle bugün İngilizce konuşuyoruz" haklısınız,fakat dön 200 yıl geriye,bahsettiklerinin tamamı bizimle TÜRKÇE konuşuyorlardı.NEMÇESİNDEN-Frenkine, Purusyasından Acemine Hindine kadar bizimle Türkçe konuşuyorlardı.Benim gördüğüm "Rüya" değil,Tarihsel bir süreçin TEKERRÜRÜDÜR.Aşağılık kompleksine kapılmaya gerek yok.Daha dün 350 tane UÇAK Üretip yurtdışına sattın,Bunları sabote edenlerin uzantıları bugün Silivrideler.H.Tahsin

Yorumu oyla      56      52  
Misafir 7 Ekim 2011 Cuma 20:40

Akp doğal bir süreç olan bu ZEMİNİ iyi değerlendiriyor.Daha iyi de değerlendirilebilinirdi.Muhalefet MANZARAYA bu pencereden bakmalı.TARİHİ sürecin mevcuttan çok daha iyi DEĞERLENDİRİLEBİLECEĞİNE dair alternatif programları bulup ortaya koymalı.Yoksa 2011 li yıllarda,etliye sütlüye kayıtsız kalıp, bön-bön Balkondan dünyaya bakmak,bizlere hiçbirşey kazandırmaz.H.Tahsin.

Yorumu oyla      55      51  
Misafir 7 Ekim 2011 Cuma 20:37

Zombi kardeş,Günümüz dünyasında Türkiye Ortadoğu COĞRAFYASINDA yaşayan halkların CAZİBE merkezi mi? EVET.Pekala,Afrika kıtasında yaşayan halkların ezici çoğunluğunun cazibe merkezi mi? EVET.Peki Güney Asya ve Orta Asyada yaşayan kahir ekseriyeti Türk olan Halkların cazibe merkezimi? Evet.Bunlara bir itirazın var ise,konuyu iyi araştır.İtirazının bittiği noktada da senin "BOP" bizim ise Büyük Ortadoğu Birleşik Devletleri dediğimiz süreç akp nin değil, bir DOĞAL SONUÇTUR.Bunu lütfen görün.H.T.

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 7 Ekim 2011 Cuma 18:31

ATANA,BABANA ÖF BİLE DEMİYECEKSİN DER,,YÜCE REHBERİMİZ KUR'AN sen sırtını çevir,Biliyorum diyen softalar nakil ilmiyle ezberle konuşur,,AKIL,FİKİR,TEFEKKÜR ETMEZ,,ASRA,ÇAĞA hitap edemez cenazede,bayramda,camide,mevlütte sadece bulunur TOPLUMUN ÖNÜNDE YÜRÜYECEK DONANIMA SAHİP DEĞİLDİR,,İNSANLARDA çağdaş bize ait olmayan batı taklitçiliği değerlerle MEDENİYİM DİYE GEÇİNİR,,komşun ARAB,İRAN,SLAV IRKI onunla İNGİLİZCE ANLAŞ,,sonrada kahvede,camide,pc başında OSMANLI RÜYASI ANLAT gülerler......zombi

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 7 Ekim 2011 Cuma 16:01

Zombi kardeş, mantığını,daha doğrusu mantıksızlığını çözmekte zorlanıyordum.Bir nebze olsun vakıf olabildim.Tanrım siz ve sizingibilere önce AKIL,sonra da BİGİ, doğru bilgilere sahip olmayı nasip eylesin.Sizler için ancak DUA edebiliyorum.Başka da birşey elimden gelmiyor.Son söz, Lütefen TARİHİMİZİ doğru yazan kaynaklardan okuyunuz."nereden bileceğim doğrusunu" diye sorarsanız,Sebep-sonuçların,NEDEN-NİÇİN sorularına cevap ararsanız doğrusunu bilirsiniz.H.Tahsin.

