YORUMLAR
Toplam 25 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 25 Nisan 2011 Pazartesi 09:21

KUŞOĞLU hayallerini fazla zorlamış. Tekke ve zaviyelerin tekrar açılması yönünde ZAMAN'a demeç vermiş. Artık oyları da tekke ve zaviyecilerden alır. Gerçek CHP lilerden değil.

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 8 Nisan 2011 Cuma 19:29

Sevgili AB,Başkanlık sisteminde,Listelerdeki ADAYLARI Halk belirler.Genelbaşkan veya genelmerkezlerdeki KOMİSYOMLARIN dahli asla olamaz.Öyle,"benim adayı şudur" gibi bir tercihi,Partinin hiçbir organının belirleme şansı yoktur.Yani özetle,Listeyi HALK yapar,yine HALKIN onayına sunulur,Halkın seçtikleri Milletvekili,SENATÖR,VALİ,Belediye Başkanı olur.Halkın dışında hiçbir GÜÇ devreye giremez.Ama ben yinede PARLEMENTER sistemi tercih ederim,Fakat bizde yürürlükte olanı değil.H.Tahsin.

Yorumu oyla      56      49  
-AB- 8 Nisan 2011 Cuma 13:30

Hasan Tahsin abim listelere atıfta bulunduğu için ben de bir iki satır yazmak istedim. İşin açıkçası CHP'nin 29 ilde ön seçim yapmış olmasını çok önemsiyorum. Yeterli değil, ama yine de takdiri hak ediyor. CHP'yi ön plana çıkarmak değil amacım; benim gönlümden geçen tüm partileri hem de artarak ön seçime zorlamak. Sakıncaları yok mu ön seçimin derseniz var tabi ama 7 kişinin yuvarlak masa etrafında nerden geldiği, nasıl yapıldığı belli olmayan anketlerle karar almasından iyidir derim ben. A.B.

Yorumu oyla      61      49  
Misafir 7 Nisan 2011 Perşembe 21:43

Yillarca bir cok siyasetci ve vatandas var olan sorunlarin temelinde demokrasiden yoksun Anayasanin yattigini söyleyince,söylediginede söylemedigine pisman edilmislerdir, sadece bunun ile kalinmamis ne vatan hainlikleri kalmis isi ileriye kadar getirip "Ya sev ya terk" Masallari ve ninnileri söylenmistir.Bence bir kisim ensesi, cebi kalin ve tuzu kurularin disinda her kesim yeni bir gercek demokratik AYS icin hazirdir.Secimlerden önce bunu pisirmek bu millete yapilacak en güzel hizmettir.BG

Yorumu oyla      64      50  
Misafir 7 Nisan 2011 Perşembe 19:49

GM Kardeş, unutmadan söyliyeyim,İçele sordum.Fikri Sağlar dediler....H.T.

Yorumu oyla      62      50  
Misafir 7 Nisan 2011 Perşembe 19:47

Sevgili GM,CHP Halkın nabzını ve taleplerini dikkate alıp,%10 luk,%15 lik MARJİNALLERİ dikkate alıp politika üretmek yerine,Anadolu Coğrafyasının tümünü kucaklayacak %80 nin taleplerini DİKKATE almalıdır.İ.Gök,M.İnce ve benzerleri yerine,E.Aysever ve Kuşoğlu yapıları öne çıkarmalıdır.Zonguldaklı dostuma sordum,Haberal yerine,H.Akın olmalı dediler,Trabzona sordum.V.Canik dediler,Diyarbakıra sordum,S.Tanrıkulu dediler,Boluya sordum Ü.Oran dediler.Bilmem anlatabiliyormuyum.H.Tahsin.

Yorumu oyla      62      50  
Misafir 7 Nisan 2011 Perşembe 18:58

Hasan Tahsin Bey bu site sizin ile ne kadar gurur duysa azdir, yazdigim bu satirlar Editörümüzün hismina ugramazsa senin hismina ugrayacaktir.Bu tür yorumlari taktirde olsa sevmediginide biliyorum,bende sevmiyorum läkin "Ekmegide ekmekciye vereceksin" Diyede bir Atasözümüz var biliyorsunuz.Dostca selamlar

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 7 Nisan 2011 Perşembe 18:53

Bütün dünyada "Askerin oldugu yerde mantik yoktur" Diye bilinir.Ülkemizde Askerlik daha ziyade en iyi istihdamin yapildigi yer diye bilinir ve görülür, aksini savunan var ise ki vardir, bunlara söylenecek hic bir söz kifayet eylemez.Bunlara sorsan bana milliyetciliginin tanimini yap baslar sana yedi dereden su,yedi kitadan toprak getirmiye.Hayal ile peynir Gemisi yürütmeye calisanlar bazen demokrasiyi de bu Geminin icine koymayi ihmal etmezler, sanki demokrasi onlar icin özel dizayen yapilmis.