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 7 Ekim 2011 Cuma 09:50

Kasap Hilmi ile ilgili bir açı daha var ki belki en üzücüsü bu. Muhtemelen Kasap Hilmi de artık çocukları gibi düşünüyordur. Belki de "keşke zamanında fırsatları kullansaydım, şimdi açıkta kalmazdım" diyordur. Hani TIK değil TIRILDIK demiştim ya, hepsi bundan ibaret değil. Misal, mahallemizin dürüst kasabı Kasap Hilmi'yi de büyük süpermarketlere feda eden siz oldunuz, biz olduk. Yani birileri bizi bir yola itti belki ama biz de tıpış tıpış yürüdük o yollarda. TS

Yorumu oyla      58      50  
Misafir 7 Ekim 2011 Cuma 08:29

Eskiden Kasap Hilmi vardı; biricik evlatlarını gelecekte "Kasap Hilmi'nin çocukları" diye bilecekler diye onuruna düşkündü, at-eşek eti satmazdı. Şimdi Kasap Hilmi'nin çocukları Holding Hilmi olsaydı da ister at ister kedi eti satsaydı diye düşünür oldu. Herkes hayatını TVde gördüğü siyasilere ve magazin malzemelerine odaklı yaşamaya başladı: kolay yoldan parayı vursun, gücünü çevresine baskılasın, asla bedel ödemesin. Kademe kademe yozlaştırıldık, özet bu bence. TIK değil TIRILDIK. TS

Yorumu oyla      59      50  
Misafir 6 Ekim 2011 Perşembe 22:10

H.T biz verdik,her tarafı ayan,beyan belli olan BOP'çu vizyona inanmak hayaldir,fikrine şöyle katılırım BAĞIMSIZ,ŞARTA,ŞURTA BAĞLANMADAN YÜRÜYORUM TEK BAŞINA GELEN VARSA GELSİN DERSEK O ZAMAN olur ,,(yer dar mana özette).pkk belası duruyorken,ırakta yuvaları dururken,sen git suriyeye BATI BLOĞUYLA AT,TUT,mantıklımı ? birisi sana TAHT VERİR OTUR DERSE yarında alır altından,,minder bile bulamazsın,,ASR-I SAADETE bakın manevi değil,maddi açıdan:,ASKERİ,EKONOMİK,SOSYAL,STRATEJİK vb.....zombi

Yorumu oyla      55      53  
Misafir 6 Ekim 2011 Perşembe 21:06

hayatta en pahalı sey...TECRÜBE.edinirsinzi ama maddi manevi bedelini ödersiniz...n.dönmez

Yorumu oyla      58      52  
Misafir 6 Ekim 2011 Perşembe 19:29

06 Ekim 2011 Perşembe 16:10 de yapılan yorumu BEĞENMEYİP, EKSİ puan veren arkadaştan RİCA ediyorum, Yorumun ne yanını beğenmeyip EKSİ puan verdiler,LÜTFEN nedeni yazıverin.Yazarımızın vurguladığı TECRÜBEYE farklı bir noktadan bende vurgu yaptım.17 İMPARATORLUK ve ONLARCA Devlet kuran yüce MİLLETİMİN,tecrübesine vurgu yaptım.Ayrıca Yunan Halkının Türk halkına olan sevgisini,gidip yunanistanda kalın da şahid olun.Özellikle Türkiyeden SÜRGÜN edilenlerin.Bakmayın politika ayırdı bizi.H.Tahsin.

Yorumu oyla      57      51  
Misafir 6 Ekim 2011 Perşembe 18:46

Bugün bilgisayar diyelim yaşlının önüne geçti,yakın tarihte radyo,traktör vs,biraz daha geride matbaa diyelim,,ve benzerleri,,hep dönemin GENÇ NESLİ yaşlının tecrübesine sırt çevirdi,,buraya kadar geldik TOPALLAYA,TOPALLAYA,,devam edecek bu,bu akılla,,çaresi:SEMAVİ CAZİBE ASLI KAYNAĞI MUHABBET OLAN,,BÜYÜK KİTAP ve onun yegane ÖNDERİ ALLAHIN HABİBİ,,buraya dikkat !! HABİB DİYOR,,köydeki UYANIKLARA BU İP UÇU YETER...+++ T,TIME sıkılmaya başladım yayınlanmıyor,ayrılık vaktimiz geliyor........zombi

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 6 Ekim 2011 Perşembe 16:10

Ünlü Yunanlı PROFESÖR,Yunanistanın tek kurtuluşunun,Türkiyeden BİRLEŞMEK olduğunu vurguluyor.bende diyorum ki,190 Yıllık HASRETLİK yetti gayri.Bizim Büyük OSMANLI dediğimiz,içimizdeki Kripto kimlik Ermeni yapılanmasının ise ısrarla "BOP" demeyi tercih ettiği Projenin gerçekleştirilmesi için Yunanistanın Türkiyeye katılması önemli bir adım olacaktır.Ortadoğu Birleşik Devletleri,Yeni Dünya düzenine Barış ve Huzur katacaktır.Bölgenin en "TECRÜBELİ" Deleti biziz.Beşbin Yıllık Devlet tarihimiz var.HT

Yorumu oyla      58      54  
Misafir 6 Ekim 2011 Perşembe 13:09

olmazsa olan tek bir gecerli kural vardir, ürettikleri ürünü satin alan kitleler.Belli bir yasin üstüne gelenlerin tüketimi cocuklar ve gencler kadar olmaz,bu nedenledirki ic tüketim azalir,fabrikalar ürünlerini satamiyacak duruma gelir, piyasalar durma noktasina gelir,yani isler kesat olur.Basbakanimizin yillarca kapali ve acik bir sekilde vurgulamak istedigi burada yüzeysel yazmaya calistiklarimdir.-3-

Yorumu oyla      56      51  
Misafir 6 Ekim 2011 Perşembe 13:02

Bizim toplumdada hic etmedikleri halde "moruk,peter,koca kari" diye bazi kendini bilmez modern yobazlar tarafindan adlandirirlar.Yillarca cok zor sartlar altinda yetisdirdikleri cocuklari tarafindan üvey insan muamelesi gören bu yardima muhtac insanlara cocuklarinin yaptigi yetmemis gibi birde gelinler eklenir..Neyse simdi yaslilar yada diger bir tabirle emekli insanlarin niye hakir görüldüklerine bakalim.Biliyorsunuzki dünya artik büyük sirketler tarafindan yönlendirilmektedir,bunlar icin -2-

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 6 Ekim 2011 Perşembe 12:54

Ihtiyarlamak,yaslanmak suc degildir hic kimsede yaslanmayi parayla satin almamistir.Bizim kültürümüzde islam öncesi ve sonrasi evin yaslilari el üstünde tutulur, en son karar veren merci olarak mütala edilirdi.Tabiki käprünün altindan cok sular gecmis,kapitalizimin hayatimiza olan hakimiyeti en fazla yasli kesimi etkilemistir.Batida yaslilara olan saygi sadece göstermeliktir,bunlari bilinc altinda yük olarak görmektedirler-1-

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 6 Ekim 2011 Perşembe 11:23

Harikulade tespitler ,sorun temelde bahsettiğiniz gibi aslında değerleri kaybetme 'Bize Has ' olanların zamanla yok olması,bunun önüne geçilirse ,yaşın getirdiği tecribelerden faydalanırken kulak ardı edilir ve dikkate alınırsa zamanla ne olduğu daha net anlaşılır,Bilişim teknolojisi telefonla bilgisayarla bütünleşmiş ben bilirim tarzı yaklaşımı maalesef gençler arasında fazlasıyla yaydığından bu durum kaçınılmaz oluyor oysaki ' Öğüt ' bambaşkadır tecrübeden öğrenilir tek çözümü budur

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 6 Ekim 2011 Perşembe 11:13

Ilk önce son iki yazinizi merhum M.Yazicioglu´nun sahadetine ayirdiginiz icin sükranlarimizi sunuyorum. Bugünki yaziniz toplumun her kesimini yakindan ilgilendiren bir konu,buraya analiz yapmiyan hem kendine hemde topluma bilmeden zarar verir.Yaslilik ve nüfusun yaslanmasi artik bölgesel bir mesele olmaktan cikmis dünya meselesi olmustur,Almanya nüfusunun yaslanmasindan dolayi bir göc ülkesi halini almistir,artik sokaklarda dolasan kara kafalilarin sayisi,sari kafalilardan daha fazla.

Yorumu oyla      58      49