Yorumu oyla      55      53  
Misafir 7 Nisan 2011 Perşembe 18:14

bu kadar hayali var mı sayın başvekilin.şaşırtıcı bir yaklaşım.ilginç.şimdi o zaman başkan olunca bizim mi başkan olmuş olacak..vay.vay.iyi yinede böyle bir başkanımız olacak.e..peki o halka ne ad vereceğiz..

Yorumu oyla      53      54  
Misafir 7 Nisan 2011 Perşembe 16:55

Sevgili GM kardeş,Militarizme karşı tavır koyan,Darbeci ve cuntacılara pirim vermeyen,Birey hak ve ÖZGÜRLÜKLERİN yılmaz savunucusu olan,Gerçek bir SOSYALDEMOKRAT yapıya bürünmüş CHP ye gözüm kapalı oy vermezsem namerdim.Daha açık yazıyorum,Enver Ayseverin takındığı pozisyonun egemne olduğu CHP ye koşa koşa OY VERİRİM.Ama beni İsa Gök,M. İnce,Ş.Mengü,ve benzerleri ürkütüyor,ürkütüyor.Listeleri inceliyeceğiz,Sn B.Kuşoğlu ve E.Ayseverlerin sayısı çoğunlukta ise Oy vereceğiz.H.Tahsin.

Yorumu oyla      58      50  
Misafir 7 Nisan 2011 Perşembe 15:54

"CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genelkurmay'ın açıklamasını 'aşırı hassasiyet' olarak değerlendirerek, doğru bulmadığını söyledi." Hasan bey, CHP çağrını duydu, açıklama yaptı. Şimdi oyuna talip haberin ola. Ama yine de ben vatandaş gözüyle açıklamada sıkıntı ne anlamadım. Gördüğüm şey, şerh koyan hakimin gerekçesi. Okudum, yazdıkları mantıklı. Diğer hakimlerin gerekçesine gerek yok kararı verip geçmişler. Şimdi bende anlamıyom niye tutuklular. Kaçan kaçtı, biliyonuz. Bunlar kaçmaz. GM

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 7 Nisan 2011 Perşembe 13:22

Sn Kuşoğlu,6 Nisan 2011 "E-Muhtırası" karşısında CHP neden suskun kalıyor?.Tarih tekerrürden ibarettir.28 Nisan 2007 günü,Tarihe not düşmek üzere bir yazı yazdım ve,"27 Nisan E-Muhtırası AKP nin oyunu %45-50 arası bir yere taşır" dedim..Şimdi yine iddia ediyorum,6 Nisan 2011 E-Muhtırası da 12 Haziran seçimlerinde,AKP nin OYUNU,%50-56 arasında bir banda taşımaya vesile olacaktır.Neden bu yöntemlere başvurulup,toplum dolaylı olarak manipulo edilmeye çalışılır,anlaşılır gibi değil.H.Tahsin.

Yorumu oyla      66      50  
Misafir 7 Nisan 2011 Perşembe 09:33

Başklarının projeleri üzerine hayal kurmaktan başka fırsat veriliyormu. Hep başkalarının projelerinin parçası olabilmeyi lütuf olarak bekliyoruz. Kıyıda köşede bekleşiyoruz bir projenin parçası olabilmek için çaresizce. Kendi projemizi uygulamak bir yana kendimizi anlatabilmek için dahi muhtacız başkalarının projelerine. değişirmi bilen yok umut edende kalmadı. devran dönüyor ve biz sadece laf üstüne laf ilave ederek izliyoruz sessizce. tüm yollar sahipli açacak yol da kalamamış bize selam MA

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 6 Nisan 2011 Çarşamba 18:20

Çarşamba 01:23,Yanıtım sadece bilgilendirmek amaçlıdır,polemik amaçlı değil."Gürcistan-Azerbaycan,Ermenistanın Irak'ın,Suriyenin Bünyesinde bulunduğu bir FEDERASYON hiç de hayal değil.Yeterki ilgili Halklar o Demokrasi Kültürüne sahip olabilsin.Merak edenler,ABD nin Kuruluş SÜRECİNİ derinlemesine inceleyiversin.H.Tahsin.

Yorumu oyla      65      52  
Misafir 6 Nisan 2011 Çarşamba 18:12

13:27 Evet sevgili AB kardeşim,tamda yazdığınız yorumda dile getirdiğiniz şikayetleri ortadan kaldıracak yegane sistem Başkanlık sistemidir.Daha öncede belirttiğim gibi,ben Başkanlık sisteminin taraftarı değilim.Fakat benim nedenlerim çok FARKLI NEDENLER.Şunu da belirtmeliyim ki,Başkanlık sistemi bizim bugünkü sözde Parlementer sistemden MİLYON KERE daha iyi bir sistemdir.Ben DAHA da İYİSİNİ, İsveç-Norveçte Kullanımda bulunan DEMOKRASİ metodunu TALEP ediyorum.Bunları LÜTFEN sorgulayalım.H.Tahsin

Yorumu oyla      65      50  
-AB- 6 Nisan 2011 Çarşamba 13:27

Şimdi tam bu noktada, "Benim Cumhurbaşkanı Adayım Abdullah Gül Kardeşimdir" diye Meclis grup toplantısında deklarasyon yapan bir başbakanı; gözü yaşlı olarak ayağa sarılmak için kalkan bir Cumhurbaşkanı adayını; yaşlı gözlerle onları alkışlayan vekilleri; sırf eşinin başörtüsüne atıfta bulunarak reddeden muhalifleri; tüm bunları tepki-mutluluk veya umursamazlıkla seyreden milletimi gözünüzün önüne getirirseniz, sanırım bu değişimin neden 3-4 yılda olamayacağını kabul edersiniz. A.B.

Yorumu oyla      66      50  
Misafir 6 Nisan 2011 Çarşamba 10:34

Meclisi ve Başkanı denetleyen,Senato ve Yüksek yargıdır.Yüksek yargıyı ise BAŞKAN seçer,ama Senatonun Onayına sunmak zorundadır.Bırakın yargıyı,Büyük elçileri dahi senatonun onayından geçmesi gerekir.SenatoHalkın RUHUNU, Devletin RUHUNU,Demokrasinin Ruhunu bünyesinde barındıran bir yapıdır.Özetle,Başkanda,Senato da,Millet Mecliside,Yüksek Yargıda,dolaysız olarak direk HALKIN Denetimine tabidir.Yani TEK PATRON HALKTIR.Millet,Halk ne derse o,olur.Eğitim seviyesi %100 e gelirse bize de uyar.H.Tahsi

Yorumu oyla      59      50  
Misafir 6 Nisan 2011 Çarşamba 10:28

00:28 AB Kardeşim,Başkanlık sisteminde,Bağımsız bir Milletvekili vardır,Bağımsız bir meclis vardır,ayrıca Bağımsız bir Senato vardır.Çünkü her iki kurumun ÜYELERİNİ Halk doğrudan seçer.Aday adayı olmasına kendi karar veren kişinin,ADAY olmasına,HALK karar verir,Aday olduktan sonra,girdiği seçim sonucunu zaten Halk belirler.BAŞKANI ise Partiler değil,yine tüm bunlardan bağımsız olarak yine HALK seçer.Milletvekili,senatör ve Başkan arasındaki tek bağ,Fikri Akrabalıktır.H.Tahsin

Yorumu oyla      58      50  
Misafir 6 Nisan 2011 Çarşamba 09:11

Gelismis olan ve gelismekte olan hatta gelecekte olacak cok önemli meseleler yasadigimiz cografyada bir takim degisikllikleri isaret ediyor ve zorunlu kiliyor,bunlari görmemek icin nefes alip veren biri olmamiz gerekiyor.Ilk önce komsu Ülkeler ile vizelerin kaldirilmasi daha ileridede sinirlarin kaldirilmasi zarureti git gide artmaktadir.AB´ye aday bir Ülkeye eger dünyada vize uygulamalari devam ediyorsa sapkamizi önümüze koyup düsünmeliyiz, sahi biz hatalari nerede yaptik?

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 6 Nisan 2011 Çarşamba 01:23

"Başkanlık sistemi altında federe bir yapı ve bu yapının altında Gürcistan, Suriye ve Irak Kurdistanı da olacak"!!! Bence Ermenistan'ı ve Azerbaycanı da alın takım tamamlansın!!! İyi curcuna çıkar!!! Biz böyleyiz işte, kanımız biraz bitlense Kendimizi dev aynasında görürürüz. Sonra ara ki bulasın Huzuru!!!

Yorumu oyla      57      52  
Misafir 6 Nisan 2011 Çarşamba 00:28

Sevgili Hasan Abim, sanıyorum takdir edersiniz ki, Başkanlık sistemi tek başına tepe noktada görev alacak ve bir insana odaklı birşey değildir; zaten adı üstünde bir "Sistem"dir. Yeni Bir Devlet Düzeni Kurmak demiş Sn yazar, sistemin olmazsa olmazıdır ve evet basite indirgenebilecek bir konu asla değildir. Tartışalım tabi, tartışılmalıdır ki "Sistem"in alt yapı taşları nelerdir bilelim. Gerçi bunlar büyük çoğunluk için gereksiz bilgilerdir ama altı boş kalırsa çökmeye mahkum bir denemedir. A.B.

Yorumu oyla      58      50  
Misafir 5 Nisan 2011 Salı 15:05

".....ama en önemlisi Meclisimizde "Millet"in değil "Lider"in Vekillerinin görev yapıyor olması muazzam bir sorundur.A.B". Sevgili AB kardeşim,vurgu yaptığınız ŞİKAYETLERİN tamamını ortadan kaldıracak olan BAŞKANLIK sistemidir.Öyle sanıyorum ki,Başkanlık sistemini incelerseniz,söyleyeceğiniz söz şudur."Olmazsa olmaz Başkanlık sistemidir" diye direteceksiniz.Yanlış anlaşılmayayım.Ben başkanlık sisteminin "yılmaz savunucusu" değilim.Tartışılmasında fayda görürüm,bu ayrı.Buiş aceleye de gelmez.H.T.

Yorumu oyla      58      52  
-AB- 5 Nisan 2011 Salı 13:10

Yeni bir anayasa için; baraj bir sorundur, barajdan faydalanarak hakkından fazla temsil elde eden partiler bir sorundur, siyasette uzlaşma kültürü yerine daha çok prim yapan televole kavga kültürü bir sorundur, sürekli kefil olan bir Cumhurbaşkanı sorundur, işlemeyen yargı sistemimiz, duyarsız-korkak- etkisiz basın ve sivil toplum bir sorundur, çarpık akademisyenler bir sorundur, ama en önemlisi Meclisimizde "Millet"in değil "Lider"in Vekillerinin görev yapıyor olması muazzam bir sorundur. A.B.

Yorumu oyla      58      49  
-AB- 5 Nisan 2011 Salı 12:53

Sn yazarımıza bir kez daha teşekkürler. Acizane ben de yeni bir anayasa diye yola çıkan tüm partilerin, dönüşümü, ihtiyacı ve dahası geleceğe dair bir felsefeyi tartışamadıkları için, geleceğe dair bir anayasa ruhu üretmek yerine propaganda araçları ürettikleri için samimi bulmuyordum, bulmuyorum da. İşe Başkanlık sistemi önerisinde olduğu gibi tepedeki yerine, seçim sisteminden başlamayan her çabayı da yeni bir dayatmalar, laf salataları bütünü olarak görüyorum. Kimse kusura bakmasın. A.B.

Yorumu oyla      60      50  
Misafir 5 Nisan 2011 Salı 12:24

Evrensel HUKUK normları ile örtüşüp,Evrensel HUKUK normları ile çelişmeyen bir TOPLUMSAL SÖZLEŞME METNİNİ Türk Halkının önüne getirip,bu metni Türk Halkına en iyi anlatan siyasal hareket,bu HALKTAN %60 lara yakın oy alacaktır.Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.Türkiye,Türk halkı,böyle bir projeyi sabırsızlıkla bekliyor,ve bir numaralı öncelikli yapılması gereken işin,Evrensel HUKUK normları ile örtüşen,UYGAR bir sivil ANAYASAYA kavuşmaktır.....H.Tahsin.

Yorumu oyla      59      